Page 31

31

'T WESTERKWARTIER BEWEEGT

Rabobank NWG hoofdsponsor van MHCW

Hockeyclub Westerkwartier bruist! Hockeyclub Westerkwartier is gevestigd in Zuidhorn. Onze circa 250 leden

Voor hockeyclub Westerkwartier had het nieuwe hockeyseizoen niet beter kunnen beginnen. De club heeft een 5-jarig sponsorcontract ondertekend met Rabobank Noordenveld West Groningen. Donderdag 12 september tekenden Olav Eerkes, directeur Bedrijfsmanagement van Rabobank Noordenveld West Groningen en Michiel Pellenbarg, voorzitter van hockeyclub Westerkwartier, de overeenkomst op het hockeyveld in Zuidhorn.

Rabobank betrokken sponsor 'Zo'n bruisende club als hockeyclub Westerkwartier sponsoren wij natuurlijk graag. Met het nieuwe hoofdsponsorschap van MHCW willen wij onze (sponsor)relatie met de club benadrukken en verstevigen', aldus Olav Eerkes. Michiel Pellenbarg geeft aan erg content te zijn met Rabobank als sponsor. 'Zeker vanwege de sterke verwevenheid van de Rabobank met de hockeysport en de regio. Er zijn al volop plannen voor gezamenlijke activiteiten in de komende jaren'. Rabobank is al ruim vijftien jaar betrokken bij de hockeysport en maakt dat graag zichtbaar. Rabobank wil niet alleen tophockey, maar ook het Nederlandse hockey in de brede zin ondersteunen, de hockeyverenigingen dus.

Foto: Olav Eerkes (links) en Michiel Pellenbarg (rechts) tekenen de sponsorovereenkomst. Foto Aernout Steegstra/ Rudie Wiersma Fotografie

Meer informatie: Rabobank Noordenveld West Groningen, Afdeling Communicatie, 0594 55 46 30 communicatie@nwg.rabobank.nl.

komen uit het gehele Westerkwartier. De club kenmerkt zich als jeugdig, open voor iedereen en een mooi evenwicht tussen prestatie en gezelligheid. lke zaterdag is het druk op en rond ons veld met enthousiaste jeugdleden, hun ouders en vrienden. Er wordt op behoorlijk niveau gehockeyd. Op het veld en 's winters in de zaal. Niemand blijft achter en iedereen blijft uitgedaagd: we proberen het beste uit elke speler te halen. Dit doen we door een gedegen trainingsopbouw en de trainers worden zelf ook getraind en gecoacht.

E

Enkele hoogtepunten van afgelopen jaar

Nederlands Kampioenschap Eénvelders te organiseren (hockeyclubs met één speelveld). Uit alle gewesten kwamen jongensteams van topniveau op ons veld strijden voor de gewilde beker. Uiteindelijk ging de overwinning naar Sjinborn uit Valkenburg (Limburg). Beachparty: De oudere jeugd heeft op eigen initiatief een feest georganiseerd waar ook vrienden van buiten de vereniging voor konden worden uitgenodigd. Op vrijdag 5 juli jl. ging het dak van het clubhuis af tijdens een swingend feest. Inmiddels worden al weer plannen gesmeed voor de volgende editie. Nieuwe hoofdsponsor: Recent hebben we de Rabobank bereid gevonden ons de komende 5 jaar als hoofdsponsor te willen ondersteunen. We zijn erg content met deze sponsor. Zeker ook vanwege de sterke verwevenheid van de Rabobank met de hockeysport en de regio. Er zijn al volop plannen voor gezamenlijke activiteiten in de komende jaren.

Zaalkampioenen: We hechten eraan dat alle teams in de winter ook meedoen met het zaalhockey. Dit is goed voor de conditie, maar zeker ook voor de techniek. Daarom verheugt het ons des te meer dat maar liefst 4 teams kampioen zijn geworden in hun klasse. Nederlands Kampioenschap: Onze jongens C speelden op zo'n hoog niveau dat wij zijn uitgenodigd dit jaar voor deze categorie het

Interesse om bij ons te komen hockeyen? Meer informatie kun je krijgen via: Secretaris: Gerdi Swijghuizen secretaris.mhcw@gmail.com Het adres van onze accommodatie: Van Starkenborghkanaal Zuidzijde 2 9801 TA in Zuidhorn.

Door het jaar heen organiseren we sportieve en gezellige activiteiten. Elk jaar zijn daar de openingsdag, het zwarte-pieten toernooi, het paas/familie toernooi en het slottoernooi. Maar ook daarnaast organiseren de vereniging en de teams zelf spontaan aanvullende activiteiten en evenementen. Hier is bij ons ook alle gelegenheid voor. Senioren kunnen bij ons op zondag meespelen bij de veteranen. Daarnaast kent de club een hele leuke groep met 'trimhockeyers'. Dit zijn volwassenen die niet elke zondag competitie willen spelen, maar wel graag in beweging willen blijven en op een sportieve manier contacten willen opdoen en onderhouden. Deze trimhockeyers trainen ca 1,5 uur op een doordeweekse avond. Het trimhockey staat ook open voor senioren die zelf nog geen of weinig hockeyervaring hebben.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.