Page 1


Liiketaitoharjoittelu on erinomainen lisä erityisesti peruskuntokauden harjoitteluun ja se antaa hyvät edellytykset kilpailukaudelle .

Lokaku u

Marraskuu

Syyskuu

Joulukuu

Elokuu

Heinäku u

Kesäkuu

Tammikuu

Toukoku uu

Helmikuu Huhtikuu   Maaliskuu  

Pelitaitojen kehittäminen on osa liiketaitokoulua

Pallolliset harjoitteet kehittävät pelaajia ja toimivat esimerkkeinä liiketaitoharjoitte lintaan pelitilanteessa. Suunnittelemme jokaisen harjoituksen joukkueen tarpeide jokaista pelaajaa ja kehittää heidän henkilökohtaisia lajitaitojaan tehokkaasti. Kesk ensimmäiseen kosketukseen, havainnointiin ja syöttöä ennen olevaan ja sen jälkee


u

Harjoittelupaketit Litmanen ­• 40 liike- ja pelitaito-

Pukki

Kuqi

harjoitusta

•20 liike- ja pelitaitoharjoitusta

•2 testipakettia harjoittelun seurantaan

•2 testipakettia harjoittelun seurantaan

Leirit ­• Testauspaketti

•10 liike- ja pelitaitoharjoitusta

• Liikkuvuusharjoitus • Liiketaitoharjoitus

LIIKE- JA PELITAITOKOULUN PAINOPISTEET 6–8 vuotta

Nivelten liikkuvuus

Motorinen oppiminen

9–11 vuotta

Motorinen oppiminen

Koordinaatio

12–14 vuotta

Liikenopeus

Kimmoisuus

15–16 vuotta

Kimmoisuus

Nopeusvoima

Tasapaino ja ketteryys

Aerobinen kestävyys

17–18 vuotta Kimmoisuus Nopeusvoima ja räjähtävävoima Aerobinen ja anaerobinen kestävyys

Voit valita joukkueelle mieleisesi treenipaketin ja seurata testien avulla pelaajien kehittymistä. Pakettien hinnat riippuvat ryhmäkoosta.

elun vaikutuksista kehonhalen mukaan. Harjoittelu palvelee kitymme erityisesti pelaajien en tulevaan liikkeeseen.


Mistä on kyse ? Kaikki urheilulajit jakavat yhteisen liiketaitopohjan, joka kehittyy yhdessä lajitaitojen kanssa. Juuri siksi on tärkeää, että nuoret harjoittelevat monipuolisesti.

Lajitaitojen kehittymisen kannalta on tärkeää, että urheilijan liiketaitopohja on kunnossa. Liiketaitojen hallinta parantaa lajitaitojen kehittymistä ja mahdollistaa yhä voimakkaampien ärsykkeiden ja vaikeampien lajitaitoharjoitteiden vastaanottamisen.

Liiketaitoharjoittelu koostuu kuudesta eri osasta: harjoittelemme valmiusasentoa, liikeaskelta, suunnanmuutosta, ponnistamista ja alastuloa, olkanivelen ja lapojen liikkeitä ja heittoliikettä, sekä näiden yhdistelmiä - vaikeusastetta ja sarjojen monimuotoisuutta jatkuvasti nostaen.

LIIKETAITOKOULU OSANA LEIRITYSTÄ Testauspaketti

Liikkuvuusharjoittelu ja tukilihasten vahvistaminen

• Nopeustesti • Ketteryystesti • Liikkuvuustesti • Ponnistustestit • Muita lajikohtaisia testejä

• Mm. lonkka- ja olkanivelien liikkuvuus • Tasapainoon ja kehonhallintaan vaikuttavien lihasten harjoittaminen


Säännöllisen liiketaitoharjoittelun avulla voidaan vaikuttaa suoraan lajiominaisuuksien kehittymiseen. Liiketaitoharjoittelu on myös erinomainen väline ehkäistä liikuntavammoja. Pelaajan parantuneen koordinaation ja kehonhallinnan ansiosta väärien nivelkulmien ja ylivenytyksien riskit pienenevät ja kehon kuormittuminen on vähäisempää.

” Valmiusasennon tärkeys korostuu etenkin urheilulajeissa, joissa liikkeen tulos perustuu pitkälti reaktion ja liikkeen tuottamisen nopeuteen ja täsmällisyyteen. Urheilijan on ensi hallittava valmiusasento, josta kussakin lajissa vaadittavat liikkeet saavat alkunsa. Valmiusasento herättää ehkä meissä mielikuvia tenniksen pelaajan tai jalkapallomaalivahdin valmiusasennosta. Tärkeää on kuitenkin ymmärtää, että kaikki sulavat ja tehokkaat urheilusuoritukset toteutetaan tietystä nivelkulmasta nilkka- ja polvi- sekä lonkkanivelessä, ja hyvällä lantion ja keskivartalon sekä ylävartalon hallinnalla. Tämän tiedon perusteella ja liiketaidon opittuamme voimme soveltaa tiedon esimerkiksi karaten valmiusasentoon, sivuliikkeeseen koripallokentällä tai tehokkaaseen vaimennukseen kolmiloikan ensimmäisen loikan alastulossa.” Suomen Valmentajat ry:n Liiketaitomanuaali, toim. Erik Piispa et al., 2007.

Liiketaitoharjoitus

Urheilijan ravinto- ja nesteytysneuvonta

• Liiketaitomanuaaliin perustuvia kehonhallinta liikkeitä • Perehtyminen liiketaitoharjoitteluun lajin oheisharjoitteluna

• Ravinnon ja nesteytyksen merkitys urheilijan palautumisessa • Optimaalinen nesteytys ennen suoritusta ja sen jälkeen


Sauli on turkulaisen jalkapalloseura Interin hyvän juniorityön kasvatti. Monenlaiset valmentajakokemukset ja useat loukkaantumiset ovat opettaneet monimuotoisen harjoittelun ja kuntoutumisen salat. Sauli suhtautuu työhönsä antaumuksella ja on jatkuvasti kehittämässä pelaajille uusia ja tehokkaampia harjoitteita. Jalkapallotaustaa:

- Maaotteluita U17 ja U19 ikäluokissa.

- A-junioreiden Suomen mestaruus FC Interissä

- Useita otteluita miesten Ykkösessä ja Kakkosessa (VG-62 ja FC Sinimustat)

Sauli Tuomi

Joel on harrastanut juniorivuotensa koripalloa junioreiden SM-tasolla. Joel on valmentamassa fysiikka- ja liiketaitoharjoitteita ja tuo ryhmäämme samalla uutta osaamista lajin ulkopuolelta. Joel Halmi

Harjoitusohjelman tilaaminen ja suunnittelu, sekä muita lisätietoja:


HJK:n juniorilahjakkuus Sami on pelannut monissa kovatasoisissa junioriturnauksissa hyvällä menestyksellä. Jalkapallotaustaa:

- Useita otteluita miesten Kakkosessa (mm. Klubi 04 ja KäPa)

Sami Kaunismäki

Patrik on myös pelannut juniorivuotensa turkulaisessa Interissä. Lajitaustaa Patrikilta löytyy myös mm. yleisurheilun puolelta. Patrik hoitaa työnsä intohimoisesti ja vastaa Saulin kanssa harjoitteiden suunnittelusta. Jalkapallotaustaa:

- A-junioreiden Suomen mestaruus FC Interissä - Useita otteluita miesten Kakkosessa (FC Sinimustat ja LoPa) Patrik Pakkala

Akseli Virtanen, puh. 0504369005, akseli.virtanen@gmail.com Kisakallio Tennis, Kisakalliontie 284, 08630 Lohja, www.kisakalliotennis.fi


Liike- ja pelitaitokoulu on ollut hyvä lisä pelaajille. Se on antanut lisää liikkuvuutta ja kehityksen huomaa jo nyt, vaikka ollaan kerrallisesti suunnilleen vasta puolessa välissä sitä 15 harjoitusta! Se, että mukana on myös futsal-pallo on näkynyt peliasennon kehityksenä. Pelaajien palaute kaikenkaikkiaan on ollut positiivista... Jos tälläistä harjoitusta on tarjolla ensi talvikaudellakin. olemme ilman muuta  kiinnostuneita.

Jan Pajunen, LoPa 01, Valmentaja

Sitä yksinkertaisesti tietää, kun on saanut hyvät treenit!.

Esa Malinen, LoPa-99 vanhempi

En onnistunut kaivamaan tytöistä yhtään negatiivista kommenttia tai kehityskohdetta treeneihin liittyen. Kommentit olivat tällaisia hyviä lihaskuntotehtäviä! Monipuolista! Mukavasti erilaista kuin omissa harkoissa! Tuli uudenlaista tietoa/oppia ja vinkkejä! Ihana treeni! Tyttöjen mielestä tämä koulutus oli ihan huippua. Marjut Salo, LoPa Tytöt 97-98


Innostavat ja asiantuntevat kaverit! Liiketaito-oppi nivoutuu futikseen käytännössä. Tylsistä harjoitteista tuleekin hyviä kun ei tehdä aina samalla lailla ja testauksissa nähdään todellinen kehittyminen. Kannatan ehdottomasti 7-15 vuotiaille!

Timi Lemberg, LoPa -99 Valmennus

Löytyy pelkästään hyvää sanottavaa löytyy. Eli täytyy kehua kuinka nopeasti harjoitusten teho on näkynyt pelaajien kehon hallinnassa ja koordinaatiossa ja on suoraan nähtävissä liiketaitokoulun ulkopuolellakin, jalkapallokentällä harjoituksissa ja peleissä. Kun vertaa alkutilannetta ja nykyhetkeä, vaikka vasta 5 harjoitusta takana, niin ero on huomattava. Lisäksi täytyy erikseen vielä mainita Saulin taito ohjata pelaajia yksilötasolla - huomioiden harjoittelijoiden eri harjoitustaustat ja fyysiset erot. Liiketaitokoulussa on hyvää myös se, että asioita toistetaan riittävästi, jotta harjoittelija omaksuu harjoiteltavan asian hyvin. Harjoituksia tehostetaan kertomalla miksi ko. harjoitteita tehdään.

Jari Mitro, Lopa -00


Kisakallion Tennis- ja Urheiluhalli pähkinänkuoressa Kisakallio Tennis työskentelee seuravalmennuksen tukena ja lisänä, tarjoaa tekniikan ja taktiikan analyyseja, suorittaa kaikki tennispelaajan fyysiset testaukset, rakentaa pelaajien kehitystä tukevia henkilökohtaisia valmennusohjelmia ja toteuttaa leirityksiä erilaisilla painopisteillä. Tarjoamme valmennusta myös kaikille tenniksen alkeis- ja jatkokurssien, yksityistuntien ja tennisklinikoiden muodoissa aina samasta oppimiseen keskittyvästä toimintatavasta lähtien. Olemme profiloituneet myös kiinnostavien tapahtumien järjestäjänä. Yli 20 kotimaisen kilpailun lisäksi (mm. SM, SEB Junior Grand Prix, Junnuliiga, miesten ja naisten kansalliset kilpailut), järjestämme vuosittain kolmesta neljään isoa, viikon kestävää kansainvälistä tennistapahtumaa, jotka tuovat pelaajia ympäri Eurooppaa ja maailmaa Lohjalle ja nostavat paikkakuntaa urheilusta kiinnostuneiden tietoisuuteen – parhaimmillaan kiinnostuksen keskipisteeksi. Juuri järjestetyn Kisakallio Junior Open (Tennis Europe Junior Tour 2012) - kilpailun jälkeen, joka kokosi Kisakallioon yli sata Euroopan parasta 12-vuotiasta pelaajanalkua, vuorossa ovat mm. ITF 18- ja Tennis Europe Senior Tour – kilpailut. Tarjoamme joka vuosi myös yrityksille yhteistyötä ja näkyvyyttä näissä tapahtumissa räätälöidyillä tavoilla. Perinteisimpien tapojen ohella yritystä voidaan nostaa esiin esimerkiksi toimitsijoiden asuissa tai netti-tv:ssa joka lähettää kisojen ottelut, voimme järjestää asiakastapahtuman, kustomoidun urheilutapahtuman, tuote-sijoittelua ja esittelyä sekä myyntiä tapahtumien aikana.


Kisakallio Tennis Kisakallion Urheiluopisto Kisakalliontie 284 08360 Lohjawww .kisakalliotennis.fi www.kisakalliotennis.fi www.facebook.com/kisakalliotennis

Kisakallion Tennis- ja Urheiluhalli

• Huippupaikka urheilutapahtumien järjestämiselle • Kisakallion urheiluopiston yhteydessä • Tunti Turusta, puoli tuntia Helsingistä • Neljä ensiluokkaista tenniskenttää, juoksusuora, yleisurheilun suorituspaikkoja • Hyvien tenniskurssien järjestäjä • Erinomainen leirityspaikka • Analyysit, testaukset ja tilannekartoitukset • Henkilökohtaiset valmennusohjelmat • Kiinnostavia kansainvälisiä tennistapahtumia: Tennis Europe, ITF • Monikäytöinen halli: salibandyn, futsalin, voimistelun, taokwondon, pingiksen tapahtumat • Isot yritystapahtumat jopa yli 1000:lle ihmiselle (3000m2 avointa tilaa)!


Liiketaito joukkueille  

Upea esite kertoo treeneistä ja taustoittaa ajatusmaailmaa

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you