Page 42

KIROPRAKTOREN tager en tur rundt om turnus i år. Nr. 1 gav overblik over regler. Nr. 2 dykkede ned i turnuskandidatens oplevelser. Her handler det om tutor.

SPOT PÅ TURNUS

Af Tanja Skov Carlsen, DKF’s sekretariat

DU SKAL VÆRE

TILGÆNGELIG OG NYSGERRIG – OG HAVE TID

En god turnusuddannelse bliver til i et samspil mellem en mentor og en mentee – tutor og turnuskandidaten. Men hvad kræver det af tutor? Hør Jesper Villekold Andersen fra Skjern øse ud af sine mange års erfaringer. – Man skal være villig til at bruge den nødvendige tid – både skemalagt tid og ”nu og her-tid”, hvis noget kræver afklaring, før turnuskandidaten ”tør” gå videre med et eller andet. Det kan være behandlingsmæssigt, eller det kan være, han eller hun ønsker en second opinion på fx en røntgenundersøgelse, svarer den erfarne tutor adspurgt om, hvad der er vigtige egenskaber hos en tutor. – Det er også en stor fordel selv at være nysgerrig, for det er givende at høre, hvordan turnus­ kandidaten tænker i en given situation – man kan selv have glemt mange ­detaljer til fordel for den overordnede erfaring. Så der udveksles begge veje, supplerer han.

360

”Jesper Villekold Andersen har været tutor omkring 10 gange: ”Man skal være villig til at bruge den nødvendige tid – både skemalagt tid og ”nu og her-tid”, hvis noget kræver afklaring, før turnuskandidaten ”tør” gå videre med et eller andet.”

graders turnus

Én indgang til alle kontaktpersoner, regler, datoer:: www.danskkiropraktorforening.dk/turnus

42

K I R O P R A K T O R E N

/

S E P T E M B E R

2 0 16

Kiropraktoren nr. 3 2016  

Kiropraktoren nr. 3 2016

Kiropraktoren nr. 3 2016  

Kiropraktoren nr. 3 2016

Advertisement