Page 41

HUSK KURSET

Klinikejernes dr ift og årshjul PÅ FA GL IG KO NG RE S

har en forsikring eller sundhedssikring, som skal dække behandlingen.

Nødt til at hjælpe patienterne – Vi forklarer patienten, at de skal have godkendelsen fra deres forsikringsselskab, inden behandlingen indledes, hvis de ønsker, at vi skal afregne med selskabet. Men vi er simpelthen nødt til at hjælpe patienterne – både med hvordan de er dækket, hvordan de henvender sig til deres forsikringsselskab samt ofte også afregningsdelen, siger Helle Witte, der i klinikken har lavet et helt fast system for håndteringen af forsikringspatienterne: – Vi scanner alle forsikringsgodkendelser ind under patientens dokumenter i ClinicCare. I notefeltet skriver vi dato for godkendelse, forsikringsselskab, antal behandlinger og dækningsperiode, så både kiropraktor og sekretær hurtigt kan danne sig et overblik. Når patienten

kommer ud fra behandlingen, har sekretæren styr på, hvor mange behandlinger patienten har brugt på deres ordning og informerer patienten, hvis de skal kontakte deres forsikring for yderligere behandlinger eller selv betale den efterfølgende gang. På den måde er vi altid på forkant, forklarer hun. En gang om måneden gennemgår sekretær og kiropraktor hele restancelisten. Herefter bruger sekretæren ca. fem timer på udsendelse af faktura. – Vi har erkendt, at det er vigtigt, at sekretæren har ro til at fakturere, og ikke samtidig bliver forstyrret af andre arbejdsopgaver. Den lange betaligstid gør altså ikke udfordringen mindre, og det sker også, at vi må rykke for penge og tilbageføre forkerte indbetalinger, siger hun. Hvor man sjældent oplever, at Danske Regioner ændrer mærkbart på reglerne, så er forsikringsselskabernes regler en jungle af ændringer og forskellige policer og tilbud til deres kunder. – Det er nemlig sjældent, at forsikringsselskaberne informerer os, når de ændrer reglerne – men når der er ændringer hos regionerne, informerer Dansk Kiropraktor Forening os altid i god tid. Det ville altså være dejligt, hvis foreningen eller forsikringsselskaberne informerede os på samme måde, når de har ændringer, fortæller Helle Witte.

Kompromisser udfordrer hverdagen ”Det er sjældent, at forsikringsselskaberne informerer os, når de ændrer reglerne – men når der er ændringer hos regionerne, informerer Dansk Kiropraktor Forening os altid i god tid,” siger Helle Witte.

Som behandler kan det være en udfordring at tilpasse behandlingen til de satser, som forsikringsselskaberne vil betale.

Gode råd TIL KOLLEGERNE: • Alle nye patienter spørges ved tidsbestilling, om de har forsikringsdækning og sørger for evt. godkendelse, inden de kommer første gang • Gør opmærksom på, at de muligvis efter godkendelsen også skal kontakte en eventuel mellemhandler • Gennemgå restancelisten en gang om måneden og giv sekretæren ro til fakturering TIL FORSIKRINGSSELSKABER: • Informér kiropraktorerne om jeres regler og retningslinjer • Informér kiropraktorerne, når I laver ændringer • Lad patienterne lægge ud. Vi indberetter, og patienten får pengene retur inden for en uge TIL DANSK KIROPRAKTOR FORENING: • Stil større krav til forsikringsselskaber om ensartethed • Arbejd for, at patienten selv skal lægge penge ud, og vi indberetter til forsikringen ved betaling • Arbejd for, at kiropraktorerne og sekretærerne honoreres for den tid, de bruger på forsikringsselskaberne

2 Over

– Et selskab vil ikke betale de høje ydelser, som vi typisk bruger, når patienterne får skriftlig rapport med bl.a. behandlingsplan. Så tilpasser vi os, hvilket betyder, at patienten evalueres løbende og ikke modtager noget skriftligt materiale fra os. Men problemet er, at disse patienter ofte afsluttes for hurtigt, og så er der større risiko for tilbagefald af symptomer. Det er ikke tilfredsstillende, slutter hun.

K I R O P R A K T O R E N

/

mio.

danskere har en sundhedsforsikring (Forsikring & Pension 2014)

75% af alle kiropraktor­klinikker er underleverandører til private udbydere af sundhedsordninger (Kirofakta 2014)

S E P T E M B E R

2 0 16

41

Kiropraktoren nr. 3 2016  
Kiropraktoren nr. 3 2016  

Kiropraktoren nr. 3 2016

Advertisement