Page 27

DKF

INFO

Fik du læst alle DKF Info-mails med nyheder? Her er teasere fra de vigtigste. Find dem i fuld længde på www.danskkiropraktorforening.dk/nyheder

Tværfaglig ryg­ konference på Skejby

31. august Region Midtjylland afholder konference om rygsmerter torsdag d. 22. september 2016 kl. 13.00 – 18.00 på Aarhus Universitets­ hospital Skejby.

Patienterne bliver ­tabere

26. august - Problemet opstår især, når en behandler behandler en patient for noget, patienten ikke fejler. Alternative behandlere har slet ikke den fornødne sundhedsfaglige uddannelse til at lave en tilbundsgående undersøgelse og diagnose, og det ændrer 250 timers undervisning i manuel behandling altså ikke på, siger Lone Kousgaard Jørgensen, formand for Dansk Kiropraktor Forening om nyt lovforslag, der giver alternative behandlere lov til at manipulere muskler og led. Læger og Gigtforeningen bakker op om kritikken.

Halvårsrekord

17. august I løbet af årets første 6 måneder har landets kiropraktorer behandlet 253.453 forskellige danskere for smerter i bevægeapparatet. Det er 4% flere end sidste år, og 9% mere end for bare 3 år siden. Det viser nye tal fra Danske Regioner.

Har DKF de rigtige data?

17. august Log ind og se på forum og tjek om oplysningerne er rigtige under ’Min Side’/’Opdatér data’. Er du indehaver af klinik, kan du se oplysninger om dén også. Det gælder stamdata som adresse, telefonnummer og mailadresser. Men du kan også se, hvilke ansættelsesdata vi har registreret.

Nyhedsbrev til ­Kiropraktorguides ­abonnenter 10. august ’Skal

man finde sig i smerter, bare fordi man er ældre?’ Sådan lyder det retoriske spørgsmål i nyhedsbrevet til næsten 25.000 tilmeldte patienter og borgere i Kiropraktorguides database. Det sidste nyhedsbrev, som blev sendt ud før sommerferien, handlede om børns rygsmerter. På Kiropraktorguide.dk/’Nyhedsbreve ligger alle udsendte nyhedsbreve.

Næsten 200 fik afslag - igen i år

Liberalisering ­møder kritik fra læger og ­kiropraktorer

22.juni 2016 Gårsdagens udspil fra Folketinget, der ophæver kiropraktorer og lægers eneret på manipulationsbehandling møder ikke kun modstand hos kiropraktorerne, men i høj grad også hos lægerne. Kort efter offentliggørelsen bragte Politiken udtalelser fra Dansk Kiropraktor Forenings formand, der er forundret over flertallet, som tilsidesætter anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed.

Når kiropraktoruddannelsen på Syddansk Universitet slår dørene op til et nyt studieår, er de 85 studiepladser fyldt helt op igen i år. 94 er optaget og 5 har fået stand byplads. Det er på niveau med sidste år, hvor 92 fik plads på det 5-årige studie.

2. august

14 kiropraktorklinikker akkrediteret 29. juni De

deltog i foråret i pilottest af standarderne i Den Danske Kvalitets Model (DDKM) og har alle opnået det der i fagsprog hedder ”Endelig akkrediteringsstatus”.

Sommerblog fra ­formanden

28. juni 2016 Formand Lone Kousgaard Jørgensen har skrevet en sommerhilsen til medlemmerne. Den omhandler især den aktuelle sag om liberalisering af kiropraktorernes forbeholdte virksomhedsområde.  

Kiropraktik i læge­ sekretærernes blad

15.juni Ipraksis

er et forholdsvist nyt fagblad til personalet i almen praksis. Det udgives af Månedskriftet for Almen Praksis. I maj-nummereret var kiropraktik ikke bare på forsiden, men fyldte 4 sider inde i bladet. Artiklen er skrevet kiropraktor Nis Alnor og DKF’s sekretariat bistod med redigering.

K I R O P R A K T O R E N

/

S E P T E M B E R

2 0 16

27

Kiropraktoren nr. 3 2016  
Kiropraktoren nr. 3 2016  

Kiropraktoren nr. 3 2016

Advertisement