Page 22

DIN MENING

GØR EN FORSKEL!

For 6-7 år siden, i perioden fra 2009-2011, gennemførte Dansk Kiropraktor Forening sit største interne udviklings­ projekt nogensinde. Projektet, der resulterede i målprogrammet ’Kiropraktorerne i Spil 2011-16’, blev udarbejdet efter en lang række medlemsdebatter, interessentanalyser og opsamling af data og forsøgte at involvere alle foreningens medlemmer. - Målprogrammet er rent tidsmæssigt nået til vejs ende. Men det betyder jo ikke, at vi i foreningen nu kan læne os tilbage og sige, at nu har vi nået vores mål. For ja, vi har i langt de fleste tilfælde nået de opstillede mål – så godt og vel endda – men verden forandrer sig, og måske skal vi kigge i andre retninger, fortæller Dorthe Schøler Ziegler, der dengang var involveret i målprogrammet, og som nu qua medlem af DKF’s bestyrelse er ansvarlig for processen med at udarbejde et nyt program.

- I bestyrelsen har vi besluttet os for at lave en såkaldt bottom up-proces, hvor intet på forhånd er besluttet, og hvor ideerne skal fødes blandt medlemmerne og ikke i bestyrelsen, siger Dorthe Schøler Ziegler.

Kom og vær med til at udvikle foreningens målprogram Derfor finder man til Faglig Kongres’ program to enslydende kursusbeskrivelser, der hverken vil øge dine kiropraktiske færdigheder eller give

Dorthe Schøler Ziegler var i 2009 med til at udvikle DKF’s målprogram ’Kiropraktorerne i spil’ som medlem af arbejdsgruppen. Nu er hun med bag roret som medlem af DKF’s bestyrelse med ansvar for processen. Mød hende til de her to første medlemsinddragende møder på Faglig Kongres. Foto: Søren Weile

22

K I R O P R A K T O R E N

/

S E P T E M B E R

2 0 16

dig uundværlig ny viden om faget. Til gengæld vil DKF gerne høre, hvad du mener, at foreningen skal sætte fokus på frem mod 2022 – og du bestemmer selv, om du vil give dit bud fredag eller lørdag – eller begge dage! I stedet for at lade bestyrelsen eller sekretariatet styre workshoppen har foreningen hyret konsulenterne Christian Seidelin og Christina Holm, der begge er erfarne proceskonsulenter, som har omfattende erfaring med facilitering og ledelse af organisatoriske processer. - Christian og Christina er hyret til at facilitere, og ikke mindst sikre, at deltagerne på kurset – medlemmerne – bliver involveret og hørt. Og til at samle op bagefter, således at vi er sikre på, at alle input får en fair og ikke mindst fordomsfri behandling, der ikke hæmmes af en ’det-harvi-prøvet’-tankegang, siger Dorthe Schøler Ziegler. De to konsulenter ser frem til opgaven og til at sørge for, at landets kiropraktorer får budt ind med det, de går og tænker på – og drømmer om, der skal ske i Dansk Kiropraktor Forening.

I stedet for at lade bestyrelsen ­eller sekretariatet styre workshoppen har DKF hyret konsulenterne Christian ­Seidelin og ­Christina Holm, der begge er erfarne proceskonsulenter med omfattende erfaring i facilitering og ledelse af organisatoriske processer.

Kiropraktoren nr. 3 2016  

Kiropraktoren nr. 3 2016