1 minute read

Interview med Lisbeth Rasmussen

Interview med Lisbeth Rasmussen – om eftertanke

Leder med hjertet

Lisbeth Rasmussen har valgt at gå på pension efter 18 år som skoleleder på Egebakkeskolen. Eftertanken melder sig – sammen med en meget stor taknemmelighed, for Lisbeth har fået lov at være leder med hjertet. ”Ledelse er mange ting”, funderer Lisbeth, ”det handler jo om mennesker. Det kan være meget svært – og i virkeligheden også enkelt”. Hun har aldrig følt, at hun skulle tage en særlig lederrolle på sig. Hun har kunnet være sig selv. Med sin erfaring, faglighed og personlighed har Lisbeth Rasmussen præget Egebakkeskolen siden 2001, og i det pædagogiske læringsarbejde har Lisbeth for alvor sat sine spor. Det har hun gjort i samarbejde med en meget dygtig lærerstab.

Det er vores kirke og vores præster

”Samarbejdet med Skjoldhøj Kirke har været utrolig vigtigt, ikke mindst fordi skolens værdier er funderet i det kristne livssyn”, fortæller Lisbeth. Jeg har været glad for at kunne sige om Skjoldhøj Kirke: ”Det er vores kirke, og det er vores præster! For vi er en rummelig skole, og det passer godt til en rummelig kirke. Og når man i bogstavelig forstand har kirken i baghaven, så er det godt, at man gensidigt kan se værdi i samarbejdet mellem skole og kirke”.

Mere tid

Lisbeth glæder sig til at kunne sætte sig selv højere på dagsordenen. Noget der måske ikke har været så meget tid til med lange arbejdsdage. ”Jeg glæder mig til tid sammen med min mand. Ikke fordi vi har planlagt en hel masse. Jeg plejer at være god til at gribe de muligheder, der byder sig til”. Bl.a. ser Lisbeth frem til flere cykel- og vandreture i Danmarks smukke natur, og flere skiture er allerede bestilt. Og så er Lisbeth også engageret i Odder Kirke, hvor hun er næstformand i menighedsrådet.

Interview: Sognepræst Christina Holm Egelund