Lasten Keskuksen syksy 2020

Page 1

L A S T E N K I R J AT 2020 S Y K S Y


S I S Ä LT Ö

4 11 14 15 24 27 28 30

Kuvakirjat Runot Sadut ja tarinat Tietokirjat Kasvatus Harrastukset Hengelliset lastenkirjat Musiikki

K I R J AT I L AU K S E T

LASTEN KESKUS

Lasten Keskus 09 6877 4530 tilaukset@lastenkeskus.fi www.lastenkeskus.fi

Itälahdenkatu 27 A 3. krs, 00210 HELSINKI Puhelinvaihde 09 6877 450 Faksi 09 6877 4545 www.lastenkeskus.fi etunimi.sukunimi@lastenkeskus.fi

Kirjavälitys 010 3451520 kvtilaus@kirjavalitys.fi Suomen Kirjastopalvelu Oy 09 584 0440 asiakaspalvelu@kirjastopalvelu.fi Lasten Keskus on osa Publiva Oy:tä. Muita tuotemerkkejämme ovat Kirjapaja ja Edukustannus.

V I E S T I N TÄ Viestintäpäällikkö, Lasten Keskus Piia Latvala 0400 999 499 Viestintäpäällikkö, Kirjapaja Marja-Liisa Saraste 040 553 4757 Mediakoordinaattori Minna Vatja 09 6877 4543

Toimitusjohtaja Juha-Pekka Heinonen 09 6877 4540

K U S TA N TA M I N E N MY Y N T I J A M A R K K I N O I N T I Markkinointipäällikkö Mirja Suvanto-Larmala 09 6877 4534 050 371 0448 Myynti- ja markkinointikoordinaattori Sari Rautanen 09 6877 4563 040 559 5370

Kustannuspäällikkö, yleinen lasten- ja nuortenkirjallisuus, varhaiskasvatus ja esiopetus Tanja Poskela 09 6877 4539 Kustannuspäällikkö, yleinen tietokirjallisuus Ulla Salmi 09 6877 4556 Kustannuspäällikkö, hengellinen ja teologinen kirjallisuus Eeva Johansson 09 6877 4515

facebook.com/lastenkeskus facebook.com/kirjapaja

2

lastenkeskus kirjapaja

@LastenKeskus @Kirjapaja

Kannen kuva: Katri Kirkkopelto, Mollin iltahepuli • Kirjailijakuvat: Uzi Varon, Lasten Keskus ja kirjailijoiden omat kokoelmat • Taitto: Susanna Vatja • Paino: Premedia Helsinki • Luettelon tiedot ovat ennakkotietoja. Muutokset ovat mahdollisia.


SYKSYN

Jukka Itkosen hersyvän riemukkaissa ja oivaltavissa runoissa Prinsessa Ruusunen menettää hermonsa, pukki järjestää kaalimaalla kemut ja Kerttu pakkaa noidan säkkiin.

kirjatärpit

12 4

Uusi Molli-sarja perheen pienimmille! Mollin iltahepuli on hauska ja lasta osallistava kirja lapsiperheille tutusta aiheesta. Tarvitaan pienen lukijan apua, että Molli ja Sisu saadaan unten maille.

Innostava koko perheen tietokirja valottaa suomalaista pääsarjatason jalkapalloa monelta kantilta.

16 8

Vilskeen kaupungissa tapahtuu taas: villasukkavoro on vienyt Ilmi Jauhopilven salaisimman reseptin. Johtolankoja on niukasti, mutta Pikkiriin pulmatoimisto selvittää!

Kaunis ja herkän heleä tarina kertoo ystävyydestä, kaipauksesta, läheisyydestä ja jälleennäkemisen ilosta.

14 3


Ku vak i rj at

Uusi U usii Molli-sarja olli sarja perheen pienimmille alkaa!

KAT R I K I R K KO PELTO

Mollin iltahepuli MOLLI ON NIIN INNOISSAAN,

että hännänpäässäkin tärisee. Pikku Sisu on tulossa Mollin luo yökylään! Ystävykset viettävät huisin hauskan päivän yhdessä. Illan koittaessa on aika mennä nukkumaan, vaan uni ei tulekaan kovin helposti. Molli ja Sisu koettavat kaikenlaisia keinoja nukahtaa, mutta mikään ei tunnu toimivan. Iltahepuli laittaa kaiken hyrskyn myrskyn! Mitä tarvitaankaan, että ystävykset lopulta nukahtavat? Mollin iltahepuli on hauska ja lasta osallistava kirja lapsiperheille tutusta aiheesta. Tarvitaan pienen lukijan apua, että Molli ja Sisu saadaan unten maille. Kirjaa ravistamalla, kääntelemällä ja silittämällä tapahtuu seuraavalla aukeamalla yhtä jos toista yllättävää. Rakastettu Molli seikkailee nyt uudessa, perheen pienimmille suunnatussa kirjasarjassa.


Kuvak irjat

HAUSKA, RUTISTETTAVAN HELLYTTÄVÄ MOLLI-HAHMO

on moninaisten tunteiden hurmaava tulkki. Molli on saavuttanut suuren suosion Suomessa ja maailmalla ja valloittanut niin lapset kuin aikuiset. Ensimmäinen Molli-kirja ilmestyi vuonna 2013, jonka jälkeen siitä on otettu lukuisia painoksia. Mollia on käännetty mm. viroksi, hollanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi. Lastenteatteri Kurnuttavan Sammakon dramatisoimat Molli-näytelmät ovat vetäneet täydet katsomot Turun kaupunginteatterissa.

KATRI KIRKKOPELTO on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia rakastettuja kuvakirjoja ja oppikirjoja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon, ja hänen teoksensa ”Piki” oli vuoden 2016 Finlandia Junior -ehdokkaana.

3+

I S B N 978-952-354-286-0 KO KO 215 x 215 mm | Sid.

Noin 32 s.

| Kl L85.22

I L M E S T Y Y 10/2020 S A R J A Molli

5


Ku vak i rj at

Avaa tonttuovi ja astu joulutunnelmaan!

MAIJA BARIĆ MATTI WESTERLUND (kuvitus)

PA K K A N E N PAU K K U U, JA T U U L I S U H I S U T TA A N U R K K I A .

Vai oliko se sittenkin jokin muu? Duppaduulix huomaa, että naulakon alle on yön aikana ilmestynyt pikkuruinen ovi. Mutta ketään ei näy. Oven täytyy kuulua jollekin hyvin pienelle ja ujolle. Duppaduulix yrittää houkutella salaperäisen olennon esiin ystävällisillä sanoilla, pipareilla ja riisipuurolla. Odotellessa ehtii tehdä muutaman joulukoristeenkin.

3+ 6

Usko tai älä, Duppaduulixin odotus palkitaan. Lopulta vietetään maailman parhaat pikkujoulut ja etsitään joulun taikaa. Nukketeatteri Samposta ja lukuisista kirjoista tuttu Duppaduulix johdattaa joulun aikaan. Kirja tarjoaa vinkkejä ja puuhaa joulutunnelman luomiseen ja joulun odotukseen. Ja mikä parasta: aseta kirja pöydälle tai seinää vasten, niin saat ikioman tonttuoven!

I S B N 978-952-354-283-9 | KO KO 180 x 210 mm Noin 40 s. | Kl L85.22 | I L M E S T Y Y 10/2020

| Sid.

Kuva Ku v :U Uzzi V Vaaro rron on o n

Duppaduulix ja salaperäinen ovi

M A I J A B A R I Ć on tunnettu nukketeatteritaiteilija ja Nukketeatteri Sampon perustaja. Hän on myös kirjailija, käsikirjoittaja, ohjaaja ja lauluntekijä. M AT T I W E S T E R L U N D on monipuolinen kuvittaja-graafikko sekä sarjakuvantekijä. Yhdessä he ovat tehneet useita Tohelo- ja Torvelo-hahmoista kertovia kirjoja.


Kuvak irjat

Itkupotkuraivarit: jokaisen lapsiperheen satunnainen vieras

HE LI P R U U K I A N I TA P OLK UT IE (kuvitus)

Prinsessa ja herne nenässä Suusta singahtelee lohikäärmekarjahduksia, ja jalat nuijivat lattiaa. Piipati on vihainen! Äiti on tyhmä ja ärsyttävä! Miksi kaikki ei mene niin kuin Piipati tahtoo! Samaistuttavan tarinan kautta lapsi oppii tunnistamaan erilaisia aggression tunteita ja tilanteita, joissa niitä syntyy, sekä oppii keinoja kiukkupuuskasta selviytymiseen. Kiukku on tunne muiden tunteiden joukossa – ja se menee aina lopulta ohi, vaikka hetkellisesti se tuntuu täyttävän koko maailman. Keskusteleminen, syli, halaus ja anteeksipyytäminen auttavat pientä lohikäärmettä rauhoittumaan.

K :U Kuv Ku Kuva Uzi Va Varo rron on n

KIUKKU KUPLII PIIPATIN VATSASSA KUIN LÄHESTYVÄ TULIVUORENPURKAUS.

H E L I P R U U K I on pariterapeutti, perhepsykoterapeutti ja teologian tohtori.

3+

I S B N 978-952-354-299-0 | KO KO 230 x 230 mm Kl L85 | I L M E S T Y Y 10/2020

| Sid., 32 s.

Kuva K Ku Kuv v : An Anita taa Po Polk Pol P olk o lkutie uti

A N I TA P O L K U T I E on lahtelainen kuvittaja, joka on kuvittanut lukuisia oppimateriaaleja ja lastenkirjoja.

7


Ku vak i rj at

Herkällä kädellä piirretty tarina ystävyydestä ja kaipauksesta

M A R JO NYG ÅR D

Lumi ja Lunni KESÄ KALLIOSAARELLA ON HILJAINEN, TYYNI JA KUULAS.

Lumi rakentaa puulaatikoista majakkaa yksin, kunnes keskelle kalliota tupsahtaa pieni, pullea lintu. Vihdoin on joku, jonka kanssa pelata ristinollaa, jakaa eväät ja kiivetä kallion korkeimpaan kohtaan. Sinne, mistä näkee kauas. Eräänä syksyisenä päivänä lunnia ei enää näy. Kaipaus kasvaa, lumihiutaleet leijuvat ja jää peittää meren. Puinen majakka on typötyhjä. Kunnes vihdoin koittaa kevät. Kaunis ja herkän heleä tarina kertoo ystävyydestä, kaipauksesta ja läheisyydestä. Ja jälleennäkemisen ilosta.

3+ 8

I S B N 978-952-354-282-2 | KO KO 165 x 210 mm Kl L85.22 | I L M E S T Y Y 06/2020

| Sid. | Noin 32 s.

Kuva: E. Niemisttö

Pien i k i r j a ystävy yd e s tä

M A R J O N YG Å R D on Seinäjoella asuva kuvittaja ja graafikko. Hän on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja ja oppimateriaaleja, ja hän voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2005.


Kuvak irjat

Tukea päiväkodin aloitukseen

DA N Y AU B E R T C AT HE R I N E L EB LA NC EV E T HA R L E T (kuvitus)

Päiväkoti alkaa, Pikku Karhu PÄ I VÄ KO D I N A L O I T TA M I N E N O N J O I H A N K U L M A N TA K A N A , mutta Pikku Karhu ei ole siitä kovin innoissaan. ”En halua mennä päiväkotiin”, se mukisee. Pikkusiskosta sen sijaan olisi hurjan hauskaa pakata reppu, leikkiä kaiket päivät ystävien kanssa ja saada oma opettaja, joka lukisi kivoja tarinoita. ”Höh, Pikku Karhu saa kaiken”, sisko purnaa.

3+

Äiti ja isä auttavat Pikku Karhua hellästi valmistautumaan päiväkodin aloitukseen. Lopulta Pikku Karhu vakuuttuu siitä, että ehkä päiväkoti sittenkin on oikea paikka sellaisille isoille kontioille kuin se itse on. Ja onneksi päiväkoti on niin suuri, että sinne mahtuvat Pikku Karhun kaveritkin. Herkästi kuvitettu, hellyttävä kirja tukee pienten lasten elämän tärkeässä ja usein pelottavassakin virstanpylväässä lämpimästi ja kannustavasti. Ranskalainen CATHERINE LEBLANC on kirjoittanut lukuisia lastenkirjoja, joissa käsitellään lasta kiinnostavia ja lapsen kasvua tukevia teemoja. Ranskalais-saksalainen EVE THARLET on kuvittanut satoja rakastettuja lastenkirjoja. Tekijäkaksikko on aiemmin julkaissut mm. kirjat Rakastatko minua, jos…, Kun minusta tuli isoveli ja Liian iso, liian pieni.

I S B N 978-952-354-292-1 | KO KO 220 x 290 mm | Sid. | Noin 32 s. | A L K U T E O S School is Coming S U O M E N TA J A Marketta Pyysalo | S A R J A Pikku Karhu | Kl L85.22 | I L M E S T Y Y 08/2020 9


Katsel u k i rj at

LESLIE PATRICELLI

Kiukuttaa K U N K I U K K U Y L L ÄT TÄ Ä ,

ovat pienokaisen keinot hetkellisesti vähissä. Ei auta muu kuin heittäytyä makaamaan, piehtaroida, potkia ja kiljua. Asettua kaikessa poikkiteloin ja sanoa EIKÄ ja PÖH! Onneksi isän ja äidin syli auttaa. Ja kisun seura. Kohta tuntuu jo paljon paremmalta, ja kasvoilla karehtii jälleen ihana hymy! Suloisen ja hauskan kirjan avulla pieni lapsi voi turvallisesti käsitellä mielessä myllertäviä tunteita.

Eipäs! Kylläpäs!

M U I S TA MYÖ S :

NUKKUMAAN

NUKKUMAAN

HIUS

RIEPU

(2019) 9789523540996

(2018) 9789522889492

(2016) 9789522885418

(2014) 9789522881670

1+ 10

L E S L I E PAT R I C E L L I asuu kolmen lapsensa ja rumpalimiehensä kanssa Idahossa. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut useita suosittuja pienten kuvakirjoja, joissa on riemukkaat värit ja humoristiset tarinat.

I S B N 978-952-354-275-4 | KO KO 180 x 180 mm | Sid., pahvisivut, pyöristetyt kulmat | Noin 26 s. A L K U T E O S Mad, mad, mad | S U O M E N TA J A Rauna Sirola | Kl L85.22 | I L M E S T Y Y 08/2020


Runot

K a: Uz Ku Kuv Kuva U iV Varo rron on o

Riemukkaita riimejä pienen lintubongarin iloksi!

LEENA RAVANTTI AAPO RAVANTTI (kuvitus)

Höyhentakkisakki

L E E N A R AVA N T T I on runoilija ja lastenkirjailija. Musiikki ja luonto ovat lähellä hänen sydäntään.

V I H E LTÄ J I Ä , S I R K U T TA J I A , K A J AT TA J I A , PA J AT TA J I A .

Koko kirjan täydeltä. On punalakkia, töyhtöpäätä ja harmaata kaulusta. Lintujen elämä ei ole pelkkää oksalla kykkimistä. Tässä höyhentakkisakissa ainakin vietetään häitä, kohotetaan kuntoa, saunotaan ja keitetään hyönteisvelliä. Välillä podetaan ilmastohuolta ja sitten taas lasketaan mäkeä. Mitä kaikkea muuta pienen lintubongarin silmät näkevätkään? Iloiset, mielikuvitusta kutkuttavat runot ja hykerryttävät kuvat johdattavat pienen lukijan lintujen ja luonnon tarkkailun pariin.

3+

I S B N 978-952-354-284-6 | KO KO 210 x 285 mm Kl L82 | I L M E S T Y Y 10/2020

| Sid. | Noin 40 s. |

A A P O R AVA N T T I on kulttuurialan sekatyömies, joka tekee lastenkirjakuvitusten lisäksi myös töitä ääniteknikkona ja muusikkona. Koulutukseltaan Ravantti on kuvataiteilija ja musiikkiteknologi.

Höyhentakkisakki on syntynyt äidin ja pojan yhteistyönä.

K A N S I Reetta Niemensivu

11


Ru not

Olipa kerran, mutta mitä sitten tapahtui?

12


Runot

Joskus sitä tekee mieli muuttaa koivut kuusiksi. Kirjoitella vanhat sadut ihan upouusiksi. Ja keksiä vielä lisää. J U K K A IT KO NEN VIR PI PENNA (kuvitus)

Seitsemän kääpiön rytmiorkesteri S a tu m a i s i a r u n o j a Jokin niissä on toisin ja kiehtovasti vinksallaan. Jukka Itkosen hersyvän riemukkaissa ja oivaltavissa runoissa Prinsessa Ruusunen menettää hermonsa, pukki järjestää kaalimaalla kemut ja Kerttu pakkaa noidan säkkiin. Punahilkan mummo kurvaa hätiin mopolla mutta päätyykin kihloihin, ja susi saa porsaan talon kylkiäisenä asuntolainan ja vesivahingon. Mukana on myös ihan uusia tarinoita: mitä tapahtuukaan, kun filmitähti Diivahiiva ylpistyy ja tunteikas kastemato kohtaa kengännauhan? Runojen hurmaavat satumaailmat kietoo yhteen Virpi Pennan hyväntuulinen kuvitus, johon ei voi olla ihastumatta.

Kuva: a: Kir K jap Ki jjapajja

T U T T UJ A S AT UJ A KO ? N O E I A I VA N .

J U K K A I T KO N E N on rakastettu ja palkittu kirjailija, jolla on laaja ja monipuolinen tuotanto. Hänen leikittelevät ja elämäniloiset tekstinsä ovat monenikäisten suosikkeja. V I R P I P E N N A on lahtelainen kuvittaja ja graafikko. Hänen hurmaavat kuvituksensa ovat loihtineet eloon monen suomalaisen lastenkirjan tekstit.

4+

I S B N 978-952-354-264-8

Kl L82.2

|

|

KO KO 190 x 275 mm

| Sid. | Noin 64 s.

I L M E S T Y Y 09/2020 13


Sad u t j a t ari nat

R E E T TA N I E M E L Ä K AT R I K I R K KO P E LT O (kuvitus)

Villasukkavoron ar voitus Pikkiriin pu lm a t o im ist o -sarja P I K K I R I I N P U L M AT O I M I S T O N U U S I N TA PAU S VA I K U T TA A K I N K K I S E LTÄ .

Voro on vienyt leipuri Ilmi Jauhopilven salaisimman reseptin, hupsiskupskakun ohjeen! Johtolankoja on niukasti: raollaan oleva ikkuna ja villasukan jäljet leipomon jauhoisella lattialla. Syysrieha lähestyy – miten kaupunkilaiset nyt saavat rakastamaansa kakkua juhlassa? Ja miksi ihmeessä Milla Myssyhyyry piileskelee salamyhkäisesti talossaan? Samaan aikaan kaupunkiin saapuu spektaakkelimaisen säkenöivä Guruliina, joka tarjoaa kaikille Suurta Muutosta ja Menestystä. Pikkirii haistaa tapahtumissa palaneen käryä. Pannukakun voimalla Pikkirii ja Rymyjätti lähtevät setvimään tapahtumien vyyhteä.

Kuv Kuva uva: Uzi Varo aron rron on o n

P I K K I R I I N P U L M AT O I M I S T O on helppolukuinen ja sopivasti jännittävä sarja juuri lukemaan oppineille. Sarja perustuu Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon Vilske-aapiseen luomaan hassunhauskaan satumaailmaan.

R E E T TA N I E M E L Ä on palkittu runoilija ja lastenkirjailija. Niemelän ehtymättömästä mielikuvituksesta ovat saaneet alkunsa myös rakastetut Vilske-aapisen sekä Kummaaesiopetusmateriaalin tarinat. KATRI KIRKKOPELTO on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Lue lisää sivulta 5.

6+ 14

I S B N 978-952-354-279-2 | KO KO 150 x 250 mm | Sid. | Noin 64 s. S A R J A Pikkiriin pulmatoimisto | Kl L84.2 | ILMESTYY 09/2020

Salaperäinen sukkahiippari liikkeellä!


Tiet ok irjat

MARKE TTA PYYSALO CARLOS DA CRUZ (kuvitus)

Mitenniinmukakirja

Lapsi on paras filosofi!

Ku : Uzi Varo Kuva aron ro

K U M P I O L I E N N E N , Y L Ä M Ä K I VA I A L A M Ä K I ?

Voiko olla ajattelematta mitään? Mistä tietää että tietää? Aatos-poika etsii kadonnutta Sofia-kissaansa. Hänen oppaanaan on historian lehdiltä nykyaikaan hypännyt filosofi Aspasia. Matka tiedon poluilla käy yhä huimemmaksi ja kysymykset yhä kutkuttavammiksi. Matkalaiset kohtaavat vaikuttavan kavalkadin menneitä ja nykyisiä ajattelijoita – mutta minne ihmeeseen se peijakkaan kissa livahti? Upeasti kuvitetussa kirjassa lähestytään filosofiaa hauskasti sen historiasta lähtien. Kysymykset ovat ajankohtaisia, mutta kuitenkin samoja, joita ihmiset ovat aina pohtineet. Kirja lisää lapsen ajattelutaitoja, ymmärrystä ja osallisuutta maailman menosta. Ei ole pelottavaa, että mielessä on kysymyksiä. Kysymykset ovat tienviittoja uusille poluille. Sitä paitsi kyseleminen on hauskaa! M A R K E T TA P Y Y S A L O on kulttuurituottajan työssään monipuolinen lastenkulttuurin edistäjä. Hän on kirjoittanut ja kääntänyt lukuisia kymmeniä lastenkirjoja ja toiminut kirja-arvostelijana ja toimittajana.

7+

I S B N 978-952-354-291-4 | KO KO 220 x 210 mm Noin 32 s. | Kl L85.22/L11 | I L M E S T Y Y 09/2020

| Sid. |

Kuva Ku uva: Uzi Uzi Varon aro

C A R L O S D A C R U Z on tehnyt useita kuvakirjoja sekä oppikirjojen kuvituksia vuodesta 2001 lähtien. Hän on opiskellut grafiikkaa ja sarjakuvapiirtämistä Ranskassa. Da Cruz tekee kuvia myös ranskalaisiin lastenlehtiin ja on erityisen kiinnostunut historian kuvittamisesta.

S A R J A Ilmiö

15


Ti eto k i rj at

KA L LE N U U T T ILA SA M I K AA R AK A INEN (kuvitus)

Kuka keksi banaanipotkun ja muita futisfaktoja Suome s t a K A I VA K A N N AT U S H U I V I E S I I N , O TA M U K AVA A S E N T O J A TA R T U KIRJAAN!

Tämän opuksen sivuilla kotimaisen jalkapallon historian lehdet kohisevat kuin Saviniemen kentän katsomo syksyllä 2005. Yli sataan vuoteen jalkapalloa mahtuu rutkasti ikimuistoisia hetkiä ja pelaajia. Tiedätkö koska ja missä ensimmäisestä Suomen mestaruudesta pelattiin? Kuka tarjosi vastustajalle pastilleja? Tai minkä joukkueen kannattajat kajauttavat ilmoille Banzai-huudon? Innostava koko perheen tietokirja valottaa suomalaista pääsarjatason jalkapalloa monelta kantilta. Sami Kaarakaisen upea nelivärikuvitus viimeistelee vauhdikkaan kokonaisuuden.

Pienen futisfanin toivekirja!

8+ 16

I S B N 978-952-354-288-4

Kuva: Tina

Kuva K Ku v :U va Uzi Varon Varo ron on n

K A L L E N U U T T I L A on kustannusalan ja urheilukenttien moniottelija. Jalkapallon saralla Nuuttila on voittanut Kuhmoisten kyläturnauksen, lanseerannut vauvanvaatemalliston joukkueelleen sekä kamppailut jalkapallotriathlonin maailmanmestaruudesta.

|

KO KO 185 x 240 mm

Kl L79.31 | ILMESTYY 05/2020

S A M I K A A R A K A I N E N on monipuolinen kuvittajagraafikko. Rovaniemeläinen Kaarakainen on entinen alasarjatason jalkapalloilija, rantafutiksen, umpihankifutiksen ja suopotkupallon konkari ja säännöllisen epäsäännöllinen näky RoPSin kotipelien katsomossa.

| Nid., liepeellinen | Noin 40 s.


Tiet ok irjat

MAT T I WAI T I NEN MA R JO NYG ÅR D (kuvitus)

Palovaarin tur vatärpit S A N KO R U I S K UJ A , S I N I S I Ä K Y PÄ R I Ä , H I E N OJ A U N I V O R M UJ A J A T I E T E N K I N PA L O AU T OJ A .

Kuulostaa komealta, joten Tauno ja Ansa päättävät ilmoittautua mukaan Vaaralan VPK:n nuorisotoimintaan. Palovaari ja palokoira Pentti pitävät ideaa mahtavan fiksuna. Kirjassa opitaan monenlaisia tärkeitä turvallisuustaitoja aina ensisammutuksesta ja hätäilmoituksen tekemisestä ensiapuun. Sammutuspeite, hätänumero ja kylkiasento tulevat tutuiksi, ja kevätjäistäkin keskustellaan. Palovaari muistuttelee myös heijastinten, pyöräilykypärän ja pelastusliivien tärkeydestä. Opittavaa on rutkasti, mutta ennen pitkää Taunosta ja Ansasta tulee varsinaisia turvallisuustaitojen mestareita. Palovaari ja Pentti eivät voisi olla ylpeämpiä!

Kuva: E. Niemist emist isttö

Turvallisesti kotona, liikenteessä ja vesillä!

M AT T I WA I T I N E N (FT, KM, Master of Security) on Helsingin Pelastuskoulun rehtori. Hän on työskennellyt aiemmin myös peruskoulun opettajana ja rehtorina sekä aikuiskasvattajana. Waitinen nimettiin Vuoden palomieheksi vuonna 2011, ja hän on kirjoittanut lukuisia turvallisuusaiheisia teoksia. Vuodesta 2018 lähtien hän on toiminut myös Turun yliopiston erikoistutkijana.

7+

I S B N 978-952-354-285-3

|

KO KO 195 x 240 mm

Kl L35.6/L59.23 | ILMESTYY 10/2020

M U I S TA MYÖ S : PA L O VA A R I N T U R VA O PA S 9789523540897

M A R J O N YG Å R D on Seinäjoella asuva kuvittaja ja graafikko. Hän on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja ja oppimateriaaleja, ja hän voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2005.

| Sid. | Noin 40 s. 17


Ti eto k i rj at

KAT I E DAYNE S C HR I S T I NE PYM (kuvitus)

Miksi Aurinko paistaa? Fiksut faktat -sarja M I H I N AU R I N KO M E N E E YÖ K S I ?

Miksi jotkut paikat maapallolla ovat kuumempia kuin toiset? Mitä ainetta Aurinko on, ja mitä kummia pilkkuja sen pinnalla voi nähdä? Taidokkaasti toteutetun tietokirjan kutkuttavat kysymykset ja luukkujen takaa paljastuvat vastaukset koukuttavat ja saavat janoamaan lisää tietoa. Kirja palkitsee pienten lukijoiden pohjattoman uteliaisuuden! Asiantuntijoiden laatima kirja sisältää runsaasti tarkkaa tietoa hehkuvan kuumasta Auringostamme ja kaikesta siitä, mihin sitä tarvitaan.

K AT I E D AY N E S on englantilainen toimittaja ja lastenkirjailija. C H R I S T I N E P YM on englantilainen lastenkirjojen kuvittaja. Hän asuu pienessä kylässä Staffordshiressä, jossa hän pitää miehensä kanssa postitoimistoa ja kauppaa.

3+

I S B N 978-952-354-289-1 | KO KO 190 x 215 mm | Sid., luukut, pahvisivut, pyöristetyt kulmat | 12 s. | A L K U T E O S Lift-the-flap First Questions and Answers: Why does the sun shine? | SUOMENTAJA Kalle Nuuttila | SARJA Fiksut faktat | Kl L85.22 | ILMESTYY 08/2020

Kuumottavaa tietoa Auringostamme!

M U I S TA MYÖ S :

Uusintapainos tulossa!

18

MITÄ TUNTEET OVAT? 9789523540804

MISTÄ VAUVAT TULEVAT? 9789522889904

MISTÄ SADE TULEE? 9789522889966

MITEN ELÄIMET PUHUVAT? 9789522889294

MILLAINEN ON AVARUUS? 9789522889287

MITEN KASVIT KASVAVAT? 9789522888228

MITEN AISTIT TOIMIVAT? 9789522887443

MIKSI TIIKERILLÄ ON RAIDAT? 9789523541948


Tiet ok irjat

SOP HI E CO R RIGA N

Ihanan iljettävät eläimet IIK, HÄMÄHÄKKI! EIII, HIIRI!

Ou nou, niljakas lepakko… Jokaisella meistä on jokin otus, joka pistää ihon kananlihalle ja värisyttää selkäpiitä. Pelkkä ajatuskin inhokkiotuksista saa kiemurtelemaan. Ne ovat rumia, vaarallisia, yököttäviä, limaisia, ällöjä… Hetkinen, hetkinen, riittää jo! On aika korjata väärät luulot kertaheitolla ja puhdistaa eläinten maine. Hihityttävän hauskassa kirjassa iljettävät elukat saavat viimein puheenvuoron. Kirja paljastaa, millaisia nämä parjatut eläimet oikeasti ovat, mitä ihmeellisiä taitoja niillä on ja miten tärkeä rooli niillä on maailman ekosysteemeissä. Paatuneinkin lukija oppii arvostamaan luonnon monimuotoisuutta. Sopiviin paloihin pureksitut tekstit, puhekuplat, faktaruudut ja runsas kuvitus koukuttavat.

S O P H I E C O R R I G A N on

brittiläinen kuvittaja, jonka huumoripitoisista kuvituksista välittyy rakkaus luontoon ja erikoisiin eläimiin, kuten aksolotteihin ja neitokakaduihin.

5+

Loppu ikäville huhuille! Me ollaan hyviä ä tyyppejä!

I S B N 978-952-354-290-7 | KO KO 185 x 253 mm | Noin 160 s. | A L K U T E O S The Not Bad Animals SUOMENTAJA Marketta Pyysalo | Kl L85.22/L58.9 ILMESTYY 09/2020

Sid.

19


Ti eto k i rj at

F EL I C I T Y B R OO K S – F R A NK IE A LL E N M A R F E R R E R O (kuvitus)

Monen sortin tunteet

Opi huipputärkeitä tunnetaitoja!

Mo n e n s or t in -s a r j a T U N T U U KO S I N U S TA J O S K U S , E T TÄ S I S Ä L L Ä S I O N T U L I V U O R I , J O K A KO H TA R Ä J Ä H TÄ Ä ?

Oletko toisinaan niin onnellinen, että voisit RUTISTAA kaikkia? Tahtoisitko joskus vain olla yksin ja KÄPERTYÄ SYKKYRÄLLE? Vai heilutteletko parhaillaan huolettomasti varpaitasi? Raikkaasti kuvitetussa pienten tietokirjassa otetaan selkoa tunteiden sekamelskasta. Kirjassa opetellaan huipputärkeitä tunnetaitoja: tunnistamaan ja nimeämään, ilmaisemaan ja säätelemään tunteita ja eläytymään toisten tunteisiin. Pieni lukija pääsee keksimään ratkaisuja erilaisia tunteita herättäviin tilanteisiin. Harjoitus tekee mestarin – myös tunnetaidoissa! On helpottavaa ymmärtää, että tunteille on aina syynsä. Ne tulevat ja menevät, eikä ikäviin tunteisiin tarvitse jäädä vellomaan. Hengitä siis syvään, avaa kirja – ja päästä tunteet valloilleen!

4+ 20

I S B N 978-952-354-152-8 | KO KO 240 x 290 mm | Sid. | 32 s. A L K U T E O S All about Feelings | SUOMENTAJA Tuuli-Maaria Rauta SARJA Monen sortin | Kl L85.22 | ILMESTYY 08/2020

F E L I C I T Y B R O O K S on palkittu brittiläinen lastenkirjailija. Brooks työskentelee Usborne-kustantamossa ja on kirjoittanut ja toimittanut satoja lastenkirjoja. M A R F E R R E R O on madridilainen kuvataiteilija, joka on työskennellyt muun muassa animaattorina ennen keskittymistään lastenkirjojen kuvittamiseen.


Tiet ok irjat

F EL I C I T Y B R OO K S – FR A NK IE A LL E N M A R F E R R E R O (kuvitus)

Onnea on hyvä ystävä!

Monen sortin ystävät Mo n e n s or t in -s a r j a H E T K E T H Y VÄ N Y S TÄVÄ N K A N S S A O VAT KO R VA A M AT T O M I A , J A Y S TÄV Y Y S S A A I L O N K U P L I M A A N .

Kuprut ystävyydessä taas aiheuttavat huolta ja surua. Ja mitä sitten voi tehdä, jos ei ole ystävää? Värikäs, kutsuva ja havainnollinen kirja on kattava opas ystävyyden poluille. Kirja vastaa moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin, kuten mihin ystäviä tarvitaan, miten ystäviä voi saada, millainen on hyvä ystävä ja millaista on ystävyys porukassa. Kirja tarjoaa välineitä pulmallisiin tilanteisiin: mitä tehdä, kun joku ei ole hyvä ystävä tai miten voi korjata rikki menneen ystävyyden ja pyytää anteeksi? Kirja sopii niin itsekseen tutkittavaksi kuin ryhmän yhteisen pohdinnan lähtökohdaksi. Vaalitaan yhdessä ystävyyttä!

4+

I S B N 978-952-354-261-7 | KO KO 240 x 290 mm | Sid. | 32 s. A L K U T E O S All about Friends | SUOMENTAJA Tuuli-Maaria Rauta SARJA Monen sortin | Kl L85.22 | ILMESTYY 08/2020 21


Ti eto k i rj at

Avaa tietoläppä ja kurkista mahdollisuuksien maailmaan!

L A R A B RYA N WE S LE Y R O B B INS (kuvitus)

Ammatit T ietol ä ppä -s a r j a

M I TÄ I H M E T TÄ A I K U I S E T T E K E VÄT PÄ I VÄT P I T K ÄT ?

Erilaisissa töissä häärää monenlaisia ammattilaisia: on ravitsemusasiantuntija, kuvittaja, innovaattori, tutkija, verkkosivujen suunnittelija, ilmastotutkija ja sairaanhoitaja. Tai elokuvaohjaaja, koodari, myyjä, fyysikko, teknikko, rakennusinsinööri, toimittaja, pukusuunnittelija, fysioterapeutti, raaka-aineen kerääjä, asiakasagentti, hammaslääkäri ja sähköasentaja... Näyttävän kirjan luukkujen taakse kätkeytyy kiinnostavaa tietoa eri ammateista. Yksityiskohtainen kuvitus, hauskat puhekuplat ja selkeät tekstit marssittavat esiin yli 100 ammattia. Kiirettä pitää, kun eri alojen ammattilaiset huhkivat töissään – sisällä ja ulkona, yhdessä ja yksin, ylhäällä ja alhaalla, jopa maan alla!

4+ 22

Kirja kertoo havainnollisesti, mitä eri polkuja voi päästä erilaisiin ammatteihin. Se motivoi haaveilemaan omasta unelmatyöstä. Jokaiselle löytyy ikioma ammatti!

L A R A B R YA N on englantilainen lastenkirjailija ja kustannustoimittaja. Hän opiskeli Oxfordin yliopistossa ja muun muassa toimi opettajana ja verkkosuunnittelijana ennen siirtymistään Usborne-kustantamon palvelukseen. W E S L E Y R O B B I N S on Lontoossa asuva kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hänen valikoimaansa kuuluu niin lasten- ja aikuisten kirjojen kuin paperi- ja lahjatavaroiden kuvitusta ja suunnittelua.

I S B N 978-952-354-262-4 | KO KO 168 x 229 mm | Sid., sid. pahvisivut, luukkuja 14 s. | A L K U T E O S Look Inside Jobs | SUOMENTAJA Tuuli-Maaria Rauta Kl L85/L36.13 | ILMESTYY 08/2020


Tiet ok irjat

Suuri, suurempi, suurin? Vertailu on hauskaa!

CL I VE G I F F O RD A NA S E I X AS (kuvitus)

Verratonta vertailua O L E T KO KO S K A A N N Ä H N Y T H O T D O G I N P I T U I S TA T O U K K A A ?

Tiesitkö, että maaeläinten vauhtikunkku on gepardi? Se kiihdyttää nopeammin kuin urheiluauto. Oletko kuullut, että Jupiter on aurinkokuntamme planeetoista suurin mutta sen päivä on lyhin? Entä miten pitkälle paperilennokki tai kumisaapas voi lentää? Ja missäpäin maailmaa salamoi kaikkein eniten? Tämä kirja on täynnä hauskaa tutkittavaa ja vertailtavaa: kiehtovia eläimiä, valtavia koneita, pilviä hipovia rakennuksia, kaukaisia planeettoja, hurjia sääilmiöitä ja tietenkin ihmisiä. Kirjan kekseliäät kuvat auttavat vertailussa ja suuruuksien, matkojen ja muiden mittojen hahmottamisessa. Oivalluksista ei tule puutetta, sillä mukana on näppärää lisätietoa ja pieniä visaisia kysymyksiä vastauksineen. Maailma on täynnä ihmeellisiä asioita. Otetaan niistä selvää! C L I V E G I F F O R D on englantilainen journalisti ja monipuolinen kirjailija, joka on julkaissut yli 180 teosta. A N A S E I X A S on portugalilainen graafikko ja kuvittaja.

5+

I S B N 978-952-354-287-7 | KO KO 250 x 275 mm | Sid. | 48 s. A L K U T E O S My first book of comparisons. How the world measures up Kl L03/L50 | ILMESTYY 08/2020

|

SUOMENTAJA Sanna Hytti

23


Kasvat u s

Oppimisen iloa ja flowkokemuksia ilmiöiden äärellä!

JOHANNA HEIKKINEN

Ihme ilmiöt Ilmiölähtöinen op pi mi n e n varhaiskasvatuksessa I H M E T T E LY J A T U T K I M I N E N O N VA R H A I S K A S VAT U S I K Ä I S E L L E L U O N TA I S TA .

J O H A N N A H E I K K I N E N on

kasvatustieteiden maisteri, varhaiskasvatuksen opettaja ja luokanopettaja. Hän on toiminut muun muassa varhaiskasvatuksen opettajan, päiväkodin johtajan ja kouluttajan tehtävissä ja tutkinut ilmiöpohjaista oppimista kasvatuspsykologian näkökulmasta.

I S B N 978-952-354-256-3 | KO KO 170 x 245 mm S A R J A Hyvä lapsuus | Kl 38 | ILMESTYY 10/2020 24

| Nid. | Noin 120 s. |

K A N S I Venla Poskela

Kuva:: Su Kuva S vvi Sievi ie lää

Ilmiölähtöinen oppiminen ruokkii lapsen luontaista uteliaisuutta. Se haastaa kasvattajia heittäytymään lasten kanssa yhteiseen oppimisprosessiin, jonka ytimessä ovat oppimisen ilo, yhdessä tekeminen, ihmettely ja lapsen mahdollisuus vaikuttaa omaan toimintaansa. Ilmiölähtöisen toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan lapsen taidot ja kiinnostuksen kohteet. Lapsi osallistuu aktiivisesti työskentelyn eri vaiheisiin. Varhaiskasvattajalle tarkoitettu opas sisältää vankkaa tietoa ilmiölähtöisen oppimisen perusperiaatteista sekä käytännön esimerkkejä ja tukea toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen ilmiölähtöisesti.


Kasvat us

Tarinoimalla lapsi kertoo itsestään. Silloin aikuisen kannattaa höristää korviaan.

K ATA R I I N A V U O R I

Tarinataikurit Sana t a i de h a r j o i tu ks i a lap s i l l e

ja mielikuvitus on taito, jota kannattaa vaalia. Luovuus on avain, jolla avautuvat jykevätkin ovet. Tämän oppaan sanataideja luovuusharjoitukset innostavat monenikäisiä tarinoimaan. Tarinataikurit maistelevat sanoja, nostavat ajatuksia hatusta ja huiskivat tarinoita lentoon. Joskus tarina pulppuaa lauluna, liikkeenä tai piirroksena: luovuus on ihanan arvaamatonta. Oppaan harjoitukset sopivat niin päiväkoteihin, kerhoihin kuin kouluihinkin. Niitä voi käyttää sanataidetuokioissa, S2-opetuksessa, tunnetaitojen harjoittelussa tai vaikka metsäretkillä. Harjoituksia voi tehdä myös yksin: kotona, mökillä tai mummolassa. Kirjassa on vinkkejä, joiden avulla saman tehtävän voi räätälöidä monenikäisille.

K ATA R I I N A V U O R I on kirjailija, sanataideohjaaja sekä kirjallisuusterapiaohjaaja. Vuori on myös fysioterapeutti ja arkeologi. Hän on opiskellut ja työskennellyt ympäri maailmaa ja asunut viisi vuotta purjeveneessä. Nyt hän on kotiutunut Ouluun kahden lapsensa ja koiriensa kanssa. Vuorelle myönnettiin vuonna 2019 Tietokirjailijapalkinto ansiokkaasta tuotannostaan.

I S B N 978-952-354-278-5 | KO KO 170 x 245 mm | Nid., liepeellinen K A N S I J A K U V I T U S Maija Hurme | Kl 38/86.07 | ILMESTYY 08/2020

Kuva: Vesa Ranta

L A P S I O N L U O N N O S TA A N L U O VA ,

| Noin 100 s. 25


Kasvatu s

Pomppaa boksiin, kinkkaa kompostille!

S AT U - M A R I A RUOTSALAINEN

Hyppää hippaa Mot or i s t e n t a i to j e n leik k i k i r j a Y H Ä S U U R E M P I O S A L A P S I S TA J A N U O R I S TA L I I K K U U L I I A N VÄ H Ä N J O K A PÄ I VÄ I S E S S Ä E L Ä M Ä S S Ä Ä N .

S AT U - M A R I A R U O T S A L A I N E N

on liikunnanohjaaja ja mindfulness-ohjaaja, joka toimii lasten liikunnan kouluttajana ja koulutusmateriaalien suunnittelijana. Hän on kirjoittanut aiheesta useita teoksia.

I S B N 978-952-354-295-2 | KO KO 145 x 210 mm | Nid., liepeellinen K A N S I J A K U V I T U S Birit Sarre | Kl 79.84 | ILMESTYY 08/2020 26

| Noin 150 s.

Kuv : U Kuva Uzi Va Varo ron o

Tämän kirjan tarkoituksena on lisätä matalan kynnyksen liikuntaa kerhoissa, harrastuksissa, koulupäivien lomassa ja leireillä. Kirjan harjoitukset ja leikit vahvistavat motorisia perustaitoja ja motivoivat liikkumaan pilke silmäkulmassa. Leikit sopivat erityisesti kouluikäisille ja nuorille mutta innostavat kaikenikäisiä. Mukana on sisällä ja ulkona toteutettavia monipuolisia tuntimalleja sekä yksittäisiä leikkejä ja harjoitteita. Teos antaa konkreettisia avaimia leikkien ohjaamiseen, positiivisen ilmapiirin luomiseen ja hyvin organisoidun liikuntahetken suunnitteluun.


Harrastukset

Yksisar visten taikaa Lu moava ma a la u s ki r j a VAIN HIPAISU VETEEN KASTETULLA SIVELTIMELLÄ, JA TAPAHTUU IHME: KIRJAN IHANAT YKSISARVISET SAAVAT VÄRIT.

Taianomainen teos tarjoaa hauskaa puuhaa kaikille yksisarvisfaneille tai muutoin rentouttavaa tuokiota etsiville. Taio vedellä esiin yksisarvisten hehkuvat värit ja ihastu!

Voit tehdä helposti irrotettavista, maalattavista ja väritettävistä kuvista myös tauluja tai tervehdyksiä. Yksisarvisten elämänviisauden kiteyttävät kannustavat lauseet siivittävät säkenöivää matkaa. Mukana teoksessa on kätevästi kiinnitetty sivellin. Helppokäyttöisen teoksen sidosasu soveltuu hyvin maalaamiseen ja värittämiseen.

Anna yksisarvisten yllättää – loihdi värit esiin vedellä!

I S B N 978-952-354-302-7 | KO KO 190 x 220 mm | Nid., mukana sivellin | Noin 96 s. A L K U T E O S Unicorn Universe | K A N S I Thunder Bay Press | Kl 79.8 | ILMESTYY 10/2020 27


Heng el l i s et l as t enk i r j a t

Vanhemman ja lapsen yhteisiin iltahetkiin

A N N A- M A R I K A S K I N E N V I R P I P E N N A (kuvitus)

Pienen iltarukous P I E N E N K ÄT E E N S O P I VA I LTA R U KO U S K I R J A VA N H E M M A N J A L A P S E N Y H T E I S I I N I LTA H E T K I I N !

Kuva K uva u a: Pe Pekkaa Ka Kas Kask K ask aas sskkin iinen nen ne n en en

Anna-Mari Kaskisen rukoustekstit sopivat monenlaisiin tilanteisiin ja rauhoittavat yöuneen. Mukana on myös rakastetuimpia iltarukousklassikoita. Virpi Pennan kuvittama suloinen hippiäinen johdattaa sivulta toiselle.

I S B N 978-952-354-268-6 KO KO 130 x 160 mm | Sid.

Noin 40 s. | Kl 25.3 ILMESTYY 08/2020 28

A N N A- M A R I K A S K I N E N on monipuolinen kirjailija ja runoilija, jolla on laaja kirjallinen tuotanto. Hän on myös Lastenmaa-lehden päätoimittaja.

V I R P I P E N N A on lahtelainen kuvittaja ja graafikko.


He ng e llise t last enk irjat

KARINE-MARIE AMIOT F R A N C O I S C A M PA G N A C C H R I S T O P H E R A I M B AU LT A D E L I N E AV R I L (kuvitus)

Uusi Raamattu lapsille

Pienen oma Raamattu P I E N E N O M A R A A M AT T U T U O R A A M AT U N L A P S E N M A A I L M A A N LY H I N , S E L K E I N L AU S E I N J A S U U R I N VÄ R I K K Ä I N K U V I N . Kirjan 176 sivua kattaa Raamatun keskeiset kertomukset. Kirja sopii alle kouluikäisille yhdessä kotona tai lapsiryhmässä tutkittavaksi. Raamatunkertomukset ovat ikuisia kertomuksia rakkaudesta ja Jumalasta, joka sanoo: ”Sallikaa lasten tulla luokseni.”

K A R I N E - M A R I E A M I O T on ranskalainen perheenäiti ja lastenkirjailija. F R A N C O I S C A M PA G N A C työskentelee pastorina Sens-Auxerren hiippakunnassa. C H R I S T O P H E R A I M B AU LT on ranskalainen teologian tohtori ja eksegeetti.

I S B N 978-952-354-277-8 | KO KO 160 x 190 mm | Sid. | 176 s. | A L K U T E O S La Bible illustrée des petits S U O M E N TA J A Susanna Hirvikorpi | K A N S I J A K U V I T U S Adeline Avril | Kl 25.3 | ILMESTYY 10/2020 29


Mu si i k k i

Tervetuloa muskariin!

R I S T O E S KO L A – T E R H I H A S S I N E N RIIKKA JÄNTTI – ESSI NYYSSÖNEN MARI TORRI-TUOMINEN – HELI VAPAAKALLIO

Kirkkomuskari 3 K I R K KO M U S K A R I - S A R J A J AT K U U !

Kolmas kirja on täynnä uusia lauluja ja loruja, vinkkejä ja muskarisuunnitelmia kokeneilta muskariopettajilta. Materiaali kulkee syksystä kevääseen ja sen teemoina toimivat majakka, käpy, siili, heijastin, kuusi, timantti, pulkka, narsissi, puro ja pärinä. Mukana on yli 70 uutta mukavaa muskarilaulua nuotteineen. K I R K KO M U S K A R I 3 on riemukas työväline jokaiselle muskariopettajalle.

R I S T O E S KO L A työskentelee Kuusankosken seurakunnan kanttorina.

Kanttori R I I K K A J Ä N T T I toimii musiikkikouluttajana Nuoressa kirkossa. T E R H I H A S S I N E N on varhaisiän musiikkikasvattaja Jyväskylän seurakunnassa. ESSI NYYSSÖNEN JA HELI VA PA A K A L L I O toimivat

Kirkkomuskari 3 Tu pla -CD K I R K KO M U S K A R I 3 - K I R J A N K A I K K I L AU L U T L ÖY T Y VÄT L AU L E T T U N A J A S O I T E T T U N A

Antti Vuoren tuottamalta äänitteeltä. Tupla-CD:tä voi käyttää niin laulujen opetteluun kuin säestämiseen ja kuunteluun. Mukana on myös leikkiä ja liikettä tukevia alku- ja välisoittoja.

muskariopettajina Espoossa. Kirkkomuskari-innostaja ja -kouluttaja M A R I T O R R I -T U O M I N E N

työskentelee kanttorina Malmin seurakunnassa.

I S B N 978-952-354-125-2 | KO KO 210 x 297 mm | Kierresid. | Noin 140 s. K A N S I J A K U V I T U S Sanna Pelliccioni | Kl 37.41 | ILMESTYY 09/2020 30

ANTTI VUORI

Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta opiskellut A N T T I V U O R I toimii freelancermuusikkona monenlaisissa rooleissa: saksofonistina, kitaristina, sovittajana ja tuottajana.

6418132001576 | Tupla-CD K A N S I Sanna Pelliccioni | Kl 78 ILMESTYY 10/2020


M U I S T I I N PA N OJA :

31


P U B L I VA OY Itälahdenkatu 27 A, 00210 HELSINKI +358 9 6877 450 www.kirjapaja.fi www.lastenkeskus.fi