Kirjapajan syksy 2020

Page 1

1

20 20 K I R JA PA JA

KESÄ

SYKSY


2

4 12 20 23 25 30 34 36 39

Henkilökuvat, kulttuuri, yhteiskunta Psykologia, elämäntaito, hyvinvointi, terveys Kasvatus Harrastukset Runo- ja lahjakirjat Hengellinen elämä, teologia Kalenterit Muista myös Äänikirjat

KIRJATILAUKSET Kirjapaja 09 6877 4530 tilaukset@kirjapaja.fi Kirjavälitys Oy 010 345 1520 kvtilaus@kirjavalitys.fi Suomen Kirjastopalvelu Oy 09 584 0440 kirjastopalvelu.fi Kirjojen vähittäismyynti kirjakaupoissa, tavarataloissa ja marketeissa kautta maan.

KIRJAPAJA Itälahdenkatu 27 A, 3. krs, 00210 HELSINKI Puhelinvaihde 09 6877 450 Faksi 09 6877 4545 www.kirjapaja.fi etunimi.sukunimi@kirjapaja.fi Toimitusjohtaja Juha-Pekka Heinonen 09 6877 4540 MYYNTI JA MARKKINOINTI Markkinointipäällikkö Mirja Suvanto-Larmala 09 6877 4534 gsm 050 371 0448 Myynti- ja markkinointikoordinaattori Sari Rautanen 09 6877 4563 gsm 040 559 5370

Kirjapaja on osa Publiva Oy:tä. Muita tuotemerkkejämme ovat Lasten Keskus ja Edukustannus.

facebook.com/kirjapaja

VIESTINTÄ Viestintäpäällikkö, Kirjapaja Marja-Liisa Saraste gsm 040 553 4757 Viestintäpäällikkö, Lasten Keskus Piia Latvala gsm 040 0999 499 Mediakoordinaattori Minna Vatja 09 6877 4543 KUSTANTAMINEN Kustannuspäällikkö, yleinen kirjallisuus Ulla Salmi 09 6877 4556 Kustannuspäällikkö, lastenja nuortenkirjallisuus, varhaiskasvatus, esiopetus Tanja Poskela 09 6877 4539 Kustannuspäällikkö, hengellinen ja teologinen kirjallisuus Eeva Johansson 09 6877 4515

Kansi: Iira Oivo Paino: Premedia Helsinki. Kirjailijakuvat Uzi Varon, Kirjapajan arkisto ja kirjailijoiden omat kokoelmat. Luettelon tiedot ovat ennakkotietoja. Muutokset ovat mahdollisia.


3

4

6

Ainutlaatuinen, puhutteleva henkilökuva aikansa legendasta.

Kurkistus tunnetun esiintyjän ja kirkonmiehen julkikuvan taakse.

8

Kirja taiteesta ja rakkaudesta – taiteilijaelämästä ja kumppanuudesta.

11 13

Elämäntaidon klassikko puhuttelee yhä uusia lukijoita.

14

Mukaansatempaavasti Irakin historiasta, kansoista ja kulttuurista!

Asiantuntijan selkeillä ohjeilla eroon esidiabeteksesta.


4

He nkilรถkuvat, kulttuuri, yhteiskunta

Kansi Mika Tuominen | Koko 145 x 210 mm | Noin 272 s. | ISBN 978-952-354-193-1 Kl 79.12 | sid. | 9/2020


He nkilökuvat, kulttuuri, yhteiskunta

ARTO TERONEN – JOUKO VUOLLE

Matin maailma Äärimmäisyyksien ihminen ja urheilija Matti Nykänen MATTI NYKÄNEN oli yksi tunnetuimpia suomalaisia. Ylivertainen urheilijasankari ja ihmissuhteissaan nopealiikkeinen viihdetaiteilija. Lööppien riistaa ja legenda jo eläessään. Arvostettujen toimittajien Arto Terosen ja Jouko Vuolteen Matin maailma on monipuolinen, puhutteleva teos ihmisestä nimeltä Matti Nykänen. Teos kuvaa Nykäsen elämää lapsuudesta kaikkien tuntemaksi huippu-urheilijaksi, julkisuuden henkilöksi ja viihdetaiteilijaksi. Matin maailma vie kohujulkisuuden taakse ja lööppien tuolle puolen. Se kertoo poikkeuksellisen lahjakkaasta urheilijasta, josta tuli legenda mutta myös roolinsa vanki. Millainen oli Matti Nykänen ja hänen maailmansa? Mikä teki Matista lajinsa huipun ja miten huippu-urheilijuus vaikutti hänen myöhempään elämäänsä? Kuinka monta Mattia oikeastaan mahtui Matin maailmaan? Tekijät ovat seuranneet Matti Nykäsen uraa varhaisista vaiheista lähtien. Ainutkertaisessa teoksessa äänessä ovat myös lukuisat muut Nykäsen tunteneet – Matin läheiset, kilpakumppanit ja hänen kanssaan töitä tehneet.

ARTO TERONEN ja JOUKO VUOLLE ovat kokeneita ur-

heilutoimittajia, joiden Kiveen hakatut -sarja on suosittu niin radiossa kuin kirjoina. He ovat kirjoittaneet myös useita henkilökuvia.

Ainutkertainen » henkilökuva kohujulkisuuden ja lööppien takaa”

5


6 He nkilรถkuvat, kulttuuri, yhteiskunta

Kansi Petri Kovรกcs ja Jani Laukkanen | Koko 135 x 200 mm Noin 200 s. | ISBN 978-952-354-296-9 | Kl 99.1 | sid. suojapaperi | 10/2020


7

TEEMU LAAJASALO

Kyllä tämäkin voidaan suvaita HELSINGIN PIISPA Teemu Laajasalon esikois-

teoksessa saamme kurkistaa tunnetun esiintyjän ja kirkonmiehen julkikuvan taakse. Laajasalon elämää ovat sävyttäneet arki perheenisänä ja yrittäjänä, vuodet television viihdeohjelmissa, esiintyminen kirkon nuorena kultapoikana, lööppijulkisuus ja kirkon johtovastuussa toimiminen. Tällä kokemuksella Laajasalo käsittelee elämän suuria teemoja, joihin hänellä on niin piispallinen kuin syvän inhimillinen kosketuspinta. Laajasalo kertoo kohtaamisistaan ja kokemuksistaan, ottaa kantaa, pysäyttää ja haastaa. Teksteissä vapaudesta, häpeästä, naurusta, rakkaudesta, kasvusta, armosta ja Jumalasta kohtaavat pinta ja syvyys, maallinen ja taivaallinen, viihde ja vakavuus. Vastakkainasettelun ajassa Laajasalo puolustaa kohtuutta, suvaitsevaisuutta ja toisen ymmärtämistä. ”Elämme ehdottomuuksien aikaa, joka synnyttää ahdasta puhdasoppisuutta. Kohtuus on hyve, ei pahe.”

TEEMU LAAJASALO

on Helsingin piispa.

» Teemu

Laajasalo avoimena


8

He nkilökuvat, kulttuuri, yhteiskunta

ANNINA HOLMBERG – OLLI LÖYTTY

Ina ja Tito Kohtauksia Collianderien taiteilijaliitosta INA BEHRSEN JA TITO COLLIANDER kohtasivat 1920-luvun lopulla. He kumpikin olivat muuttaneet lapsuuden Pietarista vallankumouksen jaloista Suomeen. Kohtaamisesta alkoi pitkä yhteinen taival, taiteilijaliitto, jossa molemmat saattoivat toteuttaa omaa kutsumustaan, Ina kuvataiteilijana ja Tito ensi sijassa kirjailijana. Annina Holmbergin ja Olli Löytyn teos piirtää moniulotteisen kuvan Ina ja Tito Collianderin elämästä ja kumppanuudesta. Monen kulttuurin vaikutuspiirissä kasvaneet Collianderit olivat kosmopoliitteja, joiden maailmassa kielet ja kulttuurivaikutteet sekoittuivat. Myös ortodoksisella uskolla oli heille myöhemmässä elämässä suuri merkitys. Ina ja Tito on kirja taiteesta ja rakkaudesta, mutta myös perheestä, arjesta ja kumppanuudesta – kaikesta siitä, minkä keskellä taidetta tehdään.

ANNINA HOLMBERG

on kirjailija ja käsikirjoittaja. OLLI LÖYTTY on kirjallisuudentutkija ja tietokirjailija. He ovat mm. toimittaneet yhdessä Taina Westin kanssa teoksen Minun Valamoni – Tarinoita luostarista (2017).

Kansi Mika Tuominen | Koko 140 x 210 mm | Noin 192 s. | ISBN 978-952-354-241-9 | Kl 99.1 | sid., suojapaperi | 9/2020


He nkilökuvat, kulttuuri, yhteiskunta

» Helmi taiteilijaelämäkertojen ystäville

9


10

He nkilökuvat, kulttuuri, yhteiskunta

HANNU PELTTARI

Diktaattori katsomossa Tositarinoita urheilusta vallan varjossa VOITTOJA, ENNÄTYKSIÄ, ilon hetkiä ja karvaita tappioita. Jaloa kilpaa ja jännittäviä käänteitä. Urheilua mutta myös usein myös aivan muuta. Hannu Pelttarin teos vie urheiluhistorian varjoihin, joihin penkkiurheilijan katse ei yllä. Pelttari kierrättää lukijaa antiikin urheilusta elektroniseen urheiluun, urheilun hulluuteen ja leikkisyyteen, Berliinin arjalaisista kisoista Méxicon mustiin nyrkkeihin, Muhammad Alista Neuvostoliiton jääkiekkoon, tilanteisiin ja tapahtumiin, joissa voitto ei ole tärkeintä vaan vaikuttaminen. Asialla ovat olleet niin poliitikot ja vallanpitäjät kuin media ja urheilijat itse. Milloin on edistetty taloudellista etua tai kansakunnan julkikuvaa, milloin vastustettu vääryyksiä tai asetuttu oikean asian puolelle. Pelttarin teos on kiehtova matka urheilun maailmaan sen kaikessa moni-ilmeisyydessään.

» Tapahtumia, tilanteita, tunnelmaa

HANNU PELTTARI (valtiot. maist.) on tietokirjailijana erikoistunut urheilumaailman henkilöhistorioihin. Hän on kirjoittanut esimerkiksi urheilutoimittaja Sulo Kolkasta, valmentaja Armas Valsteesta ja urheilujohtaja Carl-Olaf Homénista. Hänen edellinen teoksensa on Kekkosen kisat (2018).

Kansi Tomi Kujansuu | Koko 135 x 210 mm | Noin 160 s. | ISBN 978-952-354-297-6 | Kl 79 | sid., suojapaperi | 9/2020


He nkilökuvat, kulttuuri, yhteiskunta

» Mukaansatempaava tietokirja Irakin historiasta, kansoista ja kulttuureista

EMIL ANTON

Kahden virran maa Sivilisaation ja kristinuskon irakilainen tarina IRAKISTA TULEVAT mieleen sodat ja turvapaikanhakijat, mutta sieltä ovat tulleet myös kirjoitustaito, kaupunkikulttuuri ja 60-minuuttinen tunti. Kaksoisvirranmaassa kirjattiin ensimmäiset lait, keksittiin verotus ja kehitettiin tähti- ja lääketiedettä kauan ennen Eurooppaa. Myös suuri osa Raamatusta sai muotonsa Mesopotamiassa, ja kristinusko levisi sinne heti synnyttyään. 600-luvulla yli puolet Irakin väestöstä oli kristittyjä, ja vielä 1200-luvulla Bagdadin patriarkan kirkko oli maailman laajimmalle levinnyt. Monilla Irakin kristityillä on yhä sama äidinkieli kuin Jeesuksella, aramea. Kahden virran maa kertaa Mesopotamian muinaishistorian ja esittelee Irakin kirkon kiehtovan tarinan.

Kansi Tomi Kujansuu Valokuvakuvitus, karttoja Koko 130 x 210 mm | Noin 250 s. ISBN 978-952-354-233-4 Kl 98.1/28.4 | sid. pehmeäkantinen liepeellinen | 10/2020

EMIL ANTON on suomalaisirakilainen teologian tohtori ja filosofian maisteri, tietokirjailija, toimittaja ja opas. Häneltä on aiemmin ilmestynyt teos Katolisempi kuin luulit – Aikamatkoja Suomen historiaan (2017).

11


12

Psykologia, elämäntaito, hyvinvointi, ter veys

» Anna elämän kantaa

TOMMY HELLSTEN – TIINA TUOMIKOSKI (toim.)

Lentoon Muutokseen suostumisen voima YHDEN HAVAHDUTTAA äkillinen elämänkriisi, toinen huomaa ajan myötä, että elämä ei tunnu enää omalta. Voiko elämää ja omaa itseään muuttaa, ja mitä aito muutos tarkoittaa? Kuinka irrottautua tutusta mutta toimimattomasta? Mitä muut sanovat, entä jos läheisiin sattuu? Onko jokaisella oikeus pyrkiä rehellisesti kohti omannäköistä elämää? Tässä kirjassa joukko rohkeita ihmisiä kertoo elämäänsä myllertäneestä sisäisestä muutoksesta. Viimeistään silloin, kun paikalla pysymisestä tulee tuskallista, kannattaa antautua muutokseen. Samastuttavat tarinat saavat näkökulmaa terapeutti Tommy Hellstenin kirjoittamista jaksoista, joissa pohditaan muutoksen ja merkityksellisyyden teemoja. TOMMY HELLSTEN on suosittu kirjailija, terapeutti ja kouluttaja. MuM TIINA TUOMIKOSKI on asiantuntija, Ihminen tavattavissa -terapeutti, työnohjaaja ja psykodraamaohjaaja. He ovat aiemmin kirjoittaneet yhdessä Ihminen tavattavissa -mentoreiden kanssa teoksen Minuiksi (2016). Tässä teoksessa oman muutostarinansa kertoo kahdeksan kirjoittajaa.

Kansi Katja Kuittinen | Koko 140 x 210 mm | Noin 180 s. | ISBN 978-952-354-265-5 | Kl 17.3 | nid. | 08/2020


Psykologia, elämäntaito, hyvinvointi, ter veys

TOMMY HELLSTEN

Saat sen mistä luovut Elämän paradoksit TOMMY HELLSTENIN klassikkoteos Saat sen mistä luovut puhuttelee yhä uusia lukijasukupolvia. Ensimmäisen kerran vuonna 2000 ilmestynyt teos on koskettanut, kannustanut ja tukenut satojatuhansia lukijoita Suomessa ja maailmalla. Teoksen viesti on kirkas ja voimallinen: Todellisen turvan voi löytää vain suostuessaan turvattomuuteen ja luopuessaan pyrkimyksestä hallita elämää. Se joka tahtoo elää ikuisesti, eläköön tässä ja nyt. Vain heikkoutensa kohdannut voi olla vahva. Ihminen on enemmän kuin kaikki se mitä hän tekee ja tuottaa. Mukana Saat sen mistä luovut -teoksen uudessa laitoksessa on Tommy Hellstenin kirjoittama uusi esipuhe, jossa hän pohtii kirjan teemoja ja teoksen puhuttelevuuden salaisuutta.

» Elämän-

taidon klassikko 20 vuotta

TOMMY HELLSTEN on kirjailija, terapeutti ja kouluttaja. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluvat mm. Virtahepo olohuoneessa (1991), Saat sen mistä luovut (2000), Tähän olen tullut (2016) ja Enää en pelkää – Kirja rakkaudesta (2019).

Kansi Iira Oivo | Koko 135 x 200 mm | Noin 272 s. | ISBN 978-952-354-274-7 | Kl 17.3 sid. | 05/2020

13


14 Psykologia, elämäntaito, hyvinvointi, ter veys

REIJO LAATIKAINEN

Verensokeri haltuun Eroon esidiabeteksesta ESIDIABETES TARKOITTAA diabetesta

REIJO LAATIKAINEN on laillistettu ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori ja tunnettu ravitsemuksen asiantuntija muun muassa suositun bloginsa kautta. Hänen aiempia teoksiaan ovat mm. Taltuta lievä tulehdus (2019), Pötyä pöydässä (2018) ja Herkän vatsan valinnat (2015).

» Estä tyypin 2

diabeteksen puhkeaminen

Kansi Anna Makkonen | Koko 145 x 210 mm Noin 160 s. | ISBN 978-952-354-243-3 Kl 59.533/59.34 | nid., liepeellinen | 10/2020

edeltävää tilaa. Sairauden kriteerit eivät vielä täyty, mutta esidiabetes voi johtaa tyypin 2 diabetekseen. Esidiabetes on varsin yleistä. Siihen voidaan kuitenkin vaikuttaa ja estää tilan kehittyminen diabetekseksi. Laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kertoo teoksessaan keinoista, joilla diabeteksen puhkeaminen voidaan estää. Riittävän liikunnan ja painohallinnan ohella tärkeä merkitys on verensokerin pysyvällä hallinnalla. Siksi esidiabeteksesta eroon pyrkivän on tärkeää kiinnittää huomiota terveellisen ruokavalioon ja muuttaa ruokailutottumuksiaan niin, ettei verensokeri ole koholla. Laatikainen antaa teoksessaan selkeitä ohjeita muutoksen kestävään toteuttamiseen.


Psykologia, elämäntaito, hyvinvointi, ter veys 15

» Miten pitää

huolta tärkeistä suolistomikrobeista? SATU PEKKALA

Suolistomikrobit ja terveys Hyvinvointia koko keholle SUOLISTOSSAMME ASUU mikrobeita enemmän kuin ihmisessä on soluja. Suolistomikrobeista kannattaa pitää huolta, sillä niillä tiedetään olevan merkittävä vaikutus hyvinvointiimme. Satu Pekkala kertoo teoksessaan havainnollisesti ja tutkittuun tietoon perustuen suolistomikrobien merkityksestä terveydelle ja vastustuskyvylle. Miksi ne ovat niin tärkeitä ja mihin kaikkeen ne vaikuttavat? Mitä oikeastaan tarkoittaa suolisto ”toisina aivoina” ja mitä tiedetään suolistomikrobien ja eri sairauksien suhteesta? Miten ravinto ja elintavat vaikuttavat mikrobistoon? Teoksessa on runsaasti hyödyllisiä vinkkejä siihen, mitä voi ja kannattaa tehdä, jotta suoliston mikrobit voisivat mahdollisimman hyvin.

SATU PEKKALA on filosofian ofian tohtori ja akatemiatutkija ja Jyväskylän yliopistossa ja bakun teriologian dosentti Turun yliopistossa. Hän tutkii ryhmänsä kanssa suolistomikmikrobien yhteyttä kansansaisairauksiin, mm. diabetekseen een ja lihavuuteen.

Kansi Anna Makkonen | Koko 145 x 210 mm | Noin 180 s. | ISBN 978-952-354-258-7 -7 Kl 59.13 | nid., liepeellinen | 8/2020


16 Psykologia, elämäntaito, hyvinvointi, ter veys

» Rohkeasti oman elämän ohjaksiin!

JENNI KIVINIEMI on ratkaisukeskeinen terapeutti ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Hän on perehtynyt lähisuhdeväkivaltaan ja narsismia lähisuhteissa kokeneiden auttamiseen. Kiviniemi asuu Helsingissä.

JENNI KIVINIEMI

Hyvästit narsistille Tervetuloa oma elämä HAITALLINEN NARSISMI kuormittaa ja vammauttaa ihmissuhteita helposti. Uhrin osaan joutuneen asema on tukala – oma elämä typistyy, ja vaikka ongelmat uskaltaisikin tunnustaa itselleen, keinoja kipeän tilanteen muuttamiseen voi olla vaikea löytää. Jenni Kiviniemi avaa teoksessaan läheisen narsismin kuormittavuutta ja tarjoaa välineitä oman tilanteen tunnistamiseen ja vapauttavaan muutokseen. Kiviniemi, joka on törmännyt asiaan myös omassa elämässään, auttaa nyt ammattilaisena asian kanssa kamppailevia. Toista ihmistä ei voi muuttaa, mutta rehellisyys itseä kohtaan johdattaa eteenpäin. Elämänilo ja mielekkyys saavat jälleen tilaa, kun astumme narsismin varjosta itse oman elämämme ohjaksiin.

Kansi Saara Helkala | Koko 140 x 210 mm | Noin 160 s. | ISBN 978-952-354-257-0 | Kl 14.8 | nid., liepeellinen | 8/2020


Psykologia, elämäntaito, hyvinvointi, ter veys

17

TAINA LAANE

Kesytä kriitikkosi Lempeämmän mielen käsikirja TUNNETKO SISÄISEN KRIITIKKOSI? Sen äänen mielessäsi, joka arvostelee tekemisiäsi alituiseen eikä tunnu hiljenevän, vaikka tahtoisit? Miksi ajatuksemme eivät ole ystäviämme vaan syyttävät meitä? Mistä löytyy onnellinen ja vapaa, merkityksellinen elämä? Kesytä kriitikkosi kertoo, miten tietoisuuden ja myötätunnon avulla on mahdollista muuttaa sisäistä vuoropuheluaan ja j suhtautumista itseensä. Mielestään n voi tehdä ystävänsä. y Asiat sujuvat silloin lloin n helpommin ja voi jättää hyvästit kuormittavalle uorm mittavalle täydellisyyden tavoittelulle. lle. Käytännön ja vinkit autön harjoitukset h autttavat muuttamaan ttam maan sisäisen kriitikon ääntä lempeämmäksi. peämmäksi. Silloin elämään avautuu utuu u iloa, vapautta ja rakkautta – ai aidon don itsen voimaa.

TAINA LAANE on positiivisen psykologian asiantuntija, kouluttaja ja kirjailija. Hän on aiemmin julkaissut mm. teokset Äidinhoitokirja (2019), Vahvuutena herkkyys (2019) sekä Unen lahjoja (2018).

» Kuinka tehdä

mielestä paras ystävänsä? Kansi Emmi Kyytsönen | Koko 140 x 210 mm Noin 180 s. | ISBN 978-952-354-266-2 | Kl 17.3 | 8/2020 nid., liepeellinen l


18 Psykologia, elämäntaito, hyvinvointi, ter veys

» Hyvinvointia

koko perheen parhaaksi ULLA ANTTILA

Erityislapsen vanhempana Voimavaroja hyvään elämään

ULLA ANTTILA on kehitysvammaisen aikuisen tyttären äiti, sosiaalipsykologi, kognitiivinen lyhytterapeutti ja ratkaisukeskeisen psykoterapian opiskelija. Hän on myös sotatieteiden tohtori. Anttila toimi vihreiden kansanedustajana vuosina 1991–2007 ja on toiminut mm. eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtajana ja Autismi- ja Aspergerliiton varapuheenjohtajana.

ERITYISTÄ HOIVAA tai hoitoa tarvitsevan lapsen tarpeet vaikuttavat merkittävästi lapsen vanhempien ja koko hänen perheensä elämään. Lapsen asioista huolehtiminen, yhteydenpito hoitoon osallistuviin tahoihin ja päivittäiset hoitotoimet vaativat vanhemmilta paljon voimavaroja. Ulla Anttilan teos tarjoaa erityislapsen vanhemmille keinoja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja jaksamisen vahvistamiseen. Teos tunnistaa vanhempien kuormituksen moni-ilmeisyyden ja syyt. Se kannustaa tietoiseen huolehtimiseen omasta hyvinvoinnista samoin kuin lapsen ja omien oikeuksien selvittämiseen. Kun vanhemmat voivat hyvin, koko perhe voi paremmin.

Kansi Emmi Kyytsönen | Koko 135 x 210 mm | Noin 176 s. | ISBN 978-952-354-248-8 | Kl 14.8. /17.3 | nid. | 8/2020


Psykologia, elämäntaito, hyvinvointi, ter veys

19

» Nyt tulevat

probioottiset juomat – helppoa, terveellistä ja herkullista CAROLINE HWANG

Kombuchasta kefiiriin Probioottisia juomia hyvinvointisi parhaaksi PROBIOOTTEJA SISÄLTÄVIEN juomien nauttiminen on hyväksi suolistolle. Maistuisiko tänään siis porkkana-appelsiinikombucha, banaanipirtelökefiiri tai esimerkiksi ananastepache? Terve ruoansulatus on tärkeää kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillemme. Tee itsellesi palvelus ja ota terveelliset ja maukkaat juomat osaksi arkeasi! Kombuchasta kefiiriin tarjoaa tuhdin tieto- ja ohjepaketin kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Ulkoasultaankin ihanan raikkaassa kirjassa on yli 65 ohjetta kefiirien, kombuchan, junin, fermentoitujen herajuomien ja spontaanilla käymisellä valmistuvien juomien valmistukseen. Herkkujuomat ovat valmiita jopa viidessä minuutissa!

CAROLINE HWANG

on yhdysvaltalainen ruokatoimittaja, kokki ja kuvittaja.

Alkuteos Boissons probiotiques – La bible | Suomentaja Laura Havu | Koko 150 x 215 mm | 160 s. | ISBN 978-952-354-249-5 Kl 68.27 | nid. | 5/2020


20 Kas vatus

JOHANNA HEIKKINEN

Ihme ilmiöt Ilmiölähtöinen oppiminen varhaiskasvatuksessa

JOHANNA HEIKKINEN on kasvatustieteiden maisteri, varhaiskasvatuksen opettaja ja luokanopettaja. Hän on toiminut muun muassa varhaiskasvatuksen opettajan, päiväkodin johtajan ja kouluttajan tehtävissä ja tutkinut ilmiöpohjaista oppimista kasvatuspsykologian näkökulmasta.

IHMETTELY JA tutkiminen on varhaiskasvatusikäiselle luontaista. Ilmiölähtöinen oppiminen ruokkii lapsen luontaista uteliaisuutta. Se haastaa kasvattajia heittäytymään lasten kanssa yhteiseen oppimisprosessiin, jonka ytimessä ovat oppimisen ilo, yhdessä tekeminen, ihmettely ja lapsen mahdollisuus vaikuttaa omaan toimintaansa. Ilmiölähtöisen toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan lapsen taidot ja kiinnostuksen kohteet. Lapsi osallistuu aktiivisesti työskentelyn eri vaiheisiin. Varhaiskasvattajalle tarkoitettu opas sisältää vankkaa tietoa ilmiölähtöisen oppimisen perusperiaatteista sekä käytännön esimerkkejä ja tukea toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen ilmiölähtöisesti.

Kansi Venla Poskela | Koko 170 x 245 mm | Noin 120 s. | ISBN 978-952-354-256-3 | Kl 38 | Hyvä lapsuus -sarja | nid. | 10/2020

SATU-MARIA RUOTSALAINEN

Hyppää hippaa Motoristen taitojen leikkikirja

SATU-MARIA RUOTSALAINEN on liikunnanohjaaja ja mindfulness-ohjaaja, joka toimii lasten liikunnan kouluttajana ja koulutusmateriaalien suunnittelijana. Hän on kirjoittanut aiheesta useita teoksia.

YHÄ SUUREMPI osa lapsista ja nuorista liikkuu liian vähän jokapäiväisessä elämässään. Tämän kirjan tarkoituksena on lisätä matalan kynnyksen liikuntaa kerhoissa, harrastuksissa, koulupäivien lomassa ja leireillä. Kirjan harjoitukset ja leikit vahvistavat motorisia perustaitoja ja motivoivat liikkumaan pilke silmäkulmassa. Leikit sopivat erityisesti kouluikäisille ja nuorille mutta innostavat kaikenikäisiä. Mukana on sisällä ja ulkona toteutettavia monipuolisia tuntimalleja sekä yksittäisiä leikkejä ja harjoitteita. Teos antaa konkreettisia avaimia leikkien ohjaamiseen, positiivisen ilmapiirin luomiseen ja hyvin organisoidun liikuntahetken suunnitteluun.

Kansi Birit Sarre | Kuvitus Birit Sarre | Koko 145 x 210 mm | Noin 150 s. ISBN 978-952-354-295-2 | Kl 79.84 | nid. liepeellinen | 8/2020


Ka sv atus

21

PÄIVI NURMI – HELI PRUUKI

Vanhemman kiukkukirja

» Mitä

tehdä kun kiukuttaa?

MITÄ JOS vanhempaakin kiukuttaa, kun lapsi kiukuttelee? Miten aikuinen voi käsitellä omaa ärtymystään? Tämä kirja kutsuu vanhemman itsetutkiskeluun lapsen kiukun äärellä. Vanhemman kiukkukirja tarjoaa käytännön työkaluja kiukun keskelle. Kirja auttaa ymmärtämään, mitä sekä lapsessa että aikuisessa tapahtuu, kun lapsi suuttuu. Miten tunteenpurkauksia voi kohdata ja miten anteeksiannon kautta rakennetaan yhteyttä uudelleen? Lapsi oppii tunteisiin suhtautumista havainnoimalla vanhempiaan. Tunteita ei tule pelätä tai tukahduttaa, mutta niiden ilmaisemiseen ja kohtaamiseen tarvitaan tunnetaitoja. Aggressio on myös myönteistä muutosvoimaa, jonka voi kääntää toiminnaksi, joka tukee lapsen tervettä kasvua. PÄIVI NURMI on psykiatrian sairaanhoitaja ja työnohjaaja, jolla on pitkä kokemus työstä lasten ja nuorten parissa. Hän työskentelee perheneuvojana Riihimäellä. HELI PRUUKI on pariterapeutti ja perhepsykoterapeutti, joka työskentelee kehitysjohtajana Nuoressa kirkossa. Hän on julkaissut useita teoksia, muun muassa yhdessä Terhi Ketola-Huttusen kanssa kirjan Vihainen nainen (2018).

Kansi Anita Polkutie | Koko 140 x 190 mm | Noin 150 s. | ISBN 978-952-354-259-4 | Kl 14.16 | sid. | 10/2020


22

Kas vatus

KATARIINA VUORI

Tarinataikurit Sanataideharjoituksia lapsille LAPSI ON luonnostaan luova, ja mielikuvitus on taito, jota kannattaa vaalia. Luovuus on avain, jolla avautuvat jykevätkin ovet. Tämän oppaan sanataideja luovuusharjoitukset innostavat monenikäisiä tarinoimaan. Tarinataikurit maistelevat sanoja, nostavat ajatuksia hatusta ja huiskivat tarinoita lentoon. Joskus tarina pulppuaa lauluna, liikkeenä tai piirroksena: luovuus on ihanan arvaamatonta. Oppaan harjoitukset sopivat niin äiväkoteihin, kerhoihin kuin kouluipäiväkoteihin, nkin. Niitä voi käyttää sanataidehinkin. uokioissa, S2-opetuksessa, tunneetuokioissa, aitojen harjoittelussa tai vaikka a taitojen metsäretkillä. etsäretkillä. Harjoituksia voi tehdä ehdä myös yksin: kotona, mökillä, ökillä, mummolassa tai essanpöntöllä. Kirjassa vessanpöntöllä. n vinkkejä, joiden avulla on saman aman tehtävän voi äätälöidä monenräätälöidä ikäisille. äisille. KATARIINA VUORI on kirjailija, sanataideohjaaja sekä kirjallisuusterapiaohjaaja. Vuori on myös fysioterapeutti ja arkeologi. Hän on opiskellut ja työskennellyt ympäri maailmaa ja asunut viisi vuotta purjeveneessä. Nyt hän on kotiutunut Ouluun kahden lapsensa ja koiriensa kanssa. Vuorelle myönnettiin vuonna 2019 Tietokirjailijapalkinto hänen ansiokkaasta tuotannostaan.

Kansi Maija Hurme | Kuvitus Maija Hurme Koko 170 x 245 mm | Noin 100 s. | ISBN 978-952354-278-5 | Kl 38 / 86,07 | nid., liepeellinen 8/2020


Harrastukset

» Koiraystävän ikioma kirja

OUTI VIRTANEN on kuvittaja ja suunnittelija. Hän tekee Sokruyrityksensä kautta kuvituksia kirjoihin ja muihin julkaisuihin sekä suunnittelee muun muassa kuoseja, tapetteja ja printtejä. Hän on tehnyt aiemmin teokset Pienen seikkailijan kirja (2020) ja Pienen oma kirja (2018).

OUTI VIRTANEN

Koirani Elämä ja teot TÄHÄN KIRJAAN voit kirjata koirasi elämää ja yhteisiä juttujanne pentuvuosista kypsään ikään, kuonosta hännänpäähän. Millainen on koirasi kaveripiiri? Mistä se tykkää aivan erityisesti ja mille se ei heilauta häntäänsä? Millainen on koirasi suku? Miten koira sai nimensä? Onko se primadonna vai Peppi Pitkätossu, James Bond tai peräti Duudson? Pitääkö teillä paikkansa, että koira ja sen omistaja muistuttavat toisiaan? Outi Virtasen hurmaava ja taatusti koiramainen kuvitus innostaa täyttämään ja selailemaan kirjaa yhä uudestaan. Koirani – Elämä ja teot on kirja, jonka koirasikin valitsisi!

Kansi Outi Virtanen | Koko 160 x 210 mm | Noin 64 s. ISBN 978-952-354-293-8 | Kl 04 | sid. | 9/2020

23


24 Harrastukset

CINDY GUENTERT-BALDO

Kirjoita kivasti käsin

» Hauskaa ja hyödyllistä –

pian olet tekstaustaituri!

Parhaat tyylit haltuun KÄSIN KIRJOITTAMINEN ei ole ollut koskaan näin hauskaa, saati tyylikästä. Kirjoita kivasti käsin opastaa kivoihin tekstaustyyleihin selkeästi ja havainnollisesti. Voit käyttää taitoa kalentereihin ja muistikirjoihin, tervehdyksiin ja kutsuihin tai tehdä vaikka aforismitauluja. Mikä parasta, kynään tarttuminen rentouttaa ja tyhjentää pään digiähkystä. Kirjoita kivasti käsin ei vaadi ennakkotietoja, vaan se soveltuu niin aloittelijoille kuin jo taitavammille tekstaajille. Kirjan selkeitä ohjeita ja innostavia vinkkejä voit soveltaa monenlaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Tekstaaminen on mainio taito, jolla yllätät läheisesi ja tuot paljon iloa omaan arkeesi.

CINDY GUENTERT-BALDO

on tekstauksen ammattilainen Kaliforniasta. Hän on tunnettu hauskoista kirjasintyyleistään ja oivaltavasta ilmaisustaan. Hän opettaa tekstaustaitoja myös suositulla Youtube-kanavallaan ja Instagramissa.

Alkuteos Cute Hand Lettering for Journals, Planners, and More | Suomentaja Senja Mannila | Kansi Quarto Team Koko 134 x 165 mm | Noin 240 s. | ISBN 978-952-354-239-6 | Kl 74.12 | nid., liepeellinen | 10/2020


Harrastukset Harrastukset

Yksisarvisten taikaa Lumoava maalauskirja VAIN HIPAISU veteen kastetul-

la siveltimellä, ja tapahtuu ihme: kirjan ihanat yksisarviset saavat värit. Taianomainen teos tarjoaa hauskaa puuhaa kaikille yksisarvisfaneille tai muutoin rentouttavaa tuokiota etsiville. Taio vedellä esiin yksisarvisten hehkuvat värit ja ihastu! Voit tehdä helposti irrotettavista, maalattavista ja väritettävistä kuvista myös tauluja tai tervehdyksiä. Yksisarvisten elämänviisauden kiteyttävät kannustavat lauseet siivittävät säkenöivää matkaa. Mukana teoksessa on kätevästi kiinnitetty sivellin. Helppokäyttöisen teoksen sidosasu soveltuu hyvin maalaamiseen ja värittämiseen.

» Anna yksisarvisten

yllättää – loihdi värit esiin vedellä! Alkuteos Unicorn Universe | Kansi Thunder Bay Press | Koko 190 x 220 mm | Noin 96 s. | ISBN 978-952-354-302-7 | Kl 79.8 nid., mukana sivellin | 10/2020

25


26

Ru no- ja lahjakirjat

» Huippu-

suositun tekijän uutuudet ANNA-MARI KASKINEN – MINNA L. IMMONEN (kuvat)

Tähtihetkiä JOSKUS NE ovat saavutuksia, joihin valmistaudutaan työllä ja vaivalla. Joskus ne ovat elämän käännekohtien juhlaa. Mutta usein ne yllättävät meidät arjen keskellä, hiipivät vastaan odottamatta, ja vasta jälkeenpäin huomaamme: Siinä se oli, tähtihetki. Lämmin kohtaaminen. Elämäsi laulu tai taulu. Hetki, jonka aikana tunsit tulleesi kotiin. Anna-Mari Kaskisen ja Minna L. Immosen uutuusteos puhuu elämän kauneudesta ja tähtihetkistä, jotka täyttävät mielen ilolla ja kiitollisuudella, kun vain maltamme pysähtyä niiden ääreen.

ANNA-MARI KASKINEN

on kirjailija, runoilija ja lauluntekijä. MINNA L. IMMONEN on kuvataiteilija, joka tunnetaan etenkin korteistaan ja kalentereistaan. Kaskinen ja Immonen ovat julkaisseet yhdessä monia teoksia, mm. Ota vastaan aurinko (2020) ja Valona toisillemme (2019).

Kansi Katja Kuittinen | Koko 210 x 210 mm Noin 48 s. ISBN 978-952-354-242-6 | Kl 82.2 | sid. | 9/2020


Ru no- ja lahjakirjat

ANNA-MARI KASKINEN

Kauneimmat haukkuni Runoja koirille ja koirien ystäville Ystäväni nelijalkainen Sinä istut ikkunassa, jaksat odottaa, silmin valppain katsot joka ohikulkijaa. Kotiin saavun, vastaan riennät, hypit riemuiten, uskollinen ystäväni, nelijalkainen. KOIRA TIETÄÄ, mitä on aito ystävyys ja vilpitön rakkaus. Sen kertoo rajaton riemu ja hännän vispaus, kun saavut kotiin. Nelijalkainen ystävä käpertyy kylkeäsi vasten, kun kaipaat lohduttajaa. Koira patistaa lenkille ja tutustuttaa sinut uusiin ystäviin. Se osaa elää hetkessä. Anna-Mari Kaskisen Kauneimmat haukkuni on kirja jokaiselle koiranystävälle. Kuinka läheinen, ymmärtävä ja mainio kumppani koira voikaan olla. Runot kertovat niin vilpittömästä ilosta ja luottamuksesta, yhteisistä hetkistä kuin luopumisen haikeudesta. Koiran kanssa elämä on enemmän! ANNA-MARI KASKINEN on kirjailija, runoilija ja lauluntekijä, jolla on laaja kirjallinen tuotanto. Hänen perheessään on ollut neljä erilaista koiraa, kissa, kilpikonna, kaneja ja akvaario. Parhaillaan hän on Helmi-koiran emäntä.

» Koiramaisia runoja Kansi Katja Kuittinen | Koko 135 x 200 mm | Noin 72 s. | ISBN 978-952-354-245-7 | Kl 82.2 | sid. | 5/2020

27


28

Runo- ja lahjakirjat

hauskasti kissoista » Hillittömän ja niiden ihanista emännistä

AGNES LOONSTRA

on freelance-kuvittaja ja ESTER SCHOLTEN kouluttaja ja kirjoittaja. Molemmat asuvat Hollannissa ja tunnustautuvat täysipainoisiksi kissaleideiksi.

AGNES LOONSTRA – ESTER SCHOLTEN

Kreisi kissaleidi Alkuteos Crazy Cat Lady Suomentaja Vilhelmiina Koho | Kansi Agnes Loonstra ja Kat Millerick | Kuvitus Agnes Loonstra | Koko 150 x 160 mm | Noin 112 s. ISBN 978-952-354-250-1 Kl 84 | sid. | 5/2020

KREISI KISSALEIDIKÖ ikääntynyt ja höpsähtänyt naisihminen, joka elelee yksin kisu-

laumansa keskellä? Kattia kanssa. Heräätkö usein kehräävän karvakasan alta? Tekisikö mielesi hankkia vielä yksi kisu lisää? Kiirehditkö perjantai-iltaisin kotiin silittelemään kisuystäviäsi? Kanna kreisin kissaleidin arvonimeä ilolla ja ylpeydellä! Tämä kirja on hauska ja ilmeeltäänkin iloinen ylistys kissoille ja niiden ihanille emännille. Suloisen kissaystävän seura nyt vain tekee kaikesta kahta kivempaa.


Ru no- ja lahjakirjat

» Lahjaksi kirja, joka tuo joulun mukanaan SENJA MANNILA (toim.) – MINNA L. IMMONEN (kuvitus)

Ihanaa joulua IHANAA JOULUA on kirja tul-

villaan jouluista mieltä ja ainutkertaista joulun tunnelmaa – odotusta ja iloa, levollisuutta ja rauhaa, makuja, tuoksuja, läheisyyttä ja hyvää tahtoa. Joulun tunnelmaa teoksessa sanoittavat suomalaisten tekijöiden kaunokirjalliset tuokiokuvat ja jouluisat tekstit. Minna L. Immosen akvarellit yhdessä nostalgisten valokuvien kanssa johdattavat joulun lämpöön. Ihanaa joulua on lämminhenkinen kirjalahja, joka tuo joulun tullessaan.

Teoksessa on suomalaisten kirjailijoiden joulun tunnelmaa sanoittavia tekstejä, MINNA L. IMMOSEN akvarelleja sekä nostalgisia jouluisia valokuvia.

Kansi Tiina Ripatti-Toledo | Kuvitus Minna L. Immonen | Koko 190 x 230 mm | Noin 64 s. ISBN 978-952-354240-2 | Kl 80 | sid. | 10/2020

2929


30

He ngellinen elämä, teologia

OLLI SEPPÄLÄ (toim.)

Lepään joogamatollani ja rukoilen KUINKA RUKOILLA 2020-luvulla? Avoimesti, tietoisesti ja keskittyneesti, läsnäoloa ja merkitystä etsien. Lepään joogamatollani ja rukoilen sanoittaa ajassamme olevaa henkistä ja hengellistä etsimistä ja löytämistä. Kirjan rukoukset ja lyhyet aforismit johdattavat rauhan ja hiljaisuuden hetkiin. Osaa kirjoittajista on inspiroinut kristillisen joogan harjoittaminen, toisia meditointi, kolmansia perinteinen hiljentyminen Jumalan edessä. Mukana on uudenlaista sielunmaisemaa mutta myös tuttuja kristillisiä äänenpainoja. Keskiössä on tietoinen hengellinen matkanteko uudella vuosikymmenellä. Rukoileminen on tämän matkan aloittamista.

OLLI SEPPÄLÄ on Kotimaa-lehden pitkäaikainen toimittaja. Hän on kirjoittanut yli 20 tieto- ja runokirjaa. Seppälä asuu Helsingissä. Teoksen muita kirjoittajia ovat mm. ANNA-KAISA TUOMI, MINNA MANNERT, JAN AHONEN, RISTO KORMILAINEN, TAPIO KOIVU, REBEKKA NAATUS, HEIDI SIKIÖ, FREIJA ÖZCAN ja KAISA KARIRANTA.

Kansi Katri Nietosjärvi | Koko 120 x 180 mm | Noin 150 s. ISBN 978-952-354-281-5 | Kl 24.11 | nid. liepeellinen | 10/2020


He ngellinen elämä, teologia

» Meditaatio-

teksti vuoden jokaiseen päivään

HENRI NOUWEN

Rakastettu on nimesi TÄMÄN KIRJAN 365 tekstiä, yksi vuoden jokaiseen päivään, on koottu Henri Nouwenin tuotannosta. Päivittäinen hiljentymishetki oli tärkeä Nouwenille. Tämä teos jatkaa hänen perintöään. Sen sielunhoidollisissa teksteissä kaikuu viesti, jonka Nouwen ahdistuksen hetkellä kuuli: Olet rakastettu. Meistä jokaisen ensisijainen tarkoitus ja identiteetti on olla rakastettu. Kun sen ottaa todesta, löytää ilon ja myötätunnon toisia kohtaan. Rakastettu on nimesi muistuttaa joka päivä tästä ihmisen perusolemuksesta.

HENRI J. M. NOUWEN (1932–1996) oli hollantilainen katolinen pappi ja yliopistonopettaja, joka asui viimeiset vuotensa Toronton lähellä kehitysvammaisten yhteisössä. Hänellä on laaja kirjallinen tuotanto.

Alkuteos You are the Beloved | Suomentaja Kirsi Nisula | Kansi Katja Kuittinen | Koko 130 x 180 mm | Noin 400 s. ISBN 978-952-354-294-5 | Kl 24.1 | nid. | 10/2020

31


32

He ngellinen elämä, teologia

Mitä on sielunhoito ja sen teologia? »

ISTO PELTOMÄKI – SUVI-MARIA SAARELAINEN – JOONA SALMINEN (toim.)

Sielunhoidon teologia

MILLAISIA TEEMOJA kristillisessä sielunhoidossa nykypäivänä kohdataan? Miten kärsivän läheisen auttamisen tavat ovat muuttuneet ajan saatossa? Sielunhoidon teologia on yleistajuinen tietokirja, joka esittelee kristillistä henkisen ja hengellisen auttamisen perinnettä, sen historiaa ja teologiaa. Kirjan keskeisiä teemoja ovat toisen ihmisen kohtaaminen, kärsimys ja sen lievittäminen sekä eettiset kysymykset. Sielunhoidon teologiaa tarkastellaan alkaen Jeesuksesta ja Paavalista nykypäivään saakka. Suomalaisen luterilaisuuden osalta teos paneutuu sielunhoidon käytänteisiin ja teologiseen tulkintaan sekä sielunhoidon nykyiseen toimintaympäristöön.

ISTO PELTOMÄKI on pappi ja väitöskirjatutkija, joka on keskittynyt tutkimuksissaan suomalaisen luterilaisen sielunhoidon teologiaan. Peltomäki asuu Järvenpäässä. Teologian tohtori ja pappi SUVI-MARIA SAARELAINEN on perehtynyt laajasti elämän merkityksellisyyden teemoihin ja toimii Itä-Suomen yliopistossa yliopistonlehtorina. Hän asuu Espoossa. JOONA SALMINEN on pappi ja teologian tohtori, joka on perehtynyt erityisesti varhaiskristilliseen teologiaan. Salminen asuu Helsingissä. Teoksen toimittajien lisäksi kirjan kirjoittajina on kolmetoista muuta alansa parasta asiantuntijaa.

Kansi Petri Kovács | Koko 155 x 235 mm | Noin 280 s. | ISBN 978-952-354-251-8 Kl 25.4 | Theologia academica -sarja | sid. | 10/2020 E-kirja | ISBN 978-952-354-298-3 | 1/2021


He ngellinen elämä, teologia

33

» Päivittäiseen mietiskelyyn ja hiljentymiseen Sanan ajan ovat toimittaneet syvällisellä kokemuksella ja asiantuntemuksella kirjailija ANNA-MARI KASKINEN , arkkipiispa TAPIO LUOMA ja professori MIIKKA RUOKANEN.

ANNA-MARI KASKINEN – TAPIO LUOMA – MIIKKA RUOKANEN

Sanan aika 2020–2021 Raamattua vuoden jokaiselle päivälle SANAN AIKA on rakastettu klassikko päivittäiseen hartaudenharjoitukseen. Kirkkovuoden mukaan etenevä kirja tarjoaa Raamatun tekstin kullekin päivälle sekä lyhyitä rukouksia arkeen ja juhlaan. Kätevän kokoinen kirja kulkee helposti mukana ja sopii niin yksityiseen kuin yhteiseen hartaudenharjoitukseen. Kirja on samalla raamatunlukuopas, jota seuraamalla Uusi testamentti tulee luettua vuosittain ja Vanha testamentti kolmessa vuodessa. Tällä kertaa Sanan ajan teemana on luomakunta, mikä näkyy rukousten ja valittujen tekstien lisäksi myös uudistetussa ulkoasussa.

Kansi Petri Kovács Koko 90 x 155 mm Noin 144 s. ISBN 978-952-354-252-5 Kl 24.11 Sanan aika -sarja sid. | 9/2020


34

Kalenterit

Kirkon kalenterit 2021

Kirkon taskukalenteri 2021 Perinteikkäässä taskukokoisessa kalenterissa on viikko selkeästi aukeamalla ja tilaa on varattu myös viikonlopuksi ja pyhäpäiviksi. Kirkkovuositietojen lisäksi mukana ovat katolisen ja ortodoksisen kirkon tärkeimmät juhlat. Kalenteriosan lopussa on tiivis tietopaketti evankelis-luterilaisesta kirkosta, kristillisistä järjestöistä ja mediasta.

Kirkon taskukalenteri, pelkkä vuosipaketti EAN 6418132001583 Kirkon taskukalenteri + tummanvihreät pujotuskannet, kynäpidike EAN 6418132001590 Kirkon taskukalenteri + punaiset pujotuskannet, kynäpidike EAN 6418132001606 Kirkon taskukalenteri + siniset pujotuskannet, kynäpidike EAN 6418132001613


35

Kirkon viikkokalenteri 2021 Kirkon viikkokalenterissa on aukeaman oikealla sivulla viikonpäivät tuntijaon mukaisesti, myös viikonloput. Vasemmalle on varattu muistiinpanotilaa. Kalenterisivuilla ovat pyhäpäivien tiedot raamatunteksteineen. Mukana ovat myös katolisen ja ortodoksisen kirkon tärkeimmät juhlat. Kalenteriosan lopussa on tiivis tietopaketti evankelis-luterilaisesta kirkosta, kristillisistä järjestöistä ja mediasta. Kirkon viikkokalenteri, pelkkä vuosipaketti EAN 6418132001620 Kirkon viikkokalenteri + mustat pujotuskannet, kynäpidike EAN 6418132001637

Kirkon viikkokalenteri + punaiset pujotuskannet, kynäpidike EAN 6418132001644 Kirkon viikkokalenteri + metsänvihreät pujotuskannet, kynäpidike EAN 6418132001651

Kirkon viikkomuistio 2021 Viikkomuistio on pystysarakkeinen kalenteri, jossa viikko on samalla aukeamalla ja tilaa varattu merkinnöille tunneittain, myös iltaan ja viikonloppuun. Kalenterisivuilla ovat pyhäpäivien tiedot raamatunteksteineen. Mukana ovat myös katolisen ja ortodoksisen kirkon tärkeimmät juhlat. Kalenteriosan lopussa on tiivis tietopaketti evankelis-luterilaisesta kirkosta, kristillisistä järjestöistä ja mediasta. Kirkon viikkomuistio, pelkkä vuosipaketti EAN 6418132001668

Kirkon viikkomuistio + mustat pujotuskannet, kynäpidike EAN 6418132001675 Kirkon viikkomuistio + punaiset pujotuskannet, kynäpidike EAN 6418132001682 Kirkon viikkomuistio + metsänvihreät pujotuskannet, kynäpidike EAN 6418132001699


36

Muis ta myös

Järvinen, Katriina – Kolbe, Laura SOPIVIA JA SOPIMATTOMIA

Honkasalo, Laura KAAPIN HENKI

Mitchell, Wendy JOKU JONKA TUNSIN

Lempi, luokka ja suomalainen parisuhde 978-952-354-072-9

Tavaravaivaisen tunnustuksia 978-952-354-107-8

Minä ja Alzheimer 978-952-354-166-5

Bythell, Shaun ELÄMÄNI KIRJAKAUPPIAANA 978-952-354-034-7

Martin, Minna - Saariranta, Petra MIELELLÄNI KEHOSSANI

Salovuori, Tuomo LUONNON LAHJOJA

Kohti hyväksyvää suhdetta itseen 978-952-354-116-0

Hyvinvointia jokaiseen päivään 978-952-354-170-2

Harjula, Kristiina LOUKUSSA

Hiilamo, Kirsi - Pruuki, Heli AINA TYTÄR, AINA ÄITI

Tanska, Johanna - Tanska, Juha LEMPEÄ LINSSI

Elämää alkoholistin läheisenä 978-952-354-168-9

Aikuisen naisen suhde äitiin 978-952-354-173-3

Valokuvaus tienä läsnäoloon 978-952-354-204-4


Mu ista myös

Vainikainen, Tuula NIVELET KUNTOON

Poijula, Soile RESILIENSSI

Takanen, Kimmo PÄÄSTÄ IRTI

Elämää ennen ja jälkeen tekonivelten 978-952-354-164-1

Muutosten kohtaamisen taito 978-952-288-262-2

Vapaudu tunnelukoista 978-952-354-157-3

Siivola, Markku UNIEN OPISSA

Kajaste, Soili – Markkula, Juha HYVÄÄ YÖTÄ

Hellsten, Tommy ENÄÄ EN PELKÄÄ

Unet itseymmärryksen palveluksessa 978-952-354-171-9

Apua univaikeuksiin 978-952-354-207-5

Kirja rakkaudesta 978-952-354-095-8

Kanala, Kari - Mäkitalo, Milla SUHTEELLISTA

Laatikainen, Reijo TALTUTA LIEVÄ TULEHDUS

Törrönen, Hannele VÄÄRIN RAKASTETTU?

Pilkettä ja pohdintaa parisuhteesta 978-952-354-122-1

Eroon piilevästä vaivasta ravinnolla ja elämäntavoilla 978-952-354-068-2

Vanhemman ja aikuisen lapsen ristiriidoista 978-952-354-094-1

37


38

Muis ta myös

Kaskinen, Anna-Mari SITTEN KUN OLEN VANHA

Perkiö, Pia KUIN OLISI JO KEVÄT

Virtanen, Outi PIENEN SEIKKAILIJAN KIRJA

Runoja täydestä elämästä 978-952-354-140-5

Valitut runot 978-952-354-146-7

Kun minusta tuli isompi 978-952-354-174-0

Virtanen, Outi PIENEN OMA KIRJA

Laaninen, Tiina Kivimäki, Marianne (kuvitus) LAPSENLAPSELLENI

Khan, Zainab IHANA KAWAII!

Muistoja ensi vuosistani 978-952-288-915-7

Muistoja ja tarinoita matkan varrelta 978-952-288-534-0

Piirretään söpöä maailman ympäri 978-952-354-191-7

Eulalie, Astrid KESKUSTELUJA KISSAN KANSSA

Unger, Arlene K. ONNELLISUUDEN TAITO

Unger, Arlene K. YKSIKERTAISUUDEN TAITO

Mitä kissani on opettanut huolettomuudesta ja muista tärkeistä asioista 978-952-354-075-0

Kirja ilosta ja tyytyväisyydestä 978-952-354-144-3

Kirja avarammasta elämästä 978-952-354-145-0


Äänikirjat

Laane, Taina UNEN LAHJOJA

Hellsten, Tommy ELÄMÄN PARADOKSIT

Takanen, Kimmo PÄÄSTÄ IRTI

Kirjeitä hänelle, joka valvoo 978-952-288-931-7

Saat sen mistä luovut 978-952-354-083-5

Vapaudu tunnelukoista 978-952-288-978-2

Hellsten, Tommy VIRTAHEPO OLOHUONEESSA

Laane, Taina VAHVUUTENA HERKKYYS

Honkasalo, Laura KAAPIN HENKI

978-952-354-1412

Kirjeitä hänelle, joka kokee syvästi 978-952-354-198-6

Tavaravaivaisen tunnustuksia 978-952-354-236-5

Hellsten, Tommy ENÄÄ EN PELKÄÄ

Järvinen, Katriina – Kolbe, Laura SOPIVIA JA SOPIMATTOMIA

978-952-354-187-0

Kirja rakkaudesta 978-952-354-253-2

Lempi, luokka ja suomalainen parisuhde 978-952-354-254-9

KATEKISMUS

39


40

PUBLIVA OY Itälahdenkatu 27 A, 00210 HELSINKI +358 9 6877 450 www.kirjapaja.fi www.lastenkeskus.fi