Johnny Kniga syksy 2019

Page 1

UUTUUDET S YKS Y

2019

Äkkijyrkkä & S Y K S Y N MU U T U U T U U S KI R JAT

© JUHA METSO


M

e kustannamme Knigassa tulevanakin syksynä kirjoja, joihin on helppo tarttua, mutta joissa kevyet muodot kuljettavat mukanaan painavia sisältöjä. Me uskomme edelleen, ettei yksi lajityyppi ole toista parempi, että laatu kantaa ja kamppailu lukijoiden sieluista käydään juonen ja kerronnan käänteissä.

Syksyn 2019 listalla ovatkin rinta rinnan Noidan sikiö, Margaret Atwoodin tulkinta Shakespearen Myrskystä, Hippo Taatilan räpraamattu Teflon Bible, Pentti Linkolan, Markus Leikolan ja Juha Metson Sielunmessu, väkevä puheenvuoro luonnon puolesta, Markus Ånäsin hervoton häviämisen historia Kärsimysten kirja sekä Maria Veitolan Toisinpäin, teos jonka sisällöstä edes Maria ei tiedä vielä muuta kuin että helpolla hän ei itseään päästä. Syksyn jokainen kirja on helposti luettavissa mutta yksikään ei unohdu helpolla. Me uskomme siihen, että kirjallisuus kuuluu kaikille.

Jaakko Pietiläinen Kustantaja

4

16 6

Yksi luvattoman rakkauden yö voi lopulta tuhota kaiken

2

”Totuus ja tehtävä -leikissäkin mä valitsen aina totuuden.”

Atwoodin noituma Shakespeare on ihmeitä täynnä

8

”Mitä H*******ä?”


MALIN PERSSON GIOLITO

Tapaus Youssuf K. Kun pahin tapahtuu: terrorismi. Kylmäävä pienoisromaani siitä, kuinka terrorismi tuhoaa ihmisen, yhteiskunnan ja oikeuslaitoksen. Ruotsia ravistelee massiivisten terroriiskujen sarja ja nuori juristiopiskelija Youssuf K. pidätetään epäiltynä iskuun sekaantumisesta. Mitään perusteita pidätykseen ei näytä olevan, ellei kulttuuritaustaa lasketa sellaiseksi. Youssuf ei kuitenkaan usko jumalaan eikä hänen suhteensa islamiin ole perhesiteitä syvempää. Hän ei käytä alkoholia mutta rahoittaa opiskeluaan tekemällä töitä osakunnan baarissa. Suhde isäänkin on ongelmallinen. Lopulta poika alkaa epäillä isän tehneen jotain todella typerää. Ja kun totuus paljastuu, se on karmeampi kuin Youssuf olisi voinut edes kuvitella. Tapaus Youssuf K. kuvaa tapahtumaketjua, joka tuhoaa lopulta usean ihmisen elämän. Se pohtii, miten hauras pohjoismainen oikeusvaltio loppujen lopuksi on. Tapaus Youssuf K. on sivumääräänsä suurempi tarina, jonka lukee nopeasti ja unohtaa hitaasti, jos koskaan. © VIKTOR J FREMLING

JULKAISU : Kesäkuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) ALKUPERÄISTEOS : Processen SUOMENTAJA : Tarja Lipponen SIVUMÄÄRÄ : 90

KIRJASTOLUOKKA : 84.2 EAN : 9789510439289 EAN E-KIRJA : 9789510439814 EAN MP3-ÄÄNIKIRJA :

9789510439753

Malin Persson Giolito palaa kirjalliselle kentälle pienoisromaanilla, joka kuuluu Ruotsissa kolmen teoksen sarjaan ”Kun pahin tapahtuu: terrorismi”. Sarjan muut kirjoittajat ovat Anna Jansson ja Jonas Bonnier. Malin Persson Giolito on koulutukseltaan juristi. Hän löi itsensä kansainvälisesti läpi loistavalla romaanillaan Suurin kaikista, joka nousi myös Suomessa myydyimpien käännöskirjojen joukkoon.

KAUNOKIRJALLISUUS

3


JO NESBØ

Veitsi

JULKAISU : Syyskuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja, mp3-CD) ALKUPERÄISTEOS: Kniv SUOMENTAJA : Outi Menna

4

SIVUMÄÄRÄ :

580

KIRJASTO. LUOKKA : 84.2

EAN : 9789510433058 EAN E-KIRJA : 9789510444023 EAN MP3-ÄÄNIKIRJA : 9789510444016 EAN MP3-CD : 9789510445174


© THRON ULLBERG

Yksi luvattoman rakkauden yö voi lopulta tuhota kaiken. Harry Hole on täällä taas eikä mikään ole enää hyvin. Lähes miljoona kirjaa Suomessakin myynyt Jo Nesbo tekee selvää jälkeä uudella Harry Hole -trillerillään. Metsästystarvikeliikkeen omistaja näkee jokeen asennetun videokameran kuvasta koskessa huljuvan hameen, ja sitten veden valtaaman auton, jonka sisällä on mies. Tämä yrittää päästä ulos autosta, ja hänessä on jotakin tuttua… kasvojen poikki kulkeva arpi ja metallisen harmaa keskisormi. Harry Hole ja hänen vaimonsa Rakel ovat muuttaneet erilleen ja Harry on palannut rikostutkijaksi. Kun murhaaja iskee, hän osuu niin lähelle Harrya, ettei tätä voida edes harkita mukaan tutkintaryhmään. Päinvastoin, todisteet alkavat yhä selvemmin viitata Harryn syyllisyyteen. Eikä Harry muista tapahtumaillasta mitään. Holella on kaksi mahdollista kostajaa, joista toinen on niin lähellä, ettei sitä huomaa. Vaan kostonjanoinen on myös Harry Hole itse. Ja hänen kostonsa on lopullinen.

Lähes 40 miljoonaa kirjaa maailmanlaajuisesti myynyt Jo Nesbø on yksi tämän hetken menestyneimpiä rikoskirjailijoita kaikkialla maailmassa. Erityisesti Nesbøn Harry Holesta kertovat teokset ovat Suomessakin olleet liki poikkeuksetta listaykkösiä.

KAUNOKIRJALLISUUS

5


MARIA VEITOL A

Veitola – Toisinpäin © KATRI KAPANEN

6


”Totuus ja tehtävä -leikissäkin mä valitsen aina totuuden.” Maria Veitolalla ei vielä ole aavistustakaan, mitä hänen syksyllä ilmestyvä kirjansa Toisinpäin käsittelee, sillä sen sisällön suunnasta vastaavat lukijat, niin fanit kuin vihamiehet. “Mä mietin, että kirjoittaisin mun seuraavankin kirjan uudella tavalla. Ajattelin ottaa mun lukijat, kuulijat, katsojat, fanit ja vihaajat mukaan kirjan tekemiseen, sillä mä haluan haastaa itseni samalla kuin haastan itse ihmisiä toimittajana. Mä oon kysynyt elämäni aikana tosi paljon kysymyksiä muilta ihmisiltä, ja nyt mua kiinnostaa, mitä tapahtuu kun tää asetelma käännetään toisin päin. Mun kirja syntyy siis kysymyksistä, mitä ihmiset haluaa esittää just mulle, ja mun vastauksista niihin kysymyksiin. Mua sanotaan haastattelijaksi, joka kysyy ne asiat, joita muut ei kehtaa kysyä. Osan mielestä mä vaan kaivelen toisten törkyjä. Se on hassua. Mähän oon toimittaja, ja toimittajan tärkein tehtävä on kysyminen. Enkä mä kysele vaan töissä, vaan muutenkin elämässä. Mun lempiasioita on kuunnella, kun ihmiset pohtii niiden elämää ja ajatuksia. Miten maailmaa ja ihmisyyttä voisi hahmottaa, ellei peilaamalla omia keloja toisten mietteisiin? Mitä vaan voi, saa ja pitää kysyä. Ja sanon tän saman nyt teille: kysykää multa ihan mitä vaan. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Mä lupaan tarttua kaikkein hankalimpiinkin kysymyksiin just niin rehellisesti kuin osaan sillä viisaudella, mikä mulla tässä vaiheessa elämääni on.

Kaikkialla rajoja rikkova Maria Veitola valloitti myös kirjamarkkinat: hänen esikoiskirjaansa Veitola on myyty jo yli 40 000 kappaletta.

Mä tiedän että tää ei tuu olemaan helppoa. Mutta miks mä päästäisin itseni helpolla kun en päästä muitakaan? Sitä paitsi Totuus ja tehtävä -leikissäkin mä valitsen aina totuuden.”

JULKAISU : Lokakuu SIVUMÄÄRÄ : 250 EAN : 9789510444580 (kirja, e-kirja, mp3- KIRJASTOLUOKKA : EAN E-KIRJA : 9789510444597 EAN MP3-ÄÄNIKIRJA : 9789510444573 17.3 äänikirja)

TIETOKIRJAT

7


HIPPO TA ATIL A

Teflon Bible

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin tie Maltsun ghetoista suomiräpin messiaiksi

JULKAISU : Lokakuu SIVUMÄÄRÄ : 300 EAN : 9789510433133 (kirja, e-kirja, mp3- KIRJASTOLUOKKA : EAN E-KIRJA : 9789510444061 EAN MP3-ÄÄNIKIRJA : 9789510444054 78.89142 äänikirja)

8


”Mitä H*******ä?” Teflon Brothers: bändi, ilmiö, hirviö. Koko kansan bilepumppu vai monitasoinen metaperformanssi? Malminkartanolaiset nulikat varttuvat lähiöleikeissään ja päätyvät kellaristudioista underground-listojen kautta pop-musiikin tähtitaivaalle juomaan skumppaa Meiju Suvaksen navasta.

luvun kuumien vuosien parhaat muistot Oopperasta ja Bassofoorumilta? Onko Teflon Brothers 2010-luvun Spede Show vai kunnianosoitus David Foster Wallacelle ja mitä Pyhimyksen päässä oikeasti liikkuu?

Se, mikä alkoi kolmen kaveruksen insideläppänä, johtaa yhteen maan suosituimpaan räpryhmään, päättäviin asemiin levyyhtiöissä ja eduskuntavaaliehdokkuuksiin.

Hippo Taatila on koonnut kasaan katulegenda- ja psykoanalyysitiiliskiven, jossa kolme tietäjää lukuisine fiittaajineen muodostavat mosaiikin suomalaisen hiphopkulttuurin noususta ja vakiintumisesta Teflon Brothersin ja sen jäsenten näkökulmasta.

Kenelle ”Vexi oli velkaa”, Mitä JVG-ilmiö opetti Maltsun aitopäille? Mitkä olivat ’00-

© JOUNI JONES LEHTONEN

© MARKKO TAINA

Hippo Taatila on vapaa kirjoittaja, uskontotieteilijä ja filosofian tohtoriopiskelija, joka on kirjallisella urallaan mm. kronikoinut koripalloilija Petteri Koposen ja rockyhtye YUP:n vaiheita sekä kirjoittanut romaanin vanhemmuuden mustasta aukosta.

TIETOKIRJAT

9


MIINA ÄKKIJYRKK Ä , L AMPPU L A AM ANEN

Äkkijyrkkä Jumala ja erotiikka

”Nelivuotiaana löin kirveen sonnin otsaan niin että se jäi siihen kiinni, muttei siinä mitään tapahtunut. Sonnin aivot ovat hyvässä tallessa siinä sementtikotelossa eli tuli vain sellainen pieni pintanaarmu.”

JULKAISU : Syyskuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) SIVUMÄÄRÄ : 300 KIRJASTOLUOKKA : 99.1 EAN : 9789510434109 EAN E-KIRJA :

9789510444085

EAN MP3-ÄÄNIKIRJA :

9789510444078

10


© LAMPPU LAAMANEN

Lamppu Laamanen on tietokirjailija, jolta ilmestyi viime vuonna (-18) kaksikin kirjaa: Roudarit – Vastuun ja kamojen kantoa jo vuodesta 1965 sekä Andy – Rock’n’roll Star.

Ilman aitauksia ja karsinoita.

MARKUS LEIKOL A , PENTTI LINKOL A , JUHA METSO

Miina Äkkijyrkän elämä alkoi hurjana ja on jatkunut sellaisena jo seitsemänkymmentä vuotta.

Sielunmessu

Äkkijyrkän tietä eivät ole katkaisseet mielisairaalareissut, itsemurha-ajatukset tai rankat yhteenotot poliisin kanssa. Luovuuskin on jatkunut lähes katkeamattomana: ainutlaatuisia nautaveistoksia ja -maalauksia syntyy edelleen. Tunnetuin Äkkijyrkkä lienee auton peltiosista tekemistään nautapatsaista.

Runollinen kuvateos kiivaasta ympäristöfilosofista, jonka ajattelu on ajankohtaisempaa kuin koskaan.

Savolaiseen körttiperheeseen syntynyt Äkkijyrkkä teki kolme lasta kolmen eri miehen kanssa. Miehet ja uskonto ovatkin liittyneet hänen elämäänsä läpi vuosikymmenten. Erotiikka ja hengellisyys seuraavat Äkkijyrkkää, ja hän niitä.

Luonnosta, ihmisestä, elämästä. Kun elää niin kuin opettaa.

Pentti Linkolan puoli vuosisataa sitten kirjoittamat pamflettitekstit olivat bensiiniä liekkeihin, joita ajassa ensin kyti ja sitten roihusi jo valmiiksi. Liioittelematta voi sanoa, että hän tarvittaessa myös keräsi hiiliä kekoon, jollei merkkituli ollut näkyäkseen kyllin korkealle. Linkola alkoi elää sen mukaan, mihin uskoi, kalastajana SisäSuomessa. Linkolan ihanne ei suinkaan ole kivikautinen elämä tai edes luonnonvaraistalous, vaan se on varsin helposti paikannettavissa suomalaiseen maatalousmaisemaan sotien molemmin puolin. Hän epäili tulevaisuutta paljon ennen muita, nähden ja artikuloiden kirkkaammin kuin oli tapana hänen aikanaan, jolloin auktoriteetti usein vielä syrjäytti argumentin. Tulevaisuus lienee toteutunut osin huonompana, mutta osin myös parempana kuin 60-luvun Linkola kuvitteli. Linkolan teosten pohjalta toimittajakirjailija Markus Leikola on tulkinnut runouden keinoin Pentti Linkolaa niin, että tämä on tulkinnat myös hyväksynyt. Juha Metson valokuvat ovat koskettavia, ne puhuvat meille itsenään, ja tekstien kanssa.

Markus Leikolan kirjalliseen tuotantoon kuuluvat mm. romaani Uuden maailman katu ja näytelmä Nykyisempi aika. Juha Metso on ollut tekemässä useita kymmeniä valokupainotteisia teoksiaa, joista tunnetuimpia lienevät yhdessä Kauko Röyhkän kanssa toteutetut Ville Haapasalo -kirjat.

JULKAISU : Syyskuu (kirja, (e-kirja, mp3-äänikirja) SIVUMÄÄRÄ : 200 KIRJASTOLUOKKA : 99.1

EAN : 9789510430019 EAN E-KIRJA : 9789510444115 EAN MP3ÄÄNIKIRJA :

9789510444108

TIETOKIRJAT

11


Jonas Gardell on ruotsalainen koomikko ja kirjailija, jonka edellinen suomennettu teoskokonaisuus oli Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogia.

© THRON ULLBERG

JULKAISU : Syyskuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) ALKUPERÄISTEOS : Till minne av en villkorslös kärlek SUOMENTAJA : Otto Lappalainen

SIVUMÄÄRÄ : 600 KIRJASTOLUOKKA :

84.2

EAN : 9789510441602 EAN E-KIRJA :

9789510444153

EAN MP3-ÄÄNIKIRJA :

9789510444146

JONAS GARDELL

Ehdottoman rakkauden muistolle Äärimmäisessä petoksessa erottamattomat. Jonas Gardellin eeppinen kuvaus suuresta solidaarisuudesta, äärimmäisestä petoksesta ja kaiken kestävästä rakkaudesta.

12

Gardell on kuollessaan 35-vuotias. Romaani on kertomus Jonas Gardellista, mutta tarinan varastaa Jonaksen äiti, kaunis ja fiksu Ingegärd Rasmussen. Äiti on kuitenkin hullu, omalla tavallaan.

15.11.1998 Jonas Gardell kuolee liikenneonnettomuudessa. Gardell on kirjoittanut kuusi romaania, joista viimeisin, Koomikon synty, on valtava menestys.

Muodostuu teräväpiirteinen kuva perheestä ja suvusta, joka kietoo ikävät salaisuutensa keksittyjen legendojen kaapuun. Mutta äiti ja poika ovat erottamattomat. Ingegärd ja Jonas.

Gardell on myös esiintynyt stand up -koomikkona ja hän on ensimmäinen ihminen, joka on tehnyt yhden miehen show’n Tukholman konserttitalon suurella näyttämöllä.

Ehdottoman rakkauden muistolle on Gardellin vahva paluu kirjallisuuden pariin loisteliaan Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogian jälkeen.

KAUNOKIRJALLISUUS


MIKKO GUSTAFSSON, JANNE HUUSKONEN

Kultainen vasikka

Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa Sukellus suomalaisen rikollisuuden kovaan ytimeen. Kahden tutkivan journalistin kirja moottoripyöräjengiläisten ja vanhan alamaailman yhteenotosta ja konfliktin jälkeisestä yhteiselosta. Suomen alamaailma mullistui 1990-luvulla, kun Helvetin enkelit ja Bandidos saapuivat maahan. Jengit tappelivat ensin keskenään, ja Sörkan vankilassa bandiitit ottivat yhteen myös vanhan rikolliskaartin kanssa. 1997 Bandidos solmi rauhan Enkelien ja perinteisten rikollispomojen kanssa. Aiemmin vanha kaarti halveksui jengiläisten liivejä, mutta pian sovun jälkeen osa heistä verhoutui itsekin nahkaliiveihin. Eräs uusista jengiläisistä oli Keijo Vilhunen, yksi United Brotherhood -jengin pomoista. Vilhunen tuomittiin Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion kanssa törkeistä huumerikoksista vuonna 2016. Laajaan haastatteluaineistoon perustuva Kultainen vasikka kertoo myös, millaista on olla jengiläisen puoliso, kuinka jengiläisten rasvabuutsit vaihtuivat merkkilenkkareihin – ja miten järjestäytynyttä rikollisuus Suomessa ylipäätään on. © OTTO VIRTANEN

JULKAISU : Lokakuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) SIVUMÄÄRÄ : 300 KIRJASTOLUOKKA : 30.16

EAN : 9789510422106 EAN E-KIRJA: 9789510444047 EAN MP3-ÄÄNIKIRJA :

9789510444030

Kokeneet oikeustoimittajat Mikko Gustafsson ja Janne Huuskonen kertovat kirjassaan suuret tarinat, jotka eivät taipuneet uutisjutun formaattiin. Gustafssonilta on ilmestynyt aikaisemmin yhdessä Jantso Jokelinin kanssa kirjoitettu tietokirja Kebutabu. Huuskonen kuului työryhmään, joka sai 2018 Bonnierin Suuren journalistipalkinnon Vuoden juttu -sarjassa.

TIETOKIRJAT

13


Moderni häviämisen historia alkaa Juha Miedosta ja sadasosasta. Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Jääkiekkovalmentaja Rauno Korpi ei ole vieläkään päässyt yli vuoden 1986 tapahtumista ja Mika Saloa harmittaa yhä. Ruotsia vastaan koetut tappiot ovat kansamme katkeransuloista folklorea. Samoin Unkari-ottelu jalkapallossa ja painija Marko Asellin tuomarin virheeseen ratkennut olympialaisten finaali. Kärsimysten kirjassa kerrotaan myös Iivosta ja änkeävästä norjalaisesta, Konosen oksennuksesta ja hylkäyksestä ja Mäkäräisen millimetrin ohi menneestä laukauksesta. Muun muassa – sillä kansallisia traumoja riittää.

JULKAISU : Lokakuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) SIVUMÄÄRÄ : 250 KIRJASTOLUOKKA: 79.1

EAN : 9789510438022 EAN E-KIRJA :

9789510444139

EAN MP3-ÄÄNIKIRJA:

9789510444122

Markus Ånäs on urheilun suurkuluttaja ja tietää tappioista jotain itsekin. Ånäsiltä on aiemmin ilmestynyt teokset HIFK – Ikuisesti sinun sekä Hans Välimäen elämäkerta Patakuningas – Kulinaarinen elämäkerta.

Kärsimysten kirja Karvaiden urheilutappioiden vuosikymmenet Kultaako aika muistot? Kärsimysten kirja kokoaa urheilijoidemme tappiot. Käsittelyssä katkerimmat koettelemukset ja sietämättömimmät muistot, urheilijoiden itsensä kertomana. Suomen kansan kärsimyksen malja on yhtä syvä kuin pitkäkin, eikä sen laajuutta ole koskaan aiemmin tarkasti mitattu. Mutta nyt on.

14

© NAUSKA

MARKUS ÅNÄS


© JAAKKO MYLLY

PEKK A JA ATINEN

Suomussalmi

POKK ARIT Kovaksikeitetty romaani rikoksesta, vallanhimosta ja menneisyyden haamuista

Talvisota 1939–40

Verenkarvas romaani talvisodasta Monisärmäinen kertomus siviileistä, jotka eivät lähteneet evakkoon Puna-armeijan tieltä talvella 1939. Suomussalmen ruudinkatkuinen tarina tempaa lukijan mukaansa tapahtumien keskiöön Neuvostoliiton miehittämiin kyliin ja suomalaisen sotapoliisiosaston mukana ankariin puolustustaisteluihin. Useilla romaanin hahmoilla on vastineensa historiassa. Näitä ovat niin Lev Mehlis lähimpine alaisineen kuin Ruhtinansalmen kyläläiset ja suomalainen sotapoliisiryhmä, jota johti näyttelijänä aikanaan tunnettu Eino Kaipainen.

Pekka Jaatinen on kirjoittanut laajan tuotanon perusteelliseen taustatyöhön perustuneita sotaromaaneja. Hän on tunnetuin viisiosaisesta Lapin sota -sarjastaan.

JULKAISU :

Syyskuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) SIVUMÄÄRÄ : 300

JO NESBØ

Macbeth JULKAISU : Lokakuu ALKUPERÄISTEOS :

Macbeth

SUOMENTAJA : Outi

Menna

LAMPPU LAAMANEN

Andy

JULKAISU : Marraskuu KIRJASTOLUOKKA : T84.2

9789510444603 EAN E-KIRJA : 9789510444665 EAN MP3ÄÄNIKIRJA :

9789510444740

TIETOKIRJAT

HINTARYHMÄ : E EAN :

9789510443835

Rujonkaunis romaani 1700luvun lopun Tukholman pimeästä puolesta

EAN :

Pekka Jaatinen näyttää romaanissaan, että sodan osapuolet eivät olleet yksituumaisia, vaan niin suomalaiset kuin neuvostoliittolaiset sisäisesti ristiriitaisia ryhmiä. Silti pyrkimys järjestykseen säilyi sekasortoisissakin olosuhteissa.

9789510443804

Andy McCoy sellaisena kuin me emme häntä tunne

KIRJASTOLUOKKA : 84.2

Kirjallisuudessa Suomussalmen tapahtumat ovat jääneet Raatteen tien varjoon, vaikka taistelut olivat volyymiltään samankokoiset ja Raatteen tie pikemminkin jälkinäytös sille, mistä Suomussalmen tarina kertoo.

KIRJASTOLUOKKA : T84.2 HINTARYHMÄ : G EAN :

NIKLAS NATT OCH DAG

1793

JULKAISU : Joulukuu ALKUPERÄISTEOS :

1793

SUOMENTAJA : Kari

Koski

KIRJASTOLUOKKA : T84.2 HINTARYHMÄ : E EAN :

9789510443873

POKKARIT

15


MARGARET ATWOOD

Noidan sikiö Atwoodin noituma Shakespeare on ihmeitä täynnä. Sydämellinen uudelleentulkinta yhdestä Shakespearen rakastetuimmista näytelmästä, Myrskystä. William Shakespearen Myrskyssä kerrotaan Milanosta karkotetusta hallitsijasta, Prosperosta, joka elää saarella keskellä merta, kuin avovankilassa. Atwoodin Noidan sikiössä teatterifestivaalin johdosta syrjäytetty Felix saa mahdollisuuden kostoon – vankilassa, missä hän ohjaa tulkintaa Shakespearen Myrskystä. Myrskyn Prosperolla on tytär, Miranda, ja niin on ollut Felixilläkin. Näytelmään kuollut tytär tulee henkiolentona ja on Felixin elämässä muutenkin läsnä yötä päivää. Kun vankilan kirjallisuusprojektille halutaan lisää resursseja, Felix onnistuu saamaan paikalle myös päättäjiä, erityisesti ministeriksi kohonneen Tonyn, joka työnsi Felixin vuosikymmen sitten sivuun omasta elämästään, teatterifestivaalin johdosta. mp3-äänikirja)

ALKUPERÄISTEOS : Hag-Seed SUOMENTAJA : Kristiina Drews SIVUMÄÄRÄ : 350 KIRJASTOLUOKKA : 84.2

EAN : 9789510436370 EAN E-KIRJA :

9789510444733

EAN MP3-ÄÄNIKIRJA :

9789510444092

Pitkän odotuksen jälkeen koittaa mahdollisuus lopulliseen kostoon.

© LIAM SHARP

JULKAISU : Elokuu (kirja, e-kirja,

Noidan sikiö on huikea romaani menettämisestä, jaloilleen nousemisesta ja suloisesta kostosta.

Margaret Atwoodin tuotannon tällä hetkellä ajankohtaisin teos lienee Orjattaresi-romaani, jonka pohjalta tehty Handmaid’s Tale -Netflix-sarja on edennyt jo kolmanteen tuotantokauteensa. Laajan tuotannon kirjoittanut Atwood elää loisteliaan uransa uutta nousukautta, ja on Noidan sikiössä parhaimmillaan.

Romaaneista on aina tehty näytelmiä. Nyt tehdään näytelmistä romaaneja. Asialla ovat maailmanluokan kirjailijat Jo Nesbøstä Gillian Flynniin. Ja pohjana ovat maailman esitetyimmät näytelmät. Ne kirjoitti William Shakespeare.

Johnny Kniga • Puh. 010 5060 200 • Lönnrotinkatu 18 A, 00120 Helsinki