Page 1

CIÈNCIES SOCIALS 4T ESO David Ávia Departament de Socials Kirill Kazarine 1r Trimestre. Curs 2011-2012 Martina Reguera Qüestionari sobre Miriam Lillo EL MUVIM

pág. 1


Florida CES VISITA EL MUVIM Contesta les preguntes amb la informació que t’han proporcionat alguns dels espais visitats: 1r.- PRESENTACIÓ. MUVIM significa:….. Museu Valencià de la Il.lustració y de la Modernitat

2n.- ESPAI: “Els Monestirs Medievals” a) Quina importància tenien els monjos copistes en la cultura de l’època medieval? Eren una base important, per que gracies a ells era mes fácil preservar i confienciar dels coneixements als demes.

b) Estava permès als monjos dubtar de les veritats que copiaven? Per què és important aquesta nova actitud a les acaballes de l’època medieval? Ells solamente debien copiar el que els manaven per que en aquells moments aun es feien les coses per el cor y no per la rao, per lo tant feien el que els manaven sense tindre importancia de la seua opinio.

3r.- ESPAI: “La impremta” Quina importància va tindre la impremta en la història de la Humanitat?

1


Va revolucionar la historia, gracies a la impremta va ser mes fácil el procesament de textos i d’aquesta manera es varen produir mes llibres i desde aquest moment va ser mes fácil per a la gent incorporar-se en l’educacio.

4t.- ESPAI: “La revolució cosmològica” a) Per qué el model teocèntric cristià xocava amb els descobriments sobre astronomia? Aquest model xocava ambs els descobriments sobre astronomía perque eren termes contradictoris, la religió estaba en contra de les ciencias, perque el mon debía de ser com Deu deia que era segons la religio b) Van tenir alguna classe de problemes els científics i filòsofs per defensar les seues idees?

Descriu quins i amb qui. Feu especial menció a Galileo Galilei. Van tenir molts problemas els cientifics i filosofs a l’hora de defensar les seues idees, per que l’esglesia i la gent important volien que la gent pensara el que es creía en eixos moments, totes les explicacions a les causes del món. Alguns cientifics i filosofs van arriesgar la seua vida a l’hora de defensar les seues idees per culpa tribunal de la inquisisio. Galileo Galileo va posar en dubte les idees de l’esglesia per que va descubrir que la Terra era redona quan va inventar el telescopi i es va adonar que els planetes eren redons

5é.- ESPAI: “L’home màquina” a) Al segle XVII es desenvolupa una Nova Ciència de la mà de Descartes. La seua afirmació, “Pense aleshores sóc” és considera tota una revolució, per què? L’afirmació de Descartes “Pense aleshores sóc” es considera una revolució, perquè enfrontava la raó contra la religió. b) Què representa la plataforma mòbil?

A qui fa referència aquesta màquina perfecta? La plataforma mòbil representa a l’home y representa a l’home Perquè es la maquina perfecta.

c) Quina implicació va tenir Newton i els seus descobriments

en el pensament de l’epoca? Newton va dir que algunes coses a soles es podrien entendre amb la rao, com per exemple la llei de la gravetat.

2


6é.- ESPAI: “L’enciclopèdia” Què pretenen Diderot i d’Alembert confeccionant l’Enciclopèdia? Diderot i Alembert pretenen dar la posibilitat d’entendre i aixi obrir noves portes al món contemporani

7é.- ESPAI: “La Il·lustració espanyola i valenciana” a) Hi havia il·lustrats espanyols i fins i tot valencians? Posa 3 exemples. Si que hi havien, com per exemple: Gregori Mayans, Andrés Piquer, Antoni Gilabert

b) Anomena alguns científics del segle XVIII i XIX que apareixen en l’escena del balcó. Quina va ser la seua rellevància? Antoine Lavoisier: Fundador de la química moderna. Galileo Galilei: Va descobrir que la terra es mou, va millorar el telescopi, va donar suport a la teoria heliocèntrica de Copèrnic... Isaac Newton: Va descriure la llei de la gravitació universal i les lleis del moviment. c) Descriu el saló burges. Eren salons elegants on els burguesos on debatien idees sobre l’il·lustració mentre prenien té, cafè o xocolata.

8é.- ESPAI: “Les millors i les pitjors creacions de la Humanitat” - Explica alguns aspectes positius de la ciència al llarg del s. XIX i s.XX Millora de la medicina S’acaba de completar la tabla periòdica Inici i desenvolupament de l’anestesia.

3


- Ara comenta alguns aspectes negatius de la utilitzaci贸 de la ci猫ncia al s. XX Alguns dels aspectos negatius es que es va influenciar mes a la guerra per que es varen crear mes tipues de armes, bombes quimiques.

4

Qüestionari MUVIM  

qüestionari muvim

Qüestionari MUVIM  

qüestionari muvim

Advertisement