Page 1

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Π Ρ Ω Ι Ν Η

Σταματά στη βιομηχανία η καύση του πετ-κοκ

Προαγγελία της Ε.Γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος Π. Καραβασίλη που βρέθηκε χθες στη Λάρισα σελ. 5

Με κλειδαρά… μπήκαν ελεγκτές στη ΒΙΟΚΕΡΑΛ

Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α

Τ Η Σ

Λ Α Ρ Ι Σ Α Σ

Φθηνά τρόφιμα και ψωμί για τους ανέργους

Αιφνιδιαστικός έλεγχος από μικτό κλιμάκιο παρουσία εισαγγελέα και αστυνομίας

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς θα στηρίξουμε έμπρακτα τις αδύναμες ομάδες του νομού σημειώνει ο νομάρχης

σελ. 5

σελ. 4

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο Β. ΧΑΛΑΤΣΗΣ

Παραμένει στη θέση του ο υποστράτηγος Γ. Καμαρινόπουλος, ενώ αναλαμβάνει Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς ο ταξίαρχος Π. Νάνης σελ. 3

ΤΙΜΗ 0,50 ΕΥΡΩ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 19264

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΜΑΤΑ

Χαμηλότερη τιμή και λιγότερα τα στρέμματα Απαισιόδοξο κλίμα χαρακτήρισε τη Γ.Σ. των μελών της Ομάδας Παραγωγών της ΕΑΣ Λάρισας σελ. 10

Φοροεπιδρομή & περικοπές για να μειωθεί το έλλειμμα

 Σκληρά μέτρα σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, αλλά και φόρος πολυτελείας στο “πακέτο” που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση  Αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και καταρχήν στήριξη από τον ΛΑΟΣ - Κριτική από τον Αντ. Σαμαρά που προέβλεψε βάθεσελ. 19 μα της ύφεσης

Νέα σελίδα για 1η Στρατιά και ΑΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν χθες οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στους δύο σχηματισμούς σελ. 3

Το δρόμο του αγώνα έδειξαν οι συνταξιούχοι

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Λάρισας σελ. 7


κοινωνία

2

ΠΕΜΠΤΗ

Εκδήλωση για το φάρμακο και την οικονομική κρίση

Επιμορφωτική ημερίδα για δασκάλους Παιδαγωγική - επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: "Διδακτική προσέγγιση στη γλώσσα της Α΄ τάξης του δημοτικού σχολείου με έμφαση στην παραγωγή γραπτού λόγου", διοργανώνεται από το σχολικό σύμβουλο της 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λάρισας κ. Νικόλαο Τσιμπίδα. Η ημερίδα θα γίνει σήμερα από 12 μ. - 2 μ.μ. στο 16ο Δημ. Σχολείο Λάρισας (Εθνικής Αντιστάσεως 36, τηλ. 2410 620725). Απευθύνεται στους δασκάλους/ες που διδάσκουν γλώσσα στη Α΄ τάξη δημοτικού, των σχολείων της 5ης Περιφέρειας σχολικούς συμβούλους Λάρισας αλλά είναι ανοικτή και σε κάθε ενδιαφερόμενο (αδιόριστους εκπαιδευτικούς, φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων).

Εκδήλωση της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας

T

o Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας οργανώνουν εκδήλωση σήμερα στο ξενοδοχείο Divani Pallas, στη Λάρισα στις 7.30 μ.μ. με θέμα: "Η ιατρική μπροστά στην οικονομική κρίση οι απαραίτητες αλλαγές στον χώρο του φαρμάκου". Την εκδήλωση συντονίζει ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης καθηγητής Πνευμονολογίας και πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συμμετέχουν: Πέτρος Βούρτσης, διευθυντής Marketing Specifar Pharmaceuticals με θέμα "Αναλύοντας την αιτιοπαθογένεια των ακάλυπτων θεραπευτικών αναγκών" Μαίρη Γείτονα, επ. καθ. Τμήμα Οικονομικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα "Η κλινι-

κή αποτελεσματικότητα και η οικονομική αποδοτικότητα ως κριτήρια επιλογής της φαρμακευτικής αγωγής", Μάγδα Τσολάκη, νευρολόγος - ψυχίατρος αν. καθ. ΑΠΘ με θέμα "Ο ρόλος των γενοσήμων στην καθημερινή ιατρική πράξη", Μανόλης Γεωργαράκης καθ. Φαρμακευτικής Τεχνολογίας ΑΠΘ με θέμα "Γενόσημα: Ποιότητα και Βιοϊσοδυναμία". Η εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επικαιρότητα γιατί πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ότι κατά 20% θα μειωθούν οι τιμές των 6.500 φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά -αρχής γενόμενης από το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ το όφελος των ασφαλιστικών ταμείων προβλέπεται να είναι μεγαλύτερο του 1 δισ. ευρώ.

Επιμορφωτική δράση σχολικών συμβούλων

Η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας διοργανώνει βραδινή επιστημονική εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει ο ειδικός ορθοδοντικός κ. Χρήστος Βλαχομήτρος με θέμα "Κριτήρια αισθητικής στην ορθοδοντική". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 μ.μ. στα γραφεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ερυθρού Σταυρού 9 - 11.

Συνάντηση εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. Από το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώθηκε ότι η Κοινωνική Υπηρεσία πραγματοποιεί συνάντηση εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας σήμερα στις 6 μ.μ. στην αίθουσα σεμιναρίων του Ε.Ε.Σ. (Παναγούλη 9, στοά, 2ος όροφος). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 532.250.

Συνέλευση του Φιλοσοφικού Ομίλου "Μήτις" Τα μέλη του Ομίλου "Μήτις" καλούνται να παραβρεθούν στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Διόνυσος" σήμερα στις 7 μ.μ. με θέμα: Απολογισμός Δ.Σ.

Ο Σχολικός Σύμβουλος της 6ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Νικόλαος Γκανάκος σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της Γαλλικής Γλώσσας κα Θεοδώρα Νίκου, με το Σχολικό Σύμβουλο της Αγγλικής Γλώσσας κ. Αντώνιο Φραγκούλη και τον Υπεύθυνο του Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελασσόνας, κ. Σπυρίδωνα Αναγνωστάκη, οργανώνει επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς της Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας που εργάζονται στις Σχολικές Μονάδες του 3ου Γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας. Η επιμορφωτική δράση αναφέρεται και περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες και με τους αντίστοιχους εισηγητές: α. "Η τήρηση και η εφαρμογή του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαίσιου Προγραμμάτων Σπουδών (Δ.Ε.Π.Π.Σ) και των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών (Α.Π.Σ) στη διδασκαλία των Ξένων Γλωσ-

σών", με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Γκανάκο, Σχολικό Σύμβουλο 6ης Περιφέρειας Π.Ε. Λάρισας. β. "Η ανάπτυξη ενός Προγράμματος διαθεματικών και ολιστικών προσεγγίσεων σε σχέση με τις Ξένες Γλώσσες", με εισηγητή τον κ. Σπυρίδωνα Αναγνωστάκη, Υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελασσόνας. γ. "Το διδακτικό ΄΄Πώς΄΄ στη διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας", με εισηγήτρια την κα Θεοδώρα Νίκου, Σχολική Σύμβουλο της Γαλλικής Γλώσσας. "Διδακτική πρακτική δραστηριότητα στην τάξη", με διδάσκουσα την κα Άννα Κανάκη (Π.Ε. 05), του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας. δ. "Το διδακτικό "Πώς" στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας", με εισηγητή τον κ. Αντώνιο Φραγκούλη, Σχολικό Σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας. "Διδακτική πρακτική δραστηριότητα στην τάξη", με διδάσκουσα την κα Χάϋδω Ζούκη (Π.Ε.06),

του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας. Η επιμορφωτική συνάντηση αφορά όλους τους (τις) εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων της Γαλλικής και Αγγλικής Γλώσσας των σχολικών μονάδων της 6ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας και του 3ου Γραφείου Π. Ε. Λάρισας. Η επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελασσόνας, σήμερα και από τις ώρες 9:30 μέχρι 13:30. Η προσέλευση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας είναι υποχρεωτική, καθώς και των Διευθυντών - Διευθυντριών 4/θεσίων έως 12/θεσίων σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών συναντήσεων των σχολικών συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τελούν σε συνεργασία με άλλους φορείς, ενώ δεν κωλύεται η λειτουργία του διδακτικού προγράμματος των σχολικών μονάδων.

ο καιρός

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ-ΕΚΔΟΤΗΣ: Α. Γ. ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ανατολή 06.53 Δύση 18.21 Σελ. 19 ημερών

ΔΙΕΥΘΥΝTΡΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΘ. ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝTΗΣ MARKETING: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ

Γερασίμου Ιορδανίτου, Παύλου & Ιουλιανής μαρτ.,

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,Γ. ΔΕΛΛΗΣ, Γ. ΠΑΙΔΗΣ, ΜΕΝ. ΚΑΤΣΑΜΠΕΛΑΣ, ΑΠ. ΡΑΪΔΟΣ, Ι. ΤΣΙΑΤΣΙΟΣ (ΥΠ. ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ), ΑΘ.ΠΑΥΛΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Α. ΝΤΟΜΑΛΗΣ, Κ. ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 37, Τ.Κ. 41222, ΤΗΛ.: 2410 252013, 2410 532753, 2410 532756, 2410 256646 FAX: 2410 250762, e-mail: kirikas@otenet.gr e-mail ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ advkir@otenet.gr Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.kirikas.com.gr Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

πηγή: ΕΜΥ, Forecasts.gr, Yahoo, Weather Underground

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΙΩΑΝ. ΣΙΟΥΛΑΣ

Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλία

ΛΑΡΙΣΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΒΟΛΟΣ

9 - 18 oC Συννεφιά

9 - 18 oC Συννεφιά

9 - 18 oC Συννεφιά

10 - 19 oC Συννεφιά

4

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

σημειωματάριο  Σήμερα και κάθε Πέμπτη από 7.30 έως 9.30 μ.μ., λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Λάρισας, επί των οδών Ανθίμου Γαζή και Ορφέως 1 (στον 1ο όροφο), το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εκεί, μιλούν ειδικοί επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι, που με τον έως τώρα βίο του έχουν αποδείξει πόσο αγαπούν την Ορθόδοξη Χριστιανική οικογένεια, η οποία είναι το θεμέλιο της Εκκλησίας.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος σήμερα και κάθε Πέμπτη στις 6 μ.μ. πραγματοποιεί το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα, στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου με θέμα "Το μυστήριο του θανάτου".  Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Σ.Ε.Κ. Παράρτημα Ν. Λάρισας), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει εκδήλωση, με ομιλητή τον καθηγητή εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα "Τα όρια της συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του 3ου ορόφου του "Χατζηγιάννειου" και εντάσσεται στις δράσεις του "τοπικού συμβουλίου πρόληψης της παραβατικότητας" του δήμου Λαρισαίων. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Ρούστας.  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα στις 7 μ.μ. στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (31ης Αυγούστου 34) με θέμα την αγωνιστική πορεία του κλάδου.  Ο Σύλλογος Καρδιοπαθών Ν. Λάρισας "Ο Αγιος Παντελεήμων" θα παρακολουθήσει τους 3ους χαιρετισμούς αύριο στην Ιερά Μονή Γκρομπόβου. Αναχώρηση 3 μ.μ. από το "Stefanis".  Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας καλεί τα μέλη του να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για τρόφιμα για το έτος 2010. Πληροφορίες καθημερινά από 7 - 8 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου, τηλέφωνο 2410 620393.


ΠΕΜΠΤΗ

4

λάρισα

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

3

Νέα σελίδα σε 1η Στρατιά και Α.Τ.Α. Πραγματοποιήθηκαν χθες οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στους δύο στρατιωτικούς σχηματισμούς της πόλης

ΓΡΑΦΕΙ Ο Απόστολος Ράιδος

Μ

ε κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν χθες σε 1η Στρατιά και Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των δύο διοικήσεων των στρατιωτικών σχηματισμών, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αντιπτέραρχου κ. Ιωάννη Γιάγκου και των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Αεροπορίας αντιστράτηγου κ. Φραγκούλη Φράγκου και αντιπτέραρχου κ. Βασίλειου Κλόκοζα αντίστοιχα. Στην 1η Στρατιά η τελετή πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα αφού μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας αποστρατεύεται ο αντιστράτηγος κ. Στυλιανός Νάσης, έχοντας δίπλα του την τελευταία ημέρα της θητείας του στον Ελληνικό Στρατό δύο συμμαθητές του στη σχολή Ευελπίδων, τον κ. Φραγκούλη και τον διάδοχό του στη διοίκηση, αντιστράτηγο κ. Σπυρίδωνα Παπαδάκη. "Δοξάζω το Θεό που με βοήθησε να αντιληφθώ, θέλω να πιστεύω, τις αρχές και αξίες του Στρατού, να τις πιστέψω, να είμαι διαθέσιμος, να κατανοώ κάθε φορά την πραγματικότητα, και να επιδιώκω σε όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας μου να διαμορφώνω την κατάσταση εκείνη που έκρινα σκόπιμο ότι έπρεπε, για να μπορεί το Τμήμα που κάθε φορά διοικούσα, αλλά και ο Στρατός γενικότερα για τις περιπτώσεις που είχα την αρμοδιότητα, να συνεχίζει το έργο και την αποστολή του", σημείωσε μεταξύ άλλων στην ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του ο κ. Νάσης. Από την πλευρά του ο παραλαμβάνων διοικητής της 1ης Στρατιάς τόνισε μεταξύ άλλων πως "γνωρίζω πολύ καλά ό,τι αναλαμβάνω τη Διοίκηση ενός εκ των ισχυρότε-

ρων Μειζόνων Επιχειρησιακών Σχηματισμών και ότι το επίπεδο πειθαρχίας και εκπαίδευσης των Μονάδων αυτού, ευρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Το έργο αυτό, το οποίο έχετε επιτε-

σε στην Α' Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (6ο ΕΤΕΘ). Στη συνέχεια υπηρέτησε ως διευθυντής 3ου Γραφείου στο ΔΕΔ/ΓΕΣ, ως Επιτελάρχης στην 32 ΤΑΞΠ/Ν, ως Διοικητής στην 32 ΤΑΞΠ/Ν, στο ΓΕ-

σημείωσε μεταξύ άλλων πως υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των βραχυπρόθεσμων στόχων που προγραμματίστηκαν στο ΑΤΑ και πρόσθεσε: "Θέσαμε τις βάσεις για τους μακρόπνοους στόχους, προ-

γεγονός που θα βελτιώσει θετικά την οργάνωση, δομή, λειτουργία και αποτελεσματικότητα του ΑΤΑ. Για "ύπαρξη απειλής προς τη χώρα μας η οποία είναι καθημερινά ορατή" έκανε

λέσει, υπό την ηγεσία του προκατόχου μου Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, είναι αξιέπαινο και σημαντικό και αποτελεί παρακαταθήκη, που μας υποχρεώνει, να συνεχίσουμε με δύναμη την ανοδική πορεία των Σχηματισμών μας, σε όλους τους τομείς, με φάρο πάντα την αποστολή μας". ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο νέος διοικητής της στρατιάς, αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων Παπαδάκης γεννήθηκε την 2 Ιανουαρίου 1953, στα Χανιά. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971 και αποφοίτησε το 1975 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις από το 1976. Από το 1975 εκπαιδεύτηκε επιτυχώς, σε όλα τα στρατιωτικά σχολεία, τόσο του Πεζικού όσο και των Ειδικών Δυνάμεων, όπως στη Σχολή Πεζικού, στο Σχολείο Καταδρομών, στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ) και στη Σχολή Εθνική Άμυνας (ΣΕΘΑ). Μέχρι σήμερα έχει υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και Πεζοναυτών ως Διμοιρίτης, Διοικητής Λόχου και Υποδιοικητής, καθώς και ως επιτελής σε Σύνταγμα και Μεραρχία Πεζικού. Διοικητής διετέλε-

ΕΘΑ/ΔΕΠΙΧ, στα Τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων και Νατοϊκών Σχεδίων, ως Διοικητής στην Ι Μεραρχία Πεζικού, ως Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ και ως Διοικητής του Β΄ΣΣ. Προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου τον Μάρτιο του 2008 και έχει τιμηθεί με διάφορα στρατιωτικά μετάλλια και διαμνημονεύσεις, όπως με τα μετάλλια Στρατιωτικής Αξίας Γ' Β' και Α' τάξεως, του Χρυσού Σταυρού του Φοίνικα, του Χρυσού Σταυρού της Τιμής, Ηγεσίας Σχηματισμού Β' Τάξεως. Μιλάει την αγγλική γλώσσα. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Παπαδάκη και έχει δύο γιους, τον Εμμανουήλ 29 ετών, υπολοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων και τον Αντώνιο 26 ετών, Τεχνολόγο Γεωπόνο, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εδιμβούργο στην αρχιτεκτονική τοπίου. ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΤΑ Μετά από 37χρόνια θητείας στην Πολεμική Αεροπορία και χιλιάδες ώρες πτήσεων ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος κ. Ιωάννης Πατσαντάρας αποστρατεύεται παραδίδοντας χθες τη "σκυτάλη" στον μέχρι πρότινος υπαρχηγό του ΓΕΑ, αντιπτέραχο κ. Αντώνιο Ατματζάκη. Κάνοντας τον απολογισμό του ο κ. Πατσαντάρας

βάλλοντας τους στη σωστή τους διάσταση με μοναδικό κριτήριο το υπηρεσιακό συμφέρον. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρησιακές και οικονομικές απαιτήσεις της εποχής μας, προσβλέπουμε στη μελλοντική υλοποίησή τους,

λόγο στην ανάγνωση στης ημερήσιας διαταγής του ο παραλαμβάνων διοικητής, αντιπτέραρχος κ. Αντώνιος Ατματζάκης, προσθέτοντας ότι "οι δηλώσεις για χρήση βίας, οι παραβιάσεις του FIR και οι παραβιάσεις του εθνι-

κού εναέριου χώρου, συνοδευόμενα από παράνομες δεσμεύσεις περιοχών, αποκαλύπτουν τις προθέσεις αμφισβήτησης και καταπάτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων". Και συμπλήρωσε ότι "διαθέτουμε τα καλύτερα μέσα και αυτό πρέπει να μας δίνει θάρρος, αυτοπεποίθηση και θέληση, να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στην αποστολή μας". Και στις δύο τελετές παρέστη και χοροστάτησε στις δεήσεις ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος, ενώ επίσης παραβρέθηκαν ο γενικός διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Μέγας, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, η αντινομάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Σπύρος Μπαρμπούτης κ.α.

ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΛ.ΑΣ.

Ο Β. Χαλάτσης νέος Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας  Στη Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδας ο Π. Νάνης - Παραμένει στη θέση του ο Γ. Καμαρινόπουλος Ο επί σειρά ετών διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας, ταξίαρχος Βασίλης Χαλάτσης, αναλαμβάνει καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας, όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο των φετινών, τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ταξίαρχος Παναγιώτης Νάνης αναβαθμίστηκε και από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας μετακομίζει στη Λαμία ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, στη θέση του παραμένει ο Γενικός Αστυνομικός

Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, υποστράτηγος Γιώργος Καμαρινόπουλος. Στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή διατηρήθηκε ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, Γιώργος Τσόλκας, ο οποίος τοποθετήθηκε στην

Α.Δ. Τρικάλων ενώ αποστρατεύεται ο επίσης αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, Κωνσταντίνος Δαμιανός. Τέλος, στο βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή προήχθησαν οι Αστυνόμοι A' της Α.Δ. Λάρισας, Γιώργος Αγάκος και Βασίλης Καραπιπέρης. Οι κρίσεις διενεργήθηκαν υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λευτέρη Οικονόμου και με τη συμμετοχή του υπαρχηγού του Σώματος, αντιστράτηγου Ιωάννη Ραχωβίτσα και του επιτελάρχη, αντιστράτηγου Νικόλαου ΠαΙ.Δ. παγιαννόπουλου.


4 Συνεδριάζει η ΠΑΣΕ για τον Αχελώο Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του Αχελώου και η προσωρινή αναστολή των εργασιών που επιβλήθηκε μετά τη γνωστή απόφαση του ΣτΕ, θα συζητηθούν σε σύσκεψη της ΠΑΣΕ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί στη Νομαρχία Λάρισας. Αναμένεται ότι στη σύσκεψη θα συζητηθεί η περαιτέρω δράση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των δικαστικών εμπλοκών και της συνέχισης των εργασιών εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου

Διήμερο λουκέτο στους ΧΥΤΑ Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας αποφάσισε να συμμετέχει στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ, για κλείσιμο όλων των ΧΥΤΑ της χώρας 6 και 7 Μαρτίου (από την Παρασκευή το βράδυ στις 11.30 έως τις 11.30 το βράδυ της Κυριακής) και στην 4ωρη στάση εργασίας (4 τελευταίες ώρες) την Τετάρτη 10 Μαρτίου που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Βραβεύσεις και κοπή πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Αύριο στις 9 μ.μ. ο Ιατρικός Σύλλογος διοργανώνει εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών των μελών του που εισήχθηκαν το 2009 σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων, στο ξενοδοχείο "Διόνυσος" (23ης Οκτωβρίου 30). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και η καθιερωμένη κοπή πίτας του συλλόγου. Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Αιμοδοσία του συλλόγου Ανατολιτών Την Κυριακή 7 Μαρτίου ο Σύλλογος Ανατολιτών "Ιωάννης ο Πρόδρομος" πραγματοποιεί την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία α' εξαμήνου στο χώρο του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από 9 π.μ. μέχρι 12 μ. Ο σύλλογος καλεί τους αιμοδότες μέλη του συλλόγου, συμπατριώτες και όποιοι άλλοι μπορούν και επιθυμούν να προσφέρουν αίμα, να προσέλθουν, για την εκπλήρωση του υψίστης κοινωνικής αποστολής καθήκοντος της αιμοδοσίας, βοηθώντας τις προσπάθειες του συλλόγου για την ενίσχυση και εμπλουτισμό με αίμα της τράπεζας αίματος του συλλόγου με σκοπό τη βοήθεια των συνανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Διακοπή κυκλοφορίας Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Λάρισας απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος στην οδό Διγενή και συγκεκριμένα στο τμήμα της που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης και Φαρσάλων, για το χρονικό διάστημα από σήμερα έως 13 Μαρτίου, λόγω εκτέλεσης εργασιών εκσκαφής αγωγών ακαθάρτων. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνει ως εξής: Α. Προς είσοδο πόλεως Λάρισας, μέσω των οδών Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Βόλου - Ηρ. Πολυτεχνείου. Β. Προς έξοδο πόλεως Λάρισας, μέσω των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου - Βόλου, Φαρσάλων - Περ. Τρικάλων.

λάρισα

ΠΕΜΠΤΗ

4

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Φθηνά τρόφιμα και ψωμί για τους ανέργους Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, θα στηρίξουμε έμπρακτα τις αδύναμες ομάδες του νομού σημειώνει ο νομάρχης

Η

οικονομική κρίση και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ειδικά οι άνεργοι πολίτες του νομού, δεν αφήνουν ασυγκίνητη τη Νομαρχία Λάρισας. Ετσι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που της αναλογούν, η νομαρχία Λάρισας παίρνει την πρωτοβουλία και θα ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα έμπρακτης στήριξης των ανέργων του νομού. Στόχος, να τους χορηγηθεί ειδική κάρτα, με την οποία θα εξασφαλίζουν φθηνότερα τρόφιμα και υπηρεσίες που θα τους ανακουφίσουν οικονομικά στη δύσκολη περίοδο στην οποία περιήλθε η χώρα και οι πολίτες της. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού, ξεκίνησαν ήδη και συνεχίζονται συνεννοήσεις με κλάδους επιχειρήσεων του ν. Λάρισας οι οποίες καλούνται να μετέχουν στο πρόγραμμα αυτό και να παρέχουν τα είδη τους με εκπτώσεις σε όσους διαθέτουν

κάρτα ανεργίας. Η αρχή έγινε με τα σούπερ μάρκετ και τα αρτοποιεία του νομού, από τα οποία η νομαρχία ζήτησε να δεχθούν να παρέχουν τα είδη τους με έκπτωση σε όσους θα λάβουν την ειδική κάρτα ανέργου που θα τους χορηγήσει η νομαρχία Λάρισας. Για την ώρα, η πρωτοβουλία βρίσκεται στη φάση των διαβουλεύσεων οι οποίες βρίσκονται σε καλό δρόμο. Εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και οι εκπρόσωποι των αρτοποιών, δείχνουν ήδη θετικοί στο να στηρίξουν αυτό

το πρόγραμμα και να παρέχουν εκπτώσεις που θα κυμαίνονται αναλόγως από 5% έως 10% (ίσως και παραπάνω) επί των ειδών που θα αγοράζουν οι άνεργοι. Ανάλογες συνεννοήσεις θα γίνουν και με άλλους κλάδους που αφορούν τα καθημερινά έξοδα του νοικοκυριού (π.χ. εισιτήρια για μετακινήσεις κ.λπ.). Ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόστηκε και πέρυσι το καλοκαίρι από τη Νομαρχία και τη Συντεχνία των Αρτοποιών ν. Λάρισας, το οποίο είχε μεγάλη ανταπόκριση. Τότε, σχε-

δόν 1.500 οικογένειες, αγόραζαν καθημερινά είδη αρτοποιείου με έκπτωση 20% για τρεις ολόκληρους μήνες. Σήμερα, λόγω αύξησης των ανέργων, αλλά και λόγω της κρίσης, εκτιμάται ότι από το πρόγραμμα αυτό μπορούν να υποστηριχθούν πάνω από 2.000 οικογένειες που πλήττονται από την ανεργία. Ανακοινώσεις για το πώς θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα θα γίνουν σύντομα και μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων. Σχετικά, ο νομάρχης Λάρισας κκ. Λουκάς Κατσαρός, σημείωσε: "Περνούμε όλοι δύσκολους καιρούς. Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνο με λόγια. Ο κόσμος, και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες όπως οι άνεργοι, έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη. Καλώ τις επιχειρήσεις που θα κληθούν να επιδείξουν ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη που η κοινωνία μας έχει ανάγκη στις δύσκολες περιστάσεις που ήλθαν…".

Παραπλάνηση των καταναλωτών φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία Σοβαρές διαπιστώσεις του Συνήγορου του Πολίτη που ζητά μέτρα προστασίας τους "Σοβαρά προβλήματα" στον τρόπο υπολογισμού και ελέγχου της τιμής του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, διαπίστωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος ζήτησε από τις εμπλεκόμενες εταιρείες, αλλά και τις αρμόδιες αρχές, να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ως σήμερα ουσιαστική ανταπόκριση. Ειδικότερα, η Ανεξάρτητη Αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "οι εταιρείες παροχής αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας δεν ενημερώνουν σωστά, με αποτέλεσμα να παραπλανώνται οι καταναλωτές στο θέμα του τρόπου υπολογισμού της τιμής του φυσικού αερίου και της σχέσης του με την τιμή ανταγωνιστικών προϊόντων, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης".

Ο Συνήγορος επισημαίνει ότι "μέρος της ευθύνης για την αδιαφάνεια και το έλλειμμα πληροφόρησης βαρύνει επίσης τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας". Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και του Βόλου προσέφυγαν, κατά τη διάρκεια του 2009, στον Συνήγορο του Πολίτη διαμαρτυρόμενοι ότι υπήρξαν θύματα παραπληροφόρησης καθώς η τιμολόγηση του φυσικού αερίου για οικιακή χρήση από τις Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2008 - Φεβρουαρίου 2009, ήταν ακριβότερη από την αντίστοιχη του πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι το φυσικό αέριο διαφημιζόταν από όλα τα μέσα ενημέρωσης ως φθηνότερο κατά 20%. Υστερα από ανταλλαγή επιστολών με τη ΡΑΕ και διερεύ-

νησης των καταγγελιών, ο Συνήγορος του Πολίτη κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα: 1. Υπάρχει προφανές έλλειμμα πληροφόρησης σχετικά με τη μεθοδολογία τιμολόγησης του φυσικού αερίου και ιδιαίτερα την αναλογία του κόστους του σε σχέση με τις άλλες ανταγωνιστικές μορφές ενέργειας, με έμφαση στο πετρέλαιο. Το έλλειμμα πληροφόρησης φθάνει, μάλιστα, από πλευράς εμπλεκόμενων Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, σε σημείο παραπλάνησης των καταναλωτών. 2. Αποδεικνύεται ελλειμματική λειτουργία της Ρ.Α.Ε., δεδομένου ότι οι διατάξεις του νομοθετικού πλαισίου περί εμπορίας φυσικού αερίου ορίζουν ότι -πέραν της ευρύτερης αρμοδιότητάς της για την εποπτεία και τον έλεγ-

χο της αγοράς ενέργειας- οφείλει να μεριμνά και να λαμβάνει μέτρα, έτσι ώστε τα τιμολόγια των Ε.Π.Α. να είναι διαφανή, ανακοινώσιμα και να παρέχουν επαρκή στοιχεία στους καταναλωτές για το κόστος του φυσικού αερίου σε σύγκριση με τις τιμές των ανταγωνιστικών μορφών ενέργειας. Ο Συνήγορος του Πολίτη έθεσε υπόψη όλων των συναρμόδιων φορέων (Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, Δ.Ε.Π.Α., Ρ.Α.Ε., υπουργείο Ανάπτυξης) τις παρατηρήσεις του και τους ζήτησε να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να διασφαλισθεί η προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών, αλλά, όπως αναφέρει, "μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση στις προτάσεις της Αρχής".


ΠΕΜΠΤΗ

4

λάρισα

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

5

Σταματά η καύση πετ-κοκ στη βιομηχανία Στη Λάρισα βρέθηκε χθες η ειδική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος

Μ

ήνυμα για απαγόρευση καύσης του πετ - κοκ σε όλες τις νέες κεραμοποιίες με παράλληλη σταδιακή προσαρμογή στα νέα δεδομένα και των υπόλοιπων βιομηχανιών του κλάδου που σήμερα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη καύσιμη ύλη, έστειλε χθες από τη Λάρισα η γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, στο περιθώριο δίκης της "Βιοκεράλ" και της "Αλφα Κεράμικα", για την αποθήκευση του καυσίμου. Η κ. Καραβασίλη αφού τόνισε ότι η παρουσία της στη Λάρισα σηματοδοτεί το μεγάλο ενδιαφέρον της ηγεσίας του υπουργείου για την περιοχή και κυρίως για το θέμα του πετ - κοκ, άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξαν παρεμβάσεις στο παρελθόν που οδήγησαν στην ατιμωρησία της "Βιοκεράλ", αφού οι έλεγχοι που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρό-

νια αν και διαπίστωναν ελλείψεις και προβλήματα οδηγούσαν στη σύνταξη τεχνικών εκθέσεων και όχι στην απόδοση ευθυνών και στην επιβολή προστίμων. Μάλιστα σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη Ενορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά και προκαταρ-

Απαγόρευση του πετ - κοκ ζητά η νομαρχία Επιστολή στην υπουργό έστειλε ο νομάρχης προαναγγέλλοντας αντιδράσεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το ομόφωνο αίτημα του νομού Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας, η Νομαρχία Λάρισας έστειλε χθες υπόμνημα στην υπουργό Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη και στην υπουργό Οικονομίας κα Λούκα Κατσέλη με την οποία ζητείται να απαγορευτεί η καύση πετ κοκ και άλλων ρυπογόνων καύσιμων υλών από τις βιομηχανίες του ν. Λάρισας. Παράλληλα, στο σχετικό φάκελο που υποβλήθηκε, συμπεριλαμβάνονται όλες οι αποφάσεις που κατά καιρούς έχει λάβει το Νομαρχιακό Συμβούλιο για το θέμα, αλλά και τα επανειλημμένα έγγραφα που έστειλε η νομαρχία προς το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, ζητώντας και πάλι την απαγόρευση των ρυπογόνων καυσίμων. Ειδικότερα, στο υπόμνημα της νομαρχίας αναφέρονται τα ακόλουθα: "Στη συνέχεια προηγούμενου εγγράφου μας σχετικά με το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στο ν. Λάρισας και με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που σημειώθηκε στην κεραμοποιία "TERRA - ΒΙΟΚΕΡΑΛ" στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Λαρίσης Συκουρίου που προκάλεσε έντονες ανησυχίες στην περιοχή της Λάρισας λόγω της καύσης πετ - κοκ και άλλων ρυπογόνων καυσίμων από την εν λόγω βιομηχανία, ερχόμαστε να σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα: 1. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας, από τα τέλη του 2004 που ξεκίνησε η πιλοτική χρήση πετ - κοκ από βιομηχανίες του ν. Λάρισας, ε-

ξέφρασε με επανειλημμένες αποφάσεις του ομόφωνα την αντίθεσή του. 2. Με σειρά εγγράφων μας, και με κάθε ευκαιρία κάναμε γνωστό στην πολιτική ηγεσία του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ την κάθετη αντίθεση της λαρισαϊκής κοινωνίας και των φορέων της στην καύση πετ κοκ και συναφών υλικών. Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε. 3. Επανειλημμένα επισημάναμε στους προκατόχους σας ότι η καύση του πετ κοκ - ειδικά στην επιβαρυμένη περιοχή του άξονα Λαρίσης Συκουρίου - προξενεί προβλήματα και ανησυχίες για τον πρόσθετο λόγο ότι εμείς, σαν Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας δεν έχουμε τα μέσα και το μηχανισμό, αλλά ούτε και την αρμοδιότητα (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΕΠΟ Αρ. Πρωτ. 1619 (εκπομπές αερίων ρύπων κ.λπ.) κάτω από τους οποίους δόθηκε η άδεια καύσης του πετ κοκ. Μοναδική μας δυνατότητα είναι να ελέγχουμε την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, που μακροσκοπικά είναι δυνατόν να ελεγχθούν. 4. Επανειλημμένα επίσης, έχουμε ζητήσει εγγράφως από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ να μας ενημερώσει για το απο-

τέλεσμα των ελέγχων που έπρεπε να κάνει για τη διαπίστωση ρύπανσης (εκπομπές αερίων ρύπων) από τα εργοστάσια που χρησιμοποιούν πετ κοκ στο νομό. Δυστυχώς, ουδέποτε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ μας ενημέρωσαν, αγνοώντας προκλητικά έναν ολόκληρο νομό και τους θεσμικούς του εκπροσώπους. 5. Η πυρκαγιά που σημειώθηκε την Κυριακή 21/2/2010 στον περίβολο του εν λόγω εργοστασίου, επανέφερε με δραματικό τρόπο το θέμα της καύσης του πετ κοκ και των συναφών υλικών από εργοστάσια του νομού μας. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, συνελθόν εκτάκτως, επαναβεβαίωσε την πάγια θέση του κατά της χρήσης των υλικών αυτού του τύπου και αποφάσισε να ζητήσει εκ νέου από σας, ως αποκλειστικά αρμοδίου φορέα, να προβείτε στην ολική απαγόρευση της χρήσης του πετ κοκ και των άλλων ρυπογόνων στερεών καυσίμων και της αντικατάστασής του με καύσιμα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Κυρία υπουργέ Σας υποβάλλουμε συνημμένα όλη τη σχετική αλληλογραφία για το θέμα και σας ζητούμε να προχωρήσετε στην άμεση αντιμετώπιση του, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις σας, αλλά και σύμφωνα με την ορθή περιβαλλοντική πρακτική. Κάθε υπαναχώρηση επί του ζητήματος, θα μας βρει αντίθετους και φυσικά ο νομός Λάρισας και οι φορείς του θα είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν.

κτική εξέταση οι οποίες και θα δείξουν αν υπάρχουν και ποιες είναι οι ευθύνες υπηρεσιακών ή πολιτικών προσώπων για το συγκεκριμένο θέμα. Η κ. Καραβασίλη παραδέχθηκε αδυναμίες και προβληματική λειτουργία στην επιτροπή που χορηγεί το πιστοποιητι-

κό EMAS, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή απόδοση των σημάτων. Τέλος με αφορμή τα εμπόδια που προέβαλε προχθές η διοίκηση της επιχείρησης σε επιθεωρητές του υπουργείου, τόνισε ότι είναι μια απαράδεκτη ενέργεια η οποία δεν βοηθά ούτε την ελεγκτική διαδικασία, ούτε και την ίδια την επιχείρηση. Η ΔΙΚΗ Εν τω μεταξύ αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας οι εκπρόσωποι των εταιρειών Βιοκεράλ και Αλφα Κεράμικα, που κατηγορούνταν για ελλείψεις στην αποθήκευση του πετ - κοκ. Η μήνυση είχε υποβληθεί από τον Εισαγγελέα, ύστερα από διαπιστώσεις για παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας που είχαν κάνει ελεγκτές του υπουργείου. Γ.Δ.Π.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Με κλειδαρά... μπήκαν ελεγκτές στη ΒΙΟΚΕΡΑΛ

Σήμερα στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου - Λυκείου Γιάννουλης διάλεξη, με θέμα: "Το άγχος και η συμπεριφορά των εφήβων". Η εισήγηση θα γίνει από τον ψυχολόγο κ. Δημήτρη Παπαχατζόπουλο, του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Καλούνται οι γονείς να παραβρεθούν στη διάλεξη.

 Αιφνιδιαστικός έλεγχος από μικτό κλιμάκιο το απόγευμα στην κεραμοποιία

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.), στη Λάρισα πραγματοποιεί διήμερο βιωματικό σεμινάριο, με θέμα: "Ζευγάρια σε κρίση". Με βάση την ταινία "Μαζί Ποτέ" του Τούρκου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, όπου ο τίτλος της θα μπορούσε κάλλιστα να αντιπαραβληθεί ως ο άλλος πόλος με το "για πάντα μαζί", θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πάνω στις διάφορες και διαφορετικές κρίσεις που αντιμετωπίζει το σύγχρονο ζευγάρι. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ινστιτούτου (Μ. Αλεξάνδρου 21, έναντι Δικαστικού Μεγάρου, Λάρισα) την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαρτίου και θα έχει συνολική διάρκεια έξι σεμιναριακών ωρών. Συντονίστριες σεμιναρίου θα είναι οι κυρίες Τάνια Βοσνιάδου, κλινική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια και Φρόσω Μουρελή, ψυχίατρος οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2410 258040.

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και του αστυνομικού διευθυντή Λάρισας και αφού οι αρχές άνοιξαν την κεντρική είσοδο καθώς εντός του εργοστασίου όπως διαπιστώθηκε στην πορεία δεν υπήρχε κανείς εντός, πραγματοποιήθηκε αργά χθες το απόγευμα αιφνίδιος έλεγχος στην κεραμοποιία "ΒΙΟΚΕΡΑΛ" από μικτό κλιμάκιο ελεγκτών. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ειδικά στελέχη από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το Τελωνείο, το Γενικό Χημείο του Κράτους και τη Νομαρχία, ενώ η όλη "επιχείρηση" διεξήχθη παρουσία της ειδικής γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη. Αρχικά στο χώρο της βιομηχανίας βρέθηκαν μόνον οι άνθρωποι των κλιμακίων αλλά αφού διαπίστωσαν ότι ουδείς απαντούσε στις εκκλήσεις τους για να ανοίξει η κεντρική είσοδος, αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία και τον εισαγγελέα προκειμένου να συνδράμουν στο έργο τους. Ετσι λίγη ώρα αργότερα, στο σημείο έσπευσαν ο εισαγγελέας και αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας, ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Νάνη και κατόπιν αρκετών προσπαθειών επικοινωνίας με κάποιον εντός του βιομηχανικού χώρου, τελικά οι αρχές προχώρησαν στο άνοιγμα των λουκέτων της κεντρικής εισόδου! Ετσι, οι διάφοροι δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τους ελεγκτές υπό την παρουσία αστυνομικών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί και σήμερα.


λάρισα

6 Γενική συνέλευση των μελών του ΛΕΑΔΠΛ Η γενική συνέλευση των μελών του Λογαριασμού Ενισχύσεως και Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας της 25 Φεβρουαρίου ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Προσκαλούνται τα μέλη του Λογαριασμού Ενισχύσεως και Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας σε επαναληπτική γενική συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό, σήμερα στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας για να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: - Ανακοινώσεις προέδρου Λ.Ε.Α.Δ.Π.Λ. σχετικές με θέματα του σωματείου. - Οικονομικός απολογισμός 2009 - Ισολογισμός 31.12.2009 και προϋπολογισμός έτους 2010.

Συζήτηση για το νέο νόμο σχετικά με την ιθαγένεια Συζήτηση στην οποία θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι ρυθμίσεις που αφορούν στο νέο νόμο περί ιθαγένειας διοργανώνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας σήμερα στις 7.30 μ.μ. σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στη συζήτηση συμμετέχουν: * Α. Μαρβάκης (καθηγητής Α.Π.Θ.) * Ομάδα Αλλοδαπών - Μεταναστών Φοιτητών Θεσσαλονίκης * Δίκτυο Clandestina * Σύλλογος Αλβανών Λάρισας.

Εκλογές στο σύλλογο μηχανικών Τ.Ε. του δημοσίου Σήμερα από 11 π.μ. μέχρι 5 μ.μ. στον 3ο όροφο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44) πραγματοποιούνται οι εκλογές του Συλλόγου Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανωτάτης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων Λάρισας - Μαγνησίας (ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.Δ.Υ Λ-Μ). Καλούνται τα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Δ.Σ. και εκπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΜΗΤΕΔΥ.

Ομιλία στο σύνδεσμο Σαμαριναίων Ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων "Η Αγία Παρασκευή" διοργανώνει ενημερωτική ομιλία με θέμα: " Η Σταυρική Πορεία της Ανάστασης". Το θέμα θα αναπτύξει ο στρατιωτικός ιερέας του ΑΤΑ πατήρ Αθανάσιος Τσιμενίδης, την Τρίτη 9/3 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του συλλόγου στην οδό Δευκαλίωνος 7.

Κρατούμενος αφόδευσε ηρωίνη Ένας 35χρονος κρατούμενος της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας συνελήφθη χθες το πρωί, καθώς επιστρέφοντας από μεταγωγή στην Πάτρα, όπου δικαζόταν, τοποθετήθηκε σε ειδικό θάλαμο της φυλακής όπου και αφόδευσε 6 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 23 γραμμαρίων.

Αρπαγή ανήλικης στα Φάρσαλα

Μία 12χρονη αθίγγανη άρπαξαν στη 1.30 χθες τη νύχτα από τα Φάρσαλα 3 αθίγγανοι οι οποίοι την επιβίβασαν σε φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν. Η αρπαγή πιθανολογείται ότι έγινε για αισθηματικούς λόγους.

ΠΕΜΠΤΗ

4

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

"Δεν θα περάσουν τα νέα μέτρα"! 24ωρη απεργία αύριο και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία κήρυξε το Εργατικό Κέντρο

Μ

ε αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα και αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 11 το πρωί της ίδιας μέρας στην κεντρική πλατεία. Εξυπακούεται ότι το αρχικώς προγραμματισμένο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για το απόγευμα της αυριανής μέρας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής: "Τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα έχουν, αν περάσουν, δραματικές συνέπειες για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. - ΛΑΟΣ, το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έ-

χουν εξαπολύσει πόλεμο σε βάρος του εργαζόμενου λαού. Λήστεψαν τα ταμεία έκλεψαν τον πλούτο που παρήγαγε ο ελληνικός λαός και τώρα ζητούν και τα ρέστα! Τώρα βάζουν απευθείας το χέρι τους στην τσέπη του λαού για να κλέψουν ότι του έχει απομείνει. Όσοι με τη στάση τους στηρίζουν φανερά ή κρυφά, αυτά τα μέτρα είναι εξίσου συνένοχοι σ' αυτή τη διαρκή ληστεία και θα λογοδοτήσουν απέναντι στο λαό. Ιδιαίτερα οι ξεπουλημέ-

νες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που μέχρι τώρα παίζουν άσχημο παιχνίδι, οι εργαζόμενοι πολύ γρήγορα θα τους στείλουν στα αζήτητα. Απαιτούμε να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα στα ταμεία από αυτούς που τα κλέψανε. Να φορολογηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου στο 45%. Καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις δεν θα γίνει αποδεκτή από την εργατική τάξη. * 1400 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό - 1120 ευρώ κατώ-

τερη σύνταξη και ταμείο ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. * Σύνταξη με 9000 ένσημα χωρίς όριο ηλικίας * Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες και 5 χρόνια λιγότερο στα βαρέα και ανθυγιεινά. * Να καταργηθούν οι νόμοι Ρέππα - Σιούφα - Πετραλιά. Δεν θα περάσουν τα νέα μέτρα!!! Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί την εργατική τάξη του νομού να βγει στο δρόμο. Συντονιζόμαστε όλοι με το ΠΑΜΕ που μπαίνει επικεφαλής του αγώνα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού μας είναι η 24ωρη πανεργατική απεργία αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου και η απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία. Όλοι στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας".

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ι

Καταγγέλλει τον οικονομικό απολογισμό σχολείου της πόλης

διαίτερο προβληματισμό σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι σχολικές επιτροπές διαχειρίζονται χρήματα του Eλληνα φορολογούμενου εκφράζει με ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή πληροφορίες που διαθέτει για τον οικονομικό προϋπολογισμό συγκεκριμένης σχολικής μονάδας σε συνοικία της πόλης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής: "Την Πέμπτη το μεσημέρι στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί η έγκριση των οικονομικών απολογισμών των σχολικών επιτροπών των δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Προς μεγάλη μας έκπληξη, ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας, επιβεβαίωσε στην Ένωση Γονέων τις φήμες ότι συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο της πόλης δεν έφερε προς έγκριση ακόμη τον οικονομικό απολογισμό του προηγούμενου έτους. Στο ίδιο σχολείο σημειώθηκαν παραιτήσεις μελών της σχολικής του επιτροπής προφανώς εξαιτίας της διαφωνίας τους σχετικά με την οικονομική διαχείριση που έγινε κατά το προηγούμενο έτος. Εάν το ζήτημα αφορούσε τα στενά όρια της σχολικής κοινότητας και συνέβαινε σε άλλη περίοδο, ίσως να μη δίνονταν και η απαιτούμενη σημασία. Επειδή, ωστόσο, πρόκειται για διαχείριση δημοσίου χρήματος, για τη διασπάθιση του οποίου επί 5,5 χρόνια είχε στηθεί κανονικό "πάρτι" με τις γνωστές

σε όλους συνέπειες. Θεωρούμε πως, ενόψει των σκληρών μέτρων που αναγκάζεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τη σωτηρία της οικονομίας της χώρας και έπειτα από την προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και - κυρίως - στο δημόσιο, η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Λάρισας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη και να μην ζητήσει εξηγήσεις τόσο από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, όσο και από τον δήμαρχο Λαρισαίων για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν τα κονδύλια που διοχετεύονται προς τα σχολεία και κατά πόσο οι οικονομικοί απολογισμοί είναι πραγματικώς και όχι τύποις ορθοί. Τίθενται, εκ των πραγμάτων, ερωτηματικά όσον αφορά: τον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται τα κονδύλια στις διάφορες σχολικές μονάδες τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται τα μέλη των σχολικών επιτροπών, αφήνοντας στην διακριτική ευχέρεια είτε των διευθυντών είτε της Δημοτικής Αρχής να τα επιλέγουν, χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας τον εποπτικό έλεγχο που τόσο η σχολική επιτροπή, όσο και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ασκούν στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι είναι οι κύριοι διαχειριστές των οικονομικών. Το ενδεχόμενο και, πάντως, πριν από την ψήφιση και έγκριση των οικονομικών απολογισμών, ο δήμαρχος και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να ασκούν - έστω και δειγματοληπτικά - αντιπαρα-

βολή των όσων αναφέρονται στους απολογισμούς και των όσων έχουν πράγματι υλοποιηθεί. Για να μην θεωρηθεί ότι, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, αφορίζουμε και θεωρούμε ότι σε όλα τα σχολεία συμβαίνουν παρόμοια γεγονότα, πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να φροντίσει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να προβλεφθούν ασφαλιστικές δικλίδες οι οποίες θα αποτρέπουν τέτοιου είδους φαινόμενα. Στις δύσκολες μέρες που βρισκόμαστε χρειάζεται πολιτική βούληση και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί "η γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται τίμια", αλλά θα πρέπει να είναι. Ούτε ένα ευρώ του δημοσίου χρήματος δεν έχει το δικαίωμα κανείς να σπαταλήσει, γιατί πρόκειται για το ευρώ του Ελληνα φορολογούμενο πολίτη, του Ελληνα που αγωνίζεται να επιβιώσει και που για ακόμη μία φορά καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Δεν μπορεί κανένας να ανεχτεί άλλο το γεγονός ότι κάποιοι θα περνούν καλά σε βάρος των πολλών. Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, την εποπτεία και τον ορθό καταμερισμό των δημοσίων κονδυλίων, ανάμεσα σε αυτά και της παιδείας. Από τη στιγμή που κάποιοι αγωνίστηκαν για αυτήν, αλλά και συνεχίζουμε να απαιτούμε καλύτερη παιδεία, οφείλει ο δήμαρχος να διασφαλίζει ότι όλα τα χρήματα αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Συνεδριάζει εκτάκτως το 3ο δημοτικό διαμέρισμα Εκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει αύριο στις 7 μ.μ. το 3ο δημοτικό διαμέρισμα στην έδρα του, Αγιάς 97 στη συνοικία Αγ. Σαράντα, που θα περιλαμβάνει τη συζήτηση του παρακάτω θέματος της ημε-

ρήσιας διάταξης: Συζήτηση ενημέρωση για τη χρήση καυσίμων υλικών πετ-κοκ και λυματολάσπης από βιομηχανίες και τις επιπτώσεις της καύσης στην υγεία των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι το γραφεί-

ο του 3ου δημοτικού διαμερίσματος βρίσκεται στην οδό Αγιάς 97 και οι κάτοικοι μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινά (8.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ.) και να καταθέτουν οποιοδήποτε αίτημα σχετικό με το

3ο δημοτικό διαμέρισμα (Αγ. Κων/νος, Αγ. Σαράντα, Λαχανόκηποι, Ν. Σμύρνη, Αγ. Γεώργιος, Κουλούρι, Αμφιθέα). Ακόμη μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2410 285563 και 2410 285566.


ΠΕΜΠΤΗ

4

λάρισα

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

7

Το δρόμο του αγώνα έδειξαν οι συνταξιούχοι Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Λάρισας

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία από χθες πήραν τη χειρότερη μορφή τους εξέφρασαν και στη Λάρισα συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων απ' ολόκληρη τη Θεσσαλία οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη τη Νομαρχία. Όπως τόνισαν εκπρόσωποί τους, "για τα τεράστια ελλείμματα, τα χάλια των ασφαλιστικών ταμείων, τη φτώχεια, την ανεργία και ό,τι άλλο ζοφερό ζούμε και βιώνουμε οφείλεται στις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές, στους νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και απαλλάσσουν τους κεφαλαιοκράτες, τραπεζίτες εφοπλιστές, βιομηχάνους από φόρους, εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και τις υποχρεώσεις του κράτους προς την κοινωνική ασφάλιση με ποσά πάνω από 50 δισ. ευρώ". Οι συνταξιούχοι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους και κάλεσαν σε συνεχή επαγρύπνηση και κινητοποιήσεις όλους τους εργαζομένους. Στο ψήφισμα που ενέκριναν οι συνταξιούχοι διεκδικούν μεταξύ άλλων κατώτερη σύντα-

ξη για όλα τα ταμεία 1.120 ευρώ, όχι εφάπαξ ποσό για το 2010 και μέτρα φτωχοκομείου, πάταξη της ακρίβειας με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, αφορολόγητο ποσό 16.000 για τους συνταξιούχους, δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα, προστασία των αποθεματικών των ταμείων, απόδοση των οφειλομένων στον ΟΑΕΕ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Τη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας προς τους συνταξιούχους, εξέφρασε ο αντινομάρχης Λάρισας κ. Χρ.

Εκδήλωση της ΟΓΕ για την Ημέρα της Γυναίκας

Η

Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος Ο.Γ.Ε.) και το Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 1949 διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμή των 100 χρόνων από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 8 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία - ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου "Ζωή στους βράχους". Η ταινία αναφέρεται στη ζωή, τη δραστηριότητα και τις διώξεις των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και μετά τον εμφύλιο και βασίζεται σε συνεντεύξεις και αναμνήσεις γυναικών που πέρασαν όλες αυτές τις δοκιμασίες με παλικαριά και αξιοπρέπεια και επέζησαν. Το ντοκιμαντέρ ξεκινά μετά

τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Οι αφηγήσεις των μαχητριών αποδομούν και εξαφανίζουν όλο τον αστικό ακαδημαϊκό συρφετό που ξαναγράφει την ιστορία στα μέτρα του συστήματος. Διαλύουν κάθε πολυδιαφημισμένη καλλιτεχνική "επίφαση" αυτού του ξαναγραψίματος της ιστορίας, που "θέλει", ουσιαστικά, να ξεριζώσει την ουσία του Εμφυλίου: Οτι, όπως κάθε εμφύλιος, ήταν ένας ταξικός πόλεμος. Αυτό κάνει η ταινία στο πρώτο μέρος, όπου οι μαχήτριες μιλάνε για το ΔΣΕ και γιατί πήγαν στο βουνό. Τις συνθήκες διαβίωσης. Πώς πολέμησαν στην πρώτη γραμμή δίπλα στους άνδρες. Πως ποτέ δεν το μετάνιωσαν. Ξετινάζοντας, έτσι και κάθε προσπάθεια να εμφανιστούν οι μαχητές και οι μαχήτριες του

ΔΣΕ είτε ως "αγράμματοι χωριάτες", είτε ως "βιαίως επιστρατευμένοι" σε έναν πόλεμο που "δεν καταλάβαιναν". Στο δεύτερο μέρος "βλέπουμε" τις μαχήτριες στην εξορία. Χίος - Τρίκερι - Μακρόνησος. Το ποιος και πώς έκανε το πραγματικό παιδομάζωμα. Τα βασανιστήρια. Τα ψυχολογικά μαρτύρια. Το ανελέητο ξύλο. Το ανυποχώρητο πείσμα για την τελική νίκη. Αλλά και το πόσο ανθρώπινα αντιμετωπίζουν τις ελάχιστες συναγωνίστριές τους μωρομάνες, που υπέκυψαν στον εκβιασμό. Αξίζει να αναφερθεί μία, φαινομενικά, άσχετη λεπτομέρεια, ότι "η ταινία δεν έχει χρηματοδοτηθεί από κανένα φορέα και η υλοποίησή της οφείλεται στους τρεις συνεργάτες της σκηνοθέτιδας".

Καλομπάτσιος, υποδεχόμενος τους εκπροσώπους τους. "Είμαστε όλοι έτοιμοι να συμ-

βάλλουμε με θυσίες για να βγει η χώρα από το οικονομικό της αδιέξοδο. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι την κρίση θα πληρώσουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ, για τους οποίους τίθεται ζήτημα επιβίωσης", δήλωσε σχετικά ο κ. Καλομπάτσιος με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση. Οι συνταξιούχοι κατέθεσαν την αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων τους, ενώ έθεσαν και το ζήτημα της ανέγερσης του νέου κτιρίου ΙΚΑ. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη της Νομαρχίας, ο κ. Καλομπάτσιος τόνισε ότι τα αιτήματά τους θα τεθούν στην κυβέρνηση, ώστε να αντιληφθεί με κάθε τρόπο την ανάγκη να προστατευθούν αδύναμες ομάδες όπως οι συνταξιούχοι". Μενέλαος Κατσαμπέλας


OFF

8

ΠΕΜΠΤΗ

4

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

the record

Βγήκαν μαχαίρια… Κόντρα μεταξύ δημάρχων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και έντονη αντίδραση του υπουργείου, έφερε η χθεσινή απουσία από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Οι δήμαρχοι της αντιπολίτευσης, κυρίως, εμφανίστηκαν ενοχλημένοι από την απουσία του υπουργού Εσωτερικών, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ο υπουργός την τελευταία στιγμή επικαλέστηκε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να μην παραστεί. Αντίθετα, οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν "υπερβολικές και άνευ ουσίας τις κρίσεις που έγιναν ή γίνονται και αφορούν σε προσωπικό επίπεδο στελέχη της κυβέρνησης για το πρόγραμμα "Καλλικράτης", όταν είναι σε όλους γνωστό ότι η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς και ακατάπαυστα για να αποκεντρώσει την εξουσία, διαμορφώνοντας ένα νέο και σύγχρονο ελληνικό κράτος. Πάντως, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για πρωτοφανές ολίσθημα των συντακτών της ανακοίνωσής της ΚΕΔΚΕ, θέτοντας το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι την ίδια ώρα βρισκόταν στη Βουλή όπου συζητιόταν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, παρουσία και εκπροσώπων της ΚΕΔΚΕ. Και να φανταστεί κανείς ότι είμαστε ακόμη στο στάδιο που δεν συζητιέται το χωροταξικό. Γ.Δ.Π.

Στο Εθνικό Κοινοβούλιο Το εθνικό μας κοινοβούλιο επισκέφτηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Αμπελώνα, συνοδευόμενοι από τους διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων. Εκεί μάλιστα τους υποδέχτηκε και τους ξενάγησε ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Εξαρχος. Στη φωτογραφία εικονίζονται οι μαθητές από τα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Αμπελώνα, τα οποία συνόδευαν ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Κωνσταντίνος Μπλέτσας, ο υποδιευθυντής του 1ου Δημοτικού Χρήστος Γκόλτσιος και ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Κώστας Σούρλας. θούν και να αυξηθούν τα κέρδη τους. Το συγκεκριμένο πακέτο είναι μέρος των μέτρων που υλοποιήθηκαν και των μέτρων που εξαγγέλλονται ενάντια στα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και εισοδηματικά δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Αυτοί που δίνουν άδειες για την καύση επικίνδυνων υλικών στην παραγωγή των επιχειρήσεων, θα επιβάλουν "πράσινους φόρους" για την δήθεν σωτηρία του. Μ.Κ.

η συμφωνία, η ιρλανδικών συμφερόντων εταιρεία θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα και η συμφωνία προβλέπει δρομολόγια και τους δώδεκα μήνες του χρόνου σε Βόλο, Κω και Ρόδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια πραγματοποιούνται πτήσεις από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου προς εκείνο της Νυρεμβέργης, με σκάφη της - επίσης - χαμηλού κόστους εταιρείας Air Berlin. Μ.Κ.

Στήριξης της πλουτοκρατίας

Πτήσεις προς Μιλάνο Απολύθηκε και Φρανκφούρτη

Μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα της ΒΙΟΚΕΡΑΛ εξέδωσε η Ενωση Λογιστών Λάρισας επισημαίνοντας ότι "το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του "Παπακωνσταντίνου - Σουφλιά - Αλογοσκούφη κ.α., δώστα όλα στους πλουτοκράτες", για να διατηρη-

Από το Μάιο του 2010 θα γίνονται πτήσεις από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου προς το Μιλάνο και τη Φρανκφούρτη, έπειτα από την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair. Οπως προβλέπει

Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για μέλη της ΕΕΤΕΜ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Δια βίου Εκπαίδευσης (Ι.Δ.Β.Ε.) Παντελή Υψηλάντη είχε ο πρόεδρος του Π.Τ. Λάρισας της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Γεώργιος Βαρταλάς και ο γεν. γραμματέας Χρήστος Ντάκος κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους πτυχιούχους μηχανικούς Τ.Ε. με επίκεντρο της συζήτησης τον Ν.3661/2008 που αφορά τους ενεργειακούς επιθεωρητές. Ιδιαίτερα συζητήθηκε ο τρόπος υλοποίησης σεμιναρίων για ενεργειακούς επιθεωρητές για τα μέλη του Π.Τ. Λάρισας της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. σε συνεργασία με το Ι.Δ.Β.Ε. και το τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Λάρισας.

Η διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων του νομού, με ανακοίνωσή της "καταδικάζει το νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας που εκδηλώθηκε από την εργοδοσία της επιχείρησης ΝΕΣΥΘΕΡΜ απέναντι σε συνάδελφο που απολύθηκε εξαιτίας της δράσης της ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσί-

ας. Η συνάδελφος τιμωρήθηκε επειδή πρωτοστατούσε στη οργάνωση των συναδέλφων της προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών, αποδοχών, δικαιωμάτων. Με απύθμενο θράσος, προκλητικότατα η εργοδοσία στην ΝΕΣΥΘΕΡΜ "πρότεινε" στους εργαζόμενους ή να δεχτούν αυτές τις "εξελίξεις" ή διαφορετικά θα γίνουν απολύσεις. Αυτή είναι η περίφημη "δημοκρατία" στους χώρους δουλειάς. Τα "καλά και συμφέροντα της εργοδοσίας"! Σε μια περίοδο όπου διεξάγεται ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές απέναντι σε κάθε πτυχή της ζωής μας η εργοδοσία προχωρεί σε τέτοιες κινήσεις προκειμένου να προλάβει αντιδράσεις". Μ.Κ.

Κλειστά το καλοκαίρι! Την απόφαση να συνεχίσουν και το φετινό καλοκαίρι το "θεσμό" να κλείνουν τα καταστήματά τους ορισμένο αριθμό Σαββάτων, το διάστημα της μεγάλης αύξησης της θερμοκρασίας στο θεσσαλικό κάμπο, πήραν τα μέλη που συμμετείχαν στην προχθεσινή γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας. Τον ακριβή αριθμό αυτών των Σαββάτων, καθώς και το χρονικό διάστημα που θα κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα της πόλης εξουσιοδοτήθηκαν να αποφασίσουν εν καιρώ τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου. Οπως πάντως επισημάνθηκε χθες, μετά και την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων, "πολλοί από εμάς θα έχουν βάλει οριστικά λουκέτο μέχρι το καλοκαίρι, οπότε ελάχιστα θα μας ενδιαφέρει το ποια και πόσα Σάββατα θα μείνουμε κλειστά"! Μ.Κ.

Κοινωνική αλληλεγγύη Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων κυ-

Λίγα λόγια για τη Μ. Τσώκου Με αφορμή την αγόρευση επίτιμου διδάκτορα στην Ιατρική Σχολή της κυρίας Τσώκου, αισθάνομαι την υποχρέωση ως αυτοδιοικητικός να αναφέρω και να αναλύσω το πλούσιο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο που παράγεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στο Τμήμα Ιατρικής - Βιολογίας. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στενά συνυφασμένο με την Ιατρική Σχολή έχει ανυψώσει το ακαδημαϊκό επίπεδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά συνάμα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην Ιατρική Σχολή και αυτή με τη σειρά της στην Τριτοβάθμια Υγεία. Είναι μια πραγματικότητα το γεγονός ότι στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα υπάρχουν άνθρωποι με διεθνές κύρος οι οποίοι πασχίζουν για το καλό του τόπου και της Κεντρικής Ελλάδας ευρύτερα. Άνθρωποι με ιδιαίτερες ευαισθησίες τόσο σε εκπαιδευτικά και σε επιστημονικά θέματα όσο και σε περιβαλλοντικά και οικολογικά. Ευαισθησίες μέσα από τις οποίες βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των πολιτών σε ιατρικό επιστημονικό επί-

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μάριος Ξηρομερίτης, χειρουργός ουρολόγος, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας

πεδο καθώς και σε επίπεδο διαφύλαξης του ρεαλιστικού περιβάλλοντος το οποίο ζούμε. Η παραγωγή του έργου δεν σταματά εδώ καθώς το μεγαλύτερο εθνικό κεφάλαιο που σηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο μας είναι ολόκληρη αυτή η "γενιά" διδακτόρων, υποψήφιων διδακτόρων αλλά και επιτίμων, οι οποίοι είναι οι πολίτες που παράγουν νέες ιδέες, δημιουργούν πρότυπες και πρωτότυπες έρευνες σε υψηλότατο ιατρικό επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο που αν οι εκάστοτε κυβερνώντες αξιοποιούσαν το έργο τους ορθά, σίγουρα θα βρίσκαμε πολλές άλλες διαδρομές για να

αυξήσουμε το ΑΕΠ της χώρας. Δε θα παραλείψω από τη σύντομη αυτή παρέμβαση τη διάθεση της Ιατρικής Σχολής, η οποία βρίσκεται σε αγαστή ώσμωση με την τυπική κοινωνία, να προάγει την έρευνά της σε επίπεδο επιδημιολογικών μελετών για να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία με τρόπο μοναδικά τεκμηριωμένο και με μεσοπρόθεσμα οφέλη. Η Δημοτική Αρχή έχει προτείνει ήδη στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ πρόταση για τη χρηματοδότηση αυτών των μελετών που ίσως μας απαλλάξουν στο μέλλον από δεινά που θα έχουν γιγαντωθεί. Η επιστημονική κοινότητα και σύσσωμο το τμήμα Ιατρικής γνωρίζοντας τις τοπικές ιδιαιτερότητες σε επίπεδο Υγείας, θέλουν να προσφέρουν τα μέγιστα προς όφελος των επόμενων γενιών. Τέτοιες πολύτιμες προσφορές - προσπάθειες πρέπει και οφείλουμε όχι μόνο να τις προωθούμε αλλά και να συνδράμουμε με υλικοτεχνική υποδομή ώστε να τις τονώνουμε και να τις επιβραβεύουμε άμεσα.


9

παραπολιτικά

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

βερνητικών μέτρων, το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ τόνισε χθες ότι "με νέα επώδυνα μέτρα φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς που αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη και τα προνόμιά τους. Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε διέξοδο από την κρίση. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο και δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση. Με τον αγώνα και την κοινωνική αλληλεγγύη μπορούμε να ανατρέψουμε πολιτικές και να δημιουργήσουμε προοπτικές". Μ.Κ.

Μυστικοσύναξη Ενα "γαλάζιο" αντάμωμα με αρκετό παρασκήνιο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε γνωστή ταβέρνα της οδού Καρδίτσης. Διοργανωτής ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Μπατζηλιώτης, ο οποίος καίτοι έχει προ πολλού δηλώσει ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέτου το αξίωμα στις εκλογές του ερχόμενου καλοκαιριού, φαίνεται πως επιθυμεί μέχρι την τελευταία στιγμή να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα του κομματικού του οίκου. Στο τραπέζι όμως δεν ήταν μόνον "Ντορικοί", ενώ μεγαλύτερη απορία γεννά το γεγονός ότι δεν εκλήθη και ο - εξίσου "Ντορικός" - τέως βουλευτής κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος μαζί με τον κ. Μπατζηλιώτη έδωσαν τον αγώνα τους τον περασμένο Νοέμβριο στις προεδρικές εκλογές! Ετσι, αρκετοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν το δείπνο, ως μία προσπάθεια δημιουργίας "ρεύματος" ενόψει συνεδρίου αλλά και εκλογών. Κι όπως μαθαίνω, το τραπέζωμα απέκτησε ιδιάζουσα βαρύτητα, ελέω της παρουσίας και του τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και

γκούλης έκλεισε την ολιγόλεπτη ομιλία του εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί όπως εξήγησε, όλο αυτό το διάστημα των κρίσεων δεν δέχθηκε ούτε ένα… τηλεφώνημα! "Προς τιμήν όλων…" πρόσθεσε ο κ. Φραγκούλης. Συμβαίνουν και αυτά καμιά φορά στρατηγέ μου. Α.Ρ.

Κόντρα

Βασίλεψαν Την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έκοψαν τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας. Ευκαιρία για συνεύρεση, κουβέντα και φυσικά αναμνήσεις από το παρελθόν αλλά και σχέδια για το μέλλον. Τροφίμων και νυν βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. κ. Κώστα Κιλτίδη. Ο τελευταίος δήλωσε "περαστικός" από τη Λάρισα αλλά μάλλον δεν έπεισε κανέναν αφού η έλευσή του είχε γίνει γνωστή από την περασμένη Παρασκευή… Α.Ρ.

Αιφνιδίασε Ξεπέρασε τα τετριμμένα που είθισται να λέγονται σε κάθε τελετή παράδοσης - παραλαβής στην 1η Στρατιά, ο πάλαι ποτέ διοικητής του στρατιωτικού σχηματισμού και νυν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος κ. Φράγκος Φραγκούλης. Παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης δεξίωσης στην αίθουσα τιμών του στρατηγείου, ο κ. Φρα-

Στο πλευρό του εσχάτως παραιτηθέντα προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Νίκου Κατσαρού τάσσονται ανοιχτά οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, οι οποίοι πλέον έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με νέα ανακοίνωσή τους χθες, καταγγέλλουν στους αγρότες της χώρας "τη συνεχιζόμενη οργανωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης του έργου συνολικά του Οργανισμού εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ με αποκορύφωμα τις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού στις εφημερίδες "Βήμα" (26/2/10) και "VETO" (28/2/10). Ξεπερνώντας την "ουσία" των δήθεν "σκανδάλων" γιατί μόνο ειρωνικά σχόλια θα μπορούσαν να γραφούν για τους πληροφοριοδότες της υπουργού, η οποία χωρίς καμία διερεύνηση και τεκμηρίωση υιοθέτησε τις πληροφορίες αυτές και επέλεξε να συνεργαστεί με ανεπαρκείς και φαύλους ανθρώπους, ζητούμε επιτακτικά να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή την κακόβουλη φαρσοκωμωδία. Ας αντιληφθεί η υπουργός τα καθήκοντά της και τις ευθύνες της και ας ασχοληθεί, επιτέλους, με αυτά στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού για αναμόρφωση του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της χώρας σύμφωνα και με τις προτάσεις των εργαζομένων". Και μάλλον δεν έχουν άδικο, γιατί μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, πλέον έχει καταντήσει κουραστικό να κυβερνά κάποιος καταγγέλλοντας… Α.Ρ.

Συναγερμό σημαίνει το ΚΚΕ Πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους πραγματοποίησε χθες το απόγευμα η Ν.Ε. Λάρισας του κόμματος

"Το ΚΚΕ σημαίνει συναγερμό μπροστά στον πόλεμο που κήρυξε στο λαό η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα άλλα αστικά κόμματα και την Ε.Ε. και ο οποίος, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή του", τόνισε χθες ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Λάρισας του κόμματος Παναγιώτης Σπήλιος, λίγο πριν ξεκινήσει πικετοφορία μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά "τα άγρια μέτρα της κυβέρνησης δεν θα είναι προσωρινά. Θα έ-

χουν δραματικές συνέπειες στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό πρέπει να συναντήσουν τον παλλαϊκό ξεσηκωμό. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σημαίνουν περαιτέρω μείωση των μισθών, πάγωμα των συντάξεων, φτώχεια και εξαθλίωση για χιλιάδες συνταξιούχους, σαρωτικές ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση και στις εργασιακές σχέσεις, δραστικό περιορισμό των κρατικών επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, νέες σφοδρές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, σε πρόνοια, υγεία, παιδεία, επιπλέον φόρους,

νέες φορομπηχτικές ρυθμίσεις (αύξηση ΦΠΑ, έμμεσων φόρων κ.λπ.), νέα προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο που όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο αλλά βλέπει τα κέρδη και τα συμφέροντά του να προστατεύονται με θρησκευτική ευλάβεια σαν ιερό εικόνισμα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ καλεί όλους και όλες σε γενικό συναγερμό. Να αντεπιτεθούμε απέναντι στον πόλεμο που κήρυξαν κεφάλαιο - κυβέρνηση - Ε.Ε. Τούτες τις ώρες η αντίσταση και η απειθαρχία είναι οι μοναδικές πράξεις σω-

τηρίας για τα λαϊκά στρώματα. Εχουμε πόλεμο! Κάτω οι νέοι φόροι, καμία μείωση μισθών, καμία περικοπή, πραγματικές αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα προστασίας για τους ανέργους, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, να καταργηθούν τα προνόμιά του. Το πραγματικό δίλημμα μπροστά στους εργαζόμενους σήμερα είναι να μην πτωχεύσει ο λαός αλλά να πληρώσει η πλουτοκρατία. Αυτό είναι σήμερα υπεύθυνη ταξική πατριωτική θέση". Μ.Κ.

the record

4

OFF

ΠΕΜΠΤΗ


10 Δεν θα καλλιεργηθεί στην Ελλάδα μεταλλαγμένη πατάτα  Ανακοίνωση εξέδωσε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Με αφορμή την έγκριση καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένης πατάτας για βιομηχανική χρήση που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και με γνώμονα την προφύλαξη δημόσιων αγαθών όπως η υγεία, το περιβάλλον και η βιοποικιλιότητα, η Ελλάδα προτίθεται να ενεργοποιήσει νομικές ρήτρες που θα απαγορεύουν την καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora επί ελληνικού εδάφους. Οι αποφάσεις της Κομισιόν που αγγίζουν θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα για το σύνολο της κοινωνίας, θα πρέπει να λαμβάνονται με περίσκεψη, διαφάνεια και πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση. Ταυτόχρονα, η χώρα μας, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα επιλογής κάθε κράτους - μέλους για την εφαρμογή αποφάσεων που αφορούν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Η Εθνική Στρατηγική που προωθούμε στηρίζεται σε ένα μοντέλο ποιοτικής, πιστοποιημένης και φιλικής προς το περιβάλλον γεωργίας, και όχι στη μαζική και εντατική παραγωγή με αμφίβολα αποτελέσματα για τη Δημόσια Υγεία και τους φυσικούς πόρους".

Αντιδρούν ΓΕΣΑΣΕ & Greenpeace για τη μεταλλαγμένη πατάτα Την κάθετη αντίθεσή τους στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την καλλιέργεια μεταλλαγμένης πατάτας ώστε το άμυλό της να χρησιμοποιηθεί σε ζωοτροφές εξέφρασαν χθες με ανακοινώσεις τους η ΓΕΣΑΣΕ και η Greenpeace. Στην ανακοίνωσή της η ΓΕΣΑΣΕ επισημαίνει: "Αγανάκτηση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιτρέπει την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας Amflora της γερμανικής πολυεθνικής BASF στην Ε.Ε. Φαίνεται ότι η νεοσύστατη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν μέσω μιας ευρύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μίας γενικευμένης αμφισβήτησης των Ευρωπαίων πολιτών, μίας παταγώδους αποτυχίας των όπως αποδείχθηκαν διάτρητων ελεγκτικών της μηχανισμών, επέλεξε ως βασική προτεραιότητα, την έγκριση καλλιέργειας της μεταλλαγμένης πατάτας, περίπου 12 χρόνια μετά την προηγούμενη παρόμοια απόφασή της , δηλαδή για την απόφαση". Η GREENPEACE "Είναι απαράδεκτο και ανήθικο το γεγονός ότι μία από τις πρώτες επίσημες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να εγκρίνει την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας αδιαφορώντας παντελώς για τους κινδύνους που προκαλεί στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία", δήλωσε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας για τα μεταλλαγμένα στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. "Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχουν προειδοποιήσει σχετικά με την ανθεκτικότητα σε αντιβιοτικά την πατάτα Amflora[3]. Έχουν προηγηθεί πρωτοφανείς διαφωνίες σχετικά με τη μεταλλαγμένη πατάτα Amflora ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) που συνήθως υποστηρίζει τα μεταλλαγμένα[4]. Τέλος, η ιατρική κοινότητα ανησυχεί για την αύξηση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά, ενώ το 2001 η ΕΕ υιοθέτησε νόμο που ζητούσε να αποσυρθούν έως το 2004 τα γονίδια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και που μπορούν να απειλούν την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον", υπογραμμίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ενώ η Greenpeace καλεί όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν άμεσα σε εθνικές απαγορεύσεις της καλλιέργειας της μεταλλαγμένης πατάτας Amflora. Ταυτόχρονα, καλεί όλους τους Ευρωπαίους Επιτρόπους να σεβαστούν την ασφάλεια των Ευρωπαίων καταναλωτών και αγροτών.

λάρισα

ΠΕΜΠΤΗ

4

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Χαμηλότερη τιμή, λιγότερα τα στρέμματα

Σ

ημαντικά λιγότερα υπολογίζονται τα στρέμματα που προτίθενται να σπείρουν με βιομηχανική ντομάτα οι παραγωγοί μέλη της ομάδας της ΕΑΣ Λάρισας, εξαιτίας της ανακοίνωσης από τις βιομηχανίες για παραλαβή λιγότερων ποσοτήτων πρώτης ύλης και σε τιμές χαμηλότερες ακόμα και 10% -15% από πέρυσι. Απαισιόδοξο κλίμα χαρακτήρισε τη γενική συνέλευση των μελών της Ομάδας Παραγωγών ντομάτας της ΕΑΣ Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί της, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, ο

βασικός συνεργάτης της ΕΑΣ, η βιομηχανία Νομικός (και το εργοστάσιο του Δομοκού και της Αλιάρτου) γνωστοποίησε την πρόθεσή της να πληρώσει για το προϊόν φέτος 8 ευρώ τον τόνο λιγότερα, απ' ό,τι πέρυσι σε όλες τις κατηγορίες όπως και να απορροφήσει λιγότερους τόνους. Και ενώ στην ίδια γραμμή φαίνεται πως θα κινηθούν και άλλες βιομηχανίες, όπως προέκυψε από τη γενική συνέλευση, μέχρι τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, οπότε και έληγε η προθεσμία για τη γνωστοποίηση των προθέσεων καλλιέργειας δεν υπήρχε με-

γάλη προθυμία από την πλευρά των παραγωγών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα στρέμματα φέτος στην περιοχή της Θεσσαλίας αναμένεται να κυμανθούν περί τα 20.000 - 25.000, την ώρα που οι προθέσεις των βιομηχανιών της περιοχής αντιστοιχούν σε δυνατότητα μεταποίησης περί των 25.000 στρεμμάτων του προϊόντος. "Και στα 25.000 στρέμματα είμαστε οριακά" σχολίασε ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Θανάσης Κοκκινούλης προβλέποντας μία "πολύ δύσκολη χρονιά για τη ντομάτα". Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές εκκρεμότητες των μεταποι-

ητικών επιχειρήσεων με τους παραγωγούς, ο κ. Κοκκινούλης είπε πως "φαίνεται από τα τελευταία στοιχεία ότι τα εργοστάσια πληρώνουν σταδιακά τα υπόλοιπα". Να σημειωθεί ότι πέρυσι οι ντοματοπαραγωγοί πληρώθηκαν (μαζί με τα μεταφορικά) 73 - 74 ευρώ/τόνο, καλλιεργήθηκαν περί τα 31.000 στρέμματα και η Ομάδα (η μεγαλύτερη πανελλαδικά) παρέδωσε στις βιομηχανίες 274.000 τόνους. Φέτος, με τα νέα αρνητικά δεδομένα προβλέπεται μείωση 13% στα συμβόλαια και περίπου 25% μείωση της καλλιεργούμενης έκτασης.

Αγωνιστικός εορτασμός του Κιλελέρ από την ΠΑΣΥ

Η

ΠΑΣΥ θα τιμήσει, φέτος, την επέτειο των 100 χρόνων του Κιλελέρ, με αγωνιστική εκδήλωση, την Κυριακή 28 Μαρτίου στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρέθεσαν χθες το μεσημέρι τα μέλη της γραμματεία της ΠΑΣΥ κ.κ. Βαγγέλης Μπούτας, Ρίζος Μαρούδας και Χαρίλαος Αρχοντής, κάλεσαν τη μικρομεσαία αγροτιά, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά μέρος στο αγωνιστικό προσκλητήριο. Επίσης, πρόσθεσαν, μεταξύ άλλων, τα εξής: "Η πάλη της φτωχής αγροτιάς ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, συνεχίζεται. Ο αγωνιστικός παλμός από τα μπλόκα έχει μεταφερθεί στις πόλεις, στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους, όλοι μαζί. Μόνο το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας μπορεί να παρεμποδίσει τα ακόμη χειρότερα μέτρα που έρχονται να επιβάλλουν κυβέρνηση, Ε.Ε., αστικά κόμματα.

Καμιά ανοχή, καμιά συναίνεση στο στόχο της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, για τη συγκέντρωση της γης και παραγωγής στους μεγαλοαγρότες από την καταστροφή των φτωχών αγροτών. Καμιά ανοχή για να έχουν προνόμια και κέρδη οι εμποροβιομήχανοι, τραπεζίτες εφοπλιστές και να φτωχαίνουν η αγροτιά, η εργατιά, οι αυτοαπασχολούμενοι. Παλλαϊκός ξεσηκωμός είναι ο

μονόδρομος για το δίκιο μας. Ολοι στους δρόμους. Καλούμε να πάρουν πρωτοβουλίες με περιοδείες, ανακοινώσεις όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι, οι ομοσπονδίες, τα αγωνιστικά μπλόκα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, οι γραμματείες και επιτροπές της ΠΑΣΥ σε όλη την Ελλάδα και να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ".

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ

Από 1/4 έως 29/10 οι αιτήσεις Από 1η Απριλίου 2010 έως 29 Οκτωβρίου 2010 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ αγροτών του ειδικού καθεστώτος οι οποίες αφορούν παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2009, ειδικά για το έτος 2010. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη έχοντας υπόψη την επικείμενη αύξηση των κατ' αποκοπή συντελεστών επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος και την ανάγκη παροχής οδηγιών σχετικά με τη συμπλήρωση των σχετικών εντύπων που χρησιμοποιούνται για την επιστροφή αυτή.

Α. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ

Ερώτηση για τις αποζημιώσεις αγροκτηνοτρόφων Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος αναφέρει τα εξής: "Από την πυρκαγιά της 16.07.2008 στην περιοχή Ευαγγελισμού - Ελάτειας

και Τεμπών Ν. Λάρισας κάηκαν πάνω από 2.000 ελαιόδεντρα, 100 αιγοπρόβατα και 2 αποθήκες. Αν και έχει περάσει πάνω από 1,5 χρόνος οι πληγέντες δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε για την απώλεια παραγωγής (καρπού κλπ) ούτε για το φυτικό και ζωικό κεφάλαι-

ο, που καταστράφηκε. Ερωτάται η κ. υπουργός, γιατί καθυστερούν οι αποζημιώσεις και ποιο είναι το προβλεπόμενο ποσοστό αποζημίωσης. Γιατί δεν δίνεται τουλάχιστον προκαταβολή έναντι της αναμενόμενης αποζημίωσης".


Πικρό ξεκίνημα ενόψει Μουντιάλ για την Εθνική

Καλαφατάκης κατά πάντων...

2 - 0 από τη Σενεγάλη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

Ο τεχνικός του Γυμναστικού/ Ολύμπια μίλησε για ενότητα ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ στη Νεάπολη

σελ. 13

σελ. 15

 Το συγκρότημα του Οττο Ρεχάγκελ ηττήθηκε με

ΠΕΜΠΤΗ

4

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

6 σπορ σελίδες

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

"Συμπαίκτης" στην ΠΑΕ ΑΕΛ;

Ο ερχομός του Δ. Κοντομηνά χθες στη Λάρισα μαζί με τον Κ. Πηλαδάκη, (επισήμως για να δει την πρόοδο των εργασιών στο νέο γήπεδο προκειμένου να επενδύσει σ' αυτό), έδωσε τροφή σε πιθανά σενάρια εμπλοκής του στην λαρισινή ομάδα σελ. 12


12

διάφορα

ΠΕΜΠΤΗ

4

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Ανέτοιμη η Εθνική έχασε από τη Σενεγάλη

Τ

ην ήττα με 2 - 0 από τη Σενεγάλη γνώρισε η Εθνική χθες, (ημέρα κατά την οποία ανέβηκε στην υψηλότερη θέση της ιστορίας της στη βαθμολογία της ΦΙΦΑ, την 10η στον κόσμο), στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό στάδιο, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Νιανγκ με ατομική ενέργεια στο 71' και ο Ενταό με εκτέλεση φάουλ στο 80' πέτυχαν τα γκολ των καλύτερων Αφρικανών. Χωρίς ανάπτυξη και εντελώς ασύνδετη, με εξαίρεση το διάστημα 30' - 45', η ελληνική ομάδα πρέπει να διορθώσει αρκετά πράγματα για να έχει μια τουλάχιστον αξιοπρεπή πορεία στο Μουντιάλ. Θετικό ντεμπούτο από Καπετάνο, δεν έπαιξαν Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Μανιάτης και Γκαλίτσιος. ΕΛΛΑΔΑ ( Ρεχάγκελ): Τζόρ-

βας (46' Χαλκιάς), Μόρας (68' Μάκος), Βύντρα Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Τζιόλης, Καραγκούνης (Αβρ. Παπαδόπουλος), Κατσουράνης, Χαριστέας (46' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς (66' Χριστοδουλόπουλος), Καπετάνος (Γκέκας). ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Τραορέ): Εντιαγέ, Φατί, Μανγκάν (78' Ντιακατέ), Ντιαβαρά, Ντραμέ, Ταβάρες

(45' Σόου), Γκομίς (56' Ενταό), Ντιά (67' Ντεμπά Μπα), Σ. Καμαρά (57' Ντιούφ), Ντ. Καμάρα, Νιάνγκ. * Πριν από τη σέντρα του αγώνα, ο Οτο Ρεχάγκελ βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, για τη συμπλήρωση 100 αγώνων στον πάγκο της Εθνικής (το ματς με τη Σενεγάλη είναι το 101ο). Ο Γερ-

μανός τεχνικός πήρε ένα γλυπτό που αναπαριστά τον ίδιο να δίνει οδηγίες από τον πάγκο, αλλά και έναν πίνακα με τον ίδιο και την επιγραφή "Οτο 100". * Στις κερκίδες ήταν περίπου 20.000 φίλαθλοι. Ανάμεσά τους και αρκετοί φίλοι της Σενεγάλης, που είχαν εντυπωσιακή παρουσία στο πέταλο του Πανθεσσαλικού.

Μεγάλες Ελπίδες… Καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Ελπίδων έκανε η Εθνική μας ομάδα, μετά και την μεγάλη χθεσινή νίκη της με 2-1 κόντρα στην Αγγλία, στο Ντονκάστερ. Κυριάκος και Γιάννης Παπαδόπουλος πέτυχαν τα γκολ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας.

Μία ακόμη ήττα για την Ολυμπιάδα Η λαρισινή ομάδα έχασε με 65 - 81 από τον ΠΑΟ

Μ

ία ακόμη ήττα πρόσθεσε στο παθητικό της η ομάδα μπάσκετ της Ολυμπιάδας που χθες ηττήθηκε με 65 - 81 από τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Αλκαζάρ και πλέον έχει έρθει φάτσα με τον υποβιβασμό στην Α2 κατηγο-

ρία, (για την ακρίβεια πλέον μόνο με ένα θαύμα μπορεί να μείνει στη μεγάλη κατηγορία). Η αθηναϊκή ομάδα είχε μεν το προβάδισμα σε όλο το διάστημα του αγώνα και μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο ο αγώνας ήταν ντέρμπυ, αλλά στην τέταρτη και τελευταί-

α περίοδο οι "πράσινες" πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν στο σκορ. Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ.κ. Κασαπίδης, Πολυχρονιάδης. Τα δεκάλεπτα: 21 - 27, 38 44 (ημίχρονο), 53 - 56, 65 - 81. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Λ. (Γεωργοπού-

λου): Σουλτάνη 6 (1), Αμπραμζόν 14 (1), Κυριτσάκα 11, Ρέκε 9, Ζήτη 5 (1), Πόντραγκ 20. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Γουίλσον 17 (4), Χαλιβελάκη 18, Ξάνθου 7, Νικολαΐδου 2, Πανταζή 66, Ζικυρίδου 3, Μεντιόλα 23 (1), Ίλιτς 5 (1). Στα παιχνίδια της 20ής αγωνιστικής είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Απόλλων Καλαμαριάς - Ολυμπιακός Βόλου . . .62 - 70 Αρης - Πανιώνιος 73 - 70 παρ. (62 - 62 κ.α.) Εσπερίδες - Αθηναϊκός 78 - 82 παρ. (67 - 67 κ.α.) Π. Φάληρο - ΔΑΣΑΛ 77 - 76 Ολυμπιάδας Λαρ. . . .Παναθηναϊκός 65 - 81 Απόλλων Πτολ. . . . . . .Χανιά 20 - 0 (α.α.) Ρεπό: ΦΕΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αθηναϊκός . . . . . . .38 2. Εσπερίδες . . . . . . .32 3. Παναθηναϊκός . . . .31 4. Αρης . . . . . . . . . . .31 5. ΔΑΣ Ανω Λιοσίων . .30 6. Απόλλων Πτολεμαϊδας 30

7. Παλαιό Φάληρο . . . .29 8. Πανιώνιος . . . . . . .27 9. ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ . . . . . .26 10. Απόλλων Καλαμαριάς 25 11. Ολυμπιακός Βόλου 25 12. Ολυμπιάδα Λάρισας 20 * Τα Χανιά έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (7/3)

(6/3) Αθηναϊκός - Π. Φάληρο: Μανδρέκας, Νανούρης

(Τασούλας) Ολυμπιακός Βόλου - Αρης: Παγώνης, Τσιαπλής (Γκουντέλας) Πανιώνιος - Εσπερίδες: Σκούτας, Σιώκας (Κατωμέρης) Παναθηναϊκός - ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ: Πόντας, Πιτσίλκας Μ., (Τσίχλας) Απόλλων Πτολεμαϊδας - Ολυμπιάδα: Τζιβελεκίδου, Τσιρτσιμάλης (Κηπουρίδης)

Οι διαιτητές της Α1 μπάσκετ Οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ αδρών είναι οι εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αγίου Θωμά 17:00 Μαρούσι - Τρίκαλα: Βορεάδης, Παπαδημητρίου, Θεονάς (Σγουρός) Πανελληνίου 17:00 Πανελλήνιος - Περιστέρι: Μουζάκης, Παπαπέτρου, Παφίλης

(Μάνος) Αλεξάνδρειο 9:00 Αρης - Πανιώνιος: Σπυρίδωνος, Τανατζής, Σταματόπουλος (Σιμητόπουλος)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Καλαμίτσας 15:00 Καβάλα Κολοσσός Ρόδου: Σχινάς, Καρακατσούνης, Πουρσανίδης Κ. (Τσανίδης) ΣΕΦ 17:00 Ολυμπιακός - Η-

λυσιακός: Χριστοδούλου, Μητσόπουλος, Τσούνας (Ιωάννου) Νεάπολης 17:00 Ολύμπια Λάρισας - ΑΕΚ: Πηλοϊδης, Αναστόπουλος, Γκούμας (Τσούλης) ΠΑΟΚ 17:30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Γκόντας, Φούφης, Αφεντουλίδης (Μπακάλης)


ΠΕΜΠΤΗ

4

13

ποδόσφαιρο

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Εμπλοκή Κοντομηνά στην ΑΕΛ; Ταξίδι - αστραπή στη Λάρισα του γνωστού επιχειρηματία μαζί με τον κ. Πηλαδάκη για επενδύσεις στο νέο γήπεδο των "βυσσινί"

Φ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Τσιάτσιος ούντωσαν χθες τα σενάρια για εμπλοκή του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά στην ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς ο εν λόγω πραγματοποίησε ταξίδι - αστραπή στη Λάρισα με ελικόπτερο μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Πηλαδάκη χθες. Ο επίσημος λόγος είναι πως το ταξίδι έγινε για να δουν την πρόοδο των εργασιών στο νέο γήπεδο της ομάδας, με διάθεση του κ. Κοντομηνά να επενδύσει στο εμπορικό κέντρο του νέου γήπεδου των "βυσσινί", καθώς είναι ιδιοκτήτης των "VILLAGE CINEMAS". Ετσι λίγο μετά το μεσημέρι το ελικόπτερο των δύο ανδρών προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του εργοταξίου (υπήρξε και μία αναστάτωση στην Ελληνική Αστυνομία, εξ αιτίας της γειτνίασης του χώρου εργασιών του νέου γηπέδου με τις φυλακές λόγω της απαγόρευσης υπερπτήσεων ελικοπτέρων πάνω ή δίπλα από σωφρονιστικά ιδρύματα κι έτσι αστυνομικοί με όπλα εμφανίστηκαν στο

εργοτάξιο για να λυθεί η παρεξήγηση λίγο μετά), για να επιθεωρήσουν οι δύο άνδρες το χώρο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Κοντομηνάς επισκέφθηκε και το χώρο πίσω από τα ster cinemas, πιθανόν για να δει αν μπορεί να γίνει εκεί επένδυση σε χώρο πολυδιασκέδασης.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Από την άλλη ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Λάρισας με ανακοίνωσή του "καλωσορίζει το νέο προπονητή της ΑΕΛ Γιάννη Παπακώστα και τους συνεργάτες του και εύχεται καλή επιτυχία στη δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν. Ως συνάδελφοι προπονητές ποδοσφαίρου είμαστε αισιόδοξοι, ότι με σκληρή δουλειά θα καταφέρουν να βγάλουν την αγαπημένη μας ομάδα από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και να την οδηγήσουν σε επιτυχίες. Ως Ελληνες προπονητές δε, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, που τη δεδομένη στιγμή η διοίκηση της ΑΕΛ έδειξε ε-

Πρόκριση για τη Μικτή Νέων της ΕΠΣΛ Η κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά και η παράταση δεν κατάφερε να αναδείξει νικητή ανάμεσα στη Μικτή Νέων Ηπείρου και Λάρισας στον μεταξύ τους αγώνα μπαράζ χθες στα Γρεβενά, ο οποίος ολοκληρώθηκε με το υπέρ των Λαρισαίων 3 - 1 κατά τη διαδικασία των πέναλτι. Μπορεί η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά να μην έπιασε τα αναμενόμενα επίπεδα, σύμφωνα με τον τεχνικό, όμως ήταν αρκετή η παρουσία του Γούπου, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι των αντιπάλων και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του την κρίσιμη στιγμή. Το σκορ άνοιξε ο Κωστούλας στο 35' για τους Λαρισαίους, ενώ στο 67' οι Γιαννιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τέρμα του Θανάση. Μιας και το 1 - 1 δεν ήταν αρκετό ο αγώνας πήγε στην παράταση, όπου ακυρώθηκαν δυο κανονικά γκολ για την ομάδα του Τάσου Μπεριτζά, στο 98' και στο 118'. "Η απόδοση των παικτών μου δεν ήταν αυτή ακριβώς που μας είχε συνηθίσει, παρόλα αυτά καταφέραμε και φύγαμε με το αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος ήταν εξαιρετικός, γρήγορος και ικανός να μας στερήσει το όνειρο. Κρατάω μόνο το πάθος και το πείσμα των ποδοσφαιριστών μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την πρόκριση", τόνισε σε δηλώσεις του στον "Η.Κ." ο προπονητής της Μικτής Νέων Τάσος Μπεριτζάς μετά τη χθεσινή αναμέτρηση. Τώρα η συνέχεια διαμορφώνεται ως εξής, τις επόμενες δύο Τετάρτες (10/3 και 17/03) η ομάδα έχει ρεπό χάρις στην ευνοϊκή κλήρωση που έτυχε και αγωνίζεται στις 24 Μαρτίου σε αγώνα μπαράζ αντιμέτωπη με μια εκ των Ξάνθη ή Βοιωτία, Φθιώτιδα ή Καρδίτσα. ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Χαρίσης, Δράγος, Ηλίας (57' Γκότσιας), Μαυρόζογλου, Ντούγιας, Οικονόμου, Κίτσιος (110' Γιατίτσας), Τσακανίκας, Τάκος, Μπάφας, Ασονίτης (46' Θανάσης). ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΗΣ: Γούπος, Περήφανος, Καλογερόπουλος (65' Αρχοντής), Γκαραγκούνης, Πάτρας, Χάμος, Κωστούλας, Ρέντζας, Παπαϊωάννου (70' Βούζας), Πρακατές, Ελευθεριάδης (55' Γκαπέτας).

μπιστοσύνη στις ικανότητες ενός Ελληνα προπονητή, συνεχίζοντας την πολιτική των τελευταίων χρόνων και δίνοντας ευκαιρίες για εξέλιξη σε νέους, ικανούς και ελπιδοφόρους προπονητές ποδοσφαίρου. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε ενεργοί

συμπαραστάτες και ανοιχτοί σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας και με το νέο τεχνικό επιτελείο, σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για να βγει η ΑΕΛ από τη σημερινή δύσκολη θέση. Τέλος, θα ήταν παράλειψη, να μην ευχαριστήσουμε το

Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Χρήστο Μουρίκη τόσο για όσα πρόσφεραν τα δύο τελευταία χρόνια στην ομάδα της ΑΕΛ, οδηγώντας την σε μία από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της και την πέμπτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα, όσο και για την ά-

ψογη συνεργασία και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για το Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Λάρισας και τις δραστηριότητές του. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής τους καριέρας". Στο αγωνιστικό κομμάτι, χθες προπονήθηκαν κανονικά οι Βιέρα, Νταμπίζας, Βελάσκο όπως και ο Βενετίδης και τέθηκαν κανονικά στην διάθεση του προπονητή τους για το κρίσιμο ματς με την ΑΕΚ. Ο Ιγκλέσιας ακολούθησε φυσικοθεραπεία, ενώ ο κ. Παπακώστας (που σήμερα θα παραχωρήσει την πρώτη του εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός της ΑΕΛ), θα περιμένει να δει σε τι κατάσταση θα επιστρέψουν οι διεθνείς παίκτες των "βυσσινί".


14

διάφορα

ΠΕΜΠΤΗ

4

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες μπάσκετ δημοτικών σχολείων περιχώρων πόλης Λάρισας

Δ.Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

Δ.Σ. ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Μ

ε επιτυχία διεξήχθησαν οι αγώνες Μπάσκετ Κοριτσιών των Δημοτικών Σχολείων των περιχώρων πόλης Λάρισας που διοργάνωσε η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και η Ο.Ε.Σ.Α στο κλειστό γυμναστήριο του Πλατυκάμπου, για την παραχώρηση του οποίου, οι διοργανωτές ευχαριστούν τους διευθυντές του Λυκείου και Γυμνασίου Πλατυκάμπου κ. Γ. Ευθυμίου και κα. Ζωή Δεληζώνα. Νικητής στις αναμετρήσεις μεταξύ των Δ.Σχ 1ο Πλατυκάμπου, Αρμενίου και Μελισσοχωρίου αναδείχθηκε το Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου κερδίζοντας και τα δύο παιχνίδια με 19-8 τον Πλατύκαμπο και 18-10 το Αρμένιο, ενώ μεταξύ του Πλατυκάμπου και Αρμενίου νικητής αναδείχθηκε το Δ.Σχ. Αρμενίου με 1610. 1ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ: (Βούκατας Β.) Ελέζι, Ντούνα, Δέδηλα, Χαλδούπη, Μακάτου, Σιμιτάρα, Σβάρνα, Ουγιάρου, Γεωργοπούλου, Καβάκη, Κουτρώτσιου, Κουκουτσή. ΔΗΜ. ΣΧ. ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ: (Κολοκοτρώνη Στ.) Κασιάρα, Πλατή, Παπαδούλη, Μουτογεώργου, Κατσαβού, Παπαστεργίου, Διακούμη, Μιχαλάκη, Ζαφειρούλη, Β.,Ζαφειρούλη Ε., Κατσιφλά, Ροϊδούλη. ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΡΜΕΝΙΟΥ: (Δικόπουλος Π.) Αξούγκα, Τσαγγάρη, Χιούσα, Φιλοκώστα, Δημουλάκη, Καλτσογιάννη, Καρακυρίτση, Γκούρα, Ζιάκα. Τους τελικούς αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους, ο προϊστάμενος του 5ου

Το πρόγραμμα στα πρωταθλήματα εργαζομένων του ΑΟΔΛ

Δ.Σ. ΑΡΜΕΝΙΟΥ Γρ. Π.Ε. ν. Λάρισας κ. Ι. Κουτσογιαννούλης, ο δ/ντής του 1ου Δημ. Σχ. Πλατυκάμπου κ. Δ Μπαμπαλιούτας, ο δ/ντης του Δ.Σχ. Μελισσοχωρίου Ν. Αέρης καθώς και εκπ/κοί, γονείς και μαθητές των σχολείων. Κλείνοντας ο κύκλος των ομαδικών αθλημάτων που διεξάγονται σε κλειστούς χώρους ο δ/ντης Π.Ε. ν. Λάρισας κ. Χρ Λιάπης. θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και το φίλαθλο πνεύμα που έδειξαν, τους εκπαιδευτικούς για

τη μέγιστη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των αγώνων, τους διαιτητές και γιατρούς που χρησιμοποιήθηκαν και παρείχαν τις υπηρεσίες τους όπου και όποτε χρειάστηκε, τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των Αθλητικών Οργανισμών Λάρισας, Φαρσάλων, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Αμπελώνα, τα Μ.Μ.Ε του ν. Λάρισας για τη βοήθεια και τη στήριξή τους στο θεσμό του σχολικού αθλητισμού, καθώς και όλους όσοι συντέλεσαν στο να πραγματοποιηθούν οι αγώνες με επιτυχία.

Το πρόγραμμα στα πρωταθλήματα εργαζομένων του ΑΟΔΛ έχει ως εξής: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΜΕ - Αστυνομία, Γ. Μητσιμπόνας Α΄, 7 μ.μ. Λογιστές - Αεροπορία, Νεάπολης Β', 7 μ.μ. Εμποροι - Αρτοποιοί, Δ. Κουκουλίτσιος - Μουσιάρης, 7 μ.μ. Εμπ. Σύλλογος - Αργυροχρυσοχόοι, Γ. Μητσιμπόνας Β', 7 μ.μ. Ρεπό Οικοδόμοι Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δήμος - Δάσκαλοι, Ν. Πολιτεία, 3.30 μ.μ. Εξοδος - ΠΥΛ, Γ. Μητσιμπόνας Γ', 6 μ.μ. ΕΚΛ - ΚΤΕΛ, Νεάπολης Β', 7.30 μ.μ. * Η ομάδα των Ιατρ. Επισκεπτών αποχώρησε από το πρωτάθλημα Ρεπό το ΤΕΕ ΜΠΑΣΚΕΤ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/3) Ιατρ. Επισκέπτες - Δάσκαλοι, 3.30 μ.μ. Γεωπόνοι - ΕΥΦΛ, 5 μ.μ. Ερμής - Πανεπιστημιακό, 6.30 μ.μ. ΠΥΛ - Δ. Λαθρ. Λάρισας, 8 μ.μ. ΕΑΣ - Μηχανικοί, 9.30 μ.μ. 11/3 ΤΕΙ - Ραδιοταξί, 3.30 μ.μ. Εμποροι - Ραδιόφωνα, 5 μ.μ. Τεχν. Αεροπορία - ΟΤΕ, 6.30 μ.μ. Ξενοδοχοϋπάλληλοι - Υγειονομικοί, 8 μ.μ. ΔΕΥΑΛ - Οικονομ. Επιμελητήριο, 9.30 μ.μ. Ρεπό Αεροπορία και Καθηγητές.


ΠΕΜΠΤΗ

4

15

διάφορα

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

"Θα είμαστε όλοι μαζί ως το τέλος" Την απόφαση όλων να παλέψουν μέχρι το φινάλε παρά τις αντίξοες συνθήκες έκανε γνωστή χθες ο τεχνικός του Γυμναστικού/ Ολύμπια Γ. Καλαφατάκης στη συνέντευξη Τύπου

Σ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Τσιάτσιος το γεγονός ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζεται η ομάδα του Γυμναστικού/ Ολύμπια είναι ιδιαίτερα αντίξοες, αλλά και στη θέληση όλων να παλέψουν μέχρι το τέλος μαζί ("θα σωθούμε ή θα πέσουμε μαζί"), στάθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας Γιώργος Καλαφατάκης, μην παραλείποντας να επισημάνει την ανάγκη που έχει η ομάδα του από τη βοήθεια του κόσμου στο κρισιμότατο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ, ("είναι ο τελικός των τελικών για μας" είπε χαρακτηριστικά). Συγκεκριμένα ο κ. Καλαφατάκης είπε τα εξής: "Εχουμε οκτώ παιχνίδια ακόμη και με τα αποτελέσματα που είχαμε την τελευταία αγωνιστική όλα είναι πιο δύσκολα από πριν. Μαθηματικά αλλά και ουσιαστικά είμαστε ακόμη ζωντανοί και αν κερδίσουμε τον υπέρ πάντων αγώνα με την ΑΕΚ, τον τελικό των τελικών για μας θα είμαστε ζωντανοί και θα έχουμε πολλές ελπίδες ακόμη. Θα ξέρετε πως βρέθηκα σε δίλημμα τι να κάνω και διαπίστωσα πως είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Η σκέψη μου ήταν να φύγω, κάτι που δεν έχω ξανακάνει στην καριέρα μου να εγκαταλείψω δηλαδή την ομάδα. Δεν ήθελα να πει κανείς πως εγκαταλείπω ή ότι μένω για τα λεφτά! Ποια λεφτά; Είμαστε πολύ πίσω! Με πήραν όλοι οι παίκτες μαζί από το λεωφορείο τηλέφωνο και μου είπαν πως είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε και πως αν πέσουμε θα πέσουμε όλοι μαζί και όρθιοι σαν άντρες. Ετσι πήρα το τρένο και ήρθα τη Δευτέρα στην προπόνηση. Τα πράγματα ήταν και παραμένουν δύσκολα. Δυστυχώς καμία μέρα δεν δείχνει καλύτερη από την προηγούμενη. Προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι παρά τις αντίξοες συνθήκες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

να φύγει.

ΒΡΗΚΑΜΕ ΞΕΝΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ!

Εχουμε οκτώ ματς, αν κερδίσουμε το κυριακάτικο, θα χτυπήσουμε και τα πέντε από τα υπόλοιπα επτά και μπορεί να μην γίνονται κάθε μέρα θαύματα, αλλά το έχω ξανακάνει και το πιστεύω. Θα το παλέψουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες, γι' αυτό να είστε σίγουροι".

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ

Στη συνέχεια ο κ. Καλαφατάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε τα εξής: - Για την απόφαση απομάκρυνσης του Νέστορα Κόμματου: Πήρα την απόφαση που πήρα και δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω γι' αυτό για το καλό της ομάδας, για το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Οτι έκανα μέχρι τώρα ενάντια στην φιλοσοφία μου και τις αντιλήψεις μου (υποχωρήσεις, τα στραβά μάτια), το έκανα για το καλό της ομάδας που την έβαζα και την βάζω πάνω απ΄ όλους και όλα. Θα κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο για την ομάδα με κάθε κόστος. Και το κόστος θα είναι μεγάλο πρώτα απ' όλους για μένα που παίρνω και τις αποφάσεις.

- Για το ότι παλιότερα έλεγε πως δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, ενώ τώρα είπε "ποια λεφτά, είμαστε πολύ πίσω": Το να καλύπτουμε την αλήθεια με πασαλείμματα δεν ωφελεί κανέναν. Ολα αυτά που λέγαμε και λέμε είναι η αλήθεια. Δηλαδή ότι σε σχέση με κάποιες άλλες ομάδες είμαστε πολύ πίσω, σε σχέση με κάποιες άλλες στα ίδια, ενώ είναι και κάποιες που παίζουν οι παίκτες τους απλήρωτοι και προς τιμήν τους. Ελεγα και λέω όμως πως όταν μπαίνεις στο γήπεδο οφείλεις να τα δίνεις όλα, ξεχνώντας κάθε τι άλλο. Αν δεν μπορεί κάποιος να παίξει θα το σεβαστώ, αλλά εγώ θέλω να παίζουν αυτοί, που έχουνε διάθεση να τα δώσουν όλα. Θα σεβαστώ και όποιον μου πει πως δεν μπορώ κάτω από αυτές τις συνθήκες και θέλω να φύγω. Ομως θεωρώ πως όποιος μένει και αποδέχεται τις συνθήκες θα πρέπει να τα δίνει όλα. Εμείς είχαμε π.χ. τον Μπάτλερ πληρωμένο στην ώρα του με καθυστέρηση μιας εβδομάδας - δέκα ημερών και περπατούσε στις προπονήσεις και στο παιχνίδι. Γι' αυτό πήραμε την απόφαση

Αποφάσεις της ΕΠΣΛ

Κατά την τελευταία συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ πήρε τις εξής αποφάσεις: -Ενημέρωση Δ.Σ. για επίσκεψη προέδρου σε ΕΠΟ - για επιχορήγηση Ενωσης και για ορισμό διαιτητών στα γυναικεία πρωτ/τα. -Εγγραφα εισερχόμενα από την ΕΠΟ σχετικά με εξοδολόγια - αν παρατηρούνται λάθη να ενημερώνεται ΕΔ/ΕΠΟ έως και αύριο ώρα 14.00 για τυχόν αλλαγές, αποστολή εκθέσεων παρατηρητών διαιτησίας στα fax ΚΕΔ/ΕΠΟ, αναγνώριση από ΕΠΟ Ορφέα Λάρισας. Από ΕΠΣ Κέρκυρας - ψήφισμα Γ.Σ. για άσχημη κατάσταση ερασ/κού ποδ/ρου -Αίτημα Αρη Διλόφου για επαναδραστηριοποίηση από ΕΠΟ - ναι. -Αίτημα Ακαδημίας Τυρνάβου για αλλαγή αγώνα 13/3 με Ολυμπο Καρυάς για 14/3 ώρα 11.00 - συμφωνεί και η Καρυά - ναι. -Ομοίως Δήμου Νίκαιας με Δωτιέα Αγιάς από 13/3 για 14/3 ώρα 16.00 - ναι. -Παρατηρήσεις ΦΑ 28/2 Νέα Νίκη Νίκης - Πρωτέας Αχιλλείου - κλήσεις σε εξηγήσεις τα δύο σωματεία και οι διαιτητές του αγώνα. -Παρατηρήσεις ΦΑ 27/2 Βουκεφάλας Δόξα Αργυροπουλίου για ποινή ποδ/στη

Αδάμου Χρ. - ποινή (1) μία αγω/κή όπως του επεβλήθη με το υπ' αριθ. 20 πρακτικό

ΕΠ/ΠΗΣ ΠΡΩΤ/ΤΟΣ

Καλείται η Ανθούπολη για δημοσιεύματα στον Τύπο. Κλήση σε εξηγήσεις: ΑΟ Δωτιέας Αγιάς α) φίλαθλοι του Δωτιέα Αγιάς στο τέλος του αγώνα με Οικονόμο Τσαριτσάνης πέταξαν τρία μπουκάλια με νερό και ένα βρήκε στο στήθος του α βοηθού διαιτητή - 100 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. ΑΕ Καστρίου - κ. Γ. Παναγιώτου β) ο παράγοντας της ΑΕ Καστρίου κ. Γ. Παναγιώτου στο τέλος του αγώνα με τον Πηνειό επιτέθηκε και προσπάθησε να χτυπήσει τον διαιτητή του αγώνα - (1) μήνα και 50 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Ροδιακός Ροδιάς - κ. Ν. Αλεξούλη γ) ο παράγοντας του Ροδιακού κ. Ν. Αλεξούλης στο 89 λεπτό του αγώνα με Σ.Σ. Ραψάνης απώθησε τον διαιτητή του αγώνα - (1) μήνα και 50 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Νέος Ατρόμητος Σωτηρίου δ) φίλαθλοι του Νέου Ατρόμητου Σωτηρίου στο τέλος

του αγώνα με την Δόξα Υπέρειας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με απειλητικές διαθέσεις κατά των αντίπαλων ποδ/στών και μετά από 10 λεπτά με την παρέμβαση αποχώρησαν - 50 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Επίσης το Δ.Σ. της ΕΠΣΝ Λάρισας αφού έλαβε υπόψη τα αναφερόμενα: στα ΦΑ της 27 28/2 και στις εκθέσεις παρατηρητών μεταξύ: Δόξας Ραχούλας - Νέου Ατρόμητου Σωτηρίου, Μαχητή Τερψιθέας - Ανθούπολη Λάρισας, Νέα Νίκη Νίκης - Πρωτέας Αχιλλείου, Πελασγιώτις Λάρισας - Ολυμπος Λάρισας, Δόξας Βλαχογιαννίου - Αετός Μακρυχωρίου, αποφάσισε και σας καλεί στην συνεδρίαση της επ/πής πρωτ/τος την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 7 μ.μ. για παροχή εξηγήσεων τα σωματεία: ΑΟ Ατρ. Σωτηρίου - κ. Μ. Ριζόπουλο Ανθούπολη Λάρισας - κ. Β. Αδαμόπουλο ΑΟ Πρωτέας Αχιλλείου ΑΟ Νέα Νίκη Νίκη ΑΟ Ολυμπος Λάρισας - κ. Γ. Τσιμόπουλο ΑΟ Δόξα Βλαχογιαννίου - κ. Γ. Μήσιο Οι παράγοντες ειδοποιούνται με μέριμνα των σωματείων.

Στη συνέχεια όταν ο κ. Καλαφατάκης ρωτήθηκε για τον αντικαταστάτη του Μπάτλερ είπε τα εξής: "Εχουμε βρει ξένο, αλλά χρειαζόμαστε να του στείλουμε τα εισιτήρια να 'ρθει. Χρειαζόμαστε να πληρώσουμε μία περυσινή οφειλή στην Ομοσπονδία 6.000 ευρώ και χρειαζόμαστε και μία μικρή προκαταβολή να του δώσουμε για να έρθει. Λεφτά που δεν τα έχουμε. Και να ξέρετε πως από τις αλλαγές που έγιναν ο σύλλογος βγήκε ωφελημένος κατά 37.500 ευρώ. Τώρα όμως χρειαζόμαστε χρήματα που δεν έχουμε να δώσουμε κι έτσι για δεύτερο ξένο θα περιμένουμε. Διότι για να πάρουμε π.χ. τον Παπαϊωακείμ, έρχεται η Ομοσπονδία και μας λέει φέρτε το περυσινό χρέος των 6.000 ευρώ για να σας βγάλουμε το δελτίο. - Αναφερόμενος στις κακές διαιτησίες είπε πως "παντού βλέπουν ποιος είναι ο πιο αδύνατος κι αυτόν πατάνε όλοι. Γι' αυτό δεν έρχεται και ο κόσμος στο γήπεδο. Κατ' αρχήν είναι μπερδεμένος. Ποια ομάδα είναι; Ο Γυμναστικός; Η Ολύμπια; Η ΑΕΛ; Δεν βλέπει και καλό μπάσκετ. Δεν έχουμε και καλά αποτελέσματα. Δεν είναι ένα πράγμα είναι πολλά μαζί. Γι' αυτό είχαμε στο προηγούμενο ματς με τον Πανιώνιο μόλις 120 άτομα στο γήπεδο, από την ενωμένη υποτίθεται ομάδα της πόλης. - Για το τι πιστεύει ότι λείπει για να γίνουν καλύτερα τα πράγματα και τι είδους βοήθεια χρειάζεται είπε: Η ομάδα αυτή τη στιγμή στηρίζεται μόνο στην πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια του δημάρχου, που φέρνει χρήματα από τις χορηγίες, στα λεφτά του ΟΠΑΠ και της τηλεόρασης. Θα μπορούσε να βάλει η διοίκηση κάποια χρήματα τώρα για να πάρουμε παίκτη και να τα πάρει αργότερα, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Γι' αυτό και δεν θα πάρουμε δεύτερο ξένο για τον "τελικό" με την ΑΕΚ...

Σεμινάριο του ΝΟΦΙΛ Δαναός την Τρίτη Την Τρίτη 9 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο "Διόνυσος", ο ΝΟΦΙΛ - Δαναός διοργανώνει σεμινάριο με θέμα "Επιβίωση στη θάλασσα (στο υγρό στοιχείο)". Εισηγητής θα είναι ο γνωστός στο χώρο ιδιοκτήτης και εκπαιδευτής της σχολής ναυαγοσωστών Lifeguard Patrol (www.LIFEGUARD.PATROL.GR) Δημήτρης Λάμπρου, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ναυαγοσώστης καθηγητής και στη σχολή ιστιοπλοϊας ΝΟΚΑΤ Κατερίνης στον Πλαταμώνα που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΠΟΙΑΘ (μεγαλύτερος όμιλος στην ανοικτή θάλασσα). Το θέμα του σεμιναρίου είναι: κανόνες ασφάλειας, απαραίτητος εξοπλισμός, σωσίβια, άνθρωπος στη θάλασσα, διάσωση στο νερό, τρόποι διάσωσης, κολύμπι επιβίωσης, ελάττωση απώλειας θερμότητας, χρήση ρούχων ως σωσίβιο, υποθερμία, ηλίαση, θερμοπληξία, λιποθυμία, αιμορραγία, τραύμα, έγκαυμα, κάταγμα, μώλωπες, επικίνδυνη υδρόβια ζωή, τσιμπήματα, καρπα (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση). Επίσης από το κέντρο ιστιοπλοϊας Δαναός θα γίνει ζωντανή επίδειξη life raft. Το γνωστό βαρελάκι life rafr - ιστία έντονων καιρικών συνθηκών πλωτή άγκυρα - ανατρεπόμενη λυχνία επιπλέουσα - τάπες εισροής νερού, ζώνες ασφαλείας, εξοπλισμός Solas.


ελεύθερος χώρος

16

διάφορα

ΠΕΜΠΤΗ

4

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Η εικόνα των εξεδρών τα λέει όλα ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Τσιάτσιος

Για την εικόνα της εθνικής μας ομάδας με την Σενεγάλη χθες, η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να πούμε πολλά καλά λόγια. Θα πούμε μόνο το "δόξα τω Θεώ, χάλια πήγαμε" που πλέον λέμε κάθε φορά πριν από μεγάλη διοργάνωση, όταν η εθνική δεν τα πάει καλά στα φιλικά, (όπως π.χ. πριν από το Eurο 2004, που τρώγαμε

τεσσάρες στα φιλικά και μετά πήραμε το τρόπαιο), εν αντιθέσει π.χ. με την καλή μας παρουσία και τα αήττητα σερί (όπως π.χ. πριν από το επόμενο Euro, αυτό του 2008), που συνήθως ακολουθούσε μία μέτρια ή αποκαρδιωτική παρουσία στην τελική φάση. Οι πολλοί παίκτες που χρησιμοποίησε ο Οττο Ρεχάγκελ συμπεριφέρθηκαν ως τυπικοί Ελληνες που Μάρτιο μήνα το μυαλό το έχουν μόνο στα πρωταθλήματα με τις ομάδες τους κι όχι στην εθνική. Περιμένω να δω τους ίδιους παίκτες εντελώς διαφορετικούς στα γήπεδα της Νοτίου Α-

φρικής σε τρεις μήνες, όπως συνήθως γίνεται με την Εθνική μας ομάδα, σε όλη την περίοδο του Οττο Ρεχάγκελ. Μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται πια στους παίκτες που αναμένεται να καλέσει για τα δύο τελευταία φιλικά ο Ομοσπονδιακός προπονητής, παρά στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς εξ όσων γνωρίζω δεν προβλέπεται να δοθεί άλλο παιχνίδι μέχρι τα τέλη Μαϊου. Το σημείο που ήθελα να εστιάσω όμως και που κουβεντιάσαμε με συναδέλφους της Μαγνησίας, είναι η εικόνα στις εξέδρες του Πανθεσσαλι-

κού Σταδίου. Κάτι λιγότερο από 20.000 άνθρωποι σε φιλικό παιχνίδι μέρα μεσημέρι με μία αφρικανική ομάδα που δεν θα παίξει καν στο Μουντιάλ, οπότε φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν και όταν έρθει και κανένας πιο "εμπορικός" αντίπαλος σε κάποιο γήπεδο της επαρχίας. Δεν ξέρω τι στην ευχή περιμένουν ακόμη εκεί στην ΕΠΟ για να "βγάλουν" την εθνική ομάδα στην επαρχία. Η εικόνα των εξεδρών σε Παμπελοπονησιακό, Παγκρήτιο, Πανθεσσαλικό Στάδιο νομίζουμε πως τα λέει όλα και δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον σχόλιο.

ΓΡΑΜΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ Ζητούν τη στήριξη... Μέχρι και στη μείωση των τιμών των εισιτηρίων κατέληξε η ΠΑΕ ΑΕΛ ώστε να μαζέψει κόσμο στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ Η ΠΑΕ ΑΕΛ που φοβήθηκε πως τα ακριβά εισιτήρια αλλά και το κακής ποιότητας ποδόσφαιρο που προσφέρει τον τελευταίο καιρό η ομάδα αποτρέπει τον ερχομό τους στο γήπεδο. Ο κόσμος είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει δύναμη και ώθηση στους παίκτες ώστε να το πιστέψουν και να κάνουν την υπερπολύτιμη νίκη κόντρα στον "δικέφαλο". ΑΝ.ΨΥ.

Βραδιά Απολλωνιστών... Ενα δείπνο πάντα λειτουργεί συσπειρωτικά, οπότε στον Απόλλωνα Λάρισας δεν το πολυσκέφτηκαν. Ο φιλόξενος χώρος στο μεζεδοπωλείο "Λιμανάκι" ήταν διαθέσιμος, και παίκτες διοίκηση και τεχνική ηγεσία των Φιλιππουπολιτών, μαζί με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τα είπαν εν μέσω μεζέδων και κρασιού, σε μία σαιζόν που η παραμονή στη Δ' Εθνική φαίνεται να έχει εξασφαλιστεί για τα καλά για τον ιστορικό σύλλογο. Ι.Τ.

Πότε θα μιλήσει και για τις δικές του ευθύνες; Για όλους και για όλα μίλησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Γυμναστικού/Ολύμπια Γιώργος Καλαφατάκης και επέρριψε ευθύνες στους πάντες. Στους παίκτες του που άλλοι είναι πληρωμένοι και περπατούσαν στο γήπεδο και στις προπονήσεις (Μπάτλερ), και άλλοι που δεν αγωνίζονται με αυταπάρνηση λόγω των κακών οικονομικών συνθηκών στην ομάδα, στη διοίκηση (που δεν βάζει τα λίγα χρήματα που χρειάζεται η

ομάδα τώρα για να πάρει δεύτερο ξένο πριν το ματς με την ΑΕΚ για να τα πάρει αργότερα), στους φίλους του μπάσκετ και στην πόλη την ίδια (!) που δεν έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα της συνένωσης και δεν πάει στο γήπεδο, για όλους μα για όλους, είχε και μία κουβέντα κριτικής. 'Η μάλλον για όλους εκτός από έναν! Τον εαυτό του! Αλήθεια για τις δικές του ευθύνες, για την εικόνα του ΓΣ Ολύμπια, πότε θα μιλήσει ο Χανιώτης προπονητής; Δε νομίζει πως θα 'πρεπε να γίνει κι αυτό κάποια στιγμή; Ι.Τ.


17 "Ο άντρας λέει πάντοτε ό,τι ξέρει, η γυναίκα λέει ό,τι της αρέσει". Ζαν Ζακ Ρουσσώ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ειδικό 2σέλιδο για τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Παιδής

e - mail: kirikas@otenet.gr Μια διαφορετική βραδιά, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, διοργανώνεται σήμερα στο "Σταθμό". Καλεσμένο το μουσικό σχήμα "Νόστος", σε μία μουσική παράσταση που θα έχει στο επίκεντρό της, τους μεγάλους δημιουργούς του ρεμπέτικου τραγουδιού: Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου, Τσιτσάνη, Χατζηχρήστο κ.α. Τρα-

Ρεμπέτικες ιστορίες στο "Σταθμό Λαρίσης" γούδια διαχρονικά και αγαπημένα, αναλλοίωτα από το πέρασμα του χρόνου… Στο "πάλκο" του Σταθμού Λαρίσης θα βρεθούν οι: Ελίνα Ζιάκα (τραγούδι), Αντώνης αμόπουλος (ακορντεόν),

Σωτήρης Σαμουρέλης (κιθάρα), Στάθης Σταμελόπουλος (μπαγλαμά, τραγούδι), Κώστας Φάκας (μπουζούκι, τραγούδι). Ωρα έναρξης: 10.30 μ.μ. Τηλ. 2410 626.253.

Το Θεσσαλικό Θέατρο τιμά το Ν. Καββαδία

Σ

αρχος Φλέτσερ", "Η πλώρη μας" και άλλα. Στο μουσικό σύνολο συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Τάντσης (πιάνο, τραγούδι), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρες, φλογέρα, τραγούδι), Ρήγας Μακρόπουλος (βιολί, μαντολίνο), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά, μεταλλικά κρουστά), Μιχάλης Μαντέλας (Κόντρα Μπάσσο) και Γ. Αποστολόπουλος (τραγούδι). Στη διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλονται έργα ζωγραφικής της Βούλας Αποστόλου, εμπνευσμένα από ποιήματα του Νίκου Καββαδία, τον γνωστότερο και ως "Μαραμπού" καθώς τον "βαφτίσανε" οι συνεργάτες του ναυτικοί. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι για όλους, μόνον 10 ευρώ.

ήμερα ο δημοφιλέστατος ποιητής Νίκος Καββαδίας θα τιμηθεί στο "Θέατρο του Μύλου" στις 9 μ.μ. από το "Θεσσαλικό Θέατρο", το μουσικό σύνολο της "Χάρτας του Πολιτισμού" και με τη συνεργασία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας. Θα ερμηνευθούν ποιήματα από τις συλλογές του ποιητή "Μαραμπού", "Πούσι" και "Τραβέρσο" που μελοποίησαν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Σπανός, η Μαρίζα Κωχ και οι "Ξέμπαρκοι". Ο Κώστας Τσιάνος θα απαγγείλει, εκτός από το πασίγνωστο "Μαραμπού", τη "Μαϊμού του Ινδικού Λιμανιού", "Gabrille Didot", "Ο Πλοί-

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Στους Τροπικούς βραδιάζει νωρίς" Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "Παιδεία" και τις εκδόσεις "Σύγχρονοι Ορίζοντες" διοργανώνουν σήμερα στις 8 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο εκδήλωση - παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελενας Σωτηράκη με τίτλο "Στους Τροπικούς βραδιάζει νωρίς". Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου ιατρός - ποιητής και ο Αλέξης Καλέσης δρ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας - δημοσιογράφος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρκέλλα Παπαρίζου.

Πρόκειται για μια απίστευτη, ερωτική ιστορία δράσης, εξέλιξης, σιωπών και μεταφυσικής. Μια ιστορία που γράφεται απ' την ίδια τη ζωή, αποτυπώνοντας όλες τις προεκτάσεις του "αγνώστου", μιας καθολικής, συμπαντικής μοίρας που δεν ορίζεται από χρόνο και χώρο. Οταν η Ελλη, η ηρωίδα του μυθιστορήματος, αποφασίζει να φύγει απ' το σπίτι της συναντά τον χειρότερο εφιάλτη. Μπλέκεται σε μια δίνη που δεν την οδηγεί πουθενά. Ψάχνει να βρει διέξοδο και με κάθε τρόπο προσπαθεί ν' αφουγκραστεί το κάλεσμα του πεπρω-

μένου. Θα το ακούσει άραγε; Κάθε επιλογή έχει και το αντίστοιχο τίμημα. Μέσα της, η απώλεια κωδικοποιείται σε θάνατο. Εναν θάνατο που θέλει ν' ανταλλάξει με ζωή. * Η Ελενα Γκουντάρα - Σωτηράκη γεννήθηκε στη Λάρισα όπου και ζει. Είναι παντρεμένη και έχει δυο κόρες. Από τα νεανικά της χρόνια ασχολήθηκε με την ποίηση και συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά δημοσιεύοντας διηγήματα, ποικίλα άρθρα κ.α. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: "Λατρεία και Δάφνες" (Λάρισα, 1994), "Ορφικός έρωτας" (Εκδόσεις "Δελφίνι", 1997), "Ε-

Οι "Αυθαίρετοι" στο Rock Soc Live με τους "Αυθαίρετους" αύριο στο Rock Soc (Βύρωνος 19). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικές, ελληνικές και ξένες rock επιτυχίες, καθώς και δικά τους κομμάτια. Μαζί τους οι Drain the Stain μια νεοσύστατη μπάντα από νεαρά παιδιά σε New Rock ήχους. Ωρα έναρξης 11.30 μ.μ. Τιμή εισόδου με ποτό 8 €.

Το δημοτικό σχολείο Ζαππείου στη Πινακοθήκη και στο "Θέατρο Ημέρας"

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζαππείου επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και ξεναγήθηκαν από την ιστορικό της Τέχνης κ. Μαρίνα Μπλιάτσιου με ζωντανό και γλαφυρό τρόπο στη συλλογή του Μουσείου Κατσίγρα. Οι μαθητές θαύμασαν τις δημιουργίες σπουδαίων καλλιτεχνών καθώς και τα έπιπλα του Ερρίκου Σλήμαν, όπως επίσης είχαν τη δυνατότητα να "αποκωδικοποιήσουν" τα εικαστικά έργα με τη βοήθεια της ξεναγού. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές και η μοναδική έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τλούπα, που φιλοξενείται στους χώρους της Πινακοθήκης. Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας - Διατροφή και Υγεία - οι μαθητές παρακολούθησαν από το Θέατρο της Ημέρας την παράσταση "Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας" στο 6ο Λύκειο Λάρισας της Λένας Τερκεσίδου. Οι μαθητές συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα παράσταση για την υγιεινή διατροφή με θεατρικό παιχνίδι, βοηθώντας το Γαλατάκη, την Πατατίνα, το Φρουτάκη, και το Σαλατάκη να πάρουν το μεγάλο βραβείο για τα οικολογικά και ωφέλιμα προϊόντα που παράγουν, χωρίς φυτοφάρμακα, ορμόνες, χημικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες.

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Σ. Τριανταφύλλου ποχές της ψυχής" (εκδόσεις "Πατάκη", 2000). Το 2003 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα "Εραστές Ονείρου" από τις εκδόσεις "Καλέντης" και το 2005 το μυθιστόρημα "Κρυμμένα φεγγάρια" από τις εκδόσεις "Σύγχρονοι Ορίζοντες". Τιμήθηκε στη πόλη της για διακρίσεις της σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου παρουσιάζουν το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου, "Ο χρόνος πάλι" σήμερα στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου (Κούμα 28). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας, Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι δημοσιογράφοι Κωνσταντίνα Καρυδάκη και Γιάννης Γιαννακόπουλος.


[

18 Εικαστικές δημιουργίες του Σ. Γεροκώστα στην Πινακοθήκη Η έναρξη της εικαστικής ενότητας με τίτλο "Re Birth 1987" του Salvador / Σωτήρη Γεροκώστα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στις 8 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου. 1987 Re Birth. Ημερομηνία ορόσημο για τον ζωγράφο / γραφίστα Σωτήρη Γεροκώστα. Είναι η χρονιά που η καλλιτεχνική ανησυχία γεννιέται και ενώνεται με την ανησυχία του εφήβου. Η εποχή που σηματοδοτείτε ο άνθρωπος και προδιαγράφεται το μέλλον του. Στην έκθεση (1987 Re Βirth) ο Salvador παρουσιάζει στο ευρύ κοινό θέματα που έχει δημιουργήσει από το παρελθόν (1987) μέχρι σήμερα, με διάφορες τεχνικές αλλά και επιρροές από τη γραφιστική, προσπαθώντας από τη μία να καταθέσει απλά με τον δικό του τρόπο μερικές γραμμές στο λευκό χαρτί και από την άλλη να προβάλλει τα συναισθήματα εκείνα, που από το 1987 μέχρι και σήμερα, άντλησε για την καλλιτεχνική γέννησή του από τη ζωή. * Ο Σωτήρης Γεροκώστας γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1968 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Μακεδονία. Το 1981 έρχεται με την οικογένειά του στη Λάρισα, ένας ερχομός που καθόρισε σημαντικά τη ζωή του. Το 1987 στα όμορφα χρόνια της εφηβείας γνωρίζει τη δύναμη που έχουν μερικές γραμμές πάνω σε ένα λευκό χαρτί. Αρχίζει και εργάζεται ως γραφίστας από τότε, επάγγελμα που συνεχίζει να ασκεί μέχρι σήμερα υπογράφοντας τις δουλειές όπως και τα έργα του ως Salvador. Η παράλληλη δράση με την τέχνη ήταν αναπόφευκτη. Στο ενεργητικό του καταγράφονται ήδη δύο ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, η έκδοση περιοδικού τέχνης για δύο χρόνια, 38 ανέκδοτες ποιητικές συλλογές και η συγγραφή δοκιμίων, μικρών θεατρικών διαλόγων και ιστοριών μυστηρίου.

H AΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Σαβ: 11:10, 13:20, 15:30, 17:40, 19:50, 22:00, 00:10 Κυρ: 11:10, 13:20, 15:30, 17:40, 19:50, 22:00 Πεμ & Δευ - Τετ: 17:40, 19:50, 22:00 Παρ: 17:40, 19:50, 22:00, 00:10

Α

ρωμα... Μικράς Ασίας και Καππαδοκίας "πλημμύρισε" το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας στο σεμινάριο χορών που διοργάνωσε. Τεράστια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, με αποτέλεσμα ο χώρος του Λυκείου να κατακλυστεί από μέλη, φίλους, αλλά και ενδιαφερόμενους απ' όλη την Θεσσαλία. Οι συμμετέχοντες, "ταξίδεψαν" στα παράλια της Μικράς Ασίας και της Καππαδοκίας με οδηγό τον Χρήστο Θεολόγο, έναν από τους πιο έγκυρους και καταξιωμένους μελετητές του προσφυγικού στοιχείου του Μικρασιατικού και Καππαδοκικού χώρου. Ο κ. Θεολόγος

ΑΙΘΟΥΣΑ 2

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ GR

Σαβ - Κυρ: 11:45, 13:45, 15:45, 17:45 Πεμ - Παρ & Δευ - Τετ: 17:45

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ

Πεμ - Τετ: 19:45, 22:45

ΑΙΘΟΥΣΑ 3

ΒΡΕΧΕΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ GR 3D

Σαβ - Κυρ: 11:00, 13:10, 15:00, 16:50 Πεμ - Παρ & Δευ - Τετ: 16:50

AVATAR

Πεμ - Τετ: 18:40

ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ

Πεμ - Τετ: 20:45, 23:00

ΑΙΘΟΥΣΑ 4

Ο ΠΕΡΣΙ ΤΖΑΚΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ: Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ

Σαβ - Κυρ: 11:30, 14:00, 16:30, 19:00 Πεμ - Παρ & Δευ - Τετ: 16:30, 19:00

I LOVE KARDITSA

Πεμ - Τετ: 21:30

"ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ" - ΛΑΡΙΣΑΣ Τ. Βελησσαρίου & Πηνειού 9 Τηλ.: 2410-534313 Γιάννη Καλατζόπουλου - Γιούρι Στούπελ

"ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ… ΕΝΑΣ"

Μια τρελή κωμωδία Πρόγραμμα παραστάσεων ΠΕΜΠΤΗ: Απογευματινή λαϊκή 9 μ.μ. - είσοδος 10 ευρώ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 9 μ.μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: 9 μ.μ. ΚΥΡΙΑΚΗ: 8 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ

Πεμ - Τετ: 23:50

ΑΙΘΟΥΣΑ 5

Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ

Παρ - Σαβ: 22:10, 00:30 Πεμ & Κυρ & Δευ - Τετ: 22:10

ΑΙΘΟΥΣΑ 6

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ 3: Η ΑΥΓΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ GR

Σαβ - Κυρ: 12:00, 14:15, 16:15 Πεμ - Παρ & Δευ - Τετ: 16:15

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ

Παρ - Σαβ: 18:15, 21:15, 00:20 Πεμ & Κυρ & Δευ - Τετ: 18:15, 21:15

ΑΙΘΟΥΣΑ 7

H AΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

"ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ" ΟΛΥΜΠΟΥ 65 & ΕΡ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΛ. 2410.549777 & 6987.980747

"ΤΟ ΔΩΡΟ"

των Αλ. Ρήγα & Δημ. Αποστόλου ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ: ΤΕΤΑΡΤΗ - ώρα: 21.30 (Λαϊκή: τιμή εισιτηρίου - 10 ευρώ) ΠΕΜΠΤΗ - ώρα: 21.30 (Λαϊκή: τιμή εισιτηρίου - 10 ευρώ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ώρα: 21.30 ΣΑΒΒΑΤΟ - ώρα: 21.30 ΚΥΡΙΑΚΗ - ώρα: 19.30 Τιμή εισιτηρίων: 18 ευρώ (ενήλικες), 15 ευρώ (φοιτητικό) ΜΟΝΟ ΓΙΑ 20 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Κατάλληλο άνω των 15 ετών

Σαβ: 11:40, 13:50, 16:00, 18:10, 20:20, 22:30, 00:40 Κυρ: 11:40, 13:50, 16:00, 18:10, 20:20, 22:30 Πεμ & Δευ - Τετ: 16:00, 18:10, 20:20, 22:30 Παρ: 16:00, 18:10, 20:20, 22:30, 00:40

"ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΙΚΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ" ΟΛΥΜΠΟΥ 65 & ΕΡ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΛ. 2410.549777 & 6987 980747

H AΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ Σαβ - Κυρ: 12:20, 14:30, 16:40, 18:50, 21:00, 23:20 Πεμ - Παρ & Δευ - Τετ: 16:40, 18:50, 21:00, 23:20

Προτείνεται για παιδιά άνω των 3 ετών ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ: 6.30 μ.μ. ΚΥΡΙΑΚΗ: 12 μ. Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (ενήλικες) και 7 ευρώ (παιδιά)

ΑΙΘΟΥΣΑ 8

"Η ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ"

******* Φ. Ντοστογιέφσκι

"ΥΠΟΓΕΙΟ"

Θεατρική μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος Παραστάσεις: Τρίτη και Τετάρτη - ώρα 9 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 15 και 10 ευρώ τα μαθητικά φοιτητικά. ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ & Ο.Γ.Α- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Κρατήσεις θέσεων στο τηλ: 2410-534313- Πρωϊ:10 2 & Απόγ:6-9.

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας ισχύει το χειμερινό ωράριο, το οποίο έχει ως εξής: Δευτέρα: κλειστά. Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 - 9 μ.μ. Σάββατο, Κυριακή: 10 π.μ. - 2 μ.μ.

χαιριών, η σονρουντίνα, το σεήτα-τα, το ωνημά και άλλοι αγαπημένοι χοροί των προσφύγων, "αναβίωσαν", μέσα από τις αναλυτικές οδηγίες του κ. Θεολόγου, και όσοι παρευρέθηκαν είχαν την τύχη να μάθουν πολλά όχι μόνο για τη χορευτική παράδοση, αλλά και για τη ζωή των προσφύγων. Για άλλη μια φορά το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας πραγματοποίησε ένα πετυχημένο σεμινάριο, δίνοντάς του έτσι την ώθηση να συνεχίσει την προσπάθεια διάδοσης παραδοσιακών χορών απ' όλη την Ελλάδα, είτε με τα τμήματά του, είτε με τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων.

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ODEON - MULTICINEMA

4 ΑΙΘΟΥΣΕΣ Απόλυτος κλιματισμός σε όλους τους χώρους - Πλήρης ψηφιακός ήχος 7 καναλιών με 2 συστήματα: DOLBY SX 7 και D.T.S. ER 7. Τηλέφωνο για όλες τις αίθουσες: 2410 232.889 - Internet: www.odeon.gr ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Σαβ - Κυρ: 12:45, 15:15

Πεμ - Τετ: 17:15, 20:00

αποτέλεσε "έμπνευση" για όλους τους συμμετέχοντες με τις αστείρευτες γνώσεις του για την παράδοση των προσφύγων της Καππαδοκίας και της Μ. Ασίας, αλλά και με την ικανότητά του να μεταλαμπαδεύει την αγάπη του για τους χορούς αυτών των περιοχών. Η διδασκαλία του χαρακτηρίστηκε απ' όλους άψογη, καθώς προέρχεται από έγκυρη έρευνα πολλών ετών και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ετσι, για τρεις μέρες, ο χώρος του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας μετατράπηκε σε ...χοροστάσι παλιών εποχών. Ο χορός των κουταλιών, αλλά και των μα-

ΑΙΘΟΥΣΑ 4

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ (GR) Ο ΠΕΡΣΙ ΤΖΑΚΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ: Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ

4

Ακρως πετυχημένο το σεμινάριο χορών, με δάσκαλο τον Χ. Θεολόγο

STER CINEMAS THESSALIA 8

ΑΙΘΟΥΣΑ 1

ΠΕΜΠΤΗ

Από την Καππαδοκία και τη Μ. Ασία στο Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας

3o χλμ. Εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης Τηλ. από σταθερό 801 801 7837 ή από κινητό 210 23 71000 ONLINE BUY www.stercinemas.gr ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 04/03 - 10/03/2010

]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γοητευτική κωμωδία. Πρωταγωνιστούν: ΤΖΩΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΫ - ΕΡΑ ΦΑΡΜΑΪΓΚΑ - ΑΝΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚ Σκηνοθεσία: ΤΖΕΪΣΟΝ ΡΕΪΝΤΜΑΝ Ωρες έναρξης προβολών: 5,30 - 7,40 - 9,50. Προβολή ώρα 5,30 τιμή εισιτηρίου 6,50 ευρώ. Παιδικά - μαθητικά - φοιτητικά 6,00 ευρώ όλες τις ημέρες και ώρες.

ΑΙΘΟΥΣΑ 1

I LOVE KARDITSA!

Εκπληκτική κωμωδία Πρωταγωνιστούν: Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ - ΜΠΕΣΥ ΜΑΛΦΑ - Γ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ - ΕΛ. ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ Σκηνοθεσία: ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ Ωρες έναρξης προβολών: 5,30 - 7,30 - 9,30. Προβολή ώρα 5,30 τιμή εισιτηρίου 6,50 ευρώ. Παιδικά - μαθητικά - φοιτητικά 6,00 ευρώ όλες τις ημέρες και ώρες.

ΑΙΘΟΥΣΑ 2

Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ

Υπερ-παραγωγή Μεγάλου τρόμου! Πρωταγωνιστούν: ΕΜΙΛΙ ΜΠΛΑΝΤ - ΑΝΤΟΝΙ ΧΟΠΚΙΝΣ - ΜΠΕΝΙΤΣΙΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ - ΤΖΕΡΑΛΝΤΙΝ ΤΣΑΠΛΙΝ Σκηνοθεσία: ΤΖΟ ΤΖΟΝΣΤΟΝ Ωρα έναρξης προβολής: 9,45. Παιδικά - μαθητικά φοιτητικά 6,00 ευρώ όλες τις ημέρες και ώρες

ΑΙΘΟΥΣΑ 3

Ο ΠΕΡΣΙ ΤΣΑΚΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ: Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ

Μια ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ του σκηνοθέτη του ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ, ΚΡΙΣ ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ Πρωταγωνιστούν: ΠΗΡΣ ΜΠΡΟΝΣΑΝ ΛΟΓΚΑΝ ΛΕΡΜΑΝ - ΟΥΜΑ ΘΕΡΜΟΝ - ΣΟΝ ΜΠΙΝ Σκηνοθεσία: ΚΡΙΣ ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ (ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ) Ωρες έναρξης προβολών: 5,30 - 7,45 - 10,00. Προ-

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ" Γαληνού 5 και Φαρμακίδου Τηλ. 2411 101963 "Ο ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ" της Ιωάννας Φωτιάδου Σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ: ΠΈΜΠΤΗ: 19.30 - ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 7 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 21.30 ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 7 ΕΥΡΩ ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.30 - ΕΙΣΟΔΟΣ 15 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 10 ΕΥΡΩ ΚΥΡΙΑΚΗ 20.00 - ΕΙΣΟΔΟΣ 15 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 10 ΕΥΡΩ

βολή ώρα 5,30 τιμή εισιτηρίου 6,50 ευρώ. Παιδικά - μαθητικά - φοιτητικά 6,00 ευρώ όλες τις ημέρες και ώρες.

ΑΙΘΟΥΣΑ 2

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ

Αισθηματική κωμωδία. Πρωταγωνιστούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ - ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ - ΚΩΝ. ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ - Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ - ΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΗ Σκηνοθεσία: ΒΑΣ. ΤΣΕΛΕΜΕΓΚΟΣ Ωρα έναρξης προβολής: 7,30. Παιδικά - μαθητικά φοιτητικά 6,00 ευρώ όλες τις ημέρες και ώρες.

ΑΙΘΟΥΣΑ 2

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Θαυμάσια κωμωδία για όλη την οικογένεια. Πρωταγωνιστούν: ΜΑΞΙΜ ΓΚΟΤΑΡ - ΒΑΛΕΛΙ ΛΕΜΕΝΣΙΕ - ΚΑΝΤ ΜΕΡΑΝΤ Σκηνοθεσία: ΛΩΡΕΝ ΤΙΡΑΝΤ Ωρα έναρξης προβολής: 5,30 με τιμή εισιτηρίου 6,50 ευρώ. Παιδικά - μαθητικά - φοιτητικά 6,00 ευρώ όλες τις ημέρες και ώρες.

"ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ" ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ "ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ" Τηλ.: 2410 - 533417 ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Με το μουσικό Σύνολο της "ΧΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" Απαγγέλλει ο Κώστας Τσιάνος ΣΗΜΕΡΑ: 9 μ.μ. (Γενική είσοδος: 10 ευρώ) ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ "Η Μυστική μοναξιά των Ατρειδών"

"ΟΡΕΣΤΗΣ" - "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ" Σκηνοθεσία: Κων/νος Κωνσταντόπουλος ΣΑΒΒΑΤΟ 6/3 - ώρα: 9 μ.μ. ΚΥΡΙΑΚΗ 7/3 - ώρα: 9 μ.μ. Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις θέσεων στο ταμείο του "Θεάτρου του Μύλου" Πρωϊ: 10 - 1 & Απόγ: 6 - 9

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ "ΣΙΝΕ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ" Δευτέρα 8, Τρίτη 9 Μαρτίου

"ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ"

Σκηνοθεσία: Γιαν Μπόνι Ηθοποιοί: Ματίας Μπραντ, Βικτώρια Τραουτμαϊσντόρφ, Βάταν

Βίλκε Μόρινγκ, Σουζάνε Μπάρμαν, Αννα Μπρας Διάρκεια: 100 λεπτά. Ωρες προβολής: Δευτέρα 9.30 μ.μ., Τρίτη 7 μ.μ. και 9.30 μ.μ. Είσοδος: 4 ευρώ.


ΠΕΜΠΤΗ

4

ελλάδα

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

19

Φοροεπιδρομή και περικοπές για να μειωθεί το έλλειμμα

Σκληρά μέτρα σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, αλλά και φόρος πολυτελείας στο πακέτο που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση

Π

ερικοπές, αυξήσεις συντελεστών, "ψαλίδι" σε επιδόματα και έκτακτες εισφορές περιλαμβάνει το τελικό πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες.

Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Σήμερα θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και αύριο θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια. Η κυβέρνηση αποφάσισε την περικοπή 30% στο δώρο του Πάσχα, στο επίδομα αδείας και στο δώρο των Χριστουγέννων στο Δημόσιο, την αύξηση του ΦΠΑ στο 21%, την επιβολή έκτακτης εισφοράς 1% σε φορολογούμενους με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ το 2009, αλλά και επιβολή ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ που θα δηλωθούν το 2010. Επίσης, αυξάνεται ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας στο 2% για μια τριετία, για ακίνητη περιουσία άνω των 5 εκατ. ευρώ, αλλά και αύξηση του τέλους ραδιοσυχνοτήτων από το 0,1% στο 2% για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Αναλυτικά, στο "πακέτο" μέτρων με στόχο τα 4,8 δισ. ευρώ περιλαμβάνεται: * Περικοπή δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας κατά 30% για τους δημόσιους υπαλλήλους. * Περικοπή επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 12% αντί αρχικής εξαγγελίας για 10%. * Μείωση του επιδόματος δικαστικών κατά 20%. * Μείωση των επιχορηγήσεων για ΝΠΙΔ, ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού. * Μείωση κατά 10% των επιχορηγήσεων στα ταμεία ΟΑΠ, ΔΕΗ και ΤΑΠ-ΟΤΕ. * Μείωση κατά 5% (500 εκατ. ευρώ) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 100 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου Προγράμματος στο υπουργείο Παιδείας και κατά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, των πιστώσεων νέων προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας. * Μείωση κατά 20% των τιμών των φαρμάκων. * Αύξηση φόρου από το 3% στο 15% στα ακίνητα των offshore εταιριών. * Κατάργηση των αμειβόμενων επιτροπών στο δημόσιο, με παράλληλη μείωση κατά 50% των αποζημιώσεων στα μέλη διοικητικών συμβουλίων, πλαφόν στις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, απαγόρευση bonus, μείωση κατά 30% των δαπανών για υπερωρίες και μετακινήσεις. * Αύξηση ΦΠΑ για τον πολύ χαμηλό συντελεστή από το 4,5% στο 5% για το χαμηλό από το 9% στο 10%, και για τον υψηλό από το 19% στο 21%. Δεν μεταβάλλεται η έκπτωση των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά.

* Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα επιβάρυνση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 3 λεπτά. * Αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά. * Κατάργηση απαλλαγής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα. * Επιβολή ειδικού φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα με εργοστασιακή τιμή άνω των 17.000 ευρώ ή τιμή αγοράς άνω των 35.000 ευρώ, αλλά και σε σκάφη αναψυχής, ελικόπτερα, αεροσκάφη, πολύτιμους λίθους, πολύτιμα μέταλλα και δέρματα. Πάγωμα συντάξεων. Οι περικοπές των επιδομάτων δεν αφορούν τις συντάξεις. "Οι αποφάσεις είναι δύσκολες, αλλά επιλέγουμε να τις εφαρμόσουμε πριν οι συνθήκες μας το ζητήσουν" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Οι αποφάσεις είναι δύσκολες, αλλά αναγκαίες για την επιβίωση της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λίγο προτού γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα. Οι αποφάσεις "δεν ήταν απλώς επιλογή, αλλά ανάγκη για την επιβίωση της οικονομίας, για να φύγει η Ελλάδα από τη δίνη των κερδοσκόπων και της δυσφήμησης" σημείωσε χαρακτηριστικά. Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "πήραμε δύσκολες αποφάσεις σε μια δύσκολη κατάσταση", για να συμπληρώσει: "Αναμένουμε δικαίως πια την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και είναι η άλλη πλευρά αυτής της συμφωνίας". Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters ο

κ. Παπανδρέου είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι σε περίπτωση που δεν λάβει στήριξη από την ΕΕ, ενδεχομένως να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ίδια πηγή του Reuters, έλαβε τη στήριξη όλων των μελών του Υπουργικό Συμβούλιο, παρά τον προβληματισμό που διατυπώθηκε. Επίσης διατυπώθηκε η άποψη ότι είναι κατανοητές οι αντιδράσεις, ωστόσο εκείνο που κυριαρχεί είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς στα νέα μέτρα της κυβέρνησης ΤΟ ΚΚΕ Να βγουν στο δρόμο καλεί όλους τους πολίτες το ΚΚΕ, για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση "να πάρει πίσω τα άγρια μέτρα που οδηγούν το λαό στο κρεματόριο". Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αναφέρει: "Η άγρια θύελλα που έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο πόλεμος, που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και η ΕΕ με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κατά του λαού, γίνεται προς όφελος της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας. Την ίδια επίθεση δέχονται όλοι οι λαοί της ΕΕ και γενικότερα". Ακόμη τονίζει: "Είναι ευθύνη και χρέος όλων των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να απορρίψουν τα τρομοκρατικά διλήμματα και τα ψέματα κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας και να ξεσηκωθούν. Πατριωτισμός είναι η πάλη να μην πτωχεύσει ο λαός. Όλοι στο δρόμο του αγώνα για να αποκρούσουμε τους νέους άγριους φόρους στο ΦΠΑ και στα καύσιμα, τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων. Να αποτρέψουμε τον σφαγιασμό των δώρων Πάσχα - Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας. Είναι ψέμα ότι αυτό αφορά μόνο τον δημόσιο τομέα. Ο στόχος είναι να κοπεί εντελώς και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Να σταματήσουμε το ξεθεμέλιωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μέτρα που έχουν έτοιμα και θα αποτελέσουν το επόμενο κύμα επίθεσης". Καταλήγοντας αναφέρει: "Ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να εμπιστευτεί το ΚΚΕ. Τώρα πρέπει να εγκαταλείψει αποφασιστικά και συνειδητά τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, να οικοδομήσει τη δική του αντιμονοπωλιακή συμμαχία και να παλέψει για την ανατροπή της αντιλαϊ-

 Αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και καταρχήν στήριξη από το ΛΑΟΣ

κής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία". Ο ΣΥΡΙΖΑ Από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: "Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει στην πυρά την ελληνική κοινωνία και τις κατακτήσεις της. Αυτό όμως που φαίνεται απλόχερα να χαρίζει στους κερδοσκόπους δεν της ανήκει. Ανήκει στους Έλληνες εργαζόμενους που, με αγώνες και με θυσίες, κατέκτησαν τις τελευταίες δεκαετίες". Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι άμεσες δανειακές ανάγκες, οι οποίες λόγω των κερδοσκοπικών πιέσεων ικανοποιούνται με πολύ υψηλά επιτόκια, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με την έκδοση ενός ευρωπαϊκού ομολόγου ή με άλλους ανάλογους τρόπους. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο, πάνω στο οποίο δοκιμάζεται η ευρωπαϊκή, αν όχι παγκόσμια, επιστροφή σε ένα "νέο" νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, που θα στηρίζεται όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό των εθνικών κρατών, της ΕΕ και των διεθνών οργανισμών. Επί της αρχής στήριξη στα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση προσέφερε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης λέγοντας "θα ιδρώσουμε, θα δακρύσουμε, θα ματώσουμε, αλλά η Ελλάδα θα διασωθεί. Πρέπει να τη διασώσουμε". Ο ΛΑΟΣ Σε δήλωσή του ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει: "Όλα τα χρόνια της μεταπολιτεύσεως, μεριμνούσαμε για τους Έλληνες και παραμελούσαμε την Ελλάδα. Σήμερα, την στιγμή της μεγάλης κρίσεως, πρέπει να μεριμνήσουμε για την Ελλάδα, δοκιμάζοντας τους Έλληνες. Κυβερνήτες και κυβερνώμενοι, συνδικαλιστές και λοιποί παράγοντες του Δημοσίου βίου, υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια μάλλον κατώτεροι των περιστάσεων. Υπήρξαν στιγμές που δεν ορθώσαμε το ανάστημά μας όλοι μπροστά σε μεγάλες κομβικές για τον τόπο πορείες. Θα ιδρώσουμε, θα δακρύσουμε, θα ματώσουμε, αλλά η Ελλάδα θα διασωθεί. Πρέπει να τη διασώσουμε. Ο προσωπικός πατριωτισμός ενός εκάστου πρέπει να παραμερίσει τα οποιαδήποτε προσωπικά ωφελήματα, για να επαναφέρουμε το βαναύσως τραυματισμένο γόητρο της χώρας εκεί που επιβάλλεται από την μακροχρόνια Ιστορία μας και την υποχρέωσή μας προς τις επόμενες γενεές των Ελλήνων. Για κάθε ένα από τα μέτρα, ο ΛΑ.Ο.Σ θα τοποθετηθεί υπευθύνως εις τη Βουλή των Ελλήνων. Μέχρι τότε ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη ο τόπος, την κοινωνική ειρήνη".

Τα μέτρα παραλύουν τον κοινωνικό ιστό

Τ

Κριτική από τον Αντ. Σαμαρά που προέβλεψε βάθεμα της ύφεσης

ην αντίθεσή του στα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας πως "παραλύουν και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό", βαθαίνουν την ύφεση και αποδυναμώνουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Παράλληλα, επέρριψε στον πρωθυπουργό την ευθύνη ότι "άργησε πέντε ολόκληρους μήνες". "Αν είχε πάρει τα μέτρα νωρίτερα, θα ήταν πολύ ηπιότερα και λιγότερα επώδυνα. Και δεν θα τα επέβαλαν κοινοτικοί 'ε-

λεγκτές'" είπε. Μάλιστα, υποστήριξε ότι "στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μας έφεραν πάνω απ' όλα οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο πεντάμηνο. Αυτά που έκανε και κυρίως αυτά που δεν έκανε...". Πρόσθεσε ότι η κυβερνητική αναποφασιστικότητα είχε κόστος, καθώς όπως είπε- μέχρι στιγμής "ο δανεισμός με αυξημένα επιτόκια στοίχισε περί τα 300 εκατ. ευρώ". "Σχεδόν τα μισά από όσα θέλει να εξοικονομήσει με την περικοπή επιδομάτων χάθηκαν ήδη από το αυξημένο

κόστος δανεισμού" συμπλήρωσε. Παραδέχθηκε πως ευθύνες έχει ασφαλώς και η Νέα Δημοκρατία, για τα οποία ήδη πλήρωσε. "Σήμερα έχει γυρίσει σελίδα. Δεν απολογούμαι λοιπόν για κανέναν" είπε χαρακτηριστικά. Με τη φράση "εμείς στηρίζουμε οτιδήποτε βοηθά να βγει ο τόπος από την κρίση" ο κ. Σαμαράς είπε ότι απορρίπτει την αύξηση του ΦΠΑ, κάθε αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και την περικοπή του 14ου μισθού.

Προτείνει: - μεγαλύτερο φόρο στον καπνό και τα ποτά, - μεγαλύτερη φορολογία στα είδη πολυτελείας, - αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, - μεγαλύτερες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του κράτους. Επίσης, τόνισε ότι "κόκκινη γραμμή" αποτελούν η προστασία των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και η στήριξη της μεσαίας τάξης, με μέ-

τρα που δίνουν ανάσες στην αγορά. Ζήτησε πιο θαρραλέα περιστολή της δημόσιας σπατάλης και τόνωση της αγοράς σήμερα και την ανάπτυξη αμέσως μετά. Τέλος, ζήτησε επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.


20

διάφορα ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΜΟΥ

Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του Αστικού Κώδικα ότι ο Λ Ι Ο Υ Π Η Σ Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ του Δημητρίου και της Σταυρούλας το γένος Γάτου, που γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα και η Κ Α Τ Σ Α Φ Ο Υ Ρ Ο Υ Π Ο Λ Υ Τ Ι Μ Η - Α Ν Ν Α του Σταύρου και της Αθηνάς, το γένος Σμύρου που γεννήθηκε στο Κίνγκστον ΗΠΑ και κατοικεί στην Αθήνα, πρόκειται να έλθουν σε Α' θρησκευτικό γάμο που θα γίνει στη Λάρισα. 110 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 01/10 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΥΨΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ) 1. Αναβάλλεται ο υπ' αριθμ. 01/10 Πρόχειρος Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την προμήθεια Ανυψωτικής Διάταξης προς κάλυψη αναγκών ΜΣΒ 110 ΠΜ, λόγω αλλαγής στην τεχνική περιγραφή. Η προϋπολογισθείσα αξία του υπό προμήθεια είδους παραμένει 35.000,00 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και νόμιμων κρατήσεων). 2. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την 16/03/10 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στα γραφεία του Τμ. Οικονομικού της Μονάδος, ενώπιον τριμελούς Επιτροπής με βάση προδιαγραφές της Υπηρεσίας, τους όρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του Ν2362/95 (άρθρα 79 έως 85) και συμπληρωματικώς με τις διατάξεις του ΠΔ 118/07. Τελική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών ορίζεται στις 15/03/10 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00. 3. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η χαμηλότερη τιμή με βάση την τεχνική περιγραφή της Μονάδας. 4. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Τμ. Οικονομικού της 110 ΠΜ (τηλ. 2410 515043) για περισσότερες πληροφορίες και προκειμένου να τους επιδοθούν οι όροι του Διαγωνισμού. 5. Το κόστος για την παραλαβή του τεύχους των όρων του Διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των Δεκαπέντε Ευρώ (15,00 €) Λάρισα 02 Μαρτίου 2010 Σμχος (Ι) Νικ. Θεοχάρης Δκτής

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2010 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Ανακοινώνει: Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Γιάννουλης, που εδρεύει στη Γιάννουλη, Ν. Λάρισας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β): ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης) Κωδικός Υπηρεσία θέσης

Έδρα Ειδικότητα υπηρεσίας

103

Γιάννουλη ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 8 μήνες

Δήμος Γιάννουλης

Διάρκεια Αριθμός σύμβασης ατόμων 7

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ: Με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες με την εξής σειρά: - Για την θέση με κωδικό: 103 (1) Προηγούνται οι δημότες του Δήμου Γιάννουλης (Α' βαθμός εντοπιότητας) (2) Έπονται οι δημότες των υπολοίπων Δήμων ή Κοινοτήτων του νομού Λάρισας ( Β' βαθμός) (3) Έπονται οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των Νομών της χώρας ( Γ΄ βαθμός) ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ανά κωδικό θέσης) Κωδικός Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόθέσης σθετα) προσόντα 103

Δεν απαιτούνται τυπικά προσόντα ( άρθρο 5 παρ.2 του Ν. 2527/97)

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών. (παρ. 6 άρθρο 21 Ν.2190/1994 και παρ. 5 άρθρο του Ν.3174/2003) 2. Ως βαθμολογούμενη εμπειρία για την ειδικότητα εργατών καθαριότητας της κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) λαμβάνεται υπόψη η απασχόληση σε οποιαδήποτε καθήκοντα. Οι τρόποι υπολογισμού της εμπειρίας καθώς και τα κατά περίπτωση απαιτούμενα για την απόδειξή της δικαιολογητικά περιγράφονται αναλυτικά στο "Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)" (βλ. αντίστοιχα ΚΕΦΑΛΑΙΟ I., ενότητα Ε., υποενότητα ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ" και ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙ., στοιχείο 17. Πιστοποιητικά απόδειξης εμπειρίας). Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Γιάννουλης, Αθ. Διάκου 17, Τ.Κ. 41500, Γιάννουλη, απευθύνοντάς την στην υπηρεσία Προσωπικού, υπόψιν, κας Χρυσούλας Μπουτσόλη (τηλ. επικοινωνίας: 2413-505721 ), εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων - Διαγωνισμών Φορέων - Εποχικού γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι - Ανεξάρτητες και άλλες αρχές - ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων - Διαγωνισμών Φορέων - Εποχικού. Γιάννουλη: 2/03/2010 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΛΑΜΑΝΗΣ

4

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Προχωρά η εθνική χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ με 2 δισ. ευρώ λέει η Λ. Κατσέλη Δάνειο για 25 μέχρι 30 έτη

Γ

ια τη χρηματοδότηση επενδυτικών και αναπτυξιακών δράσεων της κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συζήτησαν σε συνάντησή τους χθες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη και ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλούταρχος Σακελλάρης. Σε δηλώσεις της, η υπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκε και προχωρεί η χρηματοδότηση της εθνικής συμμετοχής για το ΕΣΠΑ. "Ένα ύψος χρηματοδότησης έως 2 δισ. ευρώ, με ένα δάνειο με πολύ ευνοϊκούς όρους για 25 μέχρι 30 έτη. Συζητήσαμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων στη χώρα μας, την προώθηση των προγραμμάτων Jeremy και Jessica,

που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έργα στους δήμους, αλλά και αναπλάσεις πόλεων και, τέλος, την πιθανή μας συνεργασία στο πλαίσιο του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου". "Είναι ένα πακέτο συνεργασίας, το οποίο πραγματικά δίνει μια θετική προοπτική" ανέφερε η Λ. Κατσέλη, συμπληρώνοντας ότι "σε αυτές τις δύσκολες

στιγμές που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, αντιστάθμισμα είναι οι επενδύσεις, η ανάπτυξη, η θετική προοπτική". Ο Πλ. Σακελλάρης επισήμανε ότι διαβεβαίωσε την υπουργό ότι όχι απλά θα συνεχίζει η ΕΤΕπ να χρηματοδοτεί την Ελλάδα, αλλά "είναι έτοιμη να εντείνει την προσπάθειά της με περισσότερες χρηματοδοτήσεις για έργα πνοής, για μακροπρόθεσμες, μακρόπνοες επενδύσεις". Νωρίτερα, είχαν συνάντηση εργασίας ο γ.γ. Επενδύσεων του ΥΠΟΙΑΝ Γιώργος Πετράκος και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι εξέτασαν διεξοδικά το θέμα της χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ, με σκοπό την προώθηση της πρωτοβουλίας.

Σταθερά πρώτη στις αυξήσεις η Ελλάδα  Στα ύψη οι τιμές προϊόντων ευρείας κατανάλωσης σύμφωνα με το ΕΛΚΕΚΑ

Σ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Αριθμ. Πρωτ.: 1722

ΠΕΜΠΤΗ

ύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Ιανουάριο-10, προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά τις πρώτες θέσεις στις αυξήσεις

σε πολλά προϊόντα. Συγκεκριμένα: Η Ελλάδα τρίτη στον πληθωρισμό με 2,3% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,0%. Η Ελλάδα πρώτη στις επισκευές οικιακών συσκευών με αύξηση 4,1% με δεύτερη την Ισπανία 3,2% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,8%.

Αναστολή επιστροφών ΦΠΑ Αναστέλλονται μέχρι 31/5 οι επιστροφές ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, η αναστολή των επιστροφών κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητοι προσωρινοί ή τακτικοί έλεγχοι γι' αυτές. ΔΕΥΑΛ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

ΤΕΡΜΑ ΤΥΧΕΡΟΥ 412 22 ΛΑΡΙΣΑ ΕΡΓΟ: 4/10 ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΔΕΥΑΛ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 1.188.215,00 Ευρώ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

1. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) προκηρύσσει Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: 4/10 ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ, με προϋπολογισμό 1.188.215,00 € (με αναθεώρηση και ΦΠΑ). Το έργο συντίθεται από εργασίες που ανήκουν στην κατηγορία των Υδραυλικών Έργων με προϋπολογισμό 975.154,37 ευρώ (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ). 2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την έδρα της υπηρεσίας οδός Τέρμα Τυχερού στη Λάρισα, μέχρι την 18-3-2010 και ώρα 13.00 με αντικαταβολή 20 ευρώ. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 687162, FAX επικοινωνίας 2410 687144, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία, ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΕΣΤΑΣ. 3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 23 - 3 - 2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 10,00 π.μ. και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών ομοειδών εργασιών, με έλεγχο ομαλότητας των επιμέρους ποσοστών έκπτωσης επί των τιμών του τιμολογίου, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ. 609/85. 4. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.ΕΠ. που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, ήτοι τάξη ΔΕΥΤΕΡΗΣ στην κατηγορία των Υδραυλικών Έργων. 5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 19.504 ευρώ και ισχύ τουλάχιστον 210 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 180 ημέρες. 6. Το έργο χρηματοδοτείται από το ταμείο της ΔΕΥΑΛ. Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί. 7. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ. Λάρισα 16 - 2 - 2010 Ο Αντιπρόεδρος ΔΣ της ΔΕΥΑΛ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ

Η Ελλάδα πρώτη στον σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6%, με δεύτερη την Ιταλία με αύξηση 14,9% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 4,3%. Η Ελλάδα πρώτη στην αύξηση του καφέ, κακάο, τσάϊ, με 1,9% με δεύτερη την Μάλτα με 1,7% όταν ο Μ.Ο της Η Ε.Ε είναι 0,20%. Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές με 19,2%, με δεύτερη την Μάλτα με 5,2% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 2,8%. Η Ελλάδα πρώτη στις ασφά-

λειες μεταφορών με αύξηση 10,9% με δεύτερη την Κύπρο με 7,7% όταν ο ΜΟ της ΕΕ είναι 4,8% Η Ελλάδα πρώτη στην αύξηση της βενζίνης με 28,3% με δεύτερη την Ιρλανδία με 26,7% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 16,2%. Η Ελλάδα τρίτη στην αύξηση προϊόντων διατροφής με 2,2% με πρώτο το Λουξεμβούργο με 3,6% και δεύτερο το Βέλγιο με 2,6% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι -0,2%.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΛΑΡΙΣΑΣ "Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ" 1ο Χιλ. Λάρισας - Καρδίτσας ΤΚ 41500 ΤΘ 1155 Τηλ./Φαξ: 2410 661164 e-mail: taxi_ larissas@yahoo.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Καλούνται τα μέλη του προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Ταξί Λάρισας "Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ" σε τακτική Γεν. Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 και ώρα 18:00, στην αίθουσα δεξιώσεων Σπήλιος, που βρίσκεται δίπλα από τα γραφεία του Συνεταιρισμού, με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης. ΘΕΜΑΤΑ 1. Απολογισμός - Έγκριση Ισολογισμού 2009 2. Διάφορα θέματα Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Γεν. Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα την ίδια ημέρα και ώρα. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σιώμος Ιωάννης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ Πράξης χαρακτηρισμού έκτασης Το Δασαρχείο Ελασσόνας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 998/79 και ύστερα από αίτηση του Καφφέ Δημητρίου του Ζήση εκδόθηκε η με αριθ. 447/21776/10-02-2010 πράξη χαρακτηρισμού έκτασης που αποτελείται από δύο τμήματα Ε1=4.130,00 τ.μ. και Ε2= 2.475,00 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση "Σουρβιά" κτηματικής περιφέρειας Κ.Δ. Βερδικούσιας της Κοινότητας Βερδικούσιας, με την οποία χαρακτηρίστηκε ως μη δάσος, μη δασική ανήκουσα στην κατηγορία των εκτάσεων του άρθρου 3 παρ. 6α του Ν. 998/79 (Γεωργικώς καλλιεργούμενες εκτάσεις). Αντιρρήσεις πάνω σ' αυτή, επιτρέπονται μέσα σε δύο (2) μήνες από οποιοδήποτε έχει έννομο συμφέρον σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 14 παρ. 3 του Ν.998/79 ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Νομού (άρθρο 10 παρ. 3 του Ν.998/79). Ελασσόνα 10 - 02 - 2010 Με Ε.Γ.Γ.Π.Θ. Η Δασάρχης Ελασσόνας Αποστόλου Φρειδερίκη Δασολόγος με Α' βαθμό


ΠΕΜΠΤΗ

4

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ Αριθμ. Πρωτ.: 564

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2010 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο Δήμαρχος Μακρυχωρίου - Λάρισας Έχοντας υπόψη: 1.-Tις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν. 2.-Τα άρθρα 168 και 170 του Ν. 3584/2007, όπως και την παρ. 5 του άρθρου 6 του Ν. 3146/2003, όπως ισχύουν. 3.-Την αριθμ. 84/2009 Απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Μακρυχωρίου - Λάρισας. 4.-Την αριθμ. 225/3178/12-1-2010 εγκριτική Απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 5.-Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΦΕΚ. 1199/τ.β/15-6-1999) της υπηρεσίας μας. Ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Μακρυχωρίου, που εδρεύει στο Μακρυχώρι - Λάρισας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β): ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης) Κωδικός Υπηρεσία θέσης 301

401

Έδρα Ειδικότητα υπηρεσίας

Δ ι ά ρ κ ε ι α Αριθμός σύμβασης ατόμων

Δήμος Μα- Μακρυχώρι ΔΕ Οδηγός α- Οκτώ (8) κρυχωρίου - Λάρισας πορριμματοφό- μήνες ρου-φορτηγού αυτοκινήτου

1

Δήμος Μα- Μακρυχώρι- ΥΕ Εργάτης κα- Οκτώ (8) μή- 2 κρυχωρίου Λάρισας θαριότητας νες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ: Με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες με την εξής σειρά: - Για την θέση με κωδικό: 301 και 401 1).Προηγούνται οι δημότες του Δήμου Μακρυχωρίου του Νομού Λάρισας (Α' βαθμός εντοπιότητας) 2).Έπονται οι δημότες των υπολοίπων Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Λάρισας (Β' βαθμός εντοπιότητας) 3).Έπονται οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των Νομών της Χώρας (Γ' βαθμός εντοπιότητας) ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ανά κωδικό θέσης) Κωδικός θέσης Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα 301

401

21

διάφορα

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Α.- Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. ειδικοτήτων (α) τεχνικού αυτοκινήτων οχημάτων ή (β) εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων ή - πτυχίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ΤΕΕ ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή απολυτήριος τίτλος: - Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου τμήματος Μηχανικών αυτοκινήτων ή - Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή - Σχολής Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. του Ν. 1346/83 ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας , δηλαδή :Τεχνικού Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων ΙΕΚ ή - Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου ή - Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού Αυτοκινήτου ΤΕΕ ή - Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή - Ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτων Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν.1346/1983 (ΦΕΚ 46Α') ή Τεχνικός Μαχανοτρoνικής ΙΕΚ ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής , αντίστοιχης ειδικότητας. Β. Ισχύουσα Επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' ή Γ1 κατηγορίας. ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α' ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ: Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με τα προσόντα της προηγούμενης παραγράφου επιτρέπεται η πρόσληψη με προσόν διορισμού οποιοδήποτε απολυτήριο τίτλο σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Ι.Ε.Κ., καθώς και ισχύουσα επαγγελματική άδεια Γ΄ ή Γ1 κατηγορίας και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών. ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β' ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ: Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με τα προσόντα της προηγούμενης παραγράφου , επιτρέπεται η πρόσληψη με προσόν διορισμού τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τίτλο τριταξίου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου), ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριο τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ή Γ1 κατηγορίας και αντίστοιχη εμπειρία τριών (3) ετών τουλάχιστον . ΠΡΟΣΟΝΤΑ Γ' ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ: Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με τα προσόντα της προηγούμενης παραγράφου , επιτρέπεται η πρόσληψη με προσόν διορισμού τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τίτλο τριταξίου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου), ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριο τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης , του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ ή Γ1 κατηγορίας και αντίστοιχη εμπειρία έξι (6) μηνών τουλάχιστον: Σημείωση για τους κατόχους άδειας οδήγησης των υποκατηγοριών Γ και Γ1 απαιτείται και πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας (ΠΕΙ) μεταφοράς εμπορευμάτων όπως αναφέρεται στις επισημάνσεις. Δεν απαιτούνται σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του Ν. 2527/1997

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ: 1) Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65

ετών. 2) Ως βαθμολογούμενη εμπειρία για την ειδικότητα ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων - Φορτηγών νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή προς το αντικείμενο των προς πλήρωση θέσεων. Για την ειδικότητα του εργάτη καθαριότητας της κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) λαμβάνεται υπόψη η απασχόληση σε οποιαδήποτε καθήκοντα. Οι τρόποι υπολογισμού της εμπειρίας καθώς και τα κατά περίπτωση απαιτούμενα για την απόδειξή της δικαιολογητικά περιγράφονται αναλυτικά στο "Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)" (βλ., αντίστοιχα, "ΚΕΦΑΛΑΙΟ I, Ενότητα Ε., ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ" και "ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙ, 17. Πιστοποιητικά απόδειξης εμπειρίας"). * Για την ειδικότητα ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων - Φορτηγών η εμπειρία λαμβάνεται υπόψη μετά την απόκτηση επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ ή Γ1 κατηγορίας. * Ειδικά για τους επαγγελματίες οδηγούς που εργάζονται ως οδηγοί στο δικό τους αυτοκίνητο αποδεικνύουν την εμπειρία τους με πιστοποιητικό του ασφαλιστικού τους φορέα, που βεβαιώνει το χρόνο ασφάλισής τους σε αυτό σε συνδυασμό με υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνουν σαφώς ότι οι ίδιοι είναι οδηγοί του αυτοκινήτου τους και διαθέτουν την εμπειρία που δηλώνουν στην αίτησή τους. * 3) Για την ειδικότητα ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων - Φορτηγών επισημαίνονται τα εξής: * Για τις άδειες οδήγησης αυτοκινήτων, όταν δεν προκύπτει η ημερομηνία της αρχικής κτήσης, της κατά την προκήρυξη απαιτούμενης άδειας, αλλά μόνο η ημερομηνία λήξης της άδειας, πρέπει οι υποψήφιοι να συνυποβάλλουν και σχετική βεβαίωση της οικείας υπηρεσίας συγκοινωνιών. Σε περίπτωση αδυναμίας της αρμόδιας υπηρεσίας να χορηγήσει τη βεβαίωση αυτή, λόγω καταστροφής ή φθοράς των αρχείων της, αρκεί: -η προσκόμιση της βεβαίωσης της υπηρεσίας αυτής στην οποία αναφέρεται ο λόγος αδυναμίας καθώς και - η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης κατά το άρθρο 8 του ν.1599/1986 του υποψηφίου στην οποία να δηλώνει την ακριβή ημερομηνία αρχικής κτήσης της κατηγορίας επαγγελματικής άδειας οδήγησης που ζητείται από την προκήρυξη. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης αλλοδαπής, για να γίνουν δεκτοί πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών "περί ισοδυναμίας και αντιστοιχίας της άδειας οδήγησης αλλοδαπής με τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης ημεδαπής". * Για την ειδικότητα ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων - Φορτηγών επισημαίνονται τα εξής: Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 74/2008, με το οποίο προσαρμόστηκε η ελληνική νομοθεσία προς την Κοινοτική Οδηγία 2003/59/ΕΚ "σχετικά με την αρχική επιμόρφωση και την περιοδική κατάρτιση των οδηγών ορισμένων οδικών οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την μεταφορά εμπορευμάτων ή επιβατών" υποχρέωση απόκτησης ΠΕΙ αρχικής επιμόρφωσης μεταφοράς εμπορευμάτων, έχουν οι οδηγοί των υποκατηγοριών και κατηγοριών Γ και Γ1, οι οποίοι αποκτούν άδεια οδήγησης μιας τουλάχιστον από τις υποκατηγορίες ή κατηγορίες αυτές από 10Σεπτεμβρίου 2009 και μετά. Προκειμένου δε να συνεχίσουν τη δραστηριότητα μεταφοράς εμπορευμάτων και μετά τη λήξη της ισχύος του ΠΕΙ αρχικής επιμόρφωσης, πρέπει να αποκτήσουν ΠΕΙ περιοδικής κατάρτισης. Οι οδηγοί των ανωτέρω υποκατηγοριών ή κατηγοριών, οι οποίοι απέκτησαν την αντίστοιχη άδεια οδήγησης μέχρι και 9 Σεπτεμβρίου 2009 απαλλάσσονται της υποχρέωσης κατοχής ΠΕΙ μεταφοράς εμπορευμάτων μέχρι και 9 Σεπτεμβρίου 2014.Μετά την ημερομηνία αυτή υποχρεούνται να κατέχουν ΠΕΙ περιοδικής κατάρτισης, αφού παρακολουθήσουν πρόγραμμα περιοδικής κατάρτισης. Προκειμένου ο οδηγός να αποδείξει ότι είναι κάτοχος ΠΕΙ απαιτείται να κατέχει ισχύον Δελτίο Επιμόρφωσης Οδηγού ή επί του εντύπου της άδειας οδήγησης και δίπλα σε μία ή και περισσότερες εκ των υποκατηγοριών ή κατηγοριών Γ και Γ1, τις οποίες κατέχει, να είναι καταχωρημένος ο κοινοτικός κωδικός αριθμός "95". Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο "Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)". ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Δημοσίευση της ανακοίνωσης Περίληψη της παρούσας ανακοίνωσης, η οποία πρέπει να περιέχει υποχρεωτικά τα όρια ηλικίας και όλα τα στοιχεία του άρθρου 21 παρ. 8 του Ν. 2190/1994 (όπως ισχύει), να δημοσιευθεί σε δύο (2) ημερήσιες ή εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες του νομού, εφόσον εκδίδονται. Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης μαζί με το "Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)" να γίνει στο χώρο των ανακοινώσεων του καταστήματος που βρίσκεται στο Μακρυχώρι Λάρισας και εδρεύει η υπηρεσία της υπηρεσίας μας. Να συνταχθεί και σχετικό πρακτικό ανάρτησης (σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 9 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει). ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Μακρυχώρι - Λάρισας Τ.Κ. 400 06, υπόψιν κ. Νικολάου Ζιώγα (τηλ. επικοινωνίας: 2495350400), εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού ή κοινοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων - Διαγωνισμών Φορέων - Εποχικού γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι - Ανεξάρτητες και άλλες αρχές - ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων - Διαγωνισμών Φορέων - Εποχικού. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: Ανάρτηση πινάκων και υποβολή ενστάσεων Αφού η υπηρεσία μας επεξεργαστεί τις αιτήσεις των υποψηφίων βάσει των κριτηρίων του νόμου (όπως αναλυτικά αναφέρονται στο Παράρτημα της ανακοίνωσης), θα αναρτήσει, το αργότερο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στο κατάστημα των γραφείων μας, ενώ θα συνταχθεί και πρακτικό ανάρτησης το οποίο θα υπογραφεί από δύο (2) υπαλλήλους της υπηρεσίας. Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και, για να εξεταστεί, πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής στο Δημόσιο Ταμείο παραβόλου ύψους σαράντα ευρώ (40 €). ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ της παρούσας ανακοίνωσης αποτελεί και το "Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)" με σήμανση έκδοσης "ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010", το οποίο περιλαμβάνει: i) οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1, σε συνδυασμό με επισημάνσεις σχετικά με τα προσόντα και τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων σύμφωνα με τις ισχύουσες κανονιστικές ρυθμίσεις ii) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής iii) τη διαδικασία κατάταξης των υποψηφίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Παράρτημα αυτό, μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολουθείται και για την αναζήτηση του εντύπου της αίτησης δηλαδή: Κεντρική σελίδα - Έντυπα αιτήσεων - Διαγωνισμών φορέων - Εποχικού. Μακρυχώρι 17 Φεβρουαρίου 2010 Ο Δήμαρχος Ζήσης Ν. Λιούπας

ΜΕΣΟ - ΛΙΟΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΙΞΟΥ 4 ΤΗΛ. 2410 256263, 6936 645130 www.meso-lliokos.gr

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ -ΑΓ.ΘΩΜΑΣ, ΣΤΟΥΝΤΙΟ, 2ος ορ., 37 τ.μ., 1 έτους, 47.000 € -ΝΙΚΗΤΑΡΑ, ΣΤΟΥΝΤΙΟ, 24 τ.μ., 1ος ορ., ΝΕΟΔΜΗΤΗ, 36.000 € -Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ, ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ, 30 τ.μ., ΗΜΙΟΡΟΦΟΣ, 38.000 € -ΟΣΕ, ΣΤΟΥΝΤΙΟ, 34 τ.μ., 5ος ορ., 1 έτους, 43.000 € ΔΥΑΡΙΑ -ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ, 41 τ.μ., 1ος ορ., ΝΕΟΔΜΗΤΗ, 65.000 € -ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ, 60 τ.μ., 1ος ορ., 25ετίας, 40.000 € -ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ, 61 τ.μ., ΗΜΙΟΡΟΦΟΣ, 40.000 € -ΑΓ.ΘΩΜΑΣ, 60 τ.μ., 2ος ορ., PAR, ΑΠΟΘΗΚΗ, 1 έτους, 83.000 € ΤΡΙΑΡΙΑ -ΟΣΕ, 90 τ.μ., 5ος ορ., PAR, Φ/Α-Α/Θ, ΑΠΟΘΗΚΗ, 1 έτους, 144.000 € -ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΣ, 92 τ.μ., 1ος ορ., PAR, Φ/Α-Α/Θ, 97.000 € -ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, 123 τ.μ., 2ος ορ., 95.000 € -ΣΤΡ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, 1ος ορ., ΝΕΟΔΜΗΤΗ, 80 τ.μ., PAR, Φ/ΑΑ/Θ, 125.000 € -ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΑ, 1ος ορ., ΝΕΟΔΜΗΤΗ, PAR, ΑΠΟΘΗΚΗ, 120.000 € -ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, 1ος ορ., 97 τ.μ., ΝΕΟΔΜΗΤΗ, ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, PAR, 140.000 € ΤΕΣΣΑΡΙΑ -ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΑ, 4αρι, 3ος ορ., ΝΕΟΔΜΗΤΗ, ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, 120 τ.μ., PAR, 165.000 € -ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΣ, 135 τ.μ., 2ος ορ., ΝΕΟΔΜΗΤΗ, PAR, ΑΠΟΘΗΚΗ, 275.000 € -6 ΔΡΟΜΟΙ, 125 τ.μ., 1ος ορ., ΝΕΟΔΜΗΤΗ, ΤΖΑΚΙ, PAR, 225.000 € -ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΑ, 124 τ.μ., 2ος ορ., 2ετίας, ΤΖΑΚΙ, ΑΠΟΘΗΚΗ, PAR, 172.000 € -ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΑ, 128 τ.μ., 1ος ορ., , ΤΖΑΚΙ, ΑΠΟΘΗΚΗ, PAR, 177.000 € ΠΕΝΤΑΡΙΑ -ΠΟΛ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, 27ετίας, ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, 4ος ορ., 112 τ.μ., PAR, 130.000 € ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ -ΝΕΡΑΙΔΑ, 220 τ.μ., ΜΕ ΠΥΛΟΤΗ, 550.000 € -Ν.ΠΟΛΙΤΕΙΑ, 140 τ.μ., 3υ/δ, ΤΖΑΚΙ, 230.000 € -ΑΒΕΡΩΦ, 2υ/δ, 112 τ.μ., ΤΖΑΚΙ, PAR, 4ετίας, 185.000 € -ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΣ, 160 τ.μ., ΤΖΑΚΙ, PAR, 320.000 € -6 ΔΡΟΜΟΙ, 5ος+6ος ορ., 177 τ.μ., ΝΕΟΔΜΗΤΗ, ΤΖΑΚΙ, PAR, 360.000 € -ΧΑΡΑΥΓΗ, 126 τ.μ., 3υ/δ, ΤΖΑΚΙ, PAR, ΝΕΟΔΜΗΤΗ, 195.000 € ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ -ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, 30 τ.μ., 140.000 € -ΗΡ.ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, 105 τ.μ., υπόγειο 105 τ.μ., πατάρι 50 τ.μ., 650.000 € -ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, 2ος ορ., 3 χώροι για γραφεία, 100 τ.μ., 120.000 € -ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ, 4ος ορ., 2 χώροι για γραφεία, 50 τ.μ., 55.000 € -ΑΝΘ.ΓΑΖΗ, 4ος ορ., 105 τ.μ., 140.000 € -ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ, ΗΜΙΟΡΟΦΟΣ, 61 τ.μ., 40.000 €

ΟΙΚΟΠΕΔΑ -ΑΒΕΡΩΦ α)180 τ.μ., ΣΔ 0.8, 85.000 €, β)298 τ.μ., ΣΔ 0.8, 120.000 €, γ)198 τ.μ., ΣΔ 0.8, 70.000 €, δ)670 τ.μ., ΣΔ 0.8, 320.000 € -Ν.ΠΟΛΙΤΕΙΑ α)205 τ.μ., ΣΔ 1.2, 120.000 €, β)240 τ.μ., ΣΔ 0.8, 120.000 €, γ)267 τ.μ., ΣΔ 0.8, 130.000 €, δ)240 τ.μ., ΣΔ 1.2, 130.000 € -ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΑ, 233 τ.μ., ΣΔ 1.2, 135.000 € -ΝΙΚΑΙΑ, ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ α)2.550 τ.μ., 190.000 €, β)2.510 τ.μ., 110.000 € -ΤΟΥΜΠΑ α)340 τ.μ., ΣΔ 0.8, 105.000 €, β)750 τ.μ., ΣΔ 0.8, 300.000 € -ΒΟΛΟΥ, 220 τ.μ., ΣΔ 1.2, 100.000 € ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ -ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ, 5.500 τ.μ., με κτίσμα 600 τ.μ., 320.000 € -ΦΑΡΣΑΛΩΝ α)16.800 τ.μ., 1.500.000 €, β)21.000 τ.μ., 2.100.000 € -ΝΙΚΑΙΑ α)26.000 τ.μ., 300.000 €, β)ΠΛΗΣΙΟΝ ΙΑΣΩ, 7.650 ρεύμα-νερό, 260.000 € -ΔΑΣΟΧΩΡΙ, 10.000 τ.μ., 240.000 € -ΛΑΡΙΣΗΣ-ΤΥΡΝΑΒΟΥ, 30.000 τ.μ., 1.000.000 € -ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΜΕ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ, 30.000 τ.μ., 300.000 € -ΠΕΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, 10.300 τ.μ., 650.000 € - ΠΕΟ, 6.000 τ.μ., 300.000 € -ΤΡΙΚΑΛΩΝ α)1.500 τ.μ., 150.000 €, β)7.000 τ.μ., 1.500.000 € -ΠΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, 12.000τμ με κτίσμα 1.000 τ.μ., 1.700.000 € -ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΓΡΙΤΣΑ, 12.500 τ.μ., ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, 550.000 € ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ -ΣΤΟΥΝΤΙΟ, 2ετίας, ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ, Φ/Α-Α/Θ340 € -ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΣ, 2ΑΡΙ, 55 τ.μ., 2ος ορ., Π-Κ/Θ, 250 € -ΟΓΛ, 2ΑΡΙ, 1ος ορ., 65 τ.μ., Φ/Α-Α/Θ, 400 € -ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΜΕΖΟΝΕΤΑ-3ΑΡΙ, Π-Α/Θ, 700 € -ΑΓ.ΒΕΛΗΣΣΑΡΙΟΣ, 3ΑΡΙ, 4ος ΟΡ., Φ/Α-Α/Θ, 450 € -ΝΙΡΒΑΝΑ, 4ΑΡΙ, ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, 2ος ορ., PAR, Π-Α/Θ, 700 € -ΟΙΚ.ΕΞ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 4ΑΡΙ, 10ετίας, PAR, ΑΠΟΘΗΚΗ, Π-Κ/Θ, 430 € ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ-ΓΓΡΑΦΕΙΑ -23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, 100τμ+100τμ υπόγειο+50τμ πατάρι, 1.200 € -5ο χλμ. ΛΑΡΙΣΑΣ-ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, 700 τ.μ., 500 € -ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ-ΙΑΤΡΕΙΟ, 2ος ορ., 110 τ.μ., 4 ΧΩΡΟΙ , 500 € -ΗΡ.ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΑ, 1ος ορ., 110 τ.μ., 3 ΧΩΡΟΙ, 350 € -ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΑ, 4ος ορ., 3 ΧΩΡΟΙ, 420 € -ΦΡΙΞΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ, 2ος ορ., 30 τ.μ., 230 € -ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΣ, 120 τ.μ., 1ος ορ., 450 € -ΚΕΝΤΡΟ, ΓΡΑΦΕΙΟ, 30 τ.μ., 2ος ορ., 270 € -ΑΓ.ΑΧΙΛΛΙΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, 90 τ.μ., ΓΩΝΙΑΚΟ, 2.000 €


22

μικρές αγγελίες

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στη Νεάπολη, Δαβάκη 89. Πληροφορίες τηλ. 2410 613573. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δωμάτια με το μήνα σε ξενοδοχείο. Πληροφορίες τηλ. 4074 2410 250.713.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 280 τ.μ. με προαύλιο χώρο μπροστά 350 και 400 τ.μ. πίσω, ύψος 5,5 μ., 4ο χλμ. Λάρισας - Φαρσάλων. Πληροφορίες τηλ. 2410 660894, 6978 894610. 5179 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι επί της Βουλγαροκτόνου 14. Πληροφορίες τηλ. 6937 820930. 4941

ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ. Πωλείται οικόπε-

δο 200 τ.μ., 100 μέτρα από τη θάλασσα, πίσω από την ταβέρνα "Καράβια". Πληροφορίες τηλ. 6976 593788. 5180 63 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στη Ν. Σμύρνη έναντι Αγ. Δημητρίου σε πεζόδρομο 224 τ.μ., Σ/Δ 1,2. Τιμή 50.000 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 6944 373018. 5177 103 ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μεγάλη ευκαιρία για επένδυση σε αγορά αγροτεμαχίων 4.000 τ.μ., 6.000 τ.μ., 8.000 τ.μ., άρτια και οικοδομήσιμα, πλησίον της υπό ανασύσταση προσεχώς λίμνης "ΑΣΚΟΥΡΙΣ", με θέα τον Ολυμπο και τα γύρω δάση ελάτης. Πληροφορίες τηλ. 6981 047605. 5178 153 ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ: Τιμή ευκαιρίας. Πωλούνται: Αγροί 8.000 μ2 και 6.000 μ2, εκτός σχεδίου. Πληρο-

ΝΑΣΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Διαχείριση Ακινήτων Παναγούλη 27 2ος όροφος - Λάρισα Τηλ. 2410 538.101 ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΙΚΗ εντός σχεδίου προς Αθήνα: 10.000 τ.μ. οικόπεδο με 3.500 τ.μ. καταστήματα - 1.200 τ.μ. οικόπεδο με 750 τ.μ. κατάστημα - 1.400 τ.μ. οικόπεδο με 900 τ.μ. κατάστημα 5.000 τ.μ. οικόπεδο - 8.500 τ.μ. οικόπεδο. ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΙΚΗ εκτός σχεδίου προς Αθήνα: 40.000 τ.μ. οικόπεδο - 3.000 τ.μ. κατάστημα - 9.000 τ.μ. κτίσματα για εμπορικό κέντρο - ΙΑΣΩ φάτσα 45.000 τ.μ. με δυνατότητα έως 200.000 τ.μ. για εμπορικό κέντρο - 17.000 τ.μ. οικόπεδο με κατάστημα 700 τ.μ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: 17.000 τ.μ. χωραφοοικόπεδο φάτσα - 5.500 τ.μ. χωραφοοικόπεδο φάτσα με 1.200 τ.μ. κατάστημα 8.000 τ.μ. χωραφοοικόπεδο πίσω από Ελληνικά Εκπαιδευτήρια. ΒΟΛΟΥ: 12.000 τ.μ. χωραφοοικόπεδο φάτσα για καταστήματα 12.500 τ.μ. χωραφοοικόπεδο φάτσα για καταστήματα - 9.000 τ.μ. χωραφοοικόπεδο φάτσα για καταστήματα. ΔΙΑΦΟΡΑ: Καρδίτσας φάτσα 8.000 τ.μ. - Τυρνάβου φάτσα 15.000 τ.μ. - Πλατεία Τυρνάβου κεντρική φάτσα οικόπεδο 400 τ.μ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ολα τα παραπάνω ακίνητα είναι μεγάλης προβολής. Πληροφορίες στο γραφείο κατόπιν ραντεβού.

φορίες 6981 047605.

5147 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 8 και 16 στρέμματα επί της Καρδίτσης πριν την Αγία Παρασκευή. Επίσης 8 και 10 στρέμματα στον Αγιο Τρύφωνα, θέση Παλαιοχώρι. Πληροφορίες τηλ. 6977 437548. 4818 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ αγροτεμάχια 4 στρέμματα στην περιοχή Παλαιοχώρι Φιλιππούπολης. Πληροφορίες τηλ. 6977 437548. 4815

ΠΕΜΠΤΗ

κατηγορίας και ADR για διανομή ΠΩΛΗΣΕΙΣ πετρελαίου. Πληροφορίες τηλ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 2410 541331 και 6977 586429. ΠΩΛΕΙΤΑΙ AUDI TT, Turbo Quattro, 5145 225 hp, ασημί, τέλη 2001, 64.700 χλμ. σε πολύ καλή κατάσταση. Πληροφορίες τηλ. 6932 527292. 5157 ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ιδιαίτερα μαθήματα Πληροφορικής σε μαθητές γυμνασίου, λυκείου, ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΙΕΚ και ΤΕΙ. Τιμές προσιτές. Πληροφορίες τηλ. 2413 010950, 6981 101086. 5132

ΠΩΛΕΙΤΑΙ γκαρσονιέρα Μ. Μπότσαρη 11 στην αντικειμενική αξία. Πληροφορίες τηλ. 2410 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ψυκτικός θάλαμος (συ553.747. 5148 ντήρησης), 150 κυβικά, με 2 πόρτες, 8 εκατ. πάχος πάνελ και 3 μ. ύψος πάνελ. Πληροφορίες τηλ. 2410 541.305. ΖΗΤΕΙΤΑΙ οδηγός με δίπλωμα Γ' 5134 ΣΚΥΛΑΚΙΑ - ΓΑΤΑΚΙΑ: Ολες οι ράΖΗΤΕΙΤΑΙ τσες πωλούνται κατόπιν παραγγελίας στις καλύτερες τιμές με ή μάγειρας για χωρίς πιστοποιητικά γνησιότηρεστωράν - μπαρ. τας. Πληροφορίες Κτηνιατρική Πληροφορίες τηλέφωνα Κλινική Αγιάς 4 τηλ. 2410 6977 714042, 286.845. 6973 332179, ώρες επικοινωνίας 5006 10 π.μ. - 3 μ.μ. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3.000 δέματα τριφύλλι άβρεχο, προς 20 λεπτά το κιλό και 1.000 δέματα σανό προς 4,5 € το δέμα. Φάρσαλα τηλ. επικοινωνίας 6977 512595. 5171 ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ πανέμορφα και υγιέστατα σκυλάκια και γατάκια πεκινουά θηλυκό 7 ετών. Πληροφορίες Κτηνιατρική Κλινική Αγιάς 4, τηλ. 2410 286.845. 5007 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ολοκληρωμένη σειρά ελληνικών γραμματοσήμων από το 1964 έως το 2000. Πληροφορίες τηλ. 6947047066. 4761

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΡΑΦΙΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΦΩΚΙΔΗΣ

ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 44 ΛΑΡΙΣΑ - ΤΗΛ.: 2410 618860

RIZAKIS SAT Πώληση - Εγκατάσταση ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Κεντρικές εγκαταστάσεις μονοκατοικιών, πολυκατοικιών, ξενοδοχείων Τοποθετούμε κεραίες TV Λάρισα, οδ. Φαρσάλων 79 Τηλ.: 2410 670.312 Κιν.: 6946 365.041

ΒΕΣ

Θέρμανση

Κλιματιστικά Υδραυλικά Ηλιακοί θερμοσίφωνες Μπάνιο - πλακίδια Προσιτές τιμές Εγγυημένη εργασία

Δ. ΒΕΣ

4

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

AEOLOS rent a car

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΖΙΠ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES SPRIDER 312, ψυγείο σε άριστη κατάσταση, τιμή 13.000 €. Πληροφορίες τηλ. 6972 502780. 5160

Ενοικιάζονται MERCEDES CABRIO CLK για γάμους. Πληροφορίες τηλ. 2410 538.147, 6977 437548.

ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ & 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2

ΤΗΛ.: 2410 282.907 - 2410 579.907 & 6932 765103 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Ηρ. Πολυτεχνείου 110 τ.μ., μηνιαίο μίσθωμα. 2.000 €, τιμή 800.000 € ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ κέντρο 70 τ.μ. + 23 τ.μ. πατάρι + 23 τ.μ. υπόγειο, μισθωμένο 380 ευρώ, 170.000 € ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ κέντρο 90 τ.μ. + 45 τ.μ. υπόγειο + 60 τ.μ. πατάρι, 230.000 € ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Αγ. Βελησσάριος 130 τ.μ. + 130 τ.μ. πατάρι, 6ετίας, 650.000 € ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ πλατεία Εβραίων 132 τ.μ. + 132 τ.μ. πατάρι + 61 τ.μ. υπόγειο, 180.000 € ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ κέντρο 35 τ.μ., 4ου ορόφου, 25ετίας, προσόψεως, χωριστή κουζίνα, 20.000 € ΔΥΟΜΙΣΑΡΙ Αγ. Νικόλαος 80 τ.μ., 5ου ορόφου, ρετιρέ, μεταχειρισμένο, χωριστή κουζίνα, 60.000 € ΔΥΑΡΙ Ηρ. Πολυτεχνείου (1η Στρατιά), 50 τ.μ. 5ου ορόφου, μεταχειρισμένο, διαμπερές, μεγάλες βεράντες, 49.000 € ΔΥΑΡΙ κέντρο 65 τ.μ., 2ου ορόφου, 25ετίας μερικώς ανακαινισμένο, ανεξαρτησία θέρμανσης φυσικού αερίου, Α/C, άριστη κατάσταση, 67.000 € ΔΥΑΡΙ Αγ. Κωνσταντίνος 56 τ.μ., 3ου ορόφου, 25ετίας, άριστη κατάσταση, 55.000 € ΔΥΑΡΙ ΑΤΑ, 50 τ.μ. + γκαρσονιέρα 30 τ.μ. 3ου ορόφου, 5ετίας, Π+Α, 85.000 € ΤΡΙΑΡΙ κέντρο 86 τ.μ., 3ου ορόφου, 25ετίας, φυσικό αέριο, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη, άριστη κατάσταση, 95.000 € ΤΡΙΑΡΙ Αγ. Νικόλαος 90 τ.μ., 4ου ορόφου, διαμπερές, πλήρως ανακαινισμένο, 92.000 € ΤΡΙΑΡΙ Αγ. Κωνσταντίνος 117 τ.μ., 3ου ορόφου, 18ετίας, μπάνιο + W.C., Π+Α, 120.000 € ΤΡΙΑΡΙ Αγ. Κωνσταντίνος 95 τ.μ., 2ου ορόφου, διαμπερές, 27ετίας, ανεξαρτησία θέρμανσης φυσικού αερίου, 75.000 € ΤΡΙΑΡΙ Αγ. Ελευθέριος 104 τ.μ., 1ου ορόφου, διαμπερές, 18ετίας, αυτονομία θέρμανσης φυσικού αερίου, πάρκινγκ, 85.000 € ΤΡΙΑΡΙ Αγ. Κωνσταντίνος 96 τ.μ., 4ου ορόφου, γωνιακό, 25ετίας, αυτονομία θέρμανσης φυσικού αερίου, 83.000 € ΤΡΙΑΡΙ Αγ. Κωνσταντίνος 100 τ.μ., 1ου ορόφου, προσόψεως, μεταχειρισμένο, Φ/Α άριστη κατάσταση, 105.000 € ΤΡΙΑΡΙ Αγ. Ελευθέριος 95 τ.μ., 1ου ορόφου, προσόψεως Π+Α, παράδοση Φεβρουάριος 2010, 130.000 € ΤΕΣΣΑΡΙ Αγ. Αντώνιος 130 τ.μ., 6ου ορόφου, διαμπερές, καινούριο, 2 πάρκινγκ, αποθήκη, 220.000 €

ΤΕΣΣΑΡΙ Εξι Δρόμοι 131 τ.μ., 2ου ορόφου, οροφοδιαμέρισμα, διαμπερές, χωριστή κουζίνα, Π+Α, υπό κατασκευή, 248.000 € ΤΕΣΣΑΡΙ Αγ. Κωνσταντίνος 117 τ.μ. 2ου ορόφου, οροφοδιαμέρισμα, διαμπερές καινούριο, Π+Α, 155.000 € ΤΕΣΣΑΡΙ Νεράιδα 115 τ.μ. 2ου ορόφου, διαμπερές, χωριστή κουζίνα, 2 πάρκινγκ + αποθήκη, υπό κατασκευή, 215.000 € ΤΕΣΣΑΡΙ ΑΤΑ 130 τ.μ., 1ου ορόφου, διαμπερές, 18ετίας, πλήρως ανακαινισμένο, τζάκι, φυσικό αέριο, Π+Α, 140.000 € ΤΕΣΣΑΡΙ Νέα Πολιτεία 131 τ.μ. 1ου ορόφου, καινούριο, διαμπερές, χωριστή κουζίνα, Π+Α, 175.000 € ΤΕΣΣΑΡΙ Χαραυγή 126 τ.μ., 2ου ορόφου, καινούριο, διαμπερές, Π+Α, 168.000 € ΤΕΣΣΑΡΙ Φιλιππούπολη 106 τ.μ., 3ου ορόφου, καινούριο, διαμπερές, Π+Α 145.000 € ΠΕΝΤΑΡΙ κέντρο 150 τ.μ. 3ου ορόφου, γωνιακό, 25ετίας, χωριστή κουζίνα, μπάνιο + W.C., Φ/Α αποθήκη, 135.000 € ΜΕΖΟΝΕΤΑ Εξι Δρόμοι 180 τ.μ., 5ου - 6ου ορόφου, καινούρια, διαμπερές, χωριστή κουζίνα, Π+Α 330.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΟ Νέα Πολιτεία 434 τ.μ. Σ.Δ. 0,8, πρόσοψη 16 μ. Χ βάθος 27 μ., 200.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΟ Νέα Πολιτεία 180 τ.μ., Σ.Δ. 1,2, πρόσοψη 12,5 μ. Χ βάθος 14,5 μ., 115.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΟ Νέα Πολιτεία 204 τ.μ., πρόσοψη 12 μ. Χ 17,5 μ. Χ βάθος Σ.Δ. 1,2, 120.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΟ Αβέρωφ 443 τ.μ., Σ.Δ. 0,8, γωνιακό, πρόσοψη 31 μ. Χ 14 μ., 200.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΟ Αβέρωφ 351 τ.μ., Σ.Δ. 0,8, διαμπερές, πρόσοψη 10 μ. Χ 33 μ., 210.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΟ Αβέρωφ 196 τ.μ., Σ.Δ. 0,8, γωνιακό, πρόσοψη 11 μ. Χ 18 μ., 85.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΟ Βόλου 147 τ.μ., γωνιακό, Σ.Δ. 1,4, πρόσοψη 15 μ. Χ 10 μ. 90.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΟ Αγ. Γεώργιος 247 τ.μ., Σ.Δ. 1,2, 125.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΟ Αγ. Γεώργιος (πρόσοψη στην Βόλου) 140 τ.μ., Σ.Δ. 1,2, γωνιακό, πρόσοψη 17,5 μ. Χ 8 μ., 220.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΟ Τούμπα 414 τ.μ., Σ.Δ. 0,8 γωνιακό, πρόσοψη 27 μ. Χ 15,5 μ., 112.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΟ Γιάννουλη 465 τ.μ., Σ.Δ. 0,8. πρόσοψη 13 μ. Χ βάθος 36 μ. 135.000 €

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΧΑΝΤΖΟΠΛΑΚΗΣ Α.Α. Μεταφορές καυσίμων Λιανική χονδρική πώληση ορυκτελαίων Τηλ.: 2410 922313

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


ΠΕΜΠΤΗ

4

μικρές αγγελίες

ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΛΑΡΙΣΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ: ΣΤΑΘΜΟΣ: Γκαρσονιέρα 2 ετών, 2ου ορόφου .Τ.Κ. ID:230201019-9 ΣΤΑΘΜΟΣ: Γκαρσονιέρα 8 ετών, 2ου ορόφου ID:230201023-2 ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Καινούργια γκαρσονιέρα επιπλωμένη, μισθωμένη, κατάλληλη και για εκμετάλλευση. Τ.Κ. . ID:230201019-8 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΒΡΑΙΩΝ:Γκαρσονίερα 35τ.μ., 1ου ορόφου, ιδανική για φοιτητές, νοικιασμένη.Κ.Κ ID:2302014018-3 ΔΥΑΡΙΑ: ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 2αρι 10ετιας, αυτόνομη θέρμανση σε καλή κατάσταση. Ξ.Ζ ID: 230201006-23 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Δυάρι, καινούργιο, αυτόνομη θέρμανση Φ/Α, με αποθήκη.Ξ.Ζ ID: 230201006-29 ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ: Δυάρι ισόγειο διαμέρισμα 70τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο σε κεντρικό δρόμο κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη Γ.Κ. ID: 230201024-4 ΝΕΡΑΙΔΑ: 2αρι 65τ.μ. 1ου ορόφου. Μισθωμένο. ID: 1027-5 ΤΡΙΑΡΙΑ: ΧΑΡΑΥΓΗ: Τριάρι ενός έτους, Π+Α, 2υ/δ, γωνιακό .Ξ.Ζ ID: 230201006-34 ΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ:Πωλείται 3αρι 120τ.μ. 3ου ορόφου, με ξεχωριστή κουζίνα και αυτόνομη θέρμανση Φ/Α. Ε.Κ. ID: 230201007-26 ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ:3αρι 2ετων, 100τ.μ., Π+Α, υποδοχή τζάκι. Ξ.Ζ ID: 230201006-35 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Πωλείται 3αρι 100τ.μ. 4ου ορόφου πλήρως ανακαινισμένο. Άριστη κατάσταση. Κ.Γ. ID: 230201024-2 ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ: Πωλείται 3αρι ρετιρέ οροφοδιαμέρισμα 4ου ορόφου μεγάλες βεράντες με Π+Α. ID: 230201022-1 ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Τριάρι ρετιρέ, 100τ.μ., Π+Α, 6ου ορόφου, καινούργιο . Ξ.Ζ. 230201006-29 ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: 3αρι 109τ.μ. με ξεχωριστή κουζίνα σε καλή κατάσταση .Ε.Κ. ID: 230201007-24 ΣΤΑΘΜΟΣ: 3αρι 95τ.μ. ισόγειο .Ε.Κ. ID: 230201007-

20 ΚΕΝΤΡΟ: 3αρι γωνιακό 73τ.μ., κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη .Τ.Κ. ID:230201019-1 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 3αει ρετιρέ Π+Α 95τ.μ. ID:230201019-33 ΤΕΣΣΑΡΙΑ: ΛΕΙΒΑΔΑΚΙ: 4αρι, ρετιρέ, 126τ.μ., Π+Α, γωνιακές βεράντες. Ξ.Ζ. ID: 230201006-37 Ν.ΠΟΛΙΤΕΙΑ: 4αρι οροφοδιαμέρισμα 130τ.μ. ρετιρέ. Ε.Κ. ID: 230201007-27 ΝΕΡΑΙΔΑ: Διώροφη οικοδομή 120τ.μ. ισόγειο 120τ.μ. ο 1ος όροφος και τπόγειο σε οικόπεδο 220τ.μ. Γ.Κ. ID: 230201024-1 ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ: ΜΕΛΙΒΟΙΑ: Πέτρινη οικία ανακατασκευασμένη 150τ.μ. Ε.Κ. ID: 230201007-15 ΣΤΑΘΜΟΣ: Μεζονέτα 153τ.μ. με 4 υ/δ και σοφίτα 40τ.μ. σε άριστη κατάσταση.Ε.Κ. ID:230201007-20 ΣΤΑΘΜΟΣ: Μονοκατοικία, ισόγειο 95τ.μ. και μεζονέτα 1-2 ορόφου 153τ.μ. μαζί, με σοφίτα 40τ.μ..Ε.Κ. ID:230201007-20 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ: ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Κατάστημα 62τ.μ. ισόγειο, υπόγειο και πατάρι. Ξ.Ζ. ID: 230201006-14 ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ: Επαγγελματική στέγη 150 τ.μ. 2ου ορόφου. Μεγάλης προβολής . ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ .Ε.Κ. ID:230201007-31 ΚΟΥΜΑ: Επαγγελματική στέγη 75τ.μ. ID: 230201019-22 ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ:Κατάστημα 80τ.μ., επί της παραλίας Πλαταμώνα στο εμπορικότερο τμήμα αυτού. Κ.Κ. ID: 2302010118-2 ΝΙΚΑΙΑ: Επαγγελματικός χώρος 1000τ.μ. σε 10στρ οικόπεδο. ID: 230201019-25 ΟΙΚΟΠΕΔΑ: ΒΟΛΟΥ: Οικόπεδο 207τ.μ. με σ.δ. 1, 2 ID: 1027-2 ΑΒΕΡΩΦ: Οικόπεδο γωνιακό 170τ.μ. με σ.δ. 0, 8 ID: 1027-1 ΑΒΕΡΩΦ: Οικόπεδο 301τ.μ. με σ.δ. 0, 8 πωλείται και τμηματικός. ID: 1027-3/4 ΑΒΕΡΩΦ: Οικόπεδο 208τ.μ. γωνιακό. Ε.Κ. ID:230201007-28 ΤΟΥΜΠΑ: Οικόπεδο γωνιακό 176τ.μ. με σ.δ 0,

RE/MAX/ ΕΠΙΛΟΓΗ The Real Estate Leaders

ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 12 - ΤΗΛ.2410 539.429 ΛΑΡΙΣΑ 8 .Τιμή 49000€ ID: 230201007-37 ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ: 500τ.μ. με άδεια οικοδομής κοντά στο Δημαρχείο.Κ.Γ.ID: 230201024-5 ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ:4 στρέμματα, 2000 μέτρα από την θάλασσα. Ξ.Ζ.: ID: 230201006-10 ΑΤΑ: Οικόπεδο 270τ.μ. με σ.δ. 1, 2 Γ.Κ. ID:230201007-40 ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Οικόπεδο 712τ.μ. με σ.δ. 0, 6 ID:230201023-6 ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Οικόπεδο 9116τ.μ. με σ.δ. 0, 6 ID:230201023-11 ΔΑΣΟΧΩΡΙ: Οικόπεδο 178τ.μ. με σ.δ. 0, 8 με πρόσοψη σε 8 μέτρα δρόμο. ID:230201023-9 ΓΑΛΗΝΗ: Οικόπεδο 1476τ.μ. εντός σχεδίου ID:230201022-2 ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: Οικόπεδο 182τ.μ. με σ.δ. 1, 2 ID:230201022-17 ΤΟΥΜΠΑ: Γωνιακό οικόπεδο 173τ.μ. με σ.δ. 0, 8 ID:1021-2 ΤΟΥΜΠΑ: Στρατίκη πωλείτε οικόπεδο 433τ.μ. με σ.δ. 0, 8 ID:1021-5 ΤΟΥΜΠΑ: Βαρδουσίου και Μουσιάρη πωλείτε οικόπεδο 186τ.μ. με σ.δ. 0, 8 ID:1021-4 ΤΟΥΜΠΑ: Στρατίκη πωλείτε γωνιακό οικόπεδο 181τ.μ. με σ.δ. 0, 8 ID:1021-3 ΛEIΒΑΔΑΚΙ: Οικόπεδο, 379τ.μ. με σ.δ 1, 2. Ε.Κ.

23

ID:230201007-16 ΤΟΥΜΠΑ: Οικόπεδο 402τ.μ. με δ.δ. 0, 8 με πρόσοψη σε 15 μέτρα δρόμο ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ: Οικόπεδο, 2274τ.μ. εντός σχεδίου .Ε.Κ. ID:230201007-21 Ν.ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Γωνιακό οικόπεδο 157τ.μ. πλησίον οδού Θεοφράστου .Κ.Κ ID: 230201018-12 Ν.ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Οικόπεδο 583τ.μ. με σ.δ. 0, 8 πλησίον Θεοφράστου .Χωρίζεται και σε δυο των 290τ.μ. έκαστο .ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ .Κ.Κ. ID: 230201018-10 Ν.ΠΟΛΙΤΕΙΑ:Οικόπεδο 528τ.μ. σ.δ. 0, 8 πλησίον Θεοφράστου γωνιακό απέναντι από πλατεία. Χωρίζεται στα τρία .Άριστη αγορά. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ .Κ.Κ. . ID: 230201018-11 ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Χωραφοοικόπεδο 6850τ.μ. με κτίσμα 1250τ.μ. πλησίον MACRO κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ .Κ.Κ. ID: 230201018-4 ΠΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΡΙΚΑΛΩΝ:Χωραφοοικόπεδο 22στρεμματα 800τ.μ. από το ΚΤΕΟ. Ε.Κ. ID: 230201007-30 ΟΣΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΓΙΑΣ(ΓΑΛΗΝΗ):Χωραφοοικόπεδο 11000τ.μ., με πρόσοψη 136μ κατάλληλο για επαγγελματική χρήση.Κ.Κ ID:230201018-7 ΣΚΗΤΗ:Οικόπεδο 5542τ.μ. οικοδομήσιμο επί της επαρχιακής οδού Αγιάς Σκήτης στην είσοδο του οικισμού.Κ.Κ ID:230201018-5 ΤΟΥΜΠΑ: Οικόπεδο 163τμ. Δε πεζόδρομο τετραγωνισμένο ID:230201023-1 ΣΚΗΤΗ: Οικόπεδο 1845τ.μ. εντις οικισμού άρτιο οικοδομήσιμο. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. Κ.Κ. ID:230201018-6 ΔΑΣΟΧΩΡΙ: Οικόπεδο 980τ.μ. εντός οικισμού άρτιο και οικοδομήσιμο. ID:230201023-4 Ν.ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Οικόπεδο 518τ.μ., γωνιακό Κ.Κ. ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ: Οικόπεδο των 425τ.μ., 1000τ.μ., 7500τ.μ., Τ.Κ. ΠΑΛΙΑ ΣΚΟΤΙΝΑ: Οικόπεδα 460τ.μ., και 300τ.μ. εντός σχεδίου .Τ.Κ. ID: 230201019-13 / 230201019-14 ΝΙΚΑΙΑ:Οικόπεδο 3566τ.μ. εντός και εκτός οικισμού με οικοδομική άδεια 200τ.μ..ΑΠΟΚΛΕΙΑΤΙΚΟΤΗΤΑ . Κ.Κ. . ID:230201018-8

ΒΕΛΙΚΑ: Οικόπεδο 1019, 40τ.μ. με πρόσοψη 35, 56τ.μ. ID:230201023-5 ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ: Οικόπεδο 2150τ.μ., πλησίον φυλακών. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. Κ.Κ. ID:230201018-9 ΑΒΕΡΩΦ:Οικόπεδο 780τ.μ., με σ.δ. 0, 8, βλέπει σε πεζόδρομο. Τ.Κ. ID: 230201019-17 10ο ΧΛΜ ΠΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χωραφοοικόπεδο 8, 042τ.μ. με πρόσοψη 102τ.μ. στην εθνική οδό εφάπτεται σε αγροτικό δρόμο ID: 230201022-2 ΤΕΡΨΙΘΕΑ: Οικόπεδο 2 στρεμμάτων άρτιο και οικοδομήσιμο.Τ.Κ.. ID: 230201019-12 ΤΕΡΨΙΘΕΑ: Οικόπεδο 6800τ.μ. κοντά στο χωριό.Τ.Κ. . ID: 230201019-15 ΠΕΟ ΛΑΡΙΣΑ -ΑΘΗΝΩΝ: Χωραφοοικόπεδο 46στρεμματα με πρόσοψη 63τ.μ στη Νέα Εθνική Οδό. Ε.Κ. ID: 230201007-29 KAΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ: Οικόπεδο 800τ.μ. ID: 2302010119-5 ΚΕΝΤΡΟ: Παρκινγκ 31, 5τ.μ. ID: 230201023-3 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Κατάστημα 130τ.μ. με υπόγειο 55τ.μ. και χώρο στην πλατεία στο εμπορικοτερο σημείο. Κ.Κ. ID: 230201018-1 ΚΕΝΤΡΟ: Κεντρικότατο κατάστημα σε πεζόδρομο 47τ.μ. και πατάρι 10τ.μ. ID: 1027-6 ΚΕΝΤΡΟ: Πάρκινγκ 31, 5τ.μ. υπόγειο ID: 230201023-10 ΚΤΙΡΙΟ:222τ.μ, 2 ορόφων .Αρχές οδού Ιωαννίνων .Για επαγγελματικά στέγη .Κ.Κ. ΚΤΙΡΙΟ: με υπόγειο 210τ.μ., ισόγειο 200τ.μ. (μαζί), 1ο και 2ο όροφο από 218τ.μ. ο καθένας .Πλησίον πλατείας Νεάπολης, για επαγγελματική στέγη .Κ.Κ. ΠΕΟ Λάρισας-Θεσσαλονίκης; ενοικιάζεται αγροτεμάχιο 5000τ.μ., ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.Κ.Κ. 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Τριάρι 65τ.μ. 2ου ορόφου, 250€ Ε.Κ. ID: 230201007-23 ΒΟΛΟΥ: Κατάστημα 400τ.μ. ID: 230201019-38 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ RE/MAX

χρήσιμα και... αχρείαστα ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - Ανοικτά από 8 π.μ. - 11 μ.μ.: Σηλυβρίδης Μ. Χάρης (Βενιζέλου 28, τηλ. 2410 539.325), Καλμποκίνης Χρ. Αναστάσιος (23ης Οκτωβρίου 13, τηλ. 2410 288.488), Κοέν Ρασέλ (Ανθ. Γαζή 1 και Κύπρου γωνία, τηλ. 2410 535.260), Πιτσίλκας Γεώργιος (Ρούσβελτ 42, τηλ. 2410 619.991), Μπέης Μιλτιάδης (Κομοτινής 24 και Ηγουμενίτσης, τηλ. 2410 286.636), Καρόζου Έφη (Καρδίτσης 131, τηλ. 2410 626.612). - Διανυκτερεύει: Νασιάρα - Γκόβαρη Ιωάννα (Κύπρου 2 και Ογλ (Νέα Αγορά), τηλ. 2410 237.810). ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Σύμφωνα με απόφαση του ΠΕΣΥ Θεσσαλίας, τα Νοσοκομεία της Λάρισας κατά το μήνα Μάρτιο εφημερεύουν ως εξής: Γ.Ν.Λ.: Σήμερα, αύριο, 7, 8, 10, 11, 13, 14, 16, 17, 19, 20, 22, 23, 25, 26, 28, 29, 31. Π.Ν.Λ.: 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30. ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Σήμερα στην περιοχή Λάρισας διανυκτερεύουν τα εξής πρατήρια υγρών καυσίμων: 21:00 - 24:00: Παπαδοπούλου Ελισάβετ (Καρδίτσης 92), Γκουνέλας Νικ. (Σωκράτους 71), Πούρικας Τάσος (Βόλου 65), Μητσιούλης Στ. (Ομορφοχώρι), Βελλησαρίου Αντ. (2ο χλμ. Λάρισας - Θεσσαλονίκης), Πατσιούρας Γεώργιος (ΒΙΠΕΘ Λάρισας), Νικολάου Αθανάσιος (Φαρσάλων 99), Αφοι Χατζή (Δήμητρας και Γαριβάλδη).

ζώδια Η

μέρα αφιερωμένη στη συνεργασία. Για να πετύχουμε στόχους, καλά θα ήταν να συνεργαστούμε με τους άλλους. Θα χρειαστεί, να δεχτούμε θέσεις συνεργατών, κάτι ίσως απαραίτητο για να πάνε όλα καλά. ΚΡΙΟΣ: Θα σας πιέσουν και ανάλογα θα σας ταλαιπωρήσουν εκκρεμότητες του παρελθόντος. Κινηθείτε αποφασιστικά για να τακτοποιήσετε τις υποχρεώσεις σας. Αν χρειαστεί ζητήστε τη βοήθεια τρίτων. ΤΑΥΡΟΣ: Μεσ' τον οικογενειακό χώρο, το κλίμα θα είναι κάπως βαρύ. Οι δικοί σας άνθρωποι δεν θα συμφωνήσουν μαζί σας. Κάτι που θα σας προβληματίσει ιδιαίτερα. Δεν πρέπει όμως να παρασυρθείτε σε απογοητεύσεις. ΔΙΔΥΜΟΙ: Επαγγελματικά ζητήματα θα καταναλώσουν όλο τον χρόνο σας. Μεσ' τη δουλειά σας θα υπάρξει έ-

Γενικό Νοσοκομείο

ΥΓΕΙΑ

168 ΔΙΑΦΟΡΑ Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης 2410 538.521 Πανεπιστήμιο 24210 74000 ΤΕΙ 2410 684200 ΚΤΕΟ 2413 511570 και 2410 511571 Πυροσβεστική 199 Αμεση Δράση 100 Τροχαία 2410 683.169 ΠΣΕΑ (συντονισμός κατά πυρκαγιών) 191, 2410 535.105 Ε.Π.Α. (αέριο-βλάβες, επιφυλακή όλο το εικοσιτετράωρο) 800 1187878 Δασαρχείο 2410 531.825 Αγορανομία 2410 623.165 Λιμεν. Αγιοκάμπου 24940 52.222 Βλάβες ΔΕΗ 2410 622.995 ΔΕΗ 150, 2410 623.001 -5 ΟΤΕ 121, 2410 995.301 ΔΕΥΑΛ 2410 687.100 - Ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 - Κέντρο αναγγελίας βλαβών 121 - Αναγγελίες συνδιαλέξεων εσωτερικού και πληροφορίες 129 -Πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου 11888 - Κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες του ΟΤΕ 14944 - Interamerican

2410 230.031- 4, 2410 534.471- 4 Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο 241 350 1000 - Κέντρο υγ. Αγιάς 24940 23.095 24953 50000 - Γόννων - Ελασσόνας 24930 22.222 - Τυρνάβου 24920 22.222 - Φαρσάλων 24910 22.222 ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΚΑΒ 166, 2410 617.115 2410 621.288 ΙΚΑ Εφημερίες φαρμακείων 1434 2410 610.188 Κτηνιατρείο ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - Σταθμός ΚΤΕΛ 2410 567.600 - Σταθμός ΟΣΕ 2410 236.250, 590263, 590143 - Ολυμπιακή 2410 550.746 2410 550.756, fax 2410 550.377 ΤΑΞΙ - Ραδιοταξί 2410 661.414 2410 254.724 - Πλ. Σάπκα ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ - ΕΛΠΑ 10400 157 - Hellas Service - Express Service 1154 - EURO SOS 2410 233333, 6942 841291

- Τηλεφωνούμενα τηλεγραφήματα εσωτερικού και εξωτερικού 136 - Αναγγελίες συνδιαλέξεων εξωτερικού και πληροφορίες 139 - Ωρα Ελλάδος 14844 - Αποτελέσματα αγώνων στοιχήματος 1400 - Υπηρεσία αφύπνισης και υπομνήσεων (24ωρη εξυπηρέτηση) 1402 - Χρηματιστήριο - Μετοχές 1424 - Εφημερεύοντα νοσοκομεία, φαρμακεία, γιατροί 1434 - Δρομολόγια πλοίων αεροπλάνων - ΟΣΕ - ΚΤΕΛ 1440 ΚΤΕΛ (Ελλάδος) 14505 - ΣΟΥΠΕΡ 3, EXTRA 5, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ - ΠΡOΤΟ - ΠΡΟΠΟ - ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ 14944 - Εθνικό - Λαϊκό Λαχείο - Ιππόδρομος 14944 - Μετεωρολογικό δελτίο και ατμοσφαιρική ρύπανση Αττικής 1448 - Βλαβοληπτικό κέντρο μεγάλων πελατών (24ωρηεξυπηρέτηση) 1500 - Υπηρεσία εξυπηρέτησης του πολίτη (Δευτέρα - Παρασκευή 8 π.μ. - 8 μ.μ.) 1502 - Κέντρο εξυπηρέτησης κωφών (24ωρη εξυπηρέτηση) 2108815555

ΓΡΑΦΕΙ Ο αστρολόγος Κώστας Κουκουτάρας νταση. Αφήστε άλλα προσωπικά προβλήματα και αφοσιωθείτε στο επαγγελματικό σας έργο. ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Θα είναι μια καλή μέρα για τη σχέση σας. Το ταίρι θα βρίσκεται κοντά σας και θα έχει την πρόθεση να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας. Δείξτε πρωτοβουλία και ο άνθρωπός σας θ' ακολουθήσει. ΛΕΩΝ: Αποφύγετε τις βιαστικές κινήσεις. Αν δεν προσέξετε υπάρχει κίνδυνος μικροατυχήματος. Ιδιαίτερα με τον άνθρωπό σας μην παρασύρεστε σε αντιπαραθέσεις μαζί του. ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Θα συζητήσετε με συνεργάτες τρόπους, βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. Ισως χρειαστεί να δώσετε περισσότερες εξηγήσεις, για να σχηματίσουν οι άλλοι μια πιο σφαιρική εικόνα των σχεδίων σας.

ΖΥΓΟΣ: Θα σας απασχολήσουν οικονομικά ζητήματα, που θα έχουν σχέση με το σπίτι και την οικογένεια. Θα χρειαστεί να κάνετε κάποια έξοδα, απαραίτητα για τις ανάγκες του σπιτιού. Φροντίστε να μην ξεπεράσετε τον προϋπολογισμό σας. ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και τ' ατομικά σας προβλήματα. Περιποιηθείτε την εμφάνισή σας. Αλλάξτε σημεία πάνω σας, αλλά και συμπεριφορά απέναντι σε άτομα που σας ενδιαφέρουν. Εντυπωσιάστε με τον τρόπο σας τους άλλους. ΤΟΞΟΤΗΣ: Η ένταση των τελευταίων ημερών σας έχει κουράσει. Φροντίστε να χαλαρώσετε. Κάντε αυτοέλεγχο και ανασυντάξτε τις δυνάμεις σας. Δείτε πιο ρεαλιστικά την κατάσταση και πάρτε αποφάσεις για το μέλλον.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Θα συνεχίσετε την προσπάθεια για να πετύχετε τους στόχους σας. Ισως χρειαστείτε τη βοήθεια τρίτων. Οι άλλοι θα βοηθήσουν, αλλά θα έχουν και απαιτήσεις. Κάτι που θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά, προτού το δεχτείτε. ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Θα σας απασχολήσουν επαγγελματικά ζητήματα. Μεσ' τη δουλειά σας θα υπάρξει ένταση. Παρ' όλες τις δυσκολίες εσείς θα πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους. Κάτι που θα σας ικανοποιήσει ιδιαίτερα ηθικά αλλά και υλικά. ΙΧΘΕΙΣ: Πολλά μπορείτε να κάνετε σήμερα. Προσέξτε οι ενέργειές σας θα πρέπει να είναι μεσ' τα όρια των δυνατοτήτων σας. Θα έχετε την τάση της υπερβολής. Θα πετύχετε τους στόχους σας αν κινηθείτε μέσα από ένα σχέδιο, καλά μελετημένο από πριν.


kirikas 04 03 2010  

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΗΡΥΚΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010