Page 1

PROGRAMAJÁNLAT a Gödöllői Királyi Kastélyban megvalósuló rendezvényekhez


Kreatív ötleteinkkel, ajánlott kísérőprogramjainkkal tesszük teljessé rendezvényét, hogy Ön és cége sikeres és emlékezetes esemény házigazdája lehessen! Az egyedülálló környezet, színvonalas kulturális programok és tapasztalt szakmai csapat együtt garantálja a rendezvény sikerét ! Királyi környezet Romantikus hangulat Festői szépségű park Teljeskörű programszervezés Színvonalas vendéglátás Egyedülálló történelmi helyszín


UTAZÁS A NOSZTALGIA JEGYÉBEN

Nosztalgia utazás a Nyugati pályaudvarról gőzössel a Gödöllői Királyi Váróhoz

Sétakocsikázás, nosztalgia taxi

Hintózás a kastély parkjában vagy a parkon kívül


Vendégvárásnál ajánljuk

Fanfárok és fáklyás huszárok sorfala fogadja a vendégeket


Királyi fogadtatás Királyi fogadtatás Erzsébet királyné köszönti a vendégeket kastélyában

Kosztümös tárlatvezetők mutatják be a múzeumot a vendégeknek

Fotózás korhű ruhában A Kastély fotóműtermében 10 perc alatt elkészül a korabeli hatású, barnított nosztalgia fotó.


Csomagajánlatok KASTÉLYLÁTOGATÁS, majd SÜTEMÉNY, KÁVÉ, VAGY KOKTÉL elfogyasztása a kávézóban, vagy a kávézó különtermében ------------------Köszöntő welcome koktél, majd KASTÉLYLÁTOGATÁS és azt követő SÜTEMÉNY, KÁVÉ elfogyasztása után KONCERT A KASTÉLY BAROKK SZÍNHÁZÁBAN -----------------Köszöntő welcome koktél, majd KASTÉLYLÁTOGATÁS azt követően

EBÉD A KASTÉLY BAROKK TERMÉBEN

ÚJ A KÍNÁLATI PALETTÁNKON! BOR-ÉS GASZTRONÓMIAI ÉLMÉNYMÉNYTÚRÁK A HUNGARIKUMOK JEGYÉBEN


BAROKK SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK, TÁNCBEMUTATÓK, ZENEKAROK, KONCERTEK Savaria Kamaraopera előadásai: 1.

Sisi királyné - zenés játék 4 képben magyar vagy német nyelven, J. Strauss, F. Schubert, J. Haydn, J. Brahms, Erkel Ferenc műveiből, 3 énekes, 4 zenész, 2-4 táncos közreműkdésével

2.     G.B. Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló 2 énekes, 1 néma szereplő, 4 zenész. kb. 1 óra. Magyar nyelven (jövőben olaszul is). Vidám komédia, minden alkalomra (önállóan, rendezvény, kongresszus stb. kísérőprogramjaként), minden korosztálynak.

3.      W. A. Mozart: Bastien és Bastienne 3 énekes, 5 zenész. kb. 1 óra, német és magyar.

Vidám daljáték, a gyermek Mozart műve.


A barokk zenei gyöngyszemei A Marquise együttes 7 éve színesíti Magyarország és Európa zenei világát különleges, egyedi koncertjeivel. A barokk, rokokó és kora klasszikus művek zenei élményét korabeli kosztümök, verselő konferálás és színpadi játék teszik gazdagabbá a közönség számára. Az együttes két énekese Felszeghy Judit, koloratúr szoprán és Blaskovics László, férfi szoprán. A Marquise együttes 2008 februárjában több mint 100 sikeres magyarországi fellépés után nyitott Európa felé: koncerteztek a Velencei Karneválon, és a Budavári Mátyás Templomban egy 80 tagú baseli fiúkórussal elöadták Händel Messiás címü müvét. Műsoraikon a barokk zene legkiválóbb mestereinek műveiből válogatnak, akár idegennyelvű ceremóniamesteri narrációval: G.F.Händel, A.Vivaldi, C.Monteverdi, H.Purcell és magyar barokk zeneszerzők mellett W.A. Mozart műveiből válogatott műsort is repertoárjukon tartanak.


Company Canario Historikus Táncegyüttes Szerte a világon egyre kedveltebb a régi korok muzsikája. E korszakok mindennapjaihoz hozzátartozott a zene, a tánc, a színház. Zaklatott, rohanó világunkban igazi kikapcsolódást jelent e korok nyugalma, eleganciája, szépsége. A Company Canario Historikus Táncegyüttes 1992-ben azzal a céllal alakult, hogy az egyre népszerűbb régi zene mellett Magyarországon is ismertebbé tegye a régi korok táncait, komplex élményt nyújtva a koncertlátogató közönségnek. Az együttes tagjai különböző magyar néptánc és balett együttesek táncosai. A produkciókat eredeti tánckönyvek alapján készült koreográfiák alkotják, melyek az európai reneszánsz és barokk korát, a XIX. század báli táncait mutatják be táncszínházi feldolgozásban. Történelmi divatbemutatójuk különleges kalandozás az évszázadok viseletében, muzsikájában, táncaiban a román kortól a szecesszióig.


További ajánlott zenei közreműködők

Cuento Guitarre Trio Gödöllő Consort Grassalkovich Vonósnégyes TELURES Együttes Lévai Mária hárfamuzsikája Custos Viol Consort Ifj. Balogh Gyula Cigányzenekar


Vadásztörténeti solymász-íjász bemutató Ősi magyar vadászati módok bemutatóját tekinthetik meg a kastélyparkban. Solymászatra használt madarak bemutatása, magyar eredetmonda, solymászattörténet, röptetési bemutató, Gödöllő solymászati hagyományai. Az íj fejlődéstörténete, a történelem neves íjászai, a „magyarok nyilai" vadászíjászat, lövészbemutató. (Az íjászok az adott kornak megfelelő öltözékben és felszereléssel mutatják be az íjakat és azok használatát.) Közönségünk kipróbálhatja az íjászat tudományát, röptetheti madarainkat


Lovasprogramok a Kastélyparkban Dámalovas bemutatók Magyar Dámalovas Egyesület A Magyar Dámalovas Egyesület lovasbemutatói show jellegűek, elegánsak. A produkciók alatt a rendezvény jellegéhez illő klasszikus zene szól. Speciális idomítási munka eredményeként lovaink a legkülönbözőbb díjlovas és cirkuszi elemekkel kápráztatják el a közönséget. A szépség és a könnyed elegancia egysége elevenedik meg a ló és hölgy lovasa által, amely évek óta ezreknek szerez egyedülálló élményt. A markáns és igen elegáns huszárkíséret tökéletesen kiemeli a hölgyek törékenységét. A lovasbemutatón viselt kosztümök hűen tükrözik a gödöllői királyi élet hangulatát. A hölgyek ruhái hiteles másolatai Erzsébet királyné lovaglókosztümjeinek. A huszárok monarchia korabeli öltözéket viselnek..


Falkavadász bemutatók Falkavadász bemutató – Capári módra „Sose hittem volna, hogy a vadászat egyszerű lovas-kutyás sport szintjén is elegendő izgalmat tartogat. Se vér, se vad, van viszont jókora falkányi, kifulladásig loholó kopó, régi korok magyar, úri lovas viseleteibe öltözött lovasok, gyönyörű lovak, és végeláthatatlan, erdős-bozótos hegyoldalak. Tehát ma is létezik olyan, hogy falkavadászat. Csak kicsit másképp, finomabban, és visszafogottabban, mint ahogy eleink űzték az efféle úri sportot a maguk korában”. A Capári Lovasudvar falkavadász bemutatóinak egyik leghjitelesebb helyszíne lehet a gyünyürű kastélypark. Kiagészíthető további kosztümös szereplőkkel, hintókkal, vagy további bravúros lovasbemutatókkal. Lendületében, hatásában igazi látványos bemutató!


Jászsági Szűcs Mihály Huszárbandérium lovasbemutatója Céljuk a magyar nemzeti és katonai tradíciók hiteles és ugyanakkor látványos bemutatása egész Európa számára. A végrehajtásban résztvevő személyek, egyesületek és szakmai szervezetek szinte mindannyian a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség tagjai. A fenti egyesület 20 éves szakmai múltja, a hazai és nemzetközi rendezvények szervezésében szerzett tapasztalatai valamint a szervező szakembergárda garanciát ad a magas színvonalú teljesítményre.


Mátyus Udvarház Eger A lovaglás művészetének bemutatása, a ló és lovas között megvalósuló tökéletes összhang jellemzi bemutatóikat. Nyeregben ülve és földről, hosszú száron végzett gyakorlatok, passzázs, piaff, levád, kurbett, kapriol szemet kápráztató elemeit láthatja közönségük. A bemutatóban lipicai, andalúz és fríz lovak szerepelnek.


AJÁNDÉKBOLT Egyedülálló Erzsébet királynéhoz kapcsolódó könyvkínálattal, képeslap választékkal, és a Monarchia hangulatát idéző ajándéktárgyakkal várjuk a látogatókat! Válogasson rendezvényéhez egyedileg emblémázható emléktárgyainkból, hungarikum csomagjainkból!

Programajánló  
Programajánló  

PROGRAMAJÁNLAT a Gödöllői Királyi Kastélyban megvalósuló rendezvényekhez

Advertisement