Page 1

RTM nieuwsbrief 01

april 2014

Veel leesplezier met de eerste nieuwsbrief !

Diverse kalenders

Vorig jaar hield RTM een enquête bij de clubleden. Daarin werd vooral gepolst naar initiatieven over de ledenwerking. Eén daarvan was de geslaagde licentie- en ledenavond op 30 januari 2014. Een ander initiatief is deze digitale nieuwsbrief, exclusief voor leden van Racing Team Moustache. Veel leesplezier ermee !

Tijdens de leden- en licentieavond werd gevraagd naar de kalender van de VAS Classic wedstrijden. Deze zijn terug te vinden op www.vas. be. Ook op de site van de Vlaamse collega renstal OCMB - www.ocmb. be - vind je ook een uitgebreide autosportkalender terug. De eerstvolgende wedstrijden zijn: zaterdag 12 april TAC Rally Tielt zaterdag 19 april Classic Bryghia Op bladzijde 4 van deze nieuwsbrief vindt u nog een aantal andere niet VAS-evenementen waarvan de bevriende organisatie vroeg om publiciteit voor te maken...

Dirk Ceyssens en Jo Van Lee op weg naar een mooie derde plaats algemeen in Criterium van de Rally van Haspengouw

Uw team, nieuwsjes, foto’s in deze nieuwsbrief ?! Als je zelf leuke nieuwsjes, berichten of (oude) foto’s hebt om deze nieuwsbrief te vullen, kan je deze mailen naar info@moustacheclassic.be. Vanzelfsprekend moet het wel over leden van Racing Team Moustache gaan ! Stuur je info of idee door en wie weet, sta jij in de volgende nieuwsbrief.

2e clubrit RTM TO THE POINT Vorig jaar organiseerde RTM in juni de eerste clubrit to the point, een gezellige dag rijden van punt naar punt (vrije route). Klassement is bijzaak: de lekkere barbecue en een Sezoenske achteraf is veel belangrijker. De rit is net zoals vorig jaar exclusief voor RTM-leden en vindt waarschijnlijk plaats in september. Meer info volgt later en dan openen ook de inschrijvingen.

1


Bart Babeliowsky en Eddy Smeets tekenden in de Antwerp Classic voor hun beste resultaat ooit: 2de algemeen in een VAS Classic

RTM’ers sterk gestart aan seizoen 2014 Verschillende RTM’ers zijn sterk begonnen aan het seizoen 2014. Tijdens de Haspengouw Rally eindigden Dirk Ceyssens en Jo Vanlee (Toyota Corolla foto pagina 1) derde algemeen in het Criterium, wat hun beste resultaat ooit was. Vooral de portie’s onverhard op KP Zepperen waren een kolfje naar de hand van Dirk. Ook andere RTM’ers deden het goed in en rond Landen. Frederik Vrolix en Wim Frusch (Toyota Yaris) debuteerde in het Criterium met een 9de plaats algemeen, gevolgd door de thuisrijders Erik Deveux en Patrick Vandersmissen (Opel Ascona) op plaats 11. In de Antwerp Classic, de openingsmanche van het VAS Classic kampioenschap, kwamen maar liefst tien RTM-teams aan de start. Ook in de rondrit was Moustache vertegenwoordigd met een drietal teams. Het gelegenheidsduo Bart Babeliowsky en Eddy Smeets waren goede doen en zetten er hun beste classic resultaat neer: 2de algemeen en 1ste bij de Youngtimers. Rudy Deckers en zoon Timo eindigden 5de algemeen. Hieronder vindt u de top drie en het resultaat van alle RTM-teams in de Antwerp Classic.

Nabespreking Antwerp Classic Op zondag 6 april 2014 organiseert de RTM Classics werkgroep de nabespreking van de Antwerp Classic. Alle geïnteresseerden zijn welkom in het zaaltje bij Benjamin Vossen (Snellewindstraat 59 te Lozen, zie plan hieronder) vanaf 9u30 stipt. Alle leden zijn welkom maar om praktische redenen vragen we om even in te schrijven per mail naar info@moustacheclassic.be. Deelnemers aan de wedstrijd brengen best hun roadbooks en klad controlekaarten mee.

Einduitslag Antwerp Classic 1 Vanhecke-Werniers Volvo 343DL 2 Babeliowsky-Smeets Opel Manta 3 Walschaers-Tips Toyota Celica 5 Deckers-Deckers Opel Manta 13 Vrachten-Jaeken Opel Corsa 28 Jaspers-Franco Autobianchi A112 Abarth 32 Claas-Heijlen Mini 43 Vossen-Bormans Citroën Jumpy 47 VDKimmenade-VDKimmenade Audi TT 49 Bergs-Custers Porsche 911 50 Geebelen-Van Lee BMW 62 Jannis-Kerkhofs Lancia Fulvia

Alle geïnteresseerden zijn welkom op de nabespreking van de Antwerp Classic op zondag 6 april 2014 om 9u30 bij Benjamin

2


In ‘t Paljaske kunnen de flyers en stickers van de Sezoensrally en Moustache Classic gratis afgehaald worden (zo lang de voorraad strekt)

Stickers en flyers beschikbaar ! Bij deze wil RTM laten weten dat de gekende Sezoensrally-stickers en ander promotiemateriaal zoals de flyer voor de Sezoensrally (links) en voor de Moustache Classic (hieronder) klaar zijn. Leden die deze graag zelf willen hebben en/of willen verspreiden op andere evenementen kunnen ze afhalen in café ‘t Paljaske (Dorpsstraat 7 te Bocholt). Racing Team Moustache & brouwerij Martens presenteren:

Helpende handen gezocht ! Voor iedere rally is het soms tot op het laatste nippertje afwachten of er voldoende officials of baanposten bereid zijn om te komen helpen... Racing Team Moustache kan voor de Sezoensrally jaarlijks rekenen op diverse clubs. In ruil daarvoor verwachten zij ook dat wij - leden van RTM - ook tot een wederdienst bereid zijn door op hun wedstrijd gaan te helpen ! Daarom deze oproep om mee te komen helpen tijdens: - de ELE Rally op 13-14 juni Helmond-Eindhoven (NL) baanposten gevraagd (geen vergunning vereist) - de GEKO Ypres Rally op 19-21 juni in Ieper hier worden baanposten gevraagd voor de KP waar Gerard Vrijens voor verantwoordelijk is (vergunning vereist of gekoppeld aan iemand mét een vergunning) - de GTC Rally op 4-5 juli in Achtmaal (NL) hier wordt vooral hulp gevraagd op vrijdagavond voor de zogenaamde Nacht van Achtmaal (extra late KP’s) en eventueel met overnachting ook nog op zaterdag (geen vergunning vereist) Wie aan bovenstaande evenementen wil meehelpen, wordt vriendelijk gevraagd zich aan te melden bij Jeff Steensels via 0479 56 03 48. Ook hulp voor de Sezoensrally is wenselijk op volgende momenten: - donderdag 15 mei vanaf 8u00 samenkomst in ‘t Paljaske voor het opbouwen van het parcours - vrijdag 16 mei (verkenningen, technische keuring, rallycentrum, ...) - zaterdag 17 mei (baanposten, opruimen nadars direct nà de rally, ...) - zondag 18 mei vanaf 9u00 samenkomst in het Parochiehuis voor allerhande opruimwerken rallycentrum (en eventueel parcours)

3


Diverse ritten zaterdag 26 april OPEL Oldies on Tour De Belgian Opel GT Club nodigt alle klassieke Opel rijders uit voor hun toeristische openingsrit van 80 km door de Antwerpse Kempen met eenvoudig en duidelijk roadbook bol-pijl. Vertrek om 9u30 aan de voetbalkantine van OG Vorselaar (Riemenstraat 89). Meedoen aan de rondrit kost 9 euro per persoon (15 euro mĂŠt BBQ na de rit erbij). Inschrijven - wel met een Opel - voor 12 april. Meer info bij Philip Copmans via 0473 56 85 45 of philip. copmans@opel.com.

www.moustacheclassic.be

zondag 4 mei 20ste Euregiorit Ken je de Maaseikeroldtimerclub? Zij organiseert ieder jaar drie evenementen. De eerste zondag van mei beginnen ze met de Euregiorit. Deze rit start vanaf het Cultuur Centrum Maaseik (Van Eycklaan 72). Alle verdere informatie en inschrijvingen over dit evenement vind je op www. maaseikeroldtimerclub.be.

zaterdag 31 mei Classic ELE Rally Het concept van de rally is zoals het in 1964 allemaal begon, namelijk Eindhoven-Luik-Eindhoven, de betekenis van ELE voor wie dat niet wist ;-) Deze classic rally is ongeveer 350 km lang. Meer info op de site www.classicelerally.nl

www.sezoensrally.be

4

RTM nieuwsbrief 01 (april 2014)  

eerste digitale nieuwsbrief van Racing Team Moustache

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you