Page 1


Kuopion Insinööriopiskelijat - KINRA ry Hallitus teku-opiskelijat-kinrary@savonia.fi www.kinra.fi Puheenjohtaja Atte Kauhanen atte.kauhanen@student.savonia.fi puh. +35850 4352 736 Varapuheenjohtaja, KoPo-vastaava Marko Huusko marko.huusko@student.savonia.fi Rahastonhoitaja Susanna Eskola susanna.h.eskola@student.savonia.fi Sihteeri Hannele Oikari hannele.m.oikari@student.savonia.fi YH-vastaava Jenni Vaihoja jenni.j.vaihoja@student.savonia.fi Jäsen- ja Aikuisopiskelijavastaava Tarja Jalkala tarja.m.jalkala@student.savonia.fi WWW- ja KV-vastaava Riku Jokinen Riku.Jokinen@student.savonia.fi Tärinät- ja ITIÖ-vastaava Riku Hytönen riku.hytonen@student.savonia.fi Tapahtumavastaava [varajäsen] Sami Väisänen sami.vaisanen@student.savonia.fi Tiedotusvastaava [varajäsen] Tuomas Piirainen tuomas.piirainen@student.savonia.fi

KINRAn Tärinät Päätoimittaja Riku Hytönen Toimituskunta KINRAn hallitus 2010 Taitto

Riku Hytönen riku.hytonen@student.savonia.fi

Kansi

Sami Väisänen

KINRAn Tärinät 4/10: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Piäkirjotus Pikkujouluristeily Pikkujouluristeily Kuva Kuva Ei tekemistä joululomalla? Galluppi Toimituksen viimeiset Mainos Takakansi


Piäkirjotus Pääkirjoitus Joululomat alkavat! Neljännen vuoden opiskelijat riemuitsevat lähiopetustuntien loppumisesta samalla kun monille muille alkaa se kauan odotettu joululoma. Kuinka monelle joululoma on sitten loppujenlopuksi lomaa. Toiset käyttävät joululoman taloudellisesti hyödykseen ja menevät tekemään töitä. Toivottavasti mahdollisimman monella on kuitenkin mahdollisuus päästä nauttimaan joulusta viettämällä aikaa oman perheen kanssa ja maistelemalla jouluherkkuja. Joulunlomien jälkeen KINRAssakin on tapahtunut muutoksia. Vanha hallitus jättää saappaat narikkaan ja uusihallitus hyppää niihin intoa täynnä. Ensi vuonna tämän palstan kirjoituksista vastaa siis uusi puheenjohtajamme Jenni Vaihoja. Ensi vuosi alkaakin vauhdikkaasti perinteisen maakuntaexcursion merkeissä ja sen jälkeenhän tuleekin Winterfest. Tapahtumia riittää siis heti ensivuoden alkuunkin. Jos et ole vielä aloittanut ensikesän kesätyöpaikka hakua, NYT se kannattaa jo aloittaa. Moni saa varmitettua kesätyöpaikan jo tämän vuoden puolella. ”Ei ole häpeä olla nopea!” sanoi eräs nokkela henkilö aikoinaan.

Rauhallista joulua ja onnellista uuttavuotta!! Atte Kauhanen Puheenjohtaja, Kuopion Insinööriopiskelijat KINRA ry

Ennen kun vuosi vaihtuu haluan kumminkin kiittää koko KINRA ry:n hallituksen puolesta teitä kaikkia opiskelijoita, koulun henkilökuntaa ja kaikkia muita jotka ovat olleet kanssamme tekemästä tästä vuodesta niin antoisan ja upean. Kiitos!

3


P ik ku jo ul ur is te il y Ahoy, ahoy! Viime numerossa aloitettu risteily juttu sarja senkuin laajenee. Viime kerrasta olikin kulunut jo hyvä tovi ja laivan keinunan aiheuttama oma heiluriliike alkoi monella hiipumaan. Mutta eipä ollut hätää, perinteikäs pikkujouluristeily pamahti valmistautumatonta kaveria päin näköä jo viidettä kertaa. Ihmeen vähänlaisesti oli tänävuonna kuitenkin porukkaa lähtenyt mukaan, edes viimenumeron tarinassa suurta osaa näytellyt kuvitteellinen sankarimme Nestori ei päässyt lähtemään mukaan. Niinhän sitä kuitenkin sanotaan jotaa bileet paranee kun väki vähenee. Liekkö sitten näin mutta hassunhauska ja tapahtumarikas reissu kumminkin heitettiin noin 30 kuopiolaisen kanssa parin muiden Itä-Suomen paikkakuntien edustajien säestäessä menoa varsin kunnioitettavalla panostuksellaan.

4

Koitan tässä nyt toimittajan ominaisuudessa selventää tapahtumien kulkua siinä määrin kun olen asioita nähnyt ja kuullut. Kaikkihan alkoi, kuten arvata saattaa, Tekulta. Siellä oli risteilijöiden ja miksei muidenkin iloksi tarjolla joulupuuroa teemaan sopien, ja vielä ilmaiseksi! Teemasta puheenollen, pukuteemana tämän vuoden reissussa oli ökyrikkaat ja pultsarit. Bussiin ahtautumisen jälkeen matka jatkui jo tähän asti suurelle osalle porukasta tutuissa meiningeissä, olivat matkalle kehittäneet ohjelmaakin teemaan jossainmäärin liittyvän tietovisan muodossa. Helsinkiin saavuttiin ilman ihmeempiä ongelmia ja paikanpäällä lumeen hautautuneet autot ympäri kaupunkia herättivät porukassa tietynlaista hilpeyttä.


Pik kuj oul uri ste ily

Ennen laivaan nousua paikannettiin Lappeenrannan edustaja ja aloitettiin rantautumisen vastaiset toimenpiteet. Hyttiin pääsyn jälkeen hetken aikaa meni itse kullakin saada rooliasua niskaan. Noin kahdeksan aikoihin sovittu porukan tapaaminen pidettiin kannella X josta minulla ei ole sen suurempaa käsitystä. Ennen tätä oli osa porukasta jo karannut omille teilleen ja varannut sauna-ajan itselleen. Oli kuulema laivanpuolen vastuuhenkilö katsonut kummaksuen kun näennäesen tyhjinkäsin tullut porukka lähti mukanaan suhteellisen suuri määrä tyhjiä juomansäilyttimiä. Tästä eteenpäin illan tapahtumat ovat satunnaisessa järjestyksessä sen enempää kertomatta istuskelua erinnäisissä hyteissä, jotka muuten olivat kerrankin sattuneet pääosin samalle käytävälle, heilumista tanssilattian esiintymislavan edessä,

(Teräsniskahan siellä kai esiintyi?) baarin puolella notkumista ja porukalla hyytymistä meidän hyttikäytävän lattialle istuskelemaan. Seuraava päivä käynnistyi kun hyttitoverit olivat kovalla tohinalla lähdössä liikkeelle, ensin taxfreehen ja sitten hytin kautta maissa käymään. Itse jäin tutustumaan naapurihytin meininkiin pikaisen aamupalan metsästysreissun jälkeen. Siinä istuskellessa menikin loppu laiva-aika allekirjoittaneelta joten muuta legendaa en tästä osaa heittää. Bussimatka meni omalta osaltani tällä kertaa lähinnä nukkuen. Onneksi kuitenkin osalla porukkaa kesti silminnähden kova meno aina Kuopioon asti. Kiitos kaikille mukana olleille hienosta reissusta! -Riku-

5


Kuva niille jotka tykk채채 piparista

6


Kuva niille jotka tykk채채 karkkitangosta

7


Ei tekemistä joululomalla? Ei syytä huoleen! Tärinöitten oma puuhapoika Koposen Lasse on suunnitellut tähän ongelmaan viimeisenpäälle hiotun ratkaisun. Homma kulkee osapuilleen näin:

Joululoman prosessikaavio Jos kyllä

Oletko humalassa?

Jos ei

Prosessoi olotila huolellisesti pienimpiä yksityiskohtia myöten

Nauti joulupöydän ylitsevuotavista antimista

Kuluta ostamasi elintarvikkeet

Onko lomaa vielä jäljellä?

Etsiydy lähimmän alkoholia tarjoavan kauppaliikkeen vaikutuspiiriin

Jos ei Jos kyllä

8


Galluppi Toimitus muisteli palaveeratessaan että muinoin on tärinöihin tehty aikaajoin gallupeja. Tätä tapaa päätettiin lähteä herättelemään jouluisella teemalla. Tässäpä siis tärinöiden piparigallup:

Nimi: Junnu Milloin viimeksi sait piparia? Ootas lasken... 8 päivää sitte. Mitä juomaa suosit piparin kanssa? Mahdollisimman alkoholipitoista, turvaa piparin saannin. Millainen pipari? Sydämmen muotoinen.

Nimi: Hansku Milloin viimeksi sait piparia? 20.11. Mitä juomaa suosit piparin kanssa? Punaviini- tai viinaglögi. Millainen pipari? Semmonen perinteisen muotoinen.

Nimi: Juho Milloin viimeksi sait piparia? Muutama päivä sitten, pussin laitoin hyllylle. Mitä juomaa suosit piparin kanssa? Punaista. Millainen pipari? Sellainen perus.

Nimi: Aki Milloin viimeksi sait piparia? 7.12. Mitä juomaa suosit piparin kanssa? Puanviini. Millainen pipari? Tuplapuolikuu. (toim. huom. Niin siis mikä?)

Nimi: Janne Milloin viimeksi sait piparia? 2 hours ago. Mitä juomaa suosit piparin kanssa? Glögi ja viina. Millainen pipari? Vain vähän lahnan hajuinen.

9


To i m i t u s a v a utuu viimeis en ker ran Hepskukkuu vielä kerran kaikille lukijoille! Meikeläisellä on ollut ilo ja kunnia toimia tämän puljun touhuissa mukana vielä kolmaskin vuosi, ikäänkuin opetellen pääsemään eroon näistä touhuista. Loppuviimeksi myöskin hommat joita olen suorittanut tässä aikojen saatossa ovat olleet ihan mukavia, ei voi kuin suositella opiskelijatouhuihin mukaan lähtöä. Nämä ovat sitten meikeläisen viimeiset lehtimuotoiset tärinät, varmaan tulen muuten vapisemaan jatkossa tämän koulutusohjelman kirjoilla vielä ainakin ensivuoden. Omasta puolesta kiitos kuluneesta vuodesta ja mukavaa joulunodotusta itse kullekkin! Riku

10

Siinä on vielä sivun täytteeksi läjä kuvamuistoja meikeläisen toilailuista näitten viime vuosien varrelta.


10


KINRAn T채rin채t 04/2010

Tärinät 4/10  

Kinran tärinät 4/10

Advertisement