Hvordan skal din hjemmearbejdsplads indrettes?

Page 1

HVORDAN SKAL DIN HJEMMEARBEJDSPLADS INDRETTES?


ERGONOMISKE OG BÆREDYGTIGE MØBLER TIL HJEMMEARBEJDSPLADSEN Mange arbejder i øjeblikket hjemmefra og mange kommer helt sikkert til at praktisere det i større udstrækning fremover. Uanset hvad årsagen er til, at arbejdet foregår fra en hjemmearbejdsplads, er det vigtigt at skabe en god base, hvor man sidder godt og kan arbejde effektivt - og som frem for alt er tilpasset den enkeltes behov. Overvejer I at tilbyde jeres medarbejdere en ordentlig hjemmearbejdsplads, der lever op til APV og ergonomiske krav? Så kan du måske finde inspiration i de løsninger, Kinnarps tilbyder. Det er ingen hemmelighed, at glade medarbejdere, der trives, holder sygedagene nede og giver bonus på bundlinjen og fremadrettet er der ingen tvivl om, at hjemmearbejdspladsen kan være med til at tiltrække de gode kompetencer. Udover at tilbyde medarbejderne arbejdsmiljøgodkendte og ordentlige forhold på hjemmekontoret, får I med Kinnarps som leverandør, produkter lavet i rene materialer og bæredygtige løsninger, hvor der er lagt stor vægt på at skåne miljøet mest muligt i både produktionen og leveringen. Derudover leverer og monterer Kinnarps møblerne hjemme hos medarbejderne, så de hurtigt kan få glæde af deres nye hjemmearbejdsplads. Ved at leje kan aftalen blive mere smidig for jer, fordi I ikke skal bekymre jer om opbevaring eller håndtering. Lad os skræddersy den rette løsning til dig og dine medarbejdere.


Vi skal genskabe de konstante bevægelser, der har været en oplagt del af hverdagen for mennesker i tusinder af år. Da vi bruger så mange af vores vågne timer på arbejdet, er det afgørende, at vi i løbet af arbejdsdagen aktiverer de nødvendige muskelbevægelser. Det gælder bl.a. muligheden for at skifte mellem siddende eller stående arbejde.

ER’GONOMIEN I ORDEN? MENNESKET ER SKABT TIL BEVÆGELSE

Langvarige stillesiddende perioder øger risikoen for de fleste af de store livsstilssygdomme. Dette gælder også selvom man ellers har et højt fysisk niveau. Forskningen af langvarige stillesiddende perioder viser, at vi er nødt til at tage to specifikke faktorer i betragtning: på den ene side, regelmæssig motion som en beskyttende faktor og på den anden side, stillesiddende livsstil som en risikofaktor. Regelmæssig fysisk aktivitet er ikke nok. Det er lige så vigtigt at undgå at sidde stille. Vi ser øget trivsel og mentalt velvære og dermed større kreativitet og produktivitet blandt medarbejdere, der har adgang til ergonomiske arbejdsstillinger. Løsningen er møbler der giver Tas utentbevægelse pro eatatem porrum. fleksibilitet, og variation.

Capella er designet til at holde din krop i bevægelse. At sidde korrekt handler nemlig om at bevæge sin krop. Hjertet i Capella er den innovative FreeMotion mekanisme, der giver velafbalancerede mikro-bevægelser i sædet og “ aktiv siddestilling”. Alt sammen for at hjælpe dig med at føle dig godt tilpas.


FOKUS PÅ FUNKTION OG ERGONOMI - OGSÅ PÅ HJEMMEKONTORET

Når du arbejder hjemmefra, er det afgørende, at du både fysisk og mentalt skaber de bedste rammer for dig selv, så du får det bedste ud af hverdagen derhjemme – både arbejdsmæssigt og personligt. Indret din arbejdsplads bedst muligt efter forholdene og har du pladsen til det, er der ingen tvivl om, at et rigtigt hæve-/sænkebord og en kontorstol er det allerbedste udgangspunkt fra et ergonomisk perspektiv. Tas utent pro eatatem porrum.


KOM HURTIGT PÅ PLADS MED KINNARPS EKSPRESSORTIMENT SKRIVEBORD SERIE[P] (HW-P128-20-15) Hæve-/sænkebord med nem motorbetjening. Opfylder alle ergonomiske krav for varieret stilling og bevægelse. Bordplade PT128 (120x80mm), hvid laminat Ben SS/P 625-1275mm SSPL-650, hvid

SKRIVEBORD SERIES[E] ONE (HW-O128-2-15) Funktionelt skrivebord til steder med begrænset plads. Bordplade OT128 (120x80mm), hvid laminat Ben 724 mm, hvid

SPACE SKUFFEELEMENT (HW-PV63S-16-15 Et praktisk skuffeelement der giver dig en fleksibel og funktionel opbevaringsenhed. Korpus, hvid laminat, tre skuffer, front i hvid laminat Håndtag no.4, sølv, pennebakke PTR

KONTORSTOL 6110 (CA-6110-3-84) En brugervenlig kontorstol med en fantastisk ergonomi. Stolen har aktiv vippefunktion, hvor sæde og ryg følger brugerens bevægelser, eller kan låses fast i en ønsket position. Justérbar siddehøjde, sædedybde, ryghøjde og vippemodstand. Sort 5-stjernet plastik kryds, hjul til hårde og bløde gulv, stof: Fame 4799 sort, sæde og ryglæn er fuldpolstret, Free Float vippemekanisme.

KONTORSTOL PLUS (HW-8784-244-264) En eksklusiv kontorstol med synkron vip, som giver en behagelig og aktiv siddestilling. Stolen har mange indstillingsmuligheder og passer til de fleste. Nakkestøtte og armlæn er justérbare. Sort 5-stjernet plastik kryds, hjul CAST60, stof: Radio 5798 mørkegrå, synkron vippefunktion, armlæn 4 der er justérbare i højde og bredde, nakkestøtte N78 med stof: Joy 8199 kunstlæder.

KINNARPS EKSPRESSORTIMENT - IDEELT TIL HJEMMEKONTORET Vi har udvalgt nogle produkter, der passer perfekt til hjemmekontoret for at holde trivslen og produktiviteten på toppen. Produkterne imødekommer de udfordringer, som de fleste mennesker møder, når de skal arbejde hjemmefra og derfor ofte ender med at tilbringe hele dage i en stol eller ved et bord, der bestemt ikke er egnet til 8 timers skrivebordsarbejde. Der er forskellige kontorstole og skriveborde at vælge imellem, så man undgår belastningsskader og i stedet får et funktionelt og ergonomisk hjemmekontor. Alle produkter er en del af vores Ekspres-sortiment med en estimeret leveringstid ca. 2 uger (fra ordre til levering) afhængigt af din lokation.


DET ER VIGTIGT AT SIDDE GODT... OGSÅ NÅR MAN ARBEJDER HJEMME!

SÅDAN VÆLGER DU DEN BEDSTE KONTORSTOL Når du skal sidde og arbejde i længere tid er det bedste du kan gøre for din krop og trivsel, at vælge en kontorstol og helst en, som giver dig mulighed for at sidde på så mange forskellige måder som muligt. Ofte fokuseres der på designet og hvordan kontorstolen tager sig ud. Ergonomi og hvordan den påvirker din sundhed kommer tit i anden række, hvilket det ikke må. Men hvad er det så, man skal kigge efter? Til din hjælp har vi samlet 7 punkter, som bør indgå i dine overvejelser, når din nye gode kontorstol til hjemmekontoret skal findes.

1. GOD STØTTE TIL RYGGEN

5. HJUL FREMMER BEVÆGELSE

Ryggen er en meget vigtig del af kroppen

En kontorstol bør have hjul, så du let kan

og af hvordan du trives. Derfor er det vigtigt

bevæge dig. Det fremmer bevægelse og

at behandle den ordentligt! Din arbejdsstol

du undgår uheldige arbejdsstillinger fordi

bør følge din krop – ikke omvendt. En ergo-

du kan rulle i stedet for at strække dig efter

nomisk kontorstol følger dine linjer og giver

papirer, mv. Hvilke hjul afhænger af om

dig mulighed for at tilpasse stolens nedre

underlaget er blødt eller hårdt.

rygdel, så du får optimal støtte til din ryg.

2. LET AT INDSTILLE TIL RIGTIG HØJDE

6. MULIGHED FOR NAKKE- OG ARMSTØTTE Armlæn og nakkestøtte er valgfrit på

Højden på stolen skal være let at tilpasse

mange kontorstole, men det anbefales at

så fødderne hviler komfortabelt i gulvet.

vælge dette for at forebygge nakke og

Samtidig bør du sidde så højt, at du har

skulderproblemer. Armlæn bør kunne

hofteleddet 1-2 cm højere end knæleddet.

justeres, så de armene ligger tæt ind til

På den måde aflastes korsbenet mest

kroppen og har en vinkel, der gør at du

muligt.

slapper af i skuldrene.

3. REGULERBAR SÆDEDYBDE

7. ÅNDBARE MATERIALER

Sædets dybde bør kunne reguleres. Det

Stoffet bør kunne ånde, så du får en

anbefales at sidde med 3-4 fingres afstand

behagelig stol at sidde i uden at den føles

fra sædekant til knæhaserne for mest mulig

for varm eller kradser. Samtidig skal den

aflastning af siddefladen uden at bagsiden

have nok fyld til at give god støtte uden

på knæene klemmes.

at det føles hårdt eller ubehageligt.

4. HVILE FOR FØDDERNE Fødderne skal hvile komfortabelt på enten gulvet eller fodstøtten. En faktor som påvirker dette er korrekt højdejustering af stolen.

Gode materialer sikrer at stolen holder formen og ikke slides.


FÅ BEDRE TRIVSEL MED ET HÆVE-/SÆNKEBORD Vi ved, at det er gavnligt at skifte mellem siddende og stående arbejde for at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme og diabetes. Men i de senere år er der kommet flere forskningsrapporter, som viser, at det er direkte skadeligt kun at sidde ned og arbejde. Forskning viser at kroppen, når vi bevæger os, frigør stoffer, som også er vigtige for vores sundhed ud fra andre aspekter, og at de faktisk kan bidrage til, at vi lever længere. Langvarigt stillesiddende arbejde er ganske enkelt ikke godt for kroppen og gør os mindre produktive. Men at sidde i den rette højde og arbejde er faktisk lige så vigtigt som at stå op og arbejde i den rette højde. For det er netop variationen mellem siddende og stående arbejde, der er særligt vigtig. Hvis man kun sidder, kan det være skadeligt - men hvis man kun står op, bliver det anstrengende for kroppen i længden og giver ikke den bevægelse, variation og aktivitet, som vi har så godt af. TÆNK PÅ DETTE, NÅR DU VÆLGER HÆVE-/SÆNKEBORD... - Stel med ekstra lang højdevandring, dvs. spændet mellem bordets laveste højde og dets højeste højde, gør, at bordet bliver ekstra fleksibelt og kan indstilles til personer i alle højder. - Vælg en motor med lav lyd. Det giver bedre lydergonomi og mindre forstyrrelse.

Ved hjælp af hæve-/sænkeborde kan vi variere arbejdsstillingen og bevægeligheden øges, hvilket forbedrer blodcirkulationen og frigør hormonlignende stoffer, som øger vores velbefindende. Og selvom du ved, hvilken højde du skal have, når du står og sidder, anbefaler vi, at du varierer højden løbende. Der er så mange forskellige måder at stå og sidde på - kroppen er skabt til bevægelse! At vi motionerer i fritiden er ikke tilstrækkeligt til at reducere risiciene - det er forholdene, når vi arbejder, der er vigtige.

Vidste du for eksempel:

- At vi I gennemsnit forbrænder 350 kalorier pr. dag, hvis vi står op og arbejder i to og en halv time. - At stående arbejde øger produktiviteten med 10 procent i forhold til at sidde ned og arbejde.


DEN PERSONLIGE HJEMMEARBEJDSPLADS Langt fra alle har et ekstra værelse, der kan bruges til kontor og må indrette hjemmearbejdspladsen som en del af et rum, der også tjener en anden funktion. Det stiller krav til både pladsen og udseendet. I vores Kinnarps Color Studio er der hundredvis af materialer og farver, der giver uendelige muligheder for at skabe kreative, attraktive og bæredygtige arbejdsmiljøer. Mulighederne med Kinnarps er mange og vi er sikre på, at vi kan inspirere til indretningen af både pæne, velfungerende og bæredygtige arbejdspladser derhjemme.

Embrace stol fra Kinnarps


IKKE TO HJEM ER ENS

Pax stol fra Materia

Når du indretter din hjemmearbejdsplads, så tænk i former og farver, så den passer ind i din stil og øvrige indretning. Overvej også, hvilke materialer, du vil indrette dig med. Teksturer er fantastiske til at stimulere sanserne i indretningen og gøre rummet mere levende. Det handler om, hvordan du mixer materialerne og kombinerer dem på nye, spændende måder. Monroe kontorstol fra Kinnarps

Deli stol fra Skandiform

Timeout stol fra Skandiform

Primo stol fra Skandiform


STORT OG SMÅT - OG ALT IND IMELLEM

Anagram barstol og Uni bord fra Materia.

Tænk utraditionelt når det kommer til hjemmearbejdspladsen med multifunktionelt interiør, der passer til alle behov og stilarter i små og store hjem. Det kan være barstolen ved køkkenbordet eller en mere komfortabel spisebordstol. Det vigtigste er at tænke i bevægelse og variation. Skift mellem siddepladser og bevæg dig gerne rundt, så du undgår at sidde for længe i den samme stilling.

Deli barstol fra Skandiform.

Pilot stol fra Materia kan justeres i højde og hældning og er ligeledes drejelig, hvilket giver en fleksibel og ergonomisk siddemåde. Tilføj hjul for endnu mere mobilitet.

Matsumoto bord fra Skandiform.


SID GODT - OG LÆKKERT

Neo konferencestol fra Materia.

Primo fra Skandiform

Smukke Fendo fra Skandiform er en virkelig flot og lækker stol til hjemmekontoret, der med sit unikke design, nærmest bliver en funktionel skulptur. Fås med forskellige stel og også med stofbeklædte ben, som gør den ekstra blød i udtrykket.

Er pladsen og lysten ikke til en rigtig kontorstol kan man komme langt med en lækker konferencestol i forhold til ergonomien. Mange konferencestole er højde- og hældningsjusterbare og kan dreje, hvilket giver en fleksibel og ergonomisk måde at sidde på. Tilføjer du hjul, er det endnu bedre, ligesom armlæn og polstring sikrer god siddekomfort. Pilot fra Materia.

Deli fra Skandiform.

Primo fra Skandiform.


Rocca fra Materia

SVÆRT VED AT SIDDE STILLE? GODT!

Motus fra Materia

Sid så lidt stille som muligt og find siddealternativer, der fremmer aktive siddestillinger. Eksempelvis skamler, taburetter eller stole med indbygget bevægelighed og hjul, der gør, at man sidder aktivt og på den måde ”træner” balance, koordination, styrke og giver bedre blodgennemstrømning. Stole uden ryglæn hjælper med at variere og skifte arbejdsstilling.

Det er meget forskelligt hvad man har af plads og muligheder for at sidde ordentligt, når man arbejder hjemmefra. En kontorstol er uden tvivl det bedste, men som alternativ kan man sidde på en ergonomisk “bold”. Som eksempelvis BOULLÈE fra Materia - en super flot fortolkning af den klassiske træningsbold.

Rocca fra Materia


Curling fra Materia

Matsumoto fra Skandiform

Er pladsen trang eller vil du gerne variere din arbejdsstilling, kan et laptop bord være løsningen. Med et bord til din bærbare computer, får du muligheden for at sidde i sofaen eller lænestolen og arbejde, samtidig med at bordene let kan indgå i din indretning. Laptopborde fås i forskellige materialer og nogle med mulighed for at højdejustere, så du får den rigtige arbejdsstilling.

SMÅ LAPTOPBORDE

Monolite laptopbord fra Materia

Hopper fra Materia kan justeres i højden og har diskrete hjul, der gør bordet let at rykke rundt. Fås i mange farver og udførsler bl.a. med bordplade i glas eller træ.


NÅR DU GERNE VIL STÅ OP - MEN PLADSEN IKKE ER TIL ET HÆVE-/SÆNKEBORD StandUp Minidesk fra Matting Office Wellness Minidesk er et smart, mobilt, manuelt hæve-sænkebord udviklet til hjemmearbejdspladsen. Bordet er designet til at passe ind i hjemmemiljøet og gør det muligt at tilpasse arbejdshøjden individuelt. Minidesks har 6 indstillinger der gør det muligt for dig at vælge præcis den højde som passer til dig, inden du begynder at arbejde. Minidesk er let at folde samme og gemme væk når den ikke er i brug. Produceret i norden af bæredygtige materialer. Design Dan Ihreborn.

StandUp Desk fra Matting Office Wellness Et bord udviklet til fremtidens fleksbaserede arbejdspladser med manuel hæve-/sænke funktion. Bordet er i en lille og smidig størrelse, som gør det let at placere og benytte. Du behøver ikke at tænke på strøm forsyning, og du slipper for ledninger på gulvet. Bordet passer perfekt til hjemmekontoret. Bordet hæves og sænkes med en gasfjeder, som styres med et håndtag på siden. Den laveste højde er 73 cm, og den højeste højde er 117 cm.


HUSK ARBEJDSLYSET! TIPS OG TRICKS! Når et skrivebord bliver oplyst fra siden, hjælper det med til at undgå skær, genspejlinger og skygger på arbejdsfladen. Justér computerskærmenes lysstyrke og farvetemperatur for at synkronisere det med det naturlige dagslys. Tag jævnlige pauser fra skærmen for at give øjnene et hvil.

Motus Mini fra Glamox Luxo. Tas utent pro eatatem porrum.

Øjnene må ikke blive overanstrengt af for eksempel blænding, reflekser, utilstrækkelig belysning (for lidt eller for meget lys), skarpe kontrastforhold og flimmer. Godt lys er med til at skabe gode arbejdsforhold

Neos bordlampe med oplader.

Tip Lamp fra Muuto


SMÅ TING - STOR BETYDNING

Gate VIP taburet fra Savir

Underarmsstøtte Götessons

Hjemmet er typisk ikke indrettet til at arbejde langvarigt i og mange oplever øgede smerter i nakke, lænd, albuer eller håndled, når der arbejdes hjemmefra. Heldigvis kan man ofte med midler som aflastningsmåtter, skærmarme og underarmsstøtte afhjælpe generne betydeligt. Vidste du for eksempel, at en aflastningsmåtte kan aflaste dine muskler og led, når du står op og giver bedre blodomløb til benene?

PJ Production

StandUp Cork fra Matting Office Wellness

Stoleunderlag fra Matting Office Wellness

PJ Production

PJ Production


RO OG ORDEN

Couture reol fra Materia. Couture reol fra Materia.

Indret dit hjemmekontor med kreative elementer, der inspirerer dig og gør din opbevaring dekorativ og praktisk. Med flotte og smarte reoler og hylder har du dine ting lige ved hånden samtidig med, at de pynter i din indretning. Opbevaringsmøbler kan også indtænkes for at afskærme din arbejdsplads og skabe et hyggeligt sted til at klare arbejdsopgaverne. Vagabond office kit fra Materia.

TIP! Opbevar dine småting i fine æsker, så du undgår rod på skrivebordet – det er både dekorativt og praktisk.

Discover fra Materia.

Folded Shelves fra Muuto .

Couture reol fra Materia


VÆLG BÆREDYGTIGT - OGSÅ TIL HJEMMEARBEJDSPLADSEN

Tas utent pro eatatem porrum vellia iunt, acero

Hos Kinnarps ser vi bæredygtighed ud fra et helhedsperspektiv. Det har pore laborunt eaqui offistarten Tas utent pro eatatem vi gjort siden i 1942. porrum vellia iunt, acero Det handler omipsaperum at anvendeharuptatet ressouraut dicitiusam sit, odit pore laborunt eaqui offi cerne på en effektiv og miljøvenlig Tas utentmåde, pro eatatem porrum iunt, acero fremme trivselvellia og hjælpe vores ipsaperum haruptatet. kunder med at gøre det samme. ipsaperum haruptatet aut dicitiusam sit, odit

Det vi skaber i dag, skal vi kunne omforme i morgen. Vi tilbyder derfor produkter, der både kan holde, men også opdateres og genanvendes - på bedste bæredygtige vis. Produkter som kan skilles ad og opgraderes blot ved skift af f.eks. bordplade eller stof.

Porrum vellia iunt, acero ipsaperum haruptatet aut dicitiusam sit, odit pore laborunt eaqui offi Tas utent pro eatatem porrum vellia iunt, acero ipsaperum haruptatet. Vores eget logistiksystem er unikt i branchen og kendetegnet ved kontrol over hele kæden og effektivitet. Ved at emballere vores produkter med tæpper i stedet for engangspapemballage sparer vi over et halv ton affald pr. lastbil og får 50 % flere møbler ind i lastbilerne i forhold til branchegennemsnittet. Med produktion i Sverige undgår vi lang transport og kan hurtigt installere møblerne hos kunden.

Tinnef med bordplade lavet af 100% genanvendte plastflasker.

Vi producerer altid med omtanke! Vi stiller ekstremt høje miljøkrav til vores produkter der ikke indeholder skadelige kemikalier. Vi opvarmer vores fabrikker med briketter fremstillet af vores træaffald. Vores tekstilaffald og genanvendte materialer anvendes til nye produkter.


LEASING ELLER LEJE? Der kan være mange gode grunde til at vælge en en leasing- eller lejeløsning, når jeres nye kontorindretning skal financieres. Leasing/leje giver jer god kontrol over jeres investeringer i forhold til et permanent køb. Investeringen i indretningen bliver en løbende driftsomkostning og investeringen fordeles normalt over 3-5 år, men kan tilpasses jeres tidsperspektiv. Vi tilbyder også kortidsleje, som er leje af møbler i en periode fra 3-24 mdr. Ved korttidsleje tilbydes en fleksibel ordning, hvor perioden kan forlænges efter de første tre måneder. Ved leje af hjemmearbejdspladser kan vi endvidere tilbyde følgende: • Levering/afhentning på medarbejderens adresse • Registrering og løbende overblik over alt lejet inventar • Opbevaring af hjemmearbejdsplads hvis medarbejderen stopper • Rensning og rengøring af møbler Vi samarbejder med autoriserede partnere. Læs om 10 grunde til at lease/leje dine møbler på www.kinnarps.dk/serviceydelser Leasing/Leje af kontormøbler er kun muligt for erhverv.

Capella stol fra KInnarps.


VI ER ALLE FORSKELLIGE - og derfor er der heller ikke to Kinnarpsløsninger, der er ens Find den løsning og de møbler som passer bedst til virksomheden og medarbejderne, og opnå den rette behagelige og funktionelle funktion til arbejdsdagen. Vi har et stort udvalg af skriveborde, kontorstole, opbevaring og smarte løsninger til der, hvor pladsen er trang eller der skal skabes den individuelle og unikke indretning og hjemmearbejdsplads.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om, hvordan vi indretter den ideelle individuelle hjemmearbejdsplads!

Phaze fra Skandiform Vibe skærm med hylde fra Kinnarps.


FIND MERE INSPIRATION TIL INDRETNING AF HJEMMEARBEJDSPLADSEN PÅ KINNARPS.DK/HJEMMEARBEJDSPLADS