Page 1

Ves a: http://ca.wikipedia.org/wiki/Franquisme . Identifica el fet o personatges de cada document i digues a quina fase del franquisme pertany cadascun. a) fase totalitària 1939-1945 b) L'autarquia econòmica (1945-1953) c) nacionalcatolicisme (1953-1959) d) El desenvolupisme (1959-1966) e) L'aperturisme (1966-1969) f)El franquisme tardà (1969-1975)

“La O.N.U. no admite como miembro a España Declaración de Francia, Inglaterra y E.E.U.U. contra el régimen de Franco La Asamblea General de la O.N.U. recomienda la retirada de embajadores y ministros plenipotenciarios acreditados en Madrid”

“La gent seguia passant gana. Això va provocar l’aparició de l’estraperlo: la gent anava a comprar menjar (sobretot sucre) il•legalment a cases particulars o a comerços secrets. El menjar legal es comprava amb les cartilles de racionamento, que eren uns papers on deia la quantitat de menjar que podies comprar, i també necessitaves uns cupons que donava l’ajuntament i que valien per diners(...)” “El meu avi va marxar a Alemanya a buscar feina. Ell sol s’hi va estar cinc o sis anys. Guanyava diners i els enviava a casa. En aquella època si et quedaves a Espanya a treballar, guanyaves molt poc”

“Prop de 150 000 catalans, que resten al país, són confinats en camps de concentració i presons; 4 000 són afusellats. Les depuracions afecten les més diverses ideologies”

Fases franquisme exercici gràfic  

franquisme exercici gràfic

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you