Page 1

a KIM.

personal magazine met: interview, goodies recepten, column en meer.


Voorwoord

Boer Martin en Wilma L

inda, Goedele, Matthijs, Youp, Maarten: een beetje BN’er (of, in het geval van Goedele, een beetje BV) heeft tegenwoordig een eigen magazine. Tot voor kort vond ik dat behoorlijk ijdel. Een magazine compleet in het teken van slechts één persoon. Tot er een personality glossy van boer Martin uit Boer zoekt Vrouw verscheen. Een sympathiekere tv-persoonlijkheid dan boer Martin is maar moeilijk voor te stellen. Zijn zoektocht naar ‘zijn’ vrouw deed me een beetje denken aan het hedendaagse sollicitatieproces. Martin kreeg 276 brieven van welwillende kandidates. “Het is wel een klus hè? Om daar doorheen te komen.” sprak hij tot Yvon. Na een kalverkeuring bleef Wilma over en kwam de kalverliefde. Ik stel me zo voor dat de huidige werkgever er in de zoektocht naar een geschikte kandidaat net zo voor staat als boer Martin. Stapels brieven. En zie daar als Wilma-zijnde maar eens tussen uit te springen. Het curriculum vitae is daarin nu niet bepaald meewerkend te noemen. Vrijwel alle cv’s (de mijne incluis) bestaan uit hokjes: opleiding, werkervaring, hobby’s. Daardoor word je al snel in een bepaalde richting geduwd. Ik durf te wedden dat Linda de Mol in de tijd van de Showbizzquiz niet was aangenomen als assistent van Ron Brandsteder, als men puur naar haar cv had gekeken. Werkervaring: rechtenstudent.

02

En dan de klassieke sollicitatiebrief. Ik kan daarin wel schrijven dat ik een passie heb voor vormgeving, maar wie bewijst dat? Tijd om de kunst af te kijken van Wilma. Wilma’s kracht is echtheid. En daarom – toch – een eigen magazine. Een klein beetje (of eigenlijk een beetje veel) personal branding. Om te laten zien wie ik ècht ben en om te laten zien wat ik ècht kan. Dit is Kim. Aangenaam kennis te maken!

Kim


inhoud 02 Voorwoord 04 Lifestyle 06 Goodies 08 Interview 10 Food 12 Mood 13 puzzel 14 column 15 Colofon

03


lifestyle

e l y t s e f i L

who I Am

I ♥ food, writing, MarCom, Italy, coffee, quotes, photography, travelling, & many more!

any Id?

Verzamelwoede

“Sommige mensen sparen schoenen, ik spaar kookboeken. Ik koop ze soms eigenlijk meer vanwege het concept en de vormgeving dan voor de recepten die erin staan (ik bedoel, lamsbout met brandnetelschapenkaas, wie maakt dat nou?). Een must-have op de kookboekenplank is het boek What Katie Ate (onlangs vertaald uitgekomen als Wat Katie Eet) van foodblogster Katie Quinn Davies. Een lust voor het oog en alleen daarom al een absolute aanrader.”

“Tijdens mijn studiejaar Journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen kwam ik voor het eerst in aanraking met InDesign. We gebruikten het voor de afstudeeropdracht: een magazine waarvan zowel het concept, de teksten èn de vormgeving van eigen hand moesten komen. Ik raakte compleet verslaafd aan het programma en heb me er heel wat uren mee vermaakt. Het eindresultaat was ‘Tasman’, een reismagazine voor een jongere doelgroep met onderwerpen als vrijwilligerswerk in het buitenland, buitenlandstages en -studies en wereldreizen. In mijn vrije tijd kan ik me nog steeds heerlijk verliezen in de mogelijkheden van InDesign. En af en toe komt er dan ook nog iets moois uit voort, zoals dit magazine.”

La dolce vita “Mijn liefde voor Italië zit diep. Liefde voor het eten, de mooie mensen, de koffie, de wijn, de cultuur, de taal, de Fiat 500, de natuur, Graziano Pellé, de steden en de wegen. Nu ja. Alles dus eigenlijk. In de zomer van 2009 heb ik samen met een vriendin zes

04

weken lang bij een achternicht en haar man in Toscane ‘gewoond’. We pasten af en toe op hun kinderen en hadden tussendoor veel tijd over om Toscane en Rome te ontdekken. Sindsdien ben ik elk jaar in Italië geweest. La dolce vita verveelt nooit.”


Lifestyle

Say what?

“Ik haal veel inspiratie uit quotes. Zowel uit die van grootheden uit de geschiedenis (“A good traveller has no fixed plans and is not intent on arriving” - Lao Tzu) als van hedendaagse grootheden (“Eerst geloven, dan zien” - Wayne Dyer). Ik ben ook verknocht aan de ‘Keep Calm’ citatenboekjes. Soms tweet ik muziekquotes onder de hashtag ‘lyrical’. En soms zeg ik zelf ook nog iets filosofisch. Zoals ‘Wie binnenkort maakt van ooit, en nu van binnenkort, kan ooit zeggen dat hij nu heeft geleefd.” Ja ja.

soul mates “We gaan overal samen. Hij houdt me scherp en warmt me op als het buiten guur en kil is... Ik heb het natuurlijk over mijn Bodum cafetièremok. Sinds mijn baan bij het vergaderconcept Seats2meet.com (gratis Starbucks-koffie) ben ik bekeerd van theeleut tot koffiekenner. De Senseo is inmiddels ingeruild voor een Modo Mio van Lavazza en ook onderweg en op mijn werk drink ik tegenwoordig ‘Italy’s favourite coffee’. De cafetièremok is simpel in gebruik (heet water erin, twee scheppen koffie toevoegen, even roeren, even laten trekken, zeef naar beneden drukken et voilà, verse koffie) en houdt extreem lang warm. Sowieso mijn beste aankoop van 2013.” Bodum Travel Press | Prijs: vanaf 19,90 euro www.bodum.com

Once upon a time “Deze ketting kocht ik van mijn eerste serieuze loon. Veel mensen begrijpen niet goed waarom ik een niet-werkende horlogeketting draag. De ketting is gebaseerd op het sprookje Alice in Wonderland en aan de binnenkant staat ‘Correct 2 times a day’. Hij herinnert me eraan om niet te denken aan wat niet mogelijk is, maar om juist mijn verbeeldingskracht en creativiteit te gebruiken en te bedenken wat wèl allemaal kan. Een pratend wit konijn of een drankje dat je groter of kleiner maakt: waarom niet...?”

Leesvoer “Hoe Starbucks mijn redding werd, is een bijzonder waargebeurd verhaal. Michael verliest zijn goed verdienende baan als creative director en gaat werken bij Starbucks, waar hij toiletten schoonmaakt en gasten van koffie voorziet. Uiteindelijk komt Michael tot inzicht dat zijn simpele baan hem een stuk gelukkiger maakt. Een mooi lesje ‘meer is niet altijd beter’. Kijk voor de column ‘Ode aan Starbucks’ op pagina 14.

r The world is a book, Those who do not travel read only one page. - St.Augustine

05


goodies

a e T h g i H goodies

Dubbelwandig duo De Duo servieslijn van Bredemeijer ziet er niet alleen erg mooi uit, de kopjes zijn ook erg praktisch. De koffie in deze espressokopjes blijft door de dubbele wand lekker heet, terwijl je de kopjes kunt vastpakken zonder je vingers te branden.

I ♥ coffee, tea & everything sweet

Bredemeijer espressoglas Duo | Prijs: vanaf 15,80 euro (2 stuks)| o.a. verkrijgbaar op www.bredemeijer-webshop.nl

tearrific Verse thee is niet alleen smaakvoller, het is in veel gevallen ook een stuk goedkoper en met een mooie theezeef als deze presenteert het een stuk leuker. Dit schattige vogeltje schommelt in het water, terwijl de thee trekt. Sterk genoeg? Dan keer je de T-bird om en lekt hij uit op het schoteltje. QDO T-Bird Swing| Prijs: 13,25 euro o.a. verkrijgbaar op www.zinaantafel.nl

In the mix Cupcakes, scones, brownies en muffins: ze staan in mum van tijd in de oven met behulp van de KitchenAid Artisan mixer. Verkrijgbaar in maar liefst 26 kleuren!

caffè e l a n o i tradiz

06

KichenAid Artisan mixer | Prijs: 549 euro | o.a. verkrijgbaar op www.kookpunt.nl

Goede koffie kost tijd en komt niet uit een koffiepad. In Italië weten ze wat koffie is. De Moka Espress van Bialetti stamt al uit 1933 en is het favoriete koffiezetapparaat van menig Italiaan. De percolator is verkrijgbaar in verschillende formaten vanaf één tot wel achttien koppen koffie.

lekker lang tafelen

Prijs: vanaf 18,99 euro | www.bialettistore.nl

Eettafel Vedette | Prijs: 4.245 euro www. whiteiiwhite.com

Een high tea kan niet zonder lange tafel om al het lekkers op uit te stallen. Bij WHITE II WHITE vind je handgemaakte tafels van oud eiken. Bijzonder detail: elk exemplaar is uniek.


goodies

Skinny dipping Een fijne afwisseling met al het zoets van een high tea; vul een fonduepan met bouillon en kokosmelk en dip er stukken groente, vis of vlees in. Deze fondueset uit de Life Collectie van Boska bestaat uit een keramische fonduepan, een stenen onderstel en 4 RVS fonduevorken. Verkrijgbaar in wit, blauw en grijs. Boska kaasfondueset 1 liter | Prijs: 69,90 euro | www.boska.com

Japanse theeceremonie Geef de high tea een Aziatische touch met de Lotus Polka theepot uit de Asia collectie van Bredemeijer. Verkrijgbaar in 0,75 liter of 1,2 liter. Bredemeijer Asia Lotus theepot Prijs: vanaf 39,95 euro www.bredemeijerstore.nl

Chique Plastic

op de koffietafel Aan de gigantisch lange lijst tijdschriften die Nederland rijk is, is onlangs een prachttitel toegevoegd. Speciaal voor theeleuten en koffie-addicts: KTC magazine. Oftewel: koffieTcacao magazine. Naast fijn om te lezen is het blad door de mooie vormgeving minstens net zo fijn om te zien. Met o.a. koffietips, informatieve artikelen (wat is cacao?), reisverhalen en vele lekkere recepten. koffieTcacao magazine | Prijs: 4,99 euro | kijk voor meer info op www.koffietcacao.nl

Be a barista

Niet alles is wat het lijkt, zeker niet als het om het Estetico Quotidiano servies van het Italiaanse merk Seletti gaat. Het servies heeft qua uiterlijk veel weg van van plastic wegwerpservies, maar is alles behalve disposable. De mokken, borden en roerstaafjes zijn gemaakt van porselein en verkrijgbaar in de kleuren wit, zilver en goud.

Espresso, lungo, cappuccino... Houd je van goede, Italiaanse koffie maar heb je geen zin om zelf met bonen in de weer te gaan? De Lavazza A Modo Mio biedt Italy’s favourite coffee in negen verschillende cups.

Seletti mokken Estetico Quotidiano | Prijs: 12 euro (2 stuks, wit) | www.bedazzle.nl

Lavazza A Modo Mio Favola Plus Prijs: 179 euro | kijk voor meer info op www.lavazzamodomio.nl

07


interview

“misschien is creativiteit wat we als kind afleerden en bewonderen in volwassenen”

w e i v r e t In Kim Waninge Wie is kim? 01 “Ik ben een rasoptimist. Daardoor soms ook een tikkeltje naïef. Ik heb een rustig karakter, maar ik kan wel erg enthousiast en levendig worden als ik me focus op iets waar mijn talent en interesse ligt. Ik ben creatief op het gebied van zowel beeld als tekst en heb oog voor detail. Ik ben zelfbewust, soms een dromer en ik ben flexibel; ik heb geen 9-tot-5-mentaliteit, ben niet plaatsgebonden en pas me makkelijk aan de omgeving aan. Verder ben ik gevoelig voor sfeer. Ik floreer binnen een organisatie waar een goede werksfeer hangt. Ik kan daarentegen

08

erg slecht omgaan met personen die heel negatief in het leven staan of veel zeuren. Ik kan goed omgaan met deadlines, ben stressbestendig en blijf kalm onder druk. Ik denk stiekem zelfs dat ik dan op mijn best ben. Maar toch houd ik ook van de nodige ontspanning. Het Italiaanse gezegde ‘dolce far niente’ (heerlijk nietsdoen) kan ik behoorlijk goed personifiëren.”

02

wat wilde je vroeger worden?

“Ik was een meisje met amibities: prinses, stewardess, helikopterpiloot, archeoloog en grafisch vormgever.”

03

wat vind je belangrijk in je werk?

“Sowieso een goede werksfeer. Maar ook de ruimte voor ontwikkeling, creatief kunnen zijn en variatie vind ik belangrijke aspecten. Ik houd van nieuwe dingen leren en merk dat ik ook een beetje uitdaging nodig heb. Door routine ga ik me snel vervelen. Zodra de werkweken langzaam voorbij gaan en ik buiten mijn werk veel uitdagingen zoek, weet ik dat het binnen mijn werk tijd is om me op nieuwe leerdoelen te focussen. Mijn ideale baan is een combinatie van tekst, beeld en concepting.”


Interview

06

Wat inspireert je?

07

wat is je favoriete quote en waarom?

Y

Start opleiding Communicatie “Toen ik begon was ik van plan de afstudeerrichting Grafische Vormgeving te kiezen, maar ik werd al snel nog net iets verliefder op taal.”

2008

Taal of beeld?

“Uiteindelijk misschien toch een lichte voorkeur voor beeld...”

“Eigenlijk geen specifiek persoon. Er zijn wel mensen in mijn directe omgeving waarvan ik bepaalde karaktereigenschappen erg waardeer en die ik zelf graag nog meer zou willen beheersen. Mijn vriend is bijvoorbeeld heel erg ambitieus en leergierig, mijn moeder is heel zorgzaam en mijn zus is heel direct, waardoor je meteen weet wat je aan haar hebt. Ik probeer daar wel een voorbeeld aan te nemen.”

11

Welke dromen (of doelen) heb je voor de toekomst?

“Alle 301.336 vierkante kilometers van Italië bezoeken en het schrijven van kinderboeken, kookboeken en chick-lits combineren met een veelzijdige baan op het gebied van communicatie, journalistiek, marketing, pr, concepting, vormgeving (bijvoorbeeld een rol als art director) of bladenmaken. De allerideaalste situatie zou een baan zijn waarvoor ik veel mag reizen en schrijven of waarin ik mag schrijven over reizen.”

2009

2010 2010

2011

Y

Afstudeerstage Landstede, dienst Communicatie, Marketing & Strategie. Bijbaan als administratief medewerker voor Nightlife Magazine (die vrij snel uitgroeide tot een bijbaan als redacteur). Eerste fulltime uitdaging als redacteur voor Light koken. Verhuisd naar ‘s-Hertogenbosch.

2012 2013

Buitenland stage en studie in België (Journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen). “Ik woonde in een klooster in Mechelen en had eigenlijk ontzettende heimwee, maar ik heb in dit jaar veel geleerd en gedaan.” Stage Primo TVgids en stage Supo.be “Stond ik daar op de Grote Markt in Mechelen baardige mannen te interviewen voor een item over de terugkeer van de snor. Tikkeltje genant.”

Y

“Een absolute favorite benoemen vind ik echt heel moeilijk, maar de citaten van Walt Disney vind ik vaak erg herkenbaar. Ze hebben als thema meestal iets in de trant van je dromen verwezenlijken door te geloven, te durven en te doen. Ik vind het een geruststellende gedachte dat je heel veel kunt bereiken met je eigen wilskracht. Daarnaast vind ik de kinderlijke leefwereld van personen als Roald Dahl, C.S Lewis, Dr. Seuss en Lewis Carroll erg bijzonder. Ze bezitten ontzettend veel verbeeldingskracht en creativiteit en dat zie je terug in hun uitspraken. Misschien is creativiteit was we als kind afleerden en

2006

Y

“Op dit moment staat de website Pinterest hoog op mijn lijstje. Ik vind het fascinerend hoeveel mooie beelden daar te vinden zijn. Het is een waar walhalla voor fotografen, designers, do-it-yourselfers en mensen die van inspirerende plaatjes houden zoals ik. Verder haal ik ook veel inspiratie uit quotes. Ik vind het mooi dat je door een enkele zin weer even scherp wordt gesteld en gaat nadenken.”

09 Wie is je voorbeeld? 10

Y

Eindexamen vwo “Mijn profielwerkstuk ging over platentektoniek. Behoorlijk fascinerend.”

Y

“Voor een mooie reis. Bij voorkeur naar Amerika, Nieuw-Zeeland of Italië, maar Zanzibar of iets dergelijks sla ik ook niet af.”

“Een zwak punt is dat ik soms kan doorslaan in mijn nauwkeurigheid en perfectionisme. Ik kan nog beter leren om los te laten en te bedenken dat iets soms gewoon ‘af’ is. Waar ik zelf veel aan heb, zijn mijn optimisme en creativiteit. Ik merk hierdoor dat ik niet zo snel een probleem in iets zie en het probleem anders snel weet op te lossen. ”

2006

Y

05

Waarvoor mag je jou wakker maken?

08

Wat zijn je sterke en zwakke punten?

1987

Y

“Als ik iets mag creëren zoals dit magazine. Van een idee, een kleine, onduidelijke krabbel in een notitieboekje tot iets tastbaars. Ik vind vooral het beleven van een heel proces erg leuk, in plaats van het realiseren van één klein onderdeel. Op die manier weet ik zeker dat ik al mijn talenten kan benutten en dat ik sowieso weer nieuwe dingen leer.”

bewonderen in volwassenen. Of, zoals kunstenaar Pablo Picasso verwoordde: “Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.”

Y

04

Wanneer F loreer Jij?

4-11-1987 geboren te Grou (Friesland)

Y

Tussenhalte als assistent vestigingsmanager bij Seats2meet.com Opnieuw redacteur voor Gezond eten (eerst Light koken) en Easy cooking.

09


food

10


Foodie

fryske dúmkes circa 20 stuks | bereidingstijd: circa 15 minuten + 25 minuten

Benodigdheden keukenmachine bakpapier oven (taart)rooster 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. 2 Meng in een ruime kom de vermalen hazelnoten met de boter en de suiker. Klop het ei erdoorheen. Voeg de tarwebloem, het gemberpoeder, het kaneelpoeder en de anijszaadjes toe en kneed tot een soepel deeg.

3 Bestuif een werkblad met bloem en rol circa 20 rolletjes ter grootte van een duim van het deeg. Druk de rolletjes met de zijkant van je duim een beetje plat en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes. Bak de koekjes in 25-30 minuten lichtbruin en leg ze daarna meteen op een rooster om af te koelen.

Y

*Anijszaad is niet in alle supermarkten verkrijgbaar. Je kunt het in sommige natuurwinkels kopen (bijvoorbeeld bij Erica kruiderijen) of vervangen door 1 eetl. gestampte muisjes. Vervang de hazelnoten in dit recept door amandelen. Je krijgt dan Amelander dúmkes. De koekjes blijven vrij licht na het bakken. Voor een donkerdere variant kun je donkere basterdsuiker gebruiken.

Roots Omdat ik ben geboren en getogen in Friesland (mijn Fries is overigens barslecht; ik kan de gemeente die op mijn paspoort staat - Boarnsterhim - nauwelijks uitspreken) een recept voor Fryske dúmkes.

Wannabe roots En natuurlijk, omdat ik graag ook maar een fractie Italiaanser had willen zijn, een allersimpelst recept van spaghetti met tomaat en ciabatta.

Y

Ingrediënten 50 g hazelnoten 150 g halfvolle boter (op kamertemperatuur) 175 g lichte bastersuiker 1 ei 150 g tarwebloem 1/2 theelepel gemberpoeder 1 theelepel kaneelpoeder 1 eetlepel anijszaad*

Door mijn werkervaring als redacteur bij verschillende kookbladen is het schrijven en redigeren van receptteksten één van mijn unique selling points geworden. Dat kan soms best handig zijn. Bijvoorbeeld als je (schoon) zus, (schoon)moeder of voormalig klasgenoot van de basisschool je mailt voor receptinspiratie.

spaghetti met tomatensalsa 4 personen | bereidingstijd: circa 30 minuten Ingrediënten 400 g spaghetti (bij voorkeur verse) 750 g tomaten (in blokjes) 15 g verse basilicum (in reepjes) 7 el olijfolie extra vergine 2 teentjes knoflook (geperst) 2 ciabattina 1 Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2 Meng in een kom de tomatenblokjes met de basilicum, 4 el olijfolie en de helft van de knoflook. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door. 3 Vekruimel de ciabattina. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim goudbruin. Bak de overige knoflook 1-2 minuten mee. 4 Roer de tomatensalsa door de spaghetti. Serveer met het broodkruim.

11


mood

12

Meer op pinterest.com/kimwaninge


puzzel

Vul de puzzel in en maak kans op

Treets Pillow Soft Earplugs!

1 De voorganger van het kookblad Gezond eten. 2 Dit hield me bezig van 2006 tot 2011. 3 EĂŠn van mijn favoriete vrijetijdsbestedingen. 4 Iemand die werkt op een redactie. 5 Vind ik interessant. 6 Dit deed ik in BelgiĂŤ. 7 Vind ik leuk om te doen. 8 Dit ben ik (van horen zeggen). 9 Dit drink ik het allerliefst. 10 Mijn favoriete softwareprogramma. 11 Vind ik ook heel interessant. 1. Light koken 2. Communicatie 3. Bakken 4. Redacteur 5. Marketing 6. Journalistiek 7. Vormgeving 8. Creatief 9. Koffie 10. InDesign 11. PR

Stuur het antwoord naar: k_waninge@hotmail.com

13


column

Ode aan Starbucks D

at Starbucks waanzinnig lekkere koffie verkoopt, is één ding. Dat je daarbij ook verrukkelijke muffins, New York Cheesecake en salted caramel brownies kunt bestellen, maakt een bezoekje Starbucks nog meer de moeite waard. Maar wat is nu de echte reden dat Starbucks ‘s werelds grootste keten van koffiehuizen is geworden?

Altijd wanneer ik verheugd de Starbucks binnenloop (wat niet zo vaak is, gezien het gebrek aan Starbucks filialen in ‘s-Hertogenbosch, eigenlijk überhaupt in Nederland, wel beter voor mijn portemonnee trouwens - en voor de lijn), denk ik bij de zin: “Welke naam mag ik op de beker zetten?” automatisch aan het boek ‘Hoe Starbucks mijn redding werd’. Het boek is niet alleen een mooi verhaal over iemand die van creative director bij een groot reclamebureau opeens barista bij Starbucks wordt. Het is ook een kijkje achter de schermen bij dit immense koffiebedrijf. En, waargebeurd! Door het lezen van het boek ontdek je al snel dat alles binnen de filialen van Starbucks met beleving te maken heeft; òveral zit een gedachte achter. De muziek. De Starbucks merchandise. Maar vooral je naam op de beker. Hierdoor creeërt Starbucks in de drie minuten dat je op je Caramel Latte staat te wachten toch persoonlijk contact. Bij Starbucks hebben ze het goed begrepen: aandacht voor de klant is de sleutel tot elk succesvol product. En het werkt. Terwijl een meisje achter de kassa mijn bestelling voor een Tall Vanilla Latte aanneemt, krijg ik van haar collega de legendarische vraag: “Welke naam mag ik op de beker zetten?”. Een beetje gegeneerd vraag ik of ze er ‘Hans’ op wil zetten. “Het is niet voor mezelf...” stamel ik er nog wat onhandig achteraan. Het meisje gaat ijverig aan de slag met de latte van vriendlief en als ik de deur uitloop, ontdek ik naast de naam ook nog een smiley en een boodschap. Trots overhandig ik de beker aan mijn vriend: ‘Kijk schat, speciaal voor jou!’ Wat doen ze dat toch goed bij Starbucks...

14


Colofon

redactie, art direction en opmaak:

Kim Waninge Geboortedatum: 4 november 1987 te Grou (FRL) Burgerlijke staat: samenwonend Nationaliteit: Nederlandse

werkervaring

O Q i

k_waninge@hotmail.com

06 - 18 422 477

Esdoornstraat 2a 5213 CN, ‘s-Hertogenbosch

opleiding

2006-2011 01/2013-heden | F&L Publishing Group (uitgeverij tijdschriften) te Nijmegen Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Redacteur tijdschrift Gezond eten en Easy cooking (voorheen recepten+) Communicatie Minor 2e jaar: Copywriting • Tekstschrijven (o.a. reportages, interviews, korte (nieuws)berichten) Minor 4e jaar (afstudeerrichting): • Vertalen (Engels-Nederlands) Journalistiek • Redigeren / eindredactie Diploma behaald in oktober 2011 • Online contentontwikkeling (webredactie, sociale media)

2008-2009 Katholieke Hogeschool Mechelen (BE) Journalistiek Afstudeerrichting: Print • Aansturing team 3e jaar, buitenlandstudie en -stage • Online contentontwikkeling vanuit de opleiding Communicatie. • Genereren van meer bezoekers (d.m.v. no budget marketing) • Organiseren van evenementen 2002-2006 Piter Jelles Aldlan, Leeuwarden 09/2011-10/2012 | F&L Publishing Group (uitgeverij tijdschriften) te Nijmegen VWO Redacteur tijdschrift Light koken Diploma behaald in voorjaar 2006 • Tekstschrijven (o.a. reportages, interviews, korte (nieuws)berichten) 2000-2002 • Redigeren / eindredactie OSG Sevenwolden, Grou • Online contentontwikkeling (webredactie, sociale media) Havo/vwo 10/10-09/11 | Uitgeverij Uit de Kunst te Leeuwarden Redacteur vakblad Nightlife Magazine 10/2012-01/2013 | Seats2meet.com te ‘s-Hertogenbosch Community manager / assistent-vestigingsmager

• Tekstschrijven (o.a. korte (nieuws)berichten, interviews) • Online contentontwikkeling (webredactie, sociale media) • Opstarten en beheren van sociale media 2003-2011 | Diverse bijbanen in o.a. de horecabranche en detailhandel

taalvAARDIGHEID Nederlands (moedertaal): vloeiend in lezen, schrijven, spreken en luisteren Engels: goed in lezen, schrijven, spreken en luisteren Duits, Frans: redelijk in lezen, luisteren en spreken (basiskennis) Per 09/2013 volg ik Italiaans niveau 1 aan de Volksuniversiteit te ‘s-Hertogenbosch.

selectie uit werk

stages

04/2010-11/2010 | Landstede Groep te Zwolle Gedurende 24 weken stage gelopen bij de dienst Communicatie, Marketing & Strategie, portefeuille Extern Relatiebeheer. 03/2009-05/2009 | Supo.be te Mechelen (BE) Gedurende 8 weken interne stage gelopen aan de Katholieke Hogeschool Mechelen, binnen de opleiding Journalistiek als hoofdredactrice Lifestyle & Entertainment. 01/2009-03/2009 | Uitgeverij Cascade te Antwerpen Gedurende 10 weken stage gelopen op de redactie van PrimoTVgids en Glossy.

digitaal Zeer ervaren met: MS Office Ervaren met: Adobe Indesign, Adobe Photoshop en Content Management Systemen (CMS)

% $ in r

zintocht.com mrsjones.jimdo.com

15


“Maak van je werk een kunstwerk”

Kim  
Kim  

Personality magazine

Advertisement