Page 1

Presentats dos nous contes olesans de l’Editorial Paper d’Estrassa

Francesc Hernàndez, Míriam García, Joan Cascante i Montse Cascante en són els escriptors i il·lustradors

El passat 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Olesa es va quedar petita per acollir la presentació dos nous llibres de la col·lecció “Contes olesans” de l’Editorial Paper d’Estrassa amb els títols de “Biografia no autoritzada d’un il·lustre olesà” i “M. Lombart, l’Hotel Gori i Alfons Sala”, escrits pels olesans Francesc Hernàndez i Míriam García i il·lustrats per Joan Cascante i Montse Cascante respectivament.

Míriam García, autora de “M. Lombart, l’Hotel Gori i Alfons Sala”, explicava la història d’un personatge exiliat i els obstacles que això l’hi comporta a l’hora de tornar a la seva terra. L’il·lustradora d’aquest conte, Montse Cascante, va destacar el procés de recerca d’imatges històriques per a poder il·lustrar personatges com Alfons Sala i edificis com els Salistes o l’Hotel Gori, espai on actualment s’ubica l’edifici de l’ajuntament i on es trobaven realitzant la presentació. Actualment els contes s’estàn venent a les llibreries de la vila a un preu de 6 euros i amb molta acceptació. L’editor va aprofitar l’ocasió per agrair la confiança dels olesans en el projecte, destacant que el primer llibre editat de la col·lecció es va esgotar de les llibreries en pocs mesos i va anunciar els autors del proper conte que es publicarà el Sant Jordi de 2010 i que seran el guardonat escriptor olesà Santi Baró i, en aquest cas, il·lustrat per la Pilar Herrero.

L’acte, presentat en aquesta ocasió per Anna Casado, directora d’Olesa Ràdio, va comptar amb la presència dels autors, de Quim Moreno, l’editor, i del Sr. Jaume Monné, Alcalde d’Olesa. Monné felicitava a l’editor Quim Moreno per la iniciativa d’haver creat l’Editorial Paper d’Estrassa l’any passat i als autors i il·lustradors per la feina realitzada. L’autor de “Biografia no autoritzada d’un il·lustre olesà”, Francesc Hernández, afirmava que no sap entendre la vida sense el teatre, i per tant, la seva obra gira entorn aquesta disciplina, donant-li una perspectiva força autobiogràfica. El seu company de projecte, el dissenyador i il·lustrador Joan Cascante, destacava el reflex de les entitats i associacions de la nostra vila en el relat i agraïa la llibertat donada per l’editor tan per escriure com per il·lustrar els contes.

Fotografies: Pere Grimau

Contes Olesans 2 i 3  

Article de la presentacio dels contes olesans "Biografia no autoritzada d'un polesa il·lustre" i "M. Lombart, l'Hotel Gori i Alfons Sala".

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you