Page 1

Kirkeblad_1_07:Kirkeblad

03/03/07

15:53

Side 1

Kirken Nr. 1, 2007

GOSMER OG HALLING SOGNE

Marts, april og maj

Sol ser ind i slot og vr책, ser p책 drot og tigger, ser til store, ser til sm책, kysser barnet, som i vuggen ligger.

24. 책rgang


Kirkeblad_1_07:Kirkeblad

03/03/07

15:53

Side 2

Koncerter 2007

3. koncert er torsdag d. 4. oktober (kulturugen) med Marie Carmen Koppel. Hun er en af landets bedste soul- og gospelsangere. Hun har turneret i hele Danmark og sunget i New York ligesom hun er kendt fra TV. Hun ledsages af en meget dygtig pianist – Sten Rasmussen.

Dette års koncerter er nu planlagt og alle aftaler er på plads. Koncerterne foregår i Gosmer kirke og begynder kl. 19.30. 1. koncert er torsdag d. 8. marts med Den Jyske Harpe Trio. Trioen består af: Marianne Leth på fløjte, Bjarke Gundersen på bratsch og Joost Schilling på harpe. De spiller værker af Debussy, Ravel, Mozart, Carl Nielsen, Britten m. fl.

4. koncert er søndag d. 2. december ( 1. Søndag i advent) med koret Collegium Vocale. Med dirigent Michael Deltchev og organist/ pianist Lotte B. Glæsel synger og spiller de julen ind for os. Det er et meget dygtig kor, som har medvirket rundt om i mange sammenhænge. Der vil også være et par salmer, vi kan synge med på. Tove Christiansen Der er fri entre til alle 4 koncerter.

2. koncert er torsdag d. 12. april med Thea Vesti Pedersen på klassisk guitar. Temaet er en romantisk rejse i tid og sted med gammelt og nyt musik mest fra Spanien, hvor Thea har studeret og fordybet sig i spanske traditioner. Også musik fra Cuba, Tyskland og England er på programmet. En yderst spændende koncert med en lokal pige, som blev uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus 2006. Thea har efterhånden spillet mange koncerter både solo og sammen med forskellige sangere og musikere – også her i Gosmer kirke.

Sogneeftermiddag på Hou Ældrecenter Sæsonens sidste sogneeftermiddag er torsdag den 8. marts, hvor højskolelærer Niels Ole Frederiksen fortæller om sin barndom og opvækst i ”Danmarks mest afgrænsede kirkesogn” (Han er født i Horsens Statsfængsel.)

Farvel til Jette Vores kirkesanger siden maj 2005, Jette Lernevall, har fået nyt job, og har derfor valgt at opsige sin stilling hos os. Menighedsrådet vil sige Jette mange tak for den tid, vi har kunnet glæde os over hendes smukke stemme i vore kirker, og vi vil også gerne ønske Jette held og lykke i sit nye job. På menighedsrådets vegne Lisbet Jensen

“Kirken” udgives af Gosmer og Halling sognes menighedsråd og udkommer 4 gange årligt.

Ansvarshavende i henhold til presseloven: Anna-Marie Hvas Strandgade 28 R, Hou. Tlf. 86 55 72 55.

Oplag: 1.100 expl.

Grafisk produktion og lay-out©: BRUHN, tlf. 86 54 58 50 · www.bruhn.as Tryk/forsendelse: Zeuner Grafisk as

Bladet husstandsomdeles i begge sogne. Sidste indleveringsfrist for indlæg er 1. februar, 1. maj, 1. august og 1. november.

2


Kirkeblad_1_07:Kirkeblad

03/03/07

15:53

Side 3

Det kirkelige møde søndag den 11. marts 2007 Det kirkelige Møde afholdes som ”alle sognes kirkedag” søndag den 11. marts 2007 med højmesse i Odder Sognekirke kl. 10.00. Biskoppen har givet tilladelse til, at der den søndag kun afholdes denne ene gudstjeneste i kommunen. Prædikant og foredragsholder er Arne Ørtved, forhenværende forstander ved Ry Højskole, sognepræst i Brande og medlem af Kirkeligt Samfunds styrelse.

Ca. kl. 13.00 holder Arne Ørtved foredrag om ”Gunnar Nu-Hansens børn” - om efterkrigstidens børn og mødet med ungdomsoprøret. Vi, der blev født lige før eller efter krigen, blev alle på en forunderlige måde børn af Gunnar Nu-Hansen. Hvad kom det til at betyde for vores liv? Afslutning ca. kl. 15.00. Tilmelding til Det kirkelige Møde (til buffet) foretages til sognepræst Hanna Nissen senest den 7. marts. Her skal også meddeles, om man ønsker samkørsel/kirkebil. Dette skal være en opfordring til at slutte op om Det kirkelige Møde – det bliver helt sikkert en spændende, nostalgisk og hyggelig dag. Sidste år var vi over 100 personer, der fulgte opfordringen, og vi havde en uforglemmelig dag.

Arne Ørtved vil prædike i kirken over søndagens tekst. Efter højmessen er der fælles spisning ca. kl. 11.45 i Odder Kirkecenter, hvor Odder Menighedsråd sørger for buffet og drikkevarer (gratis for deltagerne).

Anna-Marie Hvas, Medlem af repræsentantskabet for Det kirkelige Møde.

Babysalmesang i foråret 2007 Hermed inviteres baby’er i alderen ca. 2-10 måneder og deres mødre/fædre i kirke til salmesang, rytmik, børnerim og remser. Der skal spilles, danses og gynges til salmerne og sangene. Babyerne skal kunne mærke og føle kirkerummet, som de indtager sammen med deres mødre/ fædre under sang, vuggen og “dans”. Der vil blive anvendt mange nye rytmiske salmer men også en del gamle salmer, som egner sig til bevægelse og dramatisering. Gosmer kirke er rammen om salmesangen, som strækker sig over 7 gange på onsdage fra 11.00-12.00 med start den 21/3-07. På et hold kan der være fra 5-10 baby’er + forældre og tilmelding helst en uge før start til organist Tove Christiansen tlf. 8652 1369. Tove Christiansen vil være leder og som hjælper vil Hanna Nissen deltage, og vi glæder os til at møde jer. Mange hilsner Hanna Nissen og Tove Christiansen

Illustration til “Lysets engel går med glans”. Akvarel af Helmer Breindahl. Sælges som en del af kortserie til fordel for Kirkens Korshær.

3


Kirkeblad_1_07:Kirkeblad

03/03/07

15:53

Side 4

Konfirmander 2007 Jens Rom Andersen, Søndergade 20A Simon Asp, Spøttrupvej 14 Mathias Christensen, Søbyvej 83 Kasper Lykke Frederiksen, Askelunden 9 Kristian Grum, Egehovedet 34 Anders Ahlgreen Hansen, Havleddet 29 Mads Skrydstrup Holst, Skolegade 16 Søren Holstein-Rathlou, Havnegade 10 Christian Aspmann Beck Pedersen, Søbyvej 28 Kristian Herborg Pedersen, Askelunden 10 Jacob Pytlich, Gosmervej 112 Steffen Jung Roed, Skolegade 90 Kalle Cornelius Nørgaard Svensson, Hedemarksvej 7 Martin Brandbyge Teilmann, Fuglsangsvej 11.

Sofie Højmark Christensen, Villavej 26A Sara Ehrhorn, Nørreled 32B Johanne Andersen Elbeck, Havnegade 26 Lotte Bjørnholt Fink, Havleddet 7 Ditte Brammer Hansen, Espelunden 2 Karoline Bak Knudsen, Søndergade 18D Astrid Boddum Kristiansen, Vestergade 25 Sarah Sofie Lorentzen, Espelunden 37 Simone Nymann Madsen, Gosmervej 61 Karoline Kleis Pedersen, Lærkevej 15 Line Petersen, Spøttrup Strandvej 35

Der gøres endnu engang opmærksom på, at konfirmationen i 2008 pga. pinsen er flyttet fra 2. søndag til 3. søndag i maj – søndag den 18. maj 2007.

Er der interesse for en sognerejse til de græske øer Kos og Patmos? Sognepræst Hanna Nissen og Ole og Birte Bruus Jensen fra Hou vil, hvis der er interesse, arrangere en sognerejse fra 7. til 14. september 2007 til de græske øer Kos og Patmos. Vi har tænkt os at starte med 1-2 studieaftener herhjemmefra, hvor Hanna Nissen bl.a. vil fortælle om bibelens sidste bog ”Johannes Åbenbaring”. Iflg. traditionen blev Johannes omkring år 95 e. Kr. forvist til Patmos, hvor han fik sin åbenbaring. Ole og Birte Bruus Jensen, der har boet på Kos i 5 år, vil fortælle om øerne Kos og Patmos og om den græske kultur – både i dag og i historisk sammenhæng. Man flyver fra Billund til Kos fredag morgen. Fredag aften er der velkomstmiddag på en hyggelig taverna på Kos med udsigt over det Ægeriske ø-hav. Lørdag formiddag viser Ole og Birte rundt i Kos by, fortæller om øen og byen og viser spændende seværdigheder m.m. Søndag morgen vil der være mulighed for at deltage i en græsk-ortodoks gudstjeneste. Mandag morgen sejler vi til den smukke, hellige ø Patmos, hvor vi skal opholde os til onsdag aften. Her skal vi bl.a. besøge det imponerende Johannes Kloster og se Johan-

nes Åbenbaringsgrotte. Måske kan vi deltage i en morgen- eller aftenmesse i Klosteret. Torsdag er vi igen på Kos, og her vil der være mulighed for en udflugt til Asklepion. Vi kører til en cypreslund ca. 5 km. udenfor Kos by. Her ligger ruinerne af Asklepion, en helbredende institution noget lig vore moderner hospitaler, men fra før Kristi fødsel. Helligdommen er bygget i flere terrasser, og der er en fantastisk udsigt over ø-havet. Dagen slutter med en afskedsmiddag på en hyggelig lokal taverna. Rejsetilbuddet dækker: Introduktionsaften. Flyrejse Billund-Kos t/r. Transport fra lufthavnen på Kos til hotellet t/r. Hotelophold i dobbeltværelse på Kos og Patmos (tillæg for enkeltværelse). Morgenmad alle dage. Velkomst- og afskedsmiddag (excl. drikkevarer). Byrundtur på Kos. Sejltur til Patmos t/r. Indgangsbillet til Johannes Åbenbaringsgrotten og Asklepion. Pris pr person: 5.950,00 kr. (der betales 1.200 kr. ved tilmeldingen) Nærmere oplysninger og tilmelding senest 15. april til Ole og Birte Bruus Jensen, tlf. 51 54 31 90 4


Kirkeblad_1_07:Kirkeblad

03/03/07

15:53

Side 5

Påskepassionen med TRIOfabula latter og tårer, gys og håb. Og det hele er fortalt, som om vi sidder og ser en fjernsynsudsendelse – en dokumentar fra Jerusalem.”

2. påskedag, den 9. april, inviteres børn og voksne til en anderledes påskegudstjeneste i Gosmer kirke kl. 14.00. Musikteatret TROfabula opfører “Barn. Ven.Mand”. En musikalsk fortælling om Jesu korsfæstelse og opstandelse.

Gudstjenesten afholdes fælles med Gylling og Alrø sogne.

TRIOfabula skriver selv om stykket: “Barn.Ven.Mand handler om Jesu korsfæstelse og opstandelse – med nadveren som fortællingens midtpunkt. Vi oplever Jesus ankomme til Jerusalem i påskedagene, romernes tilfangetagelse af ham, forhånelsen, hans lange vej til Golgata, hvor han korsfæstes – og endelig opstandelsen. Det er en historie om lidelse og sorg, men i høj grad også om håb og kærlighed. Hændelserne skildres af menneskene omkring Jesus – Maria, Jesu mor; Johannes, Jesu ven og folket i Jerusalem. For publikum bliver Jesus Mennesket – Barnet. Vennen. Manden.

TRIOfabula består af de tre kvinder Lisa Balle, Ingvil Bjåstad og Tine K. Skau.

De fleste mennesker kender denne fortælling om Jesus, men i TRIOfabulas hænder får historien en ekstra dimension. Den er nænsomt fortalt med stor respekt for Bibelen. Der vil være

5


Kirkeblad_1_07:Kirkeblad

03/03/07

15:53

Side 6

Fælles udendørs pinsegudstjeneste 2. pinsedag, mandag den 28. maj kl.11.00 forsøger vi noget nyt: Præsterne i Odder kommune er blevet enige om at afholde en fælles gudstjeneste for alle sogne på plænen ved Saxild kirke. Man medbringer selv tæpper eller stole. I tilfælde af dårligt vejr flyttes gudstjenesten til Saxild kirke.

Der vil efterfølgende være kaffe/the og øl/vand, men ønsker man at spise frokost på stedet, må man selv tage madkurven med. Håber rigtig mange vil være med. Har nogen brug for kørelejlighed så kontakt mig på tlf. 86 55 60 50 Hanna Nissen

Gammelhave-Slægten Menighedsrådet har fået en meget spændende gave. Troels Christensen Lund fra Hinnerup har sendt os en slægtsbog om GammelhaveSlægten, en slægt som han, sammen med mange andre her fra egnen, er en efterkommer af.

Slægtsgården Gammelhave er beliggende på Halling Mark. Vi siger mange tak til Troels Christensen Lund, og skulle andre være interesseret i at høre mere om slægten, kan Troels kontaktes på tlf. 8698 8686. Lisbet Jensen

Kirkekoret forår 2007 Koret er startet efter en velfortjent juleferie. Nye kormedlemmer er velkommen – vi synger på Hou skole onsdag kl. 15.00-16.30. Koret sang 1. gang d. 4. februar i Gosmer kirke kl. 19.30 og 2. gang bliver midfaste søndag 18. marts i Gosmer Kirke kl. 10.00. 3. marts afholder FUK (Folkekirkens Ungdoms Kor) stævne i Odder Sognekirke, hvor mange kor fra hele Østjylland kommer og synger sammen hele dagen og slutter af med en koncert fra dagens arbejde.

Alle pårørende og andre interesserede er velkommen. Koncerttidspunktet bliver annonceret i ugeblade og aviser. Det er en rigtig dejlig oplevelse for et kor at møde så mange børn og unge med samme interesse. Korsæsonen slutter efter en gudstjeneste mere med en udflugt/ skovtur – hvis vejret tillader til Fruering, hvor jeg bor. Venligste hilsner Tove Christiansen

Kirkelige handlinger siden sidst 15. november - 15. februar Døbte i Gosmer kirke Sara Ehrhorn, Hou

Døbte i Halling kirke Christian Lykke Kruse, Odder Mikkel Toft Kejser, Halling

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab Rikke Thyrring og Poul Juul Kristensen, Aalborg

Døde fra Halling sogn, begravede på Halling kirkegård eller bisat fra Halling kirke. Verner Laursen, Hou Helga Hansen, Hou Annelise Kjær, Hou Henning Elbech, Hou

Døde fra Gosmer sogn, begravede på Gosmer kirkegård eller bisat fra Gosmer kirke Annette Flach, Fensten Hans Frederik Jensen, Højby

6


Kirkeblad_1_07:Kirkeblad

03/03/07

15:53

Side 7

Aktivitetskalender

Adresseliste MENIGHEDSRADET

Besked om begivenheder til kalenderen gives til Hanna Nissen, hnis@km.dk

Formand Eigil Dam, Gosmervej 94, Halling Tlf. 86 55 66 25 Næstformand Rikke Gade Nielsen, Hedemarksvej 20, Fensten Tlf. 86 55 17 26 Georg Breiner, Stadionvænget 30, Hou Tlf. 86 55 18 61 Jens Jørgen Hansen, Havleddet 29, Hou Tlf. 86 55 67 65 Anna-Marie Hvas, Strandgade 28 R, Hou Tlf. 86 55 72 55 Lisbeth Jensen, Hallingvej 4, Halling Tlf. 86 55 65 47 Jens Elander Rasmussen, Hedemarksvej 6, Gosmer Tlf. 86 55 44 46 SUPPLEANTER, HALLING Rita Kjær, Fyrrevænget 23, Hou Tlf. 86 55 66 66 Søren Sørensen, Søndergade 9, Hou Tlf. 86 55 61 19 Peter Jastrup, Askelunden 33, Hou Tlf. 86 55 79 06 SUPPLEANTER, GOSMER Kirkeværge Lissi Posselt, Søbyvej 93, Søby Tlf. 86 55 71 57 Karsten Olsen Hesseltved, Gosmervej 65, Gosmer Tlf. 86 55 44 31 Ole Pedersen, Gosmervej 63, Gosmer Tlf. 86 55 41 90

08.03.07 kl. 14.00 Sogneeftermiddag på Hou Ældrecenter med Niels Ole Frederiksen 08.03.07 kl. 19.30 Koncert i Gosmer kirke 11.03.07 kl. 10.00 Fælles gudstjeneste for alle sogne i Odder Sognekirke efterfulgt af ”Det kirkelige møde” i Kirkecentret 21.03.07 kl. 11.00 Babysalmesang begynder i Gosmer kirke 22.03.07 kl. 19.00 Menighedsrådsmøde i Hou Hallen 09.04.07 kl. 14.00 Påskepassionen med TRIOfabula i Gosmer kirke 12.04.07 kl. 19.30 Koncert i Gosmer kirke 19.04.07 kl. 19.00 Menighedsrådsmøde i Hou Hallen 13.05.07 kl. 9.30 og 11.00 Konfirmation i Gosmer kirke 28.05.07 kl.11.00 Fælles udendørs pinsegudstjeneste i Saxild 14.06.07 kl. 19.00 Menighedsrådsmøde i Hou Hallen Hver tirsdag kl. 14.00 Aktivitetsklub på Hou Ældrecenter Hver tirsdag kl. 14.00-17.00 Hou Computercafé åben

ØVRIGE NYTTIGE ADRESSER Sognepræst Hanna Nissen, Gosmervej 93 Tlf. 86 55 60 50 Præstholm Fax 87 81 71 80 (Træffes ikke mandag) e-mail: hnis@km.dk Kasserer Henning Sørensen, 3 PLUS Revision ApS Banegårdsgade 13, 8300 Odder hs@3plusrevision.dk Tlf. 86 55 16 00 Graver i Halling Troels Vinge Madsen Mobil 21 74 65 40 Eriksmindevej 95 (Træffes ikke mandag) Graver i Gosmer Børge Rasmussen Troldbjergvej 5, Gosmer Tlf. 86 55 44 30 (Træffes ikke mandag, bedst 17-18) Organist og korleder Tove Østergaard Christiansen Fruering Kirkevej 34, Tlf. 86 52 13 69 8660 Skanderborg Hou Hallens Cafeteria Tlf. 86 55 70 88

Tjek også vores hjemmeside:

www.kirken-gh.dk 7


Kirkeblad_1_07:Kirkeblad

03/03/07

15:53

Side 8

Gudstjenester

GOSMER OG HALLING SOGNE

Gosmer Halling 4. marts 2.s.i fasten ingen 10.00 11. marts 3.s. i fasten Fælles gudst. i Odder kl.10.00* 18. marts Midfaste 10.00 Kor 9.00 25. marts Mariæ Bebudelse 9.00 M.Lyst ingen 1. april Palmesøndag 10.00 9.00 5. april Skærtorsdag 19.30 10.00 6. april Langfredag 10.00 ingen 8. april Påskedag 9.00 B.Warming 10.00 B.Warming 9. april 2.påskedag 14.00 Påskespil** ingen 15. april 1.s.e.påske 19.30 10.00 22. april 2.s.e.påske ingen 10.00 29. april 3.s.e.påske 10.00 ingen 4. maj Bededag ingen 9.00 M.Lyst 6. maj 4.s.e.påske 10.00 ingen 13. maj 5.s.e.påske 9.30+11.00 Konf. ingen 17. maj Kr.himmelfart 9.00 10.00 20. maj 6.s.e.påske 10.00 9.00 27. maj Pinsedag 9.00 10.00 28. maj 2.pinsedag Fælles gudstj. i Saxild kl.11.00*** 3. juni Trinitatis søndag ingen 9.00 M.Lyst * Det kirkelige møde – se inde i bladet. ** Påskespil fælles med Gylling-Alrø – se inde i bladet *** Fælles udendørsgudstjeneste – se inde i bladet

Gudstjenester på Hou Ældrecenter - hver gang kl. 14.00 14. marts 4. april – altergang 25. april 16. maj – altergang 30. maj Jeg har ferie i tiden 25.-30-marts. Embedet passes af sognepræst Marianne Lyst, Gylling. Tlf. 86 55 10 50. Jeg har gudstjeneste i Tunø kirke 5. april, 7. april og 12. maj. I forbindelse med ophold på Tunø kan jeg træffes på tlf. 86 55 30 17 (Tunø præstegård) Hanna Nissen ATTESTER: (Navne-, dåbs-, vielses- og dødsattester) fås ved henvendelse til sognepræsten. FØDSLER OG DØDSFALD i sognet skal anmeldes til sognepræsten inden 2 hverdage.

Kirkebil

Kirkebilen kører til gudstjenester mærket , og ruten er flg.: Opsamlingssted min. før gudstjeneste Spøttrup 35 Spøttrup Strandvej v/Fyrrevænget 33 Søndergade 30 Skovvej/Vestergade 27 Hou Ældrecenter 25 Bor man udenfor ruten, er man velkommen til at ringe til Odder Taxa, tlf. 86 54 35 00.

07Kirken1_web  

24. årgang Nr. 1, 2007 Sol ser ind i slot og vrå, ser på drot og tigger, ser til store, ser til små, kysser barnet, som i vuggen ligger. Mar...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you