Page 1


2


Kimberley van Beek Klas v4c1 Student 57433 Stage 1 D’article Stage 2 GBE ŠKimberley van Beek

3


4


Voorwoord Dit is de bewijzenmap van Kimberley van Beek. Hier staat alles in wat ik bij mijn 2 stage bedrijven heb geleerd. Natuurlijk staat niet alles wat ik heb gemaakt hier in want dat zou natuurlijk veel te veel worden. De eerste keer stage was bij D’article. Vooral aan grote opdrachten gewerkt en veel voor het bedrijf zelf. Hier heb ik vooral geleerd om een beetje out of the box te denken en dat heb ik bij mij volgende stage ook goed kunnen gebruiken. Stage 2 bij was bij GBE communicatie. Bij dit bedrijf heb ik veel voor echt klanten moeten werken. Hier had ik heel veel kleine opdrachtjes, maar toch heel leuk. Ik wil allebei de bedrijven heel erg bedanken voor alles wat ik bij hun heb geleerd !

5


6


Inhoud 1 Blz 1 2 3 4 5

Adviseert opdrachtgever Maakt plan van aanpak Maakt concept Maakt ontwerp Presenteert het ontwerp

10-11 12-13 14-21 22-27 28-29

Bereidt realisatie voor Maakt de media uiting Begeleidt uitbestedingen Beheert Database Beheert hard- en software Werkt projectmatig

32-33 34-35 36-37 38-39 40-41 42-43

Communiseert tijdens werkproces Werkt samen Ontwikkelt beroepscompetenties Draagt zorg voor kwaliteit Stelt ondernemings plan op Voert ondernemingstaken uit

46-47 48-51 52-53 54-55 56-57 58-59

2 6 7 8 9 10 11

3 12 13 14 15 16 17

7


8


9


10


1

Adviseert opdrachtgever Wat ik bij de opdracht van Red Dolphin goed heb kunnen doen is “adviseren” Het ging hier om een collage wat op een canvasdoek werd afgedrukt van 2 bij 5 meter. De opdrachtgever heeft een aantal dingen opgegeven wat hij leuk zo vinden om erin te hebben. Zo heb ik voor een groot deel geprobeerd al zijn ideeën erin te stoppen. Maar niet alles is mooi natuurlijk. Hier heb ik hem bij geadviseerd met dingen zoals kleur. Teveel kleuren op zo’n doek is niet heel mooi en maakt het heel erg druk. Bijna alle beelden zijn erin gestopt maar op andere manieren. Het ontwerp is opgestuurd naar de opdrachtgever. Hij heeft dan natuurlijk nog wel opmerkingen over het doek.Ik heb dan aangeven waarom ik dingen heb gedaan en waarom dat eigenlijk beter is.

11


12


2

Maakt plan van aanpak Plan van aanpak. Iets wat je eigenlijk niet moet vergeten in je proces. Je wilt natuurlijk dat de klant alles op tijd binnen krijgt en dat jij dus je deadline haalt. Daarom is dit van essentieel belang. Zo’n stappenplan heb ik vaak gebruikt op mijn stage. Je gaat je bedenken wat je allemaal moet doen en hoeveel tijd je daar voor hebt.Je moet goed schatten hoeveel tijd je voor alles nodig hebt. Er komt namelijk veel kijken bij een ontwerp. Zo heb ik mijn eigen plan van aanpak voor als een klant bijvoorbeeld een huisstijl wil hebben.

Ontwerp uitwerken 3 3 3

Al je schetsen uitwerken in illustrator , Indesign enz. Alles aan de klant laten zien. En aan mensen om hun mening vragen Eventueel nog aanpassingen maken.

Als alles af is kan je je ontwerp presenteren.

Dit stappenplan ( Plan van aanpak ) heb ik veel gebruikt. Bij D’article heb ik dit vooral gebruikt bij het ontwerpen van een stempel voor duurzaam delft en het ontwerpen van een etiket voor een drankje wat D’article zelf op de Vooronderzoek 3 Onderzoek doen naar klant/bedrijf en wat ze willen voor markt gaat brengen. hun ontwerp Plan van aanpak maakt alles makkelijker en overzichtelijk en zo 3 Zoeken naar beeldmateriaal wat bij de wensen van de vergeet je geen dingen. klant past 3 Maak van dat beeld materiaal een moodboard met oa kleur en lettertypen zodat je aan de klant goed een idee kan laten zien.

Schetsen 3 3 3

Zoveel mogelijk schetsen maken op papier. Hoe meer je schetst hoe creatiever je gaat denken. Uit deze schetsen de leukste uitzoeken. Een stuk of 5 en deze mooi uitwerken met markers. Zo kan de klant een goed idee krijgen en eventueel nog aanpassingen doorgeven.Teveel ontwerpen uitwerken is niet handig want zo word het voor de klant moeilijker om te kiezen. Het uiteindelijke ontwerp uitkiezen en mooi uitwerken met markers. 13


14


3

Maakt concept Opdracht: Collage voor op een muur van 5 bij 2 meter. De collage moet dingen uitbeelden die hij leuk vind en wat zijn bedrijf in houdt Opdrachtgever: Red Dolphin Het bedrijf waar de opdracht voor is , is een Open Source ICT bedrijf. Best moeilijk om daar dingen van uit te beelden als je totaal geen verstand hebt van Open Source ICT. Toch vond ik dit een leuke uitdaging. Ik ben gaan nadenken wat je verder kan verstaan onder open source. Open Source -> Open bron Open->Vrijheid. Vrijheid heb ik dus veel gebruikt. In de schetsen hiernaast kun je dus zien dat een rode dolfijn (Red Dolphin) naar zijn vrijheid springt uit een scherm ( Bron ). Verder heb ik een weg naar vrijheid , de skyline van New York , Jazz omdat de opdrachtgever daar van houdt en wat natuurlijke elementen. Ik heb er 1 in kleur gemaakt en 1 in grijstinten met rood zodat de opdracht gever kon kiezen. Alles is uitgewerkt met markers zodat hij een goed beeld kon vormen.

15


16


3

Maakt concept Opdracht: Ontwerp een stempel voor voor Duurzaam Delft Opdrachtgever: Gemeente Delft Gemeente delft wilde graag een stempel voor een nieuw project namelijk Duurzaam Delft Als ze brieven of folders naar iemand stuurde en het ging over dat project kon die stempel daar dan onder. Ik heb gekozen om vooral te gaan schetsen in de kleuren blauw en groen. Blauw voor Delft en Groen voor Duurzaam. Ik wilde er elementen in terug laten komen van delft maar ook laten zien dat het om een duurzaam project ging. Bij Competentie 4 kun je het resultaat zien.

17


18


3

Maakt concept Opdracht: Logo ontwerpen en uiterlijk voor een flesje drank van Orgeade. Opdrachtgever: D’article Het bedrijf waar deze opdracht voor is , is mijn eigen stage plek D’article. Ze willen een surinaams drankje op de markt brengen waar ik heel de huisstijl voor mocht ontwerpen. Het is een ouderwets surinaams amandel drankje. Lekker tropisch ! En dat moest het ook uitstralen. Vandaar de kleuren groen van de surinaamse jungle en het bruin van de amandelen.

“logo” wat op dat moment gekozen was en verder werd uitgewerkt 19


20


3

Maakt concept

Opdracht: Ontwerp wat er op het flesje moet komen te staan Opdrachtgever: D’article Op het flesje wilde ik het warme gevoel geven van het surinamse strand. Je moest kunnen zien wat er in het flesje zat. Het ging hier namelijk om een wit tropisch drankje met een amandel smaak. Daarom heb ik in illustrator een glas getekent met het lekkere koude drankje erin. Daarnaast de amandelen zodat je een idee krijgt wat erin zit. Dit idee ben ik later gaan uitvoeren door het drankje te maken en te fotograferen.

Uiteindelijke ontwerp fles orgeade 21


22


4

Maakt Ontwerp

Opracht : Collage voor op een canvas van 2 bij 5 meter Opdrachtgever : Red Dolphin Open source ICT bedrijf Zoals je bij competentie 1.3 kunt zien heb ik schetsen moeten maken voor een Collage op canvas. Dit was door gestuurt naar de opdrachtgever en die heeft deze goedgekeurd. Met een aantal aanpassingen en tips ben ik het ontwerp gaan uitwerken in illustrator. Alle betekenissen staan bij 1.3 Het ontwerp is uiteindelijk weer naar de opdrachtgever gestuurt en na en paar veranderingen heeft hij het goed gekeurd en kon het naar de drukker.

23


24


4

Maakt Ontwerp

Opdracht : Ontwerp een soort van stempel voor Duurzaam Delft. Opdrachtgever: Gemeente Delft Voor deze opdracht heb ik meerdere ontwerpen gemaakt. Deze hiernaast heb ik wat verder uitgewerkt. Het idee : Blauw van delft en Groen van duurzaam Ik heb een een soort sticker van gemaakt. Dus als je een brief krijgt over duurzaam delft kon dit de envelop of op de brief staan. Verder heb ik er delft ( De poort ) en duurzaam ( Windmolen ) erin terug laten komen.

25


26


4

Maakt Ontwerp

Opdracht : Ontwerp een logo voor het gebouw “ The Glass House” Opdrachtgever: Bonnet De Klant die dit pand heeft gekocht voor zijn bedrijf bonnet vind het te groot om alleen zijn eigen bedrijf in te plaatsen. HIj wil daarom de rest verhuren aan bedrijven en kantoren. Het pand moet dus een naam hebben en hij heeft voor “The Glass House” gekozen. Om folders te maken voor eventuele kopers moet het pand een logo hebben. Het idee achter het logo In het logo moest het Glas effect goed overkomen. Het pand lijkt een beetje op een glazen kubus , dus daarom ben ik dit gaan verwerken in het logo. Hier naast je het uiteindelijke logo. De kubus met het glass effect.

De kubus met glas effect 27


28


5

Presenteert het ontwerp Bij de opdracht van Orgeade heb ik alles aan de klant moeten presenteren. In dit geval was de klant mijn eigen stagebedrijf Verschillende ontwerpen Ik aan de klant verschillende ontwerpen laten zien. Deze ontwerpen heb ik ook om een proef-flesje geplakt. Zo kon Roy ( de klant ) goed snappen wat ik met het ontwerp bedoelde. Ik heb ook een paar van mijn eigen ontwerpen tussen andere bestaande flesjes gezet. Zo kon Roy kiezen welk ontwerp hij het meest eruit vond springen en daar weer feed back op geven. Zo kon ik er weer verder aan werken tot het helemaal goed was. Moodboard Door middel van mijn moodboard kon ik goed uitleggen wat ik bedoelde met de kleuren , stijl en foto’s die ik had gebruikt. Zo had ik bij Orgeade voor Groen-,Cremewit-,en bruin tinten gekozen omdat ik dat heel erg bij suriname , jungle , strand vond passen. Zo dacht ik het tropische het besten te laten overkomen.

29


30


31


32


6

Bereidt realisatie voor Voor Erasmus moest ik een online nieuws brief ontwerpen. Ik heb dus in de huisstijl van Erasmus de nieuwsbrief ontworpen en laten goed keuren door mijn stagebegeleider. Aangezien wij het hier niet online kunnen zetten en de brief werkend kunnen maken ( Je moet namelijk als je het opgestuurd krijgt via je mail op bepaalde knopjes en links kunnen drukken.) word het door gestuurd naar iemand buiten het bedrijf die dat wel kan. Verder is het ontwerp met nep teksten en nep links. Omdat de klant een goed beeld moet krijgen van hou iets eruit ziet maak ik regelmatig dummies. Folders print ik uit , snij ik uit en zet ik daar in elkaar. Een klant kiest gewoon eerder voor iets wat hij echt kan vast houden en/of door heen kan bladeren.

Voorbereiding The glass house folder 33


34


7

Maakt de media-uiting Opdracht :

1 grote banner 3 kleine banners met verschillende beelden

Ik heb in de stijl van Elite Mode 4 Banners gemaakt. Het moest warm overkomen en het gevoel van herfst en winter moest er ook in terug komen. Ik heb het lekker simpel gelaten omdat de website van Elite mode over het geheel wel simpel is. Ik heb dus 1 grote baner met een vrouw die iets uit de winter/herfst collectie aan heeft en 3 kleine banners met een villa , brand hout en oude boeken. Deze banners zijn later op de website van Elite mode geplaatst.

De drie kleine banners 35


36


8

Begeleidt uitbestedingen Email Van sommige kleine opdrachten mocht ik de uitbestedingen begeleiden. Ik mocht het gemaakte werk dan naar de drukker toe sturen. Het meeste werk wat ik maakte deed ik in een mapje en zorgde fritiof dat het bij de klant kwam. Hier naast zie je een emailtje wat ik naar de drukkerij heb gestuurd. Drukklaar aanleveren Ik zorgde dat alles wat ik maakte drukklaar was. Als ik wat naar de drukker moest sturen , stuurde ik het altijd in een pdf versie met alle snijtekens. En als de drukker er om vroeg stuurde ik ook wel een een Certified pdf. Dingen die ik zelf niet moest versturen zet ik ook altijd als pdf met snijtekens in het mapje.

37


38


9

Beheert database Project nummers Hier naast zie je hoe ik bij GBE de database heb leren te beheren. Ze gebruiken hier projectmappen met project nummers. Elke klant heeft een nummer , Bijvoorbeeld :” Red dolphin 12213” Elk project van deze klant heeft ook een nummer. Zo heeft het project waar ik aan heb gewerkt het nummer 1211.00. Zodra het project meerdere versies heeft wordt het 1211.01 , 1211.02 enz. De Project nummers gebruiken we zodat je alles weer makkelijk terug kan vinden. Mappen Verder verdelen de de mapjes. Zo kan je DEF hebben wat voor defenitief bestaat. Hier staat het laatst gemaakte bestand in. Bij Concept staan alle “schetsen” en als iemand anders aan het project heeft gewerkt moet diegene zijn/haar naam achter het mapje zetten.

39


40


10

Beheert hard- en software

Tijdens stage heb ik gewerkt op een Apple i Mac. Software die ik beheer : 3 3 3 3 3 3

llustrator Photoshop Indesign Flash Dreamweaver Bridge

De software waar ik mee heb gewerkt heb ik niet hoeven installeren. Dit stond allemaal al op de computer. Adobe 5 Seminar 16-09-10 naar een adobe seminar in Hengelo geweest. Hier werd alles uitgelegd over de nieuwe adobe cs 5. Welke nieuwe features in het programma zitten. Ze lieten zien dat alles eigenlijk veel makkelijker word. Ik heb alles vertelt aan mijn stagebegeleider en ze aangeraden om in de toekomst zeker met Cs 5 te gaan werken.

41


42


11

Werkt projectmatig

Bij GBE communicatie werken we met project mappen.(Dit zijn een soort enveloppen) Iedere klant heeft zijn eigen nummer. Bijvoorbeeld 12880. Op de map staan een aantal dingen aangegeven. 3 3 3 3 3

Naam van klant + Nummer Datum van aanmaak Soort opdracht + Nummer Lever datum Contact persoon

Op deze map kun je ook vinden hoeveel uur iemand eraan heb gewerkt. Zo kunnen ze makkelijk de officiele prijs vast stellen. In deze map stoppen we uiteindelijk al het gemaakte werk , schetsen , voorbeelden , verstuurde emailtjes zodat we alles gemakkelijk terug kunnen vinden. Is een opdracht afgehandeld , dan word deze ondertekent door fritiof en kan deze op de stapen met afgewerkte opdrachten.

Projecten waar we mee bezig waren 43


44


45


46


12

Communiceert tijden werkproces Verbaal communiseren Allebei mijn stagebedrijven waren heel klein. Communiceren deed je dan ook verbaal. Emailtjes hoef je natuurlijk niet te sturen als je met z’n alle in één kamer zit. Als ik bezig was met een opdacht vroeg ik regelmatig of ik alles goed deed en als ik vragen had dan stelde ik die gewoon. Gesprek Bij GBE gingen we regelmatig even rond de tafel zitten om alle opdrachten te bespreken. Hoe ver iemand was en of er nog vragen waren. Bij grote opdrachten gingen we met z’n alle zitten om even goed te brainstormen. Email Met klanten sprak ik meestal over de email. Ik mailde de dingen door die ik had gemaakt en kreeg dan feedback over wat ze er van vonden. Telefoon Als ik alleen op kantoor was deed ik het communiseren ook vaak via de telefoon. Bij D’article heb ik ook regelmatig engels moeten spreken.

47


48


13

Werkt samen Feedback Zoals je bij competentie 12 heb kunnen lezen , gingen we bij GBE ongeveer 1 x in de week met z’n alle rond de tafel zitten. We namen dan door wat er nog gedaan moesten , wie dat moest doen,hoe die gene dat moest doen en wanneer het af moest zijn. Ook konden we elkaar dan feedback geven op het gemaakte werk. Opzet Grote klanten hebben meestal al een hele huisstijl. Dus bij de meeste opdrachten maakte Fritiofeen opzet en deed ik de rest. Hij legde helemaal uit hoe het er precies uit moest zien , welke kleuren , lettertype , logo’s en foto’s ik moest gebruiken. Hij zette later eventueel de goede tekst erin.

Fritiof en ik aan het samenwerken 49


50


13

Werkt samen Philadelphia zorg Bij D’article hebben Andrew en ik samen aan een boekje gewerkt van philadelphia zorg. Ik mocht de voorkant en een krant voor de binnenkant ontwerpen en andrew deed de rest van het boekje. Samen hebben we de leukste voorkant uitgezocht. Hier naast kun je zien welke het uiteindelijk is geworden. Deze vonden Andrew en de klant het mooist aangezien alle kleuren van de huisstijl erin zitten.

Kleuren huisstijl philadelphia zorg 51


52


14

Ontwikkelt beroepscompetenties Ontwikkelen Door bij 2 bedrijven stage te hebben gelopen heb ik voor mezelf besloten om na het grafisch lyceum door te gaan leren. Wat ik merkte is dat ik telkens niet breed genoeg dacht bij opdrachten en dit wil graag een beetje gaan leren. Seminar Op 16-09-10 ben ik met delano van der geest naar een seminar geweest in Hengelo. Dit stond ook allemaal bij competentie 10. Hier heb ik onwijs veel nieuwe dingen geleerd over de adobe creative suit software Contact met klasgenoten Door middel van mailen heb ik veel contact gehouden met klasgenoten. Wie lieten elkaar zien wat we hadden gemaakt en zo kwam ik dan ook weer op ideeÍn voor andere projecten. We spraken ook regelmatig met elkaar af om gezellig te kletsen over stage. Solliciteren Solliciteren verliep bij de 1e periode stage niet zo heel moeilijk. Veel bedrijven die mij leuk leken zaten helaas al vol maar zo heb ik wel geleerd om wat verder te kijken en niet het bedrijf op de website te beoordelen. Na 1 sollicitatie gesprek ben ik aangenomen bij D’article. De 2e stage periode verliep helaas wat moeilijker aan gezien het bedrijf waar we waren aangenomen in de vakantie failliet was gegaan en weer op het laatste moment opnieuw moesten gaan zoeken. Door middel van het stage bureau ben ik na een sollicitatie gesprek bij GBE aangenomen.

53


54


15

Draagt zorg voor kwaliteit Plan van aanpak De dingen die ik maak moeten er zo mooi mogelijk uit zien. Daarom werk ik ook volgens een plan van aanpak. Zo kom je ook niet in de knoop met de tijd waardoor je iets moet afraffelen.Elke keer als ik wat schets liet ik het zien aan mijn stagebegeleider en vragen om feedback.Dat verwerkte ik en ik liet het net zo vaak zien tot het goed was. Dan begon met met het uitwerken en daar hadden we precies het zelfde verhaal “net zo vaak laten zien en vragen om feedback tot het goed is” Elke week rond de tafel In het gesprek wat we elke week hadden praatte we dan ook over het gemaakte werk en of er nog ideën waren. Soms keek ik voor inspiratie op andere sites hoe andere mensen zo’n product maakten. Ik gebruik hiervoor vaak www.logopond.com en www.deviantart.com Nette werkplek En natuurlijk elke middag voordat ik naar huis ging weer netjes mijn werkplek op orde maken, want een schoon bureau werkt het beste !

Mijn werkplek bij GBE communicatie 55


56


16

Stelt een ondernemingsplan op Kernwoorden

- Strategie Klanten zijn op zoek naar een bureau om mee ‘te sparren’. Zij willen zekerheid hebben dat hun reclamebudget goed besteedt wordt. Naast de creatieve aanpak kan GBE ook adviseren over strategische keuzes. Strategie en creatie kunnen niet los van elkaar gezien worden. Klanten kunnen zelf hun marketingplan schrijven maar GBE kan het vertalen naar een strategisch plan en het omzetten in een opvallende en prestatiegerichte campagne. - Creatie Het werk dat GBE maakt moet verfrissend, opvallend en sprankelend zijn. Dit geldt zowel voor kleine als grote projecten. Hierdoor ontstaat er een win-win situatie. De opdrachtgever wil zijn opdrachten bij GBE onder brengen en GBE is verzekerd van opdrachten. - Kwaliteit Naast prijs en service is kwaliteit een belangrijk factor. GBE moet zich kunnen meten met de topbureaus in de branche. Om hoge kwaliteit te waarborgen zijn investeringen nodig. GBE zal nieuwe hard- en software moeten aanschaffen en met jonge mensen blijven werken. Onze kwaliteitseisen dienen ook steeds strenger te worden. Dit heeft gevolgen voor het werk dat uitbesteed wordt. Middelen De middelen worden ingezet om geïnteresseerde bedrijven over te halen om GBE in te inschakelen voor reclamecampagnes.

- Huisstijl Eind januari 2010 wordt de nieuwe huisstijl van GBE ingevoerd. De basiskleuren zijn zwart en rood. Het nieuwe credo is “Keep It Simple!” en dat straalt de nieuwe huisstijl uit. - Website www.gbecommunicatie.nl De website is succesvol qua bezoekersaantallen. Volgens Google Analytics hebben, het afgelopen jaar, totaal 1.467 unieke bezoekers de website bezocht. In 2007 was dat 1.040 unieke bezoekers. De gemiddelde tijd op de website was 1 minuut en 17 seconden. Hiervan was 30,33% rechtstreeks verkeer, 26,99% van verwijzende websites en 42,74% van zoekmachines. De website wordt begin 2010 vernieuwd, waardoor de bezoeker langer op de website kan blijven. Met als doelstelling dat de website daadwerkelijk geld gaat opleveren. - Digitale nieuwsbrief www.gbecommunicatie.nl/nieuwsbrief De OPTA heeft strenge regels ontwikkeld voor het verzenden van nieuwsbrieven per e-mail. GBE moet hiermee voorzichtig te werk gaan. Belangstellenden die onze nieuwsbrief willen ontvangen moeten daarvoor toestemming geven. Zij die geïnteresseerd zijn, kunnen via de website inschrijven op de nieuwsbrief. Gedacht wordt om 2 tot 4 keer per jaar een algemene digitale nieuwsbrief te zenden. Met verschillende onderwerpen, zoals opgeleverde projecten, persberichten, verwijzingen naar de website etc. - Adressenbestand GBE heeft de afgelopen jaren een aardig netwerk opgebouwd. Momenteel worden alle adressen van relaties, klanten, leveranciers en freelancers bijgewerkt en centraal opgeslagen. - 15 jaar GBE Op vrijdag 1 oktober 2010 bestaat GBE 15 jaar. Dit is een bijzondere dag voor GBE en om deze dag niet te vergeten wordt er een speciaal ‘magazine’ uitgegeven. De invulling en planning wordt eind februari verder uitgewerkt. Op de hoogte blijven van nieuwe trends bleef ik door het blad adformatie te lezen.

Deel van ondernemingsplan GBE 57


58


17

Voert ondernemerstaken uit Promoot het bedrijf Bij d’article liep ik regelmatig in een shirt van D’article zelf. Als we naar evenementen gingen had ik deze aan maar ook in mijn vrije tijd had ik dit shirt soms aan ( bij het sporten bijvoorbeeld ). Op hyves heb ik voor D’article het evenement Den Haag en Handicap gepromoot en er voor gezorgd dat er zoveel mogenlijk mensen bij dit evenement aanwezig waren. Voor de rest promoot ik het bedrijf waar ik zit een beetje op hyves , twitter en facebook. Dit namelijk wel de makkelijkste manier op te laten merken hoe leuk het bedrijf is waar je bij zit. Onderhoudt contacten met klanten Contact onderhouden met klanten doet Michiel voornamelijk. Hij belt en emailt klanten regelmatig. Ze sturen soms ook een folder of kaartje als een soort van herinnering. Opdrachten Werven Opdrachten krijg ik niet direct van de klant. Fritiof krijgt als eerst een de vraag binnen voor een opdracht. Als hij vind dat de opdracht goed bij mij past , geeft hij de opdracht aan mij. Financiële Administratie Financiële administratie mag ik als stagiare niet doen. Dit is het werk van Michiel en Fritiof bij GBE. Het enige financiële wat ik heb kunnen doen is bij D’article de lunch kopen en zorgen dat de bonnetjes voor de administratie goed opgeboren werden.

59


60


Š Copyright Kimberley van Beek. All rights Reserved


62

Bewijzenmap versie 4  

4e versie van mijn bewijzenmap

Bewijzenmap versie 4  

4e versie van mijn bewijzenmap

Advertisement