Page 1

Sierbestrating


Inhoud De wereld van Kijlstra Bestrating .................... 3 Sardegna............................................................. 4 Patio gecoate sierbestrating................................... 7 Patio Mixed 4 cm...................................................... 9 Patio Square 60x60x4 cm....................................... 11 Patio Square 60x30x5 cm ..................................... 13 Patio Square 30x20x6 cm...................................... 15 Florence .............................................................17 H2O Square Reliëf................................................... 19 H2O Small Mixed Reliëf 5 cm ............................... 20 H2O Small Mixed Glad 6 cm................................... 21 H2O Mixed Glad 5 cm............................................ 23 H2O Mixed Reliëf 5 cm . ........................................ 24 H2O Longstones 7 cm . ......................................... 25 Sawa .................................................................. 27 Trommelstenen..................................................... 28 Van hal abrikaat tot authentieke trommelsteen . 30 New York .......................................................... H2O Square Glad . ................................................. H2O Nieuwe Kleuren 2017/2018 ........................... H2O Square 90x90 cm........................................... Chique luxe siertegels ......................................... Strakstenen ........................................................... Betonstraatstenen ...............................................

33 35 36 40 42 47 49

Peru ................................................................... 51 Waalformaten en Dikformaten............................ 52 Muurelementen . .................................................. 54 Pallatico Block (gecoat) ........................................ 55 Linea Stapelblokken (strak en getrommeld) ..... 57 Splitrocks XL . ........................................................ 59 Splitrocks (strak en getrommeld) ....................... 60 Traptreden (kleurecht) .......................................... 61 Grind, split en zand .............................................. 63 Bielzen, palissades en opsluitbanden ................ 65 Schetsblad . ........................................................... 66 Verkoopinformatie/colofon . ............................... 67 Geschikt voor opritten


De wereld van Kijlstra bestrating De tuin: het is en blijft een heerlijke plek om te ontspannen. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. De een besteedt er niet zo veel aandacht aan en is meer van het gemak, terwijl een ander dol is op planten, snoeien en wieden. Omdat juist iedereen anders over de tuin denkt, zijn wij constant op zoek naar nieuwe dingen die voor ieder wat wils bieden. We laten ons daarbij volop inspireren door allerlei verschillende werelddelen en culturen. Het resultaat? Een serie prachtige, nieuwe kleuren in ons Patio en H2O-assortiment. Aan de ene kant hele lichte kleuren, waardoor de tegel een heel ruimtelijk e ect aan je tuin geeft. Aan de andere kant tegels in warme en aardse tinten, die zorgen voor dat knusse gevoel. Om het plaatje compleet te maken, hebben we een serie nieuwe muurblokken in bijpassende tinten gemaakt. We helpen je graag een beetje op weg. Daarom hebben we een aantal sferen neergezet die de kernwaarden van ons assortiment vertegenwoordigen: Sardegna: Een tijdloze elegantie met natuurlijke en aardse kleurschakeringen, maar juist ook met wat koelere tinten. Florence: Een plek om lekker buiten te zijn met familie en vrienden. Samen buiten zijn en nagenieten van een ondergaande zon. Sawa: Een oase die staat voor ultieme ontspanning met veel groen en bestrating in natuurlijke tinten, gehuld in een vleugje mystiek. New York: Een moderne look met veel strakke vormen en duidelijke contouren. What you see is what you get. Peru: Een sfeer vol met warme, aardse tinten die een gevoel van nostalgie oproept. Een fijne plek om thuis te komen. Allemaal hebben ze een eigen karakter: van ietwat mysterieus tot zakelijk en van kleurrijk tot elegant. We wensen je veel kijk- en leesplezier.

3


PATIO MIXED TRICOLORE 4 CM 4


Sardegna Marktkramen vol met citroenen, tomaten, olijven, een espresso drinken op het terras. Daarna slenter je op je gemak rond en doet her en der wat boodschappen. Je gaat een heerlijke dag tegemoet, die je helemaal zelf kunt indelen. at geldt ook voor je bestrating in je tuin. Denk aan tegels met een schakering van warme kleuren, die je meteen al dat mediterraanse gevoel geven. Of houd je juist van de wat koelere tinten, die een puur en wat ongrijpbaar karakter hebben? Deze sfeer ademt een tijdloze elegantie en rust uit. Zo doe je weer energie op voor de dag van morgen.

5


Bij elke steen hebben we passende muurblokken. Er is altijd een mooie combinatie te maken.

PATIO MIXED marrone viola 4 CM

PATIO MIXED TRICOLORE 4 CM 6


PATIO MIXED sole 4 CM De Patio is behandeld met een coating, die ervoor zorgt dat vuil en groene aanslag zich minder snel hechten aan de tegel. Met het juiste onderhoud blijft je bestrating mooi en fris. Patio Mixed bestaat uit de volgende formaten per laag: 1 stuks 60x60, 3 stuks 60x30, 2 stuks 30x30

Patio gecoate sierbestrating We zijn bijzonder trots op onze Patio-tegels en ze vinden gretig aftrek. Als we de kans krijgen, fotograferen we ze als ze in een tuin gelegd zijn. Het is helemaal mooi als ze gecombineerd zijn met een van onze andere producten zoals op de pagina hiernaast. Hier is de Patio Mixed tricolore gecombineerd met een muurtje van getrommelde grijs zwarte Splitrocks. Het resultaat mag er zijn!

notte naturelle

lava grigio

marrone viola

tricolore

grigio camello

sole

7


PRODUCTEIGENSCHAPPEN PATIO

• De tegels hebben een beschermlaag (coating) • De tegels in deze lijn zijn dieper van kleur • De tegels zijn gehydrofobeerd • De kleuren zelf zijn duurzamer • De tegels nemen minder water op; het blijft er als het ware ‘opliggen’ • Vuil en groene aanslag krijgen bij de juiste aanleg en het juiste onderhoud minder kans. 8

PATIO MIXED LAVA GRIGIO 4 CM


Patio Mixed 4 cm Ga je je hele tuin bestraten? Dan kies je er wellicht voor om de tegels in een zogenaamd wildverband te leggen. Het e ect is speelser en het verband zorgt voor een stevigere samenhang tussen de verschillende afmetingen van de tegels. Ook de Patio-tegels in het wildverband hebben een speciale coating, zijn gehydrofobeerd en zijn leverbaar in de nieuwste kleurtrends. Er zijn twee mogelijkheden: 1. Je gaat uit van een bestaand patroon dat zich steeds herhaalt. 2. Je legt ze echt ‘wild’. Dat betekent dat je de verschillende formaten legt zoals je ze mooi vindt en zoals het uitkomt.

Houd in beide gevallen wel rekening met de juiste voegenlengte, want bij een goed gestraat wildverband zijn zowel de horizontale als de verticale voegen nooit langer dan 100 cm. Zo ontstaat het mooiste patroon.

4 cm dik

PATIO MIXED GRIGIO CAMELLO 4 CM 9


De Patio Square is door de geringe dikte van 4 cm zeer goed te verleggen.

PATIO SQUARE 60x60x4 CM TRICOLORE 10


notte naturelle

lava grigio

marrone viola

tricolore

grigio camello

sole

Patio Square 60x60x4 cm

Het formaat van deze tegel is strak en groot. Om heel precies te zijn: 60x60 en maar 4 cm dik! De Patio-tegel geeft een luxe en elegante uitstraling aan je tuin zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Daarnaast geven grote tegels een ruimtelijk e ect, zodat je tuin al snel groter lijkt dan dat hij in werkelijkheid is.

PATIO SQUARE 60x60x4 CM NOTTE NATURELLE 11


12


notte naturelle

lava grigio

maronne viola

tricolore

grigio camello

Patio Square 60x30x5 cm

De Patio Square 60x30x5 heeft een rechthoekig formaat. Dat maakt dat je deze tegel zeer goed in verschillende verbanden kunt leggen. Als je dit formaat in de lengte gebruikt, krijg je meer lengtegevoel in je tuin. Aardige bijkomstigheid is dat deze tegel nog lichter is dan de 60x60, waardoor het plaatsen makkelijker gaat.

slechts 20 kg per stuk

PATIO SQUARE 60x30x5 CM MARRONE VIOLA 13


PATIO SQUARE 30x20x6 CM GRIGIO CAMELLO SPLITROCK XL 15x15x60 CM GRIGIO CAMELLO 14


notte naturelle

lava grigio

maronne viola

tricolore

grigio camello

Patio Square 30x20x6 cm

De Patio Square 30x20x6 is bij uitstek geschikt voor zwaardere belasting. Als je de Patio-formaten 60x60 of 60x30 hebt gebruikt voor je tuin, dan is het mooi om bijvoorbeeld je oprit te bestraten met hun kleinere zusje, de 30x20. Alleen dat formaat is daar namelijk sterk genoeg voor. Zo maak je een mooie combinatie van diverse formaten in dezelfde tegelsoort en kleur.

De Patio Square 30x20x6 cm is door zijn formaat uitstekend geschikt voor opritten.

PATIO SQUARE 30x20x6 CM tricolore 15


H2O SQUARE 60X60X5 CM CLOUDY TRIAS 16


Florence Prachtige pleinen, zonovergoten terrassen, heerlijk eten en drinken onder de Toscaanse zon. Je bent in staat om meteen je koffer te pakken. aar je hoeft echt niet helemaal naar Italië. Ook in je eigen achtertuin kun je zo’n zelfde sfeer creëren. Denk aan een romantische bestrating in lichte kleuren, stijlvolle accessoires en aan een waterpartij met natuurstenen randen. Wie weet vind je wel een mooi beeld voor dat leuke hoekje achter in je tuin. En misschien heb je wel plaats voor een grote barbecue of een buitenkeuken? Geniet samen met familie en vrienden van die fijne plek en tafel lekker lang na bij een ondergaande zon.

17


H2O SQUARE 60X60X5 CM NERO/GREY EXCELLENT RELIEF

black emotion

18

cloudy brown emotion

nero grey emotion

cloudy trias emotion


De H2O Square relief is een zeer goed alternatief voor natuursteen, omdat hij een dichte deklaag met een klassieke uitstraling van gelaagd leisteen heeft. H2O SQUARE 60X60X5 CM BLACK EXCELLENT RELIEF

H2O Square Reliëf Recht toe, recht aan. Door een grote, vierkante of rechthoekige tegel te gebruiken die recht geblokt gelegd is, lijkt het wel alsof de oppervlakte van deze tuin nog groter en weidser is. Qua kleur en uitstraling doet het denken aan de grote pleinen in Florence.

AFMETINGEN H2O SQUARE (RELIEF)*

• 60x60x5 cm • 80x40x5 cm * niet alle formaten zijn in iedere kleur leverbaar

19


H2O Small Mixed Reliëf 5 cm

Ga je je hele tuin bestraten? Dan kies je er wellicht voor om de tegels in een zogenaamd wildverband te leggen. Het e ect is speelser en het verband zorgt voor een stevigere samenhang tussen de verschillende siertegels. De ‘Small Mixed’ is o.a. leverbaar in reliëfstructuur. Het kleine wildverband ‘Small Mixed’ bestaat uit de volgende formaten per laag: 2 stuks 40x40, 3 stuks 40x20, 3 stuks 30x20, 5 stuks 20x20, 1 stuks 20x10. Qua gewicht zijn ze uitermate goed te verleggen.

cloudy brown emotion

nero grey emotion

cloudy trias emotion

Dit wildverband is met name goed te verwerken in kleinere terrassen. H2O SMALL MIXED 5 CM CLOUDY BROWN EXCELLENT RELIEF 20


NIEUWe kleur: summer ! emotion H2O SMALL MIXED 6 CM SUMMER

H2O Small Mixed Glad 6 cm

Nieuw in ons assortiment is het H2O wildverband met een glad oppervlak. De vertrouwde kleuren zijn natuurlijk gebleven, maar we zijn daarnaast op zoek gegaan naar een hele nieuwe kleur. Dat is een schakering van geel, bruin, rood en grijs geworden: Summer Emotion. Qua gewicht zijn ze uitermate goed te verleggen.

black emotion

nero grey emotion

cloudy trias emotion

summer emotion

21


22


H2O mixed cloudy trias 5 CM

H2O Mixed Glad 5 cm

mooi in grote terrassen

Een ander formaat wildverband van de H2O is de ‘Mixed’. Dit is een groot wildverband en bestaat uit de volgende formaten per laag: 1 stuks 60x60, 3 stuks 60x30, 2 stuks 30x30. De Mixed is zowel in glad als reliëf te krijgen.

black emotion

cloudy brown emotion

nero grey emotion

cloudy trias emotion

cloudy sierra emotion

23


H2O MIXED 5 CM NERO/GREY EXCELLENT RELIEF

H2O Mixed Reliëf 5 cm

De nero grey is door zijn rustige uitstraling prima geschikt om met andere kleuren te combineren

Een ander formaat wildverband van de H2O is de ‘Mixed’. Dit is een groot wildverband en bestaat uit de volgende formaten per laag: 1 stuks 60x60, 3 stuks 60x30, 2 stuks 30x30. De Mixed is zowel in glad als reliëf te krijgen. De H2O Square Reliëf is een zeer goed alternatief voor natuursteen, omdat hij een dichte deklaag met een klassieke uitstraling van gelaagd leisteen heeft.

black emotion

24

cloudy brown emotion

nero grey emotion

cloudy trias emotion


black emotion

De H2O Longstone is trouwens prima geschikt om je oprit mee aan te leggen. Het formaat is 31,5x10,5x7 cm.

nero grey emotion

H2O Longstones 7 cm De H2O Longstone is dĂŠ steen om mooie geometrische vormen in je tuin aan te brengen. Deze steen heeft een superdichte en gladde deklaag met een kleine velling, waardoor de steen van zichzelf een moderne uitstraling krijgt. Op zoek naar een strak maar speels e ect? Leg de steen dan in een banenverband. Gebruik accessoires, bloemen en planten voor de finishing touch. Alle H2O siertegels zijn gehydrofobeerd. Met het juiste onderhoud heb je jarenlang plezier van deze tegel.

meerdere legverbanden mogelijk

H2O LONGSTONE 7 CM NERO/GREY 25


De antracietgrijze tegel past uitstekend bij de Sawa-tuin

26


Sawa Rijstvelden, theeplantages, bergketens die zich aftekenen tegen de horizon. Een oase van rust en weelde… aan je je al in het paradijs? Je doet je ogen open en mijmert nog even door terwijl je in je eigen tuin zit. Geen Bali, Thailand of Maleisië, maar wel een fijne plek waar je je echt kunt ontspannen na een drukke dag of werkweek. Veel groen, kleurige bloemen en planten, smaakvolle accessoires en natuurlijk een mooie bestrating. En wat denk je van die comfortabele loungeset? Daarin kun je zo heerlijk wegdromen… op reis naar verre oorden. En dat in je eigen achtertuin!

27


Wij leverenk authentielde getrommen stene TROMMEL 20X30X6 CM CHELSEA

Op zoek naar een speels effect? Combineer verschillende formaten met elkaar en leg ze in een wildverband. Trommelstenen zijn ook leuk te combineren met H2O Square of Chique tegels.

28

Trommelstenen Trommelstenen passen prima in de Sawa-sfeer. Door hun verouderde uitstraling laten ze het gevoel van vervlogen tijden herleven. Door het trommelen (kunstmatig verouderen) ziet geen enkele steen er hetzelfde uit. Het is net alsof ze stuk voor stuk met de hand gemaakt zijn. Houd je van een warme en authentieke uitstraling, dan is deze steen de juiste keus.


antraciet

rood zwart

bruin gv

paars gv

bont gv

terracotta geel

bruin zwart

camel

grijs zwart

Chelsea

Leeds

York

nature mixed

gebakken bruin

BESCHIKBARE FORMATEN* LENGTE x BREEDTE x HOOGTE

Trommelen Eén van de methodes om straatstenen te bewerken is het zogenaamde ‘trommelen’. Hoe gaat dat nu precies in zijn werk? Na productie worden de onbewerkte stenen in een grote trommel geplaatst. De trommel ligt horizontaal met een lichte afloop. Aan het begin liggen de stenen boven in de trommel. Vervolgens gaat de trommel langzaam draaien en vallen de stenen over elkaar heen en botsen tegen elkaar. De stenen raken als het ware beschadigd en dat zorgt voor een verouderd uiterlijk als ze eenmaal in de tuin liggen. Iedere steen is anders en dat geeft een unieke uitstraling, die lijkt op oude gebakken bestrating.

20x5x7 cm (WF) 21x7x6 cm (DF) 15x15x6 cm 20x15x6 cm 20x20x6 cm 20x30x6 cm WF=Waalformaat, DF=Dikformaat

20x30x4 cm 20x30x5 cm 40x30x6 cm * niet alle formaten zijn in iedere kleur leverbaar

29


Het halffabrikaat wordt opgevoerd in de trommel De stenen vallen over elkaar heen en botsen tegen elkaar

De stenen worden uit de trommel gehaald voor sortering De stenen gaan naar de sorteerinrichting

De stenen staan klaar voor verzending

30


Wij leveren authentiek getrommelde stenen TROMMEL 20X30X5/6 CM aNTRACIET

31


H2O SQUARE 60X30X5 CM NERO/GREY 32


New York The Big Apple, Starbucks, bagels & beans, hippe zakenlui op weg naar hun werk. Dat is New York, een smeltkroes van culturen die bruist van energie. n Manhattan, het zakelijke gedeelte, vind je genoeg architectonische hoogstandjes. Wolkenkrabbers met veel glas, marmeren gevels, strakke bestrating in grote formaten en dat alles afgetekend tegen een prachtige skyline. Hou je van design met strakke vormen en duidelijke contouren, dan heb je aan New York een fantastische inspiratiebron. Zie je jezelf straks al zitten in je strak vormgegeven achtertuin met veel groene planten en trendy accessoires? Dat is best fijn koffiedrinken.

33


34


specialge toplaa

H2O SQUARE 60X60X5 CM CLOUDY ARCTIC

FORMAAT H2O SQUARE (GLADDE BOVENLAAG)* 5 CM

60x30 60x60 80x40 6 CM

30x20 40x20 * niet alle formaten zijn in iedere kleur leverbaar

Creëer de echte strakke en zakelijke sfeer van New York door grote tegels te gebruiken of door aardetinten te combineren met een betonlook.

H2O Square Glad De H2O is één van onze paradepaardjes. Hij is licht in gewicht, heeft een trendy uitstraling en is verkrijgbaar in veel verschillende formaten en uitvoeringen. Kies je voor een strakke siertegel met een gladde bovenkant of met een structuur in de bovenlaag (reliëf)? Omdat er zoveel verschillende afmetingen zijn, kun je naar hartenlust combineren. Hou je van rechte lijnen? Dan is de H2O Square echt iets voor jou. Alle H2O siertegels zijn gehydrofobeerd. Met het juiste onderhoud heb je jarenlang plezier van deze siertegel.

black

cloudy brown

cloudy purple

lava

nero grey

cloudy trias

cloudy sierra

black graphit

grey

cloudy tefra

summer

cloudy arctic

35


grey

cloudy arctic

cloudy tefra

summer

H2O nieuwe kleuren 2017/2018

De H2O is en blijft een fantastisch product met unieke eigenschappen, maar natuurlijk zijn we altijd op zoek naar vernieuwing. Soms zit dat echter niet zozeer in producten, maar meer in nieuwe kleuren. We hebben daarom vier kleuren aan het assortiment toegevoegd met onder andere een hele lichte grijze tegel en een antraciet tegel gemengd met een bruintint.

H2O SMALL MIXED 6 CM SUMMER

36

grigio camello


nieuwe kleur H2O SQUARE 60X60X5 CM GREY

Door de grijze H2O tegel lijkt de kapschuur een zee van ruimte te hebben.

37


H2O SQUARE 60X60X5 CM CLOUDY ARCTIC

nieuwe kleur

grey

cloudy arctic

cloudy tefra

summer

H2O SQUARE 60X60X5 CM CLOUDY TEFRA 38


H2O nieuwe kleuren 2017/2018

BESCHIKBARE FORMATEN* LENGTE x BREEDTE

60x60 90x90 small mixed glad * niet alle formaten zijn in iedere kleur leverbaar

H2O SQUARE 90X90 GRIGIO CAMELLO

H2O SQUARE 60X60X5 CM GREY 39


H2O SQUARE 90X90 cm GRIGIO CAMELLO

groot formaat 90x90 cm

Combineer deze prachtige tegel met andere producten, zoals onze indus black traptreden.

H2O Square

90x90 cm

Kaarsrechte, strakke lijnen en dat in een grootformaat tegel van maar liefst 90x90 cm! Echt een pronkstuk voor in je tuin. Het is een standaard betontegel met een mooie, fijne deklaag in een formaat van maar liefst 90x90 cm. Omdat de tegels zo groot zijn, creĂŤer je een heel ruimtelijk e ect en lijkt het alsof je tuin groter is. De tegels hebben een minimale vellingkant en worden geleverd met afstandhouders. Informeer bij je dealer hoe je deze tegels het beste kunt verwerken.

Deze H2O tegels zijn voorzien van een speciale beschermlaag zodat ze beter bestand zijn tegen weersinvloeden.

40

grey

black


grigio camello

H2O SQUARE 90X90 cm GRIGIO CAMELLO 41


CHIQUE 60X60X5 CM TITANIUM WAVE

Chique siertegels De Chique tegel is uniek in zijn soort. Hou je van een strakke tegel met een superglad uiterlijk? Dan heb je ‘m nu gevonden. Deze tegel is bijzonder duurzaam omdat hij een waterdichte coating heeft. Gras- of olievlekken verwijder je gemakkelijk met sop en warm water.

42

Vlekken op de tegels door het barbecueËn of door een omgevallen glas wijn? Geen probleem, de Chique tegel is makkelijk schoon te maken.


Zwart Slate

Zwart Smooth

Zwart Wave

Lichtgrijs Wave

Titanium Smooth

Titanium Slate

Titanium Wave

Bruin/Zwart Wave

Alle Chique tegels hebben een speciale behandeling ondergaan:

Grijs/Zwart Wave

Smooth MF: Gladde bovenlaag met facetrand Smooth ZF: Gladde bovenlaag zonder facetrand Slate: Bovenlaag met een reliĂŤfstructuur Wave: Bovenlaag met een zeer fijne reliĂŤfstructuur Alle Chique tegels zijn gecoat en geborsteld. De maat is 60x60x5 cm. Titaniumkleurige tegels zijn tevens gestraald.

43


CHIQUE 60X60X5 CM TITANIUM WAVE

44


Alle Chique tegels zijn gecoat & geborsteld

CHIQUE 60X60X5 CM LICHTGRIJS WAVE

CHIQUE 60X60X5 CM TITANIUM WAVE 45


STRAKSTEEN 20X30X5/6 CM GRIJS/ZWART splitrock xl 15x15x60 cm grijs/zwart 46


paars gv

antraciet

bruin gv

manchester

terracotta geel

grijs zwart

Strakstenen Ben je op zoek naar een terras met een ‘strakke’ uitstraling, dan heb je aan de straksteen een goede. Deze steen is leverbaar in een viertal formaten, waardoor je ook een mooi wildverband kunt leggen. Opvallend is dat door een minimale vellingkant (de bijna rechte randafwerking) je hele strakke bestrating kunt leggen.

chelsea

BESCHIKBARE FORMATEN* LENGTE x BREEDTE x HOOGTE

20x15x6 cm 20x30x5 cm 20x30x6 cm 30x40x6 cm wildverband 6 cm * niet alle formaten zijn in iedere kleur leverbaar

Als je je terras (bijna) naadloos aan wilt laten sluiten, dan komt de straksteen uitstekend van pas. Je moet strakstenen wel met een kleine voeg straten. 47


BSS 6 CM GRIJS/ZWART 48


Jersey

bont gv

paars gv

bruin gv

rood zwart

tricolore

grijs

grijs zwart

bruin zwart

terracotta geel

Londen

rood

antraciet

Betonstraatstenen De Betonstraatsteen is echt ‘no-nonsense’, what you see is what you get. Het is een veelzijdige steen die je goed als basis kunt gebruiken voor verschillende sferen en designs. Met deze steen hou je rust in je bestratingen en met de keuze van kleur en meubels, creëer je toch een aangeklede sfeer. Betonstraatstenen zijn uitermate geschikt voor zwaardere belasting op opritten en toegangswegen. Het formaat is 21x10,5x6 cm (andere diktes zijn op aanvraag leverbaar).

De stoere Betonstraatsteen is zeer geschikt voor opritten en terrassen. Op zoek naar een nostalgische uitstraling? Leg de steen dan in elleboogverband. 49


50


Peru Inca’s, bonte kleuren, open vlaktes bezaaid met herinneringen aan oude beschavingen. e gaat in gedachten terug in de tijd, waar haast en stress nog relatief onbekende begrippen waren. Hoe kan het ook anders? De uitgestrektheid van het land brengt eenvoud en rust. En natuurlijk wil je dat ook in je eigen achtertuin. Een ruimtelijke, behaaglijke plek waar je heerlijk tot jezelf komt. Denk aan warme kleuren in je bestrating, in je bloemen en planten en in je accessoires. Een vuurkorf komt prima van pas als het koeler wordt aan het eind van de dag. En wat denk je van marshmallows roosteren boven het vuur?

51


Waalformaten & Dikformaten Samen met de Waalformaat is de Dikformaat de steen der stenen. Van oudsher worden deze stenen veel toegepast in de tuin. Het is een uiterst veelzijdige steen. Je kunt ze gebruiken om terrassen aan te leggen, om slingerpaadjes te creĂŤren, maar ook om stenen trappetjes mee te maken. Ze zijn ook mooi te combineren met tegels. Waal- en Dikformaten zijn leverbaar in een strakke uitvoering met vellingkant en in een getrommelde uitvoering. De Dikformaat is iets forser dan de Waalformaat.

Vrolijke, levendige kleuren springen eruit in de Peru-tuin 52


nature mixed

antraciet

rood zwart

De tint paars is een mooie subtiele basis in de Peru-tuin

bruin gv

paars gv

bruin zwart

camel

grijs zwart

WF grijs

Niet alle formaten zijn in alle kleuren leverbaar.

bont gv

gebakken bruin

Dikformaten zijn zeer geschikt om ronde terrassen mee aan te leggen. De afmeting van een Waalformaat is 20x5 cm, van een Dikformaat is dat 21x7 cm. 53


Muurelementen Met muurelementen geef je je tuin een eigen karakter. Je maakt in no-time allerlei hoogteverschillen. Door elementen op elkaar te stapelen, bepaal je zelf hoe hoog het wordt. Van muurelementen kun je trouwens ook plantenbakken, vijverranden, muurtjes en traptreden maken. Als je getrommelde (kunstmatig verouderde) muurelementen kiest, krijg je een heel natuurlijke en authentieke sfeer.

Muurelementen zijn gemakkelijk te verwerken. Je lijmt ze eenvoudigweg op elkaar met speciale steenlijm. Stapel ze in halfsteensverband om zoveel mogelijk stevigheid te krijgen.

LINEA 15X15X60 CM ANTRACIET 54


nieuw ! PALLATICO BLOCK 15x15x60 CM RELIEF NOTTE NATURELLE

Pallatico Block Onlangs hebben we een nieuwe mal aangeschaft voor de Pallatico Block 15x15x60 met reliëf. Het nieuwe stapelblok past uitstekend bij de H2O reliëf, omdat bij beide het reliëf hetzelfde is. Dit muurblok heeft een deklaag die gelijk is aan die van onze Patio-lijn siertegels. Dat betekent dat het voorzien wordt van een gehydrofobeerde deklaag (net zoals de H2O) en een coating zoals de Patio. Het block is leverbaar in de kleur Notte Naturelle (zwart).

notte naturelle

55


h20 square 60x60x5 cm black linea 15x15x40 cm antraciet getrommeld 56


LINEA 15X15X60 CM TRICOLORE

Linea stapelblokken Al jaren een vertrouwd product in ons assortiment. Naast de kleuren antraciet en donkergrijs hebben we twee nieuwe kleuren aan het assortiment toegevoegd: tricolore en lava grigio. Deze kleur is verkrijgbaar in de maat 15x15x60 cm en is in zowel een strakke als getrommelde versie leverbaar.

FORMAAT LINEA STAPELBLOK* antraciet strak

getrommeld donkergrijs

15x15x40 15x15x60 15x15x80 12,5x12,5x45 * niet alle formaten zijn in iedere kleur leverbaar

lava grigio

tricolore

57


SPLITROCK XL 15X15X60 CM GRIGIO CAMELLO

58

grigio camello

grijs zwart

tricolore

bruin zwart

zwart


nieuw ! PATIO SQUARE 30X20X6 CM GRIGIO CAMELLO • SPLITROCK XL 15x15x60 CM GRIGIO CAMELLO

Splitrocks XL Splitrocks gebruik je om de tuin een heel eigen karakter te geven. Hoogteverschillen, plantenbakken, vijverranden en muurtjes. Het kan allemaal. Nieuw in ons assortiment is de Splitrock XL: een extra groot formaat van 15x15x60 cm in de kleuren zwart, grijs zwart, bruin zwart, tricolore en grigio camello. Deze Splitrocks zijn alleen verkrijgbaar in de strakke versie.

SPLITROCK XL 15X15X60 CM TRICOLORE

59


splitrocks zijn er zowel in strak als getrommeld SPLITROCK 11X13X32 CM GRIGIO CAMELLO GETROMMELD

Splitrocks grijs zwart

Splitrocks

Splitrocks bruin zwart

Splitrocks antraciet

Splitrocks grigio camello

Splitrocks tricolore

Splitrocks is verkrijgbaar in het formaat 11x13x32 cm in de kleuren antraciet, bruin/zwart en en grijs/zwart. Nieuw zijn de kleuren tricolore en grigio camello: kleurenmixen van beige, bruin en antraciet die heel natuurlijk en aards aandoen. De Splitrock Tricolore heeft een afmeting van 32x13x11 cm (lxbxh) en is verkrijgbaar in een strakke en een getrommelde versie. Alle Splitrocks zijn leverbaar met een geknipte kopse kant, waardoor ze mooier te verwerken zijn. De afmeting is 29x13x11.

60


Traptreden (kleurecht) Maak je tuin helemaal af met aanvullende producten zoals traptreden. Traptreden van beton zijn uitermate geschikt om hoogteverschillen in je tuin te overbruggen. Zo krijg je een speels e ect dat je tuin net dat beetje extra geeft.

indus black

nieounws

in assortiment

Traptreden zijn ook te gebruiken als rand om je terras mooi af te werken. TRAPTREDE 60x30x15 CM INDUS BLACK 61


62


Ardenner grijs

Basaltsplit zwart

Grind

Noors Split grijs

Schots graniet

Zand

Jura

Grind, split & zand Herken je het knarsende geluid van voetstappen op een kronkelend grindpaadje? Je krijgt er onmiddellijk een nostalgisch gevoel van. Grind en split (steenslag) zijn echte oerproducten uit de natuur, die in vele soorten, maten en prachtige kleuren voorkomen. Speels, strak, elegant of klassiek. Voor iedere tuin en iedere stijl is er een toepassing.

Al dan niet in combinatie met vaste bestrating of stapelblokken, geeft grind een speels effect aan (bijna) iedere tuin.

De inhoud van een big bag is 1.000 kilo

63


Zet de palissadeband voor de helft in de grond voor extra stevigheid.

BUITEN IS HET GOED TOEVEN

Gebruik opsluitbanden om je bestrating of grind en split op te sluiten

64


FORMATEN* LENGTE x BREEDTE x HOOGTE

BIELS*

20x11x70 20x11x120 ROTONDO’S*

6x25x50

QUADRATO’S*

6x25x50 6x35x50

OPSLUITBANDEN**

5x15x100 6x13x100 6x15x100 6x20x100 6x30x100 7x40x100 8x20x100 10x20x100 15x40x100

Bielzen, Palissades en Opsluitbanden

* verkrijgbaar in antraciet ** verkrijgbaar in grijs en antraciet

Als je bestrating aanlegt, is het nodig om ze ‘op te sluiten’. Zo voorkom je dat je bestrating gaat schuiven. ‘Opsluiten’ kan met verschillende soorten, maten en kleuren sierbanden. Er is altijd een sierband die past bij je tuin. Eerder hebben we uitgelegd wat je met Linea stapelblokken en Splitrocks kunt doen, maar ook palissadebanden zijn geschikt om een verhoogde border aan te leggen.

65


Schetsblad

66


Verkoopinformatie We hebben veel zorg besteed aan het samenstellen van deze brochure, maar toch willen we je wat aandachtspunten meegeven: • Door de fotografie en druk kunnen de kleuren van de producten enigszins afwijken van de werkelijkheid. Maak je definitieve keuze daarom altijd aan de hand van de monsters die bij onze dealers verkrijgbaar zijn. • Bestel je materialen in één keer. Al onze producten zijn namelijk gemaakt van natuurlijke grondsto en en daardoor kunnen materialen uit verschillende producties enigszins afwijken in kleur en structuur. • Bestel liever een kleine hoeveelheid materiaal extra. Als er stenen breken tijdens het straten of komt de bestrating toch iets anders uit, dan zit je nooit zonder. Bovendien kun je met een kleine voorraad later materialen vervangen. • Vanwege het grote aanbod heeft je leverancier niet alles op voorraad; houd daarom rekening met een leveringstermijn. • Controleer de materialen altijd voordat je ze gaat verwerken. Materialen die je eenmaal verwerkt hebt, heb je geaccepteerd en daar kun je geen klacht meer over indienen. Herbestratingskosten kunnen we helaas niet vergoeden. • Volg de legvoorschriften op of vraag het aan je leverancier. Zo voorkom je onaangename verrassingen. • Betonproducten kunnen gevoelig zijn voor witte uitslag, dit is een natuurlijke reactie. De witte uitslag verdwijnt op den duur vanzelf. We accepteren geen klachten hierover. • Alle vermelde afmetingen zijn circa. De mogelijkheid bestaat dus dat de aangegeven maten enigszins afwijken. Meet voor aankoop het product op als je strikt gebonden bent aan bepaalde afmetingen. We accepteren geen klachten hierover. • Voor alle verkoopvoorwaarden verwijzen we je naar de website.

Alle rechten voorbehouden. Niets in deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Kijlstra Bestrating Veendam.

Colofon Redactie: Kijlstra Bestrating Alfred Klasen Anouk Brouwer Kees Klaver Projectbegeleiding & tekst: Dunja Denkt & Doet Dunja Hoejenbos Vormgeving: Studio Duotoon Moniek Bertens Fotografie: Pieter Hulleman Peter Nauta Styling:

Met speciale dank aan:

Angelique Diks

Boonstra Steenhandel in Noardburgum voor het gebruikmaken van hun showtuin

Tarcise Bökkerink

en het lenen van accessoires. Tuincentrum De Rode Beuk in Noardburgum voor het lenen van de planten. Particulieren en instellingen die hun tuin ter beschikking hebben

Druk:

gesteld voor de fotografie.

PrintRegie

67


Kijlstra Bestrating BV Adriaan Tripweg 5 9641 KN Veendam E: info@kijlstra-bestrating.nl I: www.kijlstra-bestrating.nl T: +31 (0) 59 869 6666 F: +31 (0) 59 869 6667

Kijlstra Brochure 2017  

De nieuwe Kijlstra Bestrating 2017 Brochure

Kijlstra Brochure 2017  

De nieuwe Kijlstra Bestrating 2017 Brochure

Advertisement