Page 1

Driemaandelijks tijdschrift • 22e jaargang • nr. 87 • september 2011

M A G A Z I N E

WIN een luxe verblijf in het

SIR PLANTIN HOTEL, een gastronomisch ETENTJE of een gloednieuw boek!


www.pubvandaele.be

opendeurdagen 15/16 & 22/23 oktober

www.derveaux.com Ronseweg 91 (N60) 9700 Oudenaarde tel.: 055/31 75 83 / Open elke dag van 9-12 uur en van13.30- 18.30 uur/ zat. 10-12 uur & 14-18 uur/ elke zondag van 14- 18 uur (niet in juni, juli en aug.)


Colofon Inhoud KIJKMAGAZINE Driemaandelijks tijdschrift 22e Jaargang - september 2011 Verantwoordelijke uitgever: Drukkerij Van Damme BVBA Drapstraat 139 - 9810 Nazareth Tel. 09 385 42 41 - Fax 09 385 74 25 drukkerij.vandamme@skynet.be Open: Ma-vrij: 8-12u en 13-18u (vrijdag tot 17u) Za: 9-12u Advertenties: Drukkerij Van Damme bvba Tel. 09 385 42 41 drukkerij.vandamme@skynet.be Volgende uitgave: december 2011 Advertenties ten laatste op 10 november 2011 35.000 exemplaren Gecontroleerde bedeling en kosteloos in alle bussen in Nazareth, Eke, Gavere, Asper, Semmerzake, Lozer, Ouwegem, Huise, Zingem, Zevergem, De Pinte, St.-MartensLatem, Deurle, Astene, Deinze en Oudenaarde Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen, gekopieerd of op eender welke wijze geproduceerd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Teksten en advertenties kunnen door de uitgever geweigerd worden zonder opgave van redenen. De adverteerder is verantwoordelijk voor zijn ingezonden teksten en advertenties.

• Citytrip Antwerpen, Sir Plantin Hotel

Dakwerken

• Aan tafel Restaurant Onder De Linden • Workshop Overwin je vliegangst! • Lifestyle Cava

Reeds meer dan 25 jaar ervaring !

• Leesgenot

Winnaars

Verniers

Winnaars van vorige editie: • Gastronomisch etentje in restaurant Deboeveries-Deurle: Lekens Rudi, De Pinte • Twee tickets voor een H/T treinreis naar Groningen: Lasseel Anna, Semmerzake • Een boek: Shaw Louise, SintMartens-Latem - Lietaert Els, Nazareth - De Moor Georgette, Oudenaarde - BaertsoenPollet, Deinze - De Cocker Gilbert, Zevergem De winnaars werden persoonlijk verwittigd.

Eddy Jacobs Plaanstraat 44 • 9810 Eke-Nazareth GSM: 0478 63 37 78 E-mail: dakwerkenverniers@skynet.be

tuinaanleg • parkings • opritten • terrassen • grondwerk

Merestraat 4 9810 Nazareth Tel. 09 385 88 99 Gsm 0478 439 990 info@tuinen-lieven.be www.tuinen-lieven.be Kijkmagazine september 2011 


Ci t y t r i p

Slapen en ontbijten in het nagelnieuwe SIR PLANTIN HOTEL te Antwerpen Vernieuwing in de hotelsector is een goede barometer voor de ontwikkeling van een stad. Zowel grote ketens als particulieren investeren in Antwerpen. Hotel Sir Plantin brengt grootstedelijke charme en design naar het centrum van de bruisende havenstad.

Sir Plantin Antwerp behoort tot de Avantgarde hotels, het lifestylemerk van de Epoque hotels. De naam van het hotel refereert aan de historische figuren Plantin & Moretus. “Home away from home” of elders met een thuisgevoel is de slagzin waarmee de dynamische Vlaamse directeur Wim Van Respaille het First Class Hotel promoot. De General Manager mikt met succes op zakenlui op weekdagen en op verblijfstoeristen tijdens de weekends. Sir Plantin Antwerp staat voor stijl, luxe en cosy sfeer. De gevel oogt modern. Binnenin wacht de gast design en hedendaags comfort. In de drie trendy lounges kan je rustig kranten en magazines inkijken. De schilderijen van de Vlaamse Primitieven zorgen voor visueel genot. Elegante kamers en uitgebreid ontbijt Daar waar geschiedenis en een hippe levensstijl elkaar ontmoeten, nodigt het Sir Plantin Hotel Antwerpen u uit haar wereld van charme, stijl en luxe te ontdekken. Door onze ideale locatie in het centrum van Antwerpen in België, tussen het Centraal Station en de snelweg rond Antwerpen, heeft

 Kijkmagazine september 2011

u gemakkelijk toegang tot de binnenstad. Het Sir Plantin Hotel is dé plek om te genieten van de vele restaurants in de trendy wijk Zurenborg met haar indrukwekkende Belle époque-architectuur. Het hotel heeft 176 rookvrije, comfortabel ingerichte kamers (17,5 m2). Ze beschikken over superior boxspring bedden, een up-to-date badkamer, vlakschermtelevisie, airco, kluis, bureau, gratis internettoegang en een minibar met gratis drankjes. De trendy bar Moretus is open van 17 tot 24 uur. De gasten kunnen er ook terecht voor kleine warme gerechten en snacks. Het Sir Plantin Royal Breakfast is je eerste energiebron van de dag. Het verzorgde buffet staat vanaf 7 uur klaar in de moderne eetruimte. Voor de haastige gasten is er een Express Grab & Run breakfast.

Zeker zien in Antwerpen! Antwerpen - Scheldestad, Rubensstad, diamantstad, modestad, havenstad,... Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende,


gastvrije metropool die ook gezellig en hartverwarmend is met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Het is een cultuurstad bij uitstek die trots is op haar indrukwekkende architectuur en prachtige kunstwerken. Het nieuwe MAS (het Museum aan de stroom) op het hippe Eilandje, het Diamantmuseum, het historische stadshart, het luxueuze winkelcentrum in de vroegere stadsfeestzaal, het Paleis op de Meir. Met winkels van haar eigen wereldwijd gerenommeerde ontwerpers is Antwerpen bovendien een waar shoppingparadijs. In de cafés worden de beste bieren geschonken. Zeker proeven! Een Bolleke van ’t vat in Café Den Engel naast het stadhuis. De Antwerpse chocoladen handjes bij Sofie Sucrée op de Koornmarkt. Koffie met gebak bij Chocolatier en patissier Del Rey in de Appelmansstraat, midden in de diamantwijk. Antwerpen is een wereldstad in zakformaat die in geen tijd ieders hart verovert! Het Sir Plantin Hotel is gevestigd aan de Plantijn & Moretuslei 136 in 2018 Antwerpen. Op tien minuten wandelen van het Centraal Station. Bus, tram en metrohaltes vlakbij. De ondergrondse parking is een pluspunt. Voor meer info en reservatie: T. 03 271 07 00. Website: www.sirplantin-antwerp.com (EM)

WIN EEN LUXE WEEKENDVERBLIJF VOOR TWEE! Overnachting in een dubbele comfortabele standaardkamer (volgens beschikbaarheid). Ontbijtbuffet. Geldig tot uiterlijk einde december 2011. Knip deze bon uit en kleef die op een briefkaart. Gelieve uw naam, adres en telefoonnummer duidelijk te vermelden. Stuur de kaart voor 15 oktober naar KIJK MAGAZINE, Drapstraat 139, 9810 Nazareth. De winnaar wordt bij loting bepaald. Veel succes!

Meer dan je denkt !

Actief afslanken Gerichte bewegingstherapie in infrarood-warmte cabines

Passief afslanken

Life Style

Voeding

Sunless Spray Tan

Arosha bandages, NIEUW: Universal Contour Wrap

Voedingsadvies - Eiwit-dieet

De Pinte - Pintestraat 20 - Tel. 09 220 80 55 depinte@afslankhuys.be - www.afslankhuys.be Kijkmagazine september 2011 


Pruimelstraat 1A (IZ De Bruwaan) 9700 Oudenaarde T 055 600 614 - F 055 605 414 Gsm 0486 23 05 55

-10% tijdens de 10 opendeurdagen

van 8 tot 17 oktober 2011 van 11 tot 18u

GRATIS

IPAD

@

DE PAEPE G. *:

* Actie onder voorwaarden te verkijgen bij Garage De Paepe G.

Paepe. bij Garage De voorwaarden *: actie onder naar in de garage rden. Vraag er actie onder voorwaa

bis bouw - & imm o salo n

stand 1077 Hogeheerweg 24a • 9051 Sint-Denijs-Westrem T 09 222 01 72 • F 09 221 47 28 www.garagedepaepe.be - info@depaepe.seat.be  Kijkmagazine september 2011


O U D E N A A R D E

C A R L O M ARK T 23 OUDENA ARDE 055 31 52 59

OPENZONDAGEN 25/09 ∙ 02/10 ∙ 09/10

10-12u

&

14-18u

F F David Mayer

-10%

bij afgif te van de

ze b on

11/2011 Geldig tot 30/ en) t andere korting (niet cumuleerb

aar me


AA N TA F E L

Restaurant ONDER DE LINDEN in Zuiddorpe - Zeeuws-Vlaanderen. Zuiddorpe, een deelgemeente van Terneuzen, is een vredig dorpje op amper 45 minuten rijden van uw achtertuin. Op het dorpspleintje - letterlijk onder de linden - bevindt zich het gastronomische restaurant van de familie De Cock – Dhooge. Zowel de keuken als de pittoreske ligging maken van deze zaak een unieke thuishaven voor fijnproevers en levensgenieters. Gedreven keukenchef(s)

Wijnen

Sjef De Cock is sinds zijn jeugd opgegroeid in de horeca. Hij genoot een klassieke scholing in de Gentse hotelschool Tweebruggen. Sjef is een kind van het platteland, nuchter, met een grote dosis vakkennis en een passie voor de dagverse streekproducten van Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland. Zijn voorliefde gaat uit naar visbereidingen. Aan het fornuis wordt hij bijgestaan door kok Alwin Witte. Die heeft een boontje voor hazenrug. Hij kijkt verlangend uit naar het nakende wildseizoen. Beide chefs zijn wijnkenners. Zij ontkurken graag een stoere Bourgogne of Bordeaux.

De wijnkaart is prijsvriendelijk en goed gestoffeerd. Op de lijst staan kwaliteitswijnen uit de Franse streken Elzas, Languedoc, Loire, Rhône, Bordeaux en Bourgogne. Ook pareltjes uit Toscane, Piemonte en Veneto (Italië), Cava en Rioja (Spanje) en Zuid-Afrika. Ruime keuze van flessen in de prijscategorie van 22 tot 45 euro. De huiswijnen Cuvée privé Onder de Linden kosten 20 euro per fles. Restaurant Onder de Linden Dorpsplein 12 - 4574 RD ZUIDDORPE Telefoon (0031) ( 0)115 - 608295 E-mail: onderdelinden@zeelandnet.nl

Smaak op tafel! (EM)

Er zijn zo van die adresjes waar alles klopt en perfect is. “Onder de Linden” is er zo eentje. Elke dag loopt het restaurant aardig vol. Liefst 80 % van de klanten komt uit Vlaanderen! Er is plaats voor ongeveer 50 couverts. Voor groepen, banketten en feesten is er een aparte eetruimte. Daar kunnen tot 100 gasten aan tafel schuiven. “Onder de Linden” is een begrip sinds 1960. De familiezaak werd destijds door de ouders van keukenchef De Cock opgestart als dorpscafé. Intussen bepalen Sjef en zijn echtgenote Chantale (een charmante gastvrouw die haar klanten in de watten legt) al jaren het gezicht van de zaak. Gasten voelen zich onmiddellijk thuis in dit gezellige restaurant dat bekend staat om zijn eenvoud en functionaliteit. De muren zijn lichtgrijs. Je zit op comfortabele stoelen aan de keurig met linnen gedekte tafels. De inrichting is sfeervol verlicht.  Kijkmagazine september 2011

“Onder de Linden” heeft een zeer beperkte kaart. De zaak is vooral befaamd voor zijn voortreffelijke seizoensgebonden gastronomische menu’s. Tijdens het voorjaar is de zaak een echte aspergetempel. Dan staat de koningin der groenten, gestoken uit de grond van de streek, centraal in het uitgebreide aspergemenu. Tijdens de zomermaanden presenteert het kokduo een menu met Oosterscheldekreeft in de hoofdrol. Sinds 3 september en nog tot 17 oktober afficheert het restaurant Bouillabaisse met vis uit de Noordzee en een halve kreeft (E 40) en verschillende bereidingen van paling (E 24). Vanaf 20 oktober en tot 24 december geurt de keuken naar wild. Op het menu staan: gerookte wilde eendenborst met geitenkaas, confit van de boutjes en kweeperen of salade van boschampignons met ganzenleverterrine. Daarna volgt Polderhaas in marinadesaus of Fazant met dragonroomsaus en witlof. Tot besluit kan je kiezen voor een zoet dessert of kaas. Prijs: 45 euro.

WIN EEN GASTRONOMISCH VERRASSINGSETENTJE VOOR TWEE! Knip deze bon uit en kleef die op een briefkaart. Gelieve uw naam, adres en telefoonnummer duidelijk te vermelden. Stuur de kaart voor 15 oktober 2011 naar KIJK MAGAZINE, Drapstraat 139, 9810 Nazareth. De winnaar wordt bij loting bepaald. De waardebon, aangeboden door de familie De Cock, is geldig tot 15 december 2011.


DRESS STORE

Europaplein 7 9840 De Pinte tel. 09 324 38 52 Open: dinsdag tot zaterdag 10 tot 18 uur

www.dressstore.be

MERKEN WINTER 2011 • BRAX • MILESTONE • MARIE MéRO • VAN HASSELS • TAIFUN • GUITARE

• VAN MAAT 36 TOT 46 • RETOUCHES GRATIS • RUIME PARKING Kijkmagazine september 2011 


Exclusieve leder-, daim& lamskledij

Onze nieuwe herfst- en wintercollectie is fascinerend ! Kom alles ontdekken. Ruime keuze • reiniging en herstelling • Dienst na verkoop

Open ma en di van 14u-18u / wo,do,vrij en zat van 10u-12u en van 14u-18u Zondag van 14u - 18u

Vrouwstraat 22 - 9970 Kaprijke Alleen gevestigd in Kaprijke. Te bereiken via de N49

Tel. 09 373 81 33 - Fax 09 373 62 12

10 Kijkmagazine september 2011


MAKRI

Meubelen

Leuzesesteenweg 208—9600 RONSE 055 21 58 82—info@makri.be Open : alle dagen van 9u30 tot 12u en van 13u30 tot 19u Op zondag van 14u tot 18u—gesloten op woensdag

w w w . m a k r i . b e


WO RK S H OP

OVERWIN JE VLIEGANGST ! Ex-stewardess uit De Pinte geeft cursus met EFT techniek. Drie op de tien personen vliegen liever niet. En één op de tien ziet het helemaal niet zitten. Vliegangst bestaat in verschillende vormen. Het is meer dan louter ongerustheid. Zowel voor of tijdens een vlucht. De schrik om te vliegen kan ook een onderdeel zijn van andere angsten zoals claustrofobie, ruimte- of hoogtevrees. Wie de professionele cursus volgt bij Tanja Buyst kan met succes zijn of haar vliegangst overwinnen.

spanningen). Als je de EFT techniek onder de knie hebt kan je die verder zelfstandig toepassen. Je kunt dan eindelijk zonder stress aan boord stappen van een vliegtuig en je houdt zelf de touwtjes in handen tijdens de vlucht. Experte Tanja Buyst

Oorzaken Ongeveer 30 % van de vliegtuigreizigers kampt met vliegangst. Anderen ondervinden spanning gedurende de vlucht. Enkel maar denken aan het vliegtuig leidt bij sommige mensen al tot zweetaanvallen, hyperventilatie en andere lichamelijke ongemakken. Schrik om te vliegen kan ook het gevolg zijn van een onaangename ervaring tijdens een eerder gemaakte vlucht. Zoals turbulentie, onbekende geluiden die het toestel produceert (bijvoorbeeld bij het in- en uitklappen van de wielen van het landingsgestel en bij het openen of sluiten van de vleugelkleppen) of de diepte die onder je gaapt wanneer het vliegtuig een draaiende beweging maakt. Ook het gebrek aan eigen controle over het vliegtuig kan het angstgevoel in de hand werken. Cursus helpt Als je schrik hebt om te vliegen volg je best een cursus. Voor je inschrijft is er een persoonlijk gesprek met de docente. Tijdens de workshop verneem je wat angst is, wat de symptomen zijn en hoe je ermee kunt omgaan. Verder krijg je speciale ademhalingsoefeningen en leer je de EFT techniek aan (Emotional Freedom Techniques - of het opheffen van blokkades, fobieën en 12 Kijkmagazine september 2011

Tanja Buyst heeft een passie voor de luchtvaart. De dynamische Gentse (woonachtig in De Pinte) was gedurende 16 jaar stewardess en cabinechef bij Sobelair, de zustermaatschappij van het toenmalige Sabena. Op haar palmares staan honderden vluchten naar bestemmingen in Europa, Afrika,

Azië en Amerika. Haar echtgenoot JeanLouis is piloot. De workshop “Overwin je vliegangst” bestaat uit een persoonlijk inleidend gesprek, een halve dagsessie en 3 lessen van ongeveer een uur. Tanja put haar grootste voldoening uit het boeken van succes. Telkens delen in de overwinning (de vliegangst bij haar cursisten kunnen opheffen) stemt haar vreugdevol. Voor meer info: Tanja Buyst, Frans De Potterstraat 12, 9840 De Pinte. T. 0477 55 65 36. Email: tanja.buyst@telenet.be Website: www.equilibries.be


de renovatiespecialist Nr. 1 in Europa

055 30 99 49 www.portas.be

Individuele renovatie-oplossingen in en rond uw woning

open weekend

zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2011 (14-18u) DEUREN

ervoor

TRAPPEN

ervoor ERNA

PLAFONDS OP MAAT

KEUKENS

ervoor ERNA

ervoor ERNA

ERNA

Schapendries 9 - 9700 Oudenaarde

Opendeurdagen!

*

tot eind oktober 2011

Actie geldig tot en met 31/10/2011 voorwaarden zie één van onze toonzalen. Vaatwas type AEG F99015 VIOP. + Inductiekookplaat AEG HK 854400FB

Grote baan Oudenaardsesteenweg richting Ronse - 500 m voorbij rond punt Leupegem aan Eldi inslaan

GRATIS VAATWAS + GRATIS INDUCTIEKOOKPLAAT* twv € 1 399,-

twv € 1 699,-

Wij maken ùw keuken

Kook- en bakdemo’s in uw buurt vind je op www.dovy.be

Waregem Gentseweg 267

056 60 53 48

Oostakker

Antwerpsesteenweg 1066c

09 356 85 85

Roeselare | Waregem | Zuienkerke | Oostakker | Grimbergen | Mechelen | Schoten | Sint Genesius Rode | Sint Niklaas | Herent | Aalst | Ieper | Maldegem | Hasselt

Altijd open op zondag | Gesloten op woensdag | www.dovy.be

Kijkmagazine september 2011 13


LIF E STY L E

We consumeren steeds meer

CAVA

Cava betekent letterlijk “ kelder.” De enige Spaanse mousserende wijn wordt geproduceerd volgens de klassieke “Méthode Champenoise.” Op de flessen staat het herkomstlabel DOC, wat staat voor “Denominacion de Origen.” België is een wijndrinkend land en Cava kent een ongelooflijk succes. De export naar ons land is dit jaar gestegen met 57 %.

Cava wordt geproduceerd in de Catalaanse regio Penedès in het zuidwesten van de provincie Barcelona. De wijn dankt zijn kwaliteit aan een assemblage van de inheemse druivensoorten Xarello, Macabeo en Parellada. Maar ook andere druivenrassen worden gebruikt. De Chardonnay wordt steeds belangrijker. Naargelang de hoeveelheid toegevoegde suiker in de fles zijn er verschillende soorten Cava: van droog tot zoet. De droge types zijn uitstekende aperitiefwijnen. Cava is dus een goed alternatief voor Champagne. Sterke opmars Door de economische crisis kiezen meer

14 Kijkmagazine september 2011

Belgen voor Cava in plaats van de duurdere champagnewijnen. De opmars van de Spaanse bubbels begon al in het jaar 2000. Vooral hip en trendy vrouwelijk publiek uit de grote steden is bij het uitgaan Cava gaan drinken in plaats van witte wijn. Het zijn vrouwen die de cavaboom hebben op gang gebracht. Vandaag staat de populaire aperitiefwijn bijna overal op de kaarten van de betere brasseries en restaurants. Weetjes Cava was de eerste niet Franse mousserende wijn. Josep Raventos van het wijnbedrijf Codorniu in Sant Sadurni d’Anoia begon met de productie. De eerste fles dateert van 1872. Toen Spanje in 1986 toetrad tot de Europese Unie kreeg Cava het geografische herkomstlabel DOC. In 1991 werd het “Institut del Cava” opgericht. Dit

toezichthoudende organisme controleert de constante kwaliteit van de schuimwijn. Een echte Cava herken je aan de vierpuntige ster onderaan op de kurk. Meer over Cava en over de Spaanse wijnen vind je in het rijk geïllustreerde boek “De wijnen van Spanje” van de uitgeverijen Standaard en Schuyt & Co. Soorten Cava • Brut, Extra Brut en Brut Nature (zonder toegevoegde suiker) • Seco, Extra Seco en Semi Seco • Dulce Voor de roséversies worden blauwe druiven gebruikt (Garnache tinta, Monastrell en Pinot Noir). (EM)


DONSDEKENS van de zuiverste kwaliteit GOLD NATURDAUNEN nieuwe witte mazurische ganzendons (100% - klasse 1)

COSY DAUNE nieuwe arctische wild eendendons (100% - klasse 1)

BOXSPRINGS op basis van geharde veren

Kortrijksesteenweg 1210

l

9051 Sint-Denijs-Westrem

l

Tel. 09 220 28 28

Alle dagen open van 10 tot 12 u en van 14 tot 18 u | Gesloten: woensdag en zondag


LEE S G E N OT

Kijkmagazine schenkt u vijf gloednieuwe boeken. Kookboek voor keukenklunzen Iedereen kan (leren) koken. En iedereen die kookt maakt wel eens fouten. Wie er een zootje van maakt in de keuken kan dit boek zeker goed gebruiken. Geen basiskookboek maar een verzameling van 200 lekkere, eenvoudige en uitgebreid beschreven recepten voor alledag. Aan de hand van de keukentips, trucs en weetjes van auteur Marijke Sterk kan je al vooraf eventuele struikelblokken voorkomen. En mocht er toch iets dreigen te mislukken, dan vind je in de rubriek S.O.S. noodoplossingen waarmee je jouw gerecht alsnog kunt redden. Ook de grootste keukenkluns kan voortaan stressloos in de keuken staan. Dankzij dit boek wordt koken ook voor jou een fluitje van een cent. Uitgeverij Terra – Lannoo. 240 blz. E 8,95. Zot van de koers Een echte aanrader voor de liefhebbers van de wielersport. Manu Adriaens sprak in de voorbije decennia met tal van (voormalige) bekende beroepsrenners en mensen uit hun directe omgeving. De freelance journalist verzamelde een waaier van faits divers, leuke weetjes en kleurrijke anekdoten. Hij vertelt “in de taal van de benen” miniverhaaltjes vol triomf, tragiek en humor. De teksten zijn samengebracht in de vorm van een alfabet. Van aandacht, aap, achterstand, roem en sabotage tot zalf, zelfrespect en zwijgzaam. Uitgeverij Lannoo. 220 blz. E 14,99. De mooiste fietsroutes van Vlaanderen Vakantieland Toerisme Vlaanderen bouwde Vlaanderen Vakantieland, samen met de VRT, uit tot een sterk merk. In de reeks Vlaanderen Vakantielandboeken vindt de sportieve en recreatieve vakantieganger ruimschoots inspiratie voor korte trips. En in “De mooiste fietsroutes van Vlaanderen” vindt elke fietsfanaat gegarandeerd

WIN EEN VAN DEZE BOEKEN Stuur voor 15/10/2011 een briefkaart naar KIJKMagazine, Drapstraat 139, 9810 Nazareth. Gelieve uw naam en adres en de TITEL VAN HET GEWENSTE BOEK duidelijk te vermelden. De winnaars worden bij loting bepaald.

de perfecte pedaalslag. Patrick Cornillie selecteerde voor deze met fraaie kleurenfoto’s geïllustreerde uitgave de 20 mooiste fietsroutes van Vlaanderen. Goed voor unieke ontdekkingstochten in onze vijf provincies. Met gedétailleerde trajectbeschrijvingen, toeristische trekpleisters, tips voor fietsvriendelijke cafés en logies. Een uitgave van Lannoo en één. 189 blz. E 19,95. Lekker Slank Dit lijvige boek met 150 heerlijke en gemakkelijk te maken recepten voor elke dag is een ideale leidraad voor iedereen die niet (meer) wil diëten maar wel van gezond en lekker eten houdt. Bij elk recept is het aantal calorieën vermeld. Lekker slank geeft ook praktische tips en informatie over een evenwichtig eetpatroon. Met de tien geboden en gegevens over ondermeer voedingsmiddelen en voedingsstoffen, kruiden, originele salades, verrukkelijke groenten, de smaken van de zee, sausjes en fruitige toetjes, romige heerlijkheden en licht gebak. Uitgeverij Lannoo. 351 blz. E 16,95. Gella goes global Niemand minder dan premier Yves Leterme schreef het voorwoord in dit unieke boek vol bijzondere verhalen over de reizen die Gella Vandecaveye ondernam tussen 14 juni 2009 en 5 juni 2010. Gella is een wereldburger! Zij zocht Vlamingen op die wonen en werken in die “andere wereld” en had er ook ontmoetingen met de groten der aarde. De ex-judoka vertrok met nieuwsgierigheid als drijfveer en met een rugzak vol noodzakelijke spullen. De globetrotter kwam terug met een andere rugzak, gevuld met beelden, impressies en wijsheid. Gella bezocht eerst Rusland en Mongolië en trok daarna door China, Tibet, Nepal en Indië. Haar wereldreis eindigde in Japan, de bakermat van het judo. Het leven onderweg bleek - met een dagbudget van gemiddeld 25 euro - goedkoper dan het leven thuis. Bovendien hield Gella haar ecologische voetafdruk onder controle door te reizen met het openbaar vervoer, te wandelen of te liften. Dit boek is een doorleefd reisverhaal met persoonlijke ontboezemingen en tal van anekdotes. Beschrijvend, educatief, grappig en verrassend. . Uitgave: Roularta Books. 223 blz. E 29,95. (EM)

Gro

NIEU ADRE W S

te S

www.homebedding.be

Grandioze heropening !

SPECIALE OPENINGSKORTINGEN!

OPENINGSUREN: ma t.e.m. vr: 10-12 u. en 14-18 u. za: 10-12 u. en 14-18 u. zo: 14-18 u • woe gesloten

teen OLS weg 12 ENE 9

KBC

Grote Steenweg 129 • 9870 Olsene (Baan Gent-Kortrijk naast Ladderland)

Tel. 09 388 99 54 GRATIS GESCHENK VOOR IEDERE KLANT! info@homebedding.be NOG GROTER ASSORTIMENT KWALITATIEF SLAAPCOMFORT VOOR IEDERS BUDGET ! www.homebedding.be Kom onze VERNIEUWDE COLLECTIE bekijken met al het beste dat hedendaags comfort te bieden heeft ! 16 Kijkmagazine september 2011


DE NiEuwE Jaguar XF. Krachtig, zuiNig EN aDEmbENEmEND. De nieuwe Jaguar XF verrast met zijn toonaangevend design en biedt meer luxe dan ooit. Maar ook onder het prachtige koetswerk gaat pure technologische schoonheid schuil. De nieuwe 2.2 dieselmotor met standaard achttrapsautomaat bijvoorbeeld, die souplesse koppelt aan zuinigheid. Beleef de zuiverste Jaguar ervaring en neem zelf het stuur in handen. » u r iJDt al m E t DE NiEuwE Jag ua r X F

va N aF € 40.900 (nettoprijs btwi) oF € 799 pE r maa ND iN op E rat i oN E l E lE asi N g (48 maanden/100.000 km).

5,4 L/100 KM. CO2: 149 G/KM.

Geef voorrang aan veiligheid.

Promotioneel aanbod voor huur op lange termijn van een Jaguar XF 2,2 diesel 163 pk met pack ‘Business’ . Gereserveerd voor professionele gebruikers – 48 maanden en 100.000 kms - Betaling met bankdomiciliëring. Onderhoud & herstelling, verzekeringen, zomerbanden, pechbijstand, afschrijving en interesten inbegrepen. Vaste BA premie met vrijstelling € 250, forfaitaire schadeloosstelling koetswerk 2.5%. Offerte via Corporate MobilityLease (een divisie van Axus nv) - Kolonel Bourgstraat 120 – 1140 Brussel. Offerte op basis van een catalogusprijs en tarieven geldend op 01/07/2011. Onze offerte is geldig na acceptatie van uw financiële dossier door onze kredietverzekeraar en na ondertekening van onze hoofdovereenkomst. Dit promotioneel aanbod geldt tot 31 oktober 2011.

Jaguar VErNaEVE

Doornzelestraat 27-29 – 9000 GENT T. +32 9 223 85 80 – F. +32 9 235 73 69 info@jaguarvernaeve.be www.jaguarvernaeve.be


De

INSIGNIA

DE REFERENTIE. De beste auto die we al gebouwd hebben.

www.opel.be

4,9-11,3 L / 100 km. 129-265 g / km CO2

GARAGE WILLY GARAGE WILLY GARAGE WILLY NAZARETH WETTEREN NAZARETH Begoniastraat 12 Noordlaan 170 Begoniastraat 12 - 9230 9810Wetteren Nazareth 9810 Nazareth Tel. 09 385 71 15 Tel. 09 385 71 15 Tel. 09 369 14 44 www.opelwilly.com www.opelwilly.com www.opelwilly.com info@opelwilly.com info@opelwilly.com info@opelwilly.com

GARAGE DE CORTE GARAGE DE VRIENDT GARAGE WILLY OOSTERZELE VLIERZELE WETTEREN Pelgrim 30 Tomt 9 Noordlaan 170 - 9230 Wetteren 9860 Oosterzele 9520 Vlierzele Tel. 09 369 14 44 Tel. 052 62 26 21 Tel. 09 362 68 28 www.opelwilly.com www.opeldecorte.be www.garagedevriendt.be info@opelwilly.com


SLEEPY OPENBEDDAGEN

Op maat van elke slaper

WO 28 SEPT t.e.m. MA 3 OKT***

*

U ontvangt een gratis dekbedovertrek bij aankoop van een donsdeken gevuld met Masurische, Pomerische, Arctische of Emsländische dons. U ontvangt een overtrek t.w.v. € 129,- voor een donsdeken van 260 cm breed, € 119,- voor een donsdeken van 240 cm breed, € 79,- voor een donsdeken van 160 cm breed en € 69,- voor een donsdeken van 140 cm breed.

** Ergosleep ® Boxspring Limited Edition in lijn met uw SLAAP-DNA® € 3.995,- ipv € 5.013,-. Ergosleep Boxspring BS4 vlak, 180x200 cm, in stofklasse B moon of kunstleder. Incl. hoofdbord Madison (rechte hoeken, 12 cm), blokpoten (15 cm) en matras Ergo Pocket 550 duo met Alpura® hoes (huisstofmijtvrij en vochtregulerend). Andere maten verkrijgbaar. *** Geldig van 28/09/2011 t.e.m. 03/10/2011. Promoties niet onderling cumuleerbaar en ook niet met andere promoties. Onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor verdere info en actievoorwaarden zie www.sleepy.be

OPEN OP ZONDAG 2 OKTOBER PERSO PERSO Sleepy Zingem Straat Nummer Straat Nummer

Gentsesteenweg 56 Telefoon Telefoon Perso Perso 9750 Zingem Perso Perso Tel. Perso09 384 68 36 Perso www.sleepy.be

PERSO Straat Nummer Telefoon Perso Perso Perso

PERSO Straat Nummer Telefoon Perso Perso Perso


NIEUWE STAND BOXSPRINGS Kom langs en vraag naar onze speciale voorwaarden !!

MAKRI

Meubelen

Leuzesesteenweg 208—9600 RONSE 055 21 58 82—info@makri.be Open : alle dagen van 9u30 tot 12u en van 13u30 tot 19u Op zondag van 14u tot 18u—gesloten op woensdag

w w w . m a k r i . b e

Kijkmagazine september 2011  
Kijkmagazine september 2011  

Regionaal driemaandelijks magazine; brengt afwisselend informatieve rubrieken: culinair, toerisme en streekinformatie uit de regio Nazareth,...

Advertisement