Page 30

CASE

NÄPRÄN ILMAISTUKKU HELPOTTAA PÄIVÄKOTIEN JA KOULUJEN MATERIAALIPULAA

Kierrätyskeskuksen Nihtisillan myymälässä toimii Näprän ilmaistukku, josta koulut, päiväkodit ja muut ei-kaupalliset tahot, kuten harrastuskerhot voivat hakea maksutta askarteluun ja kädentaitoihin soveltuvia materiaaleja. Vuonna 2016 ilmaistukku jakoi kaikkiaan 25 000 kiloa ilmaistavaraa eteenpäin. Palvelu on saanut paljon myönteistä palautetta erityisesti kouluilta ja päiväkodeilta, sillä se helpottaa niiden materiaalipulaa. – Koulujen ja päiväkotien määrärahat ovat niin pienet, että ilmaiseksi tavaraa antavia paikkoja tarvitaan kipeästi, kertoo ilmaistukkua hoitava Riitta Seppänen.

Seppäsen mukaan tämä on samalla yksi tapa opettaa lapsille tavaroiden uudelleenkäyttöä ja kestävää kehitystä. – Tekemisen iloa ja riemua lisää se, että opettajien ei tarvitse rajoittaa niin paljon materiaalien käyttöä.

Materiaalia laidasta laitaan Ilmaistukusta on saatavilla esimerkiksi kierrätettyjä kangastilkkuja, paperi- ja kartonkituotteita sekä monenlaisia muovisia, puisia ja metallisia nippeleitä. – Meille lahjoitetaan myös kausitavaraa, kuten pääsiäis-, vappu- ja joulukoristeita. Lisäksi löytyy tuunattavia vaatteita ja asusteita sekä CD:itä, DVD:itä ja vinyylilevyjä. Tavaraa ilmaistukkuun lahjoittavat

30 Vastuullista varojenkäyttöä Vuosikertomus 2016

yksityisten ihmisten lisäksi yritykset. – Olemme saaneet lahjoituksia esimerkiksi isoilta yrityksiltä, kuten Stockmannilta, Lindexiltä, Fortumilta ja DNA:lta, ja pienemmiltä kuten Vaavisänky. Ilmaistukun askartelumateriaalia voi tilata Nihtisillan lisäksi myös Kierrätyskeskuksen Helsingin myymälöihin Kyläsaareen, Kontulaan ja Itäkeskukseen, Espoossa Suomenojalle sekä Vantaalle Koivukylän tavarataloon.

Kierrätyskeskus vuosikertomus 2016  
Advertisement