Page 1

BUI VIET KIEN

SELECTED WORKS 2018


Selected Works

CICCHETTI BANGKOK AMARI PECATU AVIANCE SUKHUMVIT 71 RESIDENCE BLUSH HOIAN


CICCHET TI BANGKOK

T YPOLOGY

L O C AT I O N

CLIENT

SCOPE

AREA

S TAT U S

TEAM

PHOTOGRAPHS

B a r & Re s t a u r a n t

G r o ove @ C e n t r a l Wo r l d B a n g ko k | T h a i l a n d

VCA L C o r p o r a te

D e s i g n & D e ve l o p m e n t Construction Document S i te I n s p e c t i o n

1 0 0 S q u a r e M e te r s

Built | December 2013

Wit Chongwattananukul D e c h a to r n N i t i s a k a r i n Bui Viet Kien

W i s o n Tu n g t h u ny a W Wo r k s p a c e


The concept is to immidiately impress diners when they first step inside the restaurant by using big, bold elements: high ceiling with overscale pendants, large marble slabs and vibrant colourful scheme. While sit and dine, guests can observe the chefs movement and listen to the sound of cooking from the ‘open kitchen’. The display of food ingredients, cooking materials and equipments all around the restaurant remind diners of the original Venetian dining atmosphere. Subtle details in furniture and lighting design add another layer of luxury to the whole space. The outdoor dining area offers guests a lively and dynamic experience of Bangkok metropolitan’s life.


A M A R I P E C AT U - A L L DAY D I N I N G

T YPOLOGY

L O C AT I O N

CLIENT

SCOPE

AREA

S TAT U S

TEAM

RENDERINGS

B a r & Re s t a u r a n t

Pe c a t u | B a l i | I n d o n e s i a

STA G r o u p P r o p e r t y D i v i s i o n

Concept Design Construction Document S i te I n s p e c t i o n

2 0 0 0 S q u a r e M e te r s

Commissioned

Wit Chongwattananukul D e c h a to r n N i t i s a k a r i n t Bui Viet Kien

D e c h a to r n N i t i s a k a r i n t D e p t h of F i e l d S t u d i o


Inspired by Bali’s market, the All-day Dining at Amari Pecatu Resort is fresh and vibrant with lots of color and texture. Guest meander through the live cooking stations - each one architecturally formed by compositions of tactile materials and local objects that represents unique characters of the region where feature cuisine derived from. Woven basket, colorful umbrella, bold printed fabric are all combined to create the life of the market.


AVIAN CE

T YPOLOGY

L O C AT I O N

CLIENT

SCOPE

AREA

S TAT U S

TEAM

PHOTOGRAPHS

Re t a i l

U n i l e ve r H e a d q u a r te r s B a n g ko k | T h a i l a n d

U n i l e ve r N e t w o r k T h a i l a n d

Concept Design Construction Document S i te I n s p e c t i o n

5 0 0 S q u a r e M e te r s

Built | March 2015

Wit Chongwattananukul Bui Viet Kien P i c h u d a Ek w i n a i

W i s o n Tu n g t h u ny a W Wo r k s p a c e


Aviance is the hi-end cosmetic brand of Unilever Network. The space is located at Unilever Head office in Bangkok. The client's brief is simply to create the display that reflect the image of the brand which is "timeless elegance". We approach the concept of space with oval forms, and sequence of product display based on the client requirements. The inner glow of light blue color from the brand were used through out. Custom decorative chandeliers reflect the shape of Unilever Network logo.


S U K H U M V I T 71 R E S I D E N C E

T YPOLOGY

L O C AT I O N

CLIENT

SCOPE

AREA

S TAT U S

TEAM

RENDERINGS

Re s i d e n t i a l

S u k h u mv i t s o i 7 1 B a n g ko k | T h a i l a n d

Pe e m A n a n t a p r a ko r n

Concept Design Construction Document S i te I n s p e c t i o n

4 5 0 S q u a r e M e te r s

Construction

Wit Chongwattananukul Bui Viet Kien Jason Chew

Bui Viet Kien


Sukhumvit 71 Residence is a modern luxury house located in the middle of Bangkok. The idea is to create a timeless and elegant interior with some touches of bespoke details & delicate furniture selections. The rooms, filled with volumetric natural light, creates a sense of openness, relaxation and liveliness. Neutral colour scheme of beige, grey, brown and white applies throughout, paints a layer of serenity and calm to the whole space.


1 ST FLO O R PL A N

2 N D FLO O R PL A N

3 R D FLO O R PL A N


BLUSH HOIAN

T YPOLOGY

L O C AT I O N

CLIENT

SCOPE

AREA

S TAT U S

TEAM

RENDERINGS

Bar & Beach Club

Dien Duong, Dien Ban Quangnam | Danang

Indochina Capital

Concept Design Construction Document S i te I n s p e c t i o n

1 0 0 0 0 S q u a r e M e te r s

Construction

S te ve n B a e te m a n Le Vu H a i Tr i e u Bui Viet Kien

Le Vu H a i Tr i e u N g u ye n N g o c B a o U ye n P h a m B a o N h a t Ta n


Blush is a seasonal bar & nightclub catering to the Danang - Hoian market. Blush seeks to become not only a premier beach entertainment destination in Vietnam but to become a regional hub of music, culture, food and the celebration of life. The design intention is to create spaces that emphasize to the beach and to connect as much as possible with nature: A center lounge with rows of horizontal columns strongly positioned pointing towards the beach; a south lounge with exceptional long bar and a vibrant tatoo-inspired backdrop; a restaurant with natural solid wood bar and feature custom-made linear wooden pendants; a cabana fully wrapped by Vietnamese bamboo pattern; a colorful pool & sunken pool bar placed closely to the beach offers a fantastic view of the horizon. Materials used in the whole project such as: bare concrete, solid wood, local stone, Vietnamese bamboo bring a touch of nature to the architecture, blending it with the surrouding landscape.


KIENBUI90@GMAIL.COM

BUI VIET KIEN PORTFOLIO 2017  
BUI VIET KIEN PORTFOLIO 2017  
Advertisement