Page 1

GroenmiX wintereditie

Programmaboekje


Groen en uitdagend Winterse groenmix Ho, ho, ho... Merry GroenmiX! De kerstvakantie staat weer voor de deur en dat betekent een spiksplinter nieuwe groene vakantiemiX! Kom je ook naar ons winterse avontuur? Zowel op de groene BSO’s van Kibeo, als bij Wiedewei hebben we weer toffe activiteiten in het vooruitzicht. We vieren o.a. insectendag, lopen het ‘koude neuzen pad’, we gaan aan de slag met vogelvoederplekjes en nog veel meer!

Speel je mee? Schrijf je in via de website Inschrijven voor de GroenmiX kan heel gemakkelijk via de website. Willen je vriendjes en vriendinnetjes ook gezellig meekomen? Dat kan gewoon! Schrijf ze dan ook in via de website. Papa en mama, let op: schrijf je kind ook in als je het pakket ‘BSO met vakantiedagdelen’ hebt.


GroenmiX


Wat gaan we doen! Terugkerende activiteiten Tijdens de vakantie hebben we een paar vaste thema-activiteiten die altijd terugkomen, bijvoorbeeld het verzorgen van het terrein of de dieren. Andere activiteiten zijn gewoon zó leuk zijn, dat we ze vaker organiseren. Maar je gaat niet altijd hetzelfde doen, de invulling van de activiteiten zijn elke keer anders! Hieronder lichten we een tipje van de sluier op. Waar kijk jij het meest naar uit?

Dieren Welke dieren zijn er bij jou op de vestiging? Hebben ze al gegeten? En de dieren buiten? De egels? De vogels? De insecten? Verzorg de dieren. Geef de vissen te eten, koester de wandelende takken, knuffel de konijnen. Of maak knappe huisjes voor de egeltjes, die op zoek gaan naar een warm plekje.

Planten en terrein De activiteiten die onder ‘Planten en terrein’ vallen zijn afhankelijk van het terrein en de materialen van jouw groene vestiging. Het doel is om natuurlijk zoveel mogelijk buiten te zijn! Buitenspelletjes zijn super leuk, maar uiteraard verdient het terrein zelf ook het nodige onderhoud. Is het terrein winter-proof?

Natuurlijk binnen Ons motto is: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel! Maar als het echt écht heel slecht weer is, dan kunnen we ons binnen ook prima vermaken. Met natuurlijke materialen knutselen bijvoorbeeld! Of we houden een muziekmiddag en dansen we door het lokaal! Leuk!

Koken en bakken Ook onze smaakpapillen worden geprikkeld tijdens deze winterse weken! Zo maken we een hele lekkere ‘cocktail’ ter ere van het nieuwe jaar én we gaan oud brood recyclen tot smakelijke kaashapjes. Mmmmmm...

5


68


Week 1

Vrijdag Koude neuzen pad

Dieren

Cadeautjesslinger

Dinsdag Insectendag!

Knutselen met papier-machĂŠ Muziekmiddag

Woensdag Natuurlijk weven Dieren

Lichtjes

7


Donderdag Vliegtuigjes maken Mistletoe

Terugblikken

Vrijdag Groene voornemens Dieren

We zoeken vandaag...

8


Week 2

2017

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag Groene voornemens

Vogelen

Nieuwjaarscocktail met

hĂŠt verhaal

Dinsdag Vliegtuigjes vliegen Engeltjes zweven Vooruitkijken

Woensdag Natuurlijk weven Dieren

9


Donderdag Nieuwjaarsspel Kaashapjes

Lichtjes

Vrijdag Vogelen

Sinaasappelvoederplankjes Levensboomjes

10


Schrijf je in op kibeo.nl

Benieuwd hoe het er op de vestiging aan toe gaat in de vakantie? Houd dan onze facebookpagina’s in de gaten!


Facebookpagina’s:

@Wiedeweikapelle @WiedeweiSommelsdijk @WiedeweiBuitengewoon @KibeoLaanvanWestmolen

Kibeo Groenmix Wintereditie  
Kibeo Groenmix Wintereditie  

Deze kerstvakantie gaan we weer heel veel leuke activiteiten doen. Van natuurlijk weven tot het vieren van insectendag. Doe je mee? Schrijf...