Page 1

VakantiemiX wintereditie

Programmaboekje


Altijd een leuke dag Winterse VakantiemiX De kerstvakantie staat weer voor de deur en dat betekent een spiksplinter nieuwe vakantiemiX! Kom je ook naar ons winterse avontuur? We hebben weer onwijs leuke activiteiten in het vooruitzicht. Volop beweging tijdens de winterse ren- en vliegspelletjes, we maken wraps en wentelteefjes, we knutselen ons eigen pennenbakje, we doen proefjes met ijs en nog veel meer. Leuk!

Speel je mee? Schrijf je in via kibeo.nl Inschrijven voor de VakantiemiX is heel gemakkelijk en kan via de website. Willen je vriendjes en vriendinnetjes ook gezellig meekomen? Dat kan gewoon! Schrijf ze dan ook in via de website. Papa en mama, let op: schrijf je kind ook in als je het pakket ‘BSO met vakantiedagdelen’ hebt.


VakantiemiX


Wat gaan we doen! Terugkerende activiteiten Tijdens de vakantie hebben we een paar vaste workshops die zó leuk zijn, dat we ze vaker organiseren. Maar je gaat niet altijd hetzelfde gaat doen, de activiteiten zijn elke keer net even anders! Hieronder lichten we een tipje van de sluier op. Waar kijk jij het meest naar uit? Op BSO’s waar meer dan 20 kinderen per dag komen spelen, organiseren we meerdere workshops en activiteiten tegelijk. Zo worden de groepen wat kleiner en heeft iedereen genoeg ruimte om lekker te spelen!

Yojo’s spelletjes carrousel Onze lieve knuffelkangeroe Yojo is een groot fan van spelletjes. En jij? Van kleine spelletjes tot grote spelletjes en van Oudhollandse spelletjes tot knotsgekke spelletjes. Gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes.

Mooi waardeloos Recycelen! We gaan knutselen met kosteloos materiaal. Zo krijgt ‘waardeloos’ materiaal een tweede leven. Van karton, eierdoosjes, drinkpakken, flessen, enzovoorts knutselen we de mooiste kunstwerken. Laat die kunstenaar in je maar naar buiten komen! Wees creatief!

Kibeo’s kookcafé Mmmm, van al dat knutselen en spelen krijg je honger! Deze vakantie maken we wentelteefjes én Börek! Ken je dat? Het is een wrap die je maakt in een koekenpan. Klinkt lekkerrrr!

Beweegfeest De naam zegt het al; we gaan lekker bewegen! Tikkertje, voetbal, ochtendgymnastiek en met goed weer gaan we natuurlijk vooral veel buiten springen, bewegen en dansen.

5


Yojo’s atelier De ware kunstenaar komt in ons boven. We gaan lekker creatief aan de slag; schilderen, knutselen, plakken en nog veel meer. Deze vakantie knutselen we winterwantjes, een pennenbakje en nog een hoop andere dingen!

Voorleeskwartier We duiken de boekenkast in en zoeken een gezellig plekje waar we rustig kunnen zitten. Voorlezen is niet alleen leuk en ontspannend om te doen, het draagt ook bij aan de taalontwikkeling, het concentratievermogen en de sociaal-emotionele vaardigheden van zowel jonge, als oudere kinderen. Leuk en leerzaam, dus!

VakantiemiX Sssst, dit is een verrassing!

Prachtige proefjes

Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld met prachtige proefjes. We richten de BSO in als echt laboratorium en gaan op onderzoek uit. Het is winter, dus deze vakantie doen we o.a. proefjes met ijs. Wat gebeurt er als je zout op ijs legt? Of bloem en suiker?

6


Week 1

Maandag Tweede Kerstdag

Vrije dag!

Dinsdag Winterse ren- vliegspelletjes

10.00 uur

Voorleeskwartier

16.30 uur

Bioscoopmiddag

14.00 uur

Woensdag Kibeo’s kookcafé 10.00 uur Börek, wraps uit de pan

Yojo’s atelier

14.00 uur

Sneeuwblind

16.30 uur

Pennenbakje van klei en strijkkralen

7


Donderdag Een lekker winterspel

10.00 uur

Een potje met wensen

16.30 uur

VakantiemiX

14.00 uur

Vrijdag Prachtige proefjes IJskoude experimenten

10.00 uur

Yojo’s spelletjes carrousel 14.00 uur Mooi Waardeloos

16.30 uur

8


Week 2

2017

Gelukkig nieuwjaar! Maandag Yojo’s atelier

10.00 uur

Winterse ren- en vliegspelletjes

14.00 uur

Sporen in de sneeuw

Voorleeskwartier

Dinsdag Kibeo’s kookcafé

10.00 uur

VakantiemiX

14.00 uur

Gevulde omelet

Wantjes knutselen 16.30 uur

Woensdag Prachtige proefjes

De grote kruidentest! & De magische munt

10.00 uur

Sneeuwpop knutsels/spelletjes 14.00 uur Yojo’s atelier

Vuurwerk van verf en knikkers

9

16.30 uur

16.30 uur


Donderdag Kibeo’s kookcafé Kibeo’s got talent

Wintermuts

10.00 uur

Wentelteefjes

14.00 uur

16.30 uur

Vrijdag Yojo’s spelletjescarroussel 10.00 uur Sneeuw bingo Beweegfeest!

14.00 uur 16.30 uur

10


Schrijf je in op kibeo.nl


VakantiemiX Wintereditie 2016  
VakantiemiX Wintereditie 2016  

Benieuwd wat we deze kerstvakantie allemaal voor je in petto hebben? Lees dan het programmaboekje en schrijf je in op kibeo.nl!