Page 8

8

har dratt til Norge, har han ingen. For andre gang er han forlatt av familien sin. - Flora og han er som tvillinger. Han tror at vi er foreldrene hans og vet ikke at hans egentlige mor og far er borte sier Esperance. Hun kommer til å fortsette å banke på kontordører, å ta telefoner og å snakke med menn i uniform. Hin vil ha alle hos seg, også åtteåringen som nå står igjen alene i Kinshasa. - Jeg kan bare ikke tenke på hvordan han har det nå. Jeg vet at han gråter. Men jeg tror jeg vil få se ham igjen. Jeg har et håp, sier Esperance. Saken om Esperance er gjengitt med tillatelse fra Adresseavisen, den stod på trykk i UKE Adressa, Lørdag 17. februar 2001

Høsten 2008: Mangler fortsatt en sønn Av Mildrid Wik, regionleder KIA Trondheim. Det har nå gått syv år siden lille Laudry mistet familien sin for andre gang. Han måtte bli igjen i Kinshasa mens søsknene ble gjenforent med sine foreldre som ventet i Trondheim.

familien til Esperance og Jean Alidor. Hans foreldre forsvant i 1994 under krigen i Zaire som nå er Den demokratiske republikken Kongo. Familien Mbuebue som var velstående og kjent for å hjelpe, tok hånd om lille Laudry og han vokste opp som tvillingbror til deres yngste datter Flora. Under krigen var det ikke mulig å ordne med formell adopsjon eller fosterhjemsplassering – alt var kaos, og tusenvis av mennesker forsvant. Det har heller ikke vært mulig for familien å fremskaffe bevis på at de biologiske foreldrene til Landry er døde.

Vår store sorg - Men en ting er sikkert, sier Jean Alidor: Landry oppfatter oss som sine foreldre og barna våre som sine søsken, og for oss er han like kjær som de andre barna våre. Derfor ble det et stort sjokk både for ham, for våre barn og for oss foreldre at han ikke ble godkjent av UDI som berettiget til familiegjenforening. Dette er vår store sorg, sier Jean Alidor, som selv er jurist og jobbet som dommer i Kinshasa før han kom til Norge som overføringsflyktning gjennom FN. Nå er han internasjonal pastor i pinsemenigheten Betel i Trondheim og i Levanger. Helt siden de andre barna kom i 2001, har familien fortsatt å søke UDI om familiegjenforening med Landry, men uten resultat.

Siden Landry var to år gammel hadde han bodd med Elda gnir seg i øynene. Hun er så utrolig sliten, det har vært så mye å ordne før den lange reisen. Foto: Adresseavisen

KIA Interkultura 03/08  

Interkulturell nyhestmagasin fra Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA)

Advertisement