Page 15

15

Besøk www.kianorge.no

På KIAs hjemmesider kan du finne mer informasjon om et utall av aktiviteter som skjer i KIAs 8 regioner i: Oslo, Trondheim, Møre, Bjørgvin, Rogaland, Agder, Telemark, Buskerud & Vestfold.

Burma har lidd under mange års vanstyre, og siden den voldsomme syklonen tidligere i år har lidelsene til Burmas befolkning bare tiltatt. Derfor bestemte disse unge menn å legge ut på en reise på 573 km.

VM i fotball

KIA Agder arrangerer Verdensmesterskap i fotball lørdag 8. November. Da fylles den store Gimlehallen i Kristiansand med 5 manns landslag fra mange land. Turneringen i fjor hadde 15 landslag, og det var Syria som vant over Kurdistan 2. Interesserte og sponsorer kan kontakte KIA Agder for mer info.

De fire er Myo Min, Chan Myae Tun, Ko Ko Tun og Nay Kyi Myu. Alle 4 bor i Kristiansund og ble kjent med KIA gjennom et samarbeid med den Burmesiske gruppen om internasjonal gudstjeneste der i sommer. - Da jeg hørte hva guttene holdt på med, tenkte jeg at dette må vi støtte, sier Karl Mc Allister, regionleder i KIA Møre. - Vi kunne i alle fall hjelpe med nettverk og kontakter, for vet noe om hvor viktig - og vanskelig - det er når man er ny i landet. Og etter en kjapp telefon til noen kontakter, takket Major Kjell Arne Falla fra Frelsesarméens Moldekorps ja til KIAs forespørsel, og stilte opp med mat, kjørte bagasje, og kjørte guttene gjennom Fannefjordstunnelen til Bolsøya. Så var en hindring på den lange marsjen overvunnet. - En riktig hyggelig utøving av kristen kjærlighet i praksis, uttaler Mc. Allister. Han sier at KIA og Frelsesarmeen samarbeider i integreringsarbeidet i Molde, og nå heier de også på guttene som masjerer for støtte til Burma.

KIA Oslo har flyttet

KIA Oslo har flyttet lokaler fra Storgata 38 til Ebbelsgate 1. Det er omtrent 100 meter unna. Her finner du nå KIAs kontorer og KIAs norskkurs for kvinner. Det offentlig støttede norskkurset for kvinner går over 18 timer i uka, fordelt på 6 timer hver gang. Norskkurset starter klokka 9.00 og slutter klokka 14.30. Barnehagen og norskkurset er ikke lenger i samme hus, barnehagen er fortsatt i Storgata 38, mens norskkurset er flyttet til Ebbellsgate 1. Styrer og undervisningsleder for norskkurset Vibeke Mohr kan nåes på tlf. 920 77 127.

Les mer om deres sak og på www.walk4burma.no. Bildet fra Bolsøybrua på riksvei 64, på dag 3 av reisen. Tekst og foto Karl McAllister, more@kianorge.no

Abonnerer du på Interkultura?

- Du kan få dette bladet gratis hjem i din postkasse 4 nummer i året. - Send KIA Interkultura til mobilnummer 2030, og skriv deretter ditt navn og adresse. - Skriv gjerne også mailadresse.

Lang marsj for Burma

KIA applauderer den hederlige innsatsen av 4 unge Burmesiske menn som har gått til fots fra Kristiansund til Oslo. Den lange marsjen gjorde de for å øke bevisstheten om situasjonen i Burma, og for å samle inn støttepenger for arbeid for Burma.

Velkommen som ny gratisabonnent på Norges eneste kristne flerkulturelle magasin!

KIA Interkultura 03/08  

Interkulturell nyhestmagasin fra Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA)

Advertisement