__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

www.kia.no


Nye KIA Sportage er et levende bevis på at førsteinntrykk varer lenge. Denne spennende bilen pirrer stadig interesse – uansett hvor du drar og hva livet byr på. Ved siden av design som får beundrende blikk, har Sportage alle de viktigste SUV-egenskapene som skal til for å håndtere urbane opplevelser. I tillegg kombinerer den komfort med den allsidigheten du forventer fra en stasjonsvogn. Så hva venter du på egentlig? Bli sjef på veien. Med stil.

100 % oppmerksomhet...

2


100 % tilfredshet Nye KIA Sportage lover så det holder: for å kapre både hjerte og hode. Selv om tiltrekningen er øyeblikkelig, er forpliktelsen til å ikke skuffe deg noe som varer. Løftet er ikke tomme ord, men er bygget på fakta. Erfaringen viser at våre biler er så velbygget at vi tilbyr enestående 7-års garanti på alle KIA-modeller. Den dekker bilen i opptil sju år eller 150 000 km, og det er ingen kilometerbegrensning de første tre årene. Sannsynligvis vil du aldri ha behov for å benytte deg av vår eksepsjonelle garanti. Det betyr sju bekymringsfrie år, eller 2 555 døgn, til å gjøre det du helst vil gjøre.

4


5


KVALITET

Den praktiske siden av skjønnhet Begeistring er mer enn en følelse. Du kan kjenne det i hver eneste detalj i nye KIA Sportage. Det er fordi våre europeiske ingeniører og teknikere har lagt alt de har i denne bilen for å sørge for at du får glede av den i lang tid. Sportage er produsert ved vår prisbelønte fabrikk i Zilina, Slovakia, der flinke teknikere og presisjonsroboter produserer biler av høyeste produksjonskvalitet – og med størst potensial til å pirre dine følelser.

Zilina-fabrikken er blitt formelt sertifisert som et miljøvennlig anlegg

6

Vi utvikler kontinuerlig nye ideer på vårt forskningssenter i Tyskland, slik at vi kan dekke behovene til europeiske bilførere


7


8


YTRE DESIGN

Bli begeistret “La oss skape noe som er gjenstand for begjær” sa KIAs sjefsdesigner, Peter Schreyer, til sitt team med internasjonale designere. Hans plan var å ”imponere” publikum, først og fremst med slående design. Og er de først betatt vil bilens indre kvaliteter og enestående garanti gjøre forførelsen komplett. Så hva var Schreyers løsning? En SUV som er stiligere og mer sportslig enn noen gang – med et uttrykk som er umiskjennelig KIA. Signaturgrillen med de store frontlyktene er sceneåpneren for det slagkraftige, skallformede panseret. Nøkkelen til den markante silhuetten er den skarpe, dynamiske vinkelen på frontruten som svinger sømløst inn i taklinjen med sine høye skuldre . Kombinert med det smale ”glasshuset” har Sportage et forhold mellom metall og glass som i en sportsbil. Og som en glitrende avslutning øker den bakovervendte C-stolpen den atletiske profilen.

”Jeg ønsket å skape en bil som først og fremst er en gjenstand for begjær” Peter Schreyer, sjefsdesigner, Kia Motors

Uttrykkelig KIA: signaturgrillen

Universell skjønnhet. Nye KIA Sportage ble unnfanget av vårt internasjonale designteam.

9


10

Ikke glem det rette ’fottøyet’: 18-tommers lettmetallfelger (ekstrautstyr).

For større plassfølelse: Panorama soltak.


Stil møter funksjon: LED-dagskjørelys ser bra ut og gir bedre sikt.

Spennende fra start til slutt: den djerve enden med bakovervendt C-stolpe.

11


12


FØRERERGONOMI

Selvtillit er smittsomt Å kjøre en SUV er en unik glede. Det høye førersetet gir deg en generell følelse av å ha kommandoen. Denne følelsen av selvtillit kommer med pur nytelse, takket være gjennomført bruk av kvalitetsmaterialer og mange unike detaljer, som det praktfulle, langstrakte dashbordet. Det er milevis unna det konvensjonelle T-formede dashbordet, siden det går fra bredt på kantene til smalt på midten. Effekten: kupeen føles mye bredere, noe som øker følelsen av plass og beskyttelse.

Rattknapper: juster lydvolumet eller betjen kjørecomputeren med et knappetrykk.

Sett Sportage på foretrukket hastighet med cruisekontroll. Velg mellom manuell eller automatisk styring av inneklimaet med et klimaanlegg med to soner.

13


INTERIØR, DESIGN OG KOMFORT

Passer inn over alt Du kan ikke gjøre feil med KIA Sportage. Det stilige eksteriøret vil dreie mange hoder, men de indre verdiene er kun forbeholdt deg. Det første du vil legge merke til er den perfekte bakkeklaringen, noe som gjør det lett å komme seg inn og ut for alle passasjerer. Innvendig vil du bli møtt med en unik plassfølelse: selv om bilen er kompakt, vil du føle deg hyllet inn samtidig som du har godt med plass til hode og ben, takket være den lange akselavstanden. Selvsagt skaper de førsteklasses materialene og de flotte setetrekkene – som ekstrautstyr tilgjengelig i en skinnkombinasjon eller i bare skinn – også en følelse av luksus . Det ytes ikke roomservice, men det finnes et avkjølt hanskerom, og en midtkonsoll med to koppholdere. For enda bedre sikt både ute og inne kan du alltids velge å ha det store, panoramiske soltaket som strekker seg over både for- og baksetene.

Aktiv men likevel avslappet, typisk KIA Sportage. Se mer og opplev mer med panoramisk soltak.

14

Kaldt om kvelden ? Med oppvarmede seter foran og bak gjør det ingenting.


15


16


DYNAMISK KJØRING

Det er en grunn til at et smil vender oppover For den perfekte balansen mellom sikker og sporty kjøring kan KIA Sportage leveres med et intelligent 4WD system. I en vanlig kjøresituasjon forblir bilen i 2WD for redusert forbruk. Ved vanskelig fremkommelighet, eller hvis du ønsker å presse bilens sporty kjøreegenskaper litt ekstra, slår 4WD systemet inn. Sensorer analyserer alle meldinger fra bil og fører, og i løpet av millisekunder optimaliserer AWD systemet kjøremønsteret slik at fart, bremser, styring og trekkraft gjøres sikkert og trygt. 4WD systemet overfører trekkraft kontinuerlig mellom front- og bakhjul for å tilpasse seg alle utfordrende kjøreforhold. Uansett om du foretar en forbikjøring på våt vei, eller kjører i tøft vinterterreng, vil det avanserte 4WD systemet i Sportage gi deg all nødvendig hjelp til å kjøre sikkert. Da kan du nyte kjøreturen – hele veien.

Sofistikert kjøring: Sportage 4WD gjør det gøy å kjøre, på en sikker måte.

Født med gode kjøreegenskaper.

17


KJØREDYNAMIKK

Fest grepet på veien på den smarte måten Når vei-forholdene truer med å ødelegge kjøregleden, får KIA Sportage deg uanstrengt gjennom vanskelighetene. Dette er en SUV som er klar til å håndtere alle hindringer med styrke og smart tankesett. Den kommer med en hel katalog av aktiv kjøreteknologi, fra ABS-bremser til stabilitetsstyring (VSM), som hjelper deg til å holde kontrollen. Firehjulstrekk: tilgjengelig når du virkelig trenger det – takket være automatisk skift fra to- til firehjulsdrift.

Elektronisk stabilitets­ kontroll (ESC) og stabilitetsstyring (VSM) gir bedre stabilitet under ekstreme kjøreforhold.

18

Bremseforsterke­system (BAS) som sørger for at bremsekraften anvendes på akkurat riktig måte.

Bremsekontroll i nedoverbakke (DBC): Når du kjører ned en bratt bakke opprettholder DBC automatisk en jevn krabbefart på 3 km/t uten at du behøver å tråkke på gass- eller bremsepedalen.

Bakkestarthjelper (HAC) fjerner vanskelighetene fra bakkestarter.


19


20


21


22


MILJØ

Slipp løs følelsene, ikke utslippene Det bør ikke være noen hindringer i veien for å leve livet fullt ut. Samtidig mener vi at vi skylder verden å påvirke miljøet så lite som mulig. Det er grunnen til at vi har investert mye i bevaring og bærekraftig utvikling, og hele tiden søker etter nye løsninger for renere og mer effektive biler. Lettere, kraftigere motorer med redusert utslipp og støy – dette er ikke utopi, men reelle og praktiske mål.

Vår øko-vennlige innsamling og behandling av biler sørger for at KIA påfører miljøet så lite skade som mulig, også når det ikke lenger er behov for bilen.

KIA har etablert et senter for miljøforskning for å utvikle mindre forurensende biler. Dessuten er vi i gang med intens testing av hybridversjoner og biler med miljøvennlige drivstoffceller.

23


ØKODYNAMIKK

Få mer ut av å gjøre mindre Både 1,6 L bensin- og 1,7 L dieselmotorene er utstyrt med start stopp-system (ISG). Denne smarte løsningen slår ganske enkelt av motoren når bilen står i fri og når clutchpedalen ikke er tråkket inn. Det er et av KIAs tiltak for å redusere drivstofforbruk og skadelige utslipp. Men det er mer. For å gi bedre drivstofføkonomi skifter Sportage bare fra forhjulsdrift til firehjulsdrift når det er behov for mere kraft, på grunnlag av hva sensorene registrerer om veiforholdene. Dekk med lav motstand og indikator for optimal giring av manuelle girkasser, gir også bedre effektivitet.

Start/stopp-system (ISG) er tilgjengelig med 1,6 L bensin- og 1,7 L dieselmotor.

24

Dekk med lav rullemotstand øker effektiviteten. Alle modeller med start/stopp-system har EcoDynamics-merket.

Start/stopp-system (ISG): Du kan spare mye drivstoff.


25


26

Radio

Navigasjon


TILKOBLING

Tilbehøret står klart Uansett hvor og når du ferdes, får Sportage deg i riktig stemning. Den har en CD-spiller med USB- og AUX-porter slik at du kan høre på favorittmusikken gjennom seks kvalitetshøyttalere som er strategisk plassert over hele kupeen. Du kan også velge betjening med Bluetooth® og rattknapper slik at volumet lett kan reguleres uten at du behøver å flytte hendene. For å finne destinasjonen, har du et navigasjonssystem med stor skjerm og fullstendige kart.

MP3, iPod, radio, CD – KIA Sportage er klar til å underholde deg.

Mer frihet, takket være Bluetooth®håndfri. Stereoanlegg med RDS-radio, CD-spiller og USB-kontakter for iPod og MP3-spillere.

Vår største til nå: navigasjonssystem med 7-tommers berøringsskjerm og fullstendige kart.

27


SMART PARKING ASSIST SYSTEM

Livet venter på deg, ikke kast bort tiden på parkering Kia Sportage er som en god følgesvenn, tar deg med alle steder i herlig komfort, og ambisjonen stopper ikke når du når ditt reisemål. Når det kan føles håpløst å finne en parkeringsplass, er det fint å vite Sportage kan hjelpe deg. Smart Parking Assist System (SPAS) tilbyr en komfortabel, rask og sikker måte å parkere bilen. Ved hjelp av ultrasoniske sensorer og kamera, nærmest parkerer systemet bilen på egen hånd, selv om plassen er bare 80 cm lengre enn Sportage selv. Trykk på knappen og systemet begynner å skanne gaten for plass. Når et passende sted er identifisert, inviterer SPAS deg til å stoppe og velge revers. Du kan nå ta hendene fra rattet, og følge instruksjonene i infomasjonsdisplayet. Bilen sier fra når du skal bremse eller akselerere. SPAS vil styre bilen til den er fullstendig parkert. Og hvis du føler du kan gjøre en bedre jobb selv, kan du overstyre systemet til enhver tid, og gå tilbake til manuell parkering.

Via multimedia skjermen holder SPAS deg informert om plassen bak bilen. Den tilpasser seg automatisk dine handlinger og oppdager gjenstander, slik at du får en kollisjonsfri parkering.

28


29


MOTORER

Møt hjernen bak det pene ytre Du behøver ikke være raskest for å gjøre et godt inntrykk. Smarte tanker vekker også oppmerksomhet. Nye KIA Sportage kombinerer smidighet med lavt forbruk og lave utslipp. Du kan gjøre dette på fire måter, med et valg mellom to bensin- og to dieselmotorer, fra 115 til 184 hk. Denne utmerkede ytelsen oppnås gjennom en rekke avanserte teknologier, blant annet turbolader med variabel geometri og andre generasjons drivstoffinnsprøyting fra Bosch på dieselmodeller, samt CVVT-teknologi (kontinuerlig variabel ventilinnstilling) og elektronisk drivstoffinnsprøyting for å få mer effekt ut av bensinmotorene.

KIA-motorene kombinerer utmerket ytelse med god drivstofføkonomi og lave utslipp.

2,0 L CRDi DIESEL

Maks effekt 115 hk @ 4000 o/min Maks dreiemoment 260 Nm @ 1250-2750 o/min

Maks effekt 136 hk @ 4000 o/min Maks dreiemoment 314 Nm @ 1800-2500 o/min

Max. Power 120 kW @ 6,200 rpm Max. Torque 195 Nm @ 4,600 rpm

Max. Power 100 kW @ 4,000 rpm Max. Torque 319 Nm @ 1,800–2,500 rpm

Max. Power 100 kW @ 4,000 rpm Max. Torque 319 Nm @ 1,800–2,500 rpm

110

140 120

90

100

70

80

50

60

30

40

10

20 0

1.500 2.500 3.500 4.500 5.500 6.500

Motorhastighet (o/min)

30

-10

250

140 120

200

100 150

80 60

100

40 50 0

20 2.000 3.000 4.000 5.000 6.000

Engine Speed (rpm) Motorhastighet (o/min)

0

160

300

140

250

120 200

100

150

80 60

100

40 50 0

20 1.500

2.500

3.500

Engine Speed (rpm) Motorhastighet (o/min)

0

400

120

Effekt (kW) Power (kW)

130

160

Effekt (kW) Power (kW)

150

180

Power (kW) Effekt (kW)

200

Torque (Nm)(Nm) Dreiemoment

1,7 L DIESEL

Torque (Nm)(Nm) Dreiemoment

2,0 L BENSIN Maks effekt 163 hk @ 6200 o/min Maks dreiemoment 194 Nm @ 4600 o/min

Torque (Nm)(Nm) Dreiemoment

1,6 L BENSIN Maks effekt 135 hk @ 6300 o/min Maks dreiemoment 164 Nm @ 4850 o/min

Effekt (kW)

Dreiemoment (Nm)

Hvis du er glad i smart teknologi, men hater å lete etter nøklene, kan du velge det nøkkelfrie systemet. I stedet for en konvensjonell bilnøkkel behøver du bare å ha smartnøkkelen i lommen eller håndvesken. Nøkkelen kjenner igjen bilen når du nærmer deg, slik at du kan åpne døren på Sportage ved å trykke på en knapp på dørhåndtaket. For å starte motoren er det bare å trykke på ”Engine START STOP”-knappen.

100

320

80

240

60 160 40 80

20

0 500

1.500

2.500

3.500

0 4.500

Engine Speed (rpm) Motorhastighet (o/min)


31


32


GIRKASSER

Du bestemmer Begge dieselmotorene kommer med 6-trinns manuell girkasse som standard. Bensinmotorene har 6-trinns manuell girkasse for ekstra jevne girskift. Modeller med manuell girkasse har en girskiftindikator som standard, som viser når du bør skifte gir for å opprettholde effektiviteten. 2-litersmotorene kan dessuten utstyres med 6-trinns automatisk girkasse. For å gi bedre drivstofføkonomi, spesielt ved bykjøring, er 1,6 L GDI og 1,7 L CRDi utstyrt med start/stopp-system (ISG). For å vise sine grønne skussmål bærer disse det ettertraktede EcoDynamics-merket.

Automatisk girkasse er tilgjengelig for 2-litersmotoren. Velg den girkassen som passer deg.

33


SIKKERHETSTEKNOLOGI

Tøff men hensynsfull Vårt spekter av avanserte sikkerhetssystemer er utformet for å hjelpe deg unngå farlige situasjoner. Disse omfatter elektroniske stabilitetskontroll (ESC) som holder hjulene til bakken, og bremseforsterkersystemet (BAS) som gir korrekt bremsekraft ved behov. Selvfølgelig kan også SUV-fordeler som firehjulsdrift gi ekstra bistand når forholdene krever det. For bedre sikt og veisikkerhet er dessuten Xenon-lamper og LED-dagskjørelys tilgjengelig. Aktive nakkestøtter: Ved påkjøring bakfra flyttes nakkestøttene på forsetene forover og oppover for å forhindre nakkeslengskader.

Hvis uhellet skulle være ute og en kollisjon ikke er til å unngå, gir de robuste egenskapene til Sportage både deg og medpassasjerene optimal beskyttelse. Sportage kommer med seks kollisjonsputer – to foran, sidekollisjonsputer foran og gardinputer i full lengde med veltesensorer. Forsetene er utstyrt med aktive nakkestøtter for å forhindre nakkesleng- og hodeskader ved påkjøring bakfra. Alle seter har forstrammere for spennene og festene på sikkerhetsbeltene.

Elektronisk stabilitetsstyring (ESC) gir bedre stabilitet under ekstreme kjøreforhold.

34

Bremseforsterker­ system (BAS) som sørger for at bremsekraften anvendes på akkurat riktig måte.

Hvis dekktrykket blir for lavt, blir du advart av TPMS (ekstrautstyr).

Seks kollisjons­ puter blåses opp ved behov.


35


Sladrespeil med streker som indikerer avstander.

Alle vinduer har elektriske vindusheiser.

Oppvarming av for- og bakseter (ekstrautstyr)

36

Kjørecomputerdisplay.


UTSTYR

På med utstyret Nye KIA Sportage har det rette utstyret for enhver anledning og ethvert eventyr. Ikke bare ser den ut som den skal, men føles bra også, med komfortabelt interiør og smart teknologi som hjelper, underholder og beskytter deg. Du kan forvente et omfattende utvalg av standardutstyr, og for dem som setter pris på litt ekstra, inneholder listen med ekstrautstyr mange flere juveler. For å sørge for at din Sportage forblir vakker og ripefri, kan du for eksempel velge ryggekamera. Når du rygger viser sladrespeilet automatisk et bilde som angir hvor mye plass du har bak deg. 1. Smart og jevn automatisk girkasse, med skinntrukket girspak 2. Fininnstilt 6-trinns manuell girkasse, med skinntrukket girspak

1

Mange smarte løsninger for en flott kjøretur.

2

37


ALLSIDIGHET

Rom for eventyr og de nødvendige hjelpemidlene Livet er fullt av muligheter, og Sportage gjør at du kan få mest mulig ut av dem. Denne stilige SUVen er en allsidig partner, med massevis av bagasjeplass og fleksibilitet. Baksetene kan deles 60:40 og kan legges ned for å gi 1 353 liter med lastekapasitet. Med alle setene på plass måler bagasjeområdet 800 mm x 1 178 mm x 785 mm (lengde x bredde x høyde). Bagasjeområdet har også nettkroker og et nett for mindre ting, samt et nyttig oppbevaringsrom under lastebrettet.

Mange måter å endre Sportage på.

38

Lett å legge ned setene Det er bare å trekke i de smarte foldestroppene.


Bagasjenettet holder sm책 ting p책 plass.

Godt skjult i rom under gulvet.

Plass for tre personer og masse bagasjeplass.

Bagasjeromsdekselet skjuler eiendeler fra innsyn.

39


Solbrillene oppbevares her.

Kart eller drikkevarer kan oppbevares i dørlommen.

Hanskerom med kjøling

40

Passasjerer i baksetet kan ogsĂĽ reise i komfort og med stil.


KUPÉERGONOMI

Nyt showet Nye KIA Sportage får alle i bilen til å føle seg hjemme, og klar for eventyr. I tillegg til komfortable seter – trukket i skinn (ekstrautstyr) – er det mange smarte ideer som gjør livet lettere for alle. Alle de hendige oppbevaringsalternativene sørger for at viktige ting både er trygt oppbevart og nært for hånden. Nøkler og andre små gjenstander kan legges i lommer i dørpanelene. Armlenet på forsetene har en hendig oppbevaringsboks, og gulvkonsollen har plass til drikkevarene – som du kan holde avkjølt hvis du velger avkjølt hanskerom. Armlenet bak har også koppholdere. En annen ting som du bare må ha: plass i taket der du kan ha solbrillene innen rekkevidde.

Lett tilgjengelig Tørsteslukkere kan du ha i armlenet.

Alt er nær for hånden med smarte oppbevaringsalternativer rundt om i kupeen.

41


TILBEHØR

Det er ditt valg Hvis du ønsker å style opp din Sportage, har vi noe for alle. Alt Sportage-tilbehør er like kvalitetsbevisst, akkurat som du forventer av en KIA. 1. Styling: beskyttelsesplate foran. 2. Styling: beskyttelsesplate bak. 3. Forhindre riper: dørlist. 4. Smart grep: sidetrinn. 5. Nok en glitrende idé: sideskjørt.

Nye KIA Sportage: tvers igjennom en dynamisk, urban eventyrer

42

1


2

3

4

5

43


Interiør

Stoff (Classic)

Delskinn (Comfort)

Skinn (Exclusive)

Farger

Cassa White

Machine Silver

Sirius Silver

Techno Orange

Sand Track

Byte Blue

Clyde Blue

Phoenix Silver

Dark Gun Metal

Black Pearl

Felger

16" Lettmetallfelger 44

17" Lettmetallfelger

18" Lettmetallfelger


RO I SINNET

100 % til tjeneste Hos KIA strekker kvaliteten seg lenger enn til fabrikkgulvet. Som en del av vår revolusjonerende 7-års garanti har vi forpliktet oss til å gi best mulig service. Hver KIA har en 7-års/150 000 km nybilgaranti.

Hold kontakten med KIA Besøk oss på www.kia.no for å holde deg oppdatert. Finn ut mer om hva vi har oppnådd innen utvikling av alternative drivstoff, som flytende gass-, hybrid- og drivstoffcelleteknologi. Eller finn ut hva vårt miljøforskningssenter holder på med. 7-års garanti Hver KIA har en 7-års/150 000 km nybilgaranti. Garantien er gratis og kan overføres til nye eiere, hvis bilen vedlikeholdes jevnlig i overensstemmelse med serviceplanen. 5-års lakkgaranti/12-års antirust-garanti/3 års veihjelp Høy lakk-kvalitet sikrer lang levetid for lakkerte overflater på din KIA. Din nye KIA kommer med overlegen korrosjonsbeskyttelse og en garanti mot rust både inn- og utvendig. Dersom du har et kjøreuhell sørger KIA for mobiliteten din. Gyldig i alle EU-land samt Norge, Sveits, Island og Gibraltar. Finansiering Din lokale KIA-forhandler kan tilby finansieringsløsninger som er skreddersydd for deg og dine behov. Spør om mer informasjon.

45


www.kia.no

KIA Norge AS Postboks 52, 1471 Lørenskog Tlf.: +47 67 92 60 00 www.kia.no

Delenr: KIA50069 (februar 2012)

7 år/150,000 km for hele bilen. Gyldig i alle EU-land samt Norge, Sveits, Island og Gibraltar.

All informasjon, bilder og spesifikasjoner er korrekt ved trykkdato og kan endres uten varsel. Modellene og spesifikasjonene i denne brosjyren kan avvike fra modellene som er tilgjengelig på det lokale markedet. Alt tilgjengelig utstyr er modellavhengig. Kontakt din lokale KIA-forhandler for den nyeste informasjonen. Pga. begrensninger i trykkeprosessen, kan det være at bilens farge avviker litt fra den faktiske fargen.

11.000986

Profile for Kia Bil Norge AS

Sportage brosjyre  

Les mer om vår populære crossover Kia Sportage.

Sportage brosjyre  

Les mer om vår populære crossover Kia Sportage.

Advertisement