__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

www.kia.no


02


Nye KIA Picanto

Liten bil, stor personlighet Liten bil med særpreg Ingenting er spart på, i den nye Kia Picanto. Faktisk gir denne slående, lille bilen et nivå av raffinement og komfort som er uventet i sin klasse. Og takket være miljøvennlig motorteknologi med CO2-utslipp som er så lave som 90 g/km, er Picanto også en av de reneste bilene i sitt segment. Du vil se at denne Kia-en er fullpakket med spennende funksjoner som garantert vil gjøre et sterkt inntrykk i byen.

Stilen utmerker seg 3,6 meter med nytenking, pakket inn i europeisk design.

03


Kias 7 års garanti 7 år/150 000 km for hele bilen. Gyldig i alle EU-land, samt Norge, Sveits, Island og Gibraltar.

KIA-KVALItet

Morsom og pålitelig. Slik som din beste venn 7 år med trygghet Picanto vet hvordan man skal gjøre tall spennende: den måler bare 3,6 meter og har en masse kvalitetsmaterialer og førsteklasses teknologi. Vi er stolte av å tilby den nye Picanto med Kias unike 7 års garanti, akkurat som alle de andre modellene fra Kia. Det er minst 2555 dager med bekymringsløs kjøring. Det kan du stole på.

04


05


06


Målsettingen er nådd: Kias sjefdesigner Peter Schreyer ville lage en bil som utstrålte selvtillit.

1

eksteriørdesign

Vi er stolte av å presentere ... 2 ... enestående detaljer Nå er det moderne med små biler: Kias signaturgrill slår an tonen for en utrolig design. LED kjørelys og en sporty støtfanger er en nødvendighet. En karakteristisk linje langs siden av bilen, pluss aksentuerte LED-baklys og prominente skulderlinjer understreker disse velbalanserte proporsjonene. Resultatet er en tøff og sikker følelse. 1. Frontlys med LED-kjørelys 2. LED-baklys 3. Dørhåndtak med godt grep

3

07


ergoNoMI For SjÅFøreN

En god velkomst Føl deg hjemme på veien Du har en stor opplevelse i vente, selv før du starter bilen. Oppdag vakre materialer og stilig design, kombinert med en masse smarte og ergonomiske funksjoner. Mange presise detaljer som gir en flott kjøreopplevelse.

Du må bare ha med smartnøkkelen i lommen eller vesken. Den gjenkjenner bilen når du nærmer deg. For å låse den opp, skal du bare trykke på knappen på dørhåndtaket. For å starte motoren, er det bare å trykke på start/stopp-knappen.

Smartnøkkel Ta farvel med den vanlige bilnøkkelen.

08

Motor start/stopp-knapp Alt du trenger er smartnøkkelen. Motoren starter når man trykker på knappen.


09


iPod, AuX og uSBtilkobling. Plugg inn MP3-spilleren og kos deg med musikk mens du kjører. Høyttalersystem For å få best mulig lyd mens du kjører: opptil 6 høyttalere er plassert i hele bilen.

10


Alt det siste utstyret ... Ratt med skinn og praktiske tommelstøtter som er ergonomisk plassert for et best mulig grep. Stereoanlegg En liten bil med et høyytelses stereoanlegg. Komplett med radio, CD-spiller og MP3-innganger.

2

1

Automatisk fjernkontroll Skru lyden opp eller ned, bytt stasjon, hopp over sanger. Og hold hendene på rattet mens du gjør det.

tILKoBLINgSMuLIgHeter

1

Hold kontakten, uansett hvor du er Bluetooth® håndsfri Du kan bruke de opplyste knappene ved rattet til å ringe, legge på og volumjustering, og bruke en mobil med Bluetooth® for å ringe håndsfri.

Smart teknologi ved fingertuppene dine Hvis du ser etter voksne, tekniske funksjoner, så finner du dem i Kia Picanto. Den har et flott stereoanlegg med CD-spiller og radio, pluss innganger til en MP3-spiller og iPod. Kontroller lydnivået med fjernkontrollen ved rattet, og ring med en håndsfri Bluetooth®. Det er en masse teknologi for å assistere og underholde deg.

2

11


KoMFortABeL KuPe

Strekk ut beina og bruk fantasien Massevis av plass for å nyte kjøreturen Litt nytenking gjør en stor forskjell. Ved å velge en lengre hjulbase, har Kias designere skapt en kupe med god plass til beina. De ergonomisk designede setene kan utstyres med stilige utførelser og høykvalitets materialer for å passe til akkurat din smak. Og for å få et eget særpreg, kan du alltid legge til litt farger.

Førersetet Stoppingen på siden av førersetet har blitt forstørret og har forskjellige fasthetsnivåer for en best mulig støtte på sidene.

Flere overraskelser Picanto tilbyr et nivå av uventet kvalitet og komfort for dette segmentet.

12


13


Classic

Comfort og Exclusive

Har vevd stoff med ibenholtsvart eller alpingrått interiør.

Har vevd stoff med ibenholtsvart eller alpingrått interiør.

Stoff

Stoff

Midtkonsoll

IBENHOLTSVART

Midtkonsoll

IBENHOLTSVART

Stoff

Stoff

Midtkonsoll

ALPINGRÅTT

Deluxe Pack

New Chic Pack

Har imitert skinn med ibenholtsvart interiør.

Har stoff og imitert skinn med ibenholtsvart interiør.

Skinn

14

Midtkonsoll

ALPINGRÅTT

Midtkonsoll

Skinn/stoff

Midtkonsoll


Special Pack Har vevd stoff og imitert skinn med ibenholtsvart eller alpingrått interiør.

Skinn/stoff

IBENHOLTSVART

Midtkonsoll

Fargevalg

Skinn/stoff

ALPINGRÅTT

Midtkonsoll

Supervision instrumenter

Sportspedal

Flott stil – med litt hjelp fra interiørdesignerne våre Et stort utvalg av høykvalitets utførelser Picantos farger har blitt nøye utvalgt for å passe til individuell smak og for å passe til din foretrukne eksteriørfarge. Mens stilig grått og svart dominerer, kan du alltids legge til farger med Deluxe Pack og velge skinntrekk. Toppen av utvalget er den sporty Special Pack med Supervision instrumenter og sporty pedaler.

Høy kvalitet er standard – uansett design, og uansett farge

15


Funksjoner i kupeen

Lysene på for en spesiell ytelse Stilig opplysning av interiøret Picanto skaper en spesiell atmosfære med stilig opplysning over det hele. Det er praktisk og skånsomt for øynene. 1. Lys på solskjermen: Sofistikerte LED-lys sitter rundt speilet. 2. Opplyst instrumentpanel: Det klare, sporty instrumentpanelet har speedomenter, turteller, bensinmåler og tripteller. 3. Koppholder med stemningslampe: Ser flott ut og hjelper deg med å finne drikke om kvelden: koppholderne på midtkonsollen foran lyser opp.

Informasjon LCD-skjermen er innebygd i instrumentpanelet og viser nyttig informasjon om kjøreturen.

16


1

2

3 17


18


Ytelse

Alt som trengs for en ytelse som vekker oppsikt Motorer som øker standarden Det er unødvendig å ta snarveier når det gjelder en sunn blanding av ytelse og drivstoffsparing. Picantos energiske motorer er blant de reneste i segmentet.

Ren suksess En sofistikert motorteknologi baner veien for CO2-2 utslipp så lave som 90 g/km.

19


EcoDynamics Øker effektiviteten og minsker utslippene fra motoren.

Motorer og girkasse

Liten, men full av store ideer Miljøvennlig motorytelse Picanto har to sofistikerte, lette bensinmotorer: 1,0-liters modellen med 69 HK og 1,2-liters modellen med 85 HK. Begge holder drivstoffforbruket og CO2 utslippene nede mens kjøringen er jevn og stille. For å redusere utslippene enda mer, er 1,0-liters motoren også tilgjengelig som en LPG-modell (selges ikke i Norge).

EcoDynamics Hjelper til med å spare drivstoff og reduserer CO2 -utslippene. Har Start/stopp-systemet (ISG), i tillegg til dekk med lav rullemotstand og girskift-indikator.

Motorer:

Kappa 1.0 Bensinmotor 69 HK/6200 rpm/95 g/km CO2 (m/ISG) Kappa 1.2 Bensinmotor 85 HK/6000 rpm/100 g/km CO2 (m/ISG) KAPPA 1.0 LPG-motor 82 HK/6400 rpm/90 g/km CO2 (m/ISG) KAPPA 1.2 BENSIN

KAPPA 1.0 BENSIN 12

14

KAPPA 1.0 LPG 80

12

80

90 60 9

11

60

9

60 40

8

30 Dreiemoment Effekt(HK)

20

6

40 6

20 Dreiemoment Effekt(HK)

20 Dreiemoment Effekt(HK)

5 0 1,500 2,500 3,500 4,500 5,500 6,500

3 0 1,500 2,500 3,500 4,500 5,500 6,500

0 3 1,500 2,500 3,500 4,500 5,500 6,500

Motorhastighet (o/min)

Motorhastighet (o/min)

Motorhastighet (o/min)


1

2

1. & 2. Manuell/automatisk girkasse Velg mellom 5-stegs manuell og 4-stegs automatisk girkasse med en jevn og stille giring (tilgjengelig pĂĽ 1.2L motor).

21


Picantos grønne krefter Start/stopp-system (ISg) Når du stopper ved et trafikklys, så overtar intelligensen i Picanto. Motoren skrur seg av automatisk når bilen står i fri og du ikke har foten på clutchen. Når du begynner å kjøre igjen, så starter motoren. Dette er ikke bare praktisk for bykjøring. Det er enda viktigere at systemet hjelper til med å spare drivstoff og senke utslippene.

22

Modus

ISg AMS

Motoren starter når clutchen trykkes inn Akselerasjon (overbelastning) stopp generering


Ideer for en grønnere morgendag Vårt miljøforskningssenter utvikler rene hybrid- og brenselscellebiler.

øKoDyNAMIKK og MILjøet

Store skritt mot en renere verden Løsninger som utgjør hele forskjellen Uansett om du kildesorterer glass hjemme eller kjører en bil som er miljøvennlig, så er det mange måter å bidra på. Hos Kia, er vi svært opptatt av å tilby løsninger som hjelper til med å bevare miljøet. I hvert trinn av produksjonsprosessen følger Kia de aller siste retningslinjene for beskyttelse av miljøet og resirkulering. Og når bilen din når slutten av livssyklusen, garanterer vi en økovennlig behandling av kjøretøyet for å minimere skadelig avfall.

Alle modeller med start/stopp-system har EcoDynamics-merket.

Stopp når motoren ikke er i bruk Fartsminsking (underbelastning) generering

23


KjøreDyNAMIKK

Hvordan du får et fast grep på veien Aktiv kjøreassistanse Regn eller snø, dårlige veibaner. Den nye Picanto er tilgjengelig med de siste aktive sikkerhetsfunksjonene for å sørge for at du ikke trenger å bekymre deg for kjøreforholdene.

Vehicle Stability Management (stabilitetskontroll) (VSM) virker sammen med motordrevet servostyring og sørger for at bilen holder seg stabil når man bremser og styrer samtidig .

eSc Med Electronic Stability Control (ESC - elektronisk stabilitetskontroll) oppdager sensorer hjulhastigheten og styringsvinkelen når du bremser og gir en passende bremsekraft til hvert hjul. Resultatet: bedre kontroll over styringen og stabilitet på veien. uten eSc

24

Med eSc


eSS Emergency Stop Signal (ESS - nødstoppsignal) oppdager når du nødbremser. Det aktiverer bremselysene øyeblikkelig og blinker med dem tre ganger for å advare andre sjåfører.

25


Karosseriet Picantos forsterkede karosseri og chassis gir stor stødighet og styrestabilitet. Sammen med en energiabsorberende struktur gir de beskyttelse i tilfelle en kollisjon.

Aktive hodestøtter Påkjørsel bakfra vil aktivere nakkestøttene, slik at de beveger seg oppover og forover for å beskytte hode og nakke.

Hill Start Assist control (HAc) (bakkestartkontroll) Hjelper deg å starte bilen i en bratt bakke. HAC hindrer bilen i å rulle bakover.

rear Parking Assist System (parkeringsassistanse) Hvor stor plass har du bak bilen når du parkerer? Et pipesignal advarer deg hvis du kommer for tett innpå en hindring.

26


Kollisjonsputer foran/på sidene/ gardin/knær Picanto har kollisjonsputer på fører- og passasjersidene, sidekollisjonsputer og gardinkollisjonsputer som standard. En knekollisjonspute for sjåføren er standard på Comfort og Exclusive.

Sikker teknologi

Tøff nok til å møte verden Utmerket sikkerhet for sjåføren og passasjerene Picanto er designet for å gjøre inntrykk – på alle måter. Derfor er den full av klasseledende sikkerhetsanordninger for å forhindre ulykker og beskytte deg og passasjerene dine.

27


transportkapasitet Dimensjoner (mm) Lengde: 535 Bredde: 1002 Høyde: 557

ALLSIDIgHet og LAgrINg

Kompakt, og full av overraskelser Mer plass gir større fleksibilitet 200 liter med bagasjeplass gir deg mer enn nok plass på turen. Baksetet kan deles opp 60/40, slik at du kan transportere større ting og fortsatt ha plass til en passasjer i baksetet. Eller legg ned hele baksetet for å skape et flatt lasteområde. Det er mange valgmuligheter og enda flere lagringsideer for alle de små tingene.

28


1

2

3

4

5

6

7

8

1. Stort bagasjerom pü 200 l. 2. 9,6 l hanskerom 3. Lagringsplass i døren 4. Lagringsplass under setet 5. Lomme pü seteryggen 6. Lagringsplass i midtkonsollen 7.

roterende, dobbel koppholder

8. Plass under gulvet

29


1

2

3

4

5

6

7

8

30


Valgfritt utstyr

Utvid potensialet Legg til flere nye ideer til Picanto Uansett om det er komfort som automatisk klimakontroll eller oppvarmede seter, sikkerhetsteknologi eller praktiske funksjoner: du kan skreddersy Picanto til dine behov (avhengig av modell). 1. Elektrisk soltak 2. Automatisk klimakontroll 3. LED tredje bremselys 4. Servo- og justerbart ratt (standard) 5. Oppvarmet ratt 6. Oppvarmede seter 7. Elektrisk vindu med sikkerhet (sjåførsiden) 8. Isofix barnesetefeste (standard) 9. Elektrisk innfellbare speil 10. Blinklys i speilene på utsiden

9

10

31


SPeSIFIKASjoNer

Klar til å dra Velg mellom stilige funksjoner Motoren som passer, den perfekte fargen, hjulene som avrunder det hele – det dreier seg om å velge det som er riktig for deg.

Picantos spesifikasjoner Motorer

14", classic 1.0 Bensin

1.0 LPg

1.2 Bensin

Innebygd 3-sylinders

Innebygd 3-sylinders

Innebygd 4-sylinders

998

998

1,248

Maks effekt (HK o/min)

69 / 6,200

82 / 6,400

85 / 6,000

Maks dreiemoment (o/min)

9.7 / 3,500

9.6 / 3,500

12.3 / 4,000

Motortype Slagvolum (cc)

Enhet (mm) 820

Total lengde

3,595

Overheng (foran)

700

Plass til beina (bak)

Total bredde

1,595

Overheng (bak)

510

Plass til hodet (foran)

Total høyde

1,480

Lengde på innsiden

1,729

Plass til hodet (bak)

Hjulbase

2,385

Bredde på innsiden

1,335

Plass til skuldrene (foran)

Hjulavstand (foran)

1,421

Høyde på innsiden

1,247

Plass til skuldrene (bak)

1,280

Hjulavstand (bak)

1,424

Plass til beina (foran)

1,070

Minimum svingeradius

9,800

1,002 962 1,290

* All informasjon og illustrasjoner er basert på opplysninger som var tilgjengelige ved trykkingen og kan endres uten varsel. Kontakt din lokale Kia-forhandler for informasjon.

14", comfort

1,480

Picantos ytre mål

1,421 1,595

1,424

Ditt valg, din Picanto En masse valgmuligheter for å style som du vil

15", exclusive

700

32

2,385 3,595

510


Bright Silver Metallic

Lemon grass Metallic

Alice Blue

Signal red Metallic

galaxy Black Metallic

titanium Silver Metallic

cafe Mocha Metallic

clear White

Milky Beige Metallic

33


34


ProBLeMFrItt

En stor forpliktelse overfor deg en service som du kan stole på Hos Kia strekker kvaliteten seg lenger enn til fabrikkgulvet. Som en del av vår revolusjonerende 7 års garanti har vi forpliktet oss til å gi best mulig service. Hold kontakten med Kia Besøk www.kia.eu og www.kia.no for å se de siste nyhetene. Finn ut mer om hva vi har oppnådd innen utvikling av alternative drivstoff, som flytende gass-, hybrid- og drivstoffcelleteknologi. Eller finn ut hva vårt miljøforskningssenter holder på med. Vi er også involvert i viktige sportsbegivenheter: Kia er en offisiell partner av både UEFA og FIFA. Vi sponser fotball-VM i 2012, Australian Open og tennisstjernen Rafael Nadal. 7 års garanti Hver Kia i Europa kommer med 7 års/150 000 km nybilgaranti. Garantien er gratis og kan overføres til nye eiere, hvis bilen vedlikeholdes jevnlig i overensstemmelse med serviceplanen. 5 års lakkgaranti/12 års garanti for gjennomrusting/ 3 års veihjelp Kvalitetslakk sørger for langvarig beskyttelse av karosseriet og kaster glans over din nye Kia. Den kommer også med førsteklasses rustbeskyttelse og en 12 års garanti mot gjennomrusting fra innsiden og ut. Dersom du har et kjøreuhell sørger Kia for mobiliteten din. Gyldig i alle EU-land, samt Norge, Sveits, Island og Gibraltar. Kias 7 års garanti 7 år/150 000 km for hele bilen

Finansiering Nærmeste Kia-forhandler kan tilby finansieringsløsninger som er skreddersydd for deg og dine behov. Spør om mer informasjon.

35


www.kia.no

KIA Norge AS Postboks 52, 1471 Lørenskog Tlf.: +47 67 92 60 00 www.kia.no

Delenr: KIA50072 (februar 2012)

7 år/150 000 km for hele bilen. Gyldig i alle EU-land, samt Norge, Sveits, Island og Gibraltar.

All informasjon, bilder og spesifikasjoner er korrekt ved trykkdato og kan endres uten varsel. Modellene og spesifikasjonene i denne brosjyren kan avvike fra modellene som er tilgjengelig på det lokale markedet. Alt tilgjengelig utstyr er modellavhengig. Kontakt din lokale KIA-forhandler for den nyeste informasjonen. Pga. begrensninger i trykkeprosessen, kan det være at bilens farge avviker litt fra den faktiske fargen.

12.001649

Profile for Kia Bil Norge AS

Picanto brosjyre  

Les om Kia Picanto og finn ut hvorfor den er så populær.

Picanto brosjyre  

Les om Kia Picanto og finn ut hvorfor den er så populær.

Advertisement