Page 1

The new Kia


NYE KIA VENGA

Tenk deg å designe det perfekte rom. Vi gjorde det. Alle liker god plass. Så hvorfor ikke få det meste ut av det? Nye Kia Venga er et godt eksempel. Med et moderne dynamisk utseende, høyt tak, en usedvanlig lang akselavstand og et tak av glass får du en allsidig bil som også gir deg følelsen av å eie himmelen. Det er denne form for kreativ tanke som skapte den nye Kia Venga. Den kommer med mange gode ideer som er klar til å utforskes – av deg.

Lang akselavstand, kort overheng = ingredienser for en kompakt og dynamisk bil.

ÅPNE OPP FOR VERDEN

2


3


DESIGN

Bygget, født og oppvokst i Europa Kia Venga har alt som skal til for å bli et internasjonalt stilikon. Den ble unnfanget av vårt europeiske designteam i Frankfurt og kommer med Kias signaturgrill. Med designteamets hjelpende hånd fremstår Venga med veltrimmede muskuløse linjer, en sikker holdning og et imponerende interiør – et samlet inntrykk av individualisme og karakter.

Den nye Kia-looken – karakteristisk, typisk Kia

SKARPT DESIGN, GODT UTSEENDE, EN EKTE EUROPEER

4


5


NYE DIMENSJONER

Rom å utforske Hvorfor begrense deg selv, når det er så mye mer å se? Kia Venga åpner opp for en helt ny verden av muligheter. Særlig hvis du velger det flotte panoramaglasstaket. Innsiden flommer over med lys og gir en ekstra romfølelse. Se opp og nyt utsikten. Eller bare fryd deg over hvor romslig den er.

Enestående høyde og benplass

INGEN MAGI, INGEN SPESIELLE KREFTER, BARE EN NY MÅTE Å SE VERDEN PÅ

6


7


DESIGN

Ta en god titt Enten du ser på avstand eller nært hold, du vil oppdage elegante detaljer fra alle kanter. Våre designere har skapt en funksjonell bil og klarer likevel å sikre et flott utseende. Dette kan sees bl.a. i de flotte frontlysene og stilfulle baklysene – en glimrende finish for den dynamiske kileformede bakdelen. Den er dessuten ekstremt aerodynamisk, noe som sparer drivstoff og forbedrer kontrollen.

17” alufelger

8


9


KVALITET

Kjør langt, uten bekymringer Kia Venga kommer med innebygd selvtillit, takket være vår 7 års garanti. Denne beskytter bilen i 7 år og opptil 150 000 kilometer. En 12 års rustgaranti samt 5 års lakkgaranti er også en del av pakken. Denne sjenerøse servicen tilbyr vi ganske enkelt fordi vi er i stand til det. Men så er våre biler også av en så høy kvalitet at du trolig ikke trenger å gjøre bruk av våre garantier.

Kia Venga er bygget på vår nye europeiske fabrikk

NÅ HAR DU 7 ÅR ELLER 61 320 TIMER MED FÆRRE BEKYMRINGER OG MER GLEDE.

10


11


DYNAMISK KJØRING

Utforsk hvert hjørne Kia Venga er ikke bare en bil hvor du får en god romfølelse. Den er designet for veien – enten du er i byen eller på landeveien. Supersmidig og stabil med aktiv kjøreteknologi, inkludert ABS-funksjon, nødbremsesystem (BAS), elektronisk stabilitetskontroll (ESC) og bakkestartkontroll (HAC). I tillegg kommer uavhengig fjæring foran og bak, så alt ligger til rette for en ytterst behagelig reise.

Du får glimrende kjøreegenskaper med Vengas aktive kjøreteknologi.

GODT TAK PÅ VEIDEKKET

12


13


INTERIØR

På tide å ta plass Hvis Vengas ytre design er tiltrekkende, så er budskapet i interiøret at man skal lene seg tilbake og nyte turen. Inni bilen blir du ønsket velkommen av kvalitetsmaterialer og gode løsninger som vil gjøre reisen til en god opplevelse. Setene kan fås i en rekke fargekombinasjoner. Stilfulle kromdetaljer og den flotte senterkonsollen – som også kommer i forskjellige farger – viser at den nye Venga er kvalitet med stil.

Velg mellom en rekke elegante interiør.

14


15


SJÅFØR-ERGONOMI

Gjør mye ved å gjøre veldig lite Hold øye med veien, det er det viktigste. Derfor har vi plassert essensielle funksjoner på rattet for å sikre at du ikke tar blikket bort fra veien. Du kan justere lydvolum, aktivere automatisk cruisekontroll eller få adgang til kjørecomputeren med fingertuppen. Senterkonsollen inneholder en praktisk drei- og trykkkontrollenhet for lydsystemet, med adgang for sjåføren og passasjeren i forsetet. Hvis du velger full kart navigasjon, kan alle funksjonene, inkludert lydsystemet, styres fra en brukervennlig berøringsskjerm. Et ryggekamera er også tilgjengelig. Det viser et bilde av området bak bilen i bakspeilet, og hjelper deg med å parkere uten å skrape opp bilen.

ENKLE LØSNINGER, TAKK. LIVET ER KOMPLISERT NOK SOM DET ER

16

Aktiver cruisekontroll (med praktisk knapp på rattet)


Lett parkering med ryggekamera og ryggesensorer.

Det teleskopiske rattet kan justeres i forhold til din høyde.

Perfekt klima: Med standard manuell eller valgfri helautomatisk luftkondisjonering

Trip computer viser bl.a utendørs temperatur, drivstoff-forbruk og avstand.

Lydsystem med RDS-radio, CDspiller, AUX, pluss MP3- og iPodinnganger

6,5” full kart navigasjonssystem med berøringsskjerm

17


ERGONOMI

Glede som standard Enten du bare skal en tur til butikken eller om du skal på lang tur, så er nye Kia Venga laget for å gjøre bilturen mest mulig behagelig. Mens de som sitter foran har komfortable seter med støtte for korsryggen, vil også passasjerene i baksetet få god behandling. Takhøyde og plass til beina er enestående for passasjerene i baksetet. Plassen kan gjøres enda større ved å skyve tilbake setet.

Det smarte interiøret gjør Venga til et ytterst komfortabel sted å være.

18


19


MODULSYSTEM OG LAGRING

Smarte løsninger Kia Venga er en mester i allsidighet og kommer med mange positive overraskelser. Til tross for dens kompakte ytre dimensjoner, har den god plass, som bl.a et 440 liters bagasjerom. For å få enda mer plass, tilbyr Venga flere muligheter: Bakseter som er delt i 60:40 foldes helt ned og du får dermed et flatt underlag. Eller fleksibel to-lags bagasjerom, hvor du kan utnytte et lavere nivå til å utvide samlet plass til 570 liter. Dette er bare noen eksempler på Vengas allsidighet.

Allsidige lagringsløsninger gir plass til mye.

20


21


LYDSYSTEMET

Tilsett fire hjul til din musikksamling Ta plass; konserten starter om et øyeblikk. Velg selv medieavspiller og Venga vil spille musikken via et førsteklasses lydstereosystem. Systemet kommer med RDS-radio og innebygd CD-avspiller, pluss AUX og USB-inngang for iPod® og MP3-spiller. Seks høykvalitets høytalere gir glimrende surround-lyd.

Førsteklasses lydsystem med seks høyttalere og AUX/USBinnganger for enkel tilkobling av iPod® og MP3.

FØLES SOM I STUA: KOMFORTABELT, MED GOD STEREOLYD OG DIN FAVORITTMUSIKK.

22


23


TILKOBLING

Koble deg til verden Kia Venga hjelper deg med å holde kontakten. Takket være valgfri Bluetooth® har du fordelen av håndfri tilgang. I tillegg får du kontroll over satellittnavigasjonssystemet med stemmegjenkjenning. Den førsteklasses lydenheten gjør også tilgjengelig en rekke tekniske hjelpemidler, med AUX- og USB-innganger for tilkobling til en lang rekke eksterne enheter.

Bluetooth® håndfri tilgang og stemmegjenkjenning for navigasjonssystemet.

24


25


START/STOPP-SYSTEM

Stopp & spar For å spare drivstoff og redusere utslipp har alle Vengas motorer med manuelt gir start/stopp-systemet (ISG). Denne teknologien slår ganske enkelt av motoren når bilen settes i fri og du tar foten av clutchpedalen, f.eks. ved rødt lys. Når du vil kjøre videre, vil motoren automatisk starte opp igjen. Forskjellen vil kunne merkes, spesielt når du kjører i urbane områder. ISG kan spare deg for opptil 15% drivstoff samt redusere utslipp og støynivå.

Spar drivstoff og reduser utslipp

MED PENGENE DU SPARER VED Å BRUKE ISG, KAN DU KJØPE DEG NOE FINT

26


27


MILJØ

Omsorg for omgivelsene Hos Kia er det en selvfølge å være økovennlig. Alle motorer med manuelt gir har start/stopp-systemet (ISG). Denne teknologien reduserer forbruket av drivstoff og utslipp betraktelig. Det er en del av vår EcoDynamic-pakke, som også inneholder dekk med lav rullemotstand og en indikator for optimalt girskifte. Tilsammen kan dette redusere forbruket av drivstoff med opptil 15%.

Reduser CO 2 med start/stopteknologi.

”DET SETTER VI PRIS PÅ”, SIER VERDEN

28


29


Dreiemoment (Nm)

KRAFT OG YTELSE

All den energien du har behov for

180

160

160

140

140

120

120

100

100

80

80

60

60

40

Effekt (hk)

1,4 CVVT bensin:

20

40

1.000 2.000 3.000 4.000 5.000 6.000

Liker du bensin eller diesel ? Kia Venga tilbyr tre moderne og villige motorer. Velg mellom 1,4 og 1,6 bensin fra 90 til 125 hk, sistnevnte med automatgir. Alternativet er 1,4 CRDi med 90 hk. Dieselmotoren er siste generasjon CommonRail teknologi med et utslipp fra kun 114 g/km. Bensinmotorene har CVVTteknologi med elektronisk bensininnsprøytning. Alle motorene med manuell girkasse har ISG, Start/stop-teknologi som standard.

Reduser drivstoff-forbruket med ISG.

CRUISE RUNDT I BYEN ELLER TA EN TUR TIL FJELLS

30

Motorhastighet (o/min) Maks effekt: 90 hk @ 6000 o/min Maks dreiemoment:140 Nm @ 4000 o/min CO2-utslipp fra 136 g/km


31


SIKKERHET

Kraftig beskyttelse, smarte teknikker Kia Venga er godt utstyrt for å unngå farlige situasjoner. Som en del av den aktive sikkerheten, har den ABS-funksjon og nødbremsesystem (BAS) for å sikre nok bremsekraft ved nødstilfeller. Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) er også for hånden for å vedlikeholde stabilitet. Systemet benytter bremsing automatisk på de enkelte hjulene for å unngå over- og understyring av bilen. Den overvåker også motorkraften inntil du har kontroll over bilen igjen. Bakkestartkontroll (HAC) gjør det enklere å starte bilen i en bratt bakke. Seks kollisjonsputer er standard: Kollisjonsputer og sidekollisjonsputer foran samt kollisjonsgardiner foran og bak. Forsetene har aktive nakkestøtter for å hindre hodeskader ved påkjøring bakfra. Alle fem setene har 3-punkts sikkerhetsbelter.

Hvis dekktrykket er for lavt vil det aktiveres en alarm.

32

Påkjørsel bakfra vil aktivere nakkestøttene, slik at de beveger seg oppover og forover, for å beskytte hode og nakke.


33


INTERIØR

Tilgjengelig i mange varianter ”Venga” er spansk for ”kom, la oss gå”. Og her er din oppfordring til å gå i gang med å være kreativ. Interiørvalgene er inspirerende og tilpasset den enkeltes smak. Vi har 3 spesielle interiøralternativer og 3 setedesign, hvor vi gir deg valget mellom tekstil og skinn/tekstil. Det er også flere farger å velge mellom for midtkonsollen, inkludert blank svart, høyglanset beige og sølv/metall.

Velg mellom en rekke interiøralternativer og spennende setedesign.

Manuell luftkondisjonering. 34


Beige bambustekstil med skinnpute.

Grey Madrid-tekstil.

Beige interiør.

Girknott i skinn.

Sølv/met. midtkonsoll

Beige høyblank midtkonsoll. 35


KOMFORT

Uunnværlige ting og ting som er ’kjekt å ha’ Det er lett å tilpasse Venga til dine behov. For de små gleder i livet er finnes glade detaljer, som et smart speil med kamera og automatgir. Den tekniske siden er nærmest endeløs, med alt fra nøkkelfri start/ stopp til elektronisk overvåking av dekktrykket.

Bakspeil med ryggekamera.

Få glede av en lang rekke funksjoner.

DET SOM PASSER DEG, PASSER VENGA.

Automatgir. 36


Foldenøkkel.

Skinntrukket ratt.

Nøkkelfri start/stopp.

Elektriske vinduer foran og bak. 37


RO I SJELEN

Kvalitet du kan se, føle og bruke Hos Kia rekker kvalitetsgarantiene lenger enn til fabrikkgulvet. Vi vil gjerne sikre at du alltid får den best mulige servicen. Vår revolusjonerende 7 års garanti gjenspeiler dette målet. Du finner dessuten en hel rekke detaljer som er der for å gi en bedre og mer behagelig bil. Hold kontakten med Kia Besøk www.kia.eu og www.kiacom for å se de siste nyhetene og oppdateringene. F.eks. kan du finne ut mer om vårt arbeid med utviklingen av alternative drivstoff, som flytende gass, hybrid og brenselscelleteknologi. Eller sjekk ut hva vårt miljøforskningssenter holder på med. Vi er også involvert i store sportsarrangementer og vi sponser tennisstjernen Rafael Nadal.

3 års veihjelp Dersom du har et kjøreuhell sørger Kia for mobiliteten din. Gyldig i alle EU-land, samt Norge, Sveits, Island og Gibraltar. 5 års lakkgaranti Kvalitetslakk sørger for langvarig beskyttelse av karosseriet. 12 års garanti mot gjennomrusting Din nye Kia kommer med førsteklasses rustbeskyttelse og en 12 års garanti mot gjennomrusting fra innsiden og ut. Finansiering Din lokale Kia forhandler kan tilby finansieringsløsninger som er skreddersydd for deg og dine behov. Spør om mer informasjon.

7 års garanti Hver eneste Kia i Europa kommer med 7 år/150 000 km nybilgaranti. Garantien er gratis og kan overføres til nye eiere, hvis bilen vedlikeholdes jevnlig i overensstemmelse med serviceplanen.

ALL SUPPORT DU TRENGER, NÅR DU TRENGER DEN.

7 år/150,000 km for hele bilen. Gyldig i alle EUland, samt Norge, Sveits, Island og Gibraltar.

38


7 års garanti

Machine Silver Metallic

Casa White

Massevis av nye ideer for bedre kjøring

Gå til www.kia.eu for det nyeste og det beste

Dark Gun Metallic

Black Pearl Metallic

Infra Red Metallic

Sirius Silver Metallic

Sand Track Metallic

Space Blue Metallic 39


TRANSPORT

1 Sykkelholder, hengerfeste E823055001 2 Sykkelholder, tak 55701SBA10

1

2

3 Lastestativ - st책l for biler uten panorama soltak 1P210ADE00ME 4 Lastestativ - aluminium for biler uten panorama soltak 1P210ADE00AL

3

4

5 Ski/snowboard holder aluminium 6 par ski / 4 snowboard 55700SBA20 6 Fast hengerfeste 1P280ADE01 1P280ADE02

5

6

7 Avtagbart hengerfeste 1P281ADE01 = horisontal avtagbar KIA536900 = vertikal avtagbar

7

40


Aluminiumsfelg 16“ 6x16¨ 529101P100

2

Aluminiumsfelg 17“ 6,5x16¨ 529101P200

FELGER

1

1

2

Vindavviser (ikke avbildet) til fordører 1P221ADE00

41


INTERIĂ˜R DESIGN

1

3

5

42

1

2 Stoffmatter 1P141ADE00

3

4 Velourmatter 1P144ADE00

5

6 Innstegslister Foran 1P450ADE00

2

4

6

Gummimatter 1P131ADE00

Girkule 5-trinns manuell 437111H030

Bagasjenett (horisontal) 857791P000

6-trinns manuell 437111H060


2 Parkeringssensor bak E98001D000

1

2

3 Beskyttelseslister Børstet aluminium, 4 stk. 1P271ADE00

KOMFORT & SIKKERHET

1 Parkeringssensor foran E98001D101

3

4 Støtfangerbeskyttelse Skreddersydd, transparent, 1P272ADE01 Støtfangerbeskyttelse Skreddesydd, svart, 1P272ADE00

4

4|5

43


7 år/150.000 km for hele bilen. Gyldig i alle EU-land samt Norge, Sveits, Island og Gibraltar.

Delenr: KIA 50099 (januar 2014)

Alle informasjoner, bilder og spesifikasjoner er korrekt ved trykkedato og kan endres uten varsel. Modellene og spesifikasjonene i denne brosjyren kan avvike fra modellene som er tilgjengelig på det lokale markedet. Pga. begrensninger i trykkeprosessen, kan det være at bilens farge avviker litt fra den faktiske fargen. Ta kontakt med din lokale Kia-forhandler for den nyeste informasjonen.

11.001350

Kia Bil Norge AS Postboks 52, N-1471 Lørenskog www.kia.com

www.kia.com

Kia Venga brosjyre 2014  

Kia Venga med 7 års garanti

Kia Venga brosjyre 2014  

Kia Venga med 7 års garanti