Page 1

Nye Kia


Nye Kia

En leken familiebil med 7 seter Å ha en bil som passer til alt er langt fra kjedelig. Det er vår nye 7-seter et levende bevis på. Denne allsidige flerbruksbilen forener god plass og fleksibilitet med praktfull europeisk design. Solid, banebrytende teknologi, avanserte sikkerhetsløsninger og overlegen komfort beviser at nye Carens har alt som skal til for å slå an tonen i flerbrukssegmentet.

2

3


Design

Alltid fleksibel – alltid fornøyd Hvem skulle tro at den trauste flerbruksklassen kunne få en så sprek representant? Nye Kia Carens er ikke bare fenomenal når det gjelder plass og tilpasningsmuligheter, den er også full av vakre og iøynefallende detaljer – fra de stilige xenonlyktene i fronten til de markante horisontale baklyktene med nyeste LED-teknologi.

Elegante LED-baklykter strekker seg fra bakluken til sidekledningene og gir bilen et karakteristisk og definert uttrykk.

Bedre sikt og et våkent blikk: Xenonlykter med LED 4

5


Avansert teknologi og fleksibilitet

PLASS Som navnet sier, skal en flerbruksbil oppfylle mange behov. Carens er like romslig som den er allsidig takket være den smarte og gjennomtenkte utnyttelsen av hele kupeen. Men noe må likevel bare oppleves. Som den unike, innbydende atmosfæren som gjør denne bilen til langt mer enn en vanlig flerbruksbil.

Panoramasoltak Nye Kia Carens kan utstyres med et elektrisk drevet panoramasoltak. Taket er selve prikken over i-en og strekker seg hele veien over for- og baksetene. Det slipper masse naturlig lys og frisk luft inn i kupeen.

6

7


Glede, som i ekte kjøreglede En flerbruksbil du vil glede deg til å kjøre. Det er grunntanken bak den ergonomisk utformede førerplassen med fokus på kjørekomfort og den intuitive betjeningen av de mange avanserte funksjonene. Den store frontruten sammen med det brede, gjennomgående instrumentpanelet sikrer særdeles god sikt og overblikk.

8

9


Interiør Det gjennomført sorte interiøret skaper et dristig, moderne uttrykk. Velg mellom setetrekk i stoff eller skinn samt kledninger i myke, matchende kombinasjoner. Den generøse bruken av myke materialer og dekordetaljer i krom er vakkert gjennomført i hele kupeen. Sammen med setetrekk av førsteklasses kvalitet skaper dette et innbydende interiør som er tilgjengelig i en rekke fargekombinasjoner. Det lekre, men duse fargevalget i sort og beige utstråler subtil eleganse.

Sort stoff

Beige stoff

Sort stoff

Beige stoff

Alt ligger til rette for en hyggelig kjøretur Med en 7-seters Carens, kan du være sikker på at du har valgt en familiebil med en kupéløsning som er spesielt utformet for å gi optimal setefleksibilitet og rikelig bagasjeplass. For økt komfort og brukervennlighet er de ytre setene i andre seterad utstyrt med en smart innstegsfunksjon. Setet skyves forover med en spak, slik at passasjerene får enkel adkomst til den tredje seteraden.

Sort skinn 10

Beige skinn 11


Last bilen med store ting eller ukens handleposer – nye Kia Carens tilpasses dine behov på et blunk.

Smart og romslig for bybruk

Smart og romslig for utflukter

Lastekapasiteten og den fleksible setekonfigurasjonen i Carens sørger for at du kan være med på alt.

For meg

For barna

Forsete delvis nedfelt og andre og tredje seterad slått helt ned

Sitteplass for opptil sju personer

For oss Andre og tredje seterad slått helt ned 12

For alt annet Andre seterad delvis felt ned og tredje seterad slått helt ned 13


Len deg tilbake, slapp av og nyt kjøreturen

Du trenger kanskje ikke alle sitteplassene til enhver tid, men når du gjør det, vil du virkelig ha stor glede av dem. De er nemlig utformet med fullt fokus på komfort.

Førersetet Seteryggen på førersetet har elektrisk regulerbar korsryggstøtte som sikrer maksimal komfort og forebygger stive og ømme muskler på lange kjøreturer. Med elektrisk 10-veis justerbart førersete er det alltid mulig å finne den perfekte kjørestillingen.

Romslig lasterom De ytterste setene i andre seterad har en smart funksjon som

Bagasjetrekk Trekket kan brukes for å beskytte innholdet i bagasjerommet mot

sikrer enkel adgang til den tredje seteraden. Ved å slå ned setene i både andre og tredje seterad, kan du øke lastekapasiteten i Kia Carens til hele 1650 liter.

nysgjerrige blikk.

Ventilerte seter og setevarme Luftkanaler i forsetene sender ut kald luft og sørger for økt komfort på varme dager. Når kulden setter inn, er det bare å trykke på en tast og aktivere setevarmerne. Disse kan reguleres i tre trinn og passer på at sjåføren og forsetepassasjeren holder seg gode og varme.

Skyvbar andre seterad Hvert av de tre separate setene i den andre seteraden kan skyves forover og bakover for bedre komfort og økt lastekapasitet. De ytre setene kan dessuten leveres med setevarme som ekstrautstyr.

14

Utfellbart brett Passasjerene i andre seterad vil sikkert like de utfellbare brettene med koppholdere som er montert på baksiden av setet til føreren og forsetepassasjeren.

Oppbevaringsrom til bagasjetrekket Når bagasjetrekket ikke er i bruk, kan det stues vekk her.

Avkjølt hanskerom Det åtte liter store hanske-

Midtkonsoll To flasker kan plasseres lett tilgjengelig

rommet er utstyrt med en praktisk kjølefunksjon, perfekt for oppbevaring av drikke og andre temperaturømfintlige varer på lengre kjøreturer.

i midtkonsollen. En oppbevaringsinnsats og et stort oppbevaringsrom under midtarmlenet gir god plass til personlige eiendeler.

Oppbevaringsrom i gulvet Under gulvet i den andre seteraden finner du oppbevaringsrom med plass til diverse småting.

Elektrisk justering av lengden på seteputen Sjåfører med lange bein vil garantert sette pris på muligheten til å forlenge seteputen.

Nedfellbar seterygg Seteryggen til det fremre passasjersetet kan felles ned i en håndvending slik at du kan ta med deg gjenstander på inntil 2,15 meter i kupeen. 15


Satellittnavigasjon og premium lydanlegg I tillegg til en stor, 7-tommers LCD-berøringsskjerm med ryggekamera er systemet også utstyrt med talegjenkjenning og et Bluetooth-kompatibelt håndfrianlegg. Ihuga musikkfans vil elske HiFi-anlegget med seks høyttalere, separat subwoofer og en ekstern 8-kanals forsterker, for ikke å snakke om My Musicfunksjonen som holder orden på favorittmusikken.

Parkeringsassistent

SPAS

Radio + CDP + MP3 + RDS Det avanserte lydanlegget kan selvsagt spille CD-er, og via AUX/USB-inngangene kan du også spille filer fra en iPod eller MP3-spiller. Som ekstrautstyr tilbyr vi et lydanlegg med 4,3-tommers TFT LCD-berøringsskjerm.

Ryggekamera Ryggekameraet leveres med 4,3- eller 7-tommers

Smart teknologi for en avslappende kjøreopplevelse

display, avhengig av utstyrsnivå, og bidrar til enkel og sikker parkering når det er trangt om plassen.

En imponerende rekke smarte løsninger og intuitivt plasserte betjeningselementer kan hjelpe til ved parkering, formidle oppdatert kjøreinformasjon og legge til rette for en underholdende reise. Parkeringsassistenten (SPAS) gjør lukeparkering til en lek. Den finner egnede luker og overtar automatisk styringen av rattet. Alt sjåføren trenger å gjøre, er å justere hastigheten, skifte gir og følge anvisningene på displayet i instrumentetpanelet.

16

Pa r k e r i n g s s e n s o re r f o r a n o g b a k

Utvalgte modeller kan utstyres med parkeringssensorer foran og bak som oppdager og varsler om hindringer under parkering. Et lydsignal som øker i intensitet i takt med at avstanden til et objekt minker, gjør det enklere å ha kontroll når du parkerer.

Kjørecomputer med TFT LCD-display Et godt synlig display midt i instrumentpanelet viser viktig informasjon om bilen, f.eks. servicepåminnelser og advarsler om åpne dører. 17


Carens – en bil med beskytterinstinkt Å sørge for at du og familien din er trygg, er vår aller viktigste prioritet. Derfor har vi introdusert en helt ny serie av avansert teknologi som kan forhindre ulykker. Ingeniørene våre har utført omfattende datasimuleringer og kollisjonstester for å sikre at fører og passasjerer til enhver tid skal være så godt beskyttet som overhodet mulig. Stabilitetsprogram (VSM) Stabilitetsprogrammet jobber sammen med servostyringen for å holde bilen stabil ved bremsing i svinger – spesielt på vått og glatt føre samt veier med løst underlag.

Seks kollisjonsputer Kollisjonsputer for fører og forsetepassasjer, sidekollisjonsputer foran og kollisjonsgardiner er med på å redusere faren for alvorlige skader når kollisjon ikke kan unngås.

Bremseassistentsystem (BAS) Bremseassistentsystemet er i stand til å oppdage nødbremsing ut fra trykket på bremsepedalen. I slike kritiske situasjoner vil systemet umiddelbart aktivere full bremsekraft for å redusere bremselengden.

LDWS

Dekktrykkovervåkning (TPMS) Hvis dekktrykket synker under anbefalt nivå, tenner dekktrykkovervåkningssystemet en lampe i instrumentpanelet.

Filskiftvarsler

Filskiftvarsleren aktiverer et lydsignal hvis den oppdager at bilen holder ustø kurs. Et kamera på frontruten overvåker bilens plassering i veibanen.

Bakkestartassistent (HAC) Bakkestartassistenten opprettholder bremsetrykket til bilen akselererer. På den måten forhindrer den at bilen triller bakover når du starter i bratte bakker.

18

Kurvelys

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) Ved plutselig

Når du dreier på rattet, tennes et ekstra lys for å gi deg bedre sikt i svinger på mørke veier.

bremsing regulerer ESC bremsetrykket på hvert enkelt hjul. Systemet reduserer også motorkraften slik at du bevarer kontrollen og trygt kan styre Carens tilbake på rett kurs. 19


Gamma 1,6 GDI-motor

U2 1,7 dieselmotor

135 hk – 165 Nm – 149 g/km CO2 (m/ISG)

115 hk – 260 Nm – 124 g/km CO2 (m/ISG) 136 hk – 330 Nm – (m/automat)

En lettvektsmotorblokk i aluminium og dobbel CVVT (kontinuerlig variable ventiltider) gjør at denne bensinmotoren med direkteinnsprøytning leverer en perfekt kombinasjon av kraft og drivstofføkonomi.

Motoren finnes i to utgaver. Begge har turbolader med variabel geometri og avansert teknologi som sørger for lave utslipp, lite støy og god drivstofføkonomi kombinert med maksimalt dreiemoment og massevis av krefter.

Kraftige og økonomiske Velg mellom én diesel- og to bensinmotorer konstruert i tråd med de strengeste standardene og med innovativ teknologi som ikke går på akkord med hverken motorkraft eller ytelse.

Start/stopp-system (ISG) Start/stopp-systemet slår automatisk av motoren når du tar foten fra clutchpedalen etter å ha satt giret i nøytral. Så snart du fortsetter kjøreturen, starter motoren igjen. Dette systemet reduserer både drivstofforbruket og utslippet.

20

Start/stopp-knapp En praktisk løsning for deg som er lei av å gjennomsøke vesken for å finne bilnøkkelen. Motoren startes enkelt og greit ved å trykke på knappen.

6-trinns automatisk girkasse

6-trinns manuell girkasse

Denne egenutviklede girkassen har en kompakt design for bedre girskiftkvalitet og lengre levetid, naturligvis kombinert med komfortabel giring.

Girkassen er utstyrt med en egen utløserknapp for smidig betjening av reversgiret, mens korte sjalteveier sørger for raske og presise girskift.

21


Mer plass til smarte ideer

22

Nye Carens har masse plass og mange smarte detaljer. Overalt i denne stilige flerbruksbilen vil du finne gledelige overraskelser som skal gjøre kjøreturen så fin og behagelig som mulig.

Lommelykt Den praktiske lommelykten

Oppvarmet multifunksjonsratt På kalde morgener sørger det oppvarmede

Fjernstyrt nøkkelfritt låssystem

lades automatisk når den settes på plass i veggholderen. Den kan også brukes som lampe i bagasjerommet.

rattet for at du raskt får varmen i frosne hender. Med knappene og bryterne på rattet kan du regulere volumet, ringe via det Bluetooth-baserte håndfrianlegget og betjene cruisecontrollen. Girhendler Skift gir uten å ta hendene av rattet: en fingerbevegelse på ratthendelen til den sekvensielle girkassen legger alt til rette for en sportslig opplevelse.

Smartnøkkelen låser automatisk opp dørene idet du tar i håndtaket, og du slipper å lete rundt i lommene eller håndvesken.

Elektronisk parkeringsbrems Det tradisjonelle håndbrekket er erstattet av en knapp som aktiverer parkeringsbremsen.

Klimaanlegg med to soner Sjåføren og forsetepassasjeren kan velge hver sin temperaturinnstilling alt etter ønske og behov. Det automatiske duggfjerningssystemet fjerner dugg fra frontruten.

Automatisk duggfjerningssystem En

Ventilasjon i baksetet Også pas-

sensor registrerer om det er kondens på vinduene og aktiverer automatisk duggfjerningsfunksjonen ved behov. Slik er du alltid sikret optimal sikt, selv i fuktig klima.

sasjerene i baksetet kan nyte en behagelig varm eller forfriskende kjølig luftstrøm takket være luftdysene på baksiden av midtkonsollen.

Solskjermer på andre seterad Vinduene på andre seterad har manuelt uttrekkbare solskjermer som beskytter kupeen mot skarp sol og overoppheting.

Fleksibel styring Tilpass styreegen-

Tåkelys Tåkelysene er integrert i støt-

skapene til din personlige kjørestil: Velg mellom komfortmodus og normal modus for bykjøring samt sportsmodus for kjøring på motorvei.

fangeren. Foruten å øke sikkerheten gir de bilen et elegant uttrykk

Sidespeil De elektrisk innfellbare todelte sidespeilene er utstyrt med LED-blinklys og lys i underkant for økt sikkerhet og komfort. 23


karosserifarger Velg mellom åtte lekre lakkfarger som fremhever Carens’ iøynefallende design.

Clear White

Med blikket framover

FELGER

Velg blant våre nyutviklede felger som er optimalt tilpasset din Kia Carens.

drivstofftyper. Der det er mulig, bruker vi resirkulerte og resirkulerbare materialer. Og når bilen kommer til veis ende, er ett av våre bærekraftsprinsipper å sikre miljøvennlig innsamling og behandling av kasserte biler. Vi er sterkt opptatt av korrekt håndtering av farlig avfall og legger stor vekt på å oppnå en høyest mulig gjenvinnings- og resirkuleringsandel. Kort sagt gjør vi vårt beste for å finne gode løsninger som kan redusere drivstofforbruket og bekjempe uønskede klimaendringer.

Bright Silver (Metallic) 205/55R 16" Stålfelg

Celestial Silver (Pearl Metallic)

I Kia er vi svært opptatt av å levere i tråd med forventningene og utfordringene i vår tid. Vi tar i bruk innovativ teknologi for å oppnå en oppsiktsvekkende forbedring av bilenes drivstofføkonomi, og vi satser både på hybrid-, el- og brenselcellebiler. Vi er også i ferd med å etablere et system for ren produksjon, øke gjenvinningsandelen og konstruere biler som kan kasseres på en miljøriktig måte ved endt levetid. I tillegg jobber vi for å øke energiutnyttelsen og utvikle mer miljøvennlige

Galaxy Brown (Pearl Metallic)

205/55R 16" Lettmetallfelg

Kias 7 års garanti Som et bevis på vår høye produksjonsstandard tilbyr vi nye Kia Carens med samme garanti som våre øvrige modeller. Bilen leveres med en nybilgaranti på 7 år/150.000 km (ubegrenset kjørelengde de første tre årene og begrenset til 150.000 km fra det fjerde året og ut perioden). Garantien dekker bilen fra støtfanger til støtfanger, er gratis, og kan overføres til senere eiere såfremt bilen gjennomgår regelmessig vedlikehold i henhold til serviceplanen.

For info om dekkmerking se www.kia.com/no/eie-kia/informasjon-dekkmerking

spesifikasjoner (mm) Inferno Red* (Metallic)

Newport Blue (Pearl)

* Inferno Red blir tilgjengelig fra august 2013

Titanium Silver (Pearl Metallic)

Black Cherry (Pearl)

Lengde

4525

Overheng (bak)

Bredde

1805

Benplass (foran/2. rad/3. rad)

1075/940/707

Høyde

1610

Takhøyde (foran/2. rad/3. rad)

1035/1002/867

Hjulavstand

2750

Hjulbredde (foran)

1573

Skulderplass (foran/2. rad/3. rad)

Hjulbredde (bak)

1586

Bakkeklaring

Overheng (foran)

940

Drivstofftank kapasitet (liter)

835

1438/1440/1313 151 58

1,610 1,610 1,610

dimensjoner (mm)

1,573 1,573 1,573 (16"(16" TYRE) (16" TYRE) TYRE) 1,805 1,805 1,805 24

1,586 1,586 1,586

940 940 940

2,750 2,750 2,750 4,525 4,525 4,525

835 835 835

* All informasjon og alle illustrasjoner i denne brosjyren er basert på data tilgjengelig ved utgivelsen og kan endres uten videre forvarsel. Noen spesifikasjoner er ekstrautstyr, og kan være utilgjengelige på innstegsmodellen. Kontakt din lokale Kiaforhandler for oppdatert informasjon. 25


Felger

Styling

Tilbehør

Vis hvem du er

Carens er i seg selv et friskt pust av moderne design, men med Kias originale tilbehørsprogram har du alltid anledning til å sette ditt personlige preg på bilen. Disse lettmetallfelgene av ypperste kvalitet er spesielt utformet for å gi din Carens et ekstra dynamisk uttrykk. De bidrar også til bedre kjøreegenskaper ved å redusere den uavfjærede vekten. Pyntelister til bakluken De skreddersydde listene i polert, rustfritt stål gir bakluken det lille ekstra og matcher de øvrige dekorelementene i kromdesign A4491ADE00ST

Lettmetallfelgsett 16”

Lettmetallfelgsett 17”

Lettmetallfelg 17” Halla

16” femeiket lettmetallfelg, sølv, 6.5Jx16,

17” tieiket lettmetallfelg, sølv, 7.0Jx17,

17” tieiket lettmetallfelg, sølv, 7.0Jx17,

passer dekkdimensjon 205/55 R16.

passer dekkdimensjon 225/45 R17.

passer dekkdimensjon 225/45 R17.

A4F40AC100

A4F40AC200

A4400ADE01

A4F40AC150 (for TPMS)

A4F40AC250 (for TPMS)

Lettmetallfelg 16” Busan

Lettmetallfelgsett 18”

Låsemuttere og nøkkel

16” femeiket lettmetallfelg i dobbelteikedesign,

18” femeiket lettmetallfelg, tofarget, 7.5Jx18,

Sørg for at ingen stjeler de stilige felgene dine,

sølv, 6.5Jx16, passer for dekkdimensjon

passer dekkdimensjon 225/45 R18.

med dette låsemuttersettet.

205/55 R16.

A4F40AC300

66490ADE10 (korte hjulmuttere)

A4400ADE00

A4F40AC350 (for TPMS)

Innstegslister Pyntelister på siden

Gjør et elegant inntrykk hver gang du åpner døren. De beskyttende listene i rust-

Disse profilene i polert, rustfritt stål fremhever Carens sportslige eleganse.

fritt stål og med Carens-logo forhindrer irriterende riper i lakken. Sett med fire stk.

A4271ADE00ST

A4450ADE00

Lettmetallfelg 18” Busan 18” femeiket lettmetallfelg i dobbelteikedesign, sølv, 7.5Jx18, passer for dekkdimensjon 225/45 R18. A4400ADE02 26

27


Transport

Transport

Livet er så enkelt som du gjør det Det moderne familielivet er fullt av utfordringer. Det er alltid noe på programmet. Den imponerende allsidigheten til Carens kan utvides ytterligere med vårt spesialtilpassede tilbehør.

ProRide 591 sykkelstativ Elegant sykkelstativ i aluminium med enkel betjening. Kan monteres både på venstre og høyre side av bilen. Tåler inntil 20 kg. 55701SBA10

Euroclick G2 sykkelstativ

Sykkelstativ for alle tilhengerfester

Dette sykkelstativet er beregnet på biler med horisontalmontert

Har plass til to sykler eller elsykler. Den

avtakbart tilhengerfeste. Et ekstra lett stativ som enkelt klikkes på

smarte vippemekanismen sikrer problemfri

plass etter at tilhengerfestet er fjernet. Kan frakte to sykler. Sik-

tilgang til bagasjerommet, også i lastet

kert feste for sykler med rund eller oval ramme fra 22 til 80 mm.

tilstand. Utstyrt med tyverisikring både for

55220SBA00

stativ og sykler. Maks. belastning 60 kg. E823055001

Ledningssett for tilhengerfeste Lastestativ i aluminium

FreeRide 532 sykkelstativ

(ikke avbildet)

Stabilt lettvekts lastestativ spesialtilpasset takrailene til Carens. Enkelt å

Enkelt sykkelstativ i stål med titanfarge. Med hurtiglås, smarte hjulholdere og

Sørger for fullstendig overføring av

montere og demontere. Lastestativet beskytter taket mot skader og opp-

justerbare stropper med hurtigåpning.

alle baklysfunksjoner samt akustisk

fyller kravene til kollisjonsteststandarder.

55701SBA20

varsel ved feil på lysene på tilhengeren. Vanntett 13-polet kontakthus.

A4211ADE00AL

7-polet: A4620ADE00CP Horisontalmontert avtakbart tilhengerfeste

13-polet: A4621ADE00CP

Lett å montere og demontere, med delvis

15 forlengelsessett for 13-polet:

synlig monteringsanordning for enkel

55621ADE00

tilgang. A4281ADE03 Viktig informasjon om tilhengerfeste Vertikalmontert avtakbart tilhengerfeste

Maksimal trekkapasitet for Carens

Tilhengerfeste i høykvalitetsstål med

avhenger av bilens spesifikasjoner.

trepunkts låsesystem for enkel og trygg

Kontakt din Kia-forhandler for mer

montering fra undersiden.

informasjon.

A4281ADE00 Alle tilhengerfester fra Kias originale

28

Xtender 739 ski- og snowboardstativ

Deluxe 727 ski- og snowboardstativ

Fastmontert tilhengerfeste (ikke avbildet)

For å forenkle på- og avlastingen kan stativet trekkes ut til siden. Dermed

Stativet kan justeres i høyden for å unngå at bindingene skader biltaket. Ekstra

Med høykvalitets antirustbelegg og perfekt

trenger du ikke være redd for å skitne til klærne dine. Stativet har plass til seks

store knapper gjør det enkelt å åpne stativet med hanskene på. Stativet har

for hyppig bruk

par ski eller fire snowboard.

plass til seks par ski eller fire snowboard.

A4280ADE03

55700SBA10

55700SBA20

tilbehørsprogram er korrosjonsbestandige og sertifisert iht. ISO 9227 NSS salttåkeprøvinger og oppfyller kravene i lastestandarden for originale tilhengerfester (CARLOS). 29


Transport

Komfort

Føl deg som hjemme Kupeen er allerede et behagelig oppholdssted for deg og passasjerene dine. Men den kan fortsatt skreddersys med tilbehør som kan gjøre livet bak rattet enda enklere.

Skillevegg for bagasjerom, for feste i øvre og nedre ramme Det robuste gitteret er eksakt tilpasset åpningen mellom baksetet og taket og beskytter passasjerene mot løse gjenstander i bagasjerommet, spesielt ved ulykker. Gitteret er enkelt å montere og er utformet på en slik måte at det ikke begrenser sjåførens sikt bakover. Feste i øvre ramme: A4150ADE00 Feste i nedre ramme: A4151ADE00

30

Parkeringssensorer foran og bak

Mobiltelefonholder

Hjelper deg å parkere på trange steder. Varseltonen endres i takt med avstanden til hind-

Sørger for at mobiltelefonen er plassert

ringen. Systemet har fire sensorer foran og fire bak. Sensorene kan lakkeres i samme farge

trygt og lett synlig når du kjører bil.

som bilen. Foran: 66602ADE00 Bak: 66603ADE00

E555055000

Søppelpose 8014

Bagasjeromsboks 8020 M

Oppbevaringsnett for passasjersete

Søppelposen har et forseglet, vanntett

Denne uttakbare oppbevaringsboksen rom-

Nettet festes til det fremre passasjersetet

Beskyttelsestrekk mot is og sol

Vindavviser, foran

Kleshenger

innlegg som er enkelt å rengjøre, og au-

mer 41 liter. Et gjennomsiktig vindu gjør

med elastiske reimer og er perfekt for

Trekket beskytter kupeen mot ekstrem

Reduserer turbulens når du kjører med

En enkel måte å holde klærne rene og krøllfrie

tomatisk lukkefunksjon. Den hjelper deg å

det enkelt å se hva den inneholder, og anti-

oppbevaring av mindre gjenstander som

oppvarming ved sterk sol. Om vinteren kan

vinduet på gløtt. Den aerodynamiske for-

på når du er på reise. Kleshengeren festes

holde kupeen ren og ryddig. Heng den over

sklibelegg gjør at boksen står stødig under

føreren kan få bruk for underveis. Innholdet

det brukes for å unngå is på rutene. Trekket

men leder vinden i ønsket retning, forhin-

enkelt til forsetet og oppfyller alle krav til

seteryggen eller fest den på ønsket sted

kjøring. Oppbevaringsboksen kan brettes

holdes trygt på plass og er lett tilgjengelig

er dessuten tyverisikkert når det er riktig

drer at det regner inn i bilen og reduserer

passasjersikkerhet. Når du forlater bilen, kan

med den justerbare stroppen.

sammen når den ikke er i bruk.

fra førersetet.

montert.

vindstøy. Sett med to stk.

du ta også den med deg (på hotellet, osv.).

55123SBA40

55123SBA20

66170ADE00

A4723ADE00

A4221ADE00

66770ADE00 31


Beskyttelse

Beskyttelse

Ser alltid like fin ut Bevar den deilige nybilfølelsen ved å utstyre Carens med kvalitetstilbehør som er spesielt utformet for å ta vare på lakken og interiøret.

Beskyttelseslister til dører

Beskyttelsesfolie til bakre støtfanger, transparent

Beskyttelsesfolie til bakre støtfanger, sort

De stilige beskyttelseslistene er spesielt utformet for å beskytte dørene mot riper og bulker. De understreker

Motstandsdyktig, gjennomsiktig beskyttelsesfolie som beskytter overflaten på den

Spesiallaget sort beskyttelsesfolie som beskytter overflaten på den bakre

bilens sportslige og elegante design og kan lakkeres i samme farge som bilen. Sett med fire stk. A4271ADE00

bakre støtfangeren.Forhindrer skader på lakkerte flater under inn- og utlasting.

støtfangeren. Forhindrer skader på lakkerte flater under inn- og utlasting.

A4272ADE00TR

A4272ADE00BL

Beskyttelseslister til støtfangerhjørner, foran og bak

Beskyttelsesfolie til fordypningen bak dørhåndtaket

Beskyttelseslist til bakre støtfanger

Gir ekstra beskyttelse til de områdene av bilen som er utenfor sjåførens

Holder lakken pen og beskytter mot riper fra nøkler og skarpe negler. Laget av

Laget av solid, rustfritt stål, men likevel elegant. Beskytter effektivt mot lakk-

synsfelt ved parkering på trange steder. Sett med fire stk. A4270ADE00

slitesterk, selvklebende transparent film. Sett med fire stk.

skader når tunge gjenstander løftes inn og ut av bagasjerommet. Er nøyaktig

66272ADE00

tilpasset støtfangerens kontur. A4274ADE00ST

32

33


Beskyttelse

Beskyttelse

Gummimatter Sett med fire gulvmatter individuelt og nøyaktig tilpasset bilens fotbrønner. De ekstremt slitesterke mattene fanger opp vann, søle, sand og veisalt, og er enkle å holde rene takket være den spesielle overflatefinishen. Begge mattene foran i

Bagasjeromsmatte, 7-seter

bilen er dekorert med Carens-logo

Matte som er eksakt tilpasset bagasjerommets mål og fasong. Laget av

A4131ADE00

høykvalitets velur for å skåne ømfintlig last og beskytte teppet mot skitt og fukt. Dekorert med Carens-logoen. Festes til baksiden av tredje seterad ved bruk. Sett med to stk. A4120ADE07

Bagasjeromsmatte Høye kanter beskytter teppet og sidekledningen mot skitt og fukt. Det slitesterke høykvalitetsmaterialet er enkelt å rengjøre, og flaten er dekorert med Carenslogoen. Det vann- og støvtette innlegget er skreddersydd bagasjerommet i Carens. A4122ADE00 Gulvmatter i tekstil, standardutførelse

Gulvmatter i tekstil, velur

Matter som matcher interiørets kvalitet og design. Mattene er laget av slite-

Velurmatter med luksusfølelse som matcher interiøret perfekt og holdes på

sterk nålefilt og ligger godt. Sjåførmatten har Carens-logo og hælforsterkning.

plass ved hjelp av standardfester og antisklibelegg. Mattene på sjåførsiden og

A4141ADE01

passasjersiden foran er dekorert med Carens-logoen. A4143ADE01

34

35


7 år/150.000 km nybilgaranti. Gjelder i alle EUland (samt Norge, Sveits, Island og Gibraltar). Lokale variasjoner kan forekomme.

All informasjon, alle illustrasjoner og spesifikasjoner er korrekte på trykketidspunktet, men kan endres uten foregående varsel. Modellene og spesifikasjonene som vises i denne brosjyren, kan være annerledes enn modellene som er tilgjengelige på det norske markedet. Som følge av begrensninger i trykkeprosessen kan de avbildede karosserifargene avvike noe fra de faktiske fargene. Kontakt din lokale KIA-forhandler for oppdatert informasjon.

Delenr: KIA50097 (mai 2013)

www.kia.com

Carens  

Les om nye Kia Carens, en leken familiebil med 7 seter!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you