Page 1

Inrichtingsoplossingen voor eigentijdse scholen en integrale kindcentra

RAL 4010 RAL 4010

RAL 601 RAL 6018 8

RAL 501 RAL 5018 8

WWW.KGROLF.NL AL 2000 RALR2000


Ruimte voor ideeën, ideeën voor ruimten Naast het bieden van een goed pedagogisch klimaat en moderne leermaterialen, is het realiseren van een eigentijdse leer- en werkomgeving binnen uw school erg belangrijk. Het basisonderwijs heeft steeds meer te maken met veranderende, didactische werksituaties, brede scholen en de samenwerking met kindcentra. Al deze actuele ontwikkelingen vragen om flexibel en mobiel te gebruiken inrichtingsoplossingen en meubilair.

Maatwerk oplossing & advies

RAL 4010RAL 4010

RAL 6018 RAL 6018

RAL 5018 RAL 5018

Projectinrichting voor binnen en buiten: √ Inrichting van klassen en overige ruimten in en om uw school √ Voor brede school en integrale kindcentra √ Combinatie van (digitale) leerstrategie en inrichting van de groep √ Inrichtingsadvies bij nieuwbouw, uitbreiding, verbouw en renovatie √ Doordachte speelplaatsscan 2

RAL 2000 RAL 2000

Lokaal: pbergruimte - genoeg o he hoek c - technis op maat - stoelen t laden - kast me leuren - frisse k

KG & Rolf heeft al vele decennia ervaring met de inrichting van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en scholen voor het primair onderwijs. Uit het grote aanbod van lesmaterialen en methodes helpen onze specialisten u de beste keus te maken. De breedte van ons assortiment maakt het mogelijk om te kiezen voor de kwaliteit die u op dat moment verlangt en past bij uw budget. Dankzij nauwe samenwerking met gerenommeerde leveranciers kunnen wij u maatwerk inrichtingsoplossingen bieden, exact afgestemd op uw type onderwijs.

Binnen en buiten De omgeving is van invloed op de gehele sfeer van uw school. Wij kunnen het speelplein betrekken bij de visie van uw school, waarbij zowel uitstraling als functionaliteit van groot belang zijn voor het spel en de ontwikkeling van het kind. Alle ruimten in en om de school zijn complementair en maken het samen tot een eenheid waarbij binnen en buiten worden samengebracht, gericht op een optimale speel- en leeromgeving voor het kind.

Nieuwe didactische inzichten De tijd dat kinderen de hele dag stil op hun stoel moesten zitten, ligt ver achter ons. Door de veranderende didactische inzichten en nieuwe werkvormen, wisselt de groepssamenstelling frequent. Individuele- en groepsactiviteiten, toetsmomenten, het werken in tweetallen of met een pc of tablet, steeds is er een passende werkplek nodig. Meubilair moet daarom door de kinderen eenvoudig kunnen worden opgepakt en verplaatst. De inrichting van de ruimte waar het kind verblijft, moet veilig en ergonomisch zijn. Vanuit het bestuur worden daar criteria als duurzaamheid en budget aan toegevoegd.

Flexibiliteit De ruimten in een school worden steeds breder ingezet. Door de integrale kindcentra en brede scholen is een gebouw vaak van ’s morgens vroeg tot in de avond in gebruik. Dit vraagt om flexibel inzetbaar meubilair. Door de krimp in het onderwijs is er een situatie ontstaan waarbij groepen groter worden en waarbij diverse werkvormen toegepast moeten kunnen worden. Roeien met de riemen die je hebt en zorgen dat de inrichting van een lokaal alle mogelijkheden kan bieden.

Samen met u Bij KG & Rolf helpen wij u met al uw vraagstukken op het gebied van inrichting en meubilair. Samen met u maken we graag een plan om de uitstraling van uw school te laten aansluiten bij uw ambitie. Deze brochure biedt slechts een impressie van enkele van onze vele inrichtingsoplossingen voor (brede) school en integrale kindcentra.

3


In de schoolbanken

Puzzel tafel Een eigentijdse groepstafel die eenvoudig te combineren is en het klaslokaal een speelse uitstraling geeft.

Groepstafel Deze tafel is er ook in (half)ronde en vierkante uitvoering.

Clio stoel Een anatomisch gevormde stapelbare stoel met veel zitcomfort voor jonge kinderen.

Steady set Een veel gebruikte leerlingset die kan worden voorzien van een metalen boekenvak of lades.

eesd hool B hop, olf niussc n Bissc KG & R n t. Anto a S v Adriaa r u om te t direc r 2011 showro c a n e a d lj ju o n d a aa cho r het s bezoek o o n . v e ft e ij a sch ‘Na bben w aange ten, he rbij gensets in Och ons hie !’ leerlin ft e e e w h u lf ie eregeld o n R 2 a 1 & 0 m 2 ri g KG werd p nk van s ri e ll ie S a , Ben holpen dig ge deskun

De klasruimte is veelal het visitekaartje van uw school. Deze ruimte moet praktisch worden ingericht, afgestemd op het type onderwijs dat u geeft. Het kunnen aansluiten bij de verschillende werkvormen is een absolute vereiste. Uitstraling en functionaliteit gaan daarbij hand in hand. Met een breed assortiment van gerenommeerde leveranciers komen wij aan al uw wensen tegemoet. Hout, staal, kunststof of een mix van materialen. En natuurlijk met veel kleurrijke variaties. De keuze is aan u! Compass tafel Deze stapelbare leerlingtafel combineert u met verschillende stoelen en heeft diverse opties: afsluitbare lade met bijbehorende kast, tashaak of bekerhouder.

Panto-Swing stoel Een ergonomische stoel die ook met vierpoot leverbaar is, in zowel hout als kunststof.

Panto-Swing-MM Eigentijdse kleuterstoel verkrijgbaar in diverse kleuren.

Taboeret Een in hoogte verstelbare kruk waarbij de leerkracht zich gemakkelijk door de ruimte beweegt.

Instructietafel Aan deze instructietafel kunnen zes kinderen zitten.

4

Computermeubilair Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

5


Dynamiek in het lokaal 10:00 uur

8:00 uur 14:00 uur

Lite table Door het geringe gewicht is deze tafel uitermate geschikt voor flexibel gebruik. De tafel is tot 8 stuks stapelbaar.

Steeds meer scholen stellen uitdagende eisen aan de ruimte die door meer groepen en op verschillende tijden wordt gebruikt, het flexlokaal. Kinderen van klein tot groot, onderwijs en buitenschoolse opvang, in een handomdraai maak je meerdere ruimten van één ruimte. Met een goed en doordacht plan voor een flexibele inrichting heeft u oneindig veel mogelijkheden.

Flip table Voor in de klas, aula of teamkamer. Deze tafel kan snel en flexibel worden ingezet en eenvoudig worden opgeborgen.

Klapkast Geopend biedt deze kast veel opbergmogelijkheden. Gesloten is alles netjes opgeruimd.

Lümmel stoel Een andere vorm van zitten voor groot en klein.

Scheidingswand Met het brede assortiment wandelementen is elke ruimte naar een mooie speelhoek om te toveren.

6

7


Ontmoeten en ontdekken Younico glide stoel Deze stoel biedt veel zitcomfort voor bijvoorbeeld ouderavonden. De stoel is tot 40 stuks op een wagen te stapelen.

De gemeenschappelijke ruimte, de grootste ruimte binnen de school, wordt voor verschillende activiteiten ingezet. Tegenwoordig ook vaak voor en na schooltijd. Ook hier is de vraag naar flexibel en mobiel te gebruiken meubilair sterk aanwezig. De opstelling van de materialen moet eenvoudig door kinderen en volwassenen, op een snelle en veilige manier kunnen worden aangepast.

Green stoel De Green stoel biedt uitstekend zitcomfort en kan voor 100% herbruikt worden in een gesloten kringloop (Cradle-to-Cradle).

Taboeret De stapelbare kruk is door de kinderen snel bij de instructietafel te pakken.

Hokki De Hokki vraagt kinderen om actief te zitten, waardoor rust en ergonomie verbeterd worden.

Flexi King-tafel De uiteenlopende vormen van deze tafels bieden een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden.

2

8

Scheidingswand Dit systeem is licht van gewicht en makkelijk in te zetten in flexibel te gebruiken ruimtes. Ideaal om een rustige werkplek te creĂŤren.

9


De teamkamer wordt meer en meer een ontmoetingsplek voor leerkrachten en andere collega’s. Het vormt dé plek voor een kort gesprek, een kop koffie, maar ook… om even uit te blazen. Een gezellige ontmoetingsruimte zonder de uitstraling van een kantine. Het meubilair kan divers zijn. Dat geldt ook voor de directie- en vergaderkamer die naast representatief, uiteraard ook een goede werkplek moet zijn.

Stoelen en tafel Stoelen en vergadertafels in alle vormen en maten voor comfortabel overleg.

10

Kieskast Een oerdegelijke kast op wielen, vervaardigd uit waterresistent en krasvrij formica met een beuken print.

Flexi King-kast Een kast die past in elk budget.

Schuifdeurenkast De schuifdeurkast is voorzien van deuren met geluidsabsorberend materiaal. Dit komt de akoestiek in de ruimte ten goede.

rt emsvaa n, ool Ded et Ilioha erersch se Margre amorfo n Prinst et va m n e e rm r Gro & Rolf. een eno directeu ir van KG er heeft meubila amkam en ze eurrijke ‘Onze te rt kl fo et m h zitco an met . heerlijk onderga ruimte in met een l te veel stoelen r er niet a ee m sf Het zijn ka e m g tea retti in onze er een p nemen geheel is fleurige Door het rd.’ gecreëe

Tussen de lessen door...

Kasten waarmee je kunt lezen en schrijven

Stex kast Deze kastenlijn bestaat uit diverse modulen.

Tafel bar De hoge tafel met bijpassende stoelen maakt staand of zittend werk mogelijk.

Materialenkast (grote foto) Wij kunnen elke kast voor u op maat ontwerpen.

11


Opvang, verzorging en vermaak De steeds nauwere samenwerking tussen basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen vraagt om op maat gesneden inrichtingsprojecten. Met ons flex-meubilair bieden wij u een doorgaande meubilairlijn voor 0 - 12 jarigen. Dit meubilair is door KG & Rolf ontwikkeld in nauw overleg met onze afnemers. Dankzij maatwerk zorgen we voor een unieke uitstraling en bieden we oplossingen die nieuwe pedagogische inzichten combineren met huidige wet- en regelgeving. Hoog & Laagzittafel KG & Rolf Met deze nieuwe, verrijdbare tafel is het mogelijk dat kinderen op lage stoeltjes op hun eigen hoogte eten en spelen. De leidsters zitten op ergonomisch verantwoorde hoogte. In de laagste stand is de tafel op kinderhoogte. Het hoge leidstergedeelte kan flexibel en naar keuze naar beneden gezet worden.

Klaptafel Elk kinderdagverblijf of peuterspeelzaal kent het probleem van krappe behuizing. De klaptafel met vaste banken lost dit probleem in ĂŠĂŠn keer op.

Maatwerk Samen met u ontwerpen wij meubilair op maat zoals bijvoorbeeld dit podium zitsysteem.

2 12

Kinderen zijn buiten schooltijd vrij van hun lessen, maar blijven soms wel binnen de school. De ruimte voor buitenschoolse opvang (BSO) moet kinderen het gevoel geven dat ze in een andere speelomgeving zijn dan in de klas. Andere kleuren, andere materialen, een huiselijke sfeer, duurzaam en voor alle leeftijden. Waar vroeger overblijven een keuze was, wordt de BSO steeds meer een must. Wij denken met u mee over hoe we met een passende inrichting het de kinderen naar hun zin kunnen maken.

Loco bank Bankelementen met ongekende combineermogelijkheden, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar in bijvoorbeeld de BSO.

Garderobe Voor gebruik op school, in BSO of peuterspeelzaal.

Combo hoekbank In frisse twee-kleuren uitvoering.

13


Van binnen naar buiten

Aly Ploe ger, directe ur ‘Bij onze Jan Luykensch ool Sch zo ell de direc ektocht naar nieuw m inkhout tiekamer eu Ed Oote en s ons gea de personee bilair voor ls de opst d ruimte vi seerd en ellingen heeft beg en kleu tinten p rencom eleid wat betre assen h b ft inaties. eel goed We zijn D e warm bij de sf er allem e ee aal nog steeds h r van onze sch ool. eel blij m ee.’

Voor iedere speelplaats, speelplein en openbare ruimte, en voor elke leeftijdscategorie bieden wij samen met onze partner, VelopA-Omniplay, een breed assortiment uitdagende kwaliteitsproducten. We richten deze buitenruimte graag zo in dat kinderen worden gestimuleerd om te fietsen, te sporten en te spelen. We zorgen voor veiligheid en groen in de vaak versteende buitenruimte. En of het nu gaat om een actueel onderwerp als natuurlijk spelen of om sport binnen de school, samen met u maken onze specialisten een passende schets.

14

KG & Rolf showroom: een wereld vol inspiratie Graag bieden wij u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan onze compleet ingerichte showroom in ons bedrijfspand te Ochten. Binnen deze overzichtelijk ingedeelde showroom, maakt u kennis met een selectie uit ons meubilairaanbod. Ook kunt in ons Onderwijs Informatie Centrum en in de kleurrijk ingerichte themakamers een groot deel van ons assortiment aan (digitale) leermaterialen, methoden en spel- en ontwikkelingsmaterialen bekijken. Bij KG & Rolf valt oneindig veel te zien en te beleven. Onze adviseurs ontvangen u graag!

KG & Rolf biedt u: √ het gemak van one-stop-shopping: alles voor het kind van 0-12 jaar. √ een breed assortiment leermiddelen, methoden, spel- en ontwikkelingsmaterialen, kantoor- en schoolartikelen, creatieve materialen en producten op het gebied van digitaal leren. √ complete inrichtingsoplossingen op maat, met meubilair voor binnen en buiten. √ pedagogisch en didactisch inkoopadvies op basis van de beproefde KG & Rolf-scansystematieken: onderbouwscan, methodescan, speelplaatsscan, meubilairscan, ICT-scan. √ compleet trainingsaanbod voor de persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers. √ in Nederland ontwikkeld en geproduceerd innovatief Rolf-speelgoed en ontwikkelingsmaterialen.

Persoonlijk advies en inrichting op maat Zoals u in de sfeerimpressie in deze brochure heeft kunnen zien, is iedere ruimte weer anders. De adviseurs van KG & Rolf zijn uitstekend opgeleid om u op maat van advies te voorzien, geheel afgestemd op uw eisen en beschikbare budget. Onze inrichtingsspecialisten denken graag met u mee. Zij kennen alle mogelijkheden en maken samen met u een passend voorstel. De getoonde artikelen in deze brochure zijn in verschillende maatvoeringen en kleuren te bestellen. Voor eventuele vragen over het assortiment en de dienstverlening kunt u contact opnemen met uw KG & Rolf-adviseur of met onze klantenservice: 0344 - 647 645, e-mail: verkoop@kgrolf.nl Surf voor meer informatie naar www.kgrolf.nl

Meer dan meubels alleen 15


+

=

‘Bij KG & Rolf voelen wij ons verantwoordelijk om een nadrukkelijke bijdrage te leveren aan de groei, ontwikkeling en scholing van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar, in een omgeving waarin zij de kans krijgen hun talenten te ontdekken en zich optimaal te ontplooien.’

Over KG & Rolf Al meer dan honderd jaar is KG & Rolf producent en leverancier van een breed assortiment spel- en ontwikkelingsmaterialen, creatief materiaal, buitenspeelmateriaal, meubilair, onderwijsleermiddelen en producten op het gebied van digitaal leren. Bij KG & Rolf vinden we het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd te helpen bij hun ontwikkeling, om hen zo de beste kansen te bieden op een goede toekomst.

©KG & Rolf, 012013

KG & Rolf bv Mercuriusweg 14 4051 CV Ochten Postbus 112 4040 DC Kesteren T 0344 647 647 F 0344 647 610 verkoop@kgrolf.nl www.kgrolf.nl

WWW.KGROLF.NL

Meubilairbrochure  

De nieuwe meubilairbrochure van KG & Rolf is uit!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you