Page 1

Tema om

At sige goddag og farvel

22007

Hvad er det bedste du har fået? Hvad er det værste du har mistet?

Interview med Sebastian fra SEB

Jens viser rundt i Diskoklubben

Læs også om Vores jord, vores ansvar? Sådan laver du luftbomber Børn skal vide, de kan tro Anmeldelse af ”Ballade om den forsvundne mumie” Den lille hjernevrider… og meget mere


Nr. 2/2007 Ansvarshavende redaktør: Bodil C. Andersen T: 50 80 70 28 E: ba@kfum-kfuk.dk Redaktion: Carsten Refshauge E: cr@kfum-kfuk.dk Anders Stubkjær Immersen E: ai@kfum-kfuk.dk Kylle Bjerre E: kylle@kfum-kfuk.dk Louise Refshauge E: louise@kfum-kfuk.dk Lise Jensen E: lise@kfum-kfuk.dk Ansvarshavende udgiver: KFUM og KFUK i Danmark Kommunikationskonsulent Astrid Bjørg Mortensen Valby Langgade 19 2500 Valby E: abm@kfum-kfuk.dk T: 36 14 15 37 Kontakt redaktionen: bricks-redaktion@kfum-kfuk.dk BRICKS på nettet: www.BRICKSnet.dk Foto: Morten Larsen, Bjarne B. Hermansen, Nicolaj S. Hørlyck, Bodil C. Andersen, Flemming Staal, Gorm S. Petersen, Kylle Bjerre, Marianne C. Andesen, Jacob Refshauge, Anders S. Immersen, Rikke Bregnhøj, Carsten Refshauge, Marie Nebel, David Christensen, Rasmus L. Pedersen og Istockphoto Layout: Kathrine Winther Iversen og Pernille Rosenbak Hansen Forsidefoto: Rune Hansen Tryk: Reklametryk Formål for KFUM og KFUK i Danmark: KFUM og KFUK er en børne- og ungdomsorganisation, som har til formål at forkynde evangeliet om Jesus Kristus. Forkyndelsen finder sted blandt børn, unge og voksne ud fra Bibelen, til styrkelse af tro og fællesskab, til deltagelse i menighedens liv, i mission og tjeneste, og til ansvar og medindflydelse i forening, kirke og samfund. KFUM og KFUKs grundlag er bekendelsen til den treenige Gud. Gud sendte sin Søn for at frelse verden, og Gud sender sin Ånd for at oplyse og vejlede, så mennesker sendes ud med evangeliet. Denne sendelse ser KFUM og KFUK sig som en del af. KFUM og KFUK er en økumenisk bevægelse, der bygger på folkekirkens evangelisk-lutherske lære.

Goddag ! l e v r og fa Har du tænkt over, hvor mange gange i løbet af bare én dag, du siger goddag og farvel? Når du står op, siger du godmorgen, farvel når du tager i skole, goddag til dem henne i skolen, farvel når du går hjem, goddag når du kommer du hjem, farvel når du tager af sted til en af dine fritidsinteresser, osv. Nogle gange sker der større ting i livet, hvor man må sige goddag til noget eller nogen, der bliver en del af ens liv, f.eks. hvis man får en ny lillebror eller -søster. Nogle gange sker der større ting i livet, hvor man må sige farvel til noget eller nogen man holdt af; f.eks. hvis man skal flytte, hvis ens forældre bliver skilt eller hvis nogen man holder af dør. Alt bliver anderledes når man oplever store goddag´er og farvel´ler i sit liv. Gud har ikke lovet os at livet skulle være let, men Han har lovet, at Han vil være med os uanset, hvad vi oplever.

Kylle Bjerre

PS:

Det kan være, du bruger goddag og farvel helt automatisk, men prøv at tænk over hvordan du bruger dem... bare én dag.


BRICKS snakker med...

Sebastian fra SEB Af ba@kfum-kfuk.dk

SEB vandt i 2006 både det danske og det nordiske MGP. Vi har snakket med Sebastian fra SEB om kærester, om at blive genkendt på gaden og om drømme. Hvordan var det at vinde det nordiske MGP?

Er der mange, der gerne vil være kærester med jer nu?

Det var helt vildt! Vi kunne ikke rigtig se pointtavlen, derfor gik det ikke rigtigt op for os – før der var nogen der sagde: ”I har vundet, I har vundet!”

Ja, der er rigtig mange, he he...

Tror du på Gud? Jeg tror på, at der er nogen deroppe – så ja lidt.

Hvordan er det at blive kendt? Det er fedt til koncerter og andre arrangementer, men ind imellem kan det være lidt irriterende. Jeg har lige været på ferie, hvor jeg bare havde brug for at slappe af – og så er det lidt irriterende at skulle skrive autografer og alt det andet.

Hvis du kunne få ét ønske opfyldt, hvad ville du så ønske? At jeg kan blive ved med at lave musik og have det lige så fedt, som jeg har haft det indtil nu, samt at få lov til at lave vores egen plade.

SEB består af Sebastian, 13 år, Magnus, 16 år, og Mathias, 13 år.

Du kan høre SEBs musik på ”MGP” 2006 CD´en og på CD´en ”De tre vindere”

Læs mere om MGP på www.BRICKSnet.dk


o r t n a k e d t a , e id v l a Børn sk

Nyt slogan:

k n og Nicolaj S. Hø rlyc Af Ast rid B. Mortense

Nogen tror de ved – andre ved de tror. KFUM og KFUK synes, børn skal vide noget om kristendommen og det, man kan tro på som kristen. Derfor har de fundet på det nye slogan: Børn skal vide, at de kan tro! Men hvad siger børnene selv? BRICKS har spurgt Signe og Astrid fra Hellerup nord for København:

Signe, 11 år

Skal man vide noget for at kunne tro på Gud? Man skal da i det mindste vide noget om Jesus.

Skal man vide noget for at kunne tro på Gud? Man behøver faktisk ikke at vide så meget for at tro på Gud, men hvis man gerne vil gå op i det, så er det godt at vide noget. Jeg har en veninde som går meget op i at tro og som ved en masse om det med Gud.

Hvad skal man vide? Man er nødt til at vide hvem Jesus var, og hvad han gjorde.

Hvad skal man vide? Man skal vide, at man ikke må bande og lyve og, at man skal være gode ved hinanden og ikke drille.

Hvor ved du det, som du ved om kristendommen, fra? Det ved jeg fra KFUM og KFUK og fra minikonfirmandundervisningen, men jeg snakker også nogen gange med min familie om det, specielt hvis vi er til barnedåb eller sådan noget.

Hvor ved du det, som du ved om kristendommen, fra? Det meste jeg ved, har jeg hørt til KFUM og KFUK, men noget ved jeg også fra min veninde. Nogle gange går jeg også i kirke med mine forældre og næste gang vil jeg prøve at spise det der brød, for nu ved jeg hvad det betyder.

Hvad betyder det i din hverdag at tro på Gud? Jeg beder nogle gange til Gud hvis der er noget jeg synes der skal ske eller der ikke skal ske. Jeg bad engang til Gud om, at min Morfar skulle få det bedre og næste dag sagde han, at det var den bedste dag han havde haft i lang tid. Jeg tror, at det hjælper at bede til Gud.

Hvad betyder det i din hverdag at tro? Nogen gange om eftermiddagen kan jeg godt finde på at bede til Gud. Jeg har også prøvet at bede om at få en kæreste, he he.

Astrid, 10 år


En bil for børn Af Astrid Bjørg Mortensen

Anna skal hele foråret køre rundt og besøge foreninger og klubber i KFUM og KFUK. Hun kører rundt i en rigtig lækker bil, der er fyldt med sjove ting. Anna glæder sig meget til at møde en masse børn – og hun regner med at blive vildt god til at gøgle og lege med alle tingene i bilen og traileren.

Vil din klub gerne have besøg af bilen, så få din leder til at kontakte Anna på 60 21 44 07 eller bornebil@kfum-kfuk.dk

Medlemsbutikken

Pung

40,-

Sort pung i kraftig polyester med broderet logo i farver. Pungen har alt det der bare skal være. Der er blads til billeder og flere kreditkort samt et godt møntrum med lynlås.

www.kfum-kfuk.dk/medlemsbutikken


Hver gang nogen dør, går der et stykke af hjertet

Af kylle@kfum-kfuk.dk

Du skal nu møde nogle børn, der har mistet deres far, mor eller en søskende. Der er ikke mange der tør spørge, hvordan de har det, og ikke mange der tør høre, hvad de svarer. Men hvordan er det at miste en man holder meget af? Børnene fra sorggruppen ”Børneliv” fortæller:

Benjamin, 11 år: Jeg har vænnet mig til det, nu er det snart seks år siden. Men nogle gange kan det godt gøre ondt alligevel. Hver gang nogen dør, er det som om, der går et stykke af hjertet, og hver gang man får en ny ven, er det som om, der gror et nyt stykke på, men det er ikke lige så stort.

Julie, 10 år: Solen begyndte at skinne. Jeg tænkte, at det var døren til Himlen der åbnede. Jeg føler mig hel igen, fordi min mor har fundet sig en kæreste, og vi er blevet en familie igen.

Mette, 8 år: Jeg følte, at jorden var ved at gå under. Jeg følte, at min far stadig var hos mig, men jeg kunne bare ikke se ham. Til begravelsen blev jeg bange for, at det var en drøm eller, at jeg var ved at blive skør. Jeg var bange for hvor den døde kom hen. Jeg fik at vide af min mor, at det er bedre at være i Himlen, end at være her og lide.

Morten, 13 år: Da det skete var jeg helt knust. Vi mærkede på hans krop, og kunne mærke, at han var fuldstændig kold. Jeg følte, der blev revet noget af mit hjerte. Jeg blev også vred.

Carina, 16 år: Det var bare tomt, der gik så mange tanker igennem mit hoved. Tanken om aldrig at få ham tilbage igen, gør mig bange. Jeg føler stadigvæk ikke, at det er virkeligt. Jeg har gemt beskeder fra ham på min mobil.

L


Livet

Af kylle@kfum-kfuk.dk

Livet forandrer sig for altid Ingeborg mødes med børnene i sorggruppen ”Børneliv”. Børnene har mistet mor, far eller en søskende. Sorggruppen ”Børneliv” Ingeborg fortæller: ”Vores gruppe hedder ”Børneliv”, fordi der stadig er masser af livskraft i børnene. De lever med det der er sket i deres liv. Selvfølgelig er de kede af det, bange og vrede over det der er sket. Og dét er vi sammen om i gruppen.”

Man er ikke alene i verden Livet forandrer sig for altid, når far, mor, søster eller bror dør. Den sorg, man oplever, har man brug for at dele med andre. Og de andre i sorggruppen kender selv til alle de forskellige følelser, man kommer igennem.

Børnene er eksperter ”Børnene er gode til at hjælpe hinanden, fordi de kender til det hinanden oplever. Børnene kommer i ”Børneliv” i en periode i deres liv, hvor de henter kræfter fra hinanden, og giver kræfter videre til hinanden”, slutter Ingeborg.

”Børneliv”: � Ledes af Ingeborg Kastberg, som er præst og Kaj Kristensen, som er pædagog. � Børnene er 8-17 år, der er plads til 10 i gruppen � De mødes en gang om måneden i Sdr. Vilstrup ved Haderslev.

På Kræftens Bekæmpelses hjemmeside kan du se hvor der findes sorggrupper i Danmark: www.cancer.dk/sundskole/ omsorg/sorggrupper/


Af k

k f u m - k f uk ylle@ .dk

Jakob, 14 år Hos Gud er der ingen skygger og ingen ondskab.

Carina, 16 år Hvis jeg engang dør, hvordan skal jeg så møde ham igen? Kan han kende mig? Er han vokset? Er han gammel eller har han samme alder, som da han døde?

Mette, 8 år I himlen græder man ikke, og der findes ikke noget dårligt.

H vo r d a n e r d e r mon i Himlen? Hvad tænker man om døden, Gud og Himlen, når en man holder af er død?

Benjamin, 11 år Jeg tror, at Gud tager imod de døde. Deres sjæle er levende - også indeni vores hjerte, fordi vi elsker dem.

Morten, 13 år Hos Gud må der være huse eller noget i den stil – de skal jo have noget at bo i.

Janne, 16 år Jeg forestiller mig, at der altid er sol og altid lyst i Himlen.

Når nogen dør fra én kan man godt blive vred på Gud og holde op med at bede og holde op med at tro på Ham. Sådan er der nogle børn i ”Børneliv”, der har det. Jeg kan godt forstå dem! Alligevel synes jeg, det er godt at vide, at Gud aldrig holder op med at tro på os.


t bedste Hvad er de du har fået? t værste Hvad er de t? du har miste

SPØRGER kfu Af louise@k fum-

k.dk

Anna Bit sch, 10 år

"Det bedste jeg har fåe t er en trampolin af mor og far. Det værste er, at jeg har mis tet en kammerat som boede tæt på. Nu kender jeg hende ikke mere."

O li v e

r Ro

s end "Det væ al, 10 rste je år g ha r m f ød t a is te t e lt for t r min li idlig t, De t be llesøs s å hu n dste je te r Le d ø d e. g ha r a, d e r d e r nu f blev å e t e r s ek er min s år." a nde n lillesø s te r L a u r a,

Andreas Kromann, 10 år "Det bedste jeg har fået er min seng og min PSP (Playstation Portable, red.) Det værste var da jeg mistede alle mine nøgler i en sandkasse og ikke kunne finde dem igen."

g, 9 år rekt Nordbor der altid nogen Edith Engelb in familie. Så er

har fået er m Det bedste jeg . ha´ det rart med nde Emma, jeg kan lege og allerbedste veni in m er t te is m r ha av n. Det værste jeg over til Københ Kolding og helt a fr t tte fly er som

Peter Bitsch, 8 år "Til min fødselsdag fik jeg en computer af mor og far. Det er det bedste jeg har fået. Jeg mistede engang min cykelnøgle – det var træls, for så skulle jeg gå hjem fra skole."


Af Jacob Langborg Hansen


Hot

Af lise@kfum-kfuk.dk

Hot

At vågne op og tro, det er skoledag, men opdage at det er ferie

Den lille hjernevrider Af Mette Hareskov

Løs rebussen – og send ordet ind til BRICKS på: bricks-redaktion@kfum-kfuk.dk, så trækker vi lod om BRICKS T-shirts blandt de rigtige svar.

At sende gækkebreve

Duften af nybagt kage

At få et grineflip med vennerne

Not

or Not

Påskechokoladeæg

÷

+

Mobning

At træde i en hundelort! Spinat mellem tænderne

÷

At sidde på toilettet og opdage, der ikke er mere toiletpapir tilbage Folk der snakker megahøjt i mobilen, så man ikke kan undgå at høre deres kedelige samtaler

÷


u Luftbomber Af ai@kfum-kfuk.dk

Du skal bruge:  En spand du må skære hul i  En plastikpose  En kniv  En stor elastik  Evt. noget bredt tape

3

Spænd plastikposen ud over spanden og sæt elastikken rundt om. Sørg for at posen sidder rimelig stramt. Du kan eventuelt tape posen fast til spanden – så holder det bedre.

2

Skær et hul i bunden af spanden – få eventuelt din mor eller far til at hjælpe dig.

4

Så er din luftbomber færdig. Ved at slå på posen sender du luftbomber af sted mod det du sigter på. Du kan for eksempel slukke et stearinlys på 3 meters afstand. Prøv at øve lidt med den, så du skyde din far i hovedet med en ordentlig luftbombe når han ligger og sover på sofaen.


Lav din egen filt-broche

1

Start med, at lave tre skabeloner i karton. En stor blomst ca. syv cm, en mellem blomst ca. fem cm og en lille blomst ca. tre cm stor.

2

Tegn skabelonerne over på filten. Den store og lille blomst laves i samme farve, mens mellem blomsten laves i en anden farve.

Dette skal du bruge:  filt, gerne i to farver  perler  sikkerhedsnål  lim  synål  tråd  karton

3

Lim blomsterne sammen. Læg dem forskudt for hinanden, med den store nederst og den mindste øverst.


Af lise@kfum-kfuk.dk

Bogomslag: Peder Bundgaard

Af Rikke Bregnhøj

4

Eftersøgning: Har du set en mumie?

Klip et lille stykke filt ca. 1 x 2 cm. Dette stykke bruges til, at sy sikkerhedsnålen fast bag på blomsten. HUSK, at sy sikkerhedsnålen fast midt på bagsiden af blomsten.

5

Dekorér midten af blomsten med perler. Perlerne kan limes eller syes fast.

Hvad ville du sige, hvis du vågnede midt om natten, ved at der fløj en flagermus rundt i dit værelse, og flagermusen så forvandlede sig til vampyren Dracula? Det er hvad der sker for 11-årige Freddy i bogen Balladen om den forsvundne mumie. En flok uhyrer kidnapper ham, fordi de har brug for hans hjælp til finde deres ven mumien Mummy, der er forsvundet. Uhyrerne er dog slet ikke så drabelige, som skrækhistorierne gør dem til, f.eks. er Dracula gået over til at drikke rød sodavand i stedet for blod. Freddy bliver da også hurtigt venner med uhyrerne og kommer på noget af et eventyr i jagten på mumien. Så hvis du har lyst til et godt grin i påskeferien, så smut ned på biblioteket og spørg efter bogen.

Brochen kan også udformes som andet end en blomst. Tegn for eksempel et dyr eller et hjerte. Dekorationen kan også være andet end perler. Brug gerne knapper og pailletter som pynt.

Titel: Balladen om den forsvundne mumie Forfatter: Dennis Jürgensen Genre: Humoristisk gyser Forlag: Forlaget Tellerup


er Guds e l g hjælpere n E A f M a r i a n n e C . An d e r s e

Engle hjælper Gud med at passe på os mennesker her på jorden – og også på dem vi kender, der er døde. Engle er som de allerbedste venner man kan have. Engle er dem der siger til os, at vi ikke skal være bange… ”Frygt ikke…” og det står der faktisk i Bibelen 365 gange, én gang til hver dag i hele året – smart ikke...

n

Kære Gud Alle dem, der er døde er faktisk levende oppe hos dig, ikk'? Nogen gange er det svært at forstå, hvorfor dem jeg holder af, ikke kan blive her hos mig.

Gud passer på os i Himlen

Jeg ved, at de har det godt hos dig og dine engle...

Himlen… det er jo oppe i skyerne. Vi siger, at når nogen dør kommer de op i Himlen til Gud. Det er et billede på, at den døde er i Guds store, stærke og kærlige hænder. Gud passer på den døde – og vi tror på, at vi skal se alle dem vi holder af igen i Himlen, når vi ”Gud kan selv dør.

hjælpe dig, når du er ked af det. Du kan snakke med Ham.”

– ja, måske er de selv blevet til engle nu? Tak, fordi jeg må snakke med dig - også selvom jeg synes, at det er snyd, at de er hos dig og ikke hos mig.

”Jesus siger: Jeg er verdens lys, den der følger mig skal aldrig vandre i mørke, men have livets lys.”

BRICKS tilbyder som de eneste, den særlige service `Diakonen siger...' for dig. Her udtaler en diakon sig om temaet for bladet. En diakon er en tjener for Gud og mennesker.


Mads er 11 år, han har syv søskende: seks der i live, og en lillebror der er død. Mads´ lillebror Jens døde da Mads var tre år, så han kender godt til det, at miste en man holder af. Mads har også lige mistet sin ørkenrotte Mille. Det gjorde ham også ked af det. Nu er det tid til at Mille skal begraves.

Lillebror Jens og ørkenrotten Mille Af cr@kfum-kfuk.dk

Milles begravelse Der bliver gravet et hul som Mille bliver lagt i. To af Mads´ mindre søskende er med til Milles begravelse. De snakker løs: ”Var Mille egentlig en dreng eller en pige?” ”Mor, når du dør, så vil jeg også dø!” Mads synes, de snakker for meget.

En stjerne til Jens Mads var forbi en dag sammen med en ven, hvor de lagde en stjerne ved gravs tenen, den ligger der stadig sammen med de ting andre i familien har lagt.

Vi besøger Jens Vi går over på kirkegården, hvor Mads´ lillebror ligger begravet. Jens blev kun en dag gammel, så døde han. Mads har set nogle billeder af ham - med blå læber. Mads og hans familie er glade for gravstedet, det giver dem mulighed for at gå hen og besøge Jens.

Gud og Himlen Mads tænker nogle gange på døden. ”Når man dør kommer man i himlen, der er Gud”: siger Mads. ”Gud er større end os. Sådan ligesom en flagstang eller en kirke er større end os. I himlen er der fuld af engle, der er godt at være.”


PANELET Vores jord, vores ansvar? bj m

an d

H r. a, 13 å

Kan vi gøre noget for at passe noget bedre på miljøet og naturen? Bodil: Man kan lade være med at bygger så mange fabrikker og ingen atomkraftværker, de er særligt slemme.

y

li e ,1 3 år. V iby

ib

Amanda: Jo, jeg tænker nogle gange på det. Vi forurener helt klart for meget. Julie: Al den os fra biler, og især lastbiler, kan da ikke være sund. Bodil: Så er der noget med, at al den forurening opvarmer kloden. Isen smelter og vandet stiger. Stinne: Det er også synd for dyrene. Når der sker et olieudslip fra de store skibe, så bliver alle fiskene og fuglene fuldstændig smurt ind i olie. Verden bliver et grimmere sted at se på.

Ju

Passer vi på vores klode eller er det ikke noget I tænker over?

Sti

V

A

øj

Bli´r ozonlaget tyndere? Skader vi miljøet? Kunne vi passe bedre på vores herlige klode? Er det ikke vores ansvar? Jeg har fanget fire piger til en lille snak om vores klode og den måde vi behandler den på.

er g

Af Marie Nebel

r. nne, 13 å

Stinne: Så kan vi hver især prøve, at lade være med at smide affald alle steder. Det ser frygteligt ud, når der ligger affald på gaden og så er det jo ikke godt for naturen, f.eks. hvis man smider batterier. Bodil: Nogle i klassen siger, at vi da kan være ligeglade med hvordan vi behandler naturen, vi lever jo alligevel ikke, når det engang går hen og bliver rigtig slemt. Jeg mener, at vi også må tænke på dem der kommer efter os.


Børn har også ret til at blive hørt. I hvert blad tager BRICKS et emne op, og hører børns meninger om sagen. Denne gang handler det om forurening og vores ansvar for jordkloden.

dste du i V Af b

u m - k f uk. a@k f dk

at ...

… 58 km2 af Danmarks samlede areal er dækket af jernbaner? Det svarer til 0,1 pct. af det samlede areal.

… en snegl kan sove i op til 3 år?

B

od

il,

13 år. V

iby

Julie: Vi kunne jo også indføre sådan nogle bilfri søndage, hvor man skal tage offentlige transportmidler.

Hvis vi ikke passer på, hvordan tror I så det vil se ud i fremtiden? Julie: Ja, altså ozonlaget vil blive endnu tyndere, måske er det helt væk til sidst. Det vil altså blive varmere og varmere her på jorden. Bodil: Ja, man kalder det global opvarmning, ikke? Det er det man snakker om nu, da isen flere steder er begyndt at smelte. Stinne: Så kommer der oversvømmelse, og der bliver ikke ret meget plads til os at leve på. Alle: Vi bliver altså nødt til at tænke på naturen og hvordan vi behandler den – også selvom det måske ikke bliver et problem mens vi lever her.

… gennem tiden har man under flere krige anvendt konservesdåser som ammunition, når man løb tør for kanonkugler?

… øjet på en struds er meget større end dens hjerne?

… den længste flyvetur som er målt for en høne er på 13 sekunder?

kænguruer kan ikke gå baglæns?

… hajer kan høre lyde i vandet på flere kilometers afstand, men de kan ikke se mere end omkring 20 meter frem?

… det er umuligt at nyse med åbne øjne?


KFUM og KFUK i Danmark Valby Langgade 19

Magasinpost

2500 Valby I.D.nr.: 11500

b u l k n i d g i m s i V n i Kolding – på besøg i Diskoklubbe

s Ra

v n er 12 å r og

n Je

bo

Han fortæller mig, at Diskoklubben mødes den første fredag i måneden og hører musik sammen, danser, slapper af, køber slik i slikboden og spiller playstation eller bordfodbold. Nogle gange er der et tema for aftenen. For eksempel har der

været fastelavnstema, juletema, besøg af stuntman og besøg af Ten Sing.

r. Bjer t ved K r i Sd olding

”Den fedeste oplevelse jeg har haft i Diskoklubben var, da jeg holdt fødselsdag for klassen hernede. Så startede vi med at spise pizza sammen og så var hele klassen med til disko bagefter. Jeg sang en sang foran klassen – det var vildt! Ellers kan jeg godt lide, når vi danser limbo eller stopdans.” Da Jens er færdig med at snakke med mig, går han ind og finder vennerne igen, så de kan nå alle de ting de gerne vil, inden de skal hjem. e d v en ge ud m n æ h t a dt athias Det er fe eter og M P , n o im ne r ne S

S å e r de r dø mt b ordfod

Se mere på www.kolding.diskoklubben.dk

bold…

Af louise@kfum-kfuk.dk

Denne fredag aften besøger jeg Diskoklubben i Kolding. Jens vil vise mig rundt.

BRICKS nr. 2, 2007  

BRICKS er et kristent børneblad, som udgives af KFUM og KFUK i Danmark.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you