Page 1

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig!


Välkommen till en sommarupplevelse med vänskap och minnen för livet! På Ängsholmens populära sommarläger är varje dag ett äventyr. Du får göra en massa roliga aktiviteter, knyta nya vänskapsband och uppleva den alldeles särskilda gemenskap som är unik för vårt läger, och som gör att många deltagare kommer tillbaka år efter år.

VÅRA LÄGER SOMMARLÄGER

4 perioder (P1, P2, P3 och P4) På våra klassiska sommarläger är dagarna fyllda med roliga och spännande aktivitetspass, t.ex. segling, paddling, pyssel m.m. På kvällarna samlas hela lägret för gemensamma kvällsaktiviteter, t.ex. lägerbål, disco eller flaggjakt. Självklart finns det även tid för bad och skönt sommarlovshäng!

SEGLARLÄGER På vårt Seglarläger fokuserar vi till nästan 100 % på segling! Vi seglar Laser Bahia, Laser Bug och Avanti varje dag. En av dagarna gör vi en längre äventyrssegling. Du får även prova på klassiska Ängsholmsaktiviteter som paddling, höghöjdsaktiviteter, pyssel, lägerbål med mera. Lägret passar både nybörjare och fortsättare.

SKAPANDELÄGER

Vill du prova på hur det är att måla, spraya, trycka, sjunga, spela instrument, dansa och spela teater? Då är vårt skapandeläger något för dig! Här får du använda din fantasi och vara kreativ. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av bild/musik/drama. Under lägret kommer vi även att ta del av andra äventyr som Ängsholmen har att erbjuda, t.ex. höghöjdsaktiviteter och vattenaktiviteter.


DAGLÄGER Välkommen ut på dagläger med Sköna Dar! Vill du segla, paddla, bada, klättra, grilla, spela volleyboll och fotboll, fiska eller bara hänga med polarna på skolloven? Då ska du haka på Sköna Dar ut i skärgården! Vi håller till på Ängsholmen under terminerna och på sommaren på Björnö. För att åka på dagläger behöver du bara vara medlem. Vill du veta mer gå in på www.skonadar.se eller kontakta Sanna Skarsgård på Sanna@central.kfuk-kfum.se eller tel: 0768 415898.

KONFIRMATIONSLÄGER Vill du uppleva en oförglömlig konfirmation i skärgården? Vill du varva din konfirmationsundervisning med segling, paddling, höghöjdsaktiviteter, musik, pyssel och mycket mer? Vill du delta i andakter under bar himmel, prata om stort och smått med dina ledare och alla nya vänner? Då ska du konfirmera dig på Ängsholmen! 2014 års läger är fullt, det går dock bra att ställa sig i kö. Vi tar emot anmälningar för 2015. Anmäl dig i god tid!

LÄGERPERIODER 2014 Period 1

12-17/6

8-11 år

3 050 kr

6 dagar

Period 2

19/6-1/7

12-15 år

5 900 kr

13 dagar

3-21/7

Född 1999

13 700 kr*

19 dagar

23-28/7

9-12 år

3 050 kr

6 dagar

Konfa Period 3 Period 4

30/7-11/8

12-15 år

5 900 kr

13 dagar

Seglarläger

13-18/8

10-15 år

2 600 kr

5 dagar

Skapandeläger

13-18/8

10-15 år

2 600 kr

5 dagar * exkl clearing

Välkommen med din anmälan från den 15/1! REDUCERING AV LÄGERAVGIFTEN

Vi vill att alla barn ska kunna åka på läger. Genom fondmedel som KFUM Ängsholmen söker har föräldrar möjlighet till reducerad avgift. Ansökningsblankett och mer information på vår hemsida: www.angsholmen.org


TILL FÖRÄLDRAR KFUM Ängsholmen har bedrivit läger på ön Ängsholmen ända sedan 1963. Med mångårig erfarenhet vet vi hur man skapar ett roligt och spännande läger. Ledarna hos oss arbetar ideellt och många av dem har själva varit på läger hos oss som barn. Nu vill de ge fler chansen till en oförglömlig upplevelse.

BOENDE

Deltagarna bor i nio knuttimrade hyddor i två olika byar. Nio deltagare bor i varje hydda tillsammans med en hyddledare.

LEDARE

På Ängsholmen arbetar ca 30 ledare varje period med arbetsuppgifter som hyddledare, aktivitetsinstruktör, köksledare m.m. Det innebär en ledare på 3 deltagare vilket ger god kvalitet vad det gäller aktiviteter och trygghet för deltagarna. Ledarna har genomgått ett flertal utbildningar i bl.a. ledarskap, första hjälpen, brandskydd m.m.

MAT

Från vårt kök serverar vi hemlagad mat och hembakat bröd. Vi äter tre mål mat om dagen samt ett kvällsfika. Alla hjälps åt med diskning och städning.

BARN MED SÄRSKILDA BEHOV

På flera perioder tar vi emot barn med särskilda behov. Kontakta kansliet för mer info.

ANMÄLAN

Sker via Ängsholmens hemsida: www.angsholmen.org. Anmälan öppnar den 15 januari kl 12:00 på dagen. Har du inte har tillgång till internet, kontakta kansliet för anmälan.

BEKRÄFTELSE PÅ DIN ANMÄLAN

Platserna tilldelas i turordning. Du får besked direkt på skärmen vid anmälan. Har ditt barn fått plats ska du betala anmälningsavgiften inom 5 bankdagar. Annars kan platsen gå till någon annan. Har ditt barn fått en reservplats hör vi av oss via mail så fort en plats blir ledig.

ANMÄLNINGSAVGIFT 500 kr

Betalar du vid anmälan på webben, med bankkort eller kreditkort. Du behöver bara betala anmälningsavgiften om ditt barn fått en plats. I lägeravgiften ingår medlemskap i KFUM Ängsholmen.


LÄGERINFORMATION

Vi sänder mer information i brev, i god tid före lägerstart angående resor, tider och program. Ta även för vana att besöka vår hemsida ibland, www.angsholmen.org.

BESÖKSDAG

Vi inbjuder föräldrar och deltagare till besöksdag på Ängsholmen under våren. Datum kommer att annonseras på hemsidan och i nyhetsbrev. Vill du prenumenera på Ängsholmens nyhetsbrev? Anmäl dig på hemsidan.

FÖRSÄKRINGAR

Olycksfallsförsäkring ingår i lägeravgiften. Eventuell ansvarsförsäkring bör tecknas av respektive målsman, om sådan inte ingår i hemförsäkringen.

AVBOKNING

Senast 14 dagar innan lägerstart återbetalas allt utom anmälningsavgiften. Senare än 14 dagar sker endast återbetalning enligt ovan mot uppvisande av läkarintyg. Avbokning sker endast via mail till kansliet@angsholmen.org.

KFUM Ängsholmen

KFUM Ängsholmens skärgårdsläger är Sveriges äldsta med start på Ingarö 1923. Ön Ängsholmen ligger utanför Värmdö i Stockholms mellersta skärgård. Till ön tar man båt ca 10 min från Boda brygga. KFUM-rörelsen är världens största ungdomsrörelse. Utomlands är rörelsen känd som YMCA-YWCA. KFUM står Kristliga Föreningen av Unga Människor. Inom KFUM jobbar vi enligt BODY. MIND. SPIRIT, vilket betyder att vi fokuserar på hela människan. Det handlar om fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion. På Ängsholmen tar sig detta bl.a. uttryck i den bredd av aktiviteter som vi erbjuder, samt att vi välkomnar alla människor till Ängsholmen, oavsett bakgrund eller tro.

Frågor eller funderingar?

Ring oss på 08 120 11 483/ 472 Maila oss på kansliet@angsholmen.org Besök oss på Rosengatan 1, T-bana Rådmansgatan Läs mer och boka på www.angsholmen.org


ER

IVITET URVAL AV VÅRA AKT

SEGLING, PADDLING, AR, SAMARBETSÖVNING TER, HÖGHÖJDSAKTIVITE D, SKAPANDE, PYSSEL, BA USIK, IDROTT, LEK, BASTU, M AG TEATER, FISKE, TEMAD & LÄGERBÅL M.M. en På Ängsholmen finns äv l enklare bollplaner för til och exempel fotboll, basket volleyboll.

KFUM Ängsholmen

Rosengatan 1, 111 40 Stockholm, Sweden Tel. +46 8 120 114 83 / 72, Org.nr. 802402-0862 Epost: kansliet@angsholmen.org

www.angsholmen.org

Ängsholmen folder 20114  

Sommarläger 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you