Page 1

Naturliv for småbørnsfamilier Vil du lave events for småbørnsfamilier i samarbejde med andre frivillige?


om os

STEP 1: Find sammen med andre frivillige

Projektet Naturliv for Småbørnsfamilier vil give småbørnsfamilier sjove og hyggelige naturoplevelser i deres lokalområde. Det vil foregå gennem lokale events rundt omkring i Danmark, der arrangeres af lokale netværk af frivillige fra KFUM-Spejderne i Danmark, Ungdommens Røde Kors og Natur & Ungdom. Målgruppen for Naturliv for Småbørnsfamilier er især de fami­lier, der ikke selv finder vej ud i naturen.

Find sammen med en gruppe andre frivillige, der vil være med til at lave events. Gruppen skal både stå for at planlægge og afholde events. Hvor mange i vil være, er helt op til jer, men der skal helst være mindst én frivillig fra hver af de tre organisationer (KFUM-Spejderne, Natur&Ungdom og Ungdommens Røde Kors).

I denne folder får du et hurtigt overblik over hvordan du kan skabe naturoplevelser for småbørnsfamilier sammen med andre frivillige.

Hvis du har brug for at skabe kontakt til andre frivillige i dit lokalområde, står vi klar til at hjælpe. Før i begynder at planlægge første event er det en god ide at holde et møde, hvor i lærer hinanden at kende.


Step 2: PlanlÆg event

Step 3: Find småbørnsfamilier

Når i har fået etableret en gruppe af frivillige skal i igang med at planlægge det første event. Det gør i bedst ved at holde et planlægningsmøde, hvor i blandt andet tager stilling til følgende:

Når i har besluttet hvor og hvornår i vil afholde eventen er det tid til at invitere småbørnsfamilierne.

Hvor skal eventet foregå. Det er vigtigt at vælge et sted, der ligger tæt på småbørnsfamiliernes hjem. Det kan for eksempel være en græsplæne mellem nogle boligblokke. Hvornår skal eventet foregå. Det er en god idé at planlægge en fast tid og sted for alle jeres events. Det kan være den sidste søndag i måneden fra klokken 10-14. Hvad vil i lave til eventen. I kan vælge 2-3 aktiviteter fra det mate­ riale, som i har fået. Det er også en god idé at planlægge noget mad, der kan tilberedes over bål, for eksempel pandekager. Mange forældre vil sætte pris på en kop kaffe. Til sidst skal i fordele opgaverne mellem jer. I kan også fordele ansvarsroller. Der kan for eksempel være en tovholder, én materiale­ ansvarlig, én indkøbsansvarlig og én, der kontakter småbørnsfamilierne og finder flere frivillige.

Naturliv for Småbørnsfamilier har særligt fokus på de familier, der ikke har så mange ressourcer og derfor ikke kommer ud i naturen. I kan for eksempel tage kontakt til den lokale børnehave, bolig­sociale medarbejdere og sundhedsplejersker, som kan hjælpe jer med at komme i kontakt med småbørnsfamilierne. Det er også en god idé at hænge plakater op og dele flyers ud i lokalområdet.


Step 4: Hold et fantastisk event … og gør det samme igen et par uger eller en måned senere. Brug jeres erfaringer fra første event i planlægningen og afholdelsen af efterfølgende events. Hvis i har brug for mere information, så kan i finde det på hjemmesiden naturlivforsmåbørnsfamilier.dk. Her finder i en udvidet version af guiden til frivillige, samt navne og kontaktoplysninger på de medarbejdere, der er tilknyttet projektet og som altid står klar til at hjælpe.


Projektet er finansieret af Nordea-fonden og Friluftsrådet

Natur ungdom Projekt Naturliv for Småbørnsfamilier er et samarbejde mellem KFUM-Spejderne i Danmark, Natur & Ungdom og Ungdommens Røde Kors.

Naturliv - Frivilligguide  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you