Velkommen som tropspejder

Page 1

t e v e l b r e u d , t Fed t ro ps pej de r!


Spejderloven En spejder, lytter til Guds ord er hjælpsom respekterer andre værner naturen er til at stole på tager medansvar finder sin egen mening

Fedt, du er blevet tropspejder! Nu kan du komme på Roland-kurser, du kan komme ud at rejse med Spejder-Rejser, eller på kanotur med de andre i troppen, det er op til dig og din patrulje. Som spejder kommer du stadig ud i naturen, du kommer til at arbejde sammen med din patrulje, men du får mere ansvar og mere frihed. Forhåbentlig vil al den frihed føre til federe aktiviteter og større oplevelser. Det vil tiden vise indtil da kan du læse mere om dine nye muligheder som tropsspejder.


Pat r u l j e l iv Som tropsspejder skal du lave endnu mere sammen med din patrulje. I planlægger og bestemmer selv hvad I skal lave. Det giver en masse fede oplevelser som I har selv har været med til at lave, og et endnu tættere sammenhold.

Sk riv for sco u t zo ne .d ScoutZone

Scoutzone.dk er stedet, hvor du kan få de bedste gode råd til rengøring af gryder, og hvordan man får en lejrkæreste. Det er også her at du kan få de seneste spejdernyheder og følge med i, hvad der sker. Har du selv en lille journalist eller blogger gemt i maven kan du også selv skrive for Scoutzone.

k!

Skriv til scoutzone@kfumspejderne.dk, hvis du har lyst til at blive en del af en sjov redaktion.


Tag på kursus og sæt skub i din personlige udvikling Kurserne er vilde oplevelser med fokus på udfordringer og ny læring

En masse ungdomskurser

Det er nu, du for alvor kan sætte skub i din personlige udvikling og samtidig møde nye spejdervenner ved at tage på ungdomskursus. Kurserne giver vilde oplevelser med fokus på udfordringer og ny læring. KFUMSpejderne tilbyder en række kurser, som du kan vælge imellem – eller du kan tage hele rækken i løbet af de kommende år.

Få overblik over alle arrangementer

Du kan finde alle årets kurser i arrangementskalenderen. Her kan du også læse om alle de andre spændende arrangementer, både i Danmark og i udlandet, som du kan deltage i.


Rejs ud med Spejder-Rejser

Andre udlandsmuligheder

Hvis du drømmer om at opleve verden og møde nye spejdervenner samtidig, så er spejder-rejser.dk hjemmesiden for dig. Her finder du årets rejsetilbud fra spejdernes eget rejsebureau. Turene bliver arrangeret som grupperejser, så du har altid nogen at følges med, og I får mulighed for at opleve ting, som andre turister ikke får adgang til.

KFUM-Spejderne giver også mulighed for en lang række andre internationale muligheder. F.eks. kan du blive udvekslingsspejder i Australien med The Scout International Student Exchange Programme. Mange af mulighederne dukker op på KFUM-Spejdernes facebook, men hvis du skal have hjælp til en specifik mulighed kan du skrive til KFUM-Spejdernes Internationale sekretær på: international@kfumspejderne.dk.

55o NO R D - e n et t t e n å p ik t u b r e d j e sp Hos internetbutikken www.55nord.dk , kan du købe uniformer og andre særlige KFUMSpejder ting, som gør både børn og forældre helt klar til at tage på ture og lejre. KFUM-Spejderne ejer 55°NORD sammen med FDF. I butikken finder du alt, hvad du har brug for for at kunne leve et aktivt friluftsliv – rygsække, soveposer, fodtøj og lækkert tøj fra nogle af verdens førende producenter.

Når du handler hos 55°NORD er du samtidig med til at støtte KFUM-Spejderne, for overskuddet fra butikken deles ligeligt mellem de to ejere. Hvert år giver det ekstra penge til gode spejderaktiviteter. PÅ SE DET STORE UDVALG WW W.55NORD.DK


Til din e fo r æ l d r e Alle ledere i KFUM-Spejderne arbejder frivilligt for at give de mange spejdere læring og oplevelser for livet. Du kan også være med til at give en hjælpende hånd – tag en snak med lederne og hør, om ikke de kunne bruge ekstra hjælp.

og et af de t he r: n ed m e lp æ hj n ka M åske du Deltagelse på weekendture og lejre Turene er tit det, spejderne nævner som deres allerbedste oplevelser. For at det skal være sjovt for alle at være af sted, er det tit rart, at der er flere voksne med. Det kan godt være svært at forklare at du ikke kommer med for at overvåge, men for at hjælpe og samtidig få gode spejderoplevelser.

Oprydning i hytten eller på grunden Lederne bruger deres frivillige tid sammen med børnene, og derfor kan det nogen gange være svært også at nå at slå græsset, gøre hovedrent i hytten eller lignende. Hvis du har en time eller to til overs, må du meget gerne bruge den på den slags praktiske opgaver.

Loppemarked, Sankt Hans eller et andet arrangement Spejderne laver forskellige arrangementer for at tjene penge til lejre og udstyr. Du kan hjælpe – eksempelvis med kørsel eller ved at passe en bod.

Madlavning eller kagebagning Når spejderne holder forældremøder, kan det være lækkert med lidt mad eller en kage. Det gælder også til loppemarkeder eller andre arrangementer, så hvis du har tid og er glad for at være i køkkenet, er der rig mulighed for at give en hånd med.

Grupperådet

Grupperådet er de lokale spejderes øverste myndighed og tager stilling til, hvordan spejderarbejdet skal udvikles. Som forælder kan du blive en del af grupperådet – det fortæller spejderlederen gerne mere om.

De ugentlige møder Det kan nogle gange være en udfordring for gruppen at få ledere nok til de mange børn, der gerne vil være spejdere. Hvis du har mulighed for at deltage på det ugentlige spejdermøde, kan du blive lederassistent og hjælpe til med at planlægge og gennemføre mødet.

Hjælp os m ed at bli ve de t! synlig e i lokalom rå Kontakt til de lokale medier Hvis du har en journalist gemt i maven, kan du hjælpe spejderne med at blive mere synlige i lokalområdet. Du kan for eksempel skrive pressemeddelelser, lave opslag til biblioteket eller hjælpe til med hjemmesiden og/eller Facebook.

Vil du gerne være med, eller vil du vide mere? www.kfum-spejderne.dk Find os også på www.facebook.dk/kfum-spejderne

Fotografi: Anders Kongsted, Christian Buhl Sørensen, Emil Munthe, Henrik Rosenkilde, Jakob Vibe, Jesper Toft, Jette Krogh Karmark, Kirstine Mose Schade, Lisbeth Simonsen, Malene Hald, Johny Kristensen, Thomas Bang og Fotopatruljen.


Sammen rykker vi verden – med vilje


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.