Page 1

#2

Vinterpadling

hvorfor Padle om vinteren? Et Motivasjons dokument


Vinterpadling

Hvorfor vinterpadling? ”Vi bor i verdens beste land for padling”. Denne påstanden er etter vårt skjønn ikke bare sann om våren, sommeren og høsten. Den er like sann om vinteren! Vi har jo både havet og fjorden for oss selv på denne tiden av året. Er det ikke merkelig at store cabincruisere, med varmtvannsbereder og dusj, noen har visst boblebad også (sprøtt), ikke kan brukes om vinteren? Vel, vi skal ikke klage, fint for oss at båtene ligger ”stand by”. Noen av oss liker store bølger og rufsevær. Det er jo ikke helt uten grunn at noen ferieturister kommer hit til lands for å oppleve kontraster i vær. Om vi liker bølger og storm eller ikke så vil det for de fleste padlere være de blikkstille vinter dagene, med det krystallklare vannet som gjør at vi pakker kajakker frem, laster opp og sjøsetter - , til en fred du kanskje aldri kan få i de andre årstidene.

Men akkurat som fjellvandreren har padleren utfordringer i den kalde og mørke årstiden. Går man seg, dårlig kledd og utstyrt, bort i sommerfjellet har det stort sett små konsekvenser, gjør man det derimot om vinteren er saken en helt annen. Det blir plutselig veldig viktig at man er forberedt både på utstyrsfronten og kunnskapsfronten. Vi som jobber med guiding, kurs og kajakk ser og hører mye rart. Vi hos God Tur tenker at noen myter må avlives. Padling om vinteren ER ikke farlig, men det KAN være det. Vi må ikke svartmale, men ha respekt for elementet og årstiden, samtidig som vi benytter alt det positive denne årstiden har å tilby for oss padlere. I neste utgave kan du lese om det nye vinterkurset vi lanserer, vinteren 2012.

Foto: Kyrre Flotve

Gode produkter for vinterpadleren

Verdens beste undertøy

999,-

NRS Extreme Tørrdrak

4498,-

Verdens beste undertøy

5649,-

Et padlesenter for nye og gamle padlere! www.god-tur.no, info@god-tur.no

Hansker og Hetter, det største utvalget

Priser fra: 398,-


Vinterpadling

Ronny’s østersdrøm Foto: Ronny Riise

Vinteren gir oss noe av det klareste vannet vi får her i Norge, dette gir nye turopplevelser og muligheter. Det er ikke sjelden vi selv ender opp med ganske svimete padling fordi vi ser mer ned i havet enn framover! Det er noe eget ved å kunne kikke gjennom verdens største “glassrute” og oppdage en helt fantastisk jungel av organismer og dyr. Og mange av dem er helt suverene på smak! På bildene er det Thommas Strømmen og Ronny Riise som bruker haukeblikket i en av Ronny’s legendariske østersturer! Turer som har endt opp med så smått legendariske østerskvelder hos serveringsstedene Legal og Bien Bar! Våre japanske venner er helt “gale” etter sjømat og da de fikk snusen i muligheter for østers og kråkebolle på vestlandskysten gikk stemningen i taket og flybilletter ble bestillt. Etter uforglemmelige dager etter inntak av både østers og kråkebolle forstod også vi litt bedre hvilke muligheter denne kysten gir. For japanerne ble det som å komme inn på fiskemarkedet i Tokyo med ubegrenset innkjøpsbudsjett. Prøv vinterens delikatesser!!!

Foto: Ronny Riise Foto: Ronny Riise

Gode produkter for vinterpadleren SPOT 2.0

SPOT Connect

Pris: 2199,-

Pris: 2499,-

Satelittbasert “Nødpeilesender” med muligheter for å angi forskjellige meldinger til familie og venner via satelitt. Suverent sikkerhetsutstyr for dem som er mye på tur! Brukes av bla. Forsvaret, havforskningsinstituttet m.fl Abbonement tilkommer

Et padlesenter for nye og gamle padlere! www.god-tur.no, info@god-tur.no

Endelig muligheter for å sende SMS via satelitt! Samme nødfunksjonalitet som øvrige SPOT produkter, men oppkoblbar med Smarttelefoner.

Abbonement tilkommer


Vinterpadling

VHF/SRC kurs 30. november, kl. 17-20 VHF er uten sammenlikning den mest hensiktsmessige og tryggeste formen for maritim kommunikasjon for padlere. Tenk deg bare hvor mye enklere det er å kalle opp båter lokalt enn å måtte ringe hjelp med telefon fra lang unna! Dette er et kurs for alle, men vi understreker at alle seriøse/profesjonelle turledere og instruktører bør ha dette kurset. Det er lagt opp til en god porsjon egenstudium, boken må leses før man kommer. Vi har inngått et samarbeid med Telenor Maritim Radio om en undervisningspakke for padlere, og eksamen for SRC/VHF. Boken “MAYDAY” for VHF/SRC Sertifikat, og to timer forberedende undervisning inngår i denne pakken på 549,-. Eksamensavgift på kr 695,- tilkommer og skal betales til eksaminator fra Telenor på eget kontonummer. Den må være betalt og kvittering må vises før eksamen. NB! Husk å ta med passfoto. Eksamen foregår ved “Multiple choice” .

Hva koster det: 549,- + eksamensavgift til telenor: 695,Hva er inkludert: - Boken “mayday”, pensumhefte SRC sertifikat - 2 timer forberedende undervisning - En, to evt. 3 kopper ganske god kaffe

Dette kurset samt ekssamen inngår også under årets padlefestival. Fredag 25 mai 2012, kl 17-21 (www.padlefestivalen.no)

Et padlesenter for nye og gamle padlere! www.god-tur.no, info@god-tur.no


Vinterpadling

Les i neste utgave Vinterkurset!!!

Les i neste nummer!!!! Vinterkurset

Vi bestemte oss alt i sommer, men nå blir det offisielt. Vi lanserer tidenes vinterkurs. Et tre dagers kurs der vi bruker de fantastiske områdene vi har vest i havet. Vi ser et behov for å gjøre vinterpadling tryggere, og tar tak i dette med et helt unikt kurs. Overnatting i luksuriøse omgivelser. Servering av lokal mat i tidenes mest sjarmerende bygg. Forbered dere på et pedagogisk og gastronomisk opplegg det slår gnister av! STIKKORD - Risikohåndtering - Forholdsvurdering - Planlegging

- Navigasjon - Kommunikasjon - Risikoreduksjon

- Utstyr - Kuldehåndtering - Myteknusing

Kun 8 plasser hele vinteren 2012 Et padlesenter for nye og gamle padlere! www.god-tur.no, info@god-tur.no

2- vinterpadling, VHF, Østers  

et motivasjonsdokument. anngående padling om vinteren, sanking og det nye kurset

Advertisement