Page 1

TV-chef: En forringet vare Brøndbys sportslige deroute, tilskuerproblemer og hårde konkurrence om tv-seernes gunst har gjort en klart forringet vare, siger chefen for Viasat Sport, Peter Nørrelund FCK-BRØNDBY KEYVAN BAMDEJ Historisk set har kampene mellem FCK og Brøndby været et kæmpe trækplaster for tv-kanalen med rettighederne til at vise dem. For blot tre år fulgte 364.000 seere kampen, men sådan er det ikke længere. Den seneste kamp mellem ærkerivalerne blev kun set af set af godt en tredjedel, 132.000. Netop det seertal var påvirket af, at kampen blev spillet lørdag aften i 30 graders varme. Alligevel mener Peter Nørrelund, chef for Viasat Sport, at mere overordnede parametre har ført til fald i interessen. Tre faktorer har efter hans opfattelse har indflydelse på kampens værdi som tv-produkt: Brøndbys faldende sportslige niveau, tilskuerballade og den skærpede konkurrence på tv-markedet.

»Det er blevet en klart forringet vare. Det vil jeg ikke lægge skjul på«, siger Peter Nørrelund, der opgør mellem FCK og Brøndby altid vil have et enormt potentiale. »Det er Danmarks to ubestridt største klubber. Det er de to klubber i Danmark med størst fanopbakning. Og det er de to storklubber med færrest kilometer imellem sig. Og så tilmed i landets hovedstad. Slut, punktum. Det er et stort opgør, og det vil det altid være. Men når det er sagt, er det klart, at det er uomtvisteligt større, når der er mere en håneretten på spil og tale om en decideret mesterskabskamp som for nogle år tilbage på Brøndby Stadion, da Hjalte Nørregaard scorede i kampens døende sekunder. At det ikke længere er scenariet, afspejler sig jo direkte i både tilskuer- og seertal«, siger sportschefen for Viasat.


»Med flere seere var der også flere indtægter fra blandt andre reklamer i det for os, så det er da klart, at der på den måde er tale om et produkt, der er blevet forringet. Men vi har også en generel udfordring med dansk fodbold og fodbold i det hele taget. Jeg tror, at inden for de sidste ti år er man gået fra 2 til potentielt 30 kampe om ugen, så live fodbold på tv er steget betragteligt. Og det er klart, at der skal dansk fodbold også kæmpe«, siger Peter Nørrelund og ser, at en bedrøvelig tendens til tilskuerballade på det seneste også har haft negativ indflydelse på interessen for kampen mellem FCK og Brøndby.

»Jeg var selv på Brøndby Stadion, da en gruppe FCK-tilhængere begyndte at hælde romerlys ned i hovedet på folk, der sad på tribunen nedenfor. Og når der er sådan nogle få tåber til disse her kampe, som ødelægger det for de mange andre, ja, så var man nødt til at tage nogle restriktioner i anvendelse. Det bakker vi fuldt op om«, siger Peter Nørrelund ud fra den opfattelse, at den slags problemer får folk til opfatte det så farligt at gå til fodbold på stadion eller åndssvagt at følge på tv. sporten@pol.dk

TV-Chef: En forringet vare  

Chef for Viasat Sport Peter Nørrelund siger, at FCK-BIF er en forringet vare