Page 1


Demanager

Waasland-Beveren Magazine Seizoen 2013 - 2014 Editie 5 - 22 september 2013

DirkPoppe

Gratis Uitgave Secretariaat Freethiel: Stadionplein 1 9120 Beveren Tel.: 03 / 750 25 00

Beste supporters,

Secretariaat Puyenbeke: Watermolenstraat 104 9111 Belsele ( St-Niklaas ) Tel.: 03 / 776 32 00 Website: www.waasland-beveren.be Email: info@waasland-beveren.be

Find us on: Waasland-Beveren official

@WaaslandBeveren

Club fotografie: Jean Bonjean Geert Franquet

Voor de derde keer op rij mogen we op de Freethiel een topclub ontvangen op zondagavond. De vorige gelegenheden (Anderlecht en Brugge) waren telkens schitterende wedstrijden die spijtig genoeg niet met het verhoopte resultaat wat betreft puntenwinst konden afgesloten worden. En laat dat nu net zijn waar het schoentje knelt. Wanneer je in eigen huis Gent, KV Mechelen, Anderlecht en Club Brugge ontvangt en op verplaatsing Charleroi, Lierse en Bergen moet bekampen, kunnen er effectief drie verliespartijen ingecalculeerd worden. Dat we echter geen enkele wedstrijd winnend konden afsluiten heeft tot gevolg dat wij nu op de veertiende positie blijven hangen. Natuurlijk zou een driepunter ons onmiddellijk doen aansluiten bij de middenmoot. Het is dan ook in deze gedachtegang dat we de volgende wedstrijd zullen moeten aanpakken: respect voor iedere tegenstrever, maar tevens overtuigd zijn en uitgaan van onze eigen kracht. Ik ben ervan overtuigd dat onze ploeg nog heel wat in haar mars heeft; over de intrinsieke waarde van elk van onze spelers kan niet getwijfeld worden. Een ploeg die een vijftal internationals in haar rangen heeft en daarenboven over nog heel wat jeugdige talenten (20- à 23-jarigen) beschikt moet niet aan struisvogelpolitiek doen, maar resoluut, met de nodige dosis zin voor de realiteit, durven geloven in eigen mogelijkheden.

Redactie:

Beste supporters. Onze trainers, medische staf en spelers zijn enorm hard bezig met hun werk. Het ondankbare maar tegelijkertijd mooie aan de voetbalsport is juist het feit dat niet alles loopt volgens de geleverde inspanningen en voorbereidingen. Er is in dit geval echter maar één weg: nog harder werken, nog beter voorbereiden en met nog meer vertrouwen de wedstrijd aanpakken en spelen. Daarvoor hebben onze verantwoordelijken en spelers ook jullie steun nodig!

Frederik De Weerdt Ward Callens Robin Maes Michael Opgenhaffen David Van Goethem Glenn Van Meerssche

Onze club heeft in het verleden reeds bewezen dat zij samen met onze supporters tot grootse prestaties kan komen. Laat ons ook nu de handen in elkaar slaan en onze ploeg naar betere resultaten leiden. Met z’n allen springen we in de bres en sluiten we de rangen… Geloof me, onze spelers zullen u niet ontgoochelen.

Grafisch ontwerp: Kevin Reyns

Dirk P.


Inhoudmz#5

04

INTERVIEWS

06

18

28

06

Dalibor Veselinovic “De resultaten zullen volgen”.

Lucie Van Steelandt “Kristof Snelders was een voorbeeld voor jongeren”.

Gino Buyens Supporter met een duidelijke visie.

TEGENSTANDER

04

Welkom KRC Genk W-B ontvangt derde topclub op rij.

REPORTAGES

38

18

Liefhebbersvoetbal Medewerkers versus sponsors.

JEUGD

23

40

Jeugdploeg in de kijker PU8 en PU9

Kids Corner Spelletjes en jeugdspeler van de week.

ALLERLEI

36

28

42

10 vragen aan ... Siebe Blondelle

W-B Sprokkels Weetjes en Fanpost.

PARTNER IN DE KIJKER

44

R&V Consulting Maak van je tv een smart tv.


Freethielstadion / 22 sep 2013 / Speeldag 8

“DeCoach” Mario Been Na Harm Van Veldhoven en John Van den Brom is Mario Been (geboren op 11 december 1963 te Rotterdam) dit seizoen al de derde Nederlandse trainer die met zijn ploeg afzakt naar de Freethiel. In september 2011 volgde hij bij KRC Genk Franky Vercauteren op die toen net een lucratieve transfer naar het buitenland had bedongen. In zijn eerste seizoen zat hij meteen in de poulefase van de Champions League, waarin de ploeg uiteindelijk 3 punten zou behalen. Vorig seizoen won hij de bekerfinale tegen Cercle Brugge, waardoor Europees voetbal dit seizoen weer een zekerheid was. In dat kader speelde Genk enkele dagen geleden zijn eerste poulematch tegen het Dynamo Kiev van Dieumerci Mbokani. Vooraleer hij bij KRC Genk aan de slag ging, trainde Been vooral Nederlandse clubs zoals Feyenoord (als assistent en hoofdtrainer), NEC (20062009) en Excelsior, waarmee hij in het seizoen 2005-2006 promoveerde naar de Eredivisie. Voor Mario Been trainer werd was hij lange tijd actief als speler bij onder andere Feyenoord, waarmee hij in het seizoen 1983-1984 het kampioenschap én de beker won, Heerenveen, Roda JC en het Italiaanse Pisa.

Welkom KRC Genk Met KRC Genk ontvangt W-B al de derde club van de grote vier op de Freethiel. De bekerwinnaar kende een aarzelende competitiestart maar kan teren op een sterke aanvalslinie. W-B zoekt nog steeds naar een eerste seizoenszege. Ontploft het duo Mboyo-Vossen opnieuw of behaalt W-B zijn eerste driepunter? KRC Genk eindige vorig seizoen op de vijfde plaats. Het won ook de Beker van België (2-0 tegen Cercle Brugge in de finale) en kende mede daardoor een succesjaar. De kern werd grotendeels samengehouden, het vertrouwen in coach Mario Been werd bevestigd en het bestuur kijkt hoopvol naar de toekomst. KRC Genk is een gezonde, ambitieuze club die dit seizoen een rol in de titeldebatten hoopt te spelen.

versterking in eigen land. Van het spitsenduo Mboyo-Vossen wordt veel verwacht. Ook Benji De Ceulaer is vaak top, maar momenteel geblesseerd. Op het middenveld zorgen Thomas Buffel en Julien Gorius vaak voor doelpunten en wil Fabien Camus finaal doorbreken. Het verdedigende blok voor doelman Laszlo Köteles bestaat uit o.a. Anele, Koulibaly & Tshimanga.

In het tussenseizoen deed Genk geen spraakmakende transfers. Het verloor echter ook geen sterkhouders. Pas op de laatste dagen van de transfermarkt realiseerde Racing zijn toptransfer: Ilombé Mboyo. De Limburgers versterkten zich, Mboyo zelf zag een einde komen aan een lange transfersoap. De meest noemenswaardige uitgaande transfer is Glynor Plet: hij dwong zelden een basisplaats af maar scoorde vaak als invaller.

Genk begon het seizoen veelbelovend met ruime zeges tegen Oostende en OH Leuven. Daarna gingen toppers tegen Standard en Lokeren verloren. Ook in de daaropvolgende weken zetten de Limburgers enkele wisselvallige resultaten neer: een nipte zege tegen Cercle Brugge en een puntendeling met Charleroi. Tegen Zulte Waregem sloeg de motor wel aan, o.a. vier doelpunten van het koningskoppel zorgden voor een knappe 5-2 zege.

Genk houdt al enkele jaren zijn elftal goed bijeen en zoekt (en vindt) vooral

Na zeven speeldagen telt Genk dertien punten en staat het op een voorlopige

04Speeldag8


Bezoekers zesde plaats. Het krijgt de komende weken een druk programma voorgeschoteld met ook een resem Europese duels in de groepsfase van de Europa League. Vorig seizoen wist Racing niet te winnen van W-B. Zowel thuis als uit werd het 1-1. In de Cristal Arena overrompelde Genk W-B met een stormloop, maar kon het slechts één kans afmaken. Gal Shish scoorde wat later tegen en W-B hield de rest van de partij stand. Een sterk keepende Clepkens werd man van de match. Op de Freethiel brak Vossen de ban, maar kon Badash na een knappe prestatie weer een verdiend punt uit de brand slepen. Waasland-Beveren kon dit seizoen nog niet winnen. Na de nederlaag tegen Club Brugge beleefde het ook in Bergen een moeilijke avond (1-1). Met vier op eenentwintig houdt het voorlopig enkel Oostende en Bergen achter zich. Vele clubs kenden echter een moeizame seizoensstart wat ervoor zorgt dat het puntenverschil tussen de negende en de veertiende in de stand slechts twee punten bedraagt. Een overwinning van W-B zou aansluiting bij de middenmoot betekenen. Zowel W-B als Genk dreigen lager dan hun doelstelling te belanden bij een nederlaag. Verliezen is voor beide teams uit den boze, een gelijkspel zou evenmin redenen tot lachen bieden. Tekst: Robin Maes en David Van Goethem Foto’s: www.krcgenk.be

“Devedette” Jelle Vossen

Wedstrijdbal

De absolute vedette en voortrekker van KRC Genk werd geboren op 22 maart 1989 in het Limburgse Bilzen waar hij bij het plaatselijke JB Eigenbilzen en later KSK Tongeren de jeugdrangen doorliep om in 2001 uiteindelijk bij zijn huidige club te belanden, waarvoor hij in het seizoen 2006-2007 zijn debuut maakte. In het seizoen 2009-2010 werd de spits (1m82 – 73kg), in het kader van zijn verdere ontwikkeling, een jaartje aan Cercle Brugge uitgeleend dat toen geleid werd door onze huidige trainer Glen De Boeck. Zijn start daar was veelbelovend, maar in de loop van het seizoen viel hij uit ten gevolge van een kuitbeenbreuk. In het daaropvolgende seizoen keerde hij terug naar de heimat en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Genkse basiself met tot op heden meer dan 100 competitiewedstrijden en tientallen goals tot gevolg. Samen met zijn ploeg werd hij in het seizoen 2010-2011 landskampioen en sinds 2009 werd hij ook verschillende keren geselecteerd voor de nationale ploeg waar hij ook reeds de weg naar de netten wist te vinden. Vossen heeft een contract getekend dat hem tot juni 2017 verbindt aan de Limburgse traditieclub.

www.dassy.eu

Wedstrijdreceptie

www.crawford.be

Wedstrijdreceptie

5-2

Vorigeopstelling

ly, le, Kara Mbodj, Kalidou Kouliba Laszlo Köteles, Ngcongca Ane Camus, ien Fab ), (5-2 and, Julien Gorius Derrick Tshimanga, Khaleem Hyl 2-1) & (1-1 oyo Mb be & 4-1), Ilom Thomas Buffel, Jelle Vossen (3-1 , Anthony Limbombe rose Mon ph ose en-J Stev : Invallers

VERHUUR GRAAFKRANEN

VERATHO www.veratho.be

Cristal Arena Stadionplein 4 3600 Genk T 089/84.16.08 www.krcgenk.be

KRCGenk05


06CoverStory


Interview

“Ik vkeoewl emeke el worden” sterker werd Na zeven speeldagen n. ze ro er ov et ni ng gingen n Waasland-Beveren gi et aan de praat. Wij ni r aa m t ak De competitiestart va ra ne hi omlange ok de doelpuntenmac or Veselinovic. De bo lib Da : en nog niet gewonnen. O its sp ze on ls, RSC laring bij één van passages bij FC Brusse Na . en em op zoek naar een verk no lg Be e lv thiel teussen reeds een ha ssenseizoen op de Free tu t he in Serviër mag je ondert j hi am kw k & Beerschot AC inblazen. Anderlecht, KV Kortrij carrière nieuw leven jn zi ic ov lin se Ve il w recht. Bij W-B

Met welk gevoel blijf je achter na het gelijkspel tegen Bergen? “Ik was teleurgesteld. Ergens moeten we blij zijn dat we niet verloren, maar ik weet dat we zoveel meer talent hebben dan wat we tot nu getoond hebben.”

niet getoond wat we allemaal kunnen. Je moet daar niet over blijven praten maar antwoorden op het veld.” En best zo snel mogelijk. De rode posities komen gevaarlijk dichtbij. “Ja, we mogen absoluut niet tevreden zijn met onze huidige 14de positie in het klassement. Ik weet wel dat we hier uit zullen raken, we hebben al heel wat toppers over de vloer gehad. Gent, Anderlecht, Club Brugge, komend weekend volgt Genk… Een zeer moeilijke competitiestart. We moeten gewoon die eerste overwinning boeken, dat zal voor een ongelofelijke ontlading zorgen.”

Vond je jouw eigen prestatie sterk? “Het kan nog stukken beter, in duels wil ik ook progressie maken. Maar goed: als je geen vijf keer op doel kan schieten kan je ook niet veel scoren. Ik wil meer kansen afdwingen.” Hadden we kunnen winnen? “(denkt na) Een gelijkspel is wel terecht, denk ik. Vergeet niet dat we een zeer slechte eerste helft speelden. Bergen verdiende ook geen nederlaag. We kwamen in de eerste helft niet aan kansen toe en dat was zeer frustrerend.”

Antwoorden Op Het Veld …en dat is al te vaak het geval geweest. Tegen ploegen uit de rechterkolom

(Lierse, Charleroi, Mechelen, Bergen) werd vaak flauw voetbal gebracht, kansen waren steeds schaars. “Daar heb je volledig gelijk in. Vooral in Lierse speelden we een verschrikkelijke wedstrijd. Tot nu toe hebben we nog

Hoe hard verlang je naar die eerste winst? “Je hebt geen idee! Iedereen op de club kan niet wachten om te vieren. Ik wil dit cadeau zo snel mogelijk bezorgen aan iedereen die met de club begaan is: bestuur, staf, spelers en supporters.” Wat is volgens jou de reden waarom die overwinning er nog niet is?

DaliborVeselinovic07


“De vele nieuwelingen kunnen een reden zijn, maar dat zal zeker niet de enige zijn. Ik ben ook maar een speler, ik ken de oplossing niet. Samen moeten we ze zoeken en hier uitraken. We hebben een geweldige coach die zijn tactiek wekelijks beter overbrengt op de groep. We leren allemaal constant bij. Binnenkort zijn er geen excuses meer.” Ik ga een weekje terug: thuis tegen Club Brugge verloren we met 1-2 na een wel zeer vroege tegentreffer. “Een cadeau van ons. Zo begonnen we de match met een achterstand. We speelden niet slecht, maar mentaal was het een enorme dreun. We creëerden wat kansen, maar maakten ze niet af. Ook al speelden we niet slecht, we bleven met lege handen achter.”

“We moeten gewoon die eerste overwinning boeken, dat zal voor een ongelofelijke ontlading zorgen.”

08CoverStory

Zorgt de 4 op 21 voor interne onrust? Discussies? Ruzies? “(meteen) Nee, absoluut niet. Wat voor zin zou dat ook hebben? Je kan het alleen niet redden, hier kunnen we enkel als team uitkomen. Dit is de realiteit: we bevinden ons in een lastig parket. Iedereen beseft de ernst van de situatie en wil die veranderen. Iedereen is begaan met het lot van de club.”

Nieuw Proces Bij aanvang van het seizoen begon je op de bank. Pijnlijk?

“Nee, ik begrijp de situatie helemaal. Het is me ook niet vreemd om wat minder te spelen: bij Anderlecht had ik geen vaste stek en naar het seizoenseinde toe kwam ik ook niet meer in actie bij Beerschot. Ongeveer 7 à 8 maanden speelde ik geen competitiewedstrijd. Ik wist dus dat ik bij Waasland-Beveren tijd nodig zou hebben. Dat ik niet meteen alles speelde begreep ik dan ook volkomen. Ik begin weer opnieuw aan een proces en voel me elke week sterker worden.” Op speeldag 2 scoorde je als invaller tegen Charleroi. Een ontlading? “Zeer zeker. Een beslissend doelpunt voor een draw in de laatste minuut. Ook voor het team was dat een zeer belangrijke goal.” Je eerste doelpunt, hopelijk niet je laatste. Wat is jouw ambitie qua doelpunten? “Die houd ik liever voor mezelf. Als je openlijk ambities uitspreekt kan dat later wel eens tegen jou gebruikt worden, snap je? Als je niet kan waarmaken wat je jezelf als doel stelt… Ik heb wel een gezonde ambitie, hoor. Wees maar zeker! Ik wil zoveel scoren als ik kan; alles om het team vooruit te helpen.” Ben je blij met Waasland-Beveren als jouw nieuwe club? “Momenteel ben ik gelukkig. Alles wat ik zie vind ik goed: de trainingsmogelijkheden, de sup-


Interview porters,… Ik kom ook zeer goed overeen met de coach. Al weet je natuurlijk nooit hoe het zal lopen. Ik ben hier nog niet zo lang en heb dus nog geen perfect overzicht. Pas na een ervaring kan je zeggen of die in totaliteit goed of slecht was.” Vorig seizoen zat je reeds in de geruchtenmolen over een transfer naar onze club. “Daar heb ik zelf nooit iets van geweten, maar dat kon best. Wie weet hadden Waasland-Beveren en Anderlecht er een onderlinge meeting over, dat kan.”

Goede En Slechte Ervaringen Na één jaar KVK en BAC word je nu voor een derde opeenvolgend seizoen uitgeleend door Anderlecht. Is dat goed of slecht? “Als je dat bekijkt in functie van mijn toekomst bij RSCA niet zo best. Het betekent ergens dat ze me kunnen missen en dat maakt me niet blij. Maar aan de keerzijde: ik speel liever elders méér dan bij RSCA in de tribune te zitten. Hier kan ik vooruitgang boeken, heb ik meer kansen om door te breken. Ik heb goede en slechte uitleenervaringen. Kortrijk was een absoluut succes, ik werd er clubtopschutter. De periode bij Beerschot vergeet ik best zo snel mogelijk. Ergens heb ik ook wel nood aan eens langer dan één jaar bij een club te blijven.”

Wat ging er zo mis bij je periode in Beerschot? “Daar wil ik het liever niet over hebben. Er liep van alles fout. Maar dat ligt in het verleden, het is voorbij. Ik heb de beslissing gemaakt om naar daar te trekken en ik heb daar mee leren leven. Nu is dat hoofdstuk afgesloten.” Bij Beerschot maakte je degradatie mee. Nu zitten we ook onderaan… Vergelijkbaar? “(meteen) Helemaal niet! We hebben amper zeven wedstrijden gespeeld en beschikken over veel meer kwaliteit. Hier heerst ook geen chaos, maar professionaliteit en orde. W-B is een gezonde club die ambitie mag hebben. De resultaten zullen volgen.” Geloof je nog in een toekomst bij RSC Anderlecht? “Ik wil daar nu nog niet teveel aan denken, dat zal later blijken. Een nieuw seizoen is net begonnen voor mij, een nieuwe uitdaging staat klaar. Momenteel telt W-B en later zie ik wel wat Anderlecht denkt van mijn positie binnen hun club.”

Geen Schrik Eerst wacht een nieuwe topper tegen KRC Genk, dat met 5-2 vlot de maat nam van Zulte-Waregem… “Genk hoeft geen introductie. Ze hebben

een zeer sterk team en behoren tot de absolute top van België. Hun aanvalslinie is indrukwekkend en dat hebben ze tegen Zulte getoond. Veel respect voor hen, maar daar moeten we ons niet op focussen. We kijken naar onszelf en we hebben geen schrik van de tegenstander. We hebben nooit schrik omdat we weten dat we hen aankunnen. Het moet er nu maar eens uitkomen.” Een puntje zou al niet slecht zijn, toch? “Geef mij maar die overwinning. We wachten er nu al zo lang op, elke wedstrijd is een nieuwe kans.” Een nieuwe kans om deze negatieve spiraal stop te zetten... “Inderdaad. Ik denk dat een driepunter de trein finaal op gang zal brengen. De vreugde van een overwinning kan soms wonderen doen.” …die van een doelpunt maken ook. Zal het je lukken tegen Genk? “Ik hoop het. Doelpunten maken is zeer belangrijk voor mij. Als het van mij af hangt trap ik er zeker eentje binnen, ik ga er alles voor doen!” We duimen voor je.

Tekst: Robin Maes

DaliborVeselinovic09


elers p s e z n eten o an n e o z i e it s od v d o r f b a n s r a V g ve elke da J VERMEIREN I BAKKER

Ambachtelijke topkwaliteit! P. Steenssensstraat 41 9120 Beveren Tel: 03 775 94 57

www.bakkerijvermeiren.be


Shopping

Weekend SSIE WINKELDORP

NEERSE MODESHOW EN SIG

BEVEREN

aniseerde Winkeldorp dag 15 september org llige A-kern Op zaterdag 14 en zon pingweekend. De volta op Sh t rfs He ks rlij jaa dag present in de Beveren haar d-Beveren tekende zon lan as Wa n ge va taf rss en traine vervolgens de aanwezi show af te trappen en de n mo va de o’s fot om te de ks ran leu Wa sie. De en met een signeerses supporters te verblijd lie niet onthouden. het event willen we jul

Magazines11


Action

Replay 13

Zondag 1 september 20 Freethielstadion Speeldag 6

WAASLAND BEVEREN 1-2 Blondelle (‘94)

KV RUGGE CLUB B ) (‘57 en , 0-2 Jørgens

1 2

0-1 Lestienne (‘2)

: 6000

lferiere Toeschouwers

Scheids: Sebastien De

was de drang naar de prestatie op Lierse “Na de teleurstellen vroege opdoffer heeft groot. Ondanks een een goede prestatie zo snel mogelijk congetoond. We moeten het elftal veerkracht it halen en efficiënindividuele fouten eru stanter presteren,de ze mogelijkheden.” ter omspringen met on

Danny De Maesschalck

12ActionReplay


9. Veselinovic

16. Emond (‘85)

14. Oumarou 10. Maric 7. Tricovski

24. Sterckx

21. Lebbihi (‘66)

15. Rowell (‘74)

8. Henkens

22. Blondelle

van bij de start doelpunt liepen we re ba ijd rm ve t da r “Doo kwartier gekost t heeft ons zeker een He n. aa ten fei de r achte en we stilaan in de n, maar daarna kwam me ko be te an erv om en te nemen. In we het heft in hand en rd ee ob pr en jd tri weds amen we met onze kansen. Toch kw we n ste mi lft he e rst de ee s opnieuw een kleedkamer. De 0-2 wa de uit ed mo e wd ieu hern t van Oumarou afgekeurde doelpun ht ec ter on t He r. ffe opdo nog een doelpunt dat we op het einde om r ke ze k, rlij me is jam konden maken.”

Robin Henkens

23. Vermeulen

13. Sibum 6. Belhocine 26. Coosemans

ClubBrugge13


Action

Replay Zaterdag 14 september

2013

Charles Tondreau Speeldag 7

RAEC B(‘39E) RGEN 1-0 Beleck A’Beka

1

WAASLAND BEVEREN

1

1-1 Henkens (‘81)

Scheids: Christof Virant

Toeschouwers: 2800

In de eern met dit gelijkspel. zij en red tev we n “Achteraf moete op stilstaande fases we niet kort genoeg ste helft verdedigden . Ik was teleurgesteld, ar keer tussenkomen De en moest Colin een pa lme manier gezegd. s de rust op een ka en t ias us tho en maar heb dat tijden n eelde lemaal anders. We sp n va en ns ka de t tweede helft was he Ui unt bleef uit. elp do t he l ke En . ten creëerden kans r moeten scoren. Ui ovski hadden we zeke Bergen, Sterckx, Maric en Trick eerste helft was voor De h. toc s en nk He e eindelijk scoord tevreden mee zijn” ons. Hier moeten we de tweede helft voor

Glen De Boeck

14ActionReplay


9. Veselinovic

7. Tricovski

10. Maric

16. Emond (‘78)

8. Henkens

21. Lebbihi

32. Demjan (‘68)

gen tevreden zijn dat ed in Bergen. We mo “We speelden niet go eede helft waren we nden rapen. In de tw we er nog een punt ko eling is het juiste e ploeg. Een puntend dan weer wel de beter e helft.” eg speelde één goed resultaat want elke plo

Dalibor Veselinovic

24. Streckx

19. D’ Ulivo

3. Cale

22. Blondelle (‘85)

13. Sibum

5. Bojovic

26. Coosemans

Bergen15


Squadstats Minuten

Wedstr.

Basis

Wissel in

Wissel uit

Doelpunt

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1

Clepkens

3

Čale

514

6

6

0

3

0

1

0

0

5

Bojović

270

3

3

0

0

0

0

0

0

6

Belhocine

540

6

6

0

0

0

0

0

0

7

Tričkovski

571

7

7

0

3

0

0

0

0

8

Henkens

630

7

7

0

0

1

3

0

0

9

Veselinović

242

6

2

4

1

1

0

0

0

10

Marić

618

7

7

0

1

0

1

0

0

11

Santos

0

0

0

0

0

0

0

0

0

13

Sibum

625

7

7

0

1

0

1

0

0

14

Oumarou

211

3

1

1

0

0

0

0

1

15

Rowell

18

1

0

1

0

0

1

0

0

16

Emond

26

3

0

3

0

0

0

0

0

17

Godemèche

0

0

0

0

0

0

0

0

0

18

Steppe

0

0

0

0

0

0

0

0

0

19

D’Ulivo

0

0

2

0

0

20

Chimezie

21

360

4

4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Lebbihi

439

7

5

2

3

0

0

0

0

22

Blondelle

109

3

1

2

0

1

0

0

0

23

Vermeulen

90

1

1

0

0

0

0

0

0

24

Sterckx

278

7

3

4

3

0

0

0

0

26

Coosemans

630

7

7

0

0

0

0

0

0

29

Van Den Eynde

0

0

0

0

0

0

0

0

0

30

Luyckx

0

0

0

0

0

0

0

0

0

32

Demjan

295

5

4

1

3

0

0

0

0

55

Gershon

450

5

5

0

0

1

0

0

0

89

Maman

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Jupiler Pro League 2013 - 2014 SP1

Waasland-Beveren

1-1

KAA Gent

27 / 07

SP16

KAA Gent

Weekend

Waasland-Beveren

23 / 11

SP2

RSC Charleroi

1-1

Waasland-Beveren

03 / 08

SP17

Waasland-Beveren

Weekend

RSC Charleroi

30 / 11

SP3

Waasland-Beveren

0-0

KV Mechelen

10 / 08

SP18

RSC Anderlecht

Weekend

Waasland-Beveren

07 / 12

SP4

Waasland-Beveren

0-3

RSC Anderlecht

18 / 08

SP19

KV Mechelen

Weekend

Waasland-Beveren

14 / 12

SP5

Lierse SK

1-0

Waasland-Beveren

24 / 08

SP20

Waasland-Beveren

Weekend

Lierse SK

21 / 12

SP6

Waasland-Beveren

1-2

Club Brugge

01 / 09

SP21

Club Brugge

Week

Waasland-Beveren

26 / 12

SP7

RAEC Bergen

1-1

Waasland-Beveren

14 / 09

SP22

Waasland-Beveren

Weekend

RAEC Bergen

18 / 01

SP8

Waasland-Beveren

20u30

RC Genk

22 / 09

SP23

KV Oostende

Weekend

Waasland-Beveren

25 / 01

KV Kortrijk

01 / 02

Waasland-Beveren

08 / 02

SP9

KV Kortrijk

20u00

Waasland-Beveren

28 / 09

SP24

Waasland-Beveren

Weekend

SP10

Waasland-Beveren

20u00

KV Oostende

05 / 10

SP25

Cercle Brugge

Weekend

SP11

OH Leuven

20u00

Waasland Beveren

19 / 10

SP26

Waasland-Beveren

Weekend

OH Leuven

15 / 02

SP12

Waasland-Beveren

Weekend

SC Lokeren

26 / 10

SP27

RC Genk

Weekend

Waasland-Beveren

22 / 02

SP13

Standard CL

Week

Waasland-Beveren

30 / 10

SP28

Waasland Beveren

Weekend

Zulte Waregem

01 / 03

SP14

Waasland-Beveren

Weekend

Cercle Brugge

02 / 11

SP29

SC lokeren

Weekend

Waasland-Beveren

08 / 03

SP15

Zulte Waregem

Weekend

Waasland-Beveren

09 / 11

SP30

Waasland-Beveren

Weekend

Standard CL

15 / 03

16Speeldag7 Jupiler Pro League


Statistieken

WBstats

JPLstats

WBtopscoorders 1

1 WBassists

Maric

2 Belhocine

1

G

7

0

0

16

2

21

2

14

6

17

W

7

Standard CL

+

-

PT

2

Club Brugge

7

5

0

3

SC Lokeren

7

5

1

1

16

9

16

4

RSC Anderlecht

7

5

2

0

26

10

15

5

Zulte Waregem

7

4

1

2

13

11

14

6

RC Genk

7

4

2

1

15

9

13

7

KAA Gent

7

3

2

2

8

11

11

8

KV Kortrijk

7

3

3

1

10

9

10

3

5

9

6

9

OH Leuven

7

1

3

10

RSC Charleroi

7

1

3

3

7

12

6

11

Cercle Brugge

7

1

3

3

5

11

6

12

Lierse SK

7

1

4

2

5

12

5

13

KV Mechelen

7

1

4

2

4

12

5

14

Waasland-Beveren

7

0

3

4

4

9

4

2

4

11

2

2

5

14

2

15

RAEC Bergen

7

0

5

16

KV Oostende

7

0

5

Wedstrijdenspeeldag 8

Gershon

KV Mechelen

21/09

RAEC Bergen

RSC Charleroi

21/09

Cercle Brugge

KAA Gent

21/09

KV Oostende

Lierse SK

21/09

KV Kortrijk

Standard CL

22/09

SC Lokeren

Club Brugge

22/09

RSC Anderlecht

Zulte Waregem

22/09

OH Leuven

Waasland-Beveren

22/09

RC Genk

Speeldag 7

JPLtopscoorder

1

Standspeeldag 7

Veselinovic

V

Weds

Ploeg

DP

RSC Anderlecht

6

1

Matias Suarez

2

Ivan Santini

KV Kortrijk

6

3

Hamdi Harbaoui

SC Lokeren

6

4

Michy Batshuayi

Standard CL

5

5

Massimo Bruno

RSC Anderlecht

5

Jupiler Pro League stats17


18LucieVanSteelandt


Interview

n j i z s r e l e p s d g u “Onze je steeds ” ! d f e e l e b n e k vriendelij de Freethiel nog heel nd ro en op er jn zi en al van Waasland-Bever dscategorie hun beste tij ef le n ge ei n Naast het eerste elft hu en g te vinden die elk binn n een aantal medewer aa st en id le wat jeugdploegen teru te n ne ba et m dit alles in goede hadden een gesprek m ij W . en un beentje voorzetten. O te rs de on toede jeugdwerking te en ziel inzet voor onze rt ha et m kers elke dag klaar om n re ja at w 3), die zich al heel Lucie Van Steelandt (6 rs. komstige vaandeldrage

maar is stilaan uitgegroeid tot mijn huidige takenpakket.

Lucie, kan je om te beginnen jezelf eens kort voorstellen? Ik ben Lucie Van Steelandt en woon hier in Beveren. Ik ben gehuwd en heb twee dochters en vier kleinkinderen. In mijn jeugdjaren kwam ik al in contact met voetbal, al was dit in eerste instantie wel cafévoetbal. Zo begon ik bij de sportdienst van de gemeente Beveren te werken en ben ik uiteindelijk ook hier op de club beland. Dat begon met af en toe eens wat poetswerk op zaterdagen,

Wat omvat je huidige takenpakket dan juist binnen de club? Ik maak in de eerste plaats de kleedkamers schoon, maar daarnaast zorg ik ook voor de was en sta ik in voor de jeugdreceptie. Ik heb hier trouwens een hele tijd alleen voor ingestaan, maar sinds enkele maanden krijg ik hulp van Niels De Vleeschouwer, een jonge gast van zestien jaar. Ik hoop dat hij me nog lang zal komen helpen want hij is een grote steun voor mij. Mijn taken bij Waasland-Beveren doe ik trouwens op vrijwillige basis en zijn volledig gescheiden van mijn werk voor de sportdienst. Ik werk dagelijks op de sportdienst van 7u00 ’s morgens tot 11u00. Daarna ga ik thuis wat werk doen en doe ik boodschappen voor mezelf en soms ook voor mijn dochters. Vervolgens kom ik naar de club, tot ongeveer 21u30 in de avond.

Een warme club… Hoe kunnen we de sfeer die er gewoonlijk heerst onder de jeugdmedewerkers

het best omschrijven? In de eerste plaats familiaal en warm. Ik durf regelmatig eens vragen aan nieuwe jeugdspelers of ze het al wat gewoon zijn op de club en dan krijg ik steeds hetzelfde antwoord van deze jongens, namelijk dat Waasland-Beveren een warme club is. Na de fusie was het wel even zoeken en wennen, maar ik vind dat dit zeker en vast in de juiste richting is geëvolueerd en er ondertussen een vertrouwensband is ontstaan tussen de verschillende medewerkers. Hoe verloopt de procedure rond een jeugdwedstrijd? Kan je eens schetsen hoe zo’n dag voor jou verloopt? Voor de wedstrijden op zaterdag kom ik toe op de club om 7u30 en doe ik al een deel van de taken van mijn echtgenoot, die ook in de clubwerking zit. Ik doe dan alle kleedkamers open en zorg ervoor dat iedereen toegang heeft tot de terreinen. Daarna zet ik overal water voor de spelers en maak ik koffie voor de andere medewerkers die gedurende de dag komen helpen. Na de wedstrijd komen de afgevaardigden en de jeugdtrainers dan een pistolet of een sandwich eten en voorzien we voor de kinderen cola en een wafel.

Interview19


Op het einde van de dag maak ik dan de kleedkamers schoon om tegen 18u3019u00 mijn dagtaak te beëindigen. Met de hulp van Niels heb ik gelukkig toch af en toe even een korte adempauze. Op zondag herhaalt dit alles zich, maar dan zit het er rond 14u00 meestal op omdat

dan alleen de jongste spelertjes er zijn. Nadien is er natuurlijk ook nog de was, waar ik zowel zondag- als maandagavond op de club mee bezig ben. Als ik geluk heb, is dinsdagavond op dat vlak dan iets rustiger.

Waasland-Beveren staat bekend om zijn excellente en uitgebreide jeugdwerking. De talenten van vandaag zijn misschien wel onze toekomstige vaandeldragers. Is het plezant om dagelijks met deze jongeren in contact te komen? Ja, zeker en vast. We hebben heel vriendelijke en beleefde jongens, vind ik persoonlijk. Als ik dat dan moet vergelijken met de tegenstrever vind ik dat soms iets minder. Ik zie dat verschil ook heel goed omdat ik na de wedstrijden in de kleedkamers kom om op te ruimen en ik weet dat onze jongens ervoor moeten zorgen dat de kleedkamer proper wordt achtergelaten nadat ze deze gebruikt hebben. Af en toe komen ze me wel al eens iets vragen en dan krijgen ze dat meestal ook gedaan van mij omdat ze zo beleefd zijn. Ik vind dat het zeker goed zit op dat vlak! Je hebt het al een aantal keer vermeld, maar ook tijdens de weekdagen ben je ’s avonds vaak op de club te vinden. Welke taken komen er dan nog bij voor jou? Ik neem vaak nog een deel van de taken van mijn echtgenoot over omdat die soms tot ’s avonds laat moet werken. Dat gaat vooral over het aan- en uitdoen van

20LucieVanSteelandt


Interview

“Als ik geluk heb is dinsdag iets rustiger.”

Heb je naast je werk voor de club ook nog tijd om de matchen van het eerste elftal bij te wonen? Ja, dat doen we. Het is soms zelfs zo dat we rechtstreeks van het jeugdcomplex naar de eerste ploeg gaan kijken en gewoonweg niet meer naar huis gaan tussenin. Het bijwonen van de wedstrijden van de A-kern is voor mij een zekere vorm van ontspanning. Wij zitten steeds op tribune A, waar we een vaste plaats hebben! Als je een voetballer een persoonlijke rondleiding zou mogen geven op het jeugdcomplex, wie zou je dan zelf kiezen? Ik zou kiezen voor een ex-speler die het hier wel allemaal al kent, namelijk ‘Snellie’. Ik vind Kristof Snelders een voorbeeld voor heel wat jongeren en zou die rondleiding dan ook graag aan hem geven… Lucie, bedankt om je werk en inzet zo mooi te schetsen voor ons. We wensen je in ieder geval nog veel mooie momenten toe in en rond het jeugdcomplex en hopen dat we op jou mogen blijven rekenen!

de terreinverlichting, het openmaken van de kleedkamers, enz. De B-kern is hier ook vaak op die momenten en dan moet ik al eens zorgen voor wat extra kledij. Ik ben beschikbaar als ze iets nodig hebben.

Tekst: David Van Goethem Foto’s: Kevin Reyns

Na de inspanning volgt de ontspanning! Interview21


Jeugd PU8

PU8 een ploeg met teamwork Â

Acht leergierige en sportieve jongens: daaruit bestaat het PU8-team van Waasland-Beveren. Trainer Davy Van Polfliet zal hen het komende jaar begeleiden, zodanig dat ze op het einde van dit seizoen niet alleen nieuwe technische zaken onder de knie zullen hebben, maar dat de jongens ook zullen geleerd hebben om samen te werken en rekening te houden met andere spelertjes. Een goed team wordt niet enkel gemaakt door het talent van individuele voetballers. Alleen in een ploeg waar samenspel en teamwork belangrijk zijn, worden goede resultaten geboekt. Samen met Sam, Thibau, Keanu, Wout, Rune, Hasan, Dyaz en Carlos wil trainer Davy deze doelstellingen bereiken. Met Sam in de goal hebben we alvast een goede doelman die vorig jaar nationaal speelde. Achteraan staat het PU8-team sterk met Carlos en Wout als verdedigers. Op de flanken beschikken we over Hassan, Rune en Thibau, die zowel steun bieden aan de verdediger als aan onze spits. Ten slotte fungeren Keanu en Dyaz als aanvallers. Keanu zal door zijn kracht en goede schot regelmatig de netten doen trillen. Dyaz is meer het bewegende type, die ook regelmatig de weg naar het doel zal vinden. Op Guy Van Mieghem kunnen we dit jaar rekenen als afgevaardigde. Door zijn jarenlange ervaring als trainer en nu als delegee zal hij de ploeg met raad en daad bijstaan.

PU9

diging rekenen alsook op Timothy en op Jens. Timothy, of ook wel onze buffel genoemd, gaat geen enkel duel uit de weg zijn kracht is dan ook zijn belangrijkste troef. Hij pikt ook regelmatig zijn goaltje mee. Jens heeft een goede techniek in combinatie met zijn splijtende snelheid waardoor ook hij regelmatig een goaltje maakt. Op de linkerflank beschikken we met Sebastien en Amir dan weer over twee technisch vaardige spelers. Beide spelers maken doelpunten met de ogen dicht. Amir kan daarbij dan ook nog eens op de rechterflank uitgespeeld worden, een positie die hij met Milan deelt. Milan is een echte teamspeler die het balletje graag kaatst en zo mee de aanval opzet met Louis die in de spits staat. Met zijn krachtig schot en zijn doorzettingsvermogen doet Louis alle weken de netten trillen. Axel is er als laatste bij gekomen. Ook hij heeft een krachtig schot waar menig tegenstander schrik van zal hebben komend seizoen. Al deze spelertjes en de trainer worden dan weer bijgestaan door afgevaardigde Wim. Ten slotte willen we als trainer en afgevaardigde ook nog de ouders bedanken die drie keer per week hun voetballertjes komen brengen en aanmoedigen tijdens de trainingen en wedstrijden. Sportieve groeten van gans het PU9 team

Het PU8-team is ook dit seizoen opnieuw een sterke en gemotiveerde ploeg, die streeft naar goede resultaten in een vriendschappelijke en sportieve sfeer!

PU9 gaat een sterk seizoen tegemoet Op 1 augustus startte kersverse trainer Ronny al met de eerste training, twee weken eerder dan gepland. Dat was dan ook een duidelijk signaal naar de spelertjes dat hij er stevig tegenaan wil gaan dit seizoen. Trainer Ronny heeft acht spelertjes ter beschikking. Met Marco in de goal beschikt hij over een keeper met een gezonde dosis lef die zeker geen schrik heeft van de bal. Ronny kan ook op hem in de verde-

www.commefort.com info@commefort.com

Jeugd23


Industrie in de kijker In dit vijfde magazine rijden we met de commerciële cel verder mee doorheen het Waasland. Toevallig of niet, zaten we de voorbije dagen in het centrum van Beveren. Winkeldorp Beveren genaamd, waar onze A-kern een geslaagd bezoek bracht afgelopen weekend. Wist u dat alle handelaars in het centrum lid zijn van de vereniging Aangenaam Winkelen Beveren. De vereniging heeft als enig doel het centrum van Beveren aangenaam te maken voor de bevolking en bezoekers. Ze doet dit in nauwe samenwerking met de gemeente Beveren. Het is aangenaam winkelen in Beveren omdat men er nog vaak bediend wordt door de eigenaar zelf en de mensen er elkaar nog kennen, zoals in een dorp. Er zijn echter meer dan 200 winkels geconcentreerd in het centrum, waaronder ook de voornaamste ketens. Er is altijd wat te doen, er is een grote winkelwandelzone, en er zijn 1.000 gratis parkings. Vandaar “Beveren, het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen”. Dorp staat hier zeker niet voor oubollig of ambitieloos, integendeel. Het staat voor gezelligheid, sfeer, variatie, persoonlijke bediening, thuisgevoel, kindvriendelijkheid, en geen overdreven commercie. Het staat voor alles wat in een grootstad vaak ontbreekt. Ontdek het Winkeldorp vandaag én in onze volgende edities van het WB-magazine! Veel plezier.

Outlet Store Kinder-, damesen herenkleding aan betaalbare prijzen! Peperstraat 13 9120 Beveren 03/296 88 81

www.winkeldorp.be

Bij afgifte van deze advertentie: € 5,00 korting per aankoopschijf van € 25,00 1 bon per aankoop (geldig tot 31/12/2013)

www.dolfijnonline.be 24Industrie


Industrie

ERKENDE VAST GO MAKELAAR ED BIV-NRS 203.9S 66 502.792

PROJECTONTWIKKELING SLEUTEL OP DE DEUR BEMIDDELING BIJ AANKOOP EN VERKOOP REALISATIE EN AANKOOP VERKAVELINGEN

Grote Markt 40 Beveren T. 03 775 41 88 info@BIK-online.be www.BIK-online.be

TE KOOP BEVEREN, MIDDENHEIDE REEDS 1 WONING VERKOCHT !

3 Zeer energiezuinige (systeem D) moderne ééngezinswoningen in oprichtig waarvan 2 in halfopen en 1 in gesloten bouwstijl. Ind.: inkomhal, afz. toilet, eetplaats, zitplaats, open ing. kkn, berging, zuidtuin achteraan, voortuin (parking!), nachtgang 1v en 2v, afz. toilet, keuze uit 2, 4 of 5 slaapkamers, berging, ing. badkamer, bergzoldertje, dubbele garage, winddicht, deels of volledig afgewerkt, inspraak in afwerkingsmaterialen voor koper, EPC volgens voorcalculatie max. 102 kwh/m², rustig gelegen straat, doch met vlotte verbindingsmogelijkheden. Aankoop kan winddicht reeds vanaf 270.000 euro excl. wettelijke kosten. vg/wg/gdv/gvkr/vv. Meer info over deze UNIEKE woningen en gratis brochure op aanvraag.

MELSELE, GERARD DE PAEPSTRAAT REEDS 4 VERKOCHT, LAATSTE WONING TYPE HOB

Yzerhand 6 ❯ Beveren T 03/775.62.27 - F 03/775.14.68 - info.BEV@maretours.be

5 Super energiezuinige (systeem D) ééngezinswoningen in pastorijstijl in oprichting waarvan 4 in halfopen en 1 in gesloten bouwstijl. Ind.: inkomhal, afz. toilet, buro of berging of slpk glkvl.,gar., oprit + parking, ruime en zeer lichte leef- en eetruimte met open inger. kkn, kknberging, mooie tuin event. met poortje. 1ste verdiep, nachtgang, 3 rme slpks, afz. toilet, voll. ing. badk met oa inloopdouche, vaste trap naar zolder waar zich nog 2 slpks, nachtgang en een berging bevinden, eveneens nog een dakverdiep voorzien. Doodlopende. nieuwe verkaveling, toplocatie in en uit het centrum van Melsele, vlotte verbinding, EPC volgens voorcalculatie max. 65 kwh/m², prijs op aanvraag. vg/wg/gdv/gvkr/vv. Meer info over deze UNIEKE woningen en gratis brochure op aanvraag.

Indekijker25


Industrie in de kijker

Op de N70 ter hoogte van de Singel te Sint-Niklaas bevinden zich de Europarken. Rij je vanuit Beveren richting Sint-Niklaas, dan treffen we aan de linkerkant het Europark-Oost aan. Dit deel van de Europarken onthouden we binnen onze Waasland-Beveren familie ‘het Europark aan Peugeot Garage Van Hoecke’, één van onze trouwe diamond partners. Aan de rechterkant van de weg aan de verkeerslichten bevindt zich het Europark-Noord. Dit industriepark is meteen te herkennen door 2 WB-partners, namelijk Verschueren Sport en garage Man/Lockefeer. Even verder over en links onder de viaduct kunnen we het derde en laatste stuk van de Europarken verkennen, namelijk het Europark-Zuid.

Lockefeer N.V.

Europark-Noord 1 9100 Sint-Niklaas Tel: 03 776 12 19 info@lockefeer.be www.lockefeer.be 26Industrie


Industrie

Indekijker27


28GinoBuyens


Interview

, n i r e e m k a a v “Er zat zeker ” ! n e h c t a m s i in de thu k om even , maakten we gebrui en ch at m tie ca ifi al kw k door de WKwe dat deze 43-jarige en kt er m el sn Al . Van de competitiebrea le Melse met Gino Buyens uit t hij daarnaast ook de da en tje le el lsp rond de tafel te zitten ba et t vo dijke visie heeft op he ren. Maar uiteraard ha ië ec pr ap te t ee supporter een duidel w st be en de nationale ploeg et fierheid uitdraagt… m j hi n re eu kl hoogconjunctuur binn ns ie w g te plaats over de ploe den we het in de eers

De laatste thuismatch tegen Club Brugge leverde niet op wat we allemaal hadden gehoopt, namelijk de broodnodige punten. Hoe heb jij als supporter deze match ervaren? Ik was enorm ontgoocheld, vanaf de eerste minuut al eigenlijk. Voor we het goed en wel beseften en iedereen op zijn plaats zat, stonden we al achter. Dat was een grote ontgoocheling, niet alleen voor mezelf, maar voor heel wat supporters. Ik vond wel dat de ploeg daarna vrij goed speelde, goed druk zet en zelfs nog een paar mooie kansen kreeg. Al had volgens mij René Sterckx in de eerste helft de bal er altijd moeten inkoppen. In de tweede helft hadden we opnieuw tegenslag want Club Brugge kwam op 0-2 op een moment dat ze erg onder druk stonden. Als supporter of neutrale toeschouwer voelde je toch weer aan dat er net zoals bij de vorige thuismatchen meer in zat. Wat me wel opviel -en dat vind ik spijtig- is dat we tegen Brugge voor de eerste keer met twee spitsen speelden en dat de ploeg onmiddellijk beter draaide in vergelijking met de vorige matchen waarin we dat nog niet deden. Daarnaast stoort het me wel wat dat de spitsen veel te diep

terugvallen bij hoekschoppen van de tegenstander. Als Coosemans de bal dan kan plukken, moet hij vaak wachten omdat Oumarou nog twintig à dertig meter dient te overbruggen vooraleer hij aan de middenlijn is. Ik vraag me dan ook af waarom we niet steeds ten minste één spits bij dergelijke fases aan de middenlijn houden zodanig dat deze op de counter een snelle actie kan maken.

Vooral in de thuismatchen spelen we vaak verzorgd voetbal, maar aan het doelgebied van de tegenstander loopt er steeds wel wat fout of blijkt scoren toch zo moeilijk te zijn. Heb jij hier een verklaring voor? Niet echt een verklaring… Ik denk dat sommige spelers vaak een ‘toertje’ te veel ronddraaien en zo te lang wachten om een goede, beslissende pass te geven. Mijn collega-supporters noemen Milos Maric dan ook de ‘molentjesman’ omdat hij dit wel al eens durft te doen. Daarnaast moeten je natuurlijk soms ook het nodige geluk hebben en als een doelpunt dan nog eens onterecht wordt afgekeurd voor buitenspel, wordt het helemaal moeilijk…

Wil, moed en tegenslag… De blessures van zowel Rami Gershon als Karim Belhocine kwamen als een donderslag bij heldere hemel en zorgen dan ook voor heel wat teleurstelling. Hoe belangrijk zijn zij volgens jou voor onze ploeg? Ja, dat wordt inderdaad een groot probleem omdat het ontbreken van beide

Interview29


Interview verdedigrers toch wel een kwaliteitsverlies betekent. We kunnen alleen maar hopen dat Mijusko Bojovic zich kan bewijzen, al vrees ik dat hij tegen snelle spitsen misschien iets te traag zal zijn. Waar is voor jou de voetbalpassie en meer bepaald het supporteren voor Waasland-Beveren juist begonnen? Ik heb als klein ventje de grote tijd van SK Beveren beleefd. Ik heb hier Barcelona zien spelen en zag Beveren hier winnen tegen Inter Milaan. Toen in die laatste match de 1-0 werd gescoord stond ik als supporter achter de goal, in de gietende regen. Daar is voor mij eigenlijk de passie begonnen. Ik heb daarnaast ook jaren jeugdvoetbal gespeeld, onder andere ook hier bij Beveren. Omdat ik al jaren supporter ben, heb ik ook de mindere periodes meegemaakt. Hoe zou je Waasland-Beveren typeren in drie woorden? Dat is wel een erg moeilijke vraag. Ten eerste tegenslag, denk ik. En daarnaast veel wil en moed, maar het lukt niet altijd in de zone van de waarheid zoals ik daarnet al stelde.

Voldoende gewapend in doel Ondertussen zijn de Rode Duivels bijna zeker van deelname aan het WK in Brazilië. Kan je genieten van de kwaliteit die er momenteel wel is binnen de nationale ploeg? Ja, natuurlijk! Ik volg de wedstrijden van

30GinoBuyens

onze nationale ploeg. Ik denk dat elke supporter graag zou hebben dat hij België kan zien voetballen in Brazilië. Het is wel spijtig dat het zo ver is, want anders zouden er veel mensen naar daar afreizen, denk ik. Ik sta er best wel wat van te kijken, want binnen onze eigen competitie spelen er heel wat buitenlanders en dan verschiet ik er wel van dat er toch nog Belgische voetballers zijn die kunnen doorgroeien, al is het vaak in buitenlandse clubs… Bij de Belgische beloften stond Colin Coosemans onder de lat in de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Italië. Wat zijn voor jou de kwaliteiten van onze huidige doelman? Hoe zie jij hem de volgende jaren evolueren? Ik vind hem persoonlijk een zeer goede doelman. Ik vond dat eigenlijk ook al van Michaël Clepkens. Ik denk dat we met de doelmannen zeker voldoende gewapend zijn en de fout niet bij hen zal moeten gezocht worden als we dit seizoen in de problemen komen. Voor de nationale ploeg denk ik dat de concurrentie net iets te groot is met Courtois en Mignolet, die toch wekelijks in gerenommeerde competities spelen. Ik vrees er dus voor dat hij niet echt zal kunnen doorgroeien naar de A-kern, maar ik denk wel dat hij bij ons nog kan groeien en nu al zeker een volwaardige eersteklassedoelman is. Ik vind het trouwens raar dat Club Brugge hem heeft laten gaan. De topaffiches volgen elkaar op de Freethiel in sneltempo op. Hoe groot is

de kans dat tegen KRC Genk wel lukt wat tegen onder andere Anderlecht en Club Brugge niet lukte, namelijk een topploeg punten afhandig maken? Als onze verdediging, die nu toch wat verzwakt is, stand kan houden en als we de weg naar doel vinden, misschien eens uit een vrije trap van Maric, dan zie ik ons eventueel met 1-0 winnen. Maar alles zal afhangen van het feit of onze verdediging het aanvallend geweld van KRC Genk, met het duo Vossen-Mboyo, kan afweren. Gino, bedankt dat je even tijd wou nemen voor dit boeiende gesprekje. We hopen samen met jou dat we na de match tegen KRC Genk kunnen klinken op de overwinning!

Tekst: David Van Goethem Foto ‘s: Kevin Reyns

“Ik heb als klein ventje de grote tijd van SK Beveren beleefd. Ik heb hier Barcelona zien spelen en zag Beveren hier winnen tegen Inter Milaan.”


WIJ LATEN JOUW ELEKTRICITEIT ECHT IETS DOEN !

DUPON LUC ALGEMENE ELEKTRICITEITSWERKEN 路 AUTOMATISATIE BEVEILIGING 路 AIRCO 路 ZONNEPANELEN VENTILATIE 路 CENTRALE STOFZUIGER Pareinpark 73 | 9120 Beveren gsm 0476 29 00 23 - info@duponluc.be

www.duponluc.be


ff

rt op Football Kick-O

Waasland-Beveren scoo

er vond op de terOp zondag 8 septemb ser Berchem Sport reinen van derdeklas de Football Kickde vierde editie van n dag stonden de Off plaats op. Voor ĂŠĂŠ ndicap in het midvoetballers met een ha acht. Bekende (ex-) delpunt van de aand en scheidsrechters voetballers, trainers dewerking aan het verleenden hun me project.

zorgde met 49 Deze vierde editie opkomst. Ook ord G-teams voor een rec ardigde een ploeg Waasland-Beveren va gaf het beste van zichaf en mascotte Carlos en sland-Beveren wonn De spelers van Waa n. Ru ug tte Br co b as Clu M t me de n zelf in zich fotografere ten lie en n jde tri ds er. twee van hun drie we assadeur Piet den Bo Garrido en projectamb s rlo Ca an Ju er ain ge-tr

32Waasland-Beveren Plus


W-B +

Open Stadion Cup Waasland-Beveren en de stad Sint-Niklaas organiseren jaarlijks het streetsoccer toernooi Open Stadion Cup in acht verschillende wijken van Sint-Niklaas. Het initiatief, waarbij fairplay centraal staat, wil jongeren op een positieve manier bezighouden en dit in hun eigen vertrouwde buurt. 2 oktober 2013: Finale in het Puyenbekestadion (Sint-Niklaas) Op woensdag 2 oktober vindt de finale van de Open Stadion Cup plaats in het Sint-Niklase Puyenbekestadion. Deelnemers spelen in de officiÍle shirts van Waasland-Beveren en dit voor de camera’s van TV Oost. De aftrap van het gebeuren wordt gegeven door Peter Van de Putte, directeur van de Maatschappij Linkerscheldeoever. - Deelnemers zijn tussen tien en zestien jaar! - Gratis inschrijven ter plaatse vanaf 13u00. - Leuke prijzen te winnen! - Voetbalschoenen niet vergeten! (de rest wordt voorzien)

Waasland-Beveren Plus33


FAN SHOP

Shirts collectie 2011-2012 € 10 ( zolang de voorraad strekt ) Shirts collectie 2012-2013 € 30 ( zolang de voorraad strekt ) PR Sport wordt AB Soccer vanaf november !! Freethielstadion!

Nieuwe Jako Teamline 2013-2014:

Waasland-Beveren Adult

Wedstrijdshirts

€ 65

€ 65

Sweater

€ 25

€ 30

Jas met kap

€ 40

€ 50

Coachjas

€ 70

€ 80

Short

€ 16

€ 20

Trainingspak

€ 21 Vest

€ 26 Vest

€ 19 Broek

€ 24 Broek

€ 32 Vest

€ 43 Vest

€ 27 Broek

€ 32 Broek

Vrijetijdspak

Sjaal

€ 12

Auto-shirt

€ 12

Muts

€ 12

Mini Bal

€7

Openingsuren Freethielstadion Ma-Wo-Do-Vr 14u00 - 18u00 Za:10u00 - 18u00 Di: Gesloten Open 1u voor de officiële wedstrijden in de JPL

20% Korting op W-B artikelen! Collectie 2013 - 2014

Kids


Kloosterstraat 9 9120 Beveren 03/336.43.94 0490/42.80.30


. . . n a a n e g a r V 10

e l l e d n o l B e Sieb 1) Wat is jouw volledige naam ? Siebe Lieve Lode Blondelle

2) Hoe lang speel je al voor Wa asland-Beveren ? 1 jaar en 2 maanden

3) Naar welke muziek luister je op weg naar een wedstrijd ? Oppeppende muziek, alle soorten

van dance tot hardrock

4) Wat is jouw favoriete sportc lub ? AC Milan

5) Wie is jouw favoriete sportfi guur ? Diego Armando Maradona

6) Wat doe je het liefst op je vri je dag ? Bij vrienden zijn, familie bezoeken

7) Wat is jouw lievelingsfilm ? The Gladiator

8) Wat is jouw absolute droom auto ? Audi R8

9) Wie is jouw ideale droomda te ? Kate Middleton

10) Wat is jouw mooiste herinn ering ? Mijn huwelijk


l a b t e o v s r e b b e h f e i L et een vleugje m sland-Beveren Waa hebbersr 2013 stond in het Lief be em pt se 14 ag rd te Op za edstrijd VV De Kring w de w vz n re ve Be n verbond Land Va het programma, een op d ite Un n se is ss Kallo – RCB So kers van Waasland-Beer ew ed m n va l ta en wedstrijd tuss s naast het veld. Bij VV al op el w zo t, or ef m vin veren en Com r andere voorzitter Ke de on e w en nd vi llo mDe Kring Ka Frederik De Weerdt (co ), -B W st en di e ch fis Reyns (gra selaers W-B) en Steven Wen e ijk el rd oo w nt ra ve manmercieel de Sossissen spelen de j Bi g. ru te ) -B W er ig (vrijwill er onderefort terug, waarond m m Co er tn ar -p Co n nen va athias Van Van Leugenhagen, M er et Pi r le pe /s er tt zi voor van W-Btv. s Hellemans, de ’Carl’ ia th at M en r ae el ss Do

2-5 Beverens Immo Kantoor Bij VV De Kring Kallo is sinds het ontstaan in 2008 het Beverens Immo Kantoor hoofd- en shirtsponsor, het immobiliënkantoor van Waasland-Beveren-bestuurslid en Business-partner Gerry Smet. Voor de wedstrijd tegen RCB Sossissen United had VV De Kring Kallo Gerry Smet samen met zijn zoon Guy Smet uitgenodigd voor de ploegfoto, net als Eddy de Schepper (Voorzitter KSK Kallo en zaakvoerder Autocars Gorselé), eveneens hoofdsponsor, en de voorzitter van het Land Van Beveren, Karel Engels. Karels echtgenote , Chantal, is overigens sinds dit seizoen ook medewerkster bij Waasland-Beveren en is de eerste vrouwelijke trainer in de jeugdoplei-

38Liefhebbersvoetbal


Reportage

ding van W-B, namelijk bij de U6. Waasland-Beveren present in Kallo Op zaterdag 14 september bracht het lot al deze medewerkers en sponsors van Waasland-Beveren samen op de grasmat. Commercieel verantwoordelijke Frederik De Weerdt, net aangesloten bij VV De Kring Kallo zag een uitgelezen kans om beide W-B-partners (Beverens Immo Kantoor en Commefort) in de kijker te plaatsen. Het liefhebbersvoetbal biedt deze heren een ideaal platform om na een harde werkweek een competitief potje voetbal af te werken. De match! Het niveauverschil tussen beide clubs was meteen zichtbaar. RCB Sossissen was immers nog maar net gezakt uit reeks 1, terwijl De Kring pas haar tweede seizoen in reeks 2 aanvatte. VV De Kring Kallo mocht bovendien maar liefst 11 nieuwkomers verwelkomen en is nog in volle opbouw. De Sossissen spelen al enkele seizoenen met min of meer dezelfde kern en staan bekend als een hecht blok. Het waren dan ook De Sossissen die na een twintigtal minuten de score openden. Nog eens twintig minuten later stond het al 0-3, na onder meer een pijnlijk eigendoelpunt van de thuisploeg. De Kring prikte nog tegen, maar werd helemaal

monddood gemaakt in de tweede helft. Eindstand: 2-5. Wat gekibbel nadien over enkele penaltyfases was een maat voor niks. Een terechte overwinning voor De Sossissen, vonden we. Nog meer Sossissen tegen de Kring. DWie de wedstrijd heeft gemist hoeft niet te vrezen. Dit seizoen geven de Sossissen en De Kring elkaar nog vier keer partij: één keer in het veldvoetbal, maar ook nog drie maal in het zaalvoetbal. De Sossissen hebben namelijk twee teams in dezelfde reeks als De Kring. Leuk detail: zaalvoetbalclub VV De Kring speelt al drie seizoenen met het logo van Waasland-Beveren op de

rechtermouw; dit als dank voor de steun van manager Dirk Poppe bij de aankoop van hun nieuwe shirts.

www.vvdekring.be www.sossissen.be Foto’s: Joeri De Decker

Reportage39


Waar is de bal?

Jeugdspeler van de week Hoeveel zitjes tel je?

Elke week presenteren we u een speler uit ĂŠĂŠn van de talrijke jeugdreeksen van Waasland-Beveren. Deze week stellen we u voor aan Thibau Creten. Naam : Thibau Creten Geboortedatum : 28/03/2006 Woonplaats : Beveren Reeks : PU8 Positie : 11 Kwaliteiten : Spelinzicht, competitief, leergierig Idool : Lionel Messi en Cristiano Ronaldo Favoriete club : Waasland-Beveren en FC Barcelona Hobbies: voetballen, fietsen en zwemmen

Welke speler hebben we hier onherkenbaar gemaakt?

Favoriete WB-moment: Thibau vindt het heel leuk om wekelijks tweemaal te komen trainen bij Waasland-Beveren. Maar uiteraard kijkt hij het vooral uit naar het weekend, wanneer de wedstrijden worden gespeeld. Dit doet Thibau steeds met heel veel inzet. Hij probeert altijd goed te spelen en vooral te winnen. Dat vindt Thibau het belangrijkste!

"Stuur jouw drie antwoorden op bovenstaande vragen naar info@waasland-beveren.be en wie weet win jij wel een duoticket voor de volgende thuiswedstrijd van Waasland-Beveren! In de volgende editie van Waasland-Beveren Magazine verneem je de juiste antwoorden en maken we de winnaar bekend!"


kantoor KRUIBEKE Dhr. Sven Van Hove

O.L.Vrouwplein 15 - 9150 Kruibeke - (03) 740 76 30

Varip Deuren, tijdloos in elke stijl

Hout Van Acker NV

van interieur tot tuin

VOOR IEDERS STIJL EN BUDGET HEBBEN WIJ EEN PASKLARE OPLOSSING

deuren Varip

van laminaat, parket tot echte kasteelvloer

“De deur naar hout en al zijn toepassingen” 1962

50 JARIG

BESTAAN

2012

alle parketten, laminaten, gevelbekleding, plafonds, dakramen, PVC, gipsplaten, platen, stammen, ... Nieuwe openingsuren! Om U nog beter van dienst te kunnen zijn: Ma.-vrij.: 7.30u - 12u & 12.30u - 18u (vrij. tot 17u) Zaterdag: 8u - 12u & 13.30u - 16.30u (namiddag enkel toonzaal!)

BEZOEK VRIJBLIJVEND ONZE TOONZAAL

Vesten 41 | 9120 Beveren-Waas T 03/775 77 79 | F 03/755 16 53 i n f o @ h o u t v a n a c k e r. b e

www.houtvanacker.be


W-B Sprokkels GELUKKIGE VERJAARDAG!

Jonathan Rowell (10-09-1989) Robin Henkens (12-09-1988) Dalibor Veselinovic (21-09-1987) Leen Van Damme (kinĂŠ) (23-09-1984) Lucien De Coen (materiaalmeester) (02-10-1952)

FANPOST Wil jij iemand op een leuke manier bedanken of verjaardagswensen overmaken? Ken je een andere W-B-supporter die je hier graag in de bloemetjes wil zetten? Heb je grappige foto’s of leuke supporterstaferelen die je wil delen? Laat het ons weten. Stuur een mailtje naar ward.callens@waasland-beveren.be en wij geven de leukste bijdrages een plaatsje in de volgende editie van Waasland-Beveren Magazine.

Hayley Van Raemdonck, 6 jaar oud en al fan van Robin Henkens

Lukas Verwimp met Carlos Chef-kok Marc en vrienden op vakantie


WEDSTRIJDSPONSORS CLUB BRUGGE R&V Consulting, met zaakvoerders Bert Reyns, en Michel Verstreppen poseren trots met hun gesigneerde wedstrijdbal

COMMENT VAN DE WEEK

Voor elke editie van Waasland-Beveren Magazine gaat onze redactie op zoek naar de leukste, grappigste of meest frappante commentaren op onze Facebook- en Twitterpagina. Voor dit nummer viel ons oog op een bijdrage van Rony Heynze op Facebook. Hij reageerde op het bericht over de jarige Robin Henkens die zijn collega’s op taart trakteerde.

www.miniandroid.be Nadia De Wilde en Glen Van Dael, firma C-Mast uit Bazel, samen met hun genodigden, krijgen hun fles bubbels overhandigd door Johnny Rowell.

«Beter trakteren op goals» Dat advies sloeg Robin Henkens niet in de wind door tegen Bergen de meegereisde supporters alvast op één doelpunt te ‘trakteren’. Wil jij met je tweet of reactie op Facebook ook in WB-magazine verschijnen? Volg ons online en deel mee aan de conversaties. Waasland-Beveren op Facebook: https://www.facebook.com/waaslandbeveren.official Waasland-Beveren op Twitter: @WaaslandBeveren

www.cmast.be

Echte clubspelers Een speciale vermelding voor deze twee clubspelers: Nathan Volckerick: Nathan, vorige maand 19 geworden, speelt voor onze nationale beloften. Op zich niks speciaals, ware het niet dat deze kerel reeds sinds 20 september 2000 onafgebroken is aangesloten bij onze club, al dertien jaar dus! (Eerst bij Red Star Haasdonk tot 2003 toen het Red star Waasland werd en vanaf 2010 bij Waasland-Beveren.) Hij doorliep alle jeugdreeksen van onze club en dat is dus zeker een vermelding waard. Aaron Verwilligen: Aaron sloot zich op 6-jarige leeftijd aan bij KSK Beveren en is intussen bijna veertien seizoenen lang aangesloten bij onze club. Hij schopte het reeds tot de A-kern. Vorig jaar werd hij uiteleend aan Temse, dit seizoen aan Union Sint-Gillis.

Paella-avond SC ‘t vermoeden Supportersclub ‘t Vermoeden organiseert op vrijdag 11 oktober een paella-avond. Het feestelijke gebeuren gaat door in Café ‘t Vermoeden (Temse). Na de maaltijd wordt de wedstrijd Kroatië - België uitgezonden op groot scherm. Inschrijven kan bij Kenny (0498 07 67 41), Steve (0496 91 06 39) of Chistoph (0475 54 65 41). Let op: reserveren kan tot dinsdag 1 oktober!

WBsprokkels43


R&V Consulting: nieuwe business partner van Waasland-Beveren Het jonge bedrijf R&V Consulting is sinds afgelopen zomer één van de nieuwe business partners van Waasland-Beveren. Zaakvoerders Michel Verstrepen en Bert Reyns kwamen op het idee om Android-producten te verkopen in het Waasland en omstreken en zagen in onze club een ideale partner om hun bedrijf naamsbekendheid te bieden. Maar wat brengt R&V Consulting juist op de markt? Hoog tijd om ons licht eens op te steken bij beide zaakvoerders.

Maak van je tv een Smart tv Dag Heren, wat zit er achter het idee van R&V Consulting ? Wel, we zijn in december vorig jaar op het idee gekomen om Android op tv te verkopen. ‘Android TV’ stelt ons in staat op een goedkope manier smart tv in de woonkamer te brengen. Het is een product waar toekomst in zit, want technologie staat niet stil. R&V is de afkorting van onze beide namen, ‘R’ staat voor Reyns en ‘V’ voor Verstrepen. Wat is ‘Android TV’ juist? De redenering achter ‘Android TV’ is dat het voordeliger is dan de aankoop van een smart tv. Nog een voordeel is dat onze producten

goedkoper zijn om te vervangen wanneer er een nieuw product op de markt komt. Je koopt niet telkens een nieuwe smart tv, enkel wanneer die na enkele jaren stuk is. Met ons product kan je wel sneller een nieuwe ‘stick’ aanschaffen, want om de zoveel maanden komen er betere op de markt. Elke ‘stick’ of ‘box’ die je bij ons koopt, is altijd up-to-date met een smart tv die nu in de handel is! Je krijgt op deze manier ook altijd via je eigen HD- of LED-tv een extra pc in de woonkamer. Wat kan je zoal doen met een ‘Android Stick’ of ‘- Box’ in de

woonkamer? Alles wat je met een tablet en pc kan! Je kan verschillende applicaties downloaden, zoals YouTube, Facebook, Twitter en zelfs Maps met routebeschrijving die je kan inspreken om een adres te vinden. In de Google Store zijn er meer dan 800.000 verschillende apps te downloaden. Skypen met ingebouwde camera’s behoort ook tot de mogelijkheid. Er staan zelfs meer dan 77.000 films op livestream die je allemaal via onze ‘Android Stick’ of ‘- Box’ gratis kan bekijken. Android word altijd beter en beter en er zit zoals eerder vermeld nog een mooie toekomst in. Hoe kunnen particulieren jullie producten aanschaffen? We hebben onlangs een website met webshop besteld bij Commefort, die zou rond het weekend van de wedstrijd tegen KRC Genk klaar moeten zijn. We hebben meteen ook een grote stap gezet door Business-partner te worden van W-B. Op die manier hopen we onze webshop te promoten in het W-B-Magazine en kunnen we bij elke thuiswedstrijd flyers verspreiden. Daarnaast zal onze publiciteit momenteel ook te zien zijn op de ledboarding rond het veld. Wij gaan ervan uit dat via voetbal onze reclame beter bij de potentiële klant terechtkomt dan via pakweg een reclameblaadje. Waasland-Beveren speelt in eerste nationale, wat natuurlijk ook een groot voordeel is voor extra publiciteit. Aan ons part-

Duivendam 34 - 9120 Beveren 0488 / 10 08 73 of 0488 / 82 22 08 info@miniandroid.be

www.miniandroid.be 44PartnerInDeKijker


Partner

nership met de club zit trouwens één maal per maand een wedstrijd vast waarmee een gelukkige supporter een ‘Mini Android PC’ kan winnen. Hoe zijn jullie aan de deur van de Freethiel komen kloppen? Commercieel verantwoordelijke Frederik De Weerdt zag wel iets in ons product, maar mensen moeten het uiteraard eerst leren kennen vooraleer je het kan verkopen. In die optiek is ons partnership tot stand gekomen. Wij zijn beide afkomstig van en wonend in Beveren. Waasland-Beveren leek ons gewoon het juiste communicatieplatform voor onze producten. Blijven jullie ook nadien partner van W-B? We zullen na dit seizoen bekijken wat zoal de reacties bij de supporters en andere W-B-partners zijn. Hoe groter het commerciële succes, hoe groter de kans dat we partner zullen blijven van de club. Laatste vraag: graag jullie pronostiekje voor de match tegen KRC Genk? Bert: Ik ben al alle wedstrijden komen kijken en we verdienden telkens meer dan we kregen. Ik denk dat we nu eindelijk kunnen stunten en winnen met 1-0. Michel: 2-1. Waarom? Omdat we beter gaan zijn! Kort en krachtig, Michel! Beide heren, wij danken jullie voor dit gesprek en wensen jullie nog veel succes met R&V Consulting en jullie partnership met Waasland-Beveren. Foto’s: Kevin Reyns

R&VConsulting45


Uw leverancier in truck-, trailer en busonderdelen

Industriepark West 42D 9100 SINT-NIKLAAS Tel: +32 3 766 65 88 Fax: +32 3 766 69 80 e-mail: sint-niklaas@ictparts.be website: www.ictparts.be www.RDSprodukten.be

RD

PRODUKTEN

‘S

Alles voor de horeca en grootkeuken: - Onderhoudsproducten - Papierwaren, tafelaankleding - Horeca- en grootkeukenapparatuur

RD’s - Nobels Peelmanstraat 12 - 9100 St-Niklaas - tel: 03 777 26 74


Column

Achter Vijandelijke Linies Onze huisreporter volgt naast Waasland-Beveren ook de rest van de voetballerij op de voet. Elke editie brengt Robin als jonge journalist een kritische en sarcastische kijk op de voetbalwereld en al zijn randaspecten.

Voor hogeschool- en universiteitsstudenten is het weer zover: een nieuw academiejaar! Ikzelf behoor ook tot deze mensengroep; met een goede portie strijdlust ga ik een nieuwe uitdaging aan. Natuurlijk brengt school steeds een minder fijne bijwerking met zich mee: een pak minder vrije tijd. Minder tijd voor je andere passies en hobby’s, zoals ons aller geliefde geel-blauw gezelschap. Steeds hoop ik zo weinig mogelijk wedstrijden van W-B te missen, maar je kan natuurlijk geen schoolwerk laten vallen om naar een match te gaan. Oké, je kan dat wel, met gevolgen die we maar al te goed kennen. Ik ken ook wat mensen in mijn omgeving die me dit niet in dank zouden afnemen. De examenperiodes brengen steeds het meeste hellevuur met zich mee. Misschien wel het enige pluspunt (voor mij toch) van de Play-Offs is dat de reguliere competitie nu reeds ergens in maart op haar einde loopt. Vroeger zat je steeds met volle competitiestress in je belangrijkste schoolperiode. Maar het kan erger: een EK of WK. Zuid-Afrika bracht dan wel een geweldige pot voetbal in 2010, achteraf vierde ik geen groot feest. Noem het solidariteit met onze noorderburen. Maar goed, nog vaak denk ik terug aan onze gewonnen eindronde in 2de klasse 2012. Die vond ook plaats in volle examenperiode. En willen of niet, je bent er toch mee begaan. Ik heb jammer genoeg geen aan/uit knop voor het voetbal. En mocht ik er een hebben, ik had hem al lang gesaboteerd. Fijn is dat mijn vader ook een groot supporter van de club is. Dat zorgt voor wat meer begrip tijdens drukke schoolperiodes. Na de prachtstart tegen Oostende (4-1) moest W-B naar topfavoriet Westerlo, in het midden van de week (donderdag). Helaas konden ik & mijn maats niet tijdig laten weten aan de supportersclub of wij zouden meegaan. Toen we tot de conclusie kwamen dat het zou lukken (de dag ervoor), was de wedstrijd reeds uitverkocht. Helaas, maar we moesten en zouden die wedstrijd in Westerlo zien. Dan maar met de auto ernaartoe, én ter plaatse tussen een fijne meute Kempenaren. Naast het vak van onze uitsupporters stonden wij daar: net van tussen de leerboeken, in een licht vijandige omgeving. En dan mag je met Westerlo nog niet klagen: voorbeeldige supporters, veelal rustige mensen die niet klaarstaan om het kot af te breken. Elders kan dat anders zijn. Bij de inkom stond politie klaar om elke foutzittende supporter te ontdoen van clubattributen. Mijn W-B shirt moest ik even afgeven, sjaals mochten wel binnen. Die

waren toch geel-blauw, net als die van Westel. Tijdens de match werd echter snel duidelijk dat wij niet voor de “juiste” club juichten. Ook al neem je jezelf voor niet te luid te juichen, ik betwijfel of het je lukt. Ik had het mezelf ook niet voorgenomen, juist om die reden. Buiten enkele eenzaten nam niemand ons iets kwalijk. Al werden er misschien soms net wat luider kinderlijke uitspraken geroepen naar onze troepen. Als een ware Boeddha behield ik mijn kalmte. Pas na de 0-1 kwam het een eerste (en enige) keer tot discussie: enkele fans vonden dat wij er niet mochten staan en gingen klagen bij de stewards. Dat werd hen echter niet in dank afgenomen door de rest. Want ja, er was een rest! Buiten Westerlo en W-B waren er nog twee teams vertegenwoordigd in de tribune. Enkele fans van Lierse en Beerschot hadden deze wedstrijd uitgekozen om hun ex-spelers Cavens en Radzinski te komen aanmoedigen. Gezellig werd er verbroederd. In de slotfase van de match mocht een vreugde-uitbarsting niet ontbreken: na de 1-2 verlieten heel wat Kempenaren het stadion en bouwden wij een fijn feestje. Het was het begin van de weg die ons naar eerste zou brengen. Volledig voldaan kwamen we weer thuis. Ietwat op een laat uur, wat ik de dag nadien nog wat voelde nazinderen. Maar goed, moe maar voldaan heet dat. Je moet soms wat offers brengen om job en passie te combineren. Een geluk dat meeste voetballers graag voetballen, anders zouden ze hun job ook geen jaren volhouden. Ergens kijk ik wel uit naar het nieuwe schooljaar, omdat ik wel leergierig en nieuwsgierig ben. “Hoera!” roepen doe ik echter nog niet. Dat bewaar ik voor zondagavond. Een groot examen voor W-B.

kantoor BELSELE Mevr. Marielou Van Houts

Belseledorp 65 - 9111 Belsele - (03) 722 91 50 RobinMaes47


Crawford - Industriële poorten en laad- en losoplossingen

De poorten van Crawford beschikken over een hele reeks slimme kenmerken die perfect zijn afgestemd op binnen- en buitentoepassingen in de meest uiteenlopende werkomgevingen: Sectionale overheadpoorten, Vouwpoorten, Snelrolpoorten en Megadoor. www.crawford.be

The global leader in door opening solutions

waasland beveren_Layout 1 18/09/13 13:45 Page 1

WORKWEAR  THAT DOES  THE JOB  FOR YOU

www.dassy.eu

professional workwear

WB Magazine 2013-2014 NR 5  
WB Magazine 2013-2014 NR 5  
Advertisement