Page 1

Kevin Ho Selected Works 2016-2019


PROJECTS 01 The Terrace Community Pool/Community Centre/Green plaza A Kung Ngam Village, Shau Kei Wan, Hong Kong

1

02 Plaza and Courtyard Housing Collective Living/Residential/Green plaza Section 2, Ziyou Road, Central District, Taiwan

11

03 Towards the Sea Rowing Centre/Boat House/Gym Malaysia, Ulu Yam River

19

04 Bound Pavillion/Installation University of Westminster/ Clockenflap

25

05 Student Hostel Community/Student Hostel Police School Road, Wong Chuk Hang, Hong Kong

27


01

The Terrace

The poetics of Landscaping Community Pool/Community Centre/Green plaza A Kung Ngam Village, Shau Kei Wan, Hong Kong Third Year Studio/2nd Semester 2018/ Individual Project Tutor: Simon Hsu

Inspired by the mountain behind and in response to the sloping site, the concept of the “The Terrace” is to create an experience of hiking achieved by landscaping, terracing and level changes. “The Terrace” is designed for an exciting walking experience as if one is exploring and making discoveries as they venture around the building and landscapes. Located in A Kung Ngam Village, Shau Kei wan, there are a mixture of old and new, small and large scale buildings. The idea of staggering, overlapping and the careful modulation of building sizes respond to the surrounding building scales and sizes, as well as creating a whimsical and exciting experience as one explore the building. The building is set back, creating a huge green plaza and spaces for passerby, residents, patients (in the hospital under construction) or villagers to rest or have their activities in. The building programme includes two badminton courts, an indoor and outdoor cafe, community room for villagers, lobby, changing rooms, a lap pool of 25m, a children’s pool, outdoor pool and finally a diving pool with springboard mounted on the mountain.

1

Café Community Room


Badminton Courts

Courtyard

Main Entrance

A-A Section

2


Site Analysis & Initial Study In response to the site, numerous sections on the existing site are drawn. In the design “The Terrace�, by taking advantage of the slopping site, the building and landscape aims to create public spaces in different levels. Surrounding buildings are also studied in deciding the modular size of the design to fit into the site.

Temples

Sea, land and Mountain

Shipyard/ Fish Market School

Industrial

Roads

Existing Site

Buildings

A-A Site Section Building Composition

Urban Fabric

B-B Site Section

C-C Site Section

Swimming Pool Impression 3

D-D Site Section

I envision the swimming pool to be transparent and has mountain views.


Developments & Study Models Physical models were made to study building form, especially on the size of the modulated boxes, how each boxes interlock with each other and how the building could connect and respond to the topography and landscape of the site. Study Model 4

Massing 1

FinalModel Model2 Study

Envelope Model 4

Massing 2

Initial Building Envelope

Massing 3

Final Building Envelope

Final Model

4


Concept

Building Orientation (Contextual Response)

Site Plan

5

Terraced

(Response to sloped site)

Shifting

(Breaking up building mass by modulation to respond to smaller buildings/houses)

Blocks Overlap

(Forming Intermediate programmes and relationship between blocks)

Landscape Overlap

(Forming landscape/skylights)

Curve Roof

(Mimics Mountain behind building)

Site Plan


Ground Floor

Upper Ground Floor

6


Facade & Materiality

7

The facade of the building is clad with textured rock as to mimic the texture of the mountain behind. The rough rock textured is juxtaposed with smooth glazing and smooth white paint in the interior.


Accessibility and Connectivity Site section studies assisted me to design recreation landscapes and accessible roofs. Pedestrians can come from different sides of the site to access the building and the recreation spaces.

North Elevation

Axonometric

Swimming Pool

8


Transparency Curtain walls are used on the both long ends of the swimming pool building for transparency. Swimmers and spectators can see through and enjoy the mountain view. Users from the badminton court/ plaza can see the swimming pool and mountain through the curtain walls.

Spectator Stand Outdoor Pool

Badminton Court

Sunbathing

Main Pool

D-D Section

Main Pool

9

Detail Section


Kiddies Pool

Main Pool Diving Pool

C-C Section

Badminton Court

Bathroom Reception

Main Entrance

Plaza

B-B Section

10


02

Plaza and Courtyard Housing Collective Living

Collective Living/Residential/Green plaza Section 2, Ziyou Road, Central District, Taiwan Third Year Studio/1st Semester 2018/Individual Project Tutor: Tsou Jibn Yuet

Located in an older district of Taichung, buildings are organized in grid forms and are very packed together. Residents have to walk narrow, dull and monotonous alleys before reaching their apartment. The “Plaza and Courtyard Housing� attempts to address the issue by arranging the building in an S-formation, creating generous distances between other buildings, for more natural ventilation and sunlight in the units. This formation also encloses two spaces: the larger one is a plaza while the smaller space is a courtyard. The plaza provides a comfortable space for residents and passer-by from all age to gather, relax, chat and play by providing community spaces such as sittings, coffee shops, green areas and a small playground. The smaller courtyard is a more private space which serves the residents in my design and the neighboring building. The building roof is sloped, creating a dynamic form in response to the surrounding buildings. It is highest facing Minzu road and gradually becomes lower as it reaches Ziyou road; the design follows the heights of the neighboring buildings to avoid sun blockage to neighboring buildings.

11

Ziyou Road


Plaza

Restaurant

Courtyard

Car park

A-A Section

12


Site Observation

Site Building Mass

Building are very packed together

Narrow, unwelcoming alleys

Building organised in grids. Thicker lines=busier traffic

Residual spaces between building

Concept

Building massing encloses two large spaces; a courtyard and a plaza

13

Sloped roof to respond to the height of the neighbouring buildings

3 circulation cores to reduces circulation spaces between residential floors

Parts of building in G/F excavated for circulation and connectivity

Residential units located in first floors or above. Public spaces on ground floor


Study Models Various massing models were made to study the setting out and building form to best respond to the surrounding building.

Final Model

Massing 1

Final Model

Final Model

Final Model

Final Model

Massing 2

Massing 3

14


2/F Plan

3/F Plan

15

Exploded Axonometric

G/F Plan


Unit Mix Three types of apartment are designed to cater different family sizes and users. The different types of apartment shares a community space.

Family of four

Three bedroom Apartment (80m2)

Family of three Couples

Two bedroom Apartment (60m2)

Single Youth

1/F Plan

2/F Plan

3/F Plan

Studio Apartment (20m2) 16


Facade & Materiality As a lot of buildings are being demolished in site, I see this an opportunity for the facade of the building to be clad with recycled white bricks to match with the surrounding buildings.

Minzu Road

17

Facade Facing Minzu Road

Lobby


Plant Room

Plaza

Facade Facing Minzu Road

Lobby

Restaurant

Car park

B-B Section

18


03

Towards the Sea Passive Design

Rowing Centre/Boat House/Gym Malaysia, Ulu Yam River Second Year Studio/2nd Semester 2017/ Individual Project Tutor: Bruce Lonnman

Located in Malaysia and facing the Ulu Yam river, the timber structured rowing center complex “Towards the Sea� is situated in a steep mountain slope. The view of the river is taken advantage by originating the long side of the building to the river, maximizing the sea view. The rowing boat complex is divided into two buildings, one is the community and gym room, the other is the spectator stand and boathouse. The strategic placement of the community area, gym and spectator stand maximizes the sea view. Passive design is also integrated in the building design best suited for Malaysia, a hot and humid climatic zone. The buildings are orientated to maximize natural ventilation and minimizes sun exposure. The roofs are designed to shade the sun in the afternoon and also collects water during rainy days. The expression of structure is also experimented in this project through the use of trusses, truss beam and V-Shaped columns.

19


Longitudinal Section

20


Site

Passive Design Concept

Stack-Ventilation Climatic Response Afternoon sun-shading

Rain storage

Afternoon sun-shading

Originated to favour wind

Morning sun-shading

Cross-Ventilation

Attic Buffer Zone

Stack-Ventilation

Programme placements

Unobstructed sea view

Site Plan

Concept

21

Sun and Wind Analysis


Study Models Massing models were made to test out various building setting out and building scheme. Larger scale models were made to explore various structures and expressions.

Framing Model 1

Final Framing Model

Massing Model 11 Massing

Final Framing Model

Massing Massing Model 22

Massing Model 33 Massing

Final 1:200 Framing Model

Final 1:200 Framing Model

Final 1:200 Framing Model

Final 1:200 Framing Model

22


Community Area N

Upper Ground Floor

23

Ground Floor

Gym


9.111

Wooden Beams (70 x 60 mm) Steel Clip Angles

Glazing

Hopper Window

3 801

Framing of Main Building

Operable Louvers

Supporting beams (200 x 300 mm)

Community Area

"A" Shape Coloumn (200 x 200 mm)

1:100 Woven Bamboo

3.501

Framing of Spectator & Boat Storage building

Detail Section of Bathroom and rain storage

Gym Detail Section of Facade

24


109

102

108

120

103

114

110

96

121

104

90

115

111

97

122

105

91

84

116

112

98

78

123

106

92

85

72

117

113

99

79

124

107

93

86

73

118

308

94

100

80

125

302

95

101

87

74

119

309

296

81

320

303

290

88

75

314

310

297

82

321

304

291

89

76

315

311

298

83

322

305

292

284

77

316

312

299

278

323

306

293

285

272

317

313

300

279

324

307

294

286

273

318

518

301

280

325

517

295

287

274

319

516

288

281

520

515

289

275

519

514

282

48

54

276

42

283

49

55

36

277

56

43

30

513

50

37

24

512

57

44

31

18

66

51

38

25

60

58

45

32

19

67

52

39

26

61

59

46

33

20

68

53

40

27

6

12

62

254

47

34

21

7

13

69

248

41

28

8

14

63

255

242

35

22

9

15

70

249

236

29

16

64

256

243

230

23

10

65

250

237

224

17

71

257

244

231

218

11

266

251

238

225

212

260

258

245

232

219

206

267

252

239

226

213

261

259

246

233

220

207

268

253

240

227

214

0

262

509

247

234

221

208

1

269

508

241

228

215

2

263

507

235

222

209

4

270

506

229

216

5

264

505

223

210

200

271

504

217

201

265

503

211

202

511

502

203

510

501

204 3

205

Bound

500

04

Pavilion Components

Parametric & Prefabrication

MODULE PRESENT

Pavilion/Installation University of Westminster/Clockenflap, Central Harbour Front Space, Hong Kong Third Year Studio/Summer Semester 2017/Group Project Tutor: Adam Fingut

This project begins as a summer elective course in CUHK. Working with 3 other team members, Raphael, Dorthy and Tasha, we had created many physical models in different scales to test the structural stability of our pavilion. The most difficult part is to cantilever the top arch and also to make the modules strong enough to sit onto. After many trials and errors, we manage to created our first 1:1 scale model at our school, however was falling apart. But our effort and design was appreciated by our teachers and critics and were selected to participate in a festival called the “Fab fest� organized by the University of Westminster. After several refinements, we were able to create our first successful, full scale pavilion by decreasing the cantilever size as well as improving our work flow as we build the pavilion (such as recording parts outstanding modules & pieces). After few months, we were also invited to create another pavilion for a large outdoor musical festival called the Clockenflap. Unlike the previous pavilions which were located indoors, our design has to be wind and rain proof as well as to meet safety standards. After many discussions, technical drawings and drawings submissions to Clockenflap, we succeed in creating a pavilion which became a popular photo taking spot in the festival.

25

Section

Assembling Components to create modules

Assembly of modules


1:10 Model

1:2 Model

1:1 Model (CUHK)

Pavilion (FabFest)

Pavilion in the afternoon (clockenflap)

Pavilion in night (clockenflap)

26


05

Student Hostel

MiC (Modular Integrated Construction) Community/Sudent Hostel Police School Road, Wong Chuk Hang, Hong Kong Employed on July 2018 Employer: Bernard Lim

Currently, I am working as an Architectural Assistant in AD+RG. My 2 other colleagues together with 2 draftsmen and I are involved in a pilot project which uses MiC (Modular Integrated Construction). According to the Hong Kong’s building departments, MiC “refers to a construction whereby free-standing integrated modules (completed with finishes, fixtures and fittings) are manufactured in a prefabrication factory and then transported to site for installation in a building.” The project is a HKU student residential building which is located in Wong Chung Hang. I am involved in the layout design, drawing of General Building Plans (GBP) & tender drawings (layout and details), preparation of diagrams for town planning submission, cooperating & coordinating with consultants (including structural and mechanical engineering, quality surveyor, town planners & etc) and participated in client meetings. I am gaining extensive knowledge in practical experience, communication, rules and regulations and modular prefabrication related technologies. The drawings are a glimpse of the project drawn and designed by my colleagues and myself. I was mostly involved in podium design, MiC layout design and MiC related detail drawings. Warden’s Flats Manager’s Flats Domestic staff ’s Rooms

Student’s Rooms Accessible/ Tutor’s Rooms

27

Typical Tower Layout

19/F Tower Layout


3/F Layout

28


Demarcation of modules:

Type of Modules:

G1

A1

F1 A3

A2 E1

A3

D1

C1

B1

A2

A3

A2

A1 A3

A1 B1

E1

G1

D1

F1 A1

A2

A3

B1

C1

D1

E1

A3

C1

A3 A2

G1

A1

F1 29


Detailed partial plan

Y Section

Module A

Factory EPDM membrane Factory Installed Cladding Site Installed RC slab Factory Installed Steel beams Site installed EPDM membrane Site Installed Cladding Site Installed Fire stopper Steel beams

Module B X Section

Factory installed mineral wood Site Installed fire protected board

Sectional detail joint

30


Thankyou for your Consideration! Kevin Ho +852 96846831 khho9694@gmail.com

Profile for kevin.ho.legacy

a  

a  

Advertisement