Page 33

“Ons kind heeft woedeaanvallen en wil niet meer naar school”. “Sinds ik weduwe ben geworden, voel ik me eenzaam en durf de deur niet meer uit.”

Hulp van het Sociaal Team Neder-Betuwe? Sinds 2015 is het Sociaal Team, samen met de Kernpuntmedewerkers actief in de gemeente Neder-Betuwe. Het Sociaal Team biedt u ondersteuning bij specifieke vragen over zorg en welzijn. Uw vraag is altijd het uitgangspunt. Wat is het Sociaal Team? Het Sociaal Team bestaat uit professionele hulpverleners die ieder hun eigen specialisme hebben. Zo is de ene medewerker ervaren in het werken met jeugdigen en een andere medewerker is gespecialiseerd in het werken met mensen die een verstandelijke beperking hebben. Ook is er een medewerker die een sociale opleiding heeft gevolgd aan een hogeschool op Christelijke Gereformeerde grondslag. De medewerkers van het Sociaal team zijn allen gedetacheerd vanuit hun eigen organisatie zoals bijvoorbeeld MEE, Agathos of Jeugdbescherming Gelderland. Omdat de specialisten uit het Sociaal Team intensief met elkaar samenwerken, leren zij ook heel veel van elkaar wat maakt dat de medewerkers kennis hebben op veel terreinen in de zorg. Te denken valt aan kennis op het gebied van opvoedondersteuning, rouwverwerking, woonproblemen, financiën of relatieproblemen.

Wanneer hulp van Sociaal Team? Indien uw hulpvraag complexer blijkt en om specifieke hulp vraagt, kunt u ondersteuning krijgen vanuit het Sociaal Team. De Kernpuntmedewerker verwijst dan door naar het Sociaal Team. Voorbeelden van vragen kunnen dan zijn: Ons kind heeft woedeaanvallen en wil niet meer naar school, of: Sinds ik weduwe ben geworden voel ik me eenzaam en durf de deur niet meer uit. Het Sociaal Team zou u kunnen omschrijven als ‘bouwers’ in de praktijk, belangrijk is vooral de verbinding met u en de mensen om u heen.

Wilt u graag meer informatie? Ga naar www.kernpuntnederbetuwe.nl of neem telefonisch contact op. Tel: 0488-449992 Telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9.00-17.00 uur vrijdag van 9.00-12.00 uur

Uw vraag is het uitgangspunt Uw vraag is altijd het uitgangspunt. Het Sociaal Team biedt ondersteuning op vrijwillige basis. Als u meer hulp nodig hebt dan denken zij graag met u mee bij het vinden van de meest passende oplossing. Een passende oplossing kan zijn dat u hulp krijgt vanuit uw omgeving of hulp van bijvoorbeeld iemand die alles weet van het probleem waar u tegen aanloopt. Ze onderzoeken samen met u of er mensen in uw omgeving zijn die kunnen helpen.

www.kernpuntnederbetuwe.nl Voordat het sociaal team bij u komt, kunt u in eerste instantie met al uw vragen over zorg en welzijn terecht bij de Kernpunten. Deze zijn telefonisch te bereiken of via de website van de Kernpunten: www.kernpuntnederbetuwe.nl. Ook zijn er vaste inloopspreekuren in de dorpen Kesteren, Dodewaard, Ochten en Opheusden.

Onder van links naar rechts: Shervin Khahali, Roel Kuipers, Hilde Witters. Boven van links naar rechts: Willy Wijnmalen, Nieke Taal, Rowan van den Brink, Miranda Mansvelders. Niet op foto: Paul Hermans, Machteld van der Burg, Ria Elfring

33

Profile for Alette  Keuken

Neder Betuwe Magazine - December 2017  

Neder Betuwe Magazine - December 2017  

Advertisement