Page 31

Tiny Forest - een mini-bos bij u in de buurt? Hebt u ideeën waar een klein stukje bos kan komen en wilt u samen met uw buurt, de school of vereniging die bomen planten en verder verzorgen? Doe mee met de actie ‘Tiny Forest’ en zorg samen voor een mooiere omgeving bij u in de buurt. Bomen zijn belangrijk voor: Luchtzuivering. Eén boom kan net zoveel stikstofdioxide

en fijnstof vastleggen als wordt geproduceerd door 10.000 autokilometers. Verminderde hitte want één gezonde boom levert het verkoelende vermogen van ongeveer 10 airco’s. Waterberging, Eén volwassen boom kan tot 8.000 liter water bergen. Een mini-bos krijgt de afmeting van minimaal 200 m2 en er komen 600 bomen met 36 inheemse boomsoorten in. Denk mee en heb je een idee, mail dan naar Peter van den Berg: pberg@nederbetuwe.nl

Woordvoerders voor Schone Rivieren De leerlingen van groep 5 van basisschool Rehoboth uit Ochten waren deze herfst op excursie naar de Waal. Zij deden mee aan een proefproject van NME Betuwe over ‘Schone Rivieren’. Ze hebben van alles ontdekt in de uiterwaard en langs het Waalstrand: de golfslag van de schepen en het wilde gedraai (het kolken) van het water rond de kribben, de beestjes, de bloemen en planten, de hele kleine steentjes die samen zand vormen en de verschillende kleuren van het grind. Hun conclusie: het is een mooi natuurgebied. Minder fijn vonden ze het vele zwerfafval vooral plastic. En dat is slecht voor de dieren en het milieu.

31

In de week erna hebben de leerlingen gewerkt aan een presentatie die zij uiteindelijk gaven aan de school, hun ouders, medewerkers van NME Betuwe en aan wethouder Herman Gerritsen.

Vol enthousiasme waren ze op die manier ‘Woordvoerders voor de Schone Rivier de Waal’ met als doel: laten weten hoe mooi het rivierengebied is en mensen aansporen om geen zwerfafval te laten slingeren langs rivier en uiterwaarden.

Profile for Alette  Keuken

Neder Betuwe Magazine - December 2017  

Neder Betuwe Magazine - December 2017  

Advertisement