Page 16

16,17 home keukens_ basis KBT 19-12-13 12:12 Pagina 16

K R AC H T I G I N N OVAT I E F C O N C E P T K A N S R I J K I N C R I S I S T I J D

‘Home Keukens biedt consume waar voor zijn geld’ Via de ING kwam onze redactie in aanraking met Home Keukens. Direct viel ons op, dat Home Keukens behoort tot de categorie ‘bijzondere retailer’. De onderneming bezoekt de consument thuis en heeft zelf geen showroom. Redactie KBT schoof in Oud-Alblas aan bij Andries Bakker van Home Keukens om te vragen waarom hij deze keuze heeft gemaakt.

E

en aantal jaar geleden hebben wij ons afgevraagd: “Kan het niet op een andere manier?” Een snelle berekening bevestigde dat er meer kansen liggen om je hoofd boven water te houden als je zonder showroom keukens gaat verkopen, vanwege aanzienlijk lagere overheadkosten. Vervolgens zijn wij een concept gaan uitwerken en dit resulteerde in Home Keukens.’ De ondernemers hebben zelf enige tijd voor een keukenretailer gewerkt. ‘In die tijd is ons duidelijk geworden dat de keukens in de showroom bijna nooit zoals ze er staan verkocht worden. Dus de gekozen keuken, is vrijwel nooit te zien bij de retailer. Wat is dan nog de meerwaarde van de showroom! We kunnen alle mogelijke materialen in de ruimte laten zien waar de keuken moet komen, waarbij we een fantastisch fotorealistisch softwareprogramma gebruiken.’ Dit resulteerde in een kans om een keukenretailer te worden zonder showroom. ‘Met het levensechte 3Dtekenprogramma van Simar kun je je als retailer heel goed presenteren bij de mensen thuis. De emotie vindt dan plaats door middel van het presenteren van de keukenmaterialen in de ruimte, waarbij direct naar de omgeving gekeken kan worden. Hoe staat de bestaande vloer bij de keuze, wat zijn de mogelijkheden in de betreffende ruimte. En dit werkt, zo merkt Bakker, meer dan goed. Home Keukens kent namelijk een hoog scoringspercentage. ‘En vaak na één gesprek. Dit hadden we niet verwacht, maar het lukt ons heel regelmatig. Achteraf is het wellicht enigszins te verklaren. De mensen nodigen je thuis uit. Dus ergens hebben ze vertrouwen in je. Dan ben je al een stap verder. Laatst zat er bij mij een zoontje van de mensen een tijd lang op mijn schoot. Dat zou in een showroom nooit voorkomen. Je bent op visite en zoekt direct een keuken met ze uit.’

USP’s Bakker vervolgt zijn verhaal: ‘Home Keukens 16

KBT december 2013

kent een aantal USP’s. We luisteren ontzettend goed naar de klanten. Dit lijkt een cliché, maar het is belangrijk voor het gebruiken van ons concept en het tekenprogramma. We moeten precies weten wat de klant wil, en goed om ons heen kijken om de klant écht te adviseren. Alleen samen kunnen we het advies en die tekening volledig naar wens maken. Daarnaast doen wij er alles aan om vertrouwelijk advies te geven. We nemen daar de tijd voor. Wij bieden een advies op maat. Tot slot zijn wij ook voordeliger vanwege onze overheadstructuur. Op dit moment verkoopt Bakker met zijn collega’s voor een starter helemaal niet verkeerd. ‘Blijkbaar is dit wat veel klanten willen, want we merken dat we ons werkgebied steeds verder uitbreiden. Dit varieert van Haaksbergen tot aan Goes en van Noordwijk tot Zwolle en dat in 15 maanden. Binnen 5 jaar willen we

KBT no.6 2013  

Vakblad voor keukenspecialisten, badkamerinstallateurs, sanitairdetaillisten, keukenmontagebedrijven en (binnenhuis) architecten.

KBT no.6 2013  

Vakblad voor keukenspecialisten, badkamerinstallateurs, sanitairdetaillisten, keukenmontagebedrijven en (binnenhuis) architecten.

Advertisement