Page 1


Albilo Mayor, Ermita del Conde Ermita del Conde is tegelijkertijd een piepjong én een stokoud bedrijf. Hoewel de wijnmakerij pas sinds 2006 bestaat, worden de ruim 20 hectare tellende wijngaarden overwegend begroeid door wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Een deel van de stokken is zelfs aangeplant voordat de rampzalige phylloxera eind negentiende eeuw haar intrede deed en is dus ongeënt. Zulke oude ‘bush vines’ hebben lage opbrengsten van hoge kwaliteit. Het strenge landklimaat in Burgos met zijn hoge temperaturen in de zomer, wordt getemperd door de hoge ligging van de wijngaarden (850 tot 1000 meter) met als resultaat levendige, krachtige wijnen mét frisheid en elegantie. De prachtige rode wijnen worden van Tempranillo gemaakt (en in het geval van El Vuelo met toevoeging van een beetje Merlot) en de bijzondere witte wijn wordt gemaakt van de lokale druif Albillo Mayor. Deze karakteristieke en aromatische druif was bijna vergeten, maar beleeft nu gelukkig – mede dankzij de inspanningen van Ermita del Conde – een voorzichtige renaissance. Door wijnmaker Pedro Balda wordt organisch gewerkt. De druiven worden met de hand geoogst en de opbrengst van de verschillende wijngaarden wordt door middel van spontane gisting separaat gevin ifieerd in roestvrij staal en cement, waarna de wijnen opgevoed worden in een combinatie van nieuwe en gebruikte eiken vaten en oude ‘foudres’.

Jaargang:

2015

Land:

Spanje

Streek:

Burgos, Castilla Y Léon

Appelatie:

Vino de La Tierra de Castilla

Wijnmaker(s):

Pedro Balda

Druivensoorten:

Albillo Mayor van meer dan 100 jaar oude stokken

Rijping:

12 maanden rijping op droesem in Frans eiken

Stijl:

Rijk, bloemig

Neus:

Bloemig, kruidig, rijp geel fruit

Mond:

Fris, rond, steenfruit, vanille en geroosterd brood.

Food:

Romige kazen, kalfsvlees, gevogelte rijke visgerechten.

Website:

http://ermitadelconde.com


Rosso Piceno, BoccadiGabbia Boccadigabbia was één van de honderd “poderi” die door het Keizerrijk van Napoléon Bonaparte in 1808 werden onteigend. Na de dood van de vrouw van Napoléon III is het domein weer opgesplitst en kreeg elke “poderi” een eigen naam, zo ook Boccadigabbia, waar nog steeds een kroon met een N bovenstaat. In 1956 kocht de familie Alessandrini het 10 hectare tellende Boccadigabbia-perceel van Prins Luigi Napoleone Bonaparte. De wijngaarden met een gunstige ligging op het zuiden bevinden zich in La Castelleta di Fontespina op de eerste heuvels die rijzen vanaf de Adriatische kust en genieten van de koele wind van zee.

Jaargang:

2013 / 2014

Land:

Italë

Streek:

Marche

Appelatie:

DOC Rosso Piceno

Wijnmaker(s):

Elvidio Alessandri

Wijngaard:

Ongeveer 5 hectare op een hoogte van 180 meter.

Druivensoorten:

50% Sangiovese, 50% Montepulciano

Rijping:

De most wordt gegist in INOX tanks en ondergaat een uitgebreide maceratie. Rijping op één en twee jaar oude Franse barriques gedurende 10 tot 12 maanden

Stijl:

Elegant, sappig en vol

Neus:

Kruidig, veel rood fruit en een hint van vanille en kreupelhout.

Mond:

Veel rijp rood fruit, rond maar met smakelijke ronde tannines op het eind.

Food:

Lamsvlees, gegrild rund, gestoofd wild, oude harde kazen

Website:

http://www.boccadigabbia.com


“Breca” Bodegas Breca, Gruppo Jorge Ordoñez De Oronta wordt gemaakt van oude grenache stokken in Aragón. Hoewel het een Vino de Mesa is, komen de wijnen wel van eigen wijngaarden en zijn ook dusdanig apart gecertificeerd dat ze uit Aragón komen. Het is een zachte en zeer volle wijn. Ondanks het finke alcoholpercentage is het een milde wijn die zeker in de zomer licht gekoeld het best tot haar recht komt. Ondanks de zeer goede internationale beoordelingen door o.a. Robert Parker (2015/86 pnt) en de Guia Penin (2015/90 pnt) zijn de prijzen zeer bescheiden gebleven!!! Het wijnhuis Jorge Ordoñez werd opgericht in 2004 in Almachar. Het was de eerste in zijn soort in dit deel van de Axarquía-regio bij Málaga in het Spaanse Andalusië. Traditioneel worden daar de muskaatdruiven gebruikt voor de productie van rozijnen. Het bergachtige gebied met steile hellingen en leisteenbodems wordt beschouwd als een van de oudste wijngebieden in Europa. Als gevolg van de gestage stijging van de productie heeft de Bodega in 2008 haar installaties verplaatst naar de locatie in Vélez-Málaga. Jaargang:

2014/2015

Land:

Spanje

Streek:

Aragón

Appelatie:

Vino de la Tierra Aragón

Wijnmaker(s):

Bodegas Breca,

Druivensoorten:

Garnacha de Aragón van stokken van minstens 70 jaar oud!!!

Rijping:

18 maanden op droesem in Frans eiken vaten

Stijl:

Rijpe, gulle, volle wijn

Neus:

Rijp zwart fruit zoals braam, roostertonen, verse kruiden

Mond:

Uitgesproken rijpe bramen en pruimen met verse kruiden, vol, rijp en sappig. Zeer lange ronde finale.

Food:

Ultiem bij gegrild roodvlees. Maar ook wild, droge hammen en harde kazen.

Website:

http://www.jorgeordonez.es


“Brega” Bodegas Breca, Gruppo Jorge Ordoñez De Oronta wordt gemaakt van oude grenache stokken in Aragón. Hoewel het een Vino de Mesa is, komen de wijnen wel van eigen wijngaarden en zijn ook dusdanig apart gecertificeerd dat ze uit Aragón komen. Het is een zachte en zeer volle wijn. Ondanks het finke alcoholpercentage is het een milde wijn die zeker in de zomer licht gekoeld het best tot haar recht komt. Ondanks de zeer goede internationale beoordelingen door o.a. Robert Parker (2015/86 pnt) en de Guia Penin (2015/90 pnt) zijn de prijzen zeer bescheiden gebleven!!! Het wijnhuis Jorge Ordoñez werd opgericht in 2004 in Almachar. Het was de eerste in zijn soort in dit deel van de Axarquía-regio bij Málaga in het Spaanse Andalusië. Traditioneel worden daar de muskaatdruiven gebruikt voor de productie van rozijnen. Het bergachtige gebied met steile hellingen en leisteenbodems wordt beschouwd als een van de oudste wijngebieden in Europa. Als gevolg van de gestage stijging van de productie heeft de Bodega in 2008 haar installaties verplaatst naar de locatie in Vélez-Málaga. Jaargang:

2014/2015

Land:

Spanje

Streek:

Aragón

Appelatie:

D.O. Calatayud

Wijnmaker(s):

Bodegas Breca,

Druivensoorten:

Garnacha de Aragón van stokken van minstens 100 jaar oud!!!

Rijping:

22 maanden in Frans eiken vaten

Stijl:

Complex, geconcentreerd

Neus:

Rijp zwart fruit zoals braam, kers, vanille, toast

Mond:

Uitgesproken rijpe bramen en pruimen met verse kruiden, ceder, aceto, zeer complex.

Food:

Ultiem bij gegrild roodvlees. Maar ook wild, droge hammen en harde kazen.

Website:

http://www.jorgeordonez.es


Malbec '1884 Reservado' Bodegas Escorihuela' In 1880 verhuisde Miquel Escorihuela Gascon op 19 jarige leeftijd van Aragon in Spanje naar Argentinië op zoek een betere en zekerdere toekomst. 2 jaar nadat hij aan de slag ging in een kruidenierswinkel in Buenes Aires, besloot hij om naar Mendoza te verhuizen. Reeds in 1884 maakte Miquel zijn droom waar en kocht 17 hectare land. Bodegas Escorihuela was geboren!. Bij zijn overlijden een halve eeuw later had Escorihuela een ijzersterke reputatie! De dag van vandaag staat niemand minder dan Ernesto Catena aan de leiding van Escorihuela Gascon. Ernesto is de zoon van van Nicolas Catena Zapata. De bezieler van één van de beste Bodegas in Argentinië. Kwaliteit en respect voor traditie zijn de sleutelwoorden die Ernesto met de paplepel binnenkreeg en tot op vandaag op z'n wijnen toepast! Jaargang:

2016

Land:

Argentinië

Streek:

Mendoza

Appellatie:

Mendoza

Wijnmaker(s):

Gustavo Marin, Matias Ciciani

Druivensoorten:

Malbec

Rijping:

8 maanden rijping op Amerikaans (40%) en Frans (60%) eiken houten vaten.

Stijl:

Intens, vol rijp

Neus:

Rijp zwart fruit, specerijen, vanille, chocolade, koffie

Mond:

Rijpe zachte tannines met cacao en zwart fruit

Food:

Gegrilde steak, droge hammen, harde oude kazen

Website:

http://www.escorihuelagascon.ar


Syrah '1884 Reservado' Bodegas Escorihuela' In 1880 verhuisde Miquel Escorihuela Gascon op 19 jarige leeftijd van Aragon in Spanje naar Argentinië op zoek een betere en zekerdere toekomst. 2 jaar nadat hij aan de slag ging in een kruidenierswinkel in Buenes Aires, besloot hij om naar Mendoza te verhuizen. Reeds in 1884 maakte Miquel zijn droom waar en kocht 17 hectare land. Bodegas Escorihuela was geboren!. Bij zijn overlijden een halve eeuw later had Escorihuela een ijzersterke reputatie! De dag van vandaag staat niemand minder dan Ernesto Catena aan de leiding van Escorihuela Gascon. Ernesto is de zoon van van Nicolas Catena Zapata. De bezieler van één van de beste Bodegas in Argentinië. Kwaliteit en respect voor traditie zijn de sleutelwoorden die Ernesto met de paplepel binnenkreeg en tot op vandaag op z'n wijnen toepast! Jaargang:

2015 / 2016

Land:

Argentinië

Streek:

Mendoza

Appellatie:

Mendoza

Wijnmaker(s):

Gustavo Marin, Matias Ciciani

Druivensoorten:

Syrah

Rijping:

8 maanden rijping op Amerikaans (40%) en Frans (60%) eiken houten vaten.

Stijl:

Intens, vol rijp

Neus:

Rijp zwart fruit, specerijen, vanille, chocolade, koffie

Mond:

Rijpe zachte tannines met cacao en zwart fruit

Food:

Wildstoof/ Hazenpeper, geroosterd hert /rund, harde oude kazen

Website:

http://www.escorihuelagascon.ar


1884 Viognier Estate Grown ' Bodegas Escorihuela' In 1880 verhuisde Miquel Escorihuela Gascon op 19 jarige leeftijd van Aragon in Spanje naar Argentinië op zoek een betere en zekerdere toekomst. 2 jaar nadat hij aan de slag ging in een kruidenierswinkel in Buenes Aires, besloot hij om naar Mendoza te verhuizen. Reeds in 1884 maakte Miquel zijn droom waar en kocht 17 hectare land. Bodegas Escorihuela was geboren!. Bij zijn overlijden een halve eeuw later had Escorihuela een ijzersterke reputatie! De dag van vandaag staat niemand minder dan Ernesto Catena aan de leiding van Escorihuela Gascon. Ernesto is de zoon van van Nicolas Catena Zapata. De bezieler van één van de beste Bodegas in Argentinië. Kwaliteit en respect voor traditie zijn de sleutelwoorden die Ernesto met de paplepel binnenkreeg en tot op vandaag op z'n wijnen toepast! Jaargang:

2016

Land:

Argentinië

Streek:

Mendoza

Appellatie:

Agrelo

Wijnmaker(s):

Gustavo Marin, Matias Ciciani

Druivensoorten:

Viognier

Rijping:

3 maanden rijping op Frans eiken houten vaten.

Stijl:

Aromatisch, elegant, rond met frisse afdronk

Neus:

Bloemig, met aroma’s van tropisch fruit en sappige , rijpe perziken met een lichte houttoon

Mond:

vers rijp geel fruit zoals appel en perzik

Food:

Rijke visgerechten, zwezerik, Aziatische keuken

Website:

http://www.escorihuelagascon.ar


Castello d’Alba Branco Rui Roboredo Madeira is een telg van de Madeira familie, bekend van de CARM wijnen in de Douro. Als wijnmaker zag Rui vele delen van de wereld, met elk hun eigen cultuur en manier van wijn maken. Maar Rui besliste om wijn te gaan maken in zijn streek van afkomst, de Douro. Hij zag het potentieel in deze regio en Rui wilde vooral wijnen maken die natuurlijk zijn gemaakt, met respect voor de natuur en die kenmerkend zijn voor de regio. Hij wil zijn passie voor de Douro tonen door wijnen die ruiken en proeven naar zijn land.

Jaargang:

2016/2017

Land:

Portugal

Streek:

Douro

Appelatie:

DOC Douro

Wijnmaker:

Rui Roboredo Madeira

Wijngaard:

Oude stokken gelegen op 550 meter.

Druivensoorten:

Codega do Larinho, Rabigato en Viosinho

Rijping:

100% INOX om frisheid te behouden

Stijl:

Fris, aangename zuren met structuur

Neus:

Fruitige aroma’s van citrus en fruitbloesem.

Mond:

Mineralig, Fris, levendige speelse tonen van appel en citrus

Food:

gemengde salades, asperges, gerookte vis, gegrilde vis, schaal-en schelpdieren

Website:

http://www.ruimadeira.pt


Castello d’Alba tinto Rui Roboredo Madeira is een telg van de Madeira familie, bekend van de CARM wijnen in de Douro. Als wijnmaker zag Rui vele delen van de wereld, met elk hun eigen cultuur en manier van wijn maken. Maar Rui besliste om wijn te gaan maken in zijn streek van afkomst, de Douro. Hij zag het potentieel in deze regio en Rui wilde vooral wijnen maken die natuurlijk zijn gemaakt, met respect voor de natuur en die kenmerkend zijn voor de regio. hij wil zijn passie voor de Douro tonen door wijnen die ruiken en proeven naar zijn land. Jaargang:

2016

Land:

Portugal

Streek:

Douro

Appelatie:

DOC Douro

Wijnmaker:

Rui Roboredo Madeira

Wijngaard:

Overwegend Leisteen van wijngaarden van de upper-Douro.

Druivensoorten:

Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinata Barocca en Touriga Nacional

Rijping:

8 maanden op INOX.

Stijl:

Complexe maar elegante wijn.

Neus:

Intense aroma's van rode bes, kruiden en wilde bloemen zoals zonneroos.

Mond:

Zwart fruit met verse kruiden frisse afdronk en rijpe tannines.

Food:

Bijna alle Europees getinte vleesgerechten, ook droge spicy Aziatische gerechten.

Website:

http://www.ruimadeira.pt


Castell d'Age Cava Anne Marie Comtesse Brut Reserva Het familiebedrijf Castell d’Age is in 1988 opgericht in La Beguda Baixa in het hart van de Penedès. Hun wijngaarden liggen zo’n 40 km ten westen van Barcelona. Zij maken prachtige Biologisch gecertificeerde elegante wijnen Voor de Anne Marie Comtesse wijnen (naam van de Franse eigenaresse) worden de traditionele druivensoorten (Macabeo, Xarel-lo en Parellada) gebruikt.

Jaargang:

NV

Land:

Spanje

Streek:

Catalunya

Appelatie:

D. O. Cava

Wijnmaker(s):

Castell d’Age

Druivensoorten:

Macabeo, Xarel-lo en Parellada

Rijping:

20 maanden op fles gerijpt

Stijl:

Fris, bloemig, droog en mineralig

Neus:

Rijp fruit en boter hints

Mond:

Mondvullende mousse, Fris met geconfijt fruit

Food:

Fruits de mer, jonge kazen, fruitsalade en tapas

Website:

http://castelldage.com


Chateaux Loupiac-Gaudiet Château Loupiac-Gaudiet en de omringende wijngaarden van 24 ha liggen op de rechteroever van de Garonne, tegenover Sauternes en Barsac. De oogst van de door de botrytis aangetaste druiven vindt plaats in meerdere ‘tries’ van oktober tot middennovember. Deze wijn rijpt minimaal 12 maanden sur lie.

Jaargang:

2015

Land:

Frankrijk

Streek:

Bordeaux

Appelatie:

AC Loupiac

Wijnmaker(s):

Daniel & Marie-Laurence Sanfourche & Marc Ducau

Druivensoorten:

Sauvignon Blanc & Sémillion

Rijping:

12 maanden op droesem in inox en eiken vat

Stijl:

Rijk, zoet

Neus:

Zoet rijp wit fruit, tikje botrytis

Mond:

Rijp wit fruit, aangenaam klein fris zuurtje in finale

Food:

Tarte Tatin, Foie gras en Patés , zachte kazen

Website:

http://www.lesvinsdelaurence.com/


Chianti Montespertoli Riserva , Fattorie Parri Begin 20e eeuw start Giuseppe Parri in Toscane een handel in wijn. Zijn zoon, Novello, volgt hem later op en koopt het eerste landgoed, genaamd Tenuta Corfecciano in 1950 om zich als producent van wijn maar ook andere agrarische producten verder te ontwikkelen. In de daarop volgende twee decennia koopt de familie achtereenvolgens Tenuta Ribaldaccio, Tenuta Il Monte en tenslotte in 1971 Il Urbana, waar vandaag het centrum van alle fattorie gevestigd is. Van de in totaal 180 hectare landgoed zijn er 60 beplant met wijngaarden, 35 met olijfbomen, er wordt graan geproduceerd en de rest is aangeplant met bos. Al met al een klassiek Italiaans bedrijf waarvan de wortels letterlijk diep in de grond van het Toscaanse landschap liggen. De dagelijkse leiding van de 3 bedrijven is handen van Luigi Parri, samen met zijn neef Andrea en nicht Paola Cantini. Oenoloog Giorgio Tarzariol is sinds 1972 onafgebroken verantwoordelijk voor het maken van de wijnen.

Jaargang:

2012/2013

Land:

ItaliĂŤ

Streek:

Toscana

Appelatie:

D.O.C.G. Chianti Montespertoli Riserva

Wijnmaker(s):

Giorgio Tarzariol

Wijngaard:

Op de hellingen rondom gemeente Montespertoli.

Druivensoorten:

Sangiovese

Rijping:

Minstens een jaar op fles daarna gemiddeld 3 jaar rijping op fles

Stijl:

Rijp, geconcentreerd

Neus:

Kruidig, rijp, hints van ceder, tabak en bessen

Mond:

Rood fruit, vanille, toast, cacao

Food:

Braadstukken, Lamsracks, rijpe harde kazen

Website:

http://www.fattorieparri.it/


Chianti Montespertoli , Fattorie Parri Begin 20e eeuw start Giuseppe Parri in Toscane een handel in wijn. Zijn zoon, Novello, volgt hem later op en koopt het eerste landgoed, genaamd Tenuta Corfecciano in 1950 om zich als producent van wijn maar ook andere agrarische producten verder te ontwikkelen. In de daarop volgende twee decennia koopt de familie achtereenvolgens Tenuta Ribaldaccio, Tenuta Il Monte en tenslotte in 1971 Il Urbana, waar vandaag het centrum van alle fattorie gevestigd is. Van de in totaal 180 hectare landgoed zijn er 60 beplant met wijngaarden, 35 met olijfbomen, er wordt graan geproduceerd en de rest is aangeplant met bos. Al met al een klassiek Italiaans bedrijf waarvan de wortels letterlijk diep in de grond van het Toscaanse landschap liggen. De dagelijkse leiding van de 3 bedrijven is handen van Luigi Parri, samen met zijn neef Andrea en nicht Paola Cantini. Oenoloog Giorgio Tarzariol is sinds 1972 onafgebroken verantwoordelijk voor het maken van de wijnen.

Jaargang:

2015/2016

Land:

ItalĂŤ

Streek:

Toscana

Appelatie:

D.O.C.G. Chianti Montespertoli

Wijnmaker(s):

Giorgio Tarzariol

Wijngaard:

Op de hellingen rondom gemeente Montespertoli.

Druivensoorten:

Sangiovese en Colorino

Rijping:

Geen houtrijping

Stijl:

Sappig, fruitig, kruidig

Neus:

Kruidig, met hints van braam en bes

Mond:

Veel sappig fruit, licht pepertje en kruiderij

Food:

Charcuterie, vette salami, harde kaas, pizza, pasta tomaat

Website:

http://www.fattorieparri.it/


Chibet Cabernet Merlot Reserve, Les Vignerons de Narbonne De wijngaarden voor de Chibet wijnen liggen in een prachtig heuvelachtig natuurgebied (130 ha) omgeven door pijnbomen, bossen en wijngaarden (38 ha). De wijngaarden worden beheerd door een Coöperatie genaamd Vignerons d’Ambrosia die al sinds de jaren 30 actief is in het gebied. Deze groep wijnboeren had zich als doel gesteld om prestigieuze, maar betaalbare wijnen te maken. Het terroir leent zich er bijzonder goed voor. De bodem bestaat uit kiezel voor een optimale drainage en de wijngaarden liggen perfect ten opzichte van de zon. Elk jaar weer produceren zij hoogwaardige wijnen met voor het gebied een opmerkelijk aangename frisheid. Jaargang:

2015/2016

Land:

Frankrijk

Streek:

IGP Pays d'OC

Appelatie:

Languedoc-Rousillon

Wijnmaker(s):

Fabien André

Wijngaarden:

De wijngaarden bevinden zich ten noorden van Narbonne, dichtbij zee en de Montagne Noire

Druivensoorten:

Cabernet Sauvignon en Merlot

Rijping:

3 maanden houtopvoeding

Stijl:

Rond, rijp

Neus:

Rijp rood en zwart fruit met een vleugje vanille.

Mond:

Rijp rood en zwart fruit, rond, milde afdronk.

Food:

Geroosterd/BBQ roodvlees, lam en gevogelte, pepersaus, harde kazen.

Website:

/


Cabernet Sauvignon, Les Vignerons de Narbonne De wijngaarden voor de Chibet wijnen liggen in een prachtig heuvelachtig natuurgebied (130 ha) omgeven door pijnbomen, bossen en wijngaarden (38 ha). De wijngaarden worden beheerd door een Coöperatie genaamd Vignerons d’Ambrosia die al sinds de jaren 30 actief is in het gebied. Deze groep wijnboeren had zich als doel gesteld om prestigieuze, maar betaalbare wijnen te maken. Het terroir leent zich er bijzonder goed voor. De bodem bestaat uit kiezel voor een optimale drainage en de wijngaarden liggen perfect ten opzichte van de zon. Elk jaar weer produceren zij hoogwaardige wijnen met voor het gebied een opmerkelijk aangename frisheid. Jaargang:

2015/2016

Land:

Frankrijk

Streek:

IGP Pays d'OC

Appelatie:

Languedoc-Rousillon

Wijnmaker(s):

Fabien André

Wijngaarden:

De wijngaarden bevinden zich ten noorden van Narbonne, dichtbij zee en de Montagne Noire

Druivensoorten:

Cabernet Sauvignon

Rijping:

Geen houtrijping, enkel INOX om frisheid te bewaren.

Stijl:

Fruitige, sappig met sructuur

Neus:

Rode en zwarte bessen aroma's aan, gevolgd door specerijen.

Mond:

Sappig rijp rood en zwart fruit met milde tannines en veel lengte. Frisse doch krachtige finale.

Food:

Geroosterd/BBQ roodvlees, lam en gevogelte, pepersaus, harde kazen.

Website:

/


Chibet Chardonnay Grande Reserve, Les Vignerons de Narbonne De wijngaarden voor de Chibet wijnen liggen in een prachtig heuvelachtig natuurgebied (130 ha) omgeven door pijnbomen, bossen en wijngaarden (38 ha). De wijngaarden worden beheerd door een Coöperatie genaamd Vignerons d’Ambrosia die al sinds de jaren 30 actief is in het gebied. Deze groep wijnboeren had zich als doel gesteld om prestigieuze, maar betaalbare wijnen te maken. Het terroir leent zich er bijzonder goed voor. De bodem bestaat uit kiezel voor een optimale drainage en de wijngaarden liggen perfect ten opzichte van de zon. Elk jaar weer produceren zij hoogwaardige wijnen met voor het gebied een opmerkelijk aangename frisheid. Jaargang:

2016/2017

Land:

Frankrijk

Streek:

IGP Pays d'OC

Appelatie:

Languedoc-Rousillon

Wijnmaker(s):

Fabien André

Wijngaarden:

De wijngaarden bevinden zich ten noorden van Narbonne, dichtbij zee en de Montagne Noire

Druivensoorten:

Chardonnay & Viognier

Rijping:

Maximaal 3 maanden houtcontact om frisheid te bewaren.

Stijl:

Rond, rijp

Neus:

Geel rijp fruit, boter, vanille

Mond:

Rijpe gele appels, perzik , roomboter en vanille.

Food:

Gebakken / gegrilde zalm en witvis, gegrilde gamba’s, gevogelte, zwezerik, zachte jonge kazen. /

Website:


Chibet Chardonnay, Les Vignerons de Narbonne De wijngaarden voor de Chibet wijnen liggen in een prachtig heuvelachtig natuurgebied (130 ha) omgeven door pijnbomen, bossen en wijngaarden (38 ha). De wijngaarden worden beheerd door een Coöperatie genaamd Vignerons d’Ambrosia die al sinds de jaren 30 actief is in het gebied. Deze groep wijnboeren had zich als doel gesteld om prestigieuze, maar betaalbare wijnen te maken. Het terroir leent zich er bijzonder goed voor. De bodem bestaat uit kiezel voor een optimale drainage en de wijngaarden liggen perfect ten opzichte van de zon. Elk jaar weer produceren zij hoogwaardige wijnen met voor het gebied een opmerkelijk aangename frisheid. Jaargang:

2017

Land:

Frankrijk

Streek:

IGP Pays d'OC

Appelatie:

Languedoc-Rousillon

Wijnmaker(s):

Fabien André

Wijngaarden:

De wijngaarden bevinden zich ten noorden van Narbonne, dichtbij zee en de Montagne Noire

Druivensoorten:

Chardonnay

Rijping:

Geen houtrijping, enkel INOX om frisheid te bewaren.

Stijl:

Rond met frisse afdronk.

Neus:

Citrus, lichte amandel en zacht exotisch fruit.

Mond:

Licht exotisch fruit, een rijpe, zachte vanilletoon, rijp maar toch fris.

Food:

Gebakken / gegrilde zalm en witvis, gegrilde gamba’s, gevogelte. Zachte jonge kazen. Website:

/


Chibet Merlot, Les Vignerons de Narbonne De wijngaarden voor de Chibet wijnen liggen in een prachtig heuvelachtig natuurgebied (130 ha) omgeven door pijnbomen, bossen en wijngaarden (38 ha). De wijngaarden worden beheerd door een Coöperatie genaamd Vignerons d’Ambrosia die al sinds de jaren 30 actief is in het gebied. Deze groep wijnboeren had zich als doel gesteld om prestigieuze, maar betaalbare wijnen te maken. Het terroir leent zich er bijzonder goed voor. De bodem bestaat uit kiezel voor een optimale drainage en de wijngaarden liggen perfect ten opzichte van de zon. Elk jaar weer produceren zij hoogwaardige wijnen met voor het gebied een opmerkelijk aangename frisheid. Jaargang:

2016

Land:

Frankrijk

Streek:

IGP Pays d'OC

Appelatie:

Languedoc-Rousillon

Wijnmaker(s):

Fabien André

Wijngaarden:

De wijngaarden bevinden zich ten noorden van Narbonne, dichtbij zee en de Montagne Noire

Druivensoorten:

Merlot

Rijping:

Geen houtrijping, enkel INOX om frisheid te bewaren.

Stijl:

Rond en fruitig.

Neus:

Rood en zwart fruit zoals bramen en bessen met een lichte hint van zoethout.

Mond:

Ook hier bessen en bramen, sappig, rond en mond vullend.

Food:

Charcuterie, rund en kalfsvlees, gevogelte. Zachte jonge kazen.

Website:

/


Chibet Reserve Chardonnay Viognier, Les Vignerons de Narbonne De wijngaarden voor de Chibet wijnen liggen in een prachtig heuvelachtig natuurgebied (130 ha) omgeven door pijnbomen, bossen en wijngaarden (38 ha). De wijngaarden worden beheerd door een Coöperatie genaamd Vignerons d’Ambrosia die al sinds de jaren 30 actief is in het gebied. Deze groep wijnboeren had zich als doel gesteld om prestigieuze, maar betaalbare wijnen te maken. Het terroir leent zich er bijzonder goed voor. De bodem bestaat uit kiezel voor een optimale drainage en de wijngaarden liggen perfect ten opzichte van de zon. Elk jaar weer produceren zij hoogwaardige wijnen met voor het gebied een opmerkelijk aangename frisheid. Jaargang:

2015/2016

Land:

Frankrijk

Streek:

IGP Pays d'OC

Appelatie:

Languedoc-Rousillon

Wijnmaker(s):

Fabien André

Wijngaarden:

De wijngaarden bevinden zich ten noorden van Narbonne, dichtbij zee en de Montagne Noire

Druivensoorten:

Chardonnay & Viognier

Rijping:

Maximaal 3 maanden houtcontact om frisheid te bewaren.

Stijl:

Rond met frisse afdronk.

Neus:

Citrus, lichte amandel en zacht exotisch fruit.

Mond:

Licht exotisch fruit, een rijpe, zachte vanilletoon, rijp maar toch fris.

Food:

Gebakken / gegrilde zalm en witvis, gegrilde gamba’s, gevogelte, zwezerik, zachte jonge kazen. /

Website:


Chibet Rosé, Les Vignerons de Narbonne De wijngaarden voor de Chibet wijnen liggen in een prachtig heuvelachtig natuurgebied (130 ha) omgeven door pijnbomen, bossen en wijngaarden (38 ha). De wijngaarden worden beheerd door een Coöperatie genaamd Vignerons d’Ambrosia die al sinds de jaren 30 actief is in het gebied. Deze groep wijnboeren had zich als doel gesteld om prestigieuze, maar betaalbare wijnen te maken. Het terroir leent zich er bijzonder goed voor. De bodem bestaat uit kiezel voor een optimale drainage en de wijngaarden liggen perfect ten opzichte van de zon. Elk jaar weer produceren zij hoogwaardige wijnen met voor het gebied een opmerkelijk aangename frisheid.

Jaargang:

2016

Land:

Frankrijk

Streek:

IGP Pays d'OC

Appelatie:

Languedoc-Rousillon

Wijnmaker(s):

Fabien André

Wijngaarden:

De wijngaarden bevinden zich ten noorden van Narbonne, dichtbij zee en de Montagne Noire

Druivensoorten:

Grenache en Cabernet Sauvignon

Rijping:

Geen houtrijping, enkel INOX om frisheid te bewaren.

Stijl:

Fruitig.

Neus:

Bessen, frambozen, Kruidig

Mond:

Lekker sappig met licht rood fruit,

Food:

Tapas, sushi, gerookte vis, salades, gegrilde groenten, Aziatisch

Website:

/


Chibet Viognier, Les Vignerons de Narbonne De wijngaarden voor de Chibet wijnen liggen in een prachtig heuvelachtig natuurgebied (130 ha) omgeven door pijnbomen, bossen en wijngaarden (38 ha). De wijngaarden worden beheerd door een Coöperatie genaamd Vignerons d’Ambrosia die al sinds de jaren 30 actief is in het gebied. Deze groep wijnboeren had zich als doel gesteld om prestigieuze, maar betaalbare wijnen te maken. Het terroir leent zich er bijzonder goed voor. De bodem bestaat uit kiezel voor een optimale drainage en de wijngaarden liggen perfect ten opzichte van de zon. Elk jaar weer produceren zij hoogwaardige wijnen met voor het gebied een opmerkelijk aangename frisheid. Jaargang:

2016/2017

Land:

Frankrijk

Streek:

IGP Pays d'OC

Appelatie:

Languedoc-Rousillon

Wijnmaker(s):

Fabien André

Wijngaarden:

De wijngaarden bevinden zich ten noorden van Narbonne, dichtbij zee en de Montagne Noire

Druivensoorten:

Viognier

Rijping:

Geen houtrijping, enkel INOX om frisheid te bewaren.

Stijl:

Aromatisch met frisse afdronk.

Neus:

Lychee, ananas, gedroogde abrikozen, honig

Mond:

Licht exotisch fruit met een zweempje vanille en een frisse finale.

Food:

Gekruid gevogelte, Gebakken of gegrilde vis/ schaaldieren met een rijke of romige saus. Diverse curry’s, spicey gerechten, sushi. Maar ook verrassend goed bij klassieke asperge gerechten!

Website:

/


Criada tres meses, Cosecheros y Criadores Sinds 1951 is de familie Martinez Bujanda eigenaar van Cosecheros y Criadores. Het is een bedrijf dat zich specialiseert in moderne frisse wijnen. De zeer betaalbare Tempranillo’s rijpen 3 of 6 maanden op Amerikaans en Frans eiken.De Criada Blanco ondergaat geen houtrijping om de frisheid te waarborgen. De naam Criada is onze eigen merknaam voor de Benelux.

Jaargang:

2016

Land:

Spanje

Streek:

Castilla Y LĂŠon

Appelatie:

Vino de La Tierra de Castilla

Wijnmaker(s):

Fam. Martinez Bujanda

Druivensoorten:

100% Tempranillo

Rijping:

3 maanden op Spaans eiken vaten.

Stijl:

Rond, mondvullend en sappig

Neus:

Jong rood fruit met lichte kruiderij

Mond:

Kersen, bessen en bramen, vleugje vanille

Food:

Droge hammen, diverse kazen, worst, rood vlees, gevogelte, gerechten met geconcentreerd tomaat en/of paprika

Website:

/


Criada Blanco, Cosecheros y Criadores Sinds 1951 is de familie Martinez Bujanda eigenaar van Cosecheros y Criadores. Het is een bedrijf dat zich specialiseert in moderne frisse wijnen. De zeer betaalbare Tempranillo’s rijpen 3 of 6 maanden op Amerikaans en Frans eiken. De Criada Blanco ondergaat geen houtrijping om de frisheid te waarborgen. De naam Criada is onze eigen merknaam voor de Benelux.

Jaargang:

2017

Land:

Spanje

Streek:

Castilla Y Léon

Appelatie:

Vino de La Tierra de Castilla

Wijnmaker(s):

Fam. Martinez Bujanda

Druivensoorten:

Viura & Chardonnay

Rijping:

geen houtrijping maar inox

Stijl:

Sappig, rond

Neus:

Gele appel, steenfruit, citrus

Mond:

Rijpe appels, boterje

Food:

Salades, gebakken vis, gamba’s, paella, aperitief

Website:

/


Gascogne Blanc, Domaine de Maubet, Vignobles Fontan Domaine Maubet was vroeger een polycultuur boerderij en cadeau gedaan als huwelijksgeschenk aan Esilda en Maximen Fontan. Hun nakomelingen bleven gemengde landbouw (maĂŻs, graan, vee, wijnstokken ...) uitoefenen tot 1985. Dan besluiten Aline en Jean-Claude om van het hele domein een wijngaard te maken. Vandaag de dag zijn er 80 hectare wijnstokken aangeplant met Ugni Blanc, Colombard, Gros Manseng, Petit Manseng, Sauvignon voor wit en Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Tannat voor rood en rosĂŠ De Fontan wijngaarden verspreiden zich over de gemeenten Noulens (Domain Maubet) en Vic Fezensac (Domain Grachies). Behalve wijnen worden hier ook Floc de Gacogne en Armagnac gemaakt.

Jaargang:

2017

Land:

Frankrijk

Streek:

Gascogne

Appelatie:

IGP Cotes de Gascogne

Wijnmaker(s):

Sylvain Fontan

Druivensoorten:

Ugni Blanc, Colombard, Gros Manseng en Sauvignon Blanc

Rijping:

Geen houtrijping, enkel INOX om frisheid te bewaren.

Stijl:

Fris, strak, aromatisch en sappig

Neus:

Citrus, groen appels en abrikoos

Mond:

Citroen en appeltjes met lekker frisse afdronk.

Food:

Salades, asperges, mosselen, garnalen, vis, gevogelte, aperitief Website:

http://www.vignoblesfontan.com


Gascogne Rosé, Domaine de Maubet, Vignobles Fontan Domaine Maubet was vroeger een polycultuur boerderij en cadeau gedaan als huwelijksgeschenk aan Esilda en Maximen Fontan. Hun nakomelingen bleven gemengde landbouw (maïs, graan, vee, wijnstokken ...) uitoefenen tot 1985. Dan besluiten Aline en Jean-Claude om van het hele domein een wijngaard te maken. Vandaag de dag zijn er 80 hectare wijnstokken aangeplant met Ugni Blanc, Colombard, Gros Manseng, Petit Manseng, Sauvignon voor wit en Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Tannat voor rood en rosé De Fontan wijngaarden verspreiden zich over de gemeenten Noulens (Domain Maubet) en Vic Fezensac (Domain Grachies). Behalve wijnen worden hier ook Floc de Gacogne en Armagnac gemaakt. Jaargang:

2016 / 2017

Land:

Frankrijk

Streek:

Gascogne

Appelatie:

IGP Cotes de Gascogne

Wijnmaker(s):

Sylvain Fontan

Druivensoorten:

Tannat en Cabernet sauvignon

Rijping:

Geen houtrijping, enkel INOX om frisheid te bewaren.

Stijl:

Fris, fruitig

Neus:

Bessen, frambozen

Mond:

sappig, droog, fris rood fruit

Food:

Salades, gegrilde vis, gevogelte, chr

Website

http://www.vignoblesfontan.com


El Vuelo, Ermita del Conde Ermita del Conde is tegelijkertijd een piepjong én een stokoud bedrijf. Hoewel de wijnmakerij pas sinds 2006 bestaat, worden de ruim 20 hectare tellende wijngaarden overwegend begroeid door wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Een deel van de stokken is zelfs aangeplant voordat de rampzalige phylloxera eind negentiende eeuw haar intrede deed en is dus ongeënt. Zulke oude ‘bush vines’ hebben lage opbrengsten van hoge kwaliteit. Het strenge landklimaat in Burgos met zijn hoge temperaturen in de zomer, wordt getemperd door de hoge ligging van de wijngaarden (850 tot 1000 meter) met als resultaat levendige, krachtige wijnen mét frisheid en elegantie. De prachtige rode wijnen worden van Tempranillo gemaakt (en in het geval van El Vuelo met toevoeging van een beetje Merlot) en de bijzondere witte wijn wordt gemaakt van de lokale druif Albillo Mayor. Deze karakteristieke en aromatische druif was bijna vergeten, maar beleeft nu gelukkig – mede dankzij de inspanningen van Ermita del Conde – een voorzichtige renaissance. Door wijnmaker Pedro Balda wordt organisch gewerkt. De druiven worden met de hand geoogst en de opbrengst van de verschillende wijngaarden wordt door middel van spontane gisting separaat gevin ifieerd in roestvrij staal en cement, waarna de wijnen opgevoed worden in een combinatie van nieuwe en gebruikte eiken vaten en oude ‘foudres’.

Jaargang:

2013

Land:

Spanje

Streek:

Burgos, Castilla Y Léon

Appelatie:

Vino de La Tierra de Castilla

Wijnmaker(s):

Pedro Balda

Druivensoorten:

95 % Tempranillo, 5 % Merlot

Rijping:

12 maanden rijping op Amerikaans en Frans Eiken vaten

Stijl:

Rijk, kruidig

Neus:

Zwarte bes, cranberries, drop, kruiden, vanille

Mond:

Fris, rond zwartfruit met zwarte peper, verse kruiden en vanille

Food:

Gegrild vlees, charcuterie, harde kazen

Website:

http://ermitadelconde.com


El Maestro Sierra Pedro Ximenez Bodega El Maestro Sierra is in 1830 opgericht door Jose Antonio Sierra. Het is een klein, maar vermaard familie-bedrijf uit Jerez de la Frontera. De bodega maakt een complete lijn van verschillende Sherry-soorten, volgens het traditionele Solera systeem en in de eigen kelders. Bodega El Maestro Sierra geldt als een van de beste Sherry makers ter wereld en prijkt op de kaarten van vele sterrenrestaurants. Al bijna tweehonderd jaar later staat Bodega El Maestro Sierra in het historische hart van Jerez. De Bodega rijpt haar wijnen in de beste vaten van Amerikaans eikenhout, op traditionele wijze via het solera-systeem in de eigen kelders. De bodega wordt sinds 1976 geleid door Doña Pilar Pla Pechovierto, een nazaat van oprichter Jose Antonio.

Serveren:

licht gekoeld

Jaargang:

NV

Land:

Spanje

Streek:

Andalucia

Appelatie:

Denominación de Origen Jerez-Xérès-Sherry

Druivensoorten:

Pedro Ximenez

Wijnmaker:

Ana Cabestrero Ortega

Rijping:

Amerikaans eiken vaten. Solerasysteem. >5 jaar

Stijl:

intens zoet

Neus:

toffee, sinaaasappelzest

Kleur:

donkerbruin

Mond:

mocca, sinaasppelzest, donkere chocolade

Food:

Blauwe kaas, desserts met chocolade of koffie

BEWAARPOTENTIEEL

donker en koel bewaard 3 mnd na opening

ALCOHOL

15%

Website Producent:

www.maestrosierra.com


Jus de Raisin GazĂŠfiĂŠ, Paul Giraud Frankrijk, Grande Champagne

De familie Giraud verbouwt voor haar Cognac al sinds 1650 druiven in het beste deel van de Cognacstreek, de Grande Champagne. Van de 14 ha Ugni Blanc druiven die het domein Paul Giraud verbouwt, wordt elk jaar een gedeelte gebotteld als mousserend druivensap wat onder natuurlijke koolzuurdruk wordt gezet. Er wordt handmatig geoogst, er heeft nooit een vergisting plaatsgevonden en is gepasteuriseerd waardoor de frisheid gewaarborgd blijft. Het resultaat is een volwaardig, prachtig fris en erg mineralig aperitief. De Jus de Raisin is voorzien van een jaargang wordt gebotteld op een traditionele Champagnefles met kurk en muselet. Werkt biologisch maar is niet gecertificeerd. WEBSITE PRODUCENT www.cognac-paulgiraud.com


La Butinière Chardonnay, Anne de Joyeuse De Cave Anne de Joyeuse werkt al 15 jaar volgens haar eigen biologische regels zoals verwoord in haar Planet Charter. Er wordt alleen in het meest noodzakelijke geval gebruik gemaakt van nietnatuurlijke hulpmiddelen. De wijnmakers doen dit vanuit hun overtuiging maar hebben ook geconstateerd dat de druivenstokken er gezonder door zijn geworden. De topwijn die zij maken is La Butinière (verzamelaar van nectar). De druiven worden handmatig geoogst, de opvoeding vindt helemaal op Troncais (Allier) eikenhout plaats gedurende een periode van 9 maanden. Jaargang:

2015/2016

Land:

Frankrijk

Streek:

Languedoc

Appelatie:

A.O.C. Limoux

Wijnmaker(s):

/

Wijngaarden:

De wijngaarden bevinden zich ten Zuid-westen van de stad Limoux

Druivensoorten:

Chardonnay

Rijping:

9 maanden op Allier eiken vaten

Stijl:

Rond, rijk, complex

Neus:

Abrikoos, perzik, grapefruit en brioche

Mond:

rijp geel fruit, vanille, honing

Food:

Gebakken / gegrilde zalm en witvis, gegrilde gamba’s, gevogelte., kalfsvlees, kreeft, diverse kazen zoals comté of epoises of blauw

Website:

www.annedejoyeuse.fr

Profile for Kès Zo

Wijn kès&zo  

Mooi assortiment wijn verkrijgbaar bij Kès & zo.

Wijn kès&zo  

Mooi assortiment wijn verkrijgbaar bij Kès & zo.

Profile for kesenzo8
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded