Page 1

Vak Aardrijkskunde

Onderwerp Landen in Europa

Doelstelling De kinderen maken een reclamefilmpje over een land in Europa, ze gaan vooral de toeristische plekjes en gebouwen zoeken en dit in het filmpje aanprijzen.

Groep 7 en 8

Inleiding Aan het begin van de les ga je met de leerlingen een aantal reclamefilmpjes bekijken. Dan ga je met elkaar bespreken wat er wel en niet kan in een reclamefilmpje.

Lesverloop De leerlingen worden verdeeld in groepjes van 4/5 personen. Ieder groepje mag een land uit Europa kiezen. Als de groepjes zijn gemaakt moeten de leerlingen zelf de taken gaan verdelen. Daarna gaat elk groepje de toeristische plekken en gebouwen verzamelen van het land, zodat ze dat later in het filmpje kunnen verwerken. De sites waar ze mogen zoeken zijn: www.kennisnet.nl www.netwijs.nl www.davindi.nl Wanneer het groepje informatie heeft gevonden op internet, gaan ze op zoek naar afbeeldingen van de toeristische plekken en gebouwen die ze als achtergrond in het filmpje kunnen gebruiken. Als ze alles hebben gevonden gaan ze het in het reclamefilmpje filmen. Hierna kan of de leerkracht of kunnen de leerlingen zelf het filmpje gaan bewerken. Daarna worden natuurlijk alle reclamefilmpjes bekeken en kan er gereageerd worden op de reclamefilmpjes van elkaar.

klassestudio_les_landen_reclamefilmpje  
klassestudio_les_landen_reclamefilmpje  

De kinderen maken een reclamefilmpje over een land in Europa, ze gaan vooral de toeristische plekjes en gebouwen zoeken en dit in het filmpj...