Page 1

KEMIN K AUPUNGIN

7 0

TEAT TERI

v u o t t a

1 9 4 7 – 2 0 1 7

SYKSY 2017 OHJELMISTO ensi-illat: Onnennumerot Kemin tyttö - kaksi matkaa Israeliin Sikojen rakkaus ohjelmistossa jatkavat: Miljoona hyvää syytä Improklubi lisäksi: neljä upeaa vierailuesitystä


Kemin kaupunginteatteri 70 vuotta Kemin kaupunginteatteri täyttää syksyllä virallisesti 70 vuotta ja on Suomen toiseksi vanhin täyskunnallinen kaupunginteatteri. Moinen sanahirviö syntyi, kun nykyinen kaupunginteatteriverkosto muodostettiin paikallisia työväen ja porvariston ylläpitämiä näyttämöitä yhdistämällä. Teatteritoimintaa on Kemissä ollut säännöllisesti 1800-luvulta lähtien, mutta teatterin perustamisella oli suuri yhdistävä vaikutus.

Syksyn ohjelmistossa näkyvät Kemi, yhteisöllisyys ja yksilön vastuu omasta elämästään. Ritva Siikalan Kemin tyttö – kaksi matkaa Israeliin toimii vuoden juhlanäytelmänä, mutta kemiläistä taiteilijuutta edustavat myös Sami Itkosen musiikkiin perustuva Sikojen rakkaus ohjaajanaan Hannele Taiska Kauppinen ja H-kollektiivin Iltamat, jonka myötä monitaitavat Heikkisen sisarukset palaavat kotikonnuilleen.

Teatteri on aina koonnut ihmisiä yhteen ja aiheuttanut keskustelua. Pimeässä salissa luokkaerot hälvenevät ja ihmiset muodostavat pariksi tunniksi ainutkertaisen yhteisön. Mitä jos kemiläiset olisivatkin sodan jälkeen halunneet pitää sekä porvarillisen että työväenluokkaisen teatteritoimintansa, eriyttäneet omat ohjelmistonsa ja esittäneet teoksiaan ainoastaan samanhenkisille katsojille? Minkälaista olisi kemiläinen teatteri nyt?

On suuri rikkaus saada taidelaitoksena edustaa kaikkia kemiläisiä. Pyrkiä vastaamaan monenlaisiin odotuksiin, kehittää uutta ja näkyä kaupunkikuvassa. Ystävyyskaupunki Wismarin edustajat olivat taannoisella reissullaan ihmetyksestä ymmyrkäisiä: vastaavan kokoinen teatteri olisi Saksassa mahdollinen vasta 100 000 asukkaan kaupungissa. Kiitos kaupungin päättäjille 70 vuotta sitten ja nyt siitä, että Kemi on Suomenkin mittapuulla merkittävästi kulttuuriin panostava kaupunki. Yritämme olla luottamuksenne arvoisia!

Tervetuloa! Sarianne Paasonen, teatterinjohtaja Kemin kaupunginteatterin henkilökunta: Sirpa Filppa, näyttelijä | Juha Goman, puuseppä | Kimmo Hirvenmäki, näyttelijä Tatja Hirvenmäki, näyttelijä (hoitovapaalla) | Ilkka Hämäläinen, näyttelijä | Alpo Jakunaho, tehostemestari Mikko Karhu, valomestari | Jukka Kekäläinen, näyttämömestari | Irma Kopola, kampaaja-maskeeraaja Anni-Maija Koskinen, näyttelijä | Anna Laakso, kapellimestari | Mauri Latvala, näyttämömestari Ulla Leppänen, taloussihteeri | Toni Luukinen, tarpeistonhoitaja-valmistaja | Elli Lääkkö, puvustonhoitaja Sanna Malo, kuiskaaja-järjestäjä | Kaisa Niva, lavastaja | Jussi Okkonen, metallimies Merja Pennanen, lippukassanhoitaja | Ismo Perkkiö, teatterisihteeri | Marketta Salmela, ompelija Sirpa Santonen, puvustaja | Samu Stenberg, näyttelijä | Satu Tala, näyttelijä Kimmo Tuppurainen, näyttelijä | Johanna Virsunen, näyttelijä | Timo Vuento, näyttelijä sekä kaikki kauden vierailijat.

Kemin kaupunginteatterin tiedotuslehti, syksy 2017 | Julkaisija: Kemin kaupunginteatteri, Marina Takalon katu 3, 94100 Kemi | Painos 70 000 kpl Toimitus: Sarianne Paasonen, Ismo Perkkiö, Kaisa Niva| Taitto: Uupi Tirronen, Kuvaunit | Kuvat: Nina Susi Paperi: LumiArt Silk 115 g/m², StoraEnso Oulu | Painopaikka: RH-Print


MILJOONA HYVÄÄ SYYTÄ 1. Jäätelö. 2. Lumisodat. 3. Kun saa valvoa pitkään ja katsoa telkkaa. Äiti on sairaalassa. Isä sanoo, että hän on tehnyt jotain tosi typerää. Äiti on surullinen. Joten seitsenvuotias alkaa tehdä listaa. Kaikista mahtavista asioista maailmassa. Kaikista elämisen arvoisista. 4. Keltainen väri. 5. Raidalliset jutut. 6. Vuoristoradat. Asioista, jotka pikkupojasta ovat tosi siistejä. Äiti ei välttämättä ole samaa mieltä. 315. Vanhojen kirjojen tuoksu. 2389. Ihmiset jotka eivät osaa laulaa, mutta eivät välitä siitä. Aika kuluu, vuodet vierivät, pojasta tulee mies. Lista elää omaa elämäänsä. Miljoona hyvää syytä on näytelmä masennuksesta ja rakkaudenteoista. Lavalla on yksi näyttelijä ja kaikki mahtavat asiat.

Esitysoikeudet Agency North kuva: Kemin Kuvaamo | kuvankäsittely: Uupi Tirronen

Duncan Macmillan

”Liikuttavin esitys, jonka olen koskaan nähnyt. Suurkiitos!” – katsojapalaute ”Ajankohtainen, vakava aihe, jonka Kimmo monologillaan saa elämään sekä yleisön nauramaan ja myös pyyhkimään kyyneleitä silmäkulmasta... Nyt on ainakin yksi hyvä syy miljoonasta, mennä teatteriin!” – Pirkko Pehkonen, kulttuurilautakunnan puheenjohtaja ”Tavallisen ihmisen tarina piirtyy yhä selvemmin esiin ja listaamisen lumo sekä elämän pienien ilojen löytäminen takaavat näytelmän peruslämmön. Hirvenmäen katseessa vilkkuu ilo synkkinäkin hetkinä, ja ilmaisussa yhdistyvät tarinankerronta, karrikointi ja pelkistetympi ilmaisu...” – Tenka Issakainen, Lapin Kansa

Työryhmä: Kimmo Hirvenmäki & Riku Innamaa Ensi-ilta 20.4.2017 Kesto 1 t 20 min | Liput 14 € Esitys on tilattavissa 300 €/esitys + matkakulut


Mike Yeaman

ONNeN NUMeROT X

Komedia perheestä ja lottokupongista Mummo unohtelee asioita, mutta onnennumeronsa hän muistaa; niillä on lotottu jo monta kymmentä vuotta. Elämä tyttären perheen nurkissa muuttuu kertaheitolla, kun voittorivi viimein osuu kohdalle. Mummolla ei ole aikomustakaan päästää sukulaisia osingoille ennen kuin jokainen perheenjäsen on ryhdistäytynyt ja alkanut elää hänen pillinsä mukaan. Miljoonilla kiristäminen aiheuttaa kaksoiselämää ja kapinahenkeä. Ahneet sukulaiset ovat näennäisesti mummolle mieliksi, mutta selän takana tehdään ankaraa salapoliisityötä kupongin löytämiseksi. Samaan aikaan kolmen sukupolven ihmissuhdekuviot riistäytyvät käsistä. Aika kuluu, välit kiristyvät, voiton viimeinen lunastuspäivä lähenee ja mummon muisti sen kun huononee. Löytyykö voittokuponki ennen kuin on liian myöhäistä? Brittiläinen hittinäytelmä tasapainoilee taitavasti tragikomedian ja farssin välillä. Suomalaiseen rintamamiestaloon sijoitetut tapahtumat lähtevät hulvattoman hallitsemattomaan vyöryyn eikä hillityinkään roolihenkilö selviä menosta kuivin jaloin. Suomennos Ohjaus Lavastus Puvut Rooleissa

Ensi-ilta Esitysoikeudet

Tuomas Timonen Sarianne Paasonen Kaisa Niva Sirpa Santonen Sirpa Filppa, Johanna Virsunen, Samu Stenberg, Anni-Maija Koskinen, Ilkka Hämäläinen, Timo Vuento ja Kimmo Hirvenmäki 23.9.2017, Suuri näyttämö Agency North


Ritva Siikala

KEMIN TYTTÖ kaksi matkaa Israeliin

70-vuotisjuhlanäytelmä Anne Frankin päiväkirjan esitys Kemin Pirtissä 14.2.1957 räjähti kuin pommi nuoren Tuulikin sydämeen. Viattomat ihmiset joutuivat kärsimään! Miksi? Saksalaiset olivat hirviöitä. Miksi? Kemin Kauppakadulla oli Tuulikin koti, siellä saksalaiset upseerit olivat olleet hienoimpia kaikista. Huimapäinen nuori Tuulikki halusi selvittää asian. Hän lähti Israeliin. Matkaan mahtui rakkautta, iloa, yksinäisyyttä. Sitten vierähti 51 vuotta. Tuulikki sävähti kansainvälisessä teatteriseminaarissa, kun hän huomasi, miten Israelia vihattiin. Mitä Israelissa oli tapahtunut? Ja mitä Palestiiinassa? Oli jälleen pakko lähteä. Ritva Siikalan näytelmä Kemin tyttö – kaksi matkaa Israeliin perustuu hänen omakohtaisiin kokemuksiinsa. Siinä on eksotiikkaa ja romantiikkaa. Siinä on hauskoja, hulluja, viisaita, pelottavia ja rakastettavia ihmisiä. Ripaus politiikkaa. Ja käsittämättömiä olosuhteita. Esitys on tarinankerrontaa kiehtovimmillaan, kekseliästä teatteria.


Ritva Siikala, teatteriohjaaja ja kirjailija, syntyi Oulussa, kasvoi Kemissä ja kirjoitti ylioppilaaksi Helsingissä. Hän perusti 1988 Teatteri Raivoisat Ruusut, jossa naisnäyttelijät esittivät kaikki roolit, sekä 2000 Monikulttuurisen taidekeskus Kassandran, joka teki taidetyötä yli kulttuurirajojen. Julkaissut teokset Rauhoitu nyt vihdoinkin (2004) ja Musta sielu valkonaama (2016). Kaksi lasta, seitsemän lastenlasta. Puoliso näytelmäkirjailija Bengt Ahlfors.

Ohjaus Lavastus & valosuunnittelu Musiikki Puvut Rooleissa

Ensi-ilta

Ritva Siikala Riikka Vuorenmaa Jussi Tuurna Sirpa Santonen Sirpa Filppa, Ilkka Hämäläinen, Satu Tala, Anni-Maija Koskinen & Kimmo Tuppurainen 28.10.2017, Sipi -näyttämö


sikOjen rAk draamallinen

viihdekonsertti

Kemin kaupunginteatteri tuottaa yhdessä kaupunginorkesterin kanssa teatterin edesmenneen kapellimestarin, Sami Itkosen, sävellyksiin ja musiikkimaailmaan perustuvan draamallisen viihdekonsertin. Ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja musiikkidramaturgiasta vastaa Hannele Taiska Kauppinen ja kapellimestarina toimii Anna Laakso. ”Tuhannen laulun mies” saattaa hyvinkin olla lähellä totuutta, kun puhutaan Sami Itkosesta. Sikojen rakkaus on monille tuttu hilpeä kuoroteos, ja draamallisen illan täyttävät toinen toistaan Itkosemmat sävelmät. Sami Itkosen musiikkimaailmaan kuuluvat hurmaavan groteski huumori, koskettavan hienot musiikkitarinat, lemmenlaulut, riiausrallit, viinan viisaus tai hulluus, sydämen aate ja työväen aate, lastenmusiikki ja kuoroteokset… Kaikki tämä pyöräyttää katsojan huimaan sävelsirkukseen.

Sävellykset Ohjaus ja dramaturgia Kapellimestari Lavastus & valosuunnittelu Pukusuunnittelu Ensi-ilta

Sami Itkonen Hannele Kauppinen Anna Laakso Mikko Karhu Sirpa Santonen 30.11.2017, Suuri näyttämö

Mukana konsertissa ovat kaupunginteatterin näyttelijät, kuoro, sekä live bändi. Konsertti on mitä parhainta viihdettä ja kunnianosoitus tuotteliaan elämäntyön tehneelle säveltäjä-kapellimestarille, Sami Itkoselle.


kkaus


o r imp i b klu

IMPROVISAATIOTEATTERIA JA MUSIIKKIA TEATTERIRAVINTOLASSA

Teatterin näyttelijät heittäytyvät jälleen kohti tuntematonta. Tule kokemaan ainutlaatuista hetken taidetta ja taatusti ennennäkemättömiä kohtauksia, kun teatterilaisten oma improklubi jatkaa syksyn ohjelmistossa.

la 7.10. klo 19, to 14.12. klo 19 & la 27.1.2018 klo 19

Ei ennakkovarausmahdollisuutta A-oikeudet

Improklubille saman päivän teatterilipulla vapaa pääsy. Suoraan ovelta liput 5 € sisältäen narikan. Ovet avataan puolta tuntia ennen klubin alkua. Paikkoja on rajotetusti ja ne täytetään saapumisjärjetyksessä.

kemin kaupunginorkesterin syksy 2017 kesäri

marrasmusiikki-minifestivaali

sinfoniakonsertti Ti 26.9. klo 19, Sauvosali, Kemi

barokkifantasia

Joulukonsertti

suomalainen rukous

La 26.8. klo 15, Meripuiston lava, Kemi bachia kynttilänvalossa Erkki Lasonpalo, kapellimestari La 4.11. klo 16, Peurasaaren kappeli, Kemi Erkki Lasonpalo, kapellimestari La 16.12. klo 15, Kemin kirkko Erkki Lasonpalo, kapellimestari Virva Puumala, laulu Harri Österman, sello

Ke 15.11. klo 19 (sa), Haaparannan kirkko To 16.11. klo 19, Kemin Pirtin sali Virpi Räisänen, laulu Ti 21.11. klo 19, Kemin kirkko Lisää konsertteja ja tietoja osoitteesta:

www.keminkaupunginorkesteri.fi


Sinä olet pääosassa

Teatteripaketti alk.

75€

/ henkilö

PLUSSA-

KORTTI

703240 ASIAK AS

PLUSSA-

KORT

1234567

ANSSI

08 9

Hinta sisältää majoituksen jaetussa 2 hengen huoneessa, teatterilipun, buffet-aamiaisen sekä saunan löylyt.

Varaukset cumulus.fi tai 020 055 055 (0,17 €/puh + 0,75 €/min)

Hinta on alkaen-hinta PINS- tai Plussa-kortilla näytöspäivinä, ja se saattaa vaihdella päivän ja saatavuuden mukaan. Hinta ilman kanta-asiakaskorttia alk. 76,50 € / yö / henkilö. Tarjous voimassa rajoitetusti Kemin Teatterin syyskauden 2017 loppuun.

Teatteri-illan kruunaa ravintola Huviretki Illallinen alkaen 19 € / hlö.

cumulus.fi @cumulushotels

Cumulus City Kemi Hahtisaarenkatu 3


ilut vierailut vierailut vierailut H-KOLLEKTIIVI, JOJO & KEMIN KAUPUNGINTEATTERI

SAAMELAISTEN KANSALLISTEATTERI BEAIVVÁŠ

to 28.9. klo 19 & pe 29.9. klo 12 ja 19 ma 9.10. klo 14 & ti 10.10. klo 12

su 1.10. klo 17

JOHAN TURI

ILTAMAT

sekä 28.1.2018 klo 17: SNÖFRID

Mitä tulee viidestä Kemissä varttuneesta sisaruksesta, joista isä toivoi insinöörejä? Taiteilijoita tietysti! Heikkisen sisarukset, Olli, Anni, Maiju, Liisa ja Eetu viettivät lapsuutensa eri puolilla Kemiä, pääosin Ajoksen omakotitaloalueella. Lapsena aloitettujen musiikki- ja voimisteluharrastusten seurauksena kukin on kulkenut oman tiensä ja nyt aikuisena he ovat kaksi muusikkoa, kaksi tanssijaa ja yksi sirkustaiteilija. Iltamissa katsojat pääsevät kurkistamaan Heikkisen sisarusten lapsuuteen, seikkailuihin, leikkeihin ja yhdessä koettuihin asioihin, jotka ovat muokanneet heistä ihmisiä ja taiteilijoita, joita he tänä päivänä ovat. Sisarusten välinen yhteisöllisyys ei rajoitu näyttämön reunaan vaan katsojat otetaan mukaan ainutlaatuiselle retkelle, jossa kukin katsoja voi kokea mikä voima yhdessä tekemisellä on.

Johan Turi on esitys kirjan synnystä, se on esitys unelmista, kiusauksista, epäilystä, viettelyksistä ja katumuksesta. Näyttämökielenä saamenkieli, tekstitetty suomeksi.

SNÖFRID Arne Berggren dramatisoima historiallinen tarina valtataistelusta, juonittelusta ja rakkauden maagisesta voimasta. Harald Hårfagren saaga sisältää luvun, jossa kronikoitsija Snorre kuvaa Haraldin suhdetta saamelaiseen naiseen Snöfridiin, joka oli ”saamelaisten kuninkaan” Svåsen tytär. Norjalainen kuningas Harald, lumoutui niin täysin rakkaudesta kauniiseen Snöfridiin, että laiminlöi kuninkaalliset velvollisuutensa, meni naimisiin hänen kanssaan ja asettui asumaan saamelaisten luo.

kuva: Elina Romppainen

H-kollektiivi haluaa tarjota ihmisille mahdollisuuden jättää yhteiskunnan ristiriidat hetkeksi ja palata 90- luvun turvalliseen kemiläislähiöön, jossa elämä oli huoletonta ja yhteisöllistä.

Johan Turilla on unelma julkaista kirja. Junamatkalla Turi tapaa Kirunasta kotoisin olevan toimitusjohtaja Hjalmar Lundbohmin. Samalle matkalle ilmaantuu tanskalainen taiteilija ja tutkija Emilie Demant. Tulevatko he kaksi auttamaan Turia?

Liput 23 € / 21 € / 14 € Ohjaus: Jani Nuutinen Esiintyjät: Anni Heikkinen, Eetu Heikkinen, Liisa Heikkinen, Maiju Heikkinen & Olli Heikkinen

Liput 23 € / 14 € Teksti: Kirjailijat: Harald Gaski & Gunnar Gjengset Ohjaus : Frank Jørstad Näyttelijät: Ingá Márjá Sarre, Ingor Ántte Áilu Gaup & Egil Keskitalo


vierailut vierailut vierailut vie COMPAÑÍA KAARI & RONI MARTIN

IMPROVISAATIOTEATTERI STELLA POLARIS

ke 8.11. klo 19

la 11.11. klo 19

KILL CARMEN

STELLA TEKEE RIKOKSEN

Tulkaa katsomaan häntä, joka tuhoaa, hävittää, häntä joka suistaa hulluuteen! Repii onnen, vie omaisuuden, pilaa maineen, tahraa kunnian, sysää yhteiskunnan kaaokseen. Hän on täällä: Carmen!

Täysin improvisoitu kokoillan näytelmä, joka tapahtuu rikollisessa maailmassa. Tunnelmia haetaan mm. Film Noirin, Nordic Noirin, Agatha Christien, Hitchcockin ja Tarantinon tyyliin.

Kansainvälisesti palkitun Compañía Kaari & Roni Martinin näyttämöteokset tunnetaan rujon absurdista estetiikastaan. Ryhmän ensi-iltateos KILL Carmen on samanaikaisesti julkea ja julma, viettelevä ja nyrjähtänyt. Roni Martinin johtama orkesteri yhdistelee suvereenisti funkia, flamencoa, ja balkan-vaikutteita. Espanjalaistanssijat Mariana Collado ja Carlos Chamorro rynnistävät näyttämölle nauraen kuolemalle päin naamaa.

Ilmiömäiset improvisoijat muokkaavat jännitysnäytelmästä viihdyttävän ja Stella Polariksen tapaan tyylikkään kokonaisuuden.

kuva: Janne Mikkilä

Carmen: Mariana Collado (ESP) Härkätaistelija: Carlos Chamorro (ESP) Don José: Victor Carrasco (ESP) Erno Haukkala (FIN), Samppa Leino (FIN), Roni Martin (FIN), Henrik Perelló (FIN), Antero Priha (FIN), Karo Sampela (FIN), Juan Antonio Suárez Cano (ESP) Cleaner: Pablo Suárez (ESP)

Liput 35 € Liput lunastettava 25.10. mennessö

kuva: Janne Mikkilä

Illan Improvisoijat: Teijo Eloranta, Elina Stirkkinen, Mikko Penttilä, Topi Korhonen (musiikki) ja Jari Piitulainen (valot)

Liput 25 € Liput lunastettava 25.10. mennessä Kesto 2 h sisältäen väliajan | Ikäsuositus K-13


Esittelyssä teatterin uusia kasvoja Olen Ilkka Hämäläinen, 27–vuotias näyttelijä. Alunperin olen kotoisin Kouvolasta, mutta myöhemmin asunut Lontoossa, josta valmistuin näyttelijäksi East 15 –teatterikoulusta. Valmistumiseni jälkeen olen toiminut freelanserina eri tuotannoissa. Harrastan ruoanlaittoa, patikointia, lukemista, elokuvia ja matkustelua kun lompakko antaa siihen luvan. Aiemmin olen kirjoittanut muun muassa Demi –lehteen ja julkaissut kirjan ”Kundiopas tytöille” (Tammi, 2012). Olen Anni-Maija ”Annis” Koskinen, 34 –vuotias näyttelijä ja laulaja, kotoisin olen alun alkaen Varsinais-Suomesta Loimaalta. Viime vuosina olen työskennellyt mm. Lahdessa ja Turussa. Viimeisimpiä roolitöitäni ovat olleet esim. Minna Canthin traaginen Sylvi, sekä Myrskyluodon Maijan (Anni Blomqvist, Matti Puurtinen) isosisko Fia. Olen valmistunut musiikkiteatterin ammattilaiseksi Lahden ammattikorkeakoulusta. Lisäksi olen opiskellut pop/jazz-laulua ja keikkailut laulajana erilaisissa kokoonpanoissa ympäri Suomen. Olen Anna Laakso, Lapista kotipesäni löytänyt 37- vuotias junantuoma muusikko. Olen koulutukseltani konserttipianisti ja musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta, mutta koko kroppa on jumittanut teatterin oven välissä läpi elämäni. Ammatti-ikäni olen toiminut freelance-pianistina ja esiintyjänä. Säännöllinen yhteistyökumppanini on mm. Lapin Kamariorkesteri. Rovaniemen teatteriin sujahdin ensin keikalle 2012 ja sitten kapellimestariksi 2013-2015 työnkuvanani soittaminen, musiikin tekeminen ja roolityöt. Kemin teatteriin tulen kapellimestariksi. Meillä on iso, rakas ja rönsyävä uusioperhe puolisoni näyttelijä Timo Vuennon kanssa.

Olen Samu Stenberg, 46-vuotias, 5 vuotiaan Siiri tytön isä. Teatteriilmaisunohjaaja ja korjaus- ja miljööartenomi. Olen työskennellyt näyttelijänä vuodesta 1999 mm. Rovaniemen teatterissa, Oulun kaupunginteatterissa, AHAA teatterissa, Keski-Uudenmaan teatterissa ja Teatteri Siperiassa. Olen näytellyt Kaisa Rastimon Myrsky –elokuvassa sekä YLE:llä mm. Kotikatu –sarjassa. Olen Teatteriryhmä Mieskiintiön perustaja ja Menuteatteri –esitysmuodon kehittäjä. Harrastan remontointia ja letitystä. Olen Johanna Virsunen, Etelä-Karjalasta kotoisin oleva teatterintekijä. Rakastan teatterin monimuotoisuutta ja urallani olenkin mm. näytellyt, kouluttanut, ohjannut, opettanut, käsikirjoittanut, tehnyt muistityötä, tuottanut ja kehittänyt yleisötyötä. Vapaa-ajallani saan olla äiti sekä harrastaa pöytälaatikkosäveltämistä ja sirkusakrobatiaa. Kemiin tulen näyttelijäksi sekä ohjaamaan Nuorisolinjaa. Olen Timo Vuento. Koulutukseltani olen teatteri-ilmaisun ohjaaja. Näyttelijänä olen toiminut mm. Hämeenlinnan, Rauman ja viimeiset vuodet Rovaniemen teatterissa. Kemin kaupungin teatteriin tulen vuoden työlomalle Rovaniemeltä.

Timo Vuento Anni-Maija Koskinen

Samu Stenberg Anna Laakso Johanna Virsunen Ilkka Hämäläinen


PÄÄSYLIPUT

HYVÄ TIETÄÄ

PUHENÄYTELMÄT | MUSIIKKINÄYTELMÄT Aikuiset 23 | 27 € Eläkeläiset 21 | 25 € Lapset, opiskelijat ja työttömät 14 | 17 €

MAKSUTAVAT Käteinen, pankkikortti tai luottokortti. TYKY- ja SMARTUM-kulttuurisetelit TYKY –ONLINE rajoitetusti ja SMARTUM-kortti ja e-passi

TILAUSNÄYTÄNNÖT Tilausnäytäntöjen hinnat vaihtelevat näytelmätyypin ja katsomon koon mukaan. Tiedustele teatterin toimistosta puh. (016) 258 219. Tilausnäytäntö = asiakas ostaa koko esityksen. Tilausnäytännössä lipun hinta on edullisempi.

LIPPUJEN LUNASTUS Varatut liput tulee lunastaa lippukassalta kahta päivää ennen esitystä. Lunastamattomat liput vapautuvat myyntiin. Kemin kaupunginteatterin lippuja voi ostaa myös internetistä valtakunnallisesta lippupiste järjestelmästä osoitteessa www.lippu.fi. Lippujen myynti ja lunastus myös R-kioskit. Maksettuja lippuja ei lunasteta takaisin.

RYHMÄALENNUKSET Vähintään 20 henkilöä, alennus 1€/lippu. Ryhmäalennukset myönnetään vain aikuisten täysihintaisista lipuista.

Kun esitys on alkamassa, lippukassa palvelee ko. esitykseen tulevat asiakkaat ensisijaisesti, jotta näytös voidaan aloittaa ajallaan. Saapukaa ajoissa teatteriin, jotta vältytte jonottamiselta. Toivomme, että tekisitte varauksen muiden päivien esityksiin soittamalla teatterin toimistoon arkisin klo 9-14 tai asioimalla lippukassalla muuna aikana. Myöhästyneet asiakkaat pääsevät katsomaan esitystä vasta väliajalta. Teatteriesityksissä on kuvaaminen kiellettyä tekijänoikeuslain perusteella. Kiitämme yhteistyöstä.

RYHMÄVARAUKSIEN VARMISTUS - Alle 40 hlön ryhmät varmistettava viimeistään 2 viikkoa ennen esitystä. - Yli 40 hlön ryhmät varmistettava viimeistään 3 viikkoa ennen esitystä. - Yli 100 hlön ryhmät varmistettava viimeiestään 4 viikkoa ennen esitystä. Varmistukset lippukassalle puh. (016) 258 232 tai toimistoon puh. (016) 258 219. VAPAALIPPU Liikunta- tms. rajoitteisen asiakkaan vaatima henkilökohtainen avustaja saa vapaalipun teatterin omiin esityksiin. Pressikortilla arvostelemaan tuleva lehden kriitikko saa 2 vapaalippua teatterin omiin esityksiin.

VUOSILIPPU Vuosilippu on henkilökohtainen ja oikeuttaa viiteen teatterin omaan esitykseen. Lippu on voimassa vuoden ostopäivästä. Vuosilipun hinta on 95 €. TEATTERIN ESITTELYKIERROKSET Miten teatterin lavastuspaja toimii, miltä näyttää teatterin puvusto? Miten äänet ja valot suunnitellaan, mitä tekee ohjaaja? Tämän ja paljon muuta saa tietää ryhmille tarkoitetulla esittelykierroksella. Tunnin kestävälle kierrokselle mahtuu kerrallaan enintään 25 henkilöä. Kierroksen hinta 25 €. Tilaukset ja tiedustelut puh. (016) 258 220.

KEMIN KAUPUNGINTEATTERI MARINA TAKALON KATU 3 WWW.KEMINTEATTERI.COM LIPPUKASSA (016) 258 232

TEATTERIN KATSOMOKARTTA VASEN

13

329 328 327 326 325 324 323 322 321 320 319 318 317 316 315 314 313 312 311 310 309 308 307 306 305 304

13

12

303 302 301 300 299 298 297 296 295 294 293 292 291 290 289 288 287 286 285 284 283 282 281 280 279 278

12

11

277 276 275 274 273 272 271 270 269 268 267 266 265 264 263 262 261 260 259 258 257 256 255 254 253 252

11

10

251 250 249 248 247 246 245 244 243 242 241 240 239 238 237 236 235 234 233 232 231 230 229 228 227 226

10

9

225 224 223 222 221 220 219 218 217 216 215 214 213 212 211 210 209 208 207 206 205 204 203 202 201 200

9

8

199 198 197 196 195 194 193 192 191 190 189 188 187 186 185 184 183 182 181 180 179 178 177 176 175 174

8

7

173 172 171 170 169 168 167 166 165 164 163 162 161 160 159 158 157 156 155 154 153 152 151 150 149 148

7

6

147 146 145 144 143 142 141 140 139 138 137 136 135 134 133 132 131 130 129 128 127 126 125 124 123 122

6

5

121 120 119 118 117 116 115 114 113 112 111 110 109 108 107 106 105 104 103 102 101 100

99

98

97

96

5

4

95

94

93

92

91

90

89

88

87

86

85

84

83

82

81

80

79

78

77

76

75

74

73

72

71

70

4

3

69

68

67

66

65

64

63

62

61

60

59

58

57

56

55

54

53

52

51

50

49

48

47

46

45

44

43

42

41

40

39

38

37

36

35

34

33

32

31

30

29

28

27

26

25

24

23

22

21

20

19

18

17

16

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

2 1

NÄYTTÄMÖ

ASIAKASTILAISUUDET JA JUHLAT TEATTERISSA Järjestäkää juhlatilaisuus teatterissa henkilöstölle, VIP-asiakkaille tai ystäville. Teatteriravintola järjestää toiveidenne mukaiset tarjoilut joko ennen esitystä tai väliajalla.

LAHJAKORTTI Myymme lahjakortteja lippukassalla. Lahjakortilla on mukava muistaa puolisoa tai ystäviä merkkipäivänä.

TILAA TEATTERIN UUTISKIRJE osoitteesta www.keminteatteri.com

OIKEA

VÄLIAIKATARJOILUT Teatterin väliaikatarjoilut on tilattavissa teatteriravintolasta puh. 040 510 0179. Teatteriravintola avautuu tuntia ennen esityksen alkua ja on avoinna myös väliajalla.

VAATESÄILYTYS Esitysten aikana 2 €. Maksua vaatesäilytyksestä ei peritä alle 16-vuotiailta.

PERUUTUKSET Näytäntö perutaan vain ylivoimaisen esteen sattuessa. Asiakas voi vaihtaa liput toiseen päivään tai saa maksamansa rahat takaisin. Teatteri ei korvaa muita kuluja.

LIPPUJEN VARAUS Lippuja Kemin kaupunginteatterin esityksiin voi varata ja lunastaa lippukassalta. Lippukassa sijaitsee Kemin kulttuurikeskuksen aulassa, Marina Takalon katu 3. Lippukassan aukioloajat ovat: ti–to 11–16, pe 14–19 ja kaksi tuntia ennen esityksiä, puh. (016) 258 232. Teatterin toimisto palvelee varausasiakkaita puhelimitse puh. (016) 258 219 arkisin ma–pe 9–14. Ei lippuvarauksia sähköpostiin.

ARVOISA ASIAKAS toivomme, että välttäisitte voimakkaasti tuoksuvien hajuvesien ja deodoranttien käyttöä teatteri-iltana. Yleisössä saattaa olla allergisia tai astmaatikkoja, jotka voivat herkistyä tuoksuista.

3 2 1

PYÖRÄTUOLIT JA LIIKUNTAESTEISET Teatterin eteisvahtimestarit auttavat liikuntaesteiset saliin. Teatterissa on inva-WC. Pyydämme mainitsemaan pyörätuolista lippuvarauksen yhteydessä. Katsomoissa on rajoitettu määrä pyörätuolipaikkoja. Teatterisalissa on induktiosilmukat. OSTOS- JA KULTTUURIMATKALLE Suosittelemme yhdistettyä ostos- ja kulttuuriretkeä Kemi-Tornio-Haaparanta talousalueelle. Varatkaa päivä ostoksille ja ilta teatterille, viihteelle ja herkuttelulle.


SYKSY 2017 * ESITYSKALENTERI SYYSKUU

KEMIN K AUPUNGIN

WWW.KEMINTEATTERI.COM | LIPPUKASSA (016) 258 232 | TOIMISTO (016) 258 219

Kemin kaupunginteatteri, Marina Takalon katu 3, 94100 Kemi

TEAT TERI

Pe 22.9. klo 19 La 23.9. klo 19 To 28.9. klo 19 Pe 29.9. klo 12 Pe 29.9. klo 19 La 30.9. klo 14 La 30.9. klo 19

ONNENNUMEROT ennakko ONNENNUMEROT ensi-ilta ILTAMAT ensi-ilta, vierailu ILTAMAT vierailu ILTAMAT vierailu MILJOONA HYVÄÄ SYYTÄ ONNENNUMEROT

LOKAKUU Su 1.10. klo 17 Pe 6.10. klo 14 Pe 6.10. klo 19 La 7.10. klo 14 La 7.10. klo 19 Ma 9.10. klo 14 Ti 10.10. klo 12 To 12.10. klo 19 Pe 13.10. klo 19 La 14.10. klo 19 Pe 20.10. klo 19 La 21.10. klo 19 Pe 27.10. klo 19 La 28.10. klo 19 Ma 30.10. klo 14

JOHAN TURI vierailu MILJOONA HYVÄÄ SYYTÄ ONNENNUMEROT ONNENNUMEROT IMPROKLUBI ILTAMAT vierailu ILTAMAT vierailu MILJOONA HYVÄÄ SYYTÄ ONNENNUMEROT ONNENNUMEROT ONNENNUMEROT ONNENNUMEROT KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin, ennakko KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin, ensi-ilta KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin

MARRASKUU To 2.11. klo 19 Pe 3.11. klo 19 Ke 8.11. klo 19 Pe 10.11. klo 19 La 11.11. klo 14 La 11.11. klo 19 Ma 13.11. klo 14 To 16.11. klo 14 Pe 17.11. klo 19 La 18.11. klo 14 Pe 24.11. klo 19

KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin ONNENNUMEROT KILL CARMEN vierailu ONNENNUMEROT KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin STELLA TEKEE RIKOKSEN vierailu ONNENNUMEROT KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin ONNENNUMEROT KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin ONNENNUMEROT

Oikeudet muutoksiin pidätetään

La 25.11. klo 14 La 25.11. klo 19 To 30.11. klo 19

KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin ONNENNUMEROT SIKOJEN RAKKAUS ensi-ilta

JOULUKUU Pe 1.12. klo 19 La 2.12. klo 14 La 2.12. klo 19 Ma 4.12. klo 14 To 7.12. klo 14 To 7.12. klo 19 Pe 8.12. klo 14 Pe 8.12. klo 19 La 9.12. klo 19 Ma11.12. klo 14 Ke 13.12. klo 19 To 14.12. klo 14 To 14.12. klo 19 Pe 15.12. klo 19 La 16.12. klo 14 La 16.12. klo 19 To 28.12. klo 19 Pe 29.12. klo 19 La 30.12. klo 18

SIKOJEN RAKKAUS SIKOJEN RAKKAUS KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin MILJOONA HYVÄÄ SYYTÄ ONNENNUMEROT KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin ONNENNUMEROT SIKOJEN RAKKAUS ONNENNUMEROT KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin ONNENNUMEROT IMPROKLUBI ONNENNUMEROT KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin SIKOJEN RAKKAUS KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin ONNENNUMEROT SIKOJEN RAKKAUS

TAMMIKUU Pe 5.1. klo 19 Pe 12.1. klo 19 La 13.1. klo 14 La 13.1. klo 19 To 18.1. klo 14 Pe 19.1. klo 19 La 20.1. klo 14 Ma 22.1. klo 14 Pe 26.1. klo 19 La 27.1. klo 14 La 27.1. klo 19 Su 28.1. klo 17 Ma 29.1. klo 14

KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin SIKOJEN RAKKAUS SIKOJEN RAKKAUS KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin ONNENNUMEROT ONNENNUMEROT KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin SIKOJEN RAKKAUS SIKOJEN RAKKAUS IMPROKLUBI SNÖFRID vierailu KEMIN TYTTÖ - kaksi matkaa Israeliin

Kemin kaupunginteatteri Syksy 2017 tiedotuslehti  

Kemin kaupunginteatterin tiedotuslehti syksyn 2017 ohjelmistosta.

Kemin kaupunginteatteri Syksy 2017 tiedotuslehti  

Kemin kaupunginteatterin tiedotuslehti syksyn 2017 ohjelmistosta.

Advertisement