__MAIN_TEXT__

Page 1

Toimintakertomus 2018

Kuva: Nina Susi


TOIMINTAKERTOMUS 2018 OHJELMISTO

Kuva: Nina Susi

YLEISTÄ

Suuri näyttämö

Kemin kaupunginteatterin toimintavuotta 2018 väritti eniten toimitilojen yhä paheneva sisäilmaongelma, joka näkyi keväällä henkilökunnan pitkinä sairauslomina ja sijaisina sekä viimein syksyllä koko toiminnan siirtämisenä väliaikaisiksi tarkoitettuihin väistötiloihin. Koko ohjelmisto meni uusiksi kesken kautta. Dramaattisinta oli jo lähes valmiin ja hyvin myyvän Katri Helena - musikaalin peruuttaminen vain kolme viikkoa ennen ensi-iltaa. Väistötiloja päästiin hakemaan vasta siinä vaiheessa, kun molemmat kulttuurikeskuksen näyttämöt olivat jo kiinni ja tilanne elää edelleen. Teatteri toimi syksyllä parhaimmillaan yhtä aikaa viidessä eri toimipisteessä. Henkilökunta sai paljon hyvää palautetta notkeudesta, nopeudesta, uusista mielenkiintoisista esitystiloista sekä uudenlaisesta toiminnasta ja näkyvyydestä, mutta olosuhteet johtivat vääjäämättä katsojalukujen ja lipputulojen romahtamiseen.

Vuoden 2018 aikana ennätettiin tehdä suurelle näyttämölle yhteensä kaksi ensi-iltaa. 17.2.2018 ensi-iltansa sai Edward Taylorin kirjoittama ja Mikko Viherjuuren suomentama psykologinen trilleri Kylmä murha. Näytelmän ohjasi Snoopi Siren (vier.) ja skenografiasta vastasi Kaisa Niva. Esityskertoja näytelmällä oli 16 ja katsojia se keräsi 1794 henkilöä. Sarianne Paasonen ohjasi ja käsikirjoitti perinteisten eläinsatujen pohjalta Cityketun seikkailuja nimisen musiikkinäytelmän. Lavastuksesta ja valosuunnittelusta vastasi Riikka Vuorenmaa (vier.) ja kapellimestarina toimi Anna Laakso. Cityketun seikkailujen ensi-ilta oli 24.3.2018. Esityskertoja kevään aikana oli 15 ja katsojia 1962 henkilöä.


Syyskuun 23. päivä 2017 valmistui ensi-iltaansa Mike Yeamanin käsikirjoittama komedia Onnennumerot. Näytelmän on suomentanut Tuomas Timonen ja ohjauksesta vastasi Sarianne Paasonen. Lavastus oli Kaisa Nivan ja puvustus Sirpa Santosen. Suosittu näytelmä jatkoi vuoden 2018 kevään ohjelmistossa neljällä esityksellä ja katsojia oli yhteensä 1103. 30.11.2017 ensi-iltansa saanut Sikojen rakkaus, draamallinen viihdekonsertti, jatkoi kevään 2018 ohjelmistossa. Esitys perustui Sami Itkosen sävellyksiin. Esityksen dramatisoi ja ohjasi Hannele Kauppinen. Hän myös vastasi esityksen koreografioista. Lavastus ja valosuunnittelu olivat Mikko Karhun käsialaa. Esitystä varten muusikko Kaj Chydenius sävelsi kappaleen, Sinä yönä jona Venus lähestyi kuuta. Tekstin kappaleeseen oli kirjoittanut Hannele Kauppinen. Katsojia kevään kolmella esityksellä oli 624. Keväällä 2018 ensi-iltansa sai lukudraamana Tuomas Timosen kirjoittama Elämänmäki. Lukudraama esitettiin myös Tampereen Teatterikesässä 10.8. Lukudraaman esityskertoja oli kaksi ja ne keräsivät yhteensä 24 katsojaa. Keväällä 2018 aloitettiin suurmusikaali Katri Helenan harjoitukset ja ensi-ilta oli suunnitteilla pidettäväksi 22.9.2018. Käsikirjoitus on Ilpo Tuomarilan, sovitus Jukka Keinosen. Ohjaus ja koreografiat olivat Seppo Välisen käsialaa. Syksyn ensimmäiseksi ensi-illaksi suunniteltu musikaali jouduttiin perumaan teatteritalon sisäilmaongelmien vuoksi.

Kuva: Nina Susi

Kuva: Nina Susi


Sipi -näyttämö ja teatterin lämpiö

Kuva: Nina Susi

Kuva: Nina Susi

Ritva Siikalan kirjoittama ja ohjaama Kemin tyttö – kaksi matkaa Israeliin jatkoi kevään ohjelmistossa. Näytelmä oli Kemin kaupunginteatterin 70-vuotis juhlanäytelmä Sipi – näyttämöllä. Näytelmän lavastuksesta ja valosuunnittelusta vastasi vierailija Riikka Vuorenmaa. Esityksen ensi-ilta oli 28.10.2017. Kevään 2018 aikana esityksiä oli 6 kpl ja katsojia 305 henkilöä. Duncan Macmillanin kirjoittama Miljoona hyvää syytä monologia jatkoi vuoden 2018 ohjelmistossa. Monologia esitettiin teatterin yleisölämpiössä sekä tilauksesta asiakkaiden luona mm. kouluilla ja eri tilaisuuksissa ympäri Suomen. Esityksen valmisti työryhmä Kimmo Hirvenmäki ja Riku Innamaa. Miljoona hyvää syytä on näytelmä masennuksesta ja rakkaudenteoista. Ensiilta oli 20.4.2017. Vuoden aikana monologilla oli 29 esityskertaa ja katsojia ne keräsivät yhteensä 1159 henkeä. Kemin kaupunginteatteri esitti vuoden 2018 aikana teatteriravintolassa ja Café Hertassa improvisaatioteatteria yhteensä kuusi kertaa. Ainutlaatuista hetken taidetta ja taatusti ennennäkemättömiä kohtauksia seurasi 451 katsojaa. Keväällä 2018 Kemin kaupunginteatterin nuorisolinja valmisti Rasmus Lindbergin kirjoittaman Ainon aito mä –näytelmän. Ensi ilta oli 11.4.2018. Näytelmän suomennoksen on tehnyt Liisa Urpelainen. Kemiin näytelmän ohjasi Johanna Virsunen, joka on toiminut myös Nuorisolinjan ohjaajana. Näytelmän esitysoikeudet ovat NUORI NÄYTTÄMÖ 2016 – 2018 –hankkeella, jossa Kemin kaupunginteatteri oli mukana.

Kemin Pirtti

Kuva: Ismo Perkkiö

Kemin kaupunginteatterin siirtyi syksyllä Kemin Pirtille tilapäisiin väistötiloihin teatteritalon sisäilmaongelmien vuoksi. Petri Jäärni ohjasi Kiti Kokkosen kirjoittaman romanttisen tragikomedian Myydään 3h+k. Ensi-ilta oli 2.11. ja 15 esitystä keräsi yhteensä 1289 katsojaa. Kahvia ja tupakkaa eli kahden puheenvuoron kahvitauko tuli ensi-iltaansa 13.10. Kemin kaupunginteatterin konkarinäyttelijät Sirpa Filppa ja Kimmo Tuppurainen pääsivät irti, intiimisti pöydän päähän vuodattamaan tuntoja elämästä ja etenkin parisuhteesta. Esitys koostui Anton Tšehovin monologista Tupakoinnin haitoista ja Aldo Nicolajn monologista Suolaa ja tupakkaa. Kahvia ja tupakkaa esitystä oli mahdollisuus tilata eri tilaisuuksiin. Ohjauksesta vastasi Kimmo Hirvenmäki. Esityksiä kertyi 22 kpl ja katsojia yhteensä 1134. Kemin Pirtin teatteriravintolatoiminnasta vastasi Panorama Café.


Scandic Kemi Lyhty -ravintola

Kaupunginteatterin laulavat näyttelijät valmistivat yhdessä kapellimestari Anna Laakson kanssa yllätyksiä ja vahvoja tunnelmia pursuavan musiikkiteatteriesityksen Tähtihetkiä. Ohjauksesta vastasi Sarianne Paasonen. Esitys sisälsi Kemi-love hetken, johon katsojat saivat kertoa oman tai läheisen henkilön tähtihetken ja toivoa siihen kuuluvaa musiikkikappaletta. Tähtihetkien ensi-ilta oli 6.10. Esityksiä oli 11 kpl ja se keräsi yhteensä 832 katsojaa.

Tullimakasiini Kemin Tullimakasiini toimii tilapäisenä väistötilana Kemin kaupunginteatterin lippukassalle, puvustolle ja toimistolle. Syksyn 2018 aikana makasiinin pohjoispäätyyn rakennettiin näyttämö, jossa ryhdyttiin harjoittelemaan Kimmo Hirvenmäen kirjoittamaa näytelmää Velka.

VIERAILUT JA YHTEISTYÖ Kemin kaupunginteatteri tuotti vuoden aikana useita vierailuesityksiä ja teki yhteistyötä ulkopuolisten teatteriryhmien tuotantojen kanssa. Saamelaisten Kansallisteatteri Beaivváš esitti Snöfrid -näytelmän 28.1. suurella näyttämöllä. Esityksen näyttämökielenä oli saamenkieli mutta se oli tekstitetty suomeksi. Esityksen näki 73 katsojaa. Koomikko Juuso Kekkosen Outo homo –show vieraili Kemin kaupunginteatterissa 17.3.2018. Esityksen Sipi-näyttämöllä näki 69 katsojaa. Katja Lundén Company vieraili Flamencosauna esityksellään 27.3.2018. Flamencosaunan näki 235 katsojaa Suurella näyttämöllä. Mika ja Tuija Nuojua vierailu Philip LaZebnik ja Kingsley Dayn farssilla Avioliitto on ikuista 6. ja 7.4. sekä 27. ja 28.4. viidellä Suuren näyttämön esityksellä. Katsojia oli yhteensä 892 henkilöä. Seitsemän sanaa ristillä oli yhteistyö Kemin kaupunginorkesterin kanssa 28.3.2018 ja se keräsi 99 katsojaa. Kemin kaupunginteatteri isännöi Meri-Lapin Nuorisoteatterifestivaaleja 19. – 20.4.2018. Festivaaleille kokoontui yhteensä neljä nuorisoteatteriryhmää. Kemistä festivaaleille osallistui Kemin kaupunginteatterin Nuorisolinja (Rasmus Lindberg: Ainon aito mä -näytelmällä), Oulusta osallistuivat Labyrintti –teatteri (Pipsa Lonka: Tuntemattoman eläimen jäljet -näytelmällä)

Kuva: Nina Susi

Kuva: Ismo Perkkiö

Kuva: Nina Susi


ja Babuškateatteri (Gunilla Hemming: Carmina -näytelmällä) sekä Keminmaasta Teatteri Koomaa (Veikko Nuutinen: On isis –näytelmällä ). Festivaaleilla esitettyjä näytelmiä katsoi yhteensä 344 katsojaa. Syksyllä 2018 vieraili Kemin kaupunginteatterissa nukketeatteri Sytkyt Aladdin ja taikalamppu esityksellä. Esitykset jouduttiin sisäilmaongelmien vuoksi siirtämään Kemin Kirjaston Tuulenpesään. 27. – 29.9. välisenä aikana esitettiin kuusi esitystä ja katsojia oli yhteensä 214 henkilöä.

HENKILÖKUNTA

Kuva: Nina Susi

Kuva: Miia Anttila

Näyttelijöinä Kemin kaupunginteatterissa toimintavuoden aikana olivat Sirpa Filppa, Kimmo Hirvenmäki, Tatja Hirvenmäki, Ilkka Hämäläinen, Anni-Maija Koskinen, Samu Stenberg, Satu Tala, Kimmo Tuppurainen, Johanna Virsunen, Timo Vuento (kevätkauden loppuun). Vierailevana näyttelijänä oli Olli Halttu. Teatterin taiteelliseen henkilökuntaan kuuluivat lisäksi lavastaja Kaisa Niva, puvustaja Sirpa Santonen ja Ohjaaja Petri Jäärni (syyskauden alusta). Tekniseen henkilökuntaan kuuluivat näyttämömestarit Jukka Kekäläinen ja Mauri Latvala, valomestari Mikko Karhu, tehostemestari Alpo Jakunaho, tarpeistonhoitaja-valmistaja Toni Luukinen, kuiskaaja-järjestäjä Sanna Kurula, kuiskaaja- järjestäjä Aleksi Lindevall (syyskauden alusta), kampaaja-tarpeistoapulainen Irma Kopola (kevät kauden loppuun), kampaaja-tarpeistoapulainen Sanna Kurula (syyskauden alusta), teatteriteknikko Sami Hiltunen. Syyskaudella 2018 tuntipalkkaisena kampaajana toimi Heidi Häkkinen. Puvustossa työskentelivät puvustonhoitaja Elli Lääkkö ja ompelija Marketta Salmela. Lavastamossa työskentelivät puuseppä Juha Goman (kevät kauden loppuun), metallimies Jussi Okkonen ja puuseppä Kari Saarela (syyskauden alusta). Teatterin hallinnossa työskentelivät teatterinjohtaja Sarianne Paasonen, teatterisihteeri Ismo Perkkiö, taloussihteeri Ulla Leppänen, lippukassanhoitaja Merja Pennanen. Työharjoittelijoina Kemin kaupunginteatterissa toimivat Henna Maria Saariniemi (tarkkaamo), Yosefi Esmatollah (lavastamo) ja Heidi Häkkinen (kampaamo).


KEMIN K AUPUNGIN

TEAT TERI

Henkilรถkuntakuvat: Nina Susi


ORGANISAATIO JA KOULUTUS

Kimmo Hirvenmäki, Petri Jäärni, Sarianne Paasonen ja Ismo Perkkiö osallistuivat UNO (Uuden Näytelmän Ohjelma) eri osa-alueiden koulutuksiin Helsingissä ja Tampereella. Näyttelijöiden luottamusmieskoulutuksiin osallistuivat vuoden 2018 aikana Samu Stenberg. Tekniikan luottamusmieskoulutukseen osallistui Mauri Latvala. Ismo Perkkiö osallistui Kemin taidemuseon järjestämään kuvailutulkkauskoulutukseen 4.-6.3. ja 23.4. järjestettyyn tietoturvakoulutukseen. Jukka Kekäläinen ja Merja Pennanen osallistuivat 17.4. MAPA-koulutukseen Kemin kaupunginteatterin henkilökunta osallistui Tampereen teatterikesään 10. - 12.8.2018.

NUORISOLINJA JA YLEISÖTYÖ

Kuva: Nina Susi

Kemin kaupunginteatterin nuorisolinja on toiminut vuodesta 2004 saakka. Nuorisolinjalaiset saavat teatterin ammattinäyttelijöiltä ja ohjaajilta ilmaisutaidon opetusta ja harjoittelevat vuosittain oman esityksensä tai ovat mukana teatterin produktioissa. Syksyllä 2016 aloittaneessa ryhmässä on 12 jäsentä. Ryhmää ohjasi Johanna Virsunen. Vuoden 2018 keväällä nuorisolinjalaiset valmistivat lopputyönään Rasmus Lindbergin kirjoittaman Ainon aito mä –näytelmän. Syksyllä Kemin kaupunginteatterissa haettiin uusia nuorisolinjalaisia ja pääsykokeet pidettiin 1.9.2018. Linjalle valittiin 13 nuorta. Nuorisolinja kokoontui vuoden aikana 40 kertaa.

Teatteriklubi ja avoimet harjoitukset

Kuva: Nina Susi

Kemin kaupunginteatterissa on toiminut vuodesta 2006 lähtien teatteriklubi. Klubi on yksi teatterin yleisötyömuoto. Klubiin kuuluu noin 100 jäsentä, joille järjestetään tulevista ensi-illoista klubi-iltoja. Klubilaiset kokoontuvat kuulemaan teatterin uutisia ja klubi toimii teatteriharrastajien keskustelufoorumina. Kemin kaupunginteatteri järjestää avoimia harjoituksia valmistuvista näytelmistään. Kevät kaudella avoimia harjoituksia vietettiin Kylmä murha ja Cityketun seikkailuja -näytelmistä, syyskaudella Myydään 3h+k ja Velka näytelmistä. Avoimissa harjoituksissa yleisö pääsee kurkistamaan teatterin harjoitusten saloihin ja esittää kysymyksiä kulloisenkin tuotannon tekijöille. Vuoden 2018 aikana klubi-iltoja ja avoimia harjoituksia vietettiin yhteensä neljä kertaa ja mukana matkassa oli 107 henkilöä.


Vuoden katsoja

Teatteri valitsee vuosittain vuoden katsojan, joka on osoittanut erityistä kiinnostusta teatterin toimintaan. Vuoden katsoja palkitaan vuosikortilla, joka oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn teatterin omiin esityksiin näytäntövuoden ajan. Vuonna 2018 vuoden katsojaa ei valittu väistötilanteen takia.

Teatterin esittelykierrokset

Teatteri järjestää esittelykierroksia erilaisille ryhmille. Vuoden 2017 aikana esittelykierroksia oli 8, joissa oli kävijöitä yhteensä 104 . Teatteriin kävi tutustumassa opiskelijoita ja erilaisia järjestöryhmiä päivällä ja iltaisin ennen esityksiä. Esittelykierroksia veti teatterisihteeri Ismo Perkkiö. Esittelykierroksella kerrotaan teatterimme historiasta, näytelmien valinnasta ja valmistamisesta, työpajojen toiminnasta ja teatterin toiminnasta kaikkinensa.

Kuva: Miska Siikaluoma

Kulttuurikasvatussuunnitelma

Kemin kaupunginteatteri on ollut laatimassa Kemin kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaa joka on hyväksytty kulttuurilautakunnassa 21.2.2017 sekä koulutuslautakunnassa 28.2.2017. Kulttuurikasvatussuunnitelmaa on ryhdytty toteuttamaan käytännössä syksystä 2017 alkaen. Kemin kaupunginteatteri tarjoaa yhdessä muiden Kemin kulttuuritoimen kulttuurituottajien kanssa ilmaisia tapahtumia jokaiselle ikäluokalle varhaiskasvatuksesta yläkouluun saakka. Kemin kaupunginteatterin kummiryhmätoiminta on siirtynyt kokonaisuudessaan kulttuurikasvatussuunnitelman alaisuuteen ja palvelee ensisijaisesti Kemin kaupungin kouluja. Kulttuurikasvatussuunnitelmaa Kemin kaupunginteatterissa noudatettiin vuoden 2018 aikana.

Kultuurikaveritoiminta

Kemin kaupunginteatteri, taidemuseo ja kaupunginorkesteri aloittivat yhteistyön Suomen Mielenterveysseuran ja Majakka Talon kanssa Kulttuurikaveritoiminnassa vuonna 2014. Turvapoiju on ollut mukana Majakka talon luopuessa toiminnasta. Kulttuurikaveri on henkilö, joka tuo sellaisia ihmisiä kulttuuripalvelujen pariin, jotka eivät yksin niihin pääse. Kulttuurikavereille jaettiin kulttuurikaverikortti, jolla he pääsevät itse maksutta tapahtumiin tuodessaan kaveri tarvitsevan asiakkaan. Kultuurikaveritoiminta ei tuonut yhtään asiakasa vuonna 2018 teatteriin.

Kuva: Mira Eskelinen

Katsomon Kuningatar Kemin kaupunginteatterin Katsomon Kuningattareksi kruunattiin syksyllä 2016 Arja Pekkala-Matikainen. Hänen korkeudellaan oli myös vuonna 2018 vapaa pääsy teatterinsa näytelmien harjoituksiin ja esityksiin, joista hän myös pitää omaa Katsomon Kuningattaren blogia Kemin kaupunginteatterin internet –sivuilla. Kuva: Saara Autere


Sairaalaklovnitoiminta Kemin kaupunginteatterin näyttelijät Kimmo ja Tatja Hirvenmäki ovat mukana valtakunnallisessa sairaalakummitoiminnassa sairaalaklovneina. Sairaalaklovnit käyvät ilahduttamassa sairaita lapsia ja toipilaita mm. Oulun Yliopistollisessa Keskussairaalassa.

MUU TAPAHTUMAT

Kuva: Johan Mathis Gaup

Kemin kaupunginteatteri osallistui eri kulttuuritapahtumiin vuoden aikana seuraavasti. 28.2. vietettiin perinnepäivää Kemin kulttuurikeskuksessa. Näyttelijät Anni-Maija Koskinen, Kimmo Tuppurainen ja Timo Vuento lukivat Kalevalaa Kemin kirjaston stagella. Ismo Perkkiö järjesti yhdessä Taidemuseon intendentin Tanja Kavasvuon kanssa Pop-Up puvuston, jossa halukkaat saivat kokeilla perinteisiä suomalaisia vanhoja asusteita. 4.10. Anni-Maija Koskinen, Ilkka Hämäläinen Anna Laakso ja Johanna Virsunen ilahduttivat Kemin taidemuseon tapahtumaa Tähtihetkiä musiikkiesityksellä. 18.10 vietettiin Satupäivää. Kemin kirjaston lastenosastolla lukivat satuja ääneen Ilkka Hämäläinen ja Satu Tala. 19.10 Ilkka Hämäläinen ja Johanna Virsunen lukivat Kalevalaa Kemin kirjastossa. Kirjaston pikkujoulussa esiintyivät 12.12. Samu Stenberg ja Satu Tala.

Teatterisota

Kemin kaupunginteatteri osallistui ensimmäistä kertaa Rovaniemellä järjestettyyn Teatterisotaan 24.25.8.2018. Kemistä ”sotimassa” olivat Kimmo Hirvenmäki ja Johanna Virsunen. Lehtitietojen mukaan (LK 26.8.2018) he panivat mm. uusiksi Tanssiteatteri Rimpparemmin Looking for Reidar -esityksen.

Taiteiden yö

Kuva: Ismo Perkkiö

Kemin taiteiden yötä vietettiin 27.10.2018 Taiteiden yön järjestivät yhteistyössä Kemin kulttuurihallintokunnat ja kemiläiset yhteisöt. Ohjelmistossa oli tarjolla esityksiä kaikille ikäryhmille. Teatteri osallistui taiteiden yön tapahtumien suunnitteluun tuotantotiimissa ja juhlapäivänä esitimme ravintolateatteria Tähtihetkiä Scandic Kemin Lyhty –ravintolassa. Taiteiden yön tapahtumapaikkoina olivat kulttuurikeskuksen lisäksi kemiläiset ravintolat, uimahalli ja Sauvo-talo.

Maailman teatteripäivä

Kuva: Ismo Perkkiö

Kansainvälinen teatteri-instituutin (ITI) julistama Maailman teatteripää on vietetty 27. maaliskuuta vuodesta 1961 lähtien. Juhlinnan perinteisiin kuuluu Maailman teatteripäivän julistus, jonka kirjoittajaksi ITI valitsee vuosittain maineikkaan teatterintekijän jostakin jäsenmaasta. Vuonna 2018 Maailman teatteripäivän julistuksen oli kirjoittanut meksikolainen kirjailija, journalisti Sabina Berman. Julistuksen tulostimme teatterin yleisölämpiöön ja julkaisimme sen myös internet -sivuillamme ja Facebookissa


Messut

Kemin kaupunginteatteri osallistui jo toista kertaa Elä&Nauti +50 messuille. Vuonna 2018 Torniossa pidetyille kaksipäiväisille messuille oli yhdistetty Rakentaja messut. Messuilla esittelimme syksyn 2018 muuttunutta ohjelmistoa ja teatterin toimintaa. Asiakaskyselyn yhteydessä järjestimme myös arvontaa. Osallistuimme Kemin kulttuurikeskuksessa järjestetyille seniorimessuille 11.10.2018

VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI

Kemin kaupunginteatteri toimii kuten yritys. Se tarvitsee jatkuvaa tiedotusta ja markkinointia, koska sen ulkoiset asiakkaat tulevat koko Lapin ja Oulun alueelta. Teatteri käytti markkinoinnissaan sähköisen ja sosiaalisen median kanavia sekä printtimainontaa ja viestintää eri muodoissa. Asiakasyhteydet hoidettiin puhelimitse ja sähköpostin välityksellä sekä suoramainonnalla.

Sosiaalinen media

Sosiaalisen median alustat ovat tiedostuskanavia muun markkinointiviestinnän ohessa. Näitä eri alustoja päivittivät teatterin eri alojen työntekijöiden lisäksi teatterin asiakkaat ja työelämään tutustujat sekä opiskelijat, jotka antavat palautetta kokemuksistaan.

Sähköinen arkisto

Teatteri jatkoi sähköisen arkiston ylläpitoa ja lumista, sillä se ei ole koskaan valmis. Arkistoon taltioidaan kaikki teatterin toimintaan ja näytelmiin tuottama materiaali valokuvineen. Teatterisihteeri Ismo Perkkiö hoitaa historiikin sähköistä tallentamista ja materiaalin lähettämistä edelleen Suomen teatterimuseon arkistoon. Arkistoa tarvitaan mm. tutkijoiden käyttöön sekä teatterin tulevan historiikin kirjoittamiseen. Sähköinen arkisto jouduttiin sulkemaan, koska teatterin maksama ADSL yhteys katkaistiin syksyllä 2018 ja palvelin jouduttiin ajamaan alas.

Kuva: Nina Susi

TILAT JA LAITTEISTO

Teatterin kalustoa lainattiin ja vuokrattiin esitystoimintaa varten. Teatterin yleisölämpiötä ja salia vuokrattiin eri tilaisuuksiin mahdollisuuksien mukaan ja tuotantoaikatauluun sopien. Vuoden 2018 aikana vuokraustoiminnasta vastasi Kemin Teknologiakylä Digipolis.

MUU TOIMINTA

Kemin kaupunginteatterin henkilökunta vietti TYKYpäivää 14.9. klo 10 – 14 pelejä pelaten ja hyvin syöden Ajoksessa JHL-n majalla. TYKY-päivä tarkoittaa työntekijöiden työkyvyn ylläpitoon ja terveyden edistämiseen tähdättyjen toimien järjestämistä yhden työpäivän aikana.

Kuva: Ismo Perkkiö


TALOUSARVION TOTEUTUMAVERTAILU 2018 TA KP EROTUS TOT% MENOT Henkilöstökulut 1 332 434,00 1 369 457,92 37 023,92 102,8 Palvelujen ostot 245 160,00 248 394,44 3 234,44 101,3 Aineet, tarvikkeet 42 774,00 44 372,72 1 598,72 103,7 Vuokrat ja muut kulut 378 052,00 349 022,14 29 029,86 92,3 ______________________________________________________________________ MENOT yhteensä 1 998 420,00 2 011 247,22 12 827,22 100,6 TULOT Toimintatulot TOIMINTAKATE POISTOT TILIKAUDEN yli/alij.

374 000,00 201 582,17 1 624 420,00 1 809 665,05 26 496,00 10 997,04 1 650 916,00 1 820 662,09

172 417,83 185 245,05 15 498,96 169 746,09

53,9 111,4 41,5 110,3

Teatteritoiminnan valtionavustus vuodelle 2018 oli 581 818,Tulot Kevään -18 lipunmyynti oli 45 000 € ennakoitua heikompaa, mutta todellinen pommi iski syksyllä teatterin joutuessa evakkoon kulttuurikeskuksen toimitiloista sisäilmaongelmien takia. Uusi ohjelmisto saatiin käynnistettyä väliaikaisissa väistötiloissa myöhässä ja 200 paikkaa pienemmillä katsomoilla. Tuloista jäi koko vuonna uupumaan 172 417,83 euroa.


KEMIN KAUPUNGINTEATTERI Katsojatilasto vuosi 2018 Näytelmä ensi-ilta esityksiä katsojat ka ONNENNUMEROT 23.9.2017 4 1103 276 SIKOJEN RAKKAUS 30.11.2017 3 624 208 KYLMÄ MURHA 17.2.2018 16 1794 112 CITYKETUN SEIKKAILUT 24.3.2018 15 1962 131 Sipi-näyttämö KEMIN TYTTÖ - KAKSI MATKAA ISRAELIIN 28.10.2017 6 305 51 LUKUDRAAMA 24.4.2018 2 24 12 Nuorisolinja AINON AITO MÄ 11.4.2018 7 340 49 Kemin Pirtti MILJOONA HYVÄÄ SYYTÄ 20.4.2017 30 1196 40 KAHVIA JA TUPAKKAA 13.10.2018 22 1134 52 MYYDÄÄN 3H + K 2.11.2018 15 1289 86 Scandic Kemi Lyhty-ravintola TÄHTIHETKIÄ 6.10.2018 11 832 76 IMPROKLUBI 12.11.2016 6 451 75 NUORISOTEATTERIFESTIVAALI 19.4.2018 3 293 98 muu yhteistyö SEITSEMÄN SANAA RISTILLÄ 28.3.2018 1

99

Vierailut BEAIVVAS: SNÖFRID 28.1.2018 1 73 OUTO HOMO 17.3.2018 1 69 FLAMENCOSAUNA 27.3.2018 1 235 AVIOLIITTO ON IKUISTA 6.4.2018 5 892 178 ALADDIN JA TAIKALAMPPU 27.9.2018 6 214 36 Yhteensä 155

12929


Kuva: Nina Susi

Profile for Kemin kaupunginteatteri

Kemin kaupunginteatteri Toimintakertomus 2018  

Kemin kaupunginteatteri Toimintakertomus 2018  

Advertisement