Issuu on Google+

kelsey

sinichko


conneaut lake beach club

01 - 10

cafe restaurant

11 - 18

urban lab and observatory

19 - 26

watershed observatory

27 - 32

chapel by the lake

33 - 36

4help kiosk

37 - 40

abstract series

43 - 44

object for sitting

45 - 46

studio shelving

47 - 48


conneaut lake

beach club

2013 - 2014 conneaut lake, pennsylvania


The Beach Club is an anchor to the Conneaut Lake community. It occupies the shoreline between a historic amusement park and the popular summer destination, Conneaut Lake. The Beach Club supports the events and activities of the surrounding lake, beach, lawn and boardwalk (offering public restrooms, storage, a beach bar, bath house, ticket sales, dock access, and shelter). A casual sit-down bar-restaurant is the hub of Conneaut’s nightlife, lending itself to the community’s laid-back atmosphere. It offers a comfortable space to enjoy food, drink, the company of others, and entertainment (concert venue, dance floor).

03


Flexible indoor-outdoor space takes advantage of scenic lake views to create a venue for various types of private events (weddings, reunions, dances). A sloped path ties into the adjacent historic boardwalk and wraps around the Beach Club, maneuvering the site’s twenty foot elevation change . A map-object explores the hierarchy of the site. Main public buildings are identified and linked to the surrounding land from which they draw. The resulting overlap, intersection, and density inform an understanding of the system of the place.

04


A diagram of three stacked planes is extracted from the immediate site plan, identifying three important approaches to the building: the lawn, the beach, the water. Occuring at different elevations, the planes define a common, vertical core through their intersection.

05


A series of models explores how a path can wrap the core to maneuver the site’s elevation change. In each iteration, the path becomes an extension of the adjacent, historic boardwalk.

06


A scale model realizes the concept of path and core within the site context. The roof is formalized as a counterpart to the path, sliding subtly in and out of perception. As the two variably converge and diverge, a question of one’s understanding of enclosure arises.

08


A collaged elevation tests material ideas and the legibility of the building’s form. The rhythm of a rough wood cladding feels familiar in a town of historic wood structures. Plans begin to establish relationships between two conditioned volumes and the open-air spaces beneath a unifying roof.

10


cafe

restaurant

fall 2012 monte carasso, switzerland


Luigi Snozzi, with the full support of Monte Carasso, restructured the sprawling bedtown. Efficient master planning and sensitive architecture identified a true public center within the monotonous residential valley. Public structures bracket a single monumental center. Within this center is the site for a proposed small restaurant.

13

proposed site of intervention


axon situating restaurant within site


The restaurant inhabits the joint between the primary school and adjacent church which appear united by a thin stucco facade. Parallel to the existing church, a modern addition by Snozzi extends the second level of the school. The proposed restaurant mirrors this suspended volume across the stucco facade, resting on a diagonal support wall in order to maintain passage between buildings at ground level.

(1)

1. Roof/Ceiling Skylight Assembly Rafters Tension Cable Steel Beam Drop Ceiling, Translucent 2. Floor Floor Surface Furring Strips Steel Beam Insulation Furring Strips Black Stained Wood Surface 3. Ground Concrete Tiles Concrete Pour Metla Decking Steel Beam 4. Foundation Concrete Pour Rigid Insulation Gravel/Porous Layer

(5)

(6)

5. Enclosure Wall Black Stained Wood Facade Vertical Furring Strips Horizontal Furring Strips Lightweight Metal Studs, in Tension Insulation Horizontal Furring Strips Wall Surface Material 6. Structural Wall Corten Steel Paneling Furring Strips Steel Column Insulation Furring Strips Corten Steel Paneling

(2)

(3)

(4)

15


RESTAURANT LEVEL EXISTING SCHOOL EXISTING CHURCH RESTROOMS RECEPTION SERVICE FORMAL DINING

GROUND LEVEL OUTDOOR SEATING

OUTDOOR SEATING ELEVATOR ACCESS PASSAGE EXISTING CHURCH

LOWER LEVEL KITCHEN FOOD PICK-UP KITCHEN STORAGE

16


17


AC C ES S TO TA U

RE S RA N T

SE RV IC E

AC CE

SS

TO

K

IT CH

EN

AN

IC

TO

S UT CH D OO O O LC R SE OU AT RT IN YA RD G

PU BL

O SC H O O

TO

D

18

L


urban lab and

observatory

spring 2012 cincinnati, ohio


QUIET BACK LOT -

NO ISE BU FF ER

Z NE O

The ULO responds to current efforts to animate the city by relating to projects including the development of the Fountain District. It stimulates immediately surrounding movement and activity by inviting the ground plane into the building and blurring the transition from open public space to the enclosed space of the building.

SS

DI ST RIC T

A large, heavy, concrete mass is cut by a light, translucent, steel frame structure. Primary public access occurs where the ground plane slides up into the heavy mass while vertical egress punches through to the overhead structure in three locations.

TO ION T SOL C AR AC NE CESS AND CON

21

NE SI U B


ground level plan 2 4

1

5

6

1. 2. 3. 4. 5. 6.

exhibition plaza storage catering kitchen parking access lobby storage/staging space service/loading dock

1. 2. 3. 4. 5.

exhibition plaza bathrooms auditorium support gallery hall auditorium

3

first level plan

2 2 1

5

3 4

second level plan

4

3

4

6

1. visual gallery space 2. audio gallery space 3. exhibition plaza below 4. bathrooms 5. mechanical space 6 - auditorium below

5 1

2

3

22


At the street corner, the Urban Lab and Observatory engages surrounding activity. A sprawling exhibition plaza offers a public gathering space, drawing the ground plane up into the building while an overhead cantilevered structure reaches out toward the intersection.

23


24


A light steel structure contains smaller gallery spaces that look down on the exhibition plaza below. As visitors move through these galleries, the pieces viewed at ground level upon entering are observed from a new perspective.

15

1

13

12

6

4

9

8 7 14 2 17

7 8 3

25

16

13


exploded axon detail of upper floors

26


water shed

observatory

fall 2011 tuckaseegee river, north carolina


Situated on a bank of the Tuckaseegee River, a Watershed Observatory invites public curiosity and exploration of the natural environment. A steep slope and significant changes in seasonal water levels define the immediate site. Through the contrast of solid, translucent, and transparent material treatments, the form of the observatory directs an experience in three stages: collect, reflect, deposit. The northern end opens up and extends a point of entry toward toward the public approach. The central space is enclosed by translucent and screened partitions. The southern end redirects focus outward toward the river and natural landscape.

longitudinal section


UP

UPPER LEVEL PLAN

level -1 plan 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

public entrance and lobby gallery/exhibition space indoor outdoor room water garden water library water room bathroom map room private entrance and lobby computer and office space

el. 1736

1 2

4

DN

9

DN 7

boat dock boat dock access recreation deck fish-cleaning station fieldwork storage recreation gathering/event space bath and changing room efficiency apartment apartment common space

7

3

LOWER LEVEL PLAN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

8

5

10

5

el. 1735

6

boat dock boat dock access recreation deck fish-cleaning station fieldwork storage recreation event space bath and changing room efficiency apartment apartment common space

DN

4

2

5

7

7

UP UP 6

DN

1

3

8

9

30


A horizontal screen protects library space from harsh direct sunlight and tempers the relationship between interior to exterior. The resulting filtered light defines a space for concentration and reflection. An intermediate layer, the screen reflects focus inward while maintaining a visual connection to the scenic river and mountainside.

31

30


32


chapel

by the lake

spring 2011 honorable mention, 2nd year competition


A very small chapel creates a meditative space for a single person on the edge of a lake. Oriented toward the water, a trapzoidal volume is is dominated by a contrasting, dark stone wall. The focal point of the chapel, this wall obstructs the view to the lake creating an intimate, contemplative space for reflection and thought.

west elevation

35

south elevation

east elevation


floor plan

longitudinal section

36


4help

kiosk

spring 2011 main street, blacksburg, va


A computer-help kiosk to service the students of Virginia Tech: A new structure, sited in an alley between Main Street and campus, expands the services of 4Help by providing a convenient drop-off location with work space and short-term lap top storage. An important connection to campus, passage through the alley is maintained.

39

front elevation


roof view

restroom

reception desk

work space

main street

campus

public reception storage

alley passage

plan

side/alley elevation

40


smaller

projects

object for sitting abstract series studio shelving


abstract

series An exercise in abstraction began with a piece by Marcel Duhamp: Sad Young Man on a Train. The piece was explored sequentially through the stages of sketching, modeling, drawing, and diagramming. The process uncovered qualities of the original piece which were investigated further in each stage. A moving force is embodied in the subtle changes of a repeated element. A model reveals this force in the distortion of its surface and with the light the passes through layered corrugation. Its strength is felt by the depth of its cut and the harshness of its angle.

43

fall 2009 sad young man on a train marcel duchamp


object

for sitting An object for sitting is made entirely of cardboard. The material is re-imagined and challenges its inherent stiffness and flatness. Cut into dozens of thin strips, the cardboard is reassembled through a kind of weaving process. Wider strips are arranged horizontally with staggered joints. Narrower strips are compressed and threaded perpendicularly through the corrugation of the wider strips, joining them together. Once enough pieces have been assembled, the ends are brought together seamlessly. Designed as a flexible band in tension with the resting body, the “nest� recreates in most situations the comfort of having a vertical surface to lean against.

45

spring 2010 foundation lab


46


brent sikora kelsey sinichko

19.75

shelving

leo naegele

21.38

88.50

Except finishes, the shelf is constructed entirely from discarded materials found around studio: triangular aluminum trusses and plywood scraps.

16.25

The thesis process began with an intervention of the workspace: designing the creative environment. A shelving unit addresses limited storage space, freeing up work surfaces from clutter. As a shared piece, the shelves promote studio interaction and create a dynamic collection of artfacts between its users.

5.75

47

24.75

studio



Portfolio - Kelsey Sinichko